|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
zjadł ze mną i pojechał do pracy później siostra ma wpaść na chwilę zobaczyć dywany dla dzieci (nie, że mi pomóc w czymkolwiek...), ojciec z mamą może też pod wieczór wpadną...póki co mały śpi i do ok.17ej mam luz. Umyłam włosy
|
|
#4682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Jako lumpoholik zaszłam na jedną mała minutkę i kupiłam synkowi kurtkę taką cienką na 9-12 miesięcy i taki milusi kudłaty kombinezonik na 68. Cudo po prostu. Później postaram się fotki wrzucić.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie chcesz teściów na chrzcinach? Co teść nabroił? A w tyłku z psem szwagra. Niech sam z nim siedzi, a nie na Ciebie liczą. Nie miałabym żadnych oporów aby powiedzieć nie. No chyba że wyrozumiale bym zaproponowała aby psa przywieźli do mnie, o ile to jakiś mały domowy pies, a nie bydle o posturze krowy. Cytat:
Matko, skąd się tacy ludzie biorą |
|||||
|
|
|
#4683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale zauważyłam tendencje spadkową, bo od ostatniej wizyty przytyłam tylko 1 kg piszę "tylko" bo swego czasu w ciągu 4 tygodni przytyło mi się 5 ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
mąż codziennie od świtu do nocy poza domem, więc jak wróci sam by chętnie coś ciepłego zjadł. a tak dupa blada... |
||
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jak pośpi godzinkę to jestem cała w skowronkach wogóle moja maruda przyjedzie za chwilę z przedszkola i będę za nią biegać przez weekend ciekawe czy urodzę przez to szybciej
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedz dżemy, tyle ich narobiłaś Ja na okres bezwzględnego leżenia przeniosłam się do mamy, żeby nie było problemu właśnie z obiadkami, bo bym nie przeżyła ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Zdjęłam pranie maluszka z suszarki - tyle prasowania
|
|
#4688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma to jak cieplutki obiadek a dżemy jem ale mam po nich straszną zgagę, zresztą jak po wszystkim ostatnio ![]() a Ty chyba też leżeć miałaś, ja Ci dam prasowanie
|
|
|
|
|
#4690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4691 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() haha Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
||
|
|
|
#4692 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jak w przyszlym tygodniu zaczne rodzic to nie beda mieli tego badania.Rano zawsze pije magnez. zeby w ciagu dnia bylo ok. Wieczorem biore tardyferon z prenatalem. Ale ginek nie dawal mi zadnych wytycznych. Biore bo tak mi pasuje. Mysle ze nie ma to wplywu. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nawet go unikać nie musze bo kretyn nas unika odkąd obiecał nam kase dać i pomóc w kilku sprawach, ale jak mu sie auto spier... to do synusia dzwoni a on oczywiście na zawołanie tatusia leci jak pies Cytat:
![]() Jak chcą być na chrzcinach to niech tesciu funduje lokal i poczęstunek a nie tylko moi rodzice pomagają nam a mi wstyd za teściów bo masakra jaka to patologia ![]() Przyjeżdżają na gotowe, pojedzą i jeszcze może ich odwieźć do domu. No i chyba zaś ciśnienie mi wzrosło... Colds widze że masz też "świetną" sytuacje z rodziną męża. Kuźwa no jak sie nie wnerwiać jak wiecznie coś !!!!!! |
||
|
|
|
#4694 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
jak wchodzę na forum i widzę 5 stron do nadrobienia to już wiem że nie zdążę cytować .. ale zmierzę się z czasem
Cytat:
ja raczej nie poszaleje tak ale coś dzióbnę .. nie ?![]() Cytat:
ja w domu mimo wsio nie zorbie .. chrzciny na sumie więc w południe teoretycznie a później obiad, tort kawusia jakaś płyta zimna i do domu kochani zresztą wszyscy to zrozumieją .. a chcielibyśmy chrzcić tak po 3 - 4 tygodniach ale zobaczymy jak to się ułoży Cytat:
kochana trzymaj się w dwupaku jak najdłużej i powrotu do zdrówka by już nic nie bolało Cytat:
no to faktycznie jak duże rodzinki to się uzbiera później ... z mojej strony tatusiek będzie, brat z żoną, siostra z narzeczonym, chrzestny ale on nie ma nikogo więc pewnie sam no i przyjaciółka z mężem z męża strony rodzice i brat z dziewczyną i to cała najbliższa familia więc nie za wiele ... Cytat:
Każdy ma prawo do własnej decyzji i nalezy je uszanować to też czynię a zapytam bez pardonu ... święta normalnie obchodzicie ?? Wielkanoc i Boże Narodzenie ??? ![]() ![]() Cytat:
pikne ... a na pierwszym zdjęciu to jest łańcuszek do smoczka ???Cytat:
o kurcze znowu teściu ... masz z nimi przekichane .... ehh wiesz, ja z okna ich widzę to może wystrzelę któregoś wieczora jakiś pocisk ? dziady wstrętne ... jak obiecują niech słowa dotrzymują nie ? a Ty nie nerwuj się już dobrze ?
|
|
#4695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam już na szybko z tuńczykiem i żółtym serem i oliwkami .. więc w lodówce się chłodzi na wieczór bo dzisiaj mój mąż ze swoim kumplem składają szafę no i zamówili pizzę i sałatkę rybną bo piątek hahaha Cytat:
heh ... to też ciekawi ludzie ... oni na to wesele jadą co Was nie zaproszono ??? Ja bym została w domu bo tam masz bezpieczniej ... niech sobie psa do hotelu oddadzą ![]() Cytat:
biedna TY nooo .... kurcze ja bym CI odstąpiła mój obiad bo zeżarłam cały talerz gulaszu warzywnego z pulpecikami .... laseczki śliczny ten wózio w lnie jest ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
ja wyprasowałam pieluszki i okrycia kąpielowe ale te okrycia nie są już takie milutkie w czym to wyprać by było takie mięciusieńkie jak wcześniej ????teraz piorę pieluszki kolorowe
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi błagam, strzelaj, bombarduj bo ja normalnie wykituje przez nich.
Skoro ich widujesz to wiesz co to za zioła z nich
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4698 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z naszym psiakiem jak tylko go wzięliśmy (miał 7 tygodni) przez tydzień siedziała moja mama. Był jeszcze malusi i wystraszony. a po tygodniu spokojnie już zostawał sam w domu od 8.30 do 16.30 i problemu szczenię nie robiło. I teraz też spokojnie w domu cały dzień sam potrafi spędzić. a co do komentarza to mi brak słów na takie gadanie... zastanawiam się, czy kiedyś (gdy nasze mamy były z nami w ciąży) w ogóle liczono tygodnie. czy po prostu: 9 mc się zaczął, można spokojnie rodzić? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i jeszcze mieszkanie lśni czystością, bo szlag mnie trafia na wszystkie pyłki które mi latają w powietrzu albo na kurz na meblach. i tak sie zastanawiam, jak to po porodzie zorganizuję, bo wszyscy powtarzają, że utrzymanie czystości w mieszkaniu schodzi na drugi plan i zwyczajnie nie ma się do tego siły, a ja choćbym nosem się miała podeprzeć (nawet teraz w ciąży) pucuję to mieszkanie, bo nie znoszę nawet śladowych ilości brudu i bałaganu wczoraj okna umyłam i aż mi się lepiej zrobiło. Przydałoby się jeszcze zdjąć firanki, poprać i poprasować, ale to już chyba sobie odpuszczę Cytat:
ja Wam dalej posmęcę z tym wózkiem bo nie wiem, co robić... żądać zwrotu kasy (ciekawe w jakim tempie by zrobił przelew) i zamawiać tam, gdzie agaton (wózek wysłaliby we wtorek i na czw. już miałabym w domu; zapłacić można kurierowi bez problemu) czy jednak czekać na ten móżdzę dziś nad tym pół dnia i nie wiem... trochę boję się o kasę, bo jednak 1300 zł piechotą nie chodzi, a ten sprzedawca uczciwy nie jest więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać. Czemu większość moich zakupów przez all to niewypał? Raz kupiłam spódnicę (mimo obmierzania okazała sie za duża), później niby ciążową sukienkę, w którą bez ciąży bym się nie zmieściła (mimo mego rozmiaru 34), teraz ten wózek
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwcia ale rodziców i teściów się nie wybiera kochana .. wiem co czujesz i .... żal mi że musisz ich tolerować ale mądra baba jesteś i dasz radę nie ?
|
|
#4700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dajesz tylko lyżke pamietaj tylko zeby byl sos jasny![]() ja juz nie wiem jak to z tym prasowaniem. nam polozna mowila ze nie trzeba ciuszkow maluchowi prasowac i ze bedzie nas podziwiwac jak znajdziemy czas przy maluchu do prasowania tych stert. powiedziala nam ze dawniej sie prawsowalo bo nasze mamy o mialy franie albo w rekach musialy i ta temp prania niska byla. ja to teraz to co mam poprasuje a pozniej to sie zobaczy ja niecierpie prasowac ![]() aa i nie bede dawac plynu do plukania bo podobno to on najczesciej uczula bo pozostaje na ubrankach. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-10 o 14:58 |
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy oni najwcześniej mogą go wysłać? Czy ten sprzedawca odbiera od Ciebie tel ????? laseczki ile soli fizjologicznej kupujecie ??? a woda morska to zastępuje sól ???
|
|
#4703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja już po pracy.
Nadrobiłam, ale tyle tego naprodukowałyście, że już nie pamiętam co komu miałam napisać ![]() Filusia - trzymajcie się i ściskam kciuki za dotrwanie w dwupaku. Piszecie o teściach. Hmm - drażliwy temat. Ostatnio usłyszeliśmy od siostry TŻ, że teściowie narzekają, że tyle na dziecko wydajemy i na urlop jedziemy, zamiast na dom odkładać. ![]() Dziewczyny a lanolinę można normalnie w sklepie kupić ? Aga ton - faktycznie jest tak, że maluch lepiej znosi terapie, jako wcześniak 7 niż 8 miesięczny. Nie wiadomo z czego to wynika, ale obserwacje na oddziałach neonatologii są właśnie takie. Natomiast raczej nie wpływa to na przeżycie.
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-08-10 o 15:04 |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten burak z all tel. nie odbiera, ale odpisał wreszcie na maila, że planują wysyłkę na 16.08. ale skąd ja mam wiedzieć, czy jak planują to wyślą, czy nie? no i jakim kurierem. czasami przecież przesyłka kurierem przychodzi następnego dnia a czasami czeka się długo (szczególnie jak sprzedający chce przyoszczędzić i wybiera badziewną firmę). i nie wiem...
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz na pewno te ciuszki poprasuje, a potem też zobaczę jak to będzie .
|
|
|
|
|
#4707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie nie wiem co z tą lanoliną ... czy nie uczuli ??? reszta fajna tylko to okrycie takie szorstkawe ale może pieluszkę będę kładła na nie? ![]() Cytat:
aaa kurcze mam ciemny sojowy hehe dobrze że przeczytałam ... nabędę i wypróbuję to połączenie ja teraz poprasowałam wsio ale zobaczymy jak to później będzie .. mój tato się śmieje że mama to pieluchy przez pierwszy tydzień prasowała później przy trójce dzieci nie miała czasu zjeść śniadania do 22 ![]()
|
|
#4708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziękuję za rady z wyłączeniem telefonu, ale chwilowo nie mogę tak rozwiązać tego problemu, bo to zarówno mój służbowy jak i prywatny numer.
Jak wyłączę telefon to stracę kontakt z TŻ-tem, mamą i znajomymi. Myślę, że po prostu nie będę odbierała telefonu od nieznanych mi numerów, a na pocztę głosową rzeczywiście nagram informację, że gabinet zamknięty i nie przyjmuję już zapisów. ![]() Mam przyjechała i przywiozła mi pyszny rosół na obiad. Troszkę jej pomarudziłam i pożaliłam się i już mi lżej na sercu. Jeszcze tylko dziś i jutro, wytrwam. Cytat:
Widzę, że mamy podobną sytuację jeżeli chodzi o zawodowe sprawy. Ja wiem, że po części jestem sobie winna, bo nauczyłam te babeczki, że zawsze jestem na ich zawołanie, czasami nawet o późnych godzinach wieczornych, bądź nawet czasami w niedziele. Zresztą ja zawsze miałam problem z asertywnością i odmawianiem innym, więc mam teraz za swoje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak dla mnie to już gruba przesada.
|
|
#4709 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to od 30km ![]() Tylko to nie lodówka akurat ale podobne gabaryty. My lodówke autem przewozili i to małym i na dodatek w pionie ![]() To była skoda felicja i wiesz co, mały kurdupelek a pojemny ![]() Cytat:
![]() Jakoś nie wiem jak to robiłam jak dziennie u nich prawie bywałam jak z moim chłopem randkowałam. Chyba z roku na rok z nimi coraz gorzej tam... |
||
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może napisz do allegro że masz taką sytuację ... nie wiem co poradzić .. ja bym dzwoniła aby z nim rozmawiać .... ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

mój mąż dbał o obiad codziennie..
ależ ja dzisiaj wredna jestem

piszę "tylko" bo swego czasu w ciągu 4 tygodni przytyło mi się 5