|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
przepraszam że dopiero teraz ale mam problem z internetem i pisze z tel . Po wizycie ok maly ma już około 3 kg masakra hehe ja natomiast 13 na plusie . Na USG wszystko dobrze rozwarcia brak , szyjka skrócena ale mam nie panikowac gin wziął mi dziś wymaz na paciorkowce . No i KTG również wyszło pięknie ![]() Myślę że jutro Was już nadrobie ![]() Dobranoc mamuski
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Od dzisiaj ponownie wiem, co to twardnienie brzucha |
|
|
|
|
#4533 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Czesc mamusie.
Troche was tu czasem podgladam, bo spodziewam sie pierwszego dziecia w pazdzierniku. Witalam sie nawet z wami w pierszym watku ale moj post zapodzial sie gdzies niezauwazony Nie jestem na bierzaco ale widzialam ze ktores z was cierpia na to samo co ja nazwane tu "bolem krocza" ;D A poniewaz wiem jak bardzo takie rzeczy niepokoja w ciazy to chcialam podrzucic link ktory byc moze sie wam przyda. U mnie ten bol pojawia sie i znika, ale jak juz jest to czuje jakby mi ktos rozzazonymi obcegami kosci tam na dole rozciagal. No i dowiedzialam sie od mojej poloznej ze nazywa sie to SPD albo rozejscie spojenia lonowego. W skrocia jakis hormon przygotowuje cialo do porody i sprawia ze kosci sie rozszerzaja zeby ulatwic porod. Jak dostalam to po raz pierwszy to zejscie po schodach z 2 pietra wyciskalo mi lzu bolu z oczu, i bylam przerazona ogolnie. Wiec podsylam link, i mam nadzieje ze przydalam sie chociaz troche: http://www.mamazone.pl/tv/film,5114,...-lonowego.aspx Dodam jeszcze ze nie jest to niebezpieczne ani dla mamy ani dla dziecka, mozna rodzic normalnie, a bol znika kilka tygodni po porodzie. No i trzeba sie przy tym oszczedzac, nie probowac przypadkiem tego rozchodzic Pozdrawiam
|
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać i wszystko mnie swędzi...
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wysłałam małża do pracy, szybko nadrabiam co u Was i do prasowania siadam by chociaż kilka ciuszków wyprasować i do łózka uciekam złość na meble mi przeszła, dzisiaj będzie szafa a w przyszłym tyg komoda .. bywa tak nie ? noo ![]() ![]() Cytat:
![]() pięknie panny rosną oby tak dalej przyszedł może już ten rogal do Ciebie ????? ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- i jak co piątek stawiam soczek (jakoś nie mogę się przestawić na te sobotnie świętowanie które wskazuje już zakończenie 36 i rozpoczęcie 37 - zostanę z mymi siostrami bliźniaczymi niech nam raźniej tak bydzie nie ???)wszystkim świętującym zakończenie i rozpoczęcie nowego tygodnia gratulujemy ![]() wygrały Panie przybliżenie do spotkania ze swoimi dzieciątkami nagroda główna już wkrótce ![]()
|
|
#4536 |
|
Zadomowienie
|
hej mam pytanie Was tez tak bola nogi u gory przy kroczu??/
mi rano ciezko wstac ale jak chodze to az tak tego nie odczuwam
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zbieram się do prasowania bo mi się troszkę naskładało ![]() Muszę się pochwalić, że w nocy nie złapał mnie skurcz, pierwszy raz od tygodnia Ale przed spaniem mąż wymasował mi nogi, może to coś dało.Trochę pobolewa mnie brzuch, tak jak na okres, Dzidzia jest mniej aktywna, ale mam nadzieję, że wszystko okej.
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-08-10 o 07:00 |
|
|
|
|
#4538 |
|
Zadomowienie
|
dzieki KOCHANA
![]() moja dzis tez cos sie mniej rusza ale staram sie nie panikowac
|
#4539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() śnilo mi sie dzis,ze maz mnie zdradza i sie obudzilam i normalnie zła jestem
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja niby jestem donoszona
A mnie się sniło dzisiaj że moja przyjaciolka byla w ciazy i mi o niej nie powiedziala i widywalysmy sie codziennie i ona urodzila w 32 tygodniu zdrowa coreczke i wtedy sie wszyscy dowiedzieli.. masakra
|
|
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i gratuluję nowych tygodni. Dziękuję za odpowiedzi w sprawie KTG - co ja bym bez Was zrobiła Nie mam na razie weny do pisania... |
|
|
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muminku cieszę się bardzo że u Was wporządku,moje już od 28 były obrócone główkami. |
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się Przywitać. Maluch dzisiaj od rana rozrabia.
![]() Życze miłego dnia
|
#4544 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam się w piątek
Jak ja je lubie,,,coraz bliżejWczoraj zrobiłam 20 słoików ogórasów z babcią. Wszyscy się śmieją, żebym jadła, bo narobiłam i za miesiąc będę na diecie mamy karmiącej a tam ogórasków nie można. A ja mam taką chcice na ogarasy. Wczoraj zżarłam chyba z 10 surowych i to w skórce. Bałam się że mi zaszkodzą, ale żyje. Cytat:
Cytat:
Mierze się tam gdzie pępek... w sumie dawno tego nie robiłam ![]() Cytat:
![]() Walizkę pakuje w poniedziałek. Jeszcze ręczników mi brakuje, muszę kupić jakieś ciemniejsze co by się nie mazały perfidnie ![]() Cieszę się...że zostajesz z nami Jak się ciesze że ten czas tak szybko leci ![]() Dziś kończe 35 i rozpoczynam 36 tydzień. Czekam z utęsknieniem tego 24 sierpnia, będę czuła się już bardzo bezpiecznie. Brawo dla wszystkich zmieniających cyferki ![]() Cytat:
Enigmama ja nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu. Możesz męża delikatnie naprowadzić, żeby sam podjął decyzje o abstynencji na weselu. Albo powinien zapewnić w razie W jakiś transport. Zawsze można wezwać taksóweczkę. Pozatym do terminu troszkę Ci zostało, więc nie ma co panikować. Ps. Też będę prasowała dziś pieluszki
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
mój kalendarz ciąży też dziś obwieścił, że oficjalnie donoszona ciąża ja zaraz spadam do fryzjera, bo stwierdziłam, że idę teraz bo po porodzie nie będe miała gowy do tego, a poza tym pewnie tak jak poprzednio zaczną mi włosy wypadać no i ja nadal robię wszystko co się da żeby już urodzić, bo skoro małż nie dostanie wolnego w pracy to mi obojętne kiedy urodzę, ale podjerzewam, że będzie jak z córką na którą nic nie działało i musieli ją w końcu wyciągnąć na świat a i spakowałam torbę
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2012-08-10 o 09:04 |
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
wieczorkiem wpadłam do Was by nadrobić co nabazgrałyście ale pisać już nie miałam siły, tak mnie na spanie brało. wczoraj miałam wizytę, usg 3 d i mam płytkę ![]() dzidzia waży już 2100 i rozwija się prawidłowo ![]() i to na 100% dziewczynka, mała pokazała się nam w całej okazałości, rozkraczyła się na cały ekran, aż mi wstyd było za nią ![]() odebrałam wyniki krzywej i okazało się, że są w normie, dziwne bo jeszcze 2 tygodnie temu były sporo podwyższone ![]() zdaniem lekarza mógł być to jednorazowy skok cukru, tym bardziej że duża ilość cukru pojawiła się też wtedy w moczu a teraz go nie wykazało. no nic, nie ma co szukać dziury w całym, skoro wyniki w normie to nic tylko się cieszyć i dziękować, że lekarz nie zlecił pić mi tego gówna po raz 5 i to tyle jeśli chodzi o dobre wiadomości... mam absolutny nakaz leżenia ![]() w dwupaku mam wytrzymać przynajmniej 3 tygodnie chociaż lekarz nie obiecał, że dotrwam do września. mała może się pojawić w każdej chwili ![]() prawdę mówiąc czułam, że coś się złego dzieje, bo od 2 dni mam straszny nacisk na krocze, najgorzej jest jak idę siku, mam wrażenie że mała napiera z całej siły do wyjścia. poza tym obniżył mi się brzuszek. początkowo myślałam, że pewnie sobie coś wkręciłam ale małżonek i lekarz to potwierdzili mój małżonek jak usłyszał, że jeszcze w sierpniu może zostać tatą to wpadł w panikę, chyba ze sto razy pytał ale jak to, już? ja nie jestem na to przygotowany jak wróciliśmy do domu od razu przyniósł mi torbę, bym się spakowała w razie czego.tak więc przez najbliższy czas będę na forum stałym użytkownikiem, bo inaczej to chyba z nudów padnę, ze statusu "zadomowienie" od razu przeskoczę na "zakorzenienie"
|
|
|
|
#4547 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
brakowało mi dwóch spioszków jeszcze dla Mateuszka ale wczoraj mi szwagierka cydne przyniosła Kupujecie rajstopki takie na 56? Bo tak się zastanawiam czy będą potrzebna? Kupować czy później w razie konieczności się kupi. Może lepiej choć jedną parę mieć?Cytat:
Zawsze jak ja wypiłam to trzeźwa osoba w domu była ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A co do mojego zboczeńca własnego osobistego to rzeczywiści nie trzeba mi nic tłumaczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Konczi zapomniałaś o bonusie do tej nagrody: parę nadprogramowych kilogramów, rozstepów, nieprzespanych nocy ![]() Cytat:
Super Coraz więcej bezpiecznych dzieciaczków u nas. |
||||||||
|
|
|
#4548 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
slodki gosc na dlugo zagości ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i wiadomo na mamie najwygodniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dzis 34 zaczynam ![]() super Cytat:
![]() do fryzjera idz, ja bylam wczoraj i sie czuje o niebo lepiej ![]() dzien dobry mamuski
|
||||||
|
|
|
#4549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() A ja od 4 nie śpie ![]() Sikałam non-stop i myślałam że nie bede z klopa schodzić i bede lać tylko bo do wyra nie opłacało sie normalnie wracać. Pojechałam z mężulem przed 7 do laboru oddać siuśki do badania i krew. Ja pierdziele była tam laska co glukoze miała wypić i siedziała tam ze 20 minut a tylko jedna pielęgniara tam te czynności wykonywała a ludzi w pierun ![]() Wyszła blada i z miną jakby umrzeć miała i zaraz mi sie niektóre biedaczyska z Was przypomniały ![]() A ja sobie weszłam i po 30 sekundach wyszłam - że też kurde pierwsza nie byłam w tej kolejce. A mały mnie ze 40 razy jak tam stałam tak rozpychał pęcherz i żebra że mało brakowało a by niecenzuralne słowa były wypowiedziane. No mało sie nie zeszczałam tam 40 razy ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje że w poniedziałek też usłysze że wszystko jest nadal w porządku ![]() Cytat:
![]() Konczi, Anusia gratulki nowego tygodnia Ten czas za szybko leci, chyba ziemia sie za szybko kręci bo to masakra jest
|
||
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się - dzisiaj zaczęłam oficjalnie 36 tydzień.
Dzięki za informacje w sprawie mierzenia obwodu brzucha jestem uspokojona.
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
aga ton to wypoczywaj kochana ile sie da
a te 10g brzoskwin to sama do domu przyniosłaś ? ![]() tamlin ja kupiłam 2 pary rajstop rozmiar 56/62
|
|
|
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
Myślę, że rajstopki super wygodne nie są, ale kupiłam jedną parę białych i chciałam jeszcze różowe żebym miała co do sukieneczki założyć.
|
#4553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4554 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry
![]() O to masz fajnie Tamlin u mnie to ja jestem tą nie pijącą ![]() z tego co wczoraj z nim rozmawialam nie powiedzial NIE ale oczywiscie kombinuje czy czasami para mloda nie ma jakiegos kierowcy wynajtego w razie co co za cholera z niego.Jutro idę na ostatnie badania przed porodem, krew i mocz. Umówilam sie z przyjaciolka która ma rodzić 2 dni przede mna razem posiedzimy w kolejce a potem na zakupki ostatnie bo prawie wszystko mam dzieki wczorajszemu szałowi na allegro czuję się lepiej z tym, ze jestem bardziej przygotowana wyprawkowo.Dziś popoludniu/ jutro mnie będzie mnie tu mniej bo musze na zakupy jechac i szykować sie do urodzin jutrzejszych córy. Nie chce mi sie bardzo. A i tak robimy w takim momencie ze bedzie mniej o 6 osób bo powyjezdzaly, mamy wielka rodzine, tesciowa próbowala nam wkrecic kilkakronie zebysmy przełozyli az wszyscy będą, ZERO zrozumienia ze nam to akurat troche pasuje, bo juz koncowka ciazy i mase szykowania i sprzatania, zwykle u nas jest okolo 20-22 osoby na zwyczajnych urodzinach :/
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#4555 |
|
Rozeznanie
|
Dobry!
Katarzinka gratuluję! Anesh a co z tymi badaniami i Twoją Malutką bo nie zdolalam doczytać? Dziewczyny fenoterolowe w którym tyg odstawilyście lek i jak sie czujecie?U mnie z końcem 34 idzie w odstawkę, caly czas mialam malą dawką - góra 6 polówek, teraz od dluzszego czasu 5. Podczas przyjmowania leku macica i tak się stawiala, ale po jakimś czasie nastapila poprawa. Muszę zamówić resztę wyprawki na all, pare drobiazgów. Dostalam 3 torby ciuszków po moim chrześniaku i koleżanka która ma sieć lumpeksów odloży co ladniejsze ciuszki więc z ubrankami będzie spokój. Zaczęliśmy niedawno remont pokoju, mam nadzieję że wyrobi,y się do porodu. Są duże szanse. Mąż i tata biorą urlop i będą tam urzędować ![]() Nadal mam kiepskie warunki do udzielania sie na forum. Komputer juz na chodzie ale podlaczony do telewizora co jest strasznie niewygodne... Cieszę się że już zbliżamy się do powitania dzieciaczków. Szybko zlecialo. Chciaabym urodzić wcześniej, czyli po 37 t
|
#4556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzięki za otuchę ![]() a brzoskwinie to tak, sama przyniosłam ale w sklepie pakowałam je w siateczki po 1 kg i do wózka a później wózeczkiem do samochodu ![]() rajstopki też mam, jedną parę na 56 i dwie na 62 ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
Aga_ton to moja wagowo podobnie bo w 31tc miaa niecale 1900 g. Uważaj na siebie, odpoczywaj.
A propos jeszcze obwodu brzucha- mam tylko 98cm(32t i 2dc)
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-08-10 o 09:48 |
|
|
|
#4558 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje dla Was wszystkichja mam 2 pary rajstopek
|
|
#4559 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to nie tak źle, już się balam że niezly gigancik będzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

przepraszam że dopiero teraz ale mam problem z internetem i pisze z tel .

A co do mojego zboczeńca własnego osobistego to rzeczywiści nie trzeba mi nic tłumaczyć