|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
![]() Byłam u endokrynologa dostałam euthyrox na wyrówanaie TSH do FT4. Pani doktor powiedziała, że ma to niestety wpływ na implantacje zarodka i to, ze mogł od tego powstać krwiaczek i odklejac sie kosmówka. Oczywiście nie musiało byc to przyczyna poronienia... Lepiej jednak jak to stwierdziła, to poprawić..
|
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może poczekaj aż Ci się @ skończy. Siostra jak była w szpitalu, to jej badań nie robili w czasie@ bo mówili, że wtedy wyniki są zakłamane, ale nie wiem czy to się odnosi tylko do krwi, do badań takich ogólnych. czy do innych też. Czekali aż minie jej 5 dni po @ i dopiero wtedy zrobili.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4713 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za podpowiedzi
Za tydzień powtórzę to badanie i zobaczymy co dalej... W ogóle to wyczytałam w necie,że zbyt wysoka prolaktyna może zatrzymać @ więc może i to było powodem tego że nie miałam @..? Ehh.. dobrze,że mam Tż przy sobie bo ja jestem straszna panikara, a on potrafi mnie uspokoić i sprowadzić na ziemie... I zakupiłam w końcu ten termometr... może zacznę te pomiary,chociaż nie wiem bo ta prolaktyna zbiła mnie z tropu... ale przykład Isi pokazuje że wszystko jest możliwe. ![]() Jutro rano zajrzę na chwilkę a później jadę do kumpeli pozałatwiać z Nią sprawy w USC. Miłego wieczorku,Dobranoc
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-09 o 20:55 |
|
|
|
#4714 |
|
Raczkowanie
|
hello
kwitka no niestety mojego męża jeszcze z nami nie ma może za jakiś miesiąc a w najgorszym wypadku 4 grudniaTermin porodu mam na 26 stycznia Pozdrawiam Was wszystkie |
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super gratuluje jak urodzisz 25 stycznia to będziemy wspólnie z twoim maluchem urodziny obchodzić
|
|
#4716 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I tez sie podlamalam,bo we wrzesniu 2010 tez mialam ponad norme,ale wtedy to mialam 37 i moj endykrynolog ustawil mi leczenie.bralam bromergon przez 3 miesiace.I potem wyniki byly ok i utrzymywaly sie dobre dosc dlugo.No i wtedy powiedzial mi co nieco na ten teamt,ze wlasnie moga byc problemy z zajsciem w ciaze,a jak sie juz uda to moze dojsc do poronienia.ale dodal,ze to wcale nie musi tak byc.takie sa przypadki,ale nie koniecznie kazdej kobiecie zdarza sie tak samo. I wlasnie w tym roku w lutym prl podskoczyla mi wlasnie do 50 i byla zalamka( wogole to byl juz moj 7cs).Poszlam do mojego gina i powiedzial mi,ze nasze problemy z zajsciem niekoniecznie musza byc przez ta prolaktyne.I faktycznie tak bylo,bo w marcu okazalo sie ze jestem wciazy podobnie zreszta ma nasza Isia ![]() takze glowa do gory,co ma byc to bedzie ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
a z ta prolaktyna zapomnialam jeszcze dodac,ze istotne jest tez to w jakiej fazie cyklu sie ja robi.Mi lekarz kazal zrobic ok 7 dnia od rozpoczecia okresu i ok 20 dnia cyklu i wtedy te wyniki sa bardziej wiarygodne
|
||
|
|
|
#4717 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że dla niektórych to może być dziwne, ale nam tak pasuje a to chyba najważniejsze Np. związek mojej siostry jest prawdopodobnie podobny do Twojego - tzn, wszystko wspólne Więc ogólnie rzecz biorąc, uważam, że jeśli Twój Tż wcześniej podawał Ci swoje hasło a teraz nie chciał, to też pewnie by mi to ciśnienie podniosło na Twoim miejscu. Ale ogólnie rzecz biorąc, uważam że nie jest to powód do kłótni i lepiej szybko to załagodzić. Przecież w życiu małżeńskim jest czasem tyle prawdziwych powodów do kłótni, że szkoda wynajdywać nowe![]() Trzymam kciuki za szybką zgodę
|
|
#4718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
U mnie dalej wojna, oczywiście tylko z mojej strony ![]() oddzywam się tyle ile musze... i dopuki on nie postanowi coś z tym zrobić to pewnie tak będzie. Trudno Wkurza mnie że zawsze czeka aż zaczne się normalnie odzywać zamiast ze mną pogadać i to rozwiązać, no zobaczymy ![]() Cytat:
Dlatego na ile możesz to zrób coś z tym, czyli powtórz badania, potem ewentualnie endokrynolog, ale pomyśl że większość z nas ma coś nie tak tylko albo się leczy, albo jeszcze nie zostało wykryte No a przykład Isi mówi sam za siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I nie dawał mi nigdy wcześniej hasła, bo nigdy mi nie było potrzebne. Teraz też nie było tylko przez przypadek chciałam wpisać bo rozmawiał przez telefon a coś chciał mi na nim pokazać. I dalej mi to hasło nie potrzebne do niczego. Poprostu zabolało mnie to że mi nie ufa i potraktował mnie tak, jakby miał ku temu powody... Tak się przed tym obronił że dla mnie to było coś nie tak. Poprostu nie mam ochoty leżeć z nim w jednym łóżku, po tym jak się wtedy i w sumie nadal czuje... |
|||
|
|
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Luna, ja nie do końca rozumiem, że tak się wściekłaś na TŻta. Może skoro rozmawiał w tym momencie przez telefon to nie chciał podawać tego hasła, żeby osoba po drugiej stronie słuchawki nie usłyszała... Faktycznie pierdoła, ale rozumiem, że Twoje hormony faktycznie buzują no i ten brak przytulanek też się Wam daje we znaki. Pogadajcie na spokojnie. Dogadacie się na pewno. Chyba nic z tego, coraz bardziej czuję nadchodzącą @. Szyjka się troszkę zaczyna otwierać, a wiadomo co to zwiastuje. Także spodziewam się @ najpóźniej w poniedziałek. Dzastin, wyniki skonsultuj z lekarzem, ale może jak dziewczyny piszą faktycznie w niedobrym momencie cyklu miałaś robione badania. |
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie znowu pada..piekne wakacje mamy..
![]() Któraś dziś testuje?? Mogo by się cos ruszyć
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luna rozumiem że mogłaś sie zezłościć ale wydaje mi się żenie jest to powód do aż takiej kłótni.Może nie chciał po prostu podawać przez telefon.Pogadajcie na spokojnie ![]() Powtórz badanie i jak wyniki bedą złe to idz do endokrynologa.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Nie to kompletnie nie o telefon chodziło
![]() I powtarzam że nie o hasło, bo mi do niczego nie potrzebne. Zaskoczyło mnie tylko że tak się nie wiem wzbronił dla mnie niestety jest to powód do kłótni... bo on nadal myśli że jak mi da hasło to mi przejdzie Zreszrą obraca kota ogonem i to mnie wkurza a ja nie będę rozwiązywac problemów przez smsy. Bedzie chciał pogadac to przyjdzie a jak nie to niech spada.
|
|
|
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się ja mam tak samo, mój broni swojej prywatności jak lew a mi to nie przeszkadza że zna moje hasło Niby ufam swojemu chociaż raz zawiódł moje zaufanie i teraz tak czasami jeszcze mam z tym problem ale już przestaliśmy się o to spierać. A i mój jak się nie odzywam to jakoś nic z tym nie robi. Może to ten sam facet ![]() A u mnie na razie spokój. Tydz do @ ale jakoś nie nastawiam się nic nie czuję, nic się nie dzieje. Tylko się wkurzam bo mam znowu straszny problem z cerą i to cały miesiąc a teraz to już katastrofa. W tym miesiącu żadnych plamień i problemów no może tylko ze snem co noc muszę wstać się wysikać bo inaczej nie da rady ale to chyba problem z pęcherzem...
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety ja umiem zrobić z igły widły Jesli chodzi o powazniejsze rzeczy to raczej kłócimy się tak żeby dorazu dojść do porozumienia. Anteria tylko on nie broni swojej prywatności to jest najlepsze. Mi się wydaje że pierwszy raz jest w związku i czasami nie wie jak to działa. Przeciez wystarczy że by mi powiedział że nie chce żebym znała jego hasło Właśnie mi tu pisze, że jest głupi i uparty i gdyby wiedział że tak zareaguje to podałby je bez wachania. Czyli zaczyna kumać Oczywiście ja nie chce żadnego hasła, i już w życiu nie sprowokuje takiej sytuacji... ale za to jak mi było głupio niech teraz pokutuje. Mówiłam że jestem upartym bykiem ![]() No i on wie, że ja dużo wymagam bo mam okropne przejścia z tamtego związku... Ja poprostu mam alergie na takie rzeczy... szczególnie na to że ktoś robi ze mnie kogoś kim nie jestem. Ale to właśnie po tamtym związku i chyba nawet nie chce tego zmieniać. Gdyby TŻ np. powiedział mi że jestem wredna to nieodezwałabym się do niego przynajmniej tydzień, bo pewne słowa bolą mnie bardziej niż inne. I to że pomyślał o mnie że mogłabym go sprawdzać też mnie zabolało a w skrócie-już mi troche zmiękło ![]() Ps. raz jak chciałam mu zmienić coś w ustawieniach na fb to mu normalnie powiedziałam żeby zostawił zalogowanego i troche się bał jak mu powiedziałam że chce coś pozmieniać ale zostawił. A później się śmiał że to taka bzdura I jakoś nie przyszło mi na myśl go sprawdzać, bo bez powodu chyba takie myśli nie przychodzą...Mi się wydaje że on się przestraszył, bo jego przyjaciel jest w toksycznym związku i ta dziewczyna co chwile albo usuwa mu koleżanki ze znajomych, albo coś pisze innym ludziom z jego konta, albo pisze sobie z jego konta do siebie sweet komentarze... chore, ale prawdziwe ![]() Jednakże nawet jak mojemu się tak to kojarzy to powinien pomyśleć, że jestem jej całkowicie odrotnym typem. Nie pomyślał, ma nauczke
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to już jest z tymi naszymi chłopami. Mój to też taki uparciuch tylko żeby on się przyznał do winy to by musiał na prawdę narozrabiać a zdarzało mu się. Teraz jest nam dobrze i wierzę że burze mamy za sobą, nie było łatwo dojść do tego momentu w którym jesteśmy ale zgodnie stwierdziliśmy że za bardzo się kochamy aby koty drzeć
![]() Cieszę się Lunao że u was już dobrze Oby tak dalej nie możesz się przecież teraz o takie głupoty stresować...
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie moge o takie głupoty
![]() Anteria najważniejsze że już u was spokojnie i TŻ nie musi się przyznawać do winy bo nic nie broi ![]() Dusia co u Ciebie?
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-08-10 o 14:23 |
|
|
|
#4728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie lubia jak sie wchodzi na ich bezpieczny azyl. Mimo,ze nie maja nic do ukrycia,chca miec pewna czastke tylko dla siebie. a druga strona-to my kobiety,ktore zaraz wysuwamy rozne domysly- ze nie ufa mi,ze ma cos do ukrycia przede mna,ze na pewno robi cos zakazanego itp. Mysle,ze do zrozumienia pewnych rzeczy trzeba poprostu czasu.Ja moge to juz z pewnoscia napisac,bo jestem ze swoim 7 lat ![]() i dzis z perspektywy czasu niektore moje reakcje z przeszlosci mnie teraz smiesza. Aczkolwiek roznie w zyciu bywa...
|
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez...teraż smieje sie sama z siebie...
Padam na twarz..dawno nie miałam tyle pracy..od 2 tygodni siedze po 10-12 h przy komputerze... |
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie to u nas jest dziwnie bo wcale nie tak czarno na białym. Jemu nie zależy na prywatności tylko tak odpowiedział bo chyba poprostu nigdy nikomu hasla nie dawał, a ja znowu ani przez chwile nie pomyslałam ze coś ukrywa. Przeciez często całymi dniami jego fb jest włączony i jakoś nie ma z tym problemu. Dziwne to
![]() Najważniejsze że zrozumiał, bo przeprasza cały czas. I chyba zrozumiał o co naprawde poszło. Nich mi tylko przyjdzie i poda to hasło to go chyba zabije bo to oznacza że nic nie zrozumiałTeż się czasami z siebie śmieje, a ze mnie z przed paru lat to już wogole z tym że mnie takie kłótnie męczą i jak nie doprowadze tego do końca to będzie mnie to gnębić. Wole się obrazić niech zrozumie i przeprosi, niż udawać że zapomniałam a podświadomie się wyżywać. Mam nadzieje że dzisiejszy wieczór będzie miły, taki pogodzeniowy
|
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odebrałam moje seksieksi zdjęcia..musze przyznac, że nawet mi sie podobają
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to bardzo dawno mnie nie było i raczej nie nadrobię wszystkiego
Co się dzieje? jakieś nowe zaciążone?
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta sesja z TŻ czy sama? Był przy niej? Musze sobie taką zrobić.. tylko jak schudne po porodzie Myśle że taka sesja to fajny prezent dla TŻta... taki dowód dla siebie i dla niego że też jesteś seksowną laską jak z gazet tylko nie codziennie możesz sobie robić taką sesje ![]() Cytat:
![]() a kiedy ostatni raz byłaś? Bo że Isia i Mokka ciężarne to chyba wiesz
|
||
|
|
|
#4735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iza jeszcze 1,5 miesiąca!!!!
|
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho lachony
![]() wpadam sie przywitac weekendowo ![]() luniacz a ja tam doskonale wiem o co chodzi: nie macie przed soba tajemnic a tu nagle taka niespodzianka. i mimo, ze nic tak naprawde do ukrycia nie ma, to gdzies tam juz sie w glowce roi mialam to samo w lutym przed slubem zaczelismy rozsylac zaproszenia i pare rodzin od razu odpowiedzialo ja znam hasla do wszystkich kont T. wiec odpisywalam na maile, bo mojemu czesto i gesto to nie wychodzi no i ktoregos razu edytowalismy wiadomosc w tym samym czasie: on pisal, ja poprawialam, bo robil byki to stwierdzil, ze musi zmienic haslo do konta teoretycznie mogl sie wqurwic, ale to jak sie przenioslo na mnie to nie ma zmiluj zaczelo sie od tego, a klotnia skonczyla sie na tym, ze sobie ubzduralam, ze ja go do slubu zmuszam tak tak, prawdziwa bridezilla![]() ja z tych testujacych we wtorek, o ile oczywiscie zdarze natomiast jakos tak mi pozytywnie od tygodnia mam zgage, mimo, ze nigdy wczesniej jej nie mialam i to mnie nakreca, gorzej jesli sie okaze, ze to tylko moje urojenie wlasnie jestem po 2h drzemce i od razu jak tylko otworzylam oczy znow poczulam, ze mnie piecze... hmmm....
|
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz santom
![]() ja też robie z igły widły a z tym hasłem to już mi się śmiać chce jak czytam co mi ten mój TŻ wypisuje w smsach. I z jednym się pomyliłam, gdyby mi powiedział te liczby to niestety zapamiętałabym, bo je znam. Ale on sam nie wie czemu tak zrobił i uważa że jest głupi więc chyba kłótnie można zakończyć ![]() To czekamy do wtorku i oby to pozytywne nastawienie się Ciebie trzymało, a ja trzymam kciuki a zgaga no wiesz, przecie to książkowy objaw!
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Bez fotoshopu...jestem dumna z tego zdjęcia...
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2012-08-10 o 19:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

może za jakiś miesiąc a w najgorszym wypadku 4 grudnia

Wiem, że dla niektórych to może być dziwne, ale nam tak pasuje a to chyba najważniejsze

to jednak jest pretekst to całowania, przytulania, teraz to raczej buzi buzi i do spania