III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 14:21   #4681
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Biedna mój mąż dbał o obiad codziennie..

Colds to Ty jeszcze się nie dowiedziałaś ze psy mają nadprzyrodzone siły i on Zadzowni na pogotowie bądz pojedzie Cie zawieźc na porodówke ja bym nie jechała. To oni mają problem z psem nie Ty. nie rozumieją nie muszą jechać na wesele. ależ ja dzisiaj wredna jestem

co do żali: mój tyłek z dnia na dzień jest coraz wiekszy no ale nie umiem dobie odmówić jedzenia
mój też dzisiaj mi zafundował udka pieczone i mizerię zjadł ze mną i pojechał do pracy
później siostra ma wpaść na chwilę zobaczyć dywany dla dzieci (nie, że mi pomóc w czymkolwiek...), ojciec z mamą może też pod wieczór wpadną...póki co mały śpi i do ok.17ej mam luz. Umyłam włosy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:22   #4682
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Jako lumpoholik zaszłam na jedną mała minutkę i kupiłam synkowi kurtkę taką cienką na 9-12 miesięcy i taki milusi kudłaty kombinezonik na 68. Cudo po prostu. Później postaram się fotki wrzucić.
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a wózeczek to tako laret, szary z brązem, dokładnie taki:

http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big/grey05_02.jpg
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
On bardzo za eko lnem, więc u nas będzie taki, identyczny

http://www.zakatekmalucha.pl/dane/fu...8d6a1f9045.jpg
Bardzo ładne

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Tydzień temu byłam na wizycie u mojego gina w klinice i wszystko było ok, ale od 3 dni czuję się gorzej. Nie dzwoniłam do niego bo wczoraj miałam wizytę u tej mojej jędzy do której chodzę u siebie w mieście. Myślałam że mnie zbada i się uspokoję, ale jak zwykle poświęciła mi całe 3 minuty i tyle... A kiedy powiedziałam że brzuchol mi twardnieje, mocno ciągnie w dól i momentami mam wrażenie że mi pipa się rozłazi to ona tylko burkneła pod nosem, że w takim razie trzeba do szpitala się położyć... No kurrrrw... nawet mnie nie zbadała, a już do szpitala wysyła! Jak ja nie cierpię tej baby! Zapytałam czy to konieczne i że może najpierw zrobić jakieś badania czy na pewno jest taka potrzeba. To ta sapnęła i zamiast skierowania wypisyła mi receptę na spasmolinę... Jak mi nie pomoże to szpital, ale ja nawet tego nie wykupiłam. Brała któraś z Was tą spasmolinę? Nie wiem co mam robić, chyba znowu czeka mnie wycieczka 100km do kliniki
Ja bym pojechała, a do tej pani, bo lekarzem jej nazwać nie mogę na pewno bym nie chodziła. Szkoda nerwów. A ten lek to tak mi się kojarzy że rozkurczowy sprzed lat.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Oho, temat chrzcin - mój "ulubiony"
Dzisiaj własnie jestem wyprowadzona z równowagi moimi teściami i jak mnie szlag wcześniej nie trafi to nie chce ich widzieć na chrzcinach.
Patologia + totalne smolóbstwo
A jak ktoś czyli moj chłop będzie sie oburzał że nie chce jego rodziców na chrzcinach no to warunek postawie taki że teściu wykłada kase na lokal i poczęstunek
Cholerny samolubny alkoholik, najpierw obiecuje a potem leci sobie w ch.ja, a mój tż na każde jego zawołanie leci
A ja kur.a będe do porodu wiecznie sama w domu siedzieć !!!!
Ja pierdziele ale mnie wkur.ili dzisiaj z tej rodziny masakrycznie

No to Wam pozrzędziłam....
Iwoncia wybacz, ale mało co zrozumiałam
Nie chcesz teściów na chrzcinach? Co teść nabroił?

Cytat:
Ja staram nie denerwować teściami.. Ani szwagrem.. Choć nie łatwo
A w tyłku z psem szwagra. Niech sam z nim siedzi, a nie na Ciebie liczą. Nie miałabym żadnych oporów aby powiedzieć nie. No chyba że wyrozumiale bym zaproponowała aby psa przywieźli do mnie, o ile to jakiś mały domowy pies, a nie bydle o posturze krowy.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

Mojego męża ciotka ostatnio jak pokazaliśmy jej zdjęcie usg to zdziwiła się, że "to" ma już rączki i nóżki
Mało tego, na swojej małej główce ( tak, tak, też posiada ) ma uszy. Wiem że niesamowite. No ale do sedna, bo ciociu wyobraź sobie że w tym tygodniu to "to" już tymi uszami słyszy takie stare wiedźmy.
Matko, skąd się tacy ludzie biorą
Stary 2012-08-10, 14:23   #4683
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
to ja ostatnio usłyszałam, że już lepiej by było gdybym urodziła w siódmym miesiącu, niż teraz w ósmym

że niby to dla dziecka lepsze...
ja wczoraj wychodze od fryzjera, idzie babka i sie drze na mnie ze mi sie dziecko bez glowy urodzi bo do fryzjera poszlam

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:28   #4684
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

co do żali: mój tyłek z dnia na dzień jest coraz wiekszy no ale nie umiem dobie odmówić jedzenia
ja też nie umiem, zwłaszcza tego dobrego
ale zauważyłam tendencje spadkową, bo od ostatniej wizyty przytyłam tylko 1 kg piszę "tylko" bo swego czasu w ciągu 4 tygodni przytyło mi się 5

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
mój też dzisiaj mi zafundował udka pieczone i mizerię zjadł ze mną i pojechał do pracy
później siostra ma wpaść na chwilę zobaczyć dywany dla dzieci (nie, że mi pomóc w czymkolwiek...), ojciec z mamą może też pod wieczór wpadną...póki co mały śpi i do ok.17ej mam luz. Umyłam włosy
oj zazdroszczę Wam z tymi obiadami, ja nie mam tak dobrze
mąż codziennie od świtu do nocy poza domem, więc jak wróci sam by chętnie coś ciepłego zjadł. a tak dupa blada...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:32   #4685
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Ale Ci Kubuś długo śpi moja jak pośpi godzinkę to jestem cała w skowronkach wogóle moja maruda przyjedzie za chwilę z przedszkola i będę za nią biegać przez weekend ciekawe czy urodzę przez to szybciej
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:34   #4686
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja wczoraj wychodze od fryzjera, idzie babka i sie drze na mnie ze mi sie dziecko bez glowy urodzi bo do fryzjera poszlam

Ja tez już dwa razy byłam u fryzjera w ciąży, ciekawe czy mi sie też bez głowy urodzi .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:35   #4687
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
to ja ostatnio usłyszałam, że już lepiej by było gdybym urodziła w siódmym miesiącu, niż teraz w ósmym

Co Ci ludze mają w głowach. Czasami zastanawiam się, czy ja przez tą ciąże zmądrzałam czy wszyscy zgłupieli i ni cholery nic nie rozumieją.

Jedz dżemy, tyle ich narobiłaś
Ja na okres bezwzględnego leżenia przeniosłam się do mamy, żeby nie było problemu właśnie z obiadkami, bo bym nie przeżyła

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Zdjęłam pranie maluszka z suszarki - tyle prasowania
Stary 2012-08-10, 14:36   #4688
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ludzie starej daty mają takie podejście. Wczoraj babcia męża powiedziała mi że jak urodze teraz to mały nieprzeżyje. Mogła nic się nie odzywać, bo tylko mnie wkur..ła. Jak tak można w ogóle komuś powiedzieć.
Siedz w domu z rodzicami, a psa niech sobie na wesele wezmą
Ehhh jak można coś takiego mówić ciężarnej, ludzie są przeokropni .
Stary 2012-08-10, 14:39   #4689
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Co Ci ludze mają w głowach. Czasami zastanawiam się, czy ja przez tą ciąże zmądrzałam czy wszyscy zgłupieli i ni cholery nic nie rozumieją.

Ja na okres bezwzględnego leżenia przeniosłam się do mamy, żeby nie było problemu właśnie z obiadkami, bo bym nie przeżyła

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

no właśnie, ja też na suchym prowiancie daleko nie pojadę nie ma to jak cieplutki obiadek

a dżemy jem ale mam po nich straszną zgagę, zresztą jak po wszystkim ostatnio

a Ty chyba też leżeć miałaś, ja Ci dam prasowanie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:39   #4690
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:

Dołączę się do żali..
Mianowicie teściowie jadą na weselę na Mazury. Wyjeżdżają już dzisiaj. Szwagier? Nie wiem, co ma w planach
W każdym razie zostaliśmy poproszeni, choć wcale tego tak nazwać nie można, abyśmy nocowali u Nich przez cały weekend, bo.. Ktoś musi zająć się psem
No i okej, nie ma problemu. Mogę spać, aczkolwiek - nie mój pies (pies szwagra) - nie mój problem . Ale jestem człowiekiem, staram się rozumieć, więc żadnego sprzeciwu z mojej strony nikt nie usłyszał.
Do dzisiaj, bo sobie wszystko przemyślałam..
Mianowicie, dzisiaj po pracy mogłabym tam iść z TŻem. Tylko, że On jutro idzie rano do pracy. Więc będę tam sama.
Dwa. On pod wieczór idzie na purtel do mojej kuzynki, więc znowu wyszłoby, że będę tam sama.
Trzy. W niedziele wieczorem teściowie dopiero wracają, a od rana TŻ MUSI jechać z bratem swoim do Piły. Chodzi o pieniądze, zagmatwana sprawa.
A dlaczego musi? Bo teściowa nakazała Biednego starszego synka, który sam sobie jest winien sytuacji, nie chce puścić samego. Straszne

Więc szczerze? Wolę zostać w domu, z rodzicami. Będę czuć się o wiele bezpieczniej gdyby miało zacząć się coś dziać. A przecież dzisiaj kończę brać fenka..

Oczywiście już widzę żale i wielkie zawiedzenie ze strony teściowej. No bo jak pies będzie mógł być sam?! Cóż, pies mnie do szpitala nie zawiezie.. Jednak z tym nikt się w tamtej rodzinie nie liczy. Niestety. A jak szwagier taki mądry to niech sobie sam jakiegoś opiekuna do zwierzaka znajduje..

W dodatku, wiecie co usłyszałam jak opowiadaliśmy o tym, że odstawiam fenoterol i mam już pozwolenie na rodzenie od Doktorka?
Że jest bezczelny i co to za lekarz, który na coś takiego pozwala.
Ich pies, ich problem, ja będąc w Twojej sytuacji też bym tam nie szła.
Stary 2012-08-10, 14:40   #4691
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Mało tego, na swojej małej główce ( tak, tak, też posiada ) ma uszy. Wiem że niesamowite. No ale do sedna, bo ciociu wyobraź sobie że w tym tygodniu to "to" już tymi uszami słyszy takie stare wiedźmy.
Matko, skąd się tacy ludzie biorą
haha

Cytat:
KuR*** to już przegięcie!

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:44   #4692
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
katiem na wynik paciorkowca czeka się od 5 do 7 dni.
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja czekałam tydzień na wyniki ....
u nas wsio ok wyszło .. jakiś plus zawsze nie ?
No to zarąbiście To jak w przyszlym tygodniu zaczne rodzic to nie beda mieli tego badania.

Cytat:
a bierzesz je razem czy w jakimś odstępie czasu?
Rano zawsze pije magnez. zeby w ciagu dnia bylo ok.
Wieczorem biore tardyferon z prenatalem.

Ale ginek nie dawal mi zadnych wytycznych. Biore bo tak mi pasuje.
Mysle ze nie ma to wplywu.

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
od czasu mojego powrotu ze szpitala ciągle próbuję Was nadrobić, ale piszecie jak szalone i ciągle nie mogę
Teraz nadal jestem 15 stron do tyłu (sic!), ale postanowiłam się odezwać zanim będę na bieżąco, bo... znów trafiłam do szpitala!
Odczuwałam już od jakiegoś czasu takie bolesne i niepokojące kłucia w prawym ii lewym boku, ale gin tłumaczyła to skopanymi żebrami przez dzidzi. W sumie mnie to nawet nie zdziwiło, bo Mała ostro się wierci i często sprawia mi ból.
Okazało się to jednak poważnym zapalenie nerek
jeszcze na KTG wyszły mi skurcze, więc już w ogóle pięknie
mam komputer przy sobie, więc będę Wam na bieżąco zdawać relacje...
Trzymajcie za Nas proszę Wasze magiczne kciuki
pozdrawiam ciepło
Kochana trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Ale to wlasnie tylko dziadkowie czyli nasi rodzice + nasze rodzenstwo+ chrzestni, bez kuzynek, wujkow itp
maz ma 3 braci kazdy ma rodzine ja mam siostre z rodzina, i jak wszyscy sie zbiorą + chrzestni to wychodzi prawie 30 osób. Nie mam wyjscia, do tej pory mialam chrzciny w domu ale za ten czas rodzina sie powiekszyla + z najbliższych już nie ma kogo dac za chrzestnych bo juz sa po pare razy
No to faktycznie najblizsza rodzina.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:45   #4693
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna Nasza Iwonka. Wyśłij teścia w kosmos i będzie spokój. Mnie jak wkurzą to ich unikam i mam spokój.

ja nawet go unikać nie musze bo kretyn nas unika odkąd obiecał nam kase dać i pomóc w kilku sprawach, ale jak mu sie auto spier... to do synusia dzwoni a on oczywiście na zawołanie tatusia leci jak pies

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Iwoncia wybacz, ale mało co zrozumiałam
Nie chcesz teściów na chrzcinach? Co teść nabroił?
Nie chce bo teściowa psychiczna i cyrki odpiernicza, a teść alkoholik nie potrafi życ bez nawalenia sie, poza tym jest fałszywym,gburowatym, samolubnym chamem i nic od strony tesciów pomocy nie mamy, a juz nie wspomne zeby coś maluchowi kupili
Jak chcą być na chrzcinach to niech tesciu funduje lokal i poczęstunek a nie tylko moi rodzice pomagają nam a mi wstyd za teściów bo masakra jaka to patologia
Przyjeżdżają na gotowe, pojedzą i jeszcze może ich odwieźć do domu.
No i chyba zaś ciśnienie mi wzrosło...

Colds widze że masz też "świetną" sytuacje z rodziną męża.
Kuźwa no jak sie nie wnerwiać jak wiecznie coś !!!!!!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:45   #4694
Konczita
Zakorzenienie

jak wchodzę na forum i widzę 5 stron do nadrobienia to już wiem że nie zdążę cytować .. ale zmierzę się z czasem

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Oooch na święta nie odmówię już sobie niczego! Choćbym miała potem piekło kolki mieć
hehe mówisz kapusta z grochem, ryba, uszka i barszcz zupa grzybowa gołąbki i bigos? będzie sajgon ja raczej nie poszaleje tak ale coś dzióbnę .. nie ?

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja mam 27 dopiero ale ulozenie to i tak pol biedy bo musi być cc

Co do chrcin to my robimy w Boże Narodzenie bo wtedy bedziemy w pl,bedzie 15-20 osob najblzszej rodziny.Ciasto kupie a kolacja-katering bo przy 4 dzieci nie ogarnę chrzcin na taka skalę

ja w domu mimo wsio nie zorbie .. chrzciny na sumie więc w południe teoretycznie a później obiad, tort kawusia jakaś płyta zimna i do domu kochani zresztą wszyscy to zrozumieją .. a chcielibyśmy chrzcić tak po 3 - 4 tygodniach ale zobaczymy jak to się ułoży

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
od czasu mojego powrotu ze szpitala ciągle próbuję Was nadrobić, ale piszecie jak szalone i ciągle nie mogę
Teraz nadal jestem 15 stron do tyłu (sic!), ale postanowiłam się odezwać zanim będę na bieżąco, bo... znów trafiłam do szpitala!
Odczuwałam już od jakiegoś czasu takie bolesne i niepokojące kłucia w prawym ii lewym boku, ale gin tłumaczyła to skopanymi żebrami przez dzidzi. W sumie mnie to nawet nie zdziwiło, bo Mała ostro się wierci i często sprawia mi ból.
Okazało się to jednak poważnym zapalenie nerek
jeszcze na KTG wyszły mi skurcze, więc już w ogóle pięknie
mam komputer przy sobie, więc będę Wam na bieżąco zdawać relacje...
Trzymajcie za Nas proszę Wasze magiczne kciuki
pozdrawiam ciepło

kochana trzymaj się w dwupaku jak najdłużej i powrotu do zdrówka
by już nic nie bolało

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Ale to wlasnie tylko dziadkowie czyli nasi rodzice + nasze rodzenstwo+ chrzestni, bez kuzynek, wujkow itp
maz ma 3 braci kazdy ma rodzine ja mam siostre z rodzina, i jak wszyscy sie zbiorą + chrzestni to wychodzi prawie 30 osób. Nie mam wyjscia, do tej pory mialam chrzciny w domu ale za ten czas rodzina sie powiekszyla + z najbliższych już nie ma kogo dac za chrzestnych bo juz sa po pare razy

no to faktycznie jak duże rodzinki to się uzbiera później ... z mojej strony tatusiek będzie, brat z żoną, siostra z narzeczonym, chrzestny ale on nie ma nikogo więc pewnie sam no i przyjaciółka z mężem z męża strony rodzice i brat z dziewczyną i to cała najbliższa familia więc nie za wiele ...

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja akurat mam w rodzinie dzieciaki, które na własne życzenie były chrzczone w wieku 9 i 11 lat.
Także to nie zawsze jest tak, że dzieci nic z tym nie zrobią...

A ja nie wierząc w Boga i Kościół, po prostu nie mogłabym przysięgać, że będę je wychowywać w wierze katolickiej. Będę uczyć oczywiście szacunku do każdego wyznania i w miarę możliwości zapoznawać z różnymi wyznaniami.

A co do tego wyobcowania, czy dokuczania przez rówieśników, to mam nadzieję, że zbuduję w moim synku solidne poczucie własnej wartości i takie coś nie sprawi, że będzie czuł się gorszy.

Każdy ma prawo do własnej decyzji i nalezy je uszanować to też czynię
a zapytam bez pardonu ... święta normalnie obchodzicie ?? Wielkanoc i Boże Narodzenie ???

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Fotki.
kocyki i sliniak, akcesoria, prześcieradła (a łózeczka jeszcze nie mam ), art. higieniczne typu podkłady, wkładki laktacyjne, butelka czy szczotka do butelek i inne pierdoły odpuszczam.

pikne ... a na pierwszym zdjęciu to jest łańcuszek do smoczka ???

Cytat:
Oho, temat chrzcin - mój "ulubiony"
Dzisiaj własnie jestem wyprowadzona z równowagi moimi teściami i jak mnie szlag wcześniej nie trafi to nie chce ich widzieć na chrzcinach.
Patologia + totalne smolóbstwo
A jak ktoś czyli moj chłop będzie sie oburzał że nie chce jego rodziców na chrzcinach no to warunek postawie taki że teściu wykłada kase na lokal i poczęstunek
Cholerny samolubny alkoholik, najpierw obiecuje a potem leci sobie w ch.ja, a mój tż na każde jego zawołanie leci
A ja kur.a będe do porodu wiecznie sama w domu siedzieć !!!!
Ja pierdziele ale mnie wkur.ili dzisiaj z tej rodziny masakrycznie

No to Wam pozrzędziłam....

o kurcze znowu teściu ... masz z nimi przekichane .... ehh wiesz, ja z okna ich widzę to może wystrzelę któregoś wieczora jakiś pocisk ? dziady wstrętne ... jak obiecują niech słowa dotrzymują nie ? a Ty nie nerwuj się już dobrze ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:48   #4695
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi pytałas o sałatk z penne.
ja bardzo czesto robia ta, jedna z naszych ulubionych.

Składniki:

250 g makaronu

1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka ananasa
4 łyżki soku z ananasa (zalewa z puszki)
1 łyżeczka curry
1 łyżka sosu sojowego
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
1 łyżka oleju ryżowego do smażenia
natka pietruszki

Opis przygotowania:

Makaron ugotować ale dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę, posypać solą i pieprzem oraz cury i odstawić na 30 min. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić, by mięso wystygło.
Ananasa pokroić w kostkę, wymieszać z wystudzonym makaronem i mięsem. Dodać sok z ananasa, sos sojowy i majonez. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.

ja robilam z wieloma rodzajami makaronu i z penne i z muszelkami, kokardkami. kazdy sie sprawdza. aaa i salatka bardz ladnie wyglada jak jest z kolorowym makaronem
a i ja nie smarzylam na żadnym ryżowym tylko na oliwie i dalam wiecej makaronu niz 250 przy podwójnej piersi
ananas z sosem sojowym ? masakryczne połączenie nigdy nie wykonałam go aleee zrobię i zdam relację czy mi smakowało .. zrobiłam już na szybko z tuńczykiem i żółtym serem i oliwkami .. więc w lodówce się chłodzi na wieczór bo dzisiaj mój mąż ze swoim kumplem składają szafę no i zamówili pizzę i sałatkę rybną bo piątek hahaha

Cytat:

Dołączę się do żali..
Mianowicie teściowie jadą na weselę na Mazury. Wyjeżdżają już dzisiaj. Szwagier? Nie wiem, co ma w planach
W każdym razie zostaliśmy poproszeni, choć wcale tego tak nazwać nie można, abyśmy nocowali u Nich przez cały weekend, bo.. Ktoś musi zająć się psem
No i okej, nie ma problemu. Mogę spać, aczkolwiek - nie mój pies (pies szwagra) - nie mój problem . Ale jestem człowiekiem, staram się rozumieć, więc żadnego sprzeciwu z mojej strony nikt nie usłyszał.
Mianowicie, dzisiaj po pracy mogłabym tam iść z TŻem. Tylko, że On jutro idzie rano do pracy. Więc będę tam sama.
Dwa. On pod wieczór idzie na purtel do mojej kuzynki, więc znowu wyszłoby, że będę tam sama.
Trzy. W niedziele wieczorem teściowie dopiero wracają, a od rana TŻ MUSI jechać z bratem swoim do Piły. Chodzi o pieniądze, zagmatwana sprawa.
A dlaczego musi? Bo teściowa nakazała Biednego starszego synka, który sam sobie jest winien sytuacji, nie chce puścić samego. Straszne

Więc szczerze? Wolę zostać w domu, z rodzicami. Będę czuć się o wiele bezpieczniej gdyby miało zacząć się coś dziać. A przecież dzisiaj kończę brać fenka..

Oczywiście już widzę żale i wielkie zawiedzenie ze strony teściowej. No bo jak pies będzie mógł być sam?! Cóż, pies mnie do szpitala nie zawiezie.. Jednak z tym nikt się w tamtej rodzinie nie liczy. Niestety. A jak szwagier taki mądry to niech sobie sam jakiegoś opiekuna do zwierzaka znajduje..

W dodatku, wiecie co usłyszałam jak opowiadaliśmy o tym, że odstawiam fenoterol i mam już pozwolenie na rodzenie od Doktorka?

heh ... to też ciekawi ludzie ... oni na to wesele jadą co Was nie zaproszono ???
Ja bym została w domu bo tam masz bezpieczniej ... niech sobie psa do hotelu oddadzą

Cytat:
niby tak wszyscy mi współczują, że mam leżeć, że mam nawet palcem nie kiwnąć ale nikt nie przywiezie mi obiadu
a ja taka głodna jestem ... petitki muszę wcinać

biedna TY nooo .... kurcze ja bym CI odstąpiła mój obiad bo zeżarłam cały talerz gulaszu warzywnego z pulpecikami ....

laseczki śliczny ten wózio w lnie jest

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:

ja wyprasowałam pieluszki i okrycia kąpielowe ale te okrycia nie są już takie milutkie w czym to wyprać by było takie mięciusieńkie jak wcześniej ????

teraz piorę pieluszki kolorowe
Stary 2012-08-10, 14:49   #4696
Iwoncia81
Zakorzenienie

Konczi błagam, strzelaj, bombarduj bo ja normalnie wykituje przez nich.
Skoro ich widujesz to wiesz co to za zioła z nich
Stary 2012-08-10, 14:49   #4697
Konczita
Zakorzenienie

dzwoni mój mąż i mi mówi że za transport lodówki zażyczyli sobie 98 zł a mają do nas raptem 5 km ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa
Stary 2012-08-10, 14:51   #4698
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Colds, olej psa. Przecież to nie dziecko i sam może w domu zostać. tym bardziej, że szwagier w domu będzie to może go na spacer wyprowadzić.
z naszym psiakiem jak tylko go wzięliśmy (miał 7 tygodni) przez tydzień siedziała moja mama. Był jeszcze malusi i wystraszony. a po tygodniu spokojnie już zostawał sam w domu od 8.30 do 16.30 i problemu szczenię nie robiło. I teraz też spokojnie w domu cały dzień sam potrafi spędzić.

a co do komentarza to mi brak słów na takie gadanie... zastanawiam się, czy kiedyś (gdy nasze mamy były z nami w ciąży) w ogóle liczono tygodnie. czy po prostu: 9 mc się zaczął, można spokojnie rodzić?
Cytat:
Ludzie starej daty mają takie podejście. Wczoraj babcia męża powiedziała mi że jak urodze teraz to mały nieprzeżyje. Mogła nic się nie odzywać, bo tylko mnie wkur..ła. Jak tak można w ogóle komuś powiedzieć.

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

Mojego męża ciotka ostatnio jak pokazaliśmy jej zdjęcie usg to zdziwiła się, że "to" ma już rączki i nóżki
ta ciotka to jakaś stara panna, że nic nie wie? (bez urazy dla singielek oczywiście)
Cytat:

też się tego nasłuchałam i nadziwić się nie mogę a tym bardziej znaleźć medycznego wytłumaczenia!
Cytat:

choć moja ciotka nie lepsza, ostatnio mówimy jej, że na usg było widać, jak mała cały czas buzią rusza, jakby gumę żuła a ona mówi do nas poważnie, że pewnie w tym momencie coś jadła

ona naprawdę nie wiedziała, że dziecko odżywia się przez pępowinę

Cytat:
oj zazdroszczę Wam z tymi obiadami, ja nie mam tak dobrze
mąż codziennie od świtu do nocy poza domem, więc jak wróci sam by chętnie coś ciepłego zjadł. a tak dupa blada...
nie przepadam za gotowaniem i ogólnie staniem przy garach, ale odkąd jestem na zwolnieniu i siedzę w domu, to mam głupie poczucie, że gdy mąż wraca z pracy powinnam mu pod nos podstawić obiadek z dwóch dań i jeszcze deserek przygotować....
i jeszcze mieszkanie lśni czystością, bo szlag mnie trafia na wszystkie pyłki które mi latają w powietrzu albo na kurz na meblach.
i tak sie zastanawiam, jak to po porodzie zorganizuję, bo wszyscy powtarzają, że utrzymanie czystości w mieszkaniu schodzi na drugi plan i zwyczajnie nie ma się do tego siły, a ja choćbym nosem się miała podeprzeć (nawet teraz w ciąży) pucuję to mieszkanie, bo nie znoszę nawet śladowych ilości brudu i bałaganu
wczoraj okna umyłam i aż mi się lepiej zrobiło. Przydałoby się jeszcze zdjąć firanki, poprać i poprasować, ale to już chyba sobie odpuszczę
Cytat:
ta.... ręce mi opadają na takie "mądrości"

ja Wam dalej posmęcę z tym wózkiem bo nie wiem, co robić... żądać zwrotu kasy (ciekawe w jakim tempie by zrobił przelew) i zamawiać tam, gdzie agaton (wózek wysłaliby we wtorek i na czw. już miałabym w domu; zapłacić można kurierowi bez problemu) czy jednak czekać na ten móżdzę dziś nad tym pół dnia i nie wiem... trochę boję się o kasę, bo jednak 1300 zł piechotą nie chodzi, a ten sprzedawca uczciwy nie jest więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać. Czemu większość moich zakupów przez all to niewypał? Raz kupiłam spódnicę (mimo obmierzania okazała sie za duża), później niby ciążową sukienkę, w którą bez ciąży bym się nie zmieściła (mimo mego rozmiaru 34), teraz ten wózek jakiegoś pecha mam.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:55   #4699
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi błagam, strzelaj, bombarduj bo ja normalnie wykituje przez nich.
Skoro ich widujesz to wiesz co to za zioła z nich

Iwcia ale rodziców i teściów się nie wybiera kochana .. wiem co czujesz i .... żal mi że musisz ich tolerować ale mądra baba jesteś i dasz radę nie ?
Stary 2012-08-10, 14:56   #4700
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

ja wyprasowałam pieluszki i okrycia kąpielowe ale te okrycia nie są już takie milutkie w czym to wyprać by było takie mięciusieńkie jak wcześniej ????
kocyki, rożek i okrycia kąpielowe prałam w lovelli + pół nakrętki lanoliny, żeby zachowały swą miękkość. najbardziej bałam się o te kocyki i rożek (bo okrycie kąpielowe i tak będzie się moczyło) ale pięknie wyszło pranie.
Cytat:
dzwoni mój mąż i mi mówi że za transport lodówki zażyczyli sobie 98 zł a mają do nas raptem 5 km ... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa
nie ma to, jak zedrzeć na czym tylko się da

Zapraszam
Stary 2012-08-10, 14:57   #4701
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
ananas z sosem sojowym ? masakryczne połączenie nigdy nie wykonałam go aleee zrobię i zdam relację czy mi smakowało .. zrobiłam już na szybko z tuńczykiem i żółtym serem i oliwkami .. więc w lodówce się chłodzi na wieczór bo dzisiaj mój mąż ze swoim kumplem składają szafę no i zamówili pizzę i sałatkę rybną bo piątek hahaha

teraz piorę pieluszki kolorowe
w ogole tego sosu nie poczujesz dajesz tylko lyżke pamietaj tylko zeby byl sos jasny

ja juz nie wiem jak to z tym prasowaniem. nam polozna mowila ze nie trzeba ciuszkow maluchowi prasowac i ze bedzie nas podziwiwac jak znajdziemy czas przy maluchu do prasowania tych stert.
powiedziala nam ze dawniej sie prawsowalo bo nasze mamy o mialy franie albo w rekach musialy i ta temp prania niska byla.

ja to teraz to co mam poprasuje a pozniej to sie zobaczy ja niecierpie prasowac

aa i nie bede dawac plynu do plukania bo podobno to on najczesciej uczula bo pozostaje na ubrankach.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-10 o 14:58
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:59   #4702
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

ja Wam dalej posmęcę z tym wózkiem bo nie wiem, co robić... żądać zwrotu kasy (ciekawe w jakim tempie by zrobił przelew) i zamawiać tam, gdzie agaton (wózek wysłaliby we wtorek i na czw. już miałabym w domu; zapłacić można kurierowi bez problemu) czy jednak czekać na ten móżdzę dziś nad tym pół dnia i nie wiem... trochę boję się o kasę, bo jednak 1300 zł piechotą nie chodzi, a ten sprzedawca uczciwy nie jest więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać. Czemu większość moich zakupów przez all to niewypał? Raz kupiłam spódnicę (mimo obmierzania okazała sie za duża), później niby ciążową sukienkę, w którą bez ciąży bym się nie zmieściła (mimo mego rozmiaru 34), teraz ten wózek jakiegoś pecha mam.

kiedy oni najwcześniej mogą go wysłać? Czy ten sprzedawca odbiera od Ciebie tel ?????

laseczki ile soli fizjologicznej kupujecie ??? a woda morska to zastępuje sól ???
Stary 2012-08-10, 14:59   #4703
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Colds, olej psa. Przecież to nie dziecko i sam może w domu zostać. tym bardziej, że szwagier w domu będzie to może go na spacer wyprowadzić.
z naszym psiakiem jak tylko go wzięliśmy (miał 7 tygodni) przez tydzień siedziała moja mama. Był jeszcze malusi i wystraszony. a po tygodniu spokojnie już zostawał sam w domu od 8.30 do 16.30 i problemu szczenię nie robiło. I teraz też spokojnie w domu cały dzień sam potrafi spędzić.

a co do komentarza to mi brak słów na takie gadanie... zastanawiam się, czy kiedyś (gdy nasze mamy były z nami w ciąży) w ogóle liczono tygodnie. czy po prostu: 9 mc się zaczął, można spokojnie rodzić?

ta ciotka to jakaś stara panna, że nic nie wie? (bez urazy dla singielek oczywiście)

też się tego nasłuchałam i nadziwić się nie mogę a tym bardziej znaleźć medycznego wytłumaczenia!

nie przepadam za gotowaniem i ogólnie staniem przy garach, ale odkąd jestem na zwolnieniu i siedzę w domu, to mam głupie poczucie, że gdy mąż wraca z pracy powinnam mu pod nos podstawić obiadek z dwóch dań i jeszcze deserek przygotować....
i jeszcze mieszkanie lśni czystością, bo szlag mnie trafia na wszystkie pyłki które mi latają w powietrzu albo na kurz na meblach.
i tak sie zastanawiam, jak to po porodzie zorganizuję, bo wszyscy powtarzają, że utrzymanie czystości w mieszkaniu schodzi na drugi plan i zwyczajnie nie ma się do tego siły, a ja choćbym nosem się miała podeprzeć (nawet teraz w ciąży) pucuję to mieszkanie, bo nie znoszę nawet śladowych ilości brudu i bałaganu
wczoraj okna umyłam i aż mi się lepiej zrobiło. Przydałoby się jeszcze zdjąć firanki, poprać i poprasować, ale to już chyba sobie odpuszczę

ta.... ręce mi opadają na takie "mądrości"

Ja bym zażądała natychmiastowego zwrotu, najlepiej bym tam zadzwoniła, może ktoś odbierze, takie transakcje ubezpiecza Allegro i jak Ci nie zwróci pieniędzy sprzedawca, to zwróci serwis, tylko niestety to potrwa i trzeba zgłaszać na policję... Bądź co bądź spróbuj- napisz, że maja zwrócić, podaj numer konta i zobacz co odpowiedzą chamy .
Stary 2012-08-10, 15:00   #4704
kraven
Zakorzenienie

Cześć. Ja już po pracy.

Nadrobiłam, ale tyle tego naprodukowałyście, że już nie pamiętam co komu miałam napisać

Filusia - trzymajcie się i ściskam kciuki za dotrwanie w dwupaku.

Piszecie o teściach. Hmm - drażliwy temat. Ostatnio usłyszeliśmy od siostry TŻ, że teściowie narzekają, że tyle na dziecko wydajemy i na urlop jedziemy, zamiast na dom odkładać.

Dziewczyny a lanolinę można normalnie w sklepie kupić ?

Aga ton - faktycznie jest tak, że maluch lepiej znosi terapie, jako wcześniak 7 niż 8 miesięczny. Nie wiadomo z czego to wynika, ale obserwacje na oddziałach neonatologii są właśnie takie. Natomiast raczej nie wpływa to na przeżycie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-08-10 o 15:04
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:04   #4705
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

kiedy oni najwcześniej mogą go wysłać? Czy ten sprzedawca odbiera od Ciebie tel ?????

laseczki ile soli fizjologicznej kupujecie ??? a woda morska to zastępuje sól ???
sól fizjologiczną kupiłam w takich malych ampułkach żeby zużywać na raz na razie 5 sztuk (mam całodobową aptekę praktycznie pod nosem, więc w razie czego mąż będzie biegał)
ten burak z all tel. nie odbiera, ale odpisał wreszcie na maila, że planują wysyłkę na 16.08. ale skąd ja mam wiedzieć, czy jak planują to wyślą, czy nie? no i jakim kurierem. czasami przecież przesyłka kurierem przychodzi następnego dnia a czasami czeka się długo (szczególnie jak sprzedający chce przyoszczędzić i wybiera badziewną firmę). i nie wiem...

Zapraszam
Stary 2012-08-10, 15:06   #4706
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
w ogole tego sosu nie poczujesz dajesz tylko lyżke pamietaj tylko zeby byl sos jasny

ja juz nie wiem jak to z tym prasowaniem. nam polozna mowila ze nie trzeba ciuszkow maluchowi prasowac i ze bedzie nas podziwiwac jak znajdziemy czas przy maluchu do prasowania tych stert.
powiedziala nam ze dawniej sie prawsowalo bo nasze mamy o mialy franie albo w rekach musialy i ta temp prania niska byla.

aa i nie bede dawac plynu do plukania bo podobno to on najczesciej uczula bo pozostaje na ubrankach.
Ja prasuje tylko to, co wymaga prasowania, np. koszule męża do pracy Pierwszy raz na pewno te ciuszki poprasuje, a potem też zobaczę jak to będzie .
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:06   #4707
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
kocyki, rożek i okrycia kąpielowe prałam w lovelli + pół nakrętki lanoliny, żeby zachowały swą miękkość. najbardziej bałam się o te kocyki i rożek (bo okrycie kąpielowe i tak będzie się moczyło) ale pięknie wyszło pranie.

nie ma to, jak zedrzeć na czym tylko się da

właśnie nie wiem co z tą lanoliną ... czy nie uczuli ??? reszta fajna tylko to okrycie takie szorstkawe ale może pieluszkę będę kładła na nie?

Cytat:

aaa kurcze mam ciemny sojowy hehe dobrze że przeczytałam ... nabędę i wypróbuję to połączenie
ja teraz poprasowałam wsio ale zobaczymy jak to później będzie .. mój tato się śmieje że mama to pieluchy przez pierwszy tydzień prasowała później przy trójce dzieci nie miała czasu zjeść śniadania do 22
Stary 2012-08-10, 15:07   #4708
Dearlie
Zakorzenienie

Kochane dziękuję za rady z wyłączeniem telefonu, ale chwilowo nie mogę tak rozwiązać tego problemu, bo to zarówno mój służbowy jak i prywatny numer. Jak wyłączę telefon to stracę kontakt z TŻ-tem, mamą i znajomymi. Myślę, że po prostu nie będę odbierała telefonu od nieznanych mi numerów, a na pocztę głosową rzeczywiście nagram informację, że gabinet zamknięty i nie przyjmuję już zapisów.

Mam przyjechała i przywiozła mi pyszny rosół na obiad. Troszkę jej pomarudziłam i pożaliłam się i już mi lżej na sercu. Jeszcze tylko dziś i jutro, wytrwam.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej laseczki! Zaraz lecę na usg

Czytam Was ale pisać albo nie mam czasu albo siły, napiszę tylko Dearlie że doskonale Cię rozumiem, niby wszyscy w firmie wyrozumiali itd ale dobrze wiedzą, że coraz mi ciężej i zaraz przestanę pracować - ale zanim znikniesz zrób jeszcze to, tamto, załatw to i wsio bo nikt tego nie potrafi itd. w*wia mnie to. Pod koniec września zaczyna się w mojej branży sezon i pytają się dziś czy mogą dzwonić jasne że tak
Czekamy na relację z wizyty. Widzę, że mamy podobną sytuację jeżeli chodzi o zawodowe sprawy. Ja wiem, że po części jestem sobie winna, bo nauczyłam te babeczki, że zawsze jestem na ich zawołanie, czasami nawet o późnych godzinach wieczornych, bądź nawet czasami w niedziele. Zresztą ja zawsze miałam problem z asertywnością i odmawianiem innym, więc mam teraz za swoje. Teraz muszę być w końcu twarda i mówić "nie".

Cytat:

Dołączę się do żali..

Colds w żadnym wypadku nie zgadzaj się na taką komedię! Zupełnie nie rozumiem jak oni w ogóle mogę wymagać od Ciebie takiego poświęcenia, żebyś Ty sama w ostatnich tygodniach siedziała z psem z dala od najbliższych, zupełnie sama. Teraz tym bardziej powinnaś mieć kogoś obok siebie... niekoniecznie zwierzaka.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
kate, filusia, trzymam i ja kciukasy!
dearlie, rany boskie, co za baby, i tak dlugo w ciazy pracowalas, a te jeszcze by chcialy, zebys moze z porodowki do nich gnala na regulacje brwi
Podobno kosmetyczka, która prowadziła kiedyś gabinet w tym samym miejscu co ja, tylko kilka lat wcześniej, to pracowała do samego porodu i właśnie prosto na porodówkę jechała z gabinetu. Jak dla mnie to już gruba przesada.
Stary 2012-08-10, 15:08   #4709
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jeroooooonie, to my byli w casoramie w bytomiu to tam za 90zł
ale to od 30km
Tylko to nie lodówka akurat ale podobne gabaryty.
My lodówke autem przewozili i to małym i na dodatek w pionie
To była skoda felicja i wiesz co, mały kurdupelek a pojemny

Cytat:

Iwcia ale rodziców i teściów się nie wybiera kochana .. wiem co czujesz i .... żal mi że musisz ich tolerować ale mądra baba jesteś i dasz radę nie ?
No ja wiesz co nie wiem czy dam - naprawde
Jakoś nie wiem jak to robiłam jak dziennie u nich prawie bywałam jak z moim chłopem randkowałam.
Chyba z roku na rok z nimi coraz gorzej tam...
Stary 2012-08-10, 15:08   #4710
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
sól fizjologiczną kupiłam w takich malych ampułkach żeby zużywać na raz na razie 5 sztuk (mam całodobową aptekę praktycznie pod nosem, więc w razie czego mąż będzie biegał)
ten burak z all tel. nie odbiera, ale odpisał wreszcie na maila, że planują wysyłkę na 16.08. ale skąd ja mam wiedzieć, czy jak planują to wyślą, czy nie? no i jakim kurierem. czasami przecież przesyłka kurierem przychodzi następnego dnia a czasami czeka się długo (szczególnie jak sprzedający chce przyoszczędzić i wybiera badziewną firmę). i nie wiem...

a może napisz do allegro że masz taką sytuację ... nie wiem co poradzić .. ja bym dzwoniła aby z nim rozmawiać ....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości