|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Hania usnęła przed 21, a ja kosztuję przepysznych bułeczek drożdżowych z serem i z dżemem
![]() Ja też mam ręcznik z IKEA i go bardzo lubię. Ja mam ten biały z niebieską lamówką w groszki ![]() Cytat:
![]() ![]() Macie mały kryzys, ale będzie wszystko dobrze ![]() Moja Hania zazwyczaj ma niższą temperaturę, albo mam termometr do d...y ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Superowe dzieciaczki na zdjęciach ![]() Ja dziś uwieczniłam wreszcie mojego ochrzczonego dżentelmena ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dla Maksa mieliśmy z firmy Arti - krótko mówiąc spełniło swoje zadanie i nie mam mu nic do zarzucenia. Teraz też wybieraliśmy turystyczne, ale woleliśmy kupić coś na miejscu, żeby w razie czego z gwarancją było łatwiej i żeby sobie "pomacać". Czytałam też dużo opinii na necie, ale wiadomo, że z tym to różnie bywa... Zdecydowaliśmy się na Caretero, których jest też mnóstwo na allegro i mam poważne zastrzeżenie co do mocowania tego wyższego podwieszanego poziomu. Postaram się jakoś składnie opisać, o co mi chodzi. Mianowicie jest to zawieszone tak, że część materiału jest u góry łóżeczka wywinięta, a na bokach łóżeczka wewnątrz tego materiału są wszyte jakieś uchwyty, które są za słabe moim zdaniem, przekręcają się do wewnętrznej strony łóżeczka raz mniej, raz bardziej, a na rogach jest inne mocowanie, które dobrze trzyma i efekt jest taki, że materacyk na środku się zapada, wykrzywia, przechyla raz na jeden bok bardziej, raz na drugi ![]() Co prawda muszę oddać sprawiedliwość, że ja wsadziłam do tego łóżeczka normalny materacyk, więc jest to trochę bardziej obciążone, ale ten oryginalny jest taki cieniutki i beznadziejny, że w ogóle nie wyobrażam sobie jak dziecko miałoby na tym spać ![]() W Arti w ogóle takich problemów nie było, zaczepy zupełnie inne (rzuciłam okiem na modele obecnie sprzedawane na allegro i widzę te same) i oryginalny materacyk też jakiś solidniejszy, więc tą firmę mogę Ci polecić ![]() Otwierany bok nam też baaardzo się przydał, ale to chyba prawie każde z takich łóżeczek ma. To, które podlinkowałaś, widzę, że też ma. Cytat:
![]() ![]() Jest już jakaś szansa na Wasz wypad do parku? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Prawda! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I choć rozumiem, że się martwisz, szukasz przyczyny i próbuje coś na to zaradzić, to jeszcze dodam, że są dzieciaki, których taki urok, że są drobne, ale zadowolone z życia i ogólnie zdrowe. Wiadomo, trzeba rzecz kontrolować i badać, ale nie zamartwiaj się, bo to wcale nie musi być nic złego ![]() Pisz, jak Wam wyjdą następne ważenia. My idziemy jutro ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zadomowienie
|
jejku juz rozumiem czemu mi globulki wypadaly z "tamtąd". Coś mnie zaczeła blizna uwierać dzisiaj i po kąpieli wziełam swe lustereczko i zajrzałam co tam w trawie piszczy i czemu mnie boli, coś sie tam zaczyna dziać chyba, ale to juz jakby temat na inną okazję, ale jak zobaczyłam moją waginę to po prostu zemdlałam, chyba Borys mógłby z powrotem spokojnie wrocić do brzuszka...
![]() ![]() pytanie do wieloródek po sn - CZY TO MIJA? czy juz do konca życia będę mieć wszystko prawie na wierzchu bo wargi sromowe rozchodzą sie jak paszcza ziewającego hipopotama..... ![]() przez 9 tygodni nie zaglądałam bo mnie blady strach przelatywał co tam zobacze i całe szczescie ze nie zaglądałam wcześniej .... bo by mi chyba babyblues nie minał. |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Rozeznanie
|
kism super ten elegancik. Słodki....
![]()
#1868 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak serio: straszysz strasznie, ja tam jeszcze nie zaglądałam bo się boję... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Raczkowanie
|
Czesc
dziewczyny co ja dzis przezylam ro nie macie pojecia. Zosia przesyala mi oddychac i cala zesztywniala :-(:-(:-( okazuje sie ze do bezdechu doprowadzil ja rwfluks :-( ja sie wykoncze :-( najpierw porod masakra ppozniej krwiak w glowce malej a teraz to :-( siedze teraz i patrze czy oddycha pozyczylismy monitor oddechu jutro mamy wizyte u najlepszego pediatry w okolixy bo nasza sie pinda nie zorientowala oczywiscie ze to refluks przelykowy. Wybaczcie bledy ale pisze z tel. |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |||||||
Zakorzenienie
|
Wreszcie Was nadrobiłam – matko od dwóch dni próbuję, ale moje dziecko zmieniło się w potwora – źle mu wszędzie, na leżąco, siedząco, na rękach i nie wiadomo czemu – od trzech dni tak się zachowuje mam nadzieję że mu przejdzie
Szmaragdowykotku – sprawę załatwiłaś naprawdę fantastycznie, podziwiam opanowanie, mi nie wytrzymałyby nerwy Agata661 – ta dieta to chyba bez kaszy jest J już od początku chcesz „oszukiwać”? oj nie ładnie nie ładnie _Agata – bo Ty i Kism to chyba jedyne z nielicznych już kobiet które całkowicie karmią piersią, wiem że już pytałam, ale ponieważ w każdym czasopiśmie u każdego lekarza jest inaczej to zapytam jeszcze raz – kiedy i jak chcesz wprowadzać pierwsze posiłki? I co z glutenem? Bo wg Polskich lekarzy powinno się gluten wprowadzać po 4 miesiącu <u dzieci karmionych piersią> pół łyżeczki która ma zadziałać jak „szczepionka”. U nas za to powiadają i piszą, że przed 6 miesiącem nie powinno się dziecku podawać nic innego jak mleko matki – jak jest karmione piersią oczywiście i dopiero w 6 miesiącu rozszerzać mu dietę, ale zaczynając od 1-2 łyżki warzyw a nie kaszek. Co Wy dziewczyny będziecie robić bo ja mam straszny mętlik w głowie. Ja miałam zamiar iść na kompromis i od 6 miesiąca wprowadzić kaszkę – 1 do 2 łyżeczek na początku kaszy manny z kaszką bez glutenu, a jak skończy 6 miesięcy warzywa… Cytat:
Nie możemy być alfą i omegą, czasami popełniamy błędy – takie życie, więc głowa do góry i się nie obwiniaj A co do CV to mam nadzieję, że niebawem będą pozytywne wieści, ważne że zrobiłaś pierwszy krok Cytat:
Podziwiam, ja gdyby nie przypadek nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko, ale los zdecydował za mnie odwieczny problem kobiet – i co udało się wymyślić? Cytat:
witaj w moim świecie – ale wiesz ja już zaczynam lubić te pobudki. Dzień wydaje mi się taaaaaaki długi tylko z braku pomysłów na rozmowę z moim synem po kilku godzinach trajkocze jak jakieś najgorszej kategorii radio Cytat:
Co do kawy – to ja od czasu do czasu napije się prawdziwej, ale muszę mieć naprawdę wielką ochotę Co do diety - tak, ja wykluczyłam wszystko co nawet ma minimalne ilości mleka, masła, kakao, jajek – ponieważ Adam po jednym ciastku zjedzonym przeze mnie wygląda jakby miał trąd jakiś, a noc mamy na pewno z głowy. Wafle ryżowe też u mnie odpadają – w Tesco tutaj są tylko z dodatkiem mleka, tak samo jak wiele musli – dlatego musli robię sobie sama a z wafli zrezygnowałam, może w Polskim sklepie znajdę takie bez dodatku mleka Cytat:
ja wykluczyłam wszystkie makarony z jajkiem, a najbardziej mi smakuje teraz makaron ryżowy – który jest tylko na mące ryżowej i wodzie, czyli nic w sobie nie ma co mogłoby powodować boleści i inne. Jeśli jesteś zdesperowana to może trzy dni na ryżu i jabłkach – tylko gotowanych jak na szarlotkę? Tam nie ma nic co mogłoby powodować bóle brzuszka – sprawdzisz i będziesz powoli rozszerzać dietę Cytat:
nie wypowiadam się co do lekarki, bo jej nie znam – ale za to znam sytuacje z miękkimi piersiami i laktatorem, u mnie piersi wyglądają jakby nic w nich nie było, takie dwa workiJ a jak biorę laktator to z dwóch piersi ściągam jakieś 90 ml – jeśli myślałabym tak jak Ty już dawno poddałabym się i miała w nosie karmienie piersią. A jednak karmie a mój syn waży ponad 8 kg – dostawiam go tak często jak chce jeść, jeśli chce co 15 minut to dostaje co 15 minut, jak chce jeść co 2 h to dostaje co 2 h, wiem że to nie jest komfortowe i że ciągle wydaje się że dziecko jest przy cycku, tylko że ja nie mam nic przeciwko – zdecydowałam się na karmienie piersią i o nie walcze ja mam bezsmoczkowe dziecko, wytrwałam kolki, wytrwałam płacze to teraz byłoby mi szkoda dawać Adamowi smoka, trzymamy się na razie mocno postanowienia bez smoczkaJ Cytat:
bardzo Ci współczuję i mam nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Faktycznie dżentelmen pełną gębą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja juz po kawce,Szymon zasypia na drzemke a Filip jeszcze spi.Dzisiaj pobudki co 3h ![]() Kism fajniutki elegancik. Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-10 o 07:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Nasteczka wspolczuje i wiem co czujesz bo moj niejednokrotnie sie krztusil az byl fioletowy..... teraz juz sie to nie powtarza
Sebus slicnzyyy ![]() Moj maz hoduje rybki, krewrtki, mamy duze akwarium. Tzn mielismy;/ przez 2 h wsyztko co mamy padlo;/ tyle krewetek... i to takich drozszych....;/ kolekcjonowal je.... zepsula sie butla nawadniajaca dwutlenkiem wode dla roslin i dala duzo dwutlenka.... wsyztko plywa do gory brzuszkiem ;[[[[ przezyly tylko slimaki, ktorych chcielismy sie pozbyc....
#1874 |
Wtajemniczenie
|
Jak ja mam się dietowac jak mi sie chce jesc cały czas???Nie umiem sobie z tym poradzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Gaabi wybacz mi - kajam się, po prostu pisałam to już późnow w nocy i ze dwa razy wyłączył mi się komputer, więc trzeci raz na szybciora było! Pamiętam Twoją walkę o pierś i mam nadzieję, że też się wypowiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Wtajemniczenie
|
Witam!!
Złamałam się i jem dziś bułkę ![]() Anulka a gdzie jestes z poranną kawą?? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1878 | |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj chyba mnie przewiało na placu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() spostrzegawcza jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam taką sytuację na samym początku - moje dziecko wyglądało jakby nie mogło złapać oddechu, przerażenie w moich oczach było takie, że potem przez dwa tygdonie nie mogłam spać spokojnie, bo cały czas wydawało mi się że on nie oddycha. Pierwsza moja reakcja to do góry, na brzuch i poklepywanie po plecach aż zaczęrpnął powietrza - dlatego Ci się nie dziwię. U mnie był jeszcze problem, że Adaś miał problemy z oddychaniem przy narodzinach więc strach miałam podwójny. Jedyne co mi przychodzi do głowy to częściej dziecko kłaść na brzuszku i podwyższyć mu materac pod głową |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 |
Wtajemniczenie
|
kurcze dziewczyny mamy dzici jak maliny , serio
![]() agatka661 bardzo fajne focie robisz, ja tez sie przymierzam do takiej sesji tylko muszę obcykac jeszcze moj aparat, na razie robie wszystki na automacie lub efektach i przerabiam w picasie , taki ze mnie "fotograf" ![]() kism- jaki elegancik
#1881 |
Wtajemniczenie
|
Nawet w nocy jak wstaje to chce mi się jeśc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie waga stanęłą w miejscu ![]() ![]() ![]() jak widzę moje łapska na zdjęciach to mnie obrzydzenie do siebie samej bierze ![]() Może pójde zbadac tarczyce??? ![]()
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
niestety zastrzyku nie da się cofnąć, ale możesz mieć rację - ile jeszcze będzie trwał? znaczy musisz przetrwać - ja trzymam za Ciebie kciuki, może zjadaj jabłka? suszone owoce? to zawsze zdrowsze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1888 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.