III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 10:55   #4591
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Tak mi się wydawało na chłopski rozum, że ogórków w zalewie octowej i kiszonych nie można Pozatym babcia coś o tym marudziła
eee to to chyba w ilości dużo mogę pochłonąć

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Gratuluję donoszonych ciąż niech wszystkie takie będą.

To też zmierzyłam sobie obwód brzucha. Wg ikeowej linijki mam 95cm.

jaki ładny szczypioreczek jesteś super brzuszkowy wymiar jest

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Kurcze teściowa kupiła nam kołyskę, mamy już łóżeczko i pościel i prosiliśmy żeby nie kupowała bo nie potrzebujemy, ale musiała oczywiście postawić na swoim, uparła się bo stwierdziła że jednej wnuczce kupiła to druga też musi mieć, no i gadaj tu z nią
Nie chcę się z nią kłócić bo wyjdzie na to że jestem niewdzięczna i nie dość że kupiła to ja jeszcze robię problemy, więc grzecznie podziękowaliśmy z mężem. Tylko teraz mam problem gdzie ją postawić, w sypialni raczej zostanie łóżeczko, a tą kołyskę chyba postawię sobie w pokoju obok kuchni żeby nie biegać co chwilę do małej (bo sypialnię mamy na piętrze a kuchnię na parterze). Chociaż w sumie równie dobrze w pokoju mogłabym mieć wózek i w nim malutka mogłaby spać w ciągu dnia.

Ja bym się ucieszyła z kołyski jeszcze jak dom macie to super ... postawicie ją na dole i będzie maleństwu wygodnie ... docenisz pewnie lada moment że ją macie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
leżę, ale ból bioder i reszty gnatów nie do zniesienia tż mi nawet wykąpać się nie dał od poniedziałku...robię to migiem i ukradkiem jak on jest w pracy tylko włosów nie myję bo by się skapnął....

kochana leżeć trzeba mimo wsio ... mój mi wieczorem pomaga bo mam wysoką wannę i jak zn iej wychodzę to oczywiście problem nie ? ale daję radę

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Odespałam trochę i już nic nie swędzi...

Konczi - fasolka przyszła, jest baaaardzo fajna!

dobrze że już swędzenie odpuściło ....
czyli polecasz tego rogalika ? a jakich on wymiarów wiesz może?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:55   #4592
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jak się sam nie domyśli, to się upomnij o ten wymaz
wynik zazwyczaj jest na dniach, zależy od laboratorium.
dzieki bardzo
upomne sie - a jakze.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:56   #4593
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

A my dziś zaczynamy 30 tydzień, a tym samym mamy upragnioną trójeczkę z przodu!!!

za kolejny tydzień
Stary 2012-08-10, 10:56   #4594
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ja też się wzbraniałam przed rajstopkami u synka. A maz to w ogole.
Szukalam kalesonek, ale znalazlam tylko w lumpku i to jedna pare. Zima niestety nie obejdzie sie bez.
Ale nie podoba mi sie jak chlopcy lataja w rajstopach po domu. Tak pod spodnie chyba nie ma wyjscia.
Ja albo poszukam kalesonów albo kupię bardzo ciepły kombinezon. Nawet mnie wszystko swędzi w rajstopach, a co dopiero takie małe ciałko z delikatną skórą.

Konczi - jestem na mazurach, a fasola jest w domu... Ale ona jest taka, że dzidzi spokojnie się na niej zmieści.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:56   #4595
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej przepraszam że dopiero teraz ale mam problem z internetem i pisze z tel .
Po wizycie ok maly ma już około 3 kg masakra hehe ja natomiast 13 na plusie . Na USG wszystko dobrze rozwarcia brak , szyjka skrócena ale mam nie panikowac gin wziął mi dziś wymaz na paciorkowce . No i KTG również wyszło pięknie
Myślę że jutro Was już nadrobie
Dobranoc mamuski
Super wieści
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No to i ja niby jestem donoszona

Cytat:
Dziś kończe 35 i rozpoczynam 36 tydzień. Czekam z utęsknieniem tego 24 sierpnia, będę czuła się już bardzo bezpiecznie.

Brawo dla wszystkich zmieniających cyferki

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry

mój kalendarz ciąży też dziś obwieścił, że oficjalnie donoszona ciąża

Cytat:
cześć dziewczyny.

wieczorkiem wpadłam do Was by nadrobić co nabazgrałyście ale pisać już nie miałam siły, tak mnie na spanie brało.

wczoraj miałam wizytę, usg 3 d i mam płytkę
dzidzia waży już 2100 i rozwija się prawidłowo wszystkie parametry odpowiednie wg wieku, tylko nóżki ma długaśne po tatusiu
i to na 100% dziewczynka, mała pokazała się nam w całej okazałości, rozkraczyła się na cały ekran, aż mi wstyd było za nią

odebrałam wyniki krzywej i okazało się, że są w normie, dziwne bo jeszcze 2 tygodnie temu były sporo podwyższone
zdaniem lekarza mógł być to jednorazowy skok cukru, tym bardziej że duża ilość cukru pojawiła się też wtedy w moczu a teraz go nie wykazało. no nic, nie ma co szukać dziury w całym, skoro wyniki w normie to nic tylko się cieszyć i dziękować, że lekarz nie zlecił pić mi tego gówna po raz 5

i to tyle jeśli chodzi o dobre wiadomości...

mam absolutny nakaz leżenia mała napiera z całych sił więc jak to określił lekarz, szyjka trzyma ale już trzeszczy i może puścić w każdej chwili... przez najbliższy czas mam prowadzić szpitalny tryb życia, czyli łóżko, łazienka, łóżko a ja jeszcze wczoraj przed wizytą poleciałam do biedronki po 10 kg brzoskwiń by zrobić z nich dżem, ciekawe kto je teraz zje

w dwupaku mam wytrzymać przynajmniej 3 tygodnie chociaż lekarz nie obiecał, że dotrwam do września. mała może się pojawić w każdej chwili

prawdę mówiąc czułam, że coś się złego dzieje, bo od 2 dni mam straszny nacisk na krocze, najgorzej jest jak idę siku, mam wrażenie że mała napiera z całej siły do wyjścia.
poza tym obniżył mi się brzuszek. początkowo myślałam, że pewnie sobie coś wkręciłam ale małżonek i lekarz to potwierdzili

mój małżonek jak usłyszał, że jeszcze w sierpniu może zostać tatą to wpadł w panikę, chyba ze sto razy pytał ale jak to, już? ja nie jestem na to przygotowany jak wróciliśmy do domu od razu przyniósł mi torbę, bym się spakowała w razie czego.

tak więc przez najbliższy czas będę na forum stałym użytkownikiem, bo inaczej to chyba z nudów padnę, ze statusu "zadomowienie" od razu przeskoczę na "zakorzenienie"
aga_ton Ty się miałaś oszczędzać a nie szaleć z przetworami itd
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Witam się - dzisiaj zaczęłam oficjalnie 36 tydzień.

Cytat:

u mnie tyle to na chrzcinach było
u nas chrzciny szykują się na bagatela 35 osób! od tż to najbliższej rodziny trzeba będzie zaprosić 24 osoby! nie wyobrażam sobie tego i tłumaczę mu, że skoro u nich niby jest zwyczaj zapraszać rodzeństwo rodziców (teściowa ma 2 siostry i brata a każdy oczywiście z mężami/żoną + dziećmi, którzy też już pożenieni) to może ograniczymy się do samych rodziców i naszego rodzeństwa + dziadków i tyle. Nie wyobrażam sobie robić chrzcin na tyle osób. w ogóle w domu tyle nie pomieścimy (robiliśmy kiedyś imprezę na 25 osób i więcej po prostu nie wejdzie)a w lokalu to przecież ponad 3 tys. wyjdzie i szkoda mi tyle kasy wywalać.

dziś mało czuję mojego bąka w brzuchu i tak zastanawiam się czy przypadkiem nie wybrać się do gina... bo troszkę zaczynam się martwić tym bardziej, że całą noc przespałam na plecach (i tak mi się fantastycznie spało) a przez to może się mała nie dotleniła

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:57   #4596
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

katiem na wynik paciorkowca czeka się od 5 do 7 dni.
Stary 2012-08-10, 10:57   #4597
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
nam polozna na sr mowila, ze diety sie żadnej nie stosuje. jemy normalnie jak przedtem i obserwujemy dziecko. jak cos mu nie spasuje no to przestajemy jesc i np za 2 tyg znowu jemy i obserwujemy bo moze juz byc ok wiadomo ze kapuchy, grochówki to raczej nie pojemy
To fakt z tym karmieniem to są dwie szkoły, albo każą jeść prawie wszystko, albo bardzo mało i ostrożnie. Mi się bardziej podoba podejście, że jednak wszystko jeść, bo potem jak jesteś na diecie to już odwrotu nie ma, bo maluszek nie będzie chciał pić mleka po jakiejś cięższej potrawie. Moja koleżanka tak się wkopała i przez 7 msc jadła same rzeczy bez soli, przypraw i w ogóle wszystko jałowe, nic słodkiego itp., ale schudła przynajmniej sporo .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:00   #4598
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
katiem na wynik paciorkowca czeka się od 5 do 7 dni.

ja czekałam tydzień na wyniki ....
u nas wsio ok wyszło .. jakiś plus zawsze nie ?

dziewczynki potrzeba mi na expres przepis na sprawdzoną sałatkę z penne ?
Stary 2012-08-10, 11:00   #4599
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a ile Paula ważyla??urodzona w terminie?(jesli mozna wiedziec oczywiscie)
Ważyła 3290 gram a urodziła się w 40t 1 d

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Tamlin ja mam rajtuzki na 62 nie kupowałam tych najmniejszych, jak będę potrzebować to dokupię ... ale Niunia raczej z najmniejszych nie będzie a ile masz par tak w ogóle? ja mam 3 ... starczy mi ?
ee no takie bonusiki dorzucasz do mego konkursu hehehe
No mam jakąś jedną parę i niewiem czy dokupować? Ale kupię jeszcze jedną na 62 na początek a później dokupię jak trzeba będzie.
Stary 2012-08-10, 11:02   #4600
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

u nas chrzciny szykują się na bagatela 35 osób! od tż to najbliższej rodziny trzeba będzie zaprosić 24 osoby! nie wyobrażam sobie tego i tłumaczę mu, że skoro u nich niby jest zwyczaj zapraszać rodzeństwo rodziców (teściowa ma 2 siostry i brata a każdy oczywiście z mężami/żoną + dziećmi, którzy też już pożenieni) to może ograniczymy się do samych rodziców i naszego rodzeństwa + dziadków i tyle. Nie wyobrażam sobie robić chrzcin na tyle osób. w ogóle w domu tyle nie pomieścimy (robiliśmy kiedyś imprezę na 25 osób i więcej po prostu nie wejdzie)a w lokalu to przecież ponad 3 tys. wyjdzie i szkoda mi tyle kasy wywalać.

dziś mało czuję mojego bąka w brzuchu i tak zastanawiam się czy przypadkiem nie wybrać się do gina... bo troszkę zaczynam się martwić tym bardziej, że całą noc przespałam na plecach (i tak mi się fantastycznie spało) a przez to może się mała nie dotleniła
Ehh chrzciny, dla mnie drażliwy temat, bo już nie wiem co robić. Pisałam Wam kiedyś, że dziecka chrzcić nie będę, ale teraz już się waham, bo nie chce, żeby mała czuła się wyobcowana, albo jej było smutno, bo wszystkie dzieci są ochrzczone, a ona nie. Potem będzie komunia, prezenty i po prostu będzie niemiło . Poza tym tłumaczyć całej rodzinie, że się ma takie poglądy, a nie inne, szczególnie rodzinie TŻta... Moi rodzice mieli podobny dylemat i się w końcu złamali jak miałam z dwa latka i coś czuję, że ja też się mogę złamać .
Stary 2012-08-10, 11:03   #4601
gda
Zakorzenienie

Aaa bo Wy o tej diecie karmiacej mowicie, ja myslalam ze dla kobiet w ciazy

U nas tez polozna mowila jesc wszystko, ale nie na raz, tylko wprowadzac pojedynczo.

Ja przez pierwszy miesiac chce jesc raczej delikatnie - rosolek, gotowane miesko, gotowana marchewka, bez szalenstw. A potem zaczne sobie podjadac wiecej
Stary 2012-08-10, 11:05   #4602
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ja tez biore tardyferon i magnez.
a bierzesz je razem czy w jakimś odstępie czasu?

Cytat:

Ty to piernik jesteś. Trzeba do tego Twojego męża zgłosić, żeby Cię do łóżka przywiązał
Ja Cie doskonale rozumiem, bo mnie też trudno usiedzieć na tyłku. Ciągle bym coś robiła a bałaganu tak nie nawidzę, że szok. A tu mam prowadzić wypoczynkowy tryb życia A na 24 sierpnia czekam z utęsknieniem, wtedy będę donoszona
Ale jak lekarz kazał się oszczędzać to niestety trzeba. Słuchaj go, bo jak nie to do męża dzwonie.

A zjadłabym dżemiku brzoskwiniowego
będę grzeczna, obiecuję
nie mam wyjścia bo tż mnie nastraszył, że jak się ruszę to mi swoją matkę przywiezie, żeby mi dotrzymała towarzystwa. o nie, to ja już wolę leżeć plackiem niż się z nią spotkać

Cytat:

kochana pieknie wagowo idziecie ... no i za dobre wieści
a teraz odpoczywaj .. dołącz do nas leżakowanych i też fajnie jest

uśmiałam się z Twojego małża kochany chłopina .. no tak jeszcze z rok i by się oswoił z myślą zostania tatą ?

też się uśmiałam, bo to tej pory to taka oaza spokoju z niego była
ale jak lekarz powiedział mu prosto w twarz, że niech się szykuje na wcześniejsze powitanie córki to dosłownie zbladł do dziś nie doszedł do siebie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:06   #4603
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ehh chrzciny, dla mnie drażliwy temat, bo już nie wiem co robić. Pisałam Wam kiedyś, że dziecka chrzcić nie będę, ale teraz już się waham, bo nie chce, żeby mała czuła się wyobcowana, albo jej było smutno, bo wszystkie dzieci są ochrzczone, a ona nie. Potem będzie komunia, prezenty i po prostu będzie niemiło . Poza tym tłumaczyć całej rodzinie, że się ma takie poglądy, a nie inne, szczególnie rodzinie TŻta... Moi rodzice mieli podobny dylemat i się w końcu złamali jak miałam z dwa latka i coś czuję, że ja też się mogę złamać .
Ja się nie złamię na pewno. Nie będę hipokrytką - jestem niewierząca i tyle. Rodzina wie i nie protestuje - może dziadek trochę jęknął raz

Ja powiedziałam - zapoznam go z każdą religią świata i niech sobie wybierze w co chce wierzyć jak już będzie świadomym człowiekiem
Stary 2012-08-10, 11:08   #4604
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

zanim nadrobię chciałam polecić sprzedawcę na allegro stanislaw167
dziś przyszła przesyłka, czekałam dwa dni, dostałam dokładnie co chciałam

poza tym jak któraś się zastanawiała nad poduszką z lidla taką długą do spania na boku to wczoraj dostałam i mnie się z tym śpi wygodniej więc polecam

a mój słodki mąż mi zakupil
http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4321_0_m.jpg
http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4317_0_o.jpg

wózio rządzi

dobra, samochwała w kącie stała, za chwilę wrzucę zakupów

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:09   #4605
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Z chrzcinami to jest problem, u nas obyło się bez szaleństwa: babcia i dziadek (tylko z mojej strony niestety), ciocia i wujek ( z męża strony w zastępstwie za jego ś.p. rodziców) moje rodzeństwo (z czego dwójka była chrzestnymi). W końcu nie ma co szaleć i uważam, że do was należy decyzja.

Ja osobiście uważam, że babcie, dziadkowie + chrzestni no i własne rodzeństwo to wystarczająca ilość osób, a nie ciotki pociotki i inne cudawianki.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-10 o 11:10
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:13   #4606
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa bo Wy o tej diecie karmiacej mowicie, ja myslalam ze dla kobiet w ciazy

U nas tez polozna mowila jesc wszystko, ale nie na raz, tylko wprowadzac pojedynczo.

Ja przez pierwszy miesiac chce jesc raczej delikatnie - rosolek, gotowane miesko, gotowana marchewka, bez szalenstw. A potem zaczne sobie podjadac wiecej
też mam zamiar na poczatku dość ostrożnie .. niegazowane wszystko, gotowane i pomału wprowadzać ... może na święta już by się pieroga zjadło co ?

Cytat:
też się uśmiałam, bo to tej pory to taka oaza spokoju z niego była
ale jak lekarz powiedział mu prosto w twarz, że niech się szykuje na wcześniejsze powitanie córki to dosłownie zbladł do dziś nie doszedł do siebie
uwielbiam naszych panów oaza spokoju .. a jak co do czego to - to już??????? o moim pisać nie będę bo on codziennie ma jakieś akcje ... jak ze swoją córcią prowadzi monolog ... a najlepsze jest jak po iluś tam minutach zbulwersowany mówi - no Duśka powiedziałabyś coś nie ?
Stary 2012-08-10, 11:13   #4607
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt z tym karmieniem to są dwie szkoły, albo każą jeść prawie wszystko, albo bardzo mało i ostrożnie. Mi się bardziej podoba podejście, że jednak wszystko jeść, bo potem jak jesteś na diecie to już odwrotu nie ma, bo maluszek nie będzie chciał pić mleka po jakiejś cięższej potrawie. Moja koleżanka tak się wkopała i przez 7 msc jadła same rzeczy bez soli, przypraw i w ogóle wszystko jałowe, nic słodkiego itp., ale schudła przynajmniej sporo .
myślę podobnie. wszystko z głową + uważne obserwowanie maluszka, czy coś go nie uczula
podobnie jak z ciążą - pamiętacie, jak panikowałyśmy, że tego czy tamtego nie można a teraz jemy prawie wszystko (no oprócz surowych mięs czy ryb)
Cytat:
jeśli macie chrzcić dziecko tylko dlatego, żeby nie było mu przykro albo z rówieśnikami szło do komunii to wybacz, ale moim zdaniem to całkowicie bez sensu. Skoro jest się niewierzącym, to po co odstawiać szopkę? bo wszyscy na około ochrzczeni i do komunii idą? Dla mnie te sakramenty są przejawem tego, że dziecko chce sie wychowywać w wierze katolickiej praktykując przy tym a nie tylko od wielkiego dzwonu raz do roku na święta do kościoła. a później dziecko idące do komunii nawet nie zna modlitw, nie wie, jak zachować się w kościele? po co zatem taka komunia? bo prezenty? Ja najchętniej mojemu dziecku w dniu komunii nie dawałabym żadnych prezentów, tylko to, co potencjalni goście chcą z tej okazji ofiarować, przekazała mu innego dnia, żeby wiedziało, co tego dnia jest najważniejsze, a nie że komunia jest równoznaczna z prezentami i to najlepiej jak najdroższymi...

ten durny sprzedawca z all (bobo market) łaskawie odpisał, że "z powodu urlopu w firmie tako wysyłka jest zaplanowana na 16.08" nosz kur.... co to ma być!! dziś mija 10 dzień roboczy od zamówienia. a skoro termin realizacji jest 3-10 dni to tego 10 dnia wózeczek powinien być u mnie (wszak termin realizacji to termin dostarczenia przesyłki a nie termin wysłania produktu, nie?) a on mi pisze, że za tydzień planują wysłać!! za tydzień to ja mogę już tego wózka potrzebować!! i co to za durne tłumaczenie, że w tako mają urlopy? ta... wszyscy na raz wzieli i firma zamknięta. tere fere... najgorsze, że nie mam wyjścia tylko muszę czekać. Najchętniej to wybrałabym się do tego piotrkowa tryb. i skopała mu dupę!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:16   #4608
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie też chrzciny to drażliwy temat dlatego odkładam go na później. musimy z tż to dokładnie przemyśleć. ale powiem Ci, że gdybyśmy jednak nie chrzcili małej to żadne lamenty teściowej, ciotek, babć czy kogo tam jeszcze nie sprawią, że zmienię zdanie. to moje dziecko i koniec w tym temacie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć

zanim nadrobię chciałam polecić sprzedawcę na allegro stanislaw167
dziś przyszła przesyłka, czekałam dwa dni, dostałam dokładnie co chciałam

poza tym jak któraś się zastanawiała nad poduszką z lidla taką długą do spania na boku to wczoraj dostałam i mnie się z tym śpi wygodniej więc polecam

a mój słodki mąż mi zakupil
http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4321_0_m.jpg
http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod4317_0_o.jpg

wózio rządzi

dobra, samochwała w kącie stała, za chwilę wrzucę zakupów
chwal się, chwal

a małżonek super się postarał
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:16   #4609
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się nie złamię na pewno. Nie będę hipokrytką - jestem niewierząca i tyle. Rodzina wie i nie protestuje - może dziadek trochę jęknął raz

Ja powiedziałam - zapoznam go z każdą religią świata i niech sobie wybierze w co chce wierzyć jak już będzie świadomym człowiekiem
Dziewczynki nie panikować, my też mamy dylemat ja katoliczka a mąż ewangelik. Myślę, że się dogadamy w tym temacie choć przyznam że trochę się tego obawiam.

Gda zrobisz oczywiście jak uważacie. Jak mogę wyrazić swoje zdanie to uważam, że jak od razu się czegoś dla dziecka nie zadeklaruje to ono potem samo nawet świadomie nic z tym nie zrobi. Tak zawsze może zmienić na coś co mu się podoba, w czym się lepiej czuje, bo ma doświadczenie jakie ma i szuka czegoś innego. Dzisiaj na świecie jest tyle stereotypów na temat religii że głowa mała. Mój maż tyle lat zwlekał ze ślubem, bo sobie ubzdurał, że ksiądz katolicki będzie go zmuszał do zmiany wyznania itp. Zdziwił się tak, że mu szczęka z hukiem opadła. Nie mieliśmy pół problemu. Wszystko poszło rewelacyjnie. Natomiast ewangelicy z gruntu rzeczy wyrozumiali itd. a ja z ich kancelarii wyszłam tak ubeczana, że tydzień przed chciałam ze ślubu rezygnować. Ne ma reguły.

Stary 2012-08-10, 11:17   #4610
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
też się tak doczekać nie mogłam 30 tygodnia, a teraz bym wsio oddała za skończony 36
o ja tez!
Najpierw sie czekało na 12 tydzien
potem na piewrsze ruchy
potemna 25 bezpieczny tydzien
pozniej na 30sty a teraz na 36

Cytat:
piękna waga maluchów

ja mam to samo nawet superniania temu przeciwna ale każdy robi jak uważa

świetnie, że na wizycie wsio ok i że mała nadal małą jest jestesmy na podobnym etapie, widzę, ze też masz nakaz leżenia straszne to, ja już nie wyrabiam a jeszcze do ok 10go wrzesnia muszę wyleżeć

u mnie tyle to na chrzcinach było
na chrzciny musze zamawiac restauracje, bo najblizsza rodzina (rodzenstwo rodzice + chrzestni to bedzie okolo 30 osób i na bloku sie nie zmiescimy w mieszkaniu, mimo ze mamy nie małe mieszkanie)

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Szykuj sie Colds, tylko powolutku, nie przemęczaj się, na pewno zdążysz ze wszystkim

Moim zdaniem wcale nie przesadzasz, to przecież chyba nie będzie jakieś straszne wyrzeczenie dla niego jeśli zrezygnuje z picia, a ty będziesz czuła się pewniej, bo nigdy nie wiadomo kiedy zacznie się coś dziać, pogadaj z nim, mam nadzieję że zrozumie

Trzymam mocno kciuki za Kate i Kubusia, będzie dobrze

dla maluszków.
Śliczne ubranka

za udaną wizytkę

Czyli z malutką wszystko ok i super a ty kochana leż grzecznie i jedz brzoskwinki a mężuś niech się oswaja z myślą że już coraz bliżej i zostanie tatą

A ja mam dziś wizytę, dopiero o 20, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, trzymajcie kciukasy

Kurcze teściowa kupiła nam kołyskę, mamy już łóżeczko i pościel i prosiliśmy żeby nie kupowała bo nie potrzebujemy, ale musiała oczywiście postawić na swoim, uparła się bo stwierdziła że jednej wnuczce kupiła to druga też musi mieć, no i gadaj tu z nią
Nie chcę się z nią kłócić bo wyjdzie na to że jestem niewdzięczna i nie dość że kupiła to ja jeszcze robię problemy, więc grzecznie podziękowaliśmy z mężem. Tylko teraz mam problem gdzie ją postawić, w sypialni raczej zostanie łóżeczko, a tą kołyskę chyba postawię sobie w pokoju obok kuchni żeby nie biegać co chwilę do małej (bo sypialnię mamy na piętrze a kuchnię na parterze). Chociaż w sumie równie dobrze w pokoju mogłabym mieć wózek i w nim malutka mogłaby spać w ciągu dnia.
tez mam nadzieje ze jeszcze zrozumie i sam postanowi
Moze sie jeszcze przekonacie, gorzej jakbyscie nie mieli naprawde gdzie postawic

Rajstopki szczegolnie z woli są mieciutkie delikatne i nigdzie nie uciskają, ciezko dostac małe rozmiarki ale naprawde ja polecam przynajmniej jedną parę bo mam wrazenie ze sa naprawde wygodne. Ja kupilam ale na 68 narazie mniejszych nie widzialam a po za tym mam bardzo duzo śpiochów.

Zmierzyłam brzuch na poziomie pępka i mam 99-100 cm

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-10 o 11:20
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:17   #4611
caterinazeta jones
Raczkowanie

dziewczyny dziś się zdenerwowałam i trochę boli mnie brzuch i co parę minut kłuje w kroku, co to może być?

dodam że mały się rusza normalnie...

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:18   #4612
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Z chrzcinami to jest problem, u nas obyło się bez szaleństwa: babcia i dziadek (tylko z mojej strony niestety), ciocia i wujek ( z męża strony w zastępstwie za jego ś.p. rodziców) moje rodzeństwo (z czego dwójka była chrzestnymi). W końcu nie ma co szaleć i uważam, że do was należy decyzja.

Ja osobiście uważam, że babcie, dziadkowie + chrzestni no i własne rodzeństwo to wystarczająca ilość osób, a nie ciotki pociotki i inne cudawianki
.

popieram .. u nas lista się ogranicza i wychodzi 14 osób .. i tego się trzymamy zero wujostwa czy kuzynostwa ... na weselne chrzciny nas nie stać a tak posiedzimy sobie w najbliższym gronie i będzie gites
Stary 2012-08-10, 11:18   #4613
gda
Zakorzenienie

Cytat:
też mam zamiar na poczatku dość ostrożnie .. niegazowane wszystko, gotowane i pomału wprowadzać ... może na święta już by się pieroga zjadło co ?
Oooch na święta nie odmówię już sobie niczego! Choćbym miała potem piekło kolki mieć
Stary 2012-08-10, 11:23   #4614
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Nawet 2 razy.Ja też się spodziewam dwójeczki.Super że Kubuś i Maja takie duże dzieciaki.Mi już leci 34 tydz. więc myślę że wrazie czego nie byłoby źle.
Muminku cieszę się bardzo że u Was wporządku,moje już od 28 były obrócone główkami.
ja mam 27 dopiero ale ulozenie to i tak pol biedy bo musi być cc

Co do chrcin to my robimy w Boże Narodzenie bo wtedy bedziemy w pl,bedzie 15-20 osob najblzszej rodziny.Ciasto kupie a kolacja-katering bo przy 4 dzieci nie ogarnę chrzcin na taka skalę

Co do ciuszkow to ja mam raptem pare komletow takich samych,a tak to wszystko inne bo zxazwyczaj kupowalam uzywki.Ale ogolnie to mi sie od czasu do czasu podoba takie samo ubranko bo i chlopcow tak samo czasem ubiorę a jest miedzy nimi 1,5 roki i super to wyglada

kurcze mali dzis wstali o 6 rano,teraz ich uspalam bo o 18 ide na firmowego grilla i tz by ich nie ogarnął pewnie bo tacy by byli marudni :P Na obiadek dzis fasolka,swieże kartofelki z mojego ogródka zapiekane z koperkiem i jajka sadzone.....dziś z cukrem lepiej ale to pewnie zasluga ze cale przedpoludnie sprzatalam itd bo po poludniu bede piec ciasta z małymi bo mam mase orzechow z zeszlego roku jeszcze a nowe juz sie szykuja pomału :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 11:27   #4615
Filusia88
Zadomowienie

Hej dziewczyny,
od czasu mojego powrotu ze szpitala ciągle próbuję Was nadrobić, ale piszecie jak szalone i ciągle nie mogę
Teraz nadal jestem 15 stron do tyłu (sic!), ale postanowiłam się odezwać zanim będę na bieżąco, bo... znów trafiłam do szpitala!
Odczuwałam już od jakiegoś czasu takie bolesne i niepokojące kłucia w prawym ii lewym boku, ale gin tłumaczyła to skopanymi żebrami przez dzidzi. W sumie mnie to nawet nie zdziwiło, bo Mała ostro się wierci i często sprawia mi ból.
Okazało się to jednak poważnym zapalenie nerek
jeszcze na KTG wyszły mi skurcze, więc już w ogóle pięknie
mam komputer przy sobie, więc będę Wam na bieżąco zdawać relacje...
Trzymajcie za Nas proszę Wasze magiczne kciuki
pozdrawiam ciepło
Stary 2012-08-10, 11:31   #4616
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:

popieram .. u nas lista się ogranicza i wychodzi 14 osób .. i tego się trzymamy zero wujostwa czy kuzynostwa ... na weselne chrzciny nas nie stać a tak posiedzimy sobie w najbliższym gronie i będzie gites
Ale to wlasnie tylko dziadkowie czyli nasi rodzice + nasze rodzenstwo+ chrzestni, bez kuzynek, wujkow itp
maz ma 3 braci kazdy ma rodzine ja mam siostre z rodzina, i jak wszyscy sie zbiorą + chrzestni to wychodzi prawie 30 osób. Nie mam wyjscia, do tej pory mialam chrzciny w domu ale za ten czas rodzina sie powiekszyla + z najbliższych już nie ma kogo dac za chrzestnych bo juz sa po pare razy

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-08-10, 11:34   #4617
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiem, że to hipokryzja, ale coś się robię miękka przez ta ciążę, chciałabym, żeby moja mała nie miała żadnych problemów i zmartwień i żeby jej nikt nie dokuczał, że jest inaczej wychowana, czy coś .
Cytat:
myślę podobnie. wszystko z głową + uważne obserwowanie maluszka, czy coś go nie uczula
podobnie jak z ciążą - pamiętacie, jak panikowałyśmy, że tego czy tamtego nie można a teraz jemy prawie wszystko (no oprócz surowych mięs czy ryb)

jeśli macie chrzcić dziecko tylko dlatego, żeby nie było mu przykro albo z rówieśnikami szło do komunii to wybacz, ale moim zdaniem to całkowicie bez sensu. Skoro jest się niewierzącym, to po co odstawiać szopkę? bo wszyscy na około ochrzczeni i do komunii idą? Dla mnie te sakramenty są przejawem tego, że dziecko chce sie wychowywać w wierze katolickiej praktykując przy tym a nie tylko od wielkiego dzwonu raz do roku na święta do kościoła. a później dziecko idące do komunii nawet nie zna modlitw, nie wie, jak zachować się w kościele? po co zatem taka komunia? bo prezenty? Ja najchętniej mojemu dziecku w dniu komunii nie dawałabym żadnych prezentów, tylko to, co potencjalni goście chcą z tej okazji ofiarować, przekazała mu innego dnia, żeby wiedziało, co tego dnia jest najważniejsze, a nie że komunia jest równoznaczna z prezentami i to najlepiej jak najdroższymi...

ten durny sprzedawca z all (bobo market) łaskawie odpisał, że "z powodu urlopu w firmie tako wysyłka jest zaplanowana na 16.08" nosz kur.... co to ma być!! dziś mija 10 dzień roboczy od zamówienia. a skoro termin realizacji jest 3-10 dni to tego 10 dnia wózeczek powinien być u mnie (wszak termin realizacji to termin dostarczenia przesyłki a nie termin wysłania produktu, nie?) a on mi pisze, że za tydzień planują wysłać!! za tydzień to ja mogę już tego wózka potrzebować!! i co to za durne tłumaczenie, że w tako mają urlopy? ta... wszyscy na raz wzieli i firma zamknięta. tere fere... najgorsze, że nie mam wyjścia tylko muszę czekać. Najchętniej to wybrałabym się do tego piotrkowa tryb. i skopała mu dupę!
Cytat:
u mnie też chrzciny to drażliwy temat dlatego odkładam go na później. musimy z tż to dokładnie przemyśleć. ale powiem Ci, że gdybyśmy jednak nie chrzcili małej to żadne lamenty teściowej, ciotek, babć czy kogo tam jeszcze nie sprawią, że zmienię zdanie. to moje dziecko i koniec w tym temacie

Ja już nawet surową rybę zjadła, tj. wędzonego łososia, był taki kuszący i w ogóle, że nie mogłam się powstrzymać .

Co do chrztu, to ja z tego wszystkiego zdaję sobie sprawę, to tak na prawdę z mojej strony byłoby zakpienie z religii katolickiej, a ja wszelkie wierzenia szanuję i ogólnie nie lubię po prostu kłamać, a tam bym musiała mówić, że wychowam dziecko w wierze... Ehh trudna sprawa, chyba zostawię to na później, albo powiem TŻtowi, żeby on zadecydował i on niech sam załatwia jak chce chrzest, a ja umywam ręce .

Co do wózka to ja bym chyba zrezygnowała, jak wpłaciłaś to niech oddają pieniądze, bo nie wywiązali się z terminu, a jak nie zapłaciłaś to tym lepiej. To co oni tam urządzają to jakaś kpina.
Stary 2012-08-10, 11:35   #4618
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
od czasu mojego powrotu ze szpitala ciągle próbuję Was nadrobić, ale piszecie jak szalone i ciągle nie mogę
Teraz nadal jestem 15 stron do tyłu (sic!), ale postanowiłam się odezwać zanim będę na bieżąco, bo... znów trafiłam do szpitala!
Odczuwałam już od jakiegoś czasu takie bolesne i niepokojące kłucia w prawym ii lewym boku, ale gin tłumaczyła to skopanymi żebrami przez dzidzi. W sumie mnie to nawet nie zdziwiło, bo Mała ostro się wierci i często sprawia mi ból.
Okazało się to jednak poważnym zapalenie nerek
jeszcze na KTG wyszły mi skurcze, więc już w ogóle pięknie
mam komputer przy sobie, więc będę Wam na bieżąco zdawać relacje...
Trzymajcie za Nas proszę Wasze magiczne kciuki
pozdrawiam ciepło
sciskam!

Moje skarby!
Kruszynka
Stary 2012-08-10, 11:35   #4619
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ja myślę, że ani trochę nie przesadzasz, my zrezygnowaliśmy z wesela znajomych 18 sierpnia, bo już nie dałabym rady a mąż właśnie by się nie pobawił z uwagi na coraz bliższy termin porodu, więc całkowicie rozumiem twoje podejście
Ja nie poszłam już 7 lipca na wesele bo lekarz zabronił. Nie ma co szaleć. Dzidzia najważniejsza.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej przepraszam że dopiero teraz ale mam problem z internetem i pisze z tel .
Po wizycie ok maly ma już około 3 kg masakra hehe ja natomiast 13 na plusie . Na USG wszystko dobrze rozwarcia brak , szyjka skrócena ale mam nie panikowac gin wziął mi dziś wymaz na paciorkowce . No i KTG również wyszło pięknie
Myślę że jutro Was już nadrobie
Dobranoc mamuski
super wieści

Cytat:

Dziś kończe 35 i rozpoczynam 36 tydzień. Czekam z utęsknieniem tego 24 sierpnia, będę czuła się już bardzo bezpiecznie.
pomyślności na nowy tydzień

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry

mój kalendarz ciąży też dziś obwieścił, że oficjalnie donoszona ciąża

ja zaraz spadam do fryzjera, bo stwierdziłam, że idę teraz bo po porodzie nie będe miała gowy do tego, a poza tym pewnie tak jak poprzednio zaczną mi włosy wypadać

no i ja nadal robię wszystko co się da żeby już urodzić, bo skoro małż nie dostanie wolnego w pracy to mi obojętne kiedy urodzę, ale podjerzewam, że będzie jak z córką na którą nic nie działało i musieli ją w końcu wyciągnąć na świat

a i spakowałam torbę
szykuj się szykuj

Cytat:
cześć dziewczyny.

wieczorkiem wpadłam do Was by nadrobić co nabazgrałyście ale pisać już nie miałam siły, tak mnie na spanie brało.

wczoraj miałam wizytę, usg 3 d i mam płytkę
dzidzia waży już 2100 i rozwija się prawidłowo wszystkie parametry odpowiednie wg wieku, tylko nóżki ma długaśne po tatusiu
i to na 100% dziewczynka, mała pokazała się nam w całej okazałości, rozkraczyła się na cały ekran, aż mi wstyd było za nią

odebrałam wyniki krzywej i okazało się, że są w normie, dziwne bo jeszcze 2 tygodnie temu były sporo podwyższone
zdaniem lekarza mógł być to jednorazowy skok cukru, tym bardziej że duża ilość cukru pojawiła się też wtedy w moczu a teraz go nie wykazało. no nic, nie ma co szukać dziury w całym, skoro wyniki w normie to nic tylko się cieszyć i dziękować, że lekarz nie zlecił pić mi tego gówna po raz 5

i to tyle jeśli chodzi o dobre wiadomości...

mam absolutny nakaz leżenia mała napiera z całych sił więc jak to określił lekarz, szyjka trzyma ale już trzeszczy i może puścić w każdej chwili... przez najbliższy czas mam prowadzić szpitalny tryb życia, czyli łóżko, łazienka, łóżko a ja jeszcze wczoraj przed wizytą poleciałam do biedronki po 10 kg brzoskwiń by zrobić z nich dżem, ciekawe kto je teraz zje

w dwupaku mam wytrzymać przynajmniej 3 tygodnie chociaż lekarz nie obiecał, że dotrwam do września. mała może się pojawić w każdej chwili

prawdę mówiąc czułam, że coś się złego dzieje, bo od 2 dni mam straszny nacisk na krocze, najgorzej jest jak idę siku, mam wrażenie że mała napiera z całej siły do wyjścia.
poza tym obniżył mi się brzuszek. początkowo myślałam, że pewnie sobie coś wkręciłam ale małżonek i lekarz to potwierdzili

mój małżonek jak usłyszał, że jeszcze w sierpniu może zostać tatą to wpadł w panikę, chyba ze sto razy pytał ale jak to, już? ja nie jestem na to przygotowany jak wróciliśmy do domu od razu przyniósł mi torbę, bym się spakowała w razie czego.

tak więc przez najbliższy czas będę na forum stałym użytkownikiem, bo inaczej to chyba z nudów padnę, ze statusu "zadomowienie" od razu przeskoczę na "zakorzenienie"
Oj dasz radę to naprawdę już niedużo Reakcja męża bezcenna, aż mi się pyszczek uśmiecha

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
brakowało mi dwóch spioszków jeszcze dla Mateuszka ale wczoraj mi szwagierka cydne przyniosła Kupujecie rajstopki takie na 56? Bo tak się zastanawiam czy będą potrzebna? Kupować czy później w razie konieczności się kupi. Może lepiej choć jedną parę mieć?

ja mam dwie pary rajstopek 56-62. I powiem ci, że wyglądają na takie mięciutkie, że chyba nie mogą być niewygodne.

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Dobry!
Katarzinka gratuluję!
Anesh a co z tymi badaniami i Twoją Malutką bo nie zdolalam doczytać?

Dziewczyny fenoterolowe w którym tyg odstawilyście lek i jak sie czujecie?
U mnie z końcem 34 idzie w odstawkę, caly czas mialam malą dawką - góra 6 polówek, teraz od dluzszego czasu 5. Podczas przyjmowania leku macica i tak się stawiala, ale po jakimś czasie nastapila poprawa.
Muszę zamówić resztę wyprawki na all, pare drobiazgów.
Dostalam 3 torby ciuszków po moim chrześniaku i koleżanka która ma sieć lumpeksów odloży co ladniejsze ciuszki więc z ubrankami będzie spokój.
Zaczęliśmy niedawno remont pokoju, mam nadzieję że wyrobi,y się do porodu. Są duże szanse. Mąż i tata biorą urlop i będą tam urzędować
Nadal mam kiepskie warunki do udzielania sie na forum. Komputer juz na chodzie ale podlaczony do telewizora co jest strasznie niewygodne...

Cieszę się że już zbliżamy się do powitania dzieciaczków. Szybko zlecialo. Chciaabym urodzić wcześniej, czyli po 37 t
Ja jeszcze jem. A mam 35 tc.

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Aga_ton to moja wagowo podobnie bo w 31tc miaa niecale 1900 g. Uważaj na siebie, odpoczywaj.
A propos jeszcze obwodu brzucha- mam tylko 98cm(32t i 2dc)
Ja miałam 95 a tydzień później 100

Cytat:
ja z pytaniem

mam dużą anemię i lekarz przepisał mi Tardyferon na receptę, poza tym mam brać maksymalną dawkę magnezu ale z tego co się orientuję, to nie można łączyć żelaza z mg ze względu na gorsze wchłanianie? jak myślicie w jakim odstępie czasu mogę wziąć te dwa leki?
Też go jem, żelazo po obiedzie, a magnez wieczorem, przynajmniej mnie skurcz nie łapie.

Cytat:

Moja też dziś mało się rusza, ale chyba temu, że wczoraj miałam bardzo intensywny dzień. Od rana zapodaję sobie tofifi i coś niecoś daje znać o sobie.

Stary 2012-08-10, 11:37   #4620
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mi to tak chodziło o to że pod spodnie jak na dwór czy coś, no ale tak zimno to przecież nie będzie. A rajstopki wcale nie są takie niewygodne. Są bardzo milusie w dotyku, dobrze przylegają. Z Paulą uzywałam. Teraz w zimie też woli w rajstopach po domu ganiać czy w przedszkolu. Ale fakt, że kupuje jej porządne, nie żadne Biedronkowe czy Pepcowe, tylko porządne rajstopy z Woli czy Disneya, no i Coccodrillo. Te są świetne i Paulinka bardzo je lubi. Na wiosnę zawsze mam problem, bo ona cały rok by w nich ganiała
ja synka uwielbiam w rajstopkach i też kupuję porządne z Woli/Gatty albo z Wójcika - te są dość drogie ale nic im się nie dzieje, zero skluszczeń, zmechaceń dla córci mam kilka par po siostrzenicy, głównie z Next'a i Mothercare, a sama dokupiłam jedne w 5-10-15 i 3 pary w smyku ale wiadomo dziewczynka więcej par potrzebuje

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
o ja tez!
Najpierw sie czekało na 12 tydzien
potem na piewrsze ruchy
potemna 25 bezpieczny tydzien
pozniej na 30sty a teraz na 36

na chrzciny musze zamawiac restauracje, bo najblizsza rodzina (rodzenstwo rodzice + chrzestni to bedzie okolo 30 osób i na bloku sie nie zmiescimy w mieszkaniu, mimo ze mamy nie małe mieszkanie)
tak samo odliczałam te tygodnie
Ja na małego chcrzciny miałam 22 osoby dokładnie i też w lokalu, przeliczyłam koszty i wyszło taniej niż bym w domu miała robić i jeszcze latac i usługiwać...to samo na roczek robiliśmy w lokalu teraz mieszkamu w swoim mieszkaniu ale też nie zmieszczę tu tylu ludzi, więc na chrzciny lokal będzie, ale chyba ludzi mniej (babcia zmarła, wujek wyjechał, koleżanka też), u mnie to chrzciny dopiero na wielkanoc chyba będa...z reszta nie mamy kandydatów na chrzestnych

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości