|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
. Trzymaj się jakoś i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok .
|
|
|
|
|
#4622 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
wyszło tak, bo dziewczyna nie umiała się sprzeciwić swojej matce, a ta zaprosiła pół rodziny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja siostra, brat każdą imprezę, typu chrzciny, komunia urządzali w lokalu i to wcale nie wychodzi drożej, wręcz przeciwnie. a ile mniej roboty przed i po imprezie ![]() Cytat:
u mnie również te bóle i kłucia okazały się problemami z nerkami. na szczęście lekarz szybko zainterweniował i dziś nic już mi nie dolega
|
||||
|
|
|
#4623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za was mocno Cytat:
![]() Rany my ciągle nie mamy imienia ![]() Maggie z tym wózkiem to jakiś żart chyba, sama bym mu tyłek skopała ![]() Dziewczynki czy mi się wydaje, czy Angel już dawno nie było?
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_ton i Baobabek ja wiem że to jest strasznie ciężkie takie leżenie wszystko boli i porpostu wtedy nagle się chce wszystko robić ja naporawdę grzecznie leżałam caly miesiąc potem już mniej ale dalej się oszczędzałam. Dlatego też tak nie lubię tej całej ciąży. 3mam kciuki i mam nadzieję że wizaż wam teraz umili czas
Filusia dobrze że teraz masz komputer przynajmniej jakoś czas Ci zleci. a Jak się czujesz pozatym? a zapalenie nerek pewnie bedziesz miała wylevczone antybiotykiem?? Chrzciny temat ciężki. Każdy wiadomo może mieć swoje zdanie. Ja chrzczę, i do komuni też pójdzie a potem to już będzie dzieci wybór chcą być kato,ikami prosze bardzo nie chcą rónież to zaakceptuje teraz jestem zdania że tak małe dziecko nie jest wstanie zadecydować co będzie dla niego najlepsze ja go pokieruje w ta strone czy mu się to spodoba to zoibaczymy w przyszłości
|
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), mnie jest żal dziecka, ze nie mogę z nim iść na plac zabaw, że nie siądę na dywanie i nie bawię sie ciuchciami, na ręce poprzytulać go nie mogę, tyle tylko co na łóżku
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
piszecie o wózku a ja zapomniałam się pochwalić, że wczoraj zamówiliśmy bryczkę dla małej
zaliczka zapłacona, teraz tylko czekać aż zadzwonią, że można go odebrać niektóre wózki były dostępne od ręki a że nam się nie spieszyło (bo wtedy byliśmy jeszcze przed wizytą u ginekologa a wózeczek to tako laret, szary z brązem, dokładnie taki: http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big/grey05_02.jpg ja byłam napalona na różowiasty ale małżonek powiedział, że on będzie się wstydził go prowadzić ![]() podobał mi się jeszcze tutek, ale coś mnie jednak ciągnęło do lareta
|
|
|
|
#4627 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też miałam sen o porodzie! Była jedna wielka sala przedporodowa, leżałyśmy obok siebie i każda osobno była wzywana na poród Jak już urodziłam to tak się cieszyłam, że miałam bardzo lekki ![]() aga_ton - Mnie strasznie przeraża właśnie ten nacisk gdy siusiam ![]() Cytat:
Cytat:
Czuje się dobrze, choć wczoraj znowu zaczął mi się brzuszek stawiać. Tydzień mam 36skończony. Cytat:
Bo jak już zaczną się problemy to mam sobie darować ![]() Ale jak z połączeniem to nie wiem, bo mi kazał wszystkie leki już odstawić - w tym Aspargin.. karolluki - Staram się nie przemęczać, ale chciałabym codziennie sobie coś tam porobić Nadrobiłam po łebkach, więc wybaczcie Gratuluję WSZYSTKIM rozpoczętych tygodni, donoszonych dzidź
|
|||||
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On bardzo za eko lnem, więc u nas będzie taki, identyczny ![]() http://www.zakatekmalucha.pl/dane/fu...8d6a1f9045.jpg Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-08-10 o 11:53 |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Wtajemniczenie
|
a chociaż jakieś typy?
![]() Cytat:
też mam takie samo zdanie |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także to nie zawsze jest tak, że dzieci nic z tym nie zrobią... A ja nie wierząc w Boga i Kościół, po prostu nie mogłabym przysięgać, że będę je wychowywać w wierze katolickiej. Będę uczyć oczywiście szacunku do każdego wyznania i w miarę możliwości zapoznawać z różnymi wyznaniami. A co do tego wyobcowania, czy dokuczania przez rówieśników, to mam nadzieję, że zbuduję w moim synku solidne poczucie własnej wartości i takie coś nie sprawi, że będzie czuł się gorszy.
|
|
|
|
|
#4631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga_ton wózek super, dla drugiego nawet jak będzie chłopiec będzie jak znalazł ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4632 | |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie to jest najgorsze
![]() normalnie strach na kibel siadać... Cytat:
to żeśmy się zgadały z kolorem z drugiej strony nasi faceci mają trochę racji, bo gdyby w przyszłości byłby chłopczyk to gdzie w takim różu popierniczać? ja oglądałam ten len, tyle że w sklepie był tylko kolor czerwony i jakoś mi nie podpasował, ciekawe jakby się prezentował na żywo jakiś inny kolorek? |
|
|
|
|
#4633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też się zastanawiałam nad zamówieniem w tym sklepie (koleżanka zamawiała ze 3 mce temu i polecała) ale zdecydowałam się na kolor fioletowy (z wersji old mobile) zamiast http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big...azone03_06.jpg i teraz żałuję BTW też mi się marzył ten różowy, ale niestety mąż się nie zgodził, bo stwierdził, że nawet jeśli teraz będzie córka (niby na ostatnim usg gin tak twierdził ale bez 100% pewności, więc może być niespodzianka w postaci siusiaka), o tyle za drugim razem będziemy "celować" w chłopaka, żeby mieć parkę i tak dziwnie, żeby różowym wózkiem jeździł
|
|
|
#4634 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A Basieńka jak? Co lekarze mówią? Długo mają zamiar Cię trzymać?
|
|||
|
|
|
#4637 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
będzie wszysko dobrzeCytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mojego chciałam przekonać na taki kolorek w tym lnie jak Ty wybrałaś, ale przecież się nie da. Ma być kolorowy, najlepiej pstry jak się da. Tydzień już wózek zamawiamy![]() Normalnie drugi Jacykow się znalazł
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-08-10 o 12:13 |
|||||
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.skapiec.pl/site/cat/2607/...FQKIDgodrS0A2Q
ja wybierałam tylko z chicco bo wtedy moja te ściowa handlowała tymi wózkami więc jeden wydatek mi odszedł. ale jak pisałam jestem z niego strasznie zadowolona. i mam turkusowy
|
|
|
|
#4639 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotki.
kocyki i sliniak, akcesoria, prześcieradła (a łózeczka jeszcze nie mam ), art. higieniczne typu podkłady, wkładki laktacyjne, butelka czy szczotka do butelek i inne pierdoły odpuszczam.
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie kłucie oznaczało infekcję. Mi profesor do którego poszłam na kontrolę w szpitalu, w którym chcę rodzić, powiedział że szyjki nie czuć...
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4642 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Piękne macie te wózeczki i faktycznie jak chcecie je zostawić na później to te kolorki są idealne Brak ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Kupiłam to wszystko tylko fotki darowałam sobie Mam z TT i teraz mi koleżanka z Bella Mama zakupiła. Będę testować które lepsze.
|
|
#4643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas będą tylko najbliżsi, czyli rodzice chrzestni, dziadkowie, ale i tak zrobimy w lokalu, z wygody. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Padłam. Moj na szczęście dał mi wolną rękę, jeśli chodzi o kolor wózka.
|
||||
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakąś siatkę między girkami powinnam mieć, dla spokoju psychicznego Cytat:
![]() Też za lnem nie byłam, tym bardziej za brązem. Jednak w sklepie dostaliśmy próbki materiałów do ręki jak i możliwość brania kolorów z Tako Acoustic. http://www.tako.net.pl/grafik/newsle.../slides/b1.jpg No, a na len to chciałam się zgodzić tylko wtedy gdy będzie kremowo - brązowy, ale jak zobaczyłam właśnie te próbki to kolor masakrycznie odbiegał od tych ze strony.. I jakoś tak przez to przekonałam się do całościowego lnowego brązu
|
||
|
|
|
#4645 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pewnie gdybyśmy pojechali wybierać wózek po wizycie u ginekologa to wzięlibyśmy któryś z dostępnych, a był szary, różowy, fioletowy i jeszcze jakiś Cytat:
ale jak ma się wstydzić to lepiej niech sam wybierze, co by później nie miał wymówki by na spacer nie pójść ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na nadrobienie jeszcze znajdziesz czas, a jak nie to trudno
|
|
|
|
|
#4647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() Na początku w ogóle nie chcieliśmy chrzcić, ale później doszliśmy do wniosku, że zrobimy razem z roczkiem imprezę. Na prezentach nam nie zależy
|
||
|
|
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
matko, moja mała znów ma czkawkę, normalnie aż w pochwie czuję takie pulsowanie
![]() nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale zawsze po wypiciu wody gazowanej mała odstawia takie numery
|
|
|
|
#4650 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Super że już tyle donoszonych dzieciaczków ![]() Gratulacje dziewczyny! Jejku jak Wam zazdroszczę... U mnie dopiero 32 tydzień leci i jestem pełna obaw, bo nie czuję się najlepiej Tydzień temu byłam na wizycie u mojego gina w klinice i wszystko było ok, ale od 3 dni czuję się gorzej. Nie dzwoniłam do niego bo wczoraj miałam wizytę u tej mojej jędzy do której chodzę u siebie w mieście. Myślałam że mnie zbada i się uspokoję, ale jak zwykle poświęciła mi całe 3 minuty i tyle... A kiedy powiedziałam że brzuchol mi twardnieje, mocno ciągnie w dól i momentami mam wrażenie że mi pipa się rozłazi to ona tylko burkneła pod nosem, że w takim razie trzeba do szpitala się położyć... No kurrrrw... nawet mnie nie zbadała, a już do szpitala wysyła! Jak ja nie cierpię tej baby! Zapytałam czy to konieczne i że może najpierw zrobić jakieś badania czy na pewno jest taka potrzeba. To ta sapnęła i zamiast skierowania wypisyła mi receptę na spasmolinę... Jak mi nie pomoże to szpital, ale ja nawet tego nie wykupiłam. Brała któraś z Was tą spasmolinę? Nie wiem co mam robić, chyba znowu czeka mnie wycieczka 100km do kliniki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

.

wyszło tak, bo dziewczyna nie umiała się sprzeciwić swojej matce, a ta zaprosiła pół rodziny
oaza spokoju .. a jak co do czego to - to już??????? o moim pisać nie będę bo on codziennie ma jakieś akcje ... jak ze swoją córcią prowadzi monolog

wysyłka jest zaplanowana na 16.08" nosz kur.... co to ma być!! dziś mija 10 dzień roboczy od zamówienia. a skoro termin realizacji jest 3-10 dni to tego 10 dnia wózeczek powinien być u mnie (wszak termin realizacji to termin dostarczenia przesyłki a nie termin wysłania produktu, nie?) a on mi pisze, że za tydzień planują wysłać!! za tydzień to ja mogę już tego wózka potrzebować!! i co to za durne tłumaczenie, że w tako mają urlopy? ta... wszyscy na raz wzieli i firma zamknięta. tere fere... najgorsze, że nie mam wyjścia tylko muszę czekać. Najchętniej to wybrałabym się do tego piotrkowa tryb. i skopała mu dupę!