|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Boże, dziewczyny jak ja mam dość ludzi.
Przecież wczoraj sama widziała, że ledwo się kulam do domu. I jeszcze moja psychiczna babunia odpierdziela akcje, które nawet chyba psychiatrom się nie śniły. Jestem dzisiaj kłębkiem nerwów. Wybaczcie, że musiałam się gdzieś wygadać.
|
#4652 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Lekarze ocenią ile czasu mam leżeć jak już wszystkie wyniki będę, ciągle mam jakieś nowe, a za godzinę mam konsultacje z urologiem jeszcze. Także opieka super. Leczą mnie dożylnie antybiotykiem właśnie. Co do Basi... to hahaha wysysa ze mnie ile się da! I tu zwracam się szczególnie do Bafi bo ja przez całą ciąże przytyłam 3 kg (!) tydzień emu miałam robione USG i lekarz powiedział że nie ma się czym przejmować, a jest wręcz się z czego cieszyć, bo po porodzie będę miała wybór między płaskim brzuchem a kaloryferem a na poważnie to jeśli z dzieckiem wszystko ok, to nie ma co się martwić ![]() Basia waży ponad 2,700 i lekarz stwierdził że musi być starsza niż wynika z terminu OM i jej wiek ocenił na 35-36 tc ![]() tak więc Bafi Twój lekarz panikuje i przesadza chyba |
|
|
|
#4653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() kciuki zaciśnięte. Spokojnie odpoczywaj i słuchaj zaleceń lekarzy - zobaczysz, że będzie dobrze.
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Oho, temat chrzcin - mój "ulubiony"
![]() Dzisiaj własnie jestem wyprowadzona z równowagi moimi teściami i jak mnie szlag wcześniej nie trafi to nie chce ich widzieć na chrzcinach. Patologia + totalne smolóbstwo ![]() A jak ktoś czyli moj chłop będzie sie oburzał że nie chce jego rodziców na chrzcinach no to warunek postawie taki że teściu wykłada kase na lokal i poczęstunek ![]() Cholerny samolubny alkoholik, najpierw obiecuje a potem leci sobie w ch.ja, a mój tż na każde jego zawołanie leci A ja kur.a będe do porodu wiecznie sama w domu siedzieć !!!! Ja pierdziele ale mnie wkur.ili dzisiaj z tej rodziny masakrycznie ![]() No to Wam pozrzędziłam.... |
|
|
|
#4655 |
|
Raczkowanie
|
Uff czyli sama nie jestem z takim duzymi chrzcinami
tez sobie nie wyobrażam biegania w domu miedzy prawie 30-oma osobami z obiadem czy nawet tylko tortem i kolacją, maleńkim dzieckiem i dwojka zazdrosnych nierealne jak dla mnieU nas jest problem taki, że chrzciny musimy dodatkowo zrobić w miarę szybko bo w maju mamy komunię, a to juz jest ogromny wydatek! Wózki piękne, oglądałam tako u nas w salonie i nadal nie wiem uswiadomcie mnie Czy ta tapicerka (piekna) lniana jest łatwa w czyszczeniu? wiem ze inne tapicerki tako są naprawde łatwe w czyszczeniu ale ten len? czy on nie wpija wody?
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#4656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4657 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie też bolało, ciągnęło i wylądowałam w łóżku z torbą leków... może akurat u Ciebie to fałszywy alarm ale lepiej to sprawdzić.choćby dlatego by mieć czas na interwencję w razie czego. Cytat:
dasz im palec to całą ręką chwycą... w☠☠☠☠ia mnie taka znieczulica, z jednej strony Ci współczują a tak naprawdę mają w dupie jak się czujesz to pindy jedne, aż mi samej ciśnienie podniosły ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() mój tż był bardzo na nie jeśli chodzi o materiał, tym bardziej na zimę. nie wiem sama jak to jest, ale go posłuchałam
|
|||
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi nie mów, mam po prostu mega ochotę komuś dzisiaj przywalić. Już w pewnym momencie nie wytrzymałam i jednej, która próbowała mnie namówić, żebym w poniedziałek o 17:15 przybiegła jej wydepilować bródkę odpyskowałam. No tak mi ciśnienie podniosła i chyba po 3 jej "No nie da Pani rady?", odpowiedziałam jej "nie dam, bo zdrowie mojego dziecka jest dla mnie ważniejsze". Wiem, że to było chamskie z mojej strony, bo jej się chyba głupio zrobiła i przeprosiła, ale już nerwy mi puściły. Nosz cholera, ja jak czytam o Waszych wyprawkach, tym co już macie to jestem zupełnie w tyle. Mam dla Antosia naprawdę niewiele, bo ciągle tylko gnam do tego gabinetu i myślę o potrzebach innych... bo ta idzie na wesele, ta wyjeżdża na urlop, ta idzie na rocznicę ślubu. A ja i wielki moment, na który czekamy ciągle w tyle za tym wszystkim. Dupa... muszę być bardziej asertywna i mówić konsekwentnie "nie", bo inaczej nawet nie będę miała koszuli do szpitala lub w czym Antka z niego zabrać. A czas ucieka nieubłagalnie.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-08-10 o 13:14 |
|
|
|
|
#4659 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
papierka by na pewno jakiegos chcial itd dlatego o chrzcie nawet nie mysle, rodzina tz nie praktykuje moja znowu az do przesady...wiec pewnie waty beda miec' kiedy chrzciny '... w najbliższym czasie nie planujemy. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4660 | |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam , wysiedziałam 3 godziny, mam nowy fryz, mogę iść rodzić
no czekamy, ale i tak wyjdzie kiedy będzie chciałoCytat:
|
|
|
#4661 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja bym wzięła cały szary albo brązowy. Tak mi się podobają w tym lnie. Ale jeden kolor nie wchodzi w grę u nas.
Właśnie się tak zastanawiałam nad tym lnem, czy to dobry materiał i czy nie będzie nasiąkał. Niby on taki śliski jest i kropli nie wpuszcza. Zobaczy się jak to będzie w użyciu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4662 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czekałam 4 dni tylko. Cytat:
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze |
||
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Coco_blanco nigdy nie słyszałam o tym leku. zrezygnuj z tej głupiej baby bo widać sie woigole nie przejmuje jest nie profesjonalna taka baba wogóle nie powinna wykonywac swojego zawodu
![]() Dearlie no tak dla ludzi to nie zrozumiałe ze sa rzeczy wazniejsze o pracy. Nosz co za babya.. ubic i patelnia w leb to za malo. wspolczuje, wylacz telefon. |
|
|
|
#4664 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niby oczywiste że lekarz ma badać, ale jak widać nie dla wszystkich.... Cytat:
Szpital w moim mieście nie lepszy, dlatego nie chcę tu rodzić. Mam nadzieję że mi się to uda Póki co leżę grzecznie, bo jak tylko wstaję to brzuch się napina i tak jak dziewczyny pisały - też mam stracha przy sikaniu
|
||
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi pytałas o sałatk z penne.
ja bardzo czesto robia ta, jedna z naszych ulubionych. Składniki: 250 g makaronu 1 podwójna pierś z kurczaka 1 puszka ananasa 4 łyżki soku z ananasa (zalewa z puszki) 1 łyżeczka curry 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki majonezu sól pieprz 1 łyżka oleju ryżowego do smażenia natka pietruszki Opis przygotowania: Makaron ugotować ale dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę, posypać solą i pieprzem oraz cury i odstawić na 30 min. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić, by mięso wystygło. Ananasa pokroić w kostkę, wymieszać z wystudzonym makaronem i mięsem. Dodać sok z ananasa, sos sojowy i majonez. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. ja robilam z wieloma rodzajami makaronu i z penne i z muszelkami, kokardkami. kazdy sie sprawdza. aaa i salatka bardz ladnie wyglada jak jest z kolorowym makaronem ![]() a i ja nie smarzylam na żadnym ryżowym tylko na oliwie i dalam wiecej makaronu niz 250 przy podwójnej piersi Dearlie co za babsztyl. utluklabym. calkowity brak zrozumienia.
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-10 o 13:39 |
|
|
|
#4666 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki! Zaraz lecę na usg
Czytam Was ale pisać albo nie mam czasu albo siły, napiszę tylko Dearlie że doskonale Cię rozumiem, niby wszyscy w firmie wyrozumiali itd ale dobrze wiedzą, że coraz mi ciężej i zaraz przestanę pracować - ale zanim znikniesz zrób jeszcze to, tamto, załatw to i wsio bo nikt tego nie potrafi itd. w*wia mnie to. Pod koniec września zaczyna się w mojej branży sezon i pytają się dziś czy mogą dzwonić
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo to też na skurcze, ale nie słyszałam żeby ktoś to w ostatnim czasie stosował. No chyba że w moim szpitalu, ale tutaj ze wszystkim są trochę do tyłu ![]() A może się mylę i to jest jakiś super skuteczny lek, a ja głupia nim gardzę...
|
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dołączę się do żali.. Mianowicie teściowie jadą na weselę na Mazury. Wyjeżdżają już dzisiaj. Szwagier? Nie wiem, co ma w planach W każdym razie zostaliśmy poproszeni, choć wcale tego tak nazwać nie można, abyśmy nocowali u Nich przez cały weekend, bo.. Ktoś musi zająć się psem No i okej, nie ma problemu. Mogę spać, aczkolwiek - nie mój pies (pies szwagra) - nie mój problem . Ale jestem człowiekiem, staram się rozumieć, więc żadnego sprzeciwu z mojej strony nikt nie usłyszał. Do dzisiaj, bo sobie wszystko przemyślałam.. ![]() Mianowicie, dzisiaj po pracy mogłabym tam iść z TŻem. Tylko, że On jutro idzie rano do pracy. Więc będę tam sama. Dwa. On pod wieczór idzie na purtel do mojej kuzynki, więc znowu wyszłoby, że będę tam sama. Trzy. W niedziele wieczorem teściowie dopiero wracają, a od rana TŻ MUSI jechać z bratem swoim do Piły. Chodzi o pieniądze, zagmatwana sprawa.A dlaczego musi? Bo teściowa nakazała Więc szczerze? Wolę zostać w domu, z rodzicami. Będę czuć się o wiele bezpieczniej gdyby miało zacząć się coś dziać. A przecież dzisiaj kończę brać fenka.. Oczywiście już widzę żale i wielkie zawiedzenie ze strony teściowej. No bo jak pies będzie mógł być sam?! Cóż, pies mnie do szpitala nie zawiezie.. Jednak z tym nikt się w tamtej rodzinie nie liczy. Niestety. A jak szwagier taki mądry to niech sobie sam jakiegoś opiekuna do zwierzaka znajduje.. ![]() W dodatku, wiecie co usłyszałam jak opowiadaliśmy o tym, że odstawiam fenoterol i mam już pozwolenie na rodzenie od Doktorka? Że jest bezczelny i co to za lekarz, który na coś takiego pozwala.
|
|
|
|
|
#4670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Siedz w domu z rodzicami, a psa niech sobie na wesele wezmą
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Colds masz świętą rację, tym bardziej że byś miała tam sama siedziec... Ja też bym nie chciała ! A szwagier to co ? nie może zaopiekowac się psem czy jak ?
Dearlie współczuję przeżyc z klientkami, tak jak piszą dziewczyny wyłączyc telefon bo pewnie i tak będą się babska dobijac i cie denerwowac. ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za ludzie. tobie teraz na pewno na glowie jest zajmowanie się szwagra psem. a czemu ty musisz isc tam spac? nie moga do was przywiesc tego psa? łatwiej by chyba tak bylo. |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
kate, filusia, trzymam i ja kciukasy!
![]() dearlie, rany boskie, co za baby, i tak dlugo w ciazy pracowalas, a te jeszcze by chcialy, zebys moze z porodowki do nich gnala na regulacje brwi ![]() colds tez masz akcje... a nie wiem, zaden sasiad nie moze dostac kluczy i wpasc psa nakarmic i wyprowadzic? no rzeczywiscie, synowa na wylocie, gdzie moze zaczac rodzic, najbardziej sie nadaje, zeby ja zostawic sama na weekend z psem
|
#4674 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
colds, masz rację, nie jedź. co zrobisz sama w razie czego? a co to za psiak? jak już to może byś go do siebie zwiozła czy nie bardzo?
to i ja dorzucę trzy grosze do księgi zażaleń ![]() niby tak wszyscy mi współczują, że mam leżeć, że mam nawet palcem nie kiwnąć ale nikt nie przywiezie mi obiadu a ja taka głodna jestem ... petitki muszę wcinać
|
|
|
|
#4676 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() że niby to dla dziecka lepsze...
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż dbał o obiad codziennie.. Colds to Ty jeszcze się nie dowiedziałaś ze psy mają nadprzyrodzone siły i on Zadzowni na pogotowie bądz pojedzie Cie zawieźc na porodówke ależ ja dzisiaj wredna jestem co do żali: mój tyłek z dnia na dzień jest coraz wiekszy
|
|
|
|
|
#4679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też mam stracha przy sikaniu mimo, ze od zeszłej środy tak na prawdę nic mi nie doskwiera tam na dole Cytat:
szkoda słów...Cytat:
|
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() choć moja ciotka nie lepsza, ostatnio mówimy jej, że na usg było widać, jak mała cały czas buzią rusza, jakby gumę żuła a ona mówi do nas poważnie, że pewnie w tym momencie coś jadła ![]() ona naprawdę nie wiedziała, że dziecko odżywia się przez pępowinę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Przecież wczoraj sama widziała, że ledwo się kulam do domu. 

nierealne jak dla mnie
to ona tylko burkneła pod nosem, że w takim razie trzeba do szpitala się położyć... No kurrrrw... nawet mnie nie zbadała, a już do szpitala wysyła! Jak ja nie cierpię tej baby! Zapytałam czy to konieczne i że może najpierw zrobić jakieś badania czy na pewno jest taka potrzeba. To ta sapnęła i zamiast skierowania wypisyła mi receptę na spasmolinę... Jak mi nie pomoże to szpital, ale ja nawet tego nie wykupiłam. Brała któraś z Was tą spasmolinę? Nie wiem co mam robić, chyba znowu czeka mnie wycieczka 100km do kliniki 

choć przyznam że trochę się tego obawiam.

co za ludzie. tobie teraz na pewno na glowie jest zajmowanie się szwagra psem.
mój mąż dbał o obiad codziennie..