III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 22:39   #4531
weronika_91
Zakorzenienie

Hej przepraszam że dopiero teraz ale mam problem z internetem i pisze z tel .
Po wizycie ok maly ma już około 3 kg masakra hehe ja natomiast 13 na plusie . Na USG wszystko dobrze rozwarcia brak , szyjka skrócena ale mam nie panikowac gin wziął mi dziś wymaz na paciorkowce . No i KTG również wyszło pięknie
Myślę że jutro Was już nadrobie
Dobranoc mamuski
Stary 2012-08-09, 22:49   #4532
colds
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Po wizycie ok maly ma już około 3 kg masakra hehe ja natomiast 13 na plusie . Na USG wszystko dobrze rozwarcia brak , szyjka skrócena ale mam nie panikowac gin wziął mi dziś wymaz na paciorkowce . No i KTG również wyszło pięknie
Dobranoc mamuski

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Od dzisiaj ponownie wiem, co to twardnienie brzucha
Stary 2012-08-09, 23:12   #4533
ramlosa
Przyczajenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Czesc mamusie.
Troche was tu czasem podgladam, bo spodziewam sie pierwszego dziecia w pazdzierniku. Witalam sie nawet z wami w pierszym watku ale moj post zapodzial sie gdzies niezauwazony
Nie jestem na bierzaco ale widzialam ze ktores z was cierpia na to samo co ja nazwane tu "bolem krocza" ;D A poniewaz wiem jak bardzo takie rzeczy niepokoja w ciazy to chcialam podrzucic link ktory byc moze sie wam przyda. U mnie ten bol pojawia sie i znika, ale jak juz jest to czuje jakby mi ktos rozzazonymi obcegami kosci tam na dole rozciagal. No i dowiedzialam sie od mojej poloznej ze nazywa sie to SPD albo rozejscie spojenia lonowego. W skrocia jakis hormon przygotowuje cialo do porody i sprawia ze kosci sie rozszerzaja zeby ulatwic porod. Jak dostalam to po raz pierwszy to zejscie po schodach z 2 pietra wyciskalo mi lzu bolu z oczu, i bylam przerazona ogolnie. Wiec podsylam link, i mam nadzieje ze przydalam sie chociaz troche: http://www.mamazone.pl/tv/film,5114,...-lonowego.aspx
Dodam jeszcze ze nie jest to niebezpieczne ani dla mamy ani dla dziecka, mozna rodzic normalnie, a bol znika kilka tygodni po porodzie. No i trzeba sie przy tym oszczedzac, nie probowac przypadkiem tego rozchodzic
Pozdrawiam
ramlosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 01:46   #4534
gda
Zakorzenienie

Nie mogę spać i wszystko mnie swędzi...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 06:15   #4535
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
wysłałam małża do pracy, szybko nadrabiam co u Was i do prasowania siadam by chociaż kilka ciuszków wyprasować i do łózka uciekam
złość na meble mi przeszła, dzisiaj będzie szafa a w przyszłym tyg komoda .. bywa tak nie ? noo

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Ja po wzycie,mam 10,2 kg na plusie Z malymi wsio ok,mają ok 1,1kg każda,wszystko trzyma jak nalezy,obie mają głóki w dół,wód dużo....Po wizycie z uciechy kupilam im ciuszki na wyjscie z szpitala i troszke na nastepne lato bo byla wyprzedaz wszystko po 1 lub 2 euro i grzec nie wziąść...a te inne zdjecie to moj dwulatek upierajacy sie ze nie chce spac a po 15 min na mamie juz chrapał

pięknie panny rosną oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie mogę spać i wszystko mnie swędzi...

biedna Ty z tym swędzeniem jesteś ehhh ... oby to szybko minęło
przyszedł może już ten rogal do Ciebie ?????

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

i jak co piątek stawiam soczek za zakończony pomyślnie 35 tydzień i rozpoczęty 36 (jakoś nie mogę się przestawić na te sobotnie świętowanie które wskazuje już zakończenie 36 i rozpoczęcie 37 - zostanę z mymi siostrami bliźniaczymi niech nam raźniej tak bydzie nie ???)

wszystkim świętującym zakończenie i rozpoczęcie nowego tygodnia gratulujemy wygrały Panie przybliżenie do spotkania ze swoimi dzieciątkami nagroda główna już wkrótce
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 06:43   #4536
kajaja
Zadomowienie

hej mam pytanie Was tez tak bola nogi u gory przy kroczu??/
mi rano ciezko wstac ale jak chodze to az tak tego nie odczuwam
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 06:56   #4537
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Mnie już od od 1,5 miesiąca albo dłużej. Trochę się przyzwyczaiłam, ciężko mi podnieść nogę, albo przewrócić się na łóżku ale przy chodzeniu tak bardzo nie dokucza.

Zbieram się do prasowania bo mi się troszkę naskładało

Muszę się pochwalić, że w nocy nie złapał mnie skurcz, pierwszy raz od tygodnia Ale przed spaniem mąż wymasował mi nogi, może to coś dało.

Trochę pobolewa mnie brzuch, tak jak na okres, Dzidzia jest mniej aktywna, ale mam nadzieję, że wszystko okej.

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-08-10 o 07:00
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 07:27   #4538
kajaja
Zadomowienie

dzieki KOCHANA

moja dzis tez cos sie mniej rusza ale staram sie nie panikowac
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 07:42   #4539
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry
wysłałam małża do pracy, szybko nadrabiam co u Was i do prasowania siadam by chociaż kilka ciuszków wyprasować i do łózka uciekam
złość na meble mi przeszła, dzisiaj będzie szafa a w przyszłym tyg komoda .. bywa tak nie ? noo

pięknie panny rosną oby tak dalej

biedna Ty z tym swędzeniem jesteś ehhh ... oby to szybko minęło
przyszedł może już ten rogal do Ciebie ?????

---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ----------

i jak co piątek stawiam soczek za zakończony pomyślnie 35 tydzień i rozpoczęty 36 (jakoś nie mogę się przestawić na te sobotnie świętowanie które wskazuje już zakończenie 36 i rozpoczęcie 37 - zostanę z mymi siostrami bliźniaczymi niech nam raźniej tak bydzie nie ???)

wszystkim świętującym zakończenie i rozpoczęcie nowego tygodnia gratulujemy wygrały Panie przybliżenie do spotkania ze swoimi dzieciątkami nagroda główna już wkrótce
gratulacje

śnilo mi sie dzis,ze maz mnie zdradza i sie obudzilam i normalnie zła jestem

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 08:27   #4540
Asiuulka89
Zakorzenienie

No to i ja niby jestem donoszona

A mnie się sniło dzisiaj że moja przyjaciolka byla w ciazy i mi o niej nie powiedziala i widywalysmy sie codziennie i ona urodzila w 32 tygodniu zdrowa coreczke i wtedy sie wszyscy dowiedzieli.. masakra
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 08:43   #4541
asiejka86
Rozeznanie

Dzień dobry Mamusie
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję nowych tygodni.
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie KTG - co ja bym bez Was zrobiła
Nie mam na razie weny do pisania...
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 08:54   #4542
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
OOO ja nie doczytałam, że na wątku mamy też bliźniaczki
Na forum parentingu przedwczoraj koleżanka w 33 tygodniu urodziła bliźnięta. Parkę, chłopaczek Kubuś ważył 2740g, dziewczynka Maja 2300g.
Oboje oddychają samodzielnie. Kubuś jeszcze grzeje dupkę w inkubatorze. Maja już jest z mamusią.
Nawet 2 razy.Ja też się spodziewam dwójeczki.Super że Kubuś i Maja takie duże dzieciaki.Mi już leci 34 tydz. więc myślę że wrazie czego nie byłoby źle.
Muminku cieszę się bardzo że u Was wporządku,moje już od 28 były obrócone główkami.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 08:58   #4543
kraven
Zakorzenienie

Wpadłam się Przywitać. Maluch dzisiaj od rana rozrabia.
Życze miłego dnia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 08:59   #4544
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witam się w piątek Jak ja je lubie,,,coraz bliżej

Wczoraj zrobiłam 20 słoików ogórasów z babcią. Wszyscy się śmieją, żebym jadła, bo narobiłam i za miesiąc będę na diecie mamy karmiącej a tam ogórasków nie można. A ja mam taką chcice na ogarasy. Wczoraj zżarłam chyba z 10 surowych i to w skórce. Bałam się że mi zaszkodzą, ale żyje.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
I dzisiaj jeszcze to przeczytałam:

35 tydzień ciąży

Dziecko waży 2400-2600 g, ma 43-44 cm długości. Bardzo intensywnie rozwijają się płuca, a skóra jest coraz bardziej pulchna i różowa. Mózg doskonali się w swojej funkcji, aby dziecko mogło zdobywać jak najwięcej umiejętności po urodzeniu.

36 tydzień ciąży

Dziecko waży 2600-2800 g, ma 44-45 cm długości. Maleństwo rusza się już mniej, ma już za ciasno, za to bardzo lubi się przeciągać, prostować rączki i nóżki. Mama potrafi wyczuć, czy kopnęła ją nóżka, czy też „dostała” pięścią. Dziecko lepiej słyszy, dobrze rozpoznaje głosy mamy i taty, a także inaczej reaguje na dźwięki przyjemne, a inaczej na dźwięki przykre dla niego.

Czyli chyba nie jest tak źle

Dodajecie mi dziewczyny otuchy - bez was bym zgłupiała.
Nic się nie martw, Twoja gwiazda bardzo dobrze sobie waży.

Cytat:
Ale wam marudzę - zmierzyłam obwód brzucha - urósł o cm w zeszłym tygodniu było 105cm - teraz jest 106,5cm. Właśnie obwód mierzycie tam gdzie pępek?

Mierze się tam gdzie pępek... w sumie dawno tego nie robiłam

Cytat:
Cytat:

Konczita też idę do apteki, musze kupić lewatywe
Walizkę pakuje w poniedziałek. Jeszcze ręczników mi brakuje, muszę kupić jakieś ciemniejsze co by się nie mazały perfidnie

Cieszę się...że zostajesz z nami ale Twoja gwiazda waży prawie pół kilo więcej niż mój. Także chyba jesteś ten tydzień w przód
Jak się ciesze że ten czas tak szybko leci
Dziś kończe 35 i rozpoczynam 36 tydzień. Czekam z utęsknieniem tego 24 sierpnia, będę czuła się już bardzo bezpiecznie.

Brawo dla wszystkich zmieniających cyferki

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

A mnie się sniło dzisiaj że moja przyjaciolka byla w ciazy i mi o niej nie powiedziala i widywalysmy sie codziennie i ona urodzila w 32 tygodniu zdrowa coreczke i wtedy sie wszyscy dowiedzieli.. masakra
Brawa za donoszenie

Enigmama ja nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu. Możesz męża delikatnie naprowadzić, żeby sam podjął decyzje o abstynencji na weselu. Albo powinien zapewnić w razie W jakiś transport. Zawsze można wezwać taksóweczkę. Pozatym do terminu troszkę Ci zostało, więc nie ma co panikować.

Ps. Też będę prasowała dziś pieluszki
Stary 2012-08-10, 09:02   #4545
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

mój kalendarz ciąży też dziś obwieścił, że oficjalnie donoszona ciąża

ja zaraz spadam do fryzjera, bo stwierdziłam, że idę teraz bo po porodzie nie będe miała gowy do tego, a poza tym pewnie tak jak poprzednio zaczną mi włosy wypadać

no i ja nadal robię wszystko co się da żeby już urodzić, bo skoro małż nie dostanie wolnego w pracy to mi obojętne kiedy urodzę, ale podjerzewam, że będzie jak z córką na którą nic nie działało i musieli ją w końcu wyciągnąć na świat

a i spakowałam torbę
Zanim czas pokona nas"

Edytowane przez katarzinka
Czas edycji: 2012-08-10 o 09:04
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:14   #4546
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

wieczorkiem wpadłam do Was by nadrobić co nabazgrałyście ale pisać już nie miałam siły, tak mnie na spanie brało.

wczoraj miałam wizytę, usg 3 d i mam płytkę
dzidzia waży już 2100 i rozwija się prawidłowo wszystkie parametry odpowiednie wg wieku, tylko nóżki ma długaśne po tatusiu
i to na 100% dziewczynka, mała pokazała się nam w całej okazałości, rozkraczyła się na cały ekran, aż mi wstyd było za nią

odebrałam wyniki krzywej i okazało się, że są w normie, dziwne bo jeszcze 2 tygodnie temu były sporo podwyższone
zdaniem lekarza mógł być to jednorazowy skok cukru, tym bardziej że duża ilość cukru pojawiła się też wtedy w moczu a teraz go nie wykazało. no nic, nie ma co szukać dziury w całym, skoro wyniki w normie to nic tylko się cieszyć i dziękować, że lekarz nie zlecił pić mi tego gówna po raz 5

i to tyle jeśli chodzi o dobre wiadomości...

mam absolutny nakaz leżenia mała napiera z całych sił więc jak to określił lekarz, szyjka trzyma ale już trzeszczy i może puścić w każdej chwili... przez najbliższy czas mam prowadzić szpitalny tryb życia, czyli łóżko, łazienka, łóżko a ja jeszcze wczoraj przed wizytą poleciałam do biedronki po 10 kg brzoskwiń by zrobić z nich dżem, ciekawe kto je teraz zje

w dwupaku mam wytrzymać przynajmniej 3 tygodnie chociaż lekarz nie obiecał, że dotrwam do września. mała może się pojawić w każdej chwili

prawdę mówiąc czułam, że coś się złego dzieje, bo od 2 dni mam straszny nacisk na krocze, najgorzej jest jak idę siku, mam wrażenie że mała napiera z całej siły do wyjścia.
poza tym obniżył mi się brzuszek. początkowo myślałam, że pewnie sobie coś wkręciłam ale małżonek i lekarz to potwierdzili

mój małżonek jak usłyszał, że jeszcze w sierpniu może zostać tatą to wpadł w panikę, chyba ze sto razy pytał ale jak to, już? ja nie jestem na to przygotowany jak wróciliśmy do domu od razu przyniósł mi torbę, bym się spakowała w razie czego.

tak więc przez najbliższy czas będę na forum stałym użytkownikiem, bo inaczej to chyba z nudów padnę, ze statusu "zadomowienie" od razu przeskoczę na "zakorzenienie"
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:14   #4547
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry
brakowało mi dwóch spioszków jeszcze dla Mateuszka ale wczoraj mi szwagierka cydne przyniosła Kupujecie rajstopki takie na 56? Bo tak się zastanawiam czy będą potrzebna? Kupować czy później w razie konieczności się kupi. Może lepiej choć jedną parę mieć?

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Dla mnie to by było oczywiste że jesli żona 4 tygodnie przed porodem a wesele 30 km od szpitala to raczej wypadaloby być trzezwym.... chyba nie bede sie sama wiozła na Izbę przyjęc?
A mzoe to ja przesadzam ? co myslicie?
W sumie sam powinien wiedzieć że już na końcówce wszystko się może zdarzyć i lepiej być trzeźwym. Jak dobrze że mój nie pije wcale, nie mam tego problemu Zawsze jak ja wypiłam to trzeźwa osoba w domu była

Cytat:
Ale wam marudzę - zmierzyłam obwód brzucha - urósł o cm w zeszłym tygodniu było 105cm - teraz jest 106,5cm. Właśnie obwód mierzycie tam gdzie pępek?
Tak

Cytat:
Ja po wzycie,mam 10,2 kg na plusie Z malymi wsio ok,mają ok 1,1kg każda,wszystko trzyma jak nalezy,obie mają głóki w dół,wód dużo....Po wizycie z uciechy kupilam im ciuszki na wyjscie z szpitala i troszke na nastepne lato bo byla wyprzedaz wszystko po 1 lub 2 euro i grzec nie wziąść...a te inne zdjecie to moj dwulatek upierajacy sie ze nie chce spac a po 15 min na mamie juz chrapał
Ubranka super, mały spioch też. No i wiadomości z wizyty świetne

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
OOO ja nie doczytałam, że na wątku mamy też bliźniaczki
Na forum parentingu przedwczoraj koleżanka w 33 tygodniu urodziła bliźnięta. Parkę, chłopaczek Kubuś ważył 2740g, dziewczynka Maja 2300g.
Oboje oddychają samodzielnie. Kubuś jeszcze grzeje dupkę w inkubatorze. Maja już jest z mamusią.
Łał piekna wage mają

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Tamllin kochana, nie chodzi o to że chce Zośke na siłe wygonić, niech sobie siedzi do tego 17ego jeszcze tydzień z brzuchem wytrzymam niech rośnie jak najdłużej, ale już nie ograniczam się z niczym co mogłoby wywołać skurcze bo jeśli mają być to i tak będą w swoim czasie a przed połogiem warto jeszcze z chłopa pokorzystać zresztą chyba akurat Tobie w tej kwestii nie trzeba nic tłumaczyć, bo masz Kropka swego namiętnego bardzo
A to juz rozumiem, tylko zabrzmiało to tak że już na siłę chcesz ją wypędzić A co do mojego zboczeńca własnego osobistego to rzeczywiści nie trzeba mi nic tłumaczyć

Cytat:
Dobranoc mamuski
Wizytka udana

Cytat:
i jak co piątek stawiam soczek za zakończony pomyślnie 35 tydzień i rozpoczęty 36
Gratulacje dla Was
Konczi zapomniałaś o bonusie do tej nagrody: parę nadprogramowych kilogramów, rozstepów, nieprzespanych nocy

Cytat:
Mnie tylko nieraz łydki kręcą.

Cytat:
Super
Coraz więcej bezpiecznych dzieciaczków u nas.
Stary 2012-08-10, 09:14   #4548
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
Mamuśki,

Czy któraś z Was ma lub zamierza mieć wózek Bebetto ? Model Aquarius lub Solaris i może polecić lub nie?

Szukam raczej taniego wózka, do którego zamierzam dokupić lepszy fotelik samochodowy.
Bebetto jest ładny, ale opinie na jego temat są skrajne- zarówno bardzo dobre jak i bardzo złe.
my ogladalismy. dla mnie bylo troche za masywny, wydawal mi sie ciazki. ale babka mowila, ze dobry wozek i ludzie sa z niego zadowoleni. ale powiedziala ze gondola i spacerowka bebetto ale fotelik juz maxi cosi. tak wiec chyba cos nie tak z tym bebetto.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Pokażę Wam mojego gościa:
slodki gosc na dlugo zagości ?

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Jedyna dobra wieść, że jutro o 15 mam USG !

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Wiadomość od Katee27:

Hej. Net tutaj chodzi w zolwim tempie. nie idzie nadrobic. Jutro juz do domu. Prosze o kciuki za jutrzejsze USG i oby z nerkami bylo dobrze. Dzis Kuba malo ruchliwy, martwie sie......
Moja propozycja tytulu: Lato juz mija, nadchodzi wrzesien, wiele bobasow Mamom przyniesie.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie
trzymamy

Cytat:
sliczne ciuszki no i wiadomo na mamie najwygodniej

Cytat:
Dobranoc mamuski

Cytat:

ja dzis 34 zaczynam

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry

ja zaraz spadam do fryzjera, bo stwierdziłam, że idę teraz bo po porodzie nie będe miała gowy do tego, a poza tym pewnie tak jak poprzednio zaczną mi włosy wypadać

a i spakowałam torbę
i kolejna mamuska donoszona, jak dobrze to slyszec

do fryzjera idz, ja bylam wczoraj i sie czuje o niebo lepiej

dzien dobry mamuski i prosze mi tu podac co dzis na obiad macie ?

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:16   #4549
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hej laski
A ja od 4 nie śpie
Sikałam non-stop i myślałam że nie bede z klopa schodzić i bede lać tylko bo do wyra nie opłacało sie normalnie wracać.
Pojechałam z mężulem przed 7 do laboru oddać siuśki do badania i krew.
Ja pierdziele była tam laska co glukoze miała wypić i siedziała tam ze 20 minut a tylko jedna pielęgniara tam te czynności wykonywała a ludzi w pierun
Wyszła blada i z miną jakby umrzeć miała i zaraz mi sie niektóre biedaczyska z Was przypomniały
A ja sobie weszłam i po 30 sekundach wyszłam - że też kurde pierwsza nie byłam w tej kolejce.
A mały mnie ze 40 razy jak tam stałam tak rozpychał pęcherz i żebra że mało brakowało a by niecenzuralne słowa były wypowiedziane.
No mało sie nie zeszczałam tam 40 razy

Cytat:
Dobranoc mamuski
Piękne wieści
Mam nadzieje że w poniedziałek też usłysze że wszystko jest nadal w porządku

Cytat:
Mnie już ze 4 miesiące rypie ciągle, jak sie przespaceruje tak jak wczoraj to jeszcze bardziej kość ogonowa nawala niż zwykle

Konczi, Anusia gratulki nowego tygodnia
Ten czas za szybko leci, chyba ziemia sie za szybko kręci bo to masakra jest
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:19   #4550
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witam się - dzisiaj zaczęłam oficjalnie 36 tydzień.

Dzięki za informacje w sprawie mierzenia obwodu brzucha jestem uspokojona.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:19   #4551
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

aga ton to wypoczywaj kochana ile sie da zeby jeszcze choc troche wytrzymac ale dzidzia juz 2 kg ma wiec super i dobrze sie rozwija wiec nie denerwuj sie tylko

a te 10g brzoskwin to sama do domu przyniosłaś ?

tamlin ja kupiłam 2 pary rajstop rozmiar 56/62

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:22   #4552
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
brakowało mi dwóch spioszków jeszcze dla Mateuszka ale wczoraj mi szwagierka cydne przyniosła Kupujecie rajstopki takie na 56? Bo tak się zastanawiam czy będą potrzebna? Kupować czy później w razie konieczności się kupi. Może lepiej choć jedną parę mieć?
Myślę, że rajstopki super wygodne nie są, ale kupiłam jedną parę białych i chciałam jeszcze różowe żebym miała co do sukieneczki założyć.
Stary 2012-08-10, 09:26   #4553
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc mamuski

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

wieczorkiem wpadłam do Was by nadrobić co nabazgrałyście ale pisać już nie miałam siły, tak mnie na spanie brało.

wczoraj miałam wizytę, usg 3 d i mam płytkę
dzidzia waży już 2100 i rozwija się prawidłowo wszystkie parametry odpowiednie wg wieku, tylko nóżki ma długaśne po tatusiu
i to na 100% dziewczynka, mała pokazała się nam w całej okazałości, rozkraczyła się na cały ekran, aż mi wstyd było za nią

odebrałam wyniki krzywej i okazało się, że są w normie, dziwne bo jeszcze 2 tygodnie temu były sporo podwyższone
zdaniem lekarza mógł być to jednorazowy skok cukru, tym bardziej że duża ilość cukru pojawiła się też wtedy w moczu a teraz go nie wykazało. no nic, nie ma co szukać dziury w całym, skoro wyniki w normie to nic tylko się cieszyć i dziękować, że lekarz nie zlecił pić mi tego gówna po raz 5

i to tyle jeśli chodzi o dobre wiadomości...

mam absolutny nakaz leżenia mała napiera z całych sił więc jak to określił lekarz, szyjka trzyma ale już trzeszczy i może puścić w każdej chwili... przez najbliższy czas mam prowadzić szpitalny tryb życia, czyli łóżko, łazienka, łóżko a ja jeszcze wczoraj przed wizytą poleciałam do biedronki po 10 kg brzoskwiń by zrobić z nich dżem, ciekawe kto je teraz zje

w dwupaku mam wytrzymać przynajmniej 3 tygodnie chociaż lekarz nie obiecał, że dotrwam do września. mała może się pojawić w każdej chwili

prawdę mówiąc czułam, że coś się złego dzieje, bo od 2 dni mam straszny nacisk na krocze, najgorzej jest jak idę siku, mam wrażenie że mała napiera z całej siły do wyjścia.
poza tym obniżył mi się brzuszek. początkowo myślałam, że pewnie sobie coś wkręciłam ale małżonek i lekarz to potwierdzili

mój małżonek jak usłyszał, że jeszcze w sierpniu może zostać tatą to wpadł w panikę, chyba ze sto razy pytał ale jak to, już? ja nie jestem na to przygotowany jak wróciliśmy do domu od razu przyniósł mi torbę, bym się spakowała w razie czego.

tak więc przez najbliższy czas będę na forum stałym użytkownikiem, bo inaczej to chyba z nudów padnę, ze statusu "zadomowienie" od razu przeskoczę na "zakorzenienie"
Super, że wszystko dobrze. Obyś jeszcze troszkę wytrzymała
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:27   #4554
Enigmama
Raczkowanie

Dzien Dobry
O to masz fajnie Tamlin u mnie to ja jestem tą nie pijącą
z tego co wczoraj z nim rozmawialam nie powiedzial NIE ale oczywiscie kombinuje czy czasami para mloda nie ma jakiegos kierowcy wynajtego w razie co co za cholera z niego.
Jutro idę na ostatnie badania przed porodem, krew i mocz. Umówilam sie z przyjaciolka która ma rodzić 2 dni przede mna razem posiedzimy w kolejce a potem na zakupki ostatnie bo prawie wszystko mam dzieki wczorajszemu szałowi na allegro czuję się lepiej z tym, ze jestem bardziej przygotowana wyprawkowo.

Dziś popoludniu/ jutro mnie będzie mnie tu mniej bo musze na zakupy jechac i szykować sie do urodzin jutrzejszych córy. Nie chce mi sie bardzo.
A i tak robimy w takim momencie ze bedzie mniej o 6 osób bo powyjezdzaly, mamy wielka rodzine, tesciowa próbowala nam wkrecic kilkakronie zebysmy przełozyli az wszyscy będą, ZERO zrozumienia ze nam to akurat troche pasuje, bo juz koncowka ciazy i mase szykowania i sprzatania, zwykle u nas jest okolo 20-22 osoby na zwyczajnych urodzinach :/

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:30   #4555
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dobry!
Katarzinka gratuluję!
Anesh a co z tymi badaniami i Twoją Malutką bo nie zdolalam doczytać?

Dziewczyny fenoterolowe w którym tyg odstawilyście lek i jak sie czujecie?
U mnie z końcem 34 idzie w odstawkę, caly czas mialam malą dawką - góra 6 polówek, teraz od dluzszego czasu 5. Podczas przyjmowania leku macica i tak się stawiala, ale po jakimś czasie nastapila poprawa.
Muszę zamówić resztę wyprawki na all, pare drobiazgów.
Dostalam 3 torby ciuszków po moim chrześniaku i koleżanka która ma sieć lumpeksów odloży co ladniejsze ciuszki więc z ubrankami będzie spokój.
Zaczęliśmy niedawno remont pokoju, mam nadzieję że wyrobi,y się do porodu. Są duże szanse. Mąż i tata biorą urlop i będą tam urzędować
Nadal mam kiepskie warunki do udzielania sie na forum. Komputer juz na chodzie ale podlaczony do telewizora co jest strasznie niewygodne...

Cieszę się że już zbliżamy się do powitania dzieciaczków. Szybko zlecialo. Chciaabym urodzić wcześniej, czyli po 37 t
Stary 2012-08-10, 09:37   #4556
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
aga ton to wypoczywaj kochana ile sie da zeby jeszcze choc troche wytrzymac ale dzidzia juz 2 kg ma wiec super i dobrze sie rozwija wiec nie denerwuj sie tylko

a te 10g brzoskwin to sama do domu przyniosłaś ?

tamlin ja kupiłam 2 pary rajstop rozmiar 56/62

dzięki za otuchę też się pocieszam, że już duża dziewczyna z mojej Leny więc nie będzie tak źle

a brzoskwinie to tak, sama przyniosłam ale w sklepie pakowałam je w siateczki po 1 kg i do wózka a później wózeczkiem do samochodu

rajstopki też mam, jedną parę na 56 i dwie na 62

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hej laski
A ja od 4 nie śpie
Sikałam non-stop i myślałam że nie bede z klopa schodzić i bede lać tylko bo do wyra nie opłacało sie normalnie wracać.
Pojechałam z mężulem przed 7 do laboru oddać siuśki do badania i krew.
Ja pierdziele była tam laska co glukoze miała wypić i siedziała tam ze 20 minut a tylko jedna pielęgniara tam te czynności wykonywała a ludzi w pierun
Wyszła blada i z miną jakby umrzeć miała i zaraz mi sie niektóre biedaczyska z Was przypomniały
to pewnie ja tak samo wyglądałam
Stary 2012-08-10, 09:46   #4557
Agnes!84!!
Rozeznanie

Aga_ton to moja wagowo podobnie bo w 31tc miaa niecale 1900 g. Uważaj na siebie, odpoczywaj.
A propos jeszcze obwodu brzucha- mam tylko 98cm(32t i 2dc)

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-08-10 o 09:48
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:50   #4558
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Cieszę się...że zostajesz z nami ale Twoja gwiazda waży prawie pół kilo więcej niż mój. Także chyba jesteś ten tydzień w przód
Jak się ciesze że ten czas tak szybko leci
Dziś kończe 35 i rozpoczynam 36 tydzień. Czekam z utęsknieniem tego 24 sierpnia, będę czuła się już bardzo bezpiecznie.
Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry

a i spakowałam torbę
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

ja dzis 34 zaczynam

super

Cytat:
Witam się - dzisiaj zaczęłam oficjalnie 36 tydzień.

Dzięki za informacje w sprawie mierzenia obwodu brzucha jestem uspokojona.
gratulacje dla Was wszystkich

ja mam 2 pary rajstopek

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:52   #4559
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Aga_ton to moja wagowo podobnie bo w 31tc miaa niecale 1900 g. Uważaj na siebie, odpoczywaj.

lekarz wczoraj wyliczył mi, że w 40 tygodnia mała będzie ważyła 3200-3500 ale to tak orientacyjnie, ginek coś wystukał do komputera i wyszła krzywa przyrostu masy
Stary 2012-08-10, 10:00   #4560
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

lekarz wczoraj wyliczył mi, że w 40 tygodnia mała będzie ważyła 3200-3500 ale to tak orientacyjnie, ginek coś wystukał do komputera i wyszła krzywa przyrostu masy
Uff to nie tak źle, już się balam że niezly gigancik będzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości