|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Cytat:
jaki ładny szczypioreczek jesteś super brzuszkowy wymiar jest Cytat:
Ja bym się ucieszyła z kołyski jeszcze jak dom macie to super ... postawicie ją na dole i będzie maleństwu wygodnie ... docenisz pewnie lada moment że ją macie Cytat:
kochana leżeć trzeba mimo wsio ... mój mi wieczorem pomaga bo mam wysoką wannę i jak zn iej wychodzę to oczywiście problem nie ? ale daję radę Cytat:
dobrze że już swędzenie odpuściło .... czyli polecasz tego rogalika ? a jakich on wymiarów wiesz może?
|
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
upomne sie - a jakze.
|
|
|
|
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kolejny tydzień
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Konczi - jestem na mazurach, a fasola jest w domu... Ale ona jest taka, że dzidzi spokojnie się na niej zmieści.
|
|
|
|
|
#4595 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas chrzciny szykują się na bagatela 35 osób! dziś mało czuję mojego bąka w brzuchu i tak zastanawiam się czy przypadkiem nie wybrać się do gina... bo troszkę zaczynam się martwić tym bardziej, że całą noc przespałam na plecach (i tak mi się fantastycznie spało) a przez to może się mała nie dotleniła
|
|
|
#4596 |
|
Rozeznanie
|
katiem na wynik paciorkowca czeka się od 5 do 7 dni.
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekałam tydzień na wyniki .... u nas wsio ok wyszło .. jakiś plus zawsze nie ? dziewczynki potrzeba mi na expres przepis na sprawdzoną sałatkę z penne ?
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam jakąś jedną parę i niewiem czy dokupować? Ale kupię jeszcze jedną na 62 na początek a później dokupię jak trzeba będzie. |
|
|
|
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Poza tym tłumaczyć całej rodzinie, że się ma takie poglądy, a nie inne, szczególnie rodzinie TŻta... Moi rodzice mieli podobny dylemat i się w końcu złamali jak miałam z dwa latka i coś czuję, że ja też się mogę złamać .
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa bo Wy o tej diecie karmiacej mowicie, ja myslalam ze dla kobiet w ciazy
![]() U nas tez polozna mowila jesc wszystko, ale nie na raz, tylko wprowadzac pojedynczo. Ja przez pierwszy miesiac chce jesc raczej delikatnie - rosolek, gotowane miesko, gotowana marchewka, bez szalenstw. A potem zaczne sobie podjadac wiecej
|
|
|
|
#4602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a bierzesz je razem czy w jakimś odstępie czasu?
Cytat:
nie mam wyjścia bo tż mnie nastraszył, że jak się ruszę to mi swoją matkę przywiezie, żeby mi dotrzymała towarzystwa. o nie, to ja już wolę leżeć plackiem niż się z nią spotkać ![]() Cytat:
![]() ale jak lekarz powiedział mu prosto w twarz, że niech się szykuje na wcześniejsze powitanie córki to dosłownie zbladł |
||
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja powiedziałam - zapoznam go z każdą religią świata i niech sobie wybierze w co chce wierzyć jak już będzie świadomym człowiekiem
|
|
|
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
zanim nadrobię chciałam polecić sprzedawcę na allegro stanislaw167 dziś przyszła przesyłka, czekałam dwa dni, dostałam dokładnie co chciałam poza tym jak któraś się zastanawiała nad poduszką z lidla taką długą do spania na boku to wczoraj dostałam i mnie się z tym śpi wygodniej więc polecam ![]() a mój słodki mąż mi zakupil http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4321_0_m.jpg http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4317_0_o.jpg wózio rządzi ![]() dobra, samochwała w kącie stała, za chwilę wrzucę zakupów
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Z chrzcinami to jest problem, u nas obyło się bez szaleństwa: babcia i dziadek (tylko z mojej strony niestety), ciocia i wujek ( z męża strony w zastępstwie za jego ś.p. rodziców) moje rodzeństwo (z czego dwójka była chrzestnymi). W końcu nie ma co szaleć i uważam, że do was należy decyzja.
Ja osobiście uważam, że babcie, dziadkowie + chrzestni no i własne rodzeństwo to wystarczająca ilość osób, a nie ciotki pociotki i inne cudawianki.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-08-10 o 11:10 |
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oaza spokoju .. a jak co do czego to - to już??????? o moim pisać nie będę bo on codziennie ma jakieś akcje ... jak ze swoją córcią prowadzi monolog ... a najlepsze jest jak po iluś tam minutach zbulwersowany mówi - no Duśka powiedziałabyś coś nie ? ![]()
|
|
#4607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobnie jak z ciążą - pamiętacie, jak panikowałyśmy, że tego czy tamtego nie można a teraz jemy prawie wszystko (no oprócz surowych mięs czy ryb) Cytat:
ten durny sprzedawca z all (bobo market) łaskawie odpisał, że "z powodu urlopu w firmie tako wysyłka jest zaplanowana na 16.08" nosz kur.... co to ma być!! dziś mija 10 dzień roboczy od zamówienia. a skoro termin realizacji jest 3-10 dni to tego 10 dnia wózeczek powinien być u mnie (wszak termin realizacji to termin dostarczenia przesyłki a nie termin wysłania produktu, nie?) a on mi pisze, że za tydzień planują wysłać!! za tydzień to ja mogę już tego wózka potrzebować!! i co to za durne tłumaczenie, że w tako mają urlopy? ta... wszyscy na raz wzieli i firma zamknięta. tere fere... najgorsze, że nie mam wyjścia tylko muszę czekać. Najchętniej to wybrałabym się do tego piotrkowa tryb. i skopała mu dupę!
|
|
|
#4608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a małżonek super się postarał
|
||
|
|
|
#4609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć przyznam że trochę się tego obawiam.Gda zrobisz oczywiście jak uważacie. Jak mogę wyrazić swoje zdanie to uważam, że jak od razu się czegoś dla dziecka nie zadeklaruje to ono potem samo nawet świadomie nic z tym nie zrobi. Tak zawsze może zmienić na coś co mu się podoba, w czym się lepiej czuje, bo ma doświadczenie jakie ma i szuka czegoś innego. Dzisiaj na świecie jest tyle stereotypów na temat religii że głowa mała. Mój maż tyle lat zwlekał ze ślubem, bo sobie ubzdurał, że ksiądz katolicki będzie go zmuszał do zmiany wyznania itp. Zdziwił się tak, że mu szczęka z hukiem opadła. Nie mieliśmy pół problemu. Wszystko poszło rewelacyjnie. Natomiast ewangelicy z gruntu rzeczy wyrozumiali itd. a ja z ich kancelarii wyszłam tak ubeczana, że tydzień przed chciałam ze ślubu rezygnować. Ne ma reguły.
|
|
#4610 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najpierw sie czekało na 12 tydzien potem na piewrsze ruchy potemna 25 bezpieczny tydzien pozniej na 30sty a teraz na 36 ![]() Cytat:
(rodzenstwo rodzice + chrzestni to bedzie okolo 30 osób i na bloku sie nie zmiescimy w mieszkaniu, mimo ze mamy nie małe mieszkanie)Cytat:
![]() Moze sie jeszcze przekonacie, gorzej jakbyscie nie mieli naprawde gdzie postawic ![]() Rajstopki szczegolnie z woli są mieciutkie delikatne i nigdzie nie uciskają, ciezko dostac małe rozmiarki ale naprawde ja polecam przynajmniej jedną parę bo mam wrazenie ze sa naprawde wygodne. Ja kupilam ale na 68 narazie mniejszych nie widzialam a po za tym mam bardzo duzo śpiochów. Zmierzyłam brzuch na poziomie pępka i mam 99-100 cm
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-08-10 o 11:20 |
|||
|
|
|
#4611 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dziś się zdenerwowałam i trochę boli mnie brzuch i co parę minut kłuje w kroku, co to może być?
dodam że mały się rusza normalnie...
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram .. u nas lista się ogranicza i wychodzi 14 osób .. i tego się trzymamy zero wujostwa czy kuzynostwa ... na weselne chrzciny nas nie stać a tak posiedzimy sobie w najbliższym gronie i będzie gites
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do chrcin to my robimy w Boże Narodzenie bo wtedy bedziemy w pl,bedzie 15-20 osob najblzszej rodziny.Ciasto kupie a kolacja-katering bo przy 4 dzieci nie ogarnę chrzcin na taka skalę ![]() Co do ciuszkow to ja mam raptem pare komletow takich samych,a tak to wszystko inne bo zxazwyczaj kupowalam uzywki.Ale ogolnie to mi sie od czasu do czasu podoba takie samo ubranko bo i chlopcow tak samo czasem ubiorę a jest miedzy nimi 1,5 roki i super to wyglada kurcze mali dzis wstali o 6 rano,teraz ich uspalam bo o 18 ide na firmowego grilla i tz by ich nie ogarnął pewnie bo tacy by byli marudni :P Na obiadek dzis fasolka,swieże kartofelki z mojego ogródka zapiekane z koperkiem i jajka sadzone.....dziś z cukrem lepiej ale to pewnie zasluga ze cale przedpoludnie sprzatalam itd bo po poludniu bede piec ciasta z małymi bo mam mase orzechow z zeszlego roku jeszcze a nowe juz sie szykuja pomału :P |
|
|
|
|
#4615 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
od czasu mojego powrotu ze szpitala ciągle próbuję Was nadrobić, ale piszecie jak szalone i ciągle nie mogę ![]() Teraz nadal jestem 15 stron do tyłu (sic!), ale postanowiłam się odezwać zanim będę na bieżąco, bo... znów trafiłam do szpitala! Odczuwałam już od jakiegoś czasu takie bolesne i niepokojące kłucia w prawym ii lewym boku, ale gin tłumaczyła to skopanymi żebrami przez dzidzi. W sumie mnie to nawet nie zdziwiło, bo Mała ostro się wierci i często sprawia mi ból. Okazało się to jednak poważnym zapalenie nerek jeszcze na KTG wyszły mi skurcze, więc już w ogóle pięknie ![]() mam komputer przy sobie, więc będę Wam na bieżąco zdawać relacje... Trzymajcie za Nas proszę Wasze magiczne kciuki ![]() pozdrawiam ciepło |
|
|
|
#4616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maz ma 3 braci kazdy ma rodzine ja mam siostre z rodzina, i jak wszyscy sie zbiorą + chrzestni to wychodzi prawie 30 osób. Nie mam wyjscia, do tej pory mialam chrzciny w domu ale za ten czas rodzina sie powiekszyla + z najbliższych już nie ma kogo dac za chrzestnych bo juz sa po pare razy
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#4617 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Ja już nawet surową rybę zjadła, tj. wędzonego łososia, był taki kuszący i w ogóle, że nie mogłam się powstrzymać .Co do chrztu, to ja z tego wszystkiego zdaję sobie sprawę, to tak na prawdę z mojej strony byłoby zakpienie z religii katolickiej, a ja wszelkie wierzenia szanuję i ogólnie nie lubię po prostu kłamać, a tam bym musiała mówić, że wychowam dziecko w wierze... Ehh trudna sprawa, chyba zostawię to na później, albo powiem TŻtowi, żeby on zadecydował i on niech sam załatwia jak chce chrzest, a ja umywam ręce .Co do wózka to ja bym chyba zrezygnowała, jak wpłaciłaś to niech oddają pieniądze, bo nie wywiązali się z terminu, a jak nie zapłaciłaś to tym lepiej. To co oni tam urządzają to jakaś kpina. |
|||
|
|
|
#4618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#4619 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pomyślności na nowy tydzieńCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i coś niecoś daje znać o sobie.
|
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiadomo dziewczynka więcej par potrzebuje![]() Cytat:
![]() Ja na małego chcrzciny miałam 22 osoby dokładnie i też w lokalu, przeliczyłam koszty i wyszło taniej niż bym w domu miała robić i jeszcze latac i usługiwać...to samo na roczek robiliśmy w lokalu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Pozatym babcia coś o tym marudziła
niech wszystkie takie będą.
tż mi nawet wykąpać się nie dał od poniedziałku...robię to migiem i ukradkiem jak on jest w pracy
tylko włosów nie myję bo by się skapnął....

a ile masz par tak w ogóle? ja mam 3 ... starczy mi ?
to do męża dzwonie.