|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Agunia - cieszę się, że Luśce nic nie dolega.
|
|
|
|
#4622 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby się Wam wszytko ułożyło![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmić jest super, ale ja super poczułam się, gdy mogłam odciągnąć mleko, żeby tż mógł za mnie nakarmić Małą i zająć się nią. Poczułam, że zachowałam nieco autonomii i dało mi to poczucie wolności Cytat:
![]() Przetrwacie i się unormuje! Przystawiaj Małego i nic sobie nie wyrzucaj!!! |
||
|
|
|
#4624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Info od Paulaaa23: Mały ma zapalenie płuc Oby szybko go wykurowali Taki maluszek i już takie choróbsko się przypałętało
Edytowane przez Soleilka Czas edycji: 2012-08-09 o 17:17 |
||
|
|
|
#4625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam dziś na kontrolnej poporodowej wizycie u gin, wszystko dobrze,macica skurczona,krwawienie ustało i w poniedziałek będę miała zakładaną wkładkę!! i to był błąd,5 min przed wejściem tak się rozdarł że pielęgniarki się zleciały musiałam go wyjąć z fotelika i wejść do ginki z dzieckiem na rękach
|
||
|
|
|
#4626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
Zdecydowałaś się na wkładkę? Jaką będziesz miała? Jaki koszt założenia ginka Ci powiedziała? Bo też się nad tym zastanawiam
|
||
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sol kochanie po co mam wyrzucać witaminki i kropelki skoro Wam się przydadzą? Fabiś skorzysta dawaj adresZdecydowałam się na wkładkę bo hormonami już nie chcę się truć,już tyle lat brałam że wystarczy,poza tym hormony zwiększają moje migreny dlatego zdecydowałam się na zwykłą wkładkę,nie hormonalną,będę miała spokój na 5lat a potem pomyślimy o zmajstrowaniu Zosi a teraz cała zesrana chodzę bo nie ufam gumkom do końca i nie odpowiada mi ta metoda antykoncepcji...niestety nie zapytałam ile kosztuje założenia,powiem Ci w poniedziałek---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Maciejka sprawdzałam i mój Hipp ma wit D w składzie |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dziękujemy ![]() ![]() To daj znać ile od Ciebie wzięła Po tabletkach anty miałam nie dość, że opuchliznę to potworny ból żył w rękach i nogach, nie mam zamiaru drugi raz tego przeżywać ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Maciejko Nan1 też ma witaminę K i D w składzie, w Bebilonie nie ma D?
|
|
|
|
|
#4631 |
|
Zadomowienie
|
czesc kochane, nadrtabiam Was i lece, caly dzien dzis sprzatam w domku....moze cos sie ruszy....
|
#4632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ja już po tej wizycie dzisiaj jestem w końcu całkowicie spokojna, w sumie mamy już komplet badań zalecanych przez wcześniactwo i wszystko wychodzi idealnie, można odetchnąć z ulgą. Jeszcze tylko pod koniec miesiąca musimy powtórzyć - profilaktycznie - badanie dna oka Mamcia pleśniawki nie takie straszne, my już dwa razy walczyliśmy z tym ustrojstwem i momentalnie znikały. Pediatra przepisze co trzeba i będzie dobrze. Taka tylko rada mojej położnej, jak dadzą wam coś czym będziecie mieli smarować język, to nie bawić się w żadne pipety i tym podobne, tylko na palca założyć sobie gazę, umoczyć ją w tym preparacie i mocno wyszorować język. U nas spokój był już po trzech dniach Cytat:
Oby szybko wyzdrowiał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby ruszyło
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak, w 3 miesiacu takiej antykoncepcji.. Nie udalo sie. Tym razem mysle o wkladce albo tabletkach
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wkładkę chcesz mirenę czy taką zwykłą bez hormonów? ja biorę bez hormonów i wiem że ona kosztuje ok.100-150zł a mirena prawie 1000zł,założenie nie mam pojęcia ile ale dam znać ![]() uuulala to wy jeszcze nie? to pościcie nieźle chociaż ja też mam stracha za każdym razem,nie wyobrażam sobie teraz kolejnej ciąży
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za nadzieje Ale moj sie umie czasami buntowac albo krzyczec przez prawdziwe bzdury typu - "nie wolno sie bawic przyciskami na telewizorze" - jego odpowiedz to krzyk, placz, wrzask, piski...
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa bo my teraz też na prezerwatywach,jak to nie pękła a w ciążę zaszłaś??? serio???
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
a wracając do tego filmiku o porodzie w sr to powiem Wam że jesteśmy 100 lat za .....
wydaje mi się że to był filmik niemiecki, lata 90te , kobiety miały taki wybór co do pozycji, sprzętu - piłki, sznur, wielkie łóżko gdzie była rodząca z mężem i położna, było takie śmieszne siedzonko jak kibelek ![]() aaaa no i pełen "busz" tam
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zeby nie bylo - uzywalismy Durexow - pisze na wszelki wypadek ![]() Dlatego tez, jak pisalam wczesniej, tz na wiesc o ciazy odpowiedzial, ze to przeciez niemozliwe ale w koncu nie od dzisiaj wiadomo, ze nie ma antykoncepcji, ktora daje 100% pewnosci...
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nam tyle razy się zsunęła i nic ![]() wychodzi na to że skoro ma się dziecko pojawić to się pojawi
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do poniedziałku celibat jak nic... |
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia nie wiem co ona mi przepisze na jezyczek mowila cos o jakis kropelkach
jutro dostane recepte. najgorsze ze nie wiem skad to jej sie na pupci wzielo
|
|
|
|
#4642 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
na sutkach nie mam, moze przez to ze karmie przez nakladki
|
|
|
|
#4644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
może aż tak się nie znam
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4646 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Małż śpi, dziecko śpi - ciekawe czy w nocy będą spać. Małż na pewno
Ale jutro ma wolne to pozwolę mu się poopiekować małą Teraz to nawet nie wie ile razy wstaję do niej w nocy, a potem opowiada, że dziecko spało w nocy, a ja dyżuruję przy niej od 1 do 6 Cytat:
Ja niby mam umowę na czas nieokreślony i teoretycznie mogę wrócić do pracy, ale moja firma jest wyjątkowo anty-dzieciowa. Ile to ja się w ciąży nasłuchałam o bachorach i matkach, które wiecznie chodzą na zwolnienia bo mają dzieci. Nie istotne, że w tej firmie pracowałam 8 rok i na L4 byłam raz - po niegroźnym wypadku samochodowym. Więc raczej wykazałam się jako sumienny pracownik, ale jak zaszłam w ciążę to nie miało to znaczenia ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o szczepionki, to tych 6w1 nie bierzemy nawet pod uwagę. Te 5w1 niby bezpieczne i mniej ukłuć dzieciaczka, ale mimo wszystko jakoś bardziej przekonana jestem do tych pojedynczych. Cytat:
Odpoczywaj i porządkuj sobie wszystkie sprawy No to sio na porodówkę ![]() Cytat:
Mam właśnie koleżankę, która jest taką matką. Dziecko ma już teraz 4 albo 5 latek, jednak dla matki jest całym światem. Osobiście uważam, że przez takie zachowanie rozpadł się jej związek z ojcem dziecka. Dalej są małżeństwem, mieszkają razem ale każdy sobie... Dobrze mówisz ![]() Biedny Mały i szkoda Pauli. Pewnie odchodzi od zmysłów. Żeby szybko wyzdrowiał ![]() ![]() Cytat:
Super, że po wizycie wszystko w porządku.Moja babcia na pleśniawki poleca... mocz dziecka. Może i skuteczne, ale jak by co to też kupię preparat w aptece. Cytat:
Rzeczywiści wygląda śmiesznie.Dobrze, że kobiety w Pl dotarły do takich możliwości jak miały Niemki już milion lat temu... Teściowa mi opowiadała jak rodziła swoje dzieci - doświadczenia sprzed 30 i 40 lat. Jak jej powiedziałam, jak teraz to wygląda to ciężko jej było uwierzyć, że tak zmieniły się standardy. Hehe taki busz to widziałam na zdjęciu w książce o porodach - główki wychodzącej nie widziałam, tylko właśnie ten busz My używaliśmy dziurexów przez 5 miesięcy - od momentu odstawienie tabletek anty do podjęcia decyzji, że zaczynamy starania o dzieciątko. I w tym czasie nas nie zawiodły Ale zdecydowanie wolę bez
|
||||||
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko dzis oszalało. Nioe spi wcale, co chwile chce na rece albo cyca
2 razy juz dałam sab simplex. zobaczymy....
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Celibat mamy, ale oboje go chcemy |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

Nie wiedziałam,że to będzie dla mnie tak stresujące . . . . Mam do siebie pretensje,że nie jestem w stanie wykarmić własnego dziecka 

za kolejne tygodnie
Tylko ma leciutką anemię i musimy suplementować żelazo. Kolejna wizyta za miesiąc - konieczna tylko i wyłącznie ze względu na hipoglikemię po urodzeniu, bo gdyby nie to, moglibyśmy już odpuścić bo nie ma się do czego przyczepić

Nie po drodze mi było do apteki
i to był błąd,5 min przed wejściem tak się rozdarł że pielęgniarki się zleciały

Sol kochanie po co mam wyrzucać witaminki i kropelki skoro Wam się przydadzą? Fabiś skorzysta

aaaa bo my teraz też na prezerwatywach,jak to nie pękła a w ciążę zaszłaś??? serio???
Teraz to nawet nie wie ile razy wstaję do niej w nocy, a potem opowiada, że dziecko spało w nocy, a ja dyżuruję przy niej od 1 do 6
Odpoczywaj i porządkuj sobie wszystkie sprawy