|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
fajnie masz z przedszkolemCytat:
Cytat:
zero usg, zero badań jakichś szyjek![]() Cytat:
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to kolejne okazje na spotkanie przy dobrym jedzeniu w ciepłej atmosferze z ukochaną rodziną, wynikające z tradycji, a nie świętowanie narodzin Jezusa czy jego zmartwychwstania... Zresztą nasze rodziny nie wyobrażają sobie świąt bez nas.
|
|
|
|
|
#4713 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Cytat:
I jeszcze ktos palnal ze kobieta ktora palila nie powinna w ciazy tak od razu odstawiac papierosow tylko stopniowo zmniejszac ilosc. Bo to szok jakis czy cos ![]() Cytat:
A do pracy tez chodze tyle, ze teraz 3 razy w tygodniu. A ginek mowil ze teraz to moze polezalabym z ksiazka ![]() i tylko sie smieja ze chyba jestem cyborgiem. |
|||
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic zapłacimy ten transport ale to ździerstwo straszne jest ! oczywiście moj mąż tez wymyślił, że pojadą po lodówkę ale ja się obawiam to duży gabaryt i dość drogi sprzęt by sobie wieźć na leżąco a na stojąco to nie wiem jak by musieli ją przewieźć chyba żeby ją przynieśli hehehehee
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Dearline, zapomniałąm podziękować za gratulacje i również gratuluje 3 z przodu
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie obraź się bo to nie do Ciebie teraz będzie kierowane gdyż nie znam Cię tak naprawdę ,.... ale w mojej firmie pracuje się na zmiany i przez 365 dni w roku więc w święta też są dyżury .. no i są osoby które święta traktują jako pretekst do fajnych prezentów ... tak mnie to wpienia ... one zawsze ranne dyżury a Boże Narodzenie wolne ... tylko szkoda, że dziewczyny które obchodzą ten dzień jako wydarzenie ich wiary muszą przez to cierpieć aby inne mogły posiedzieć przy kawusi i prezentach ... wpieniało mnie to przez ostatnie moje 6 lat i pewnie dalej będzie wpieniać kurcze dzisiaj mam nogi jak banie ... siedzę i mocze sobie je ... lepiej mi tak troszkę
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde aż ide na kompa obejrzeć gdzie te zdjęcie to sie posmiejecie
|
|
|
|
|
#4718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Woda morska to do noska jest, a solą to wiem że niektóre mamy oczy dzieciom myją. Ja myję przegotowaną ciepłą wodą buźkę. |
||||
|
|
|
#4719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam pralke z programem ochrona przed zagnieceniami i rzeczywiscie prasuje tylko rzeczy tego wymagajace. Cytat:
U mnie w pracy tez jest dziewczyna w ciazy. ale 6 miesiacu. I Ona juz czuje jakies ciagniecia, bol na okres generalnie dyskomfort. I uwazam ze ma prawo pomalu dac sobie spokoj z praca. Ja przez cala ciaze nic. Zreszta ide tam bo lubie. I bardziej namecze sie w domu z synkiem niz w pracy. Takze odpoczywaj jak najwiecej i olej te baby. |
||
|
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
Dearline ja cały czas chodze do pracy bo lubię, ale powoli zaczynam sie męczyć, czuje ciągnięcia. I od wrzesnia idę na L4 i nie mam zamiaru nikomu się z tego tłumaczyć. Odpoczywajmy, bo nam się należy
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-08-10 o 15:25 |
|
|
|
#4721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee właśnie myślałam, że ta sól do oczek jest to kupiłam 5 ampułek nie ? no to mówisz że wodą wystarczy a woda do noska .. ale jak ten nosek się czyści powiedz mi .... a i jeszcze mi powiedz czy te waciki nasączone spirolem to będą ok do pępuszka ? bo je nabyłam ale nie wiem czy będą ok
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu moje bobo ma czkawke
![]() Dobra znalazłam fotke jak my przewozili lodówke naszą
|
|
|
|
#4724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre dobre ... przynajmniej 98zł w kieszeni ![]() ok uciekam póki co .. pewnie dobranoc wpadnę powiedzieć nie ?
|
|
#4726 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Facet chce dziecko, dziadkowie chca wnukow, ale to kobiety za to odpowiadaja. Cytat:
|
||
|
|
|
#4727 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś usłyszałam od teściowej, że jestem taka słaba w tej ciąży bo jestem szczupła. Ja nie wiem czego ona chce. Robię z nią sałatki, sprzątam, piorę, gotuję. Co mam jeszcze robić i czemu niby jestem słaba. Bo siedzę na L4???? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4728 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez lece.
Po synka do złobka. papa |
|
|
|
#4729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja bym spirytusu nie uzywala, oj nie. lepiej juz nic nie robic tylko oszuszac jalowym gazikiem pepek po kapaniu a w razie gdyby cos tam sie robilo spryskac octeniseptem ![]()
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-10 o 15:38 |
|
|
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia to jest zdjęcie roku
|
#4731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
|
|
#4732 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pępka to są różne teorie. Za czasów Pauli nie moczyło się i 2-3 razy dziennie smarowało gencjaną lub spirytusem. Teraz niby można moczyć, później tylko osuszyć i jest niby ok. A dowiedzieć się za bardzo nie mam jak bo moja położna ma mnie w tyłku. Gaziki moim zdaniem warto mieć bo jakby się babrało coś to spiryt najszybciej zasuszy. Mistrzostwo świata ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
On sam się robi, po odcięciu pępowiny zostaje taki kikut, który musi się zasuszyć i uschnąć i odpaść i mamy wtedy normalny pępek
|
|||
|
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
haha lodówka genialna
![]() wstawiłam zdjęcie na maila brzucha donoszonego :P
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wyć mi sie chciało jak my je sprzedawali, mimo tego że mój brat je odkupił ![]() A teraz mamy wielką maciore co w bagażniku zmieści trójkąt jak sie auto zdupcy ![]() Sojka śliczny brzusio a Ty zgrabna kobita jesteś |
||
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie masakra z tymi babami... Może sprawdź, czy masz w telefonie taką opcję, żeby zablokować połączenia od nieznanych numerów i jak będą dzwonić, to będzie cały czas zajęte, a Tobie chyba tylko przyjdzie sms, że ktoś dzwonił, bo tak to i tak Ci pewnie spokoju prędko nie dadzą.....
Jak się wszyscy żalą, to ja też W mojej rodzinie wszyscy myślą, że będę na każde skinienie.... Matka sobie wymyśliła, że teraz będzie miała urlop, to żebym przyjechała do niej na 3 dni posiedzieć. A mieszkam od niej 4km! To że nie pracuję i siedzę w domu, to znaczy, że jeśli ona sobie tak umyśli, to ja mam przekonać TŻta i sru do niej czy tego chcę czy nie.... A ciekawe co sobie teście pomyślą, jak pojadę do mamusi na kilka dni, która mieszka tak blisko? Jak znam życie to że znowu się z TŻtem pożarliśmy i uciekłam.... Matka pokłóciła się z ojcem, to już babka (matka matki) do mnie wydzwania, żebym coś ojcu powiedziała, żebym tam pojechała, matkę wesprzeć, ojca opieprzyć.... Nosz kuźwa, ja nawet nie wiem o co im poszło, może się tylko posprzeczali, więc co ja mam się wtrącać?! Zwłaszcza, że z ojcem zawsze miałam bardzo zły kontakt, to tylko tym bardziej go pogorszę jak go zrypę nawet nie wiem czy słusznie, tak? Niektórzy uważają, że nie mam chyba swojego życia, tylko mam być pod czyjeś dyktando!!
|
|
|
|
#4736 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To samo moja babcia powiedziała, że mogli psa ze sobą zabrać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko jedyny mankament to taki, że my mamy już dwa psy. Moje oba są spokojne, aż czasem za bardzo Natomiast tamten pies to jak z buszu wypuszczony, często się stawia, chce się bawić. Nie jest nauczony takiego.. spokoju. W sensie.. Musi wszystko obwąchiwać, latać, sprawdzać czy wszyscy domownicy są, szczeka byle ktoś się poruszy. Jest też bardzo skory do zabawy, gdzie nasze psy to już takie trochę psychicznie staruszki. No i tamten pies drapie drzwi, jeżeli nie chce się go wpuścić/wypuścić z/do pokoju.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() O! Przy okazji mego pytania o wesele dowiedziałam się, że On nie wie jakby to było, bo piesek to zawsze z kimś był na noc.. Więc stres dla niego niesamowity! Cytat:
Konczita - Nas zaproszono, ale przeprosiliśmy i odmówiliśmy. Właśnie z racji ciąży, że to końcówka, a na Mazury mamy kawał drogi. Szwagier też miał jechać na weselicho i również odmówił. Ale widocznie te dni sobie inaczej zaplanował ![]() maggie - Właśnie chodzi o to, że szwagier zamiast zostać w domu i pilnować SWOJEGO psa, bo wie, że ja na wylocie, a teściowie to weselicho, to sobie pojechał gdzieś na kilka dni świętować swoje urodziny z dziewuchą I to jest facet, który ma 30lat! ![]() Już kiedyś latałam i psa wypuszczałam, ale to jak o brzuszku marzyliśmy, i później, jak się On pokłócił z moim TŻem, to wszystko wyrzucił Nam.. W sensie, że co my sobie wyobrażamy.. Że to, że przypilnowaliśmy psa to możemy sobie w ![]() Dearlie - A wiesz, co jeszcze mnie strasznie zasmuciło..? Przykrość niesamowitą mi sprawili, ale kij im w oko TŻ chce być przy mnie, to On chce ze mną jechać do szpitala, chce być obok. I tłumaczył im, że w niedziele nie pojedzie z bratem do Piły po pieniądze, bo różnie to ze mną może być, a nie będzie później na wariata wracał.. A Oni, że to Jego brat, że Oni woleliby aby On z Nim jechał. Mają w dupie to, co może się dziać.. A po prostu w Pile są do odebrania pieniądze, które klient wisi bratu TŻa. Niezła sumka, bo kilka tysięcy złotych. Tyle, że umowa nie spisana, wszystko na czarno, bo braciszek zaufał klientowi. W dodatku jeżeli On tych pieniędzy nie odzyska to my nie odzyskamy też pieniędzy, które TŻ pożyczył bratu, a sam, z racji nie oddania ich przez brata, musiał się zapożyczyć u rodziców Paranoja Inne wiadomości np. o przewożeniu lodówki nadrobię później , bo trzeba myśleć, co z tym kundlem.. I na prawdę, mi nie jest szkoda tych ludzi. Zrobiłabym nawet tak jak piszecie, że olałabym ich. Ale tak mi się przykro robi jak pomyślę o zwierzaku Nie jego wina, że nauczyli durnot, a teraz on musi cierpieć.. ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Iwoncia - Myśmy też swego czasu skodzinkę mieli. Kochane autko Jak się z nim żegnałam to aż łezki leciały, musiałam w środku pogłaskać wszystko.. Normalnie.. Pierwszy raz tak się do auta przywiązałam |
|||||||
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobna sytuacja jest w przypadku moich znajomych, którzy są singlami. Kilkoro z nich jest lekarzami na specjalizacji i w szpitalach panuje przekonanie, że skoro oni nie mają partnera/dzieci, to wszystkie świąteczne dyżury spadają automatycznie na nich, bo przecież "nie mają rodziny"... No oczywiście, no na pewno nie mają też rodziców, dziadków, rodzeństwa i nie muszą pomóc w świątecznych przygotowaniach... Wkurzające to! |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też dziadek lubuje się w skodach odkąd pamiętam zawsze każde nowe auto to była skoda, nigdy nie widziałam dziadka w innym samochodzie.
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
Ja rzuciłam fajki w 3 miesiącu z dnia na dzień i nic się nie dzieje.
Dzisiaj zaczynam 31 tydzień soczek dla wszytkichJestem po wizycie u mojej mądrej prowadzącej oczywiście dostałam ochrzan, że przytyłam 3 kg i że dziecko tucze przez to moje tycie.Muszę zrobić drugi raz już glukozę 75 ale całe szczęście ja nie mam z tym problemów, że zwracam czy coś ale mam problem z 3 krotnym pobieraniem krwi bo żył u mnie nie widać ![]() Kupiłam sobie żel pod prysznic czekoladowy i idę się odprężyć w czekoladowej woni |
|
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja wózeczek zamawiałam w nas sklepie stacjonarnym, tylko link tego sklepu podałam, by Wam pokazać jaki model wybrałam ![]() w stacjonarnym wyszło mnie taniej niż w internecie, dodatkowo sporo modeli było dostępnych od ręki, nic tylko płacić i wyjechać wózeczkiem ![]() akurat podobał mi się kolor, którego nie było ale zgodziliśmy się poczekać. ja bym chyba na Twoim miejscu podręczyła telefonami tego sprzedawcę z allegro, że obiecał wysłać w ciągu 10 dni więc niech się wywiąże z umowy. tym bardziej, że urodzić możesz w każdej chwili i wózeczek, fotelik samochodowy by się przydał. ciężka sprawa, bo wątpię by sprzedawca szybko zwrócił pieniążki ![]() kurcze, tak to już jest, że jak się zapłaci z góry to człowiek dłużej czeka bo najpierw wysyłają towar tym co wybrali opcję za pobraniem. sama się o tym przekonałam nie raz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

moja jak pośpi godzinkę to jestem cała w skowronkach
wogóle moja maruda przyjedzie za chwilę z przedszkola i będę za nią biegać przez weekend ciekawe czy urodzę przez to szybciej 

móżdzę dziś nad tym pół dnia i nie wiem... trochę boję się o kasę, bo jednak 1300 zł piechotą nie chodzi, a ten sprzedawca uczciwy nie jest więc nie wiadomo czego można się po nim spodziewać. Czemu większość moich zakupów przez all to niewypał? Raz kupiłam spódnicę (mimo obmierzania okazała sie za duża), później niby ciążową sukienkę, w którą bez ciąży bym się nie zmieściła (mimo mego rozmiaru 34), teraz ten wózek
Dla mnie to kolejne okazje na spotkanie przy dobrym jedzeniu w ciepłej atmosferze z ukochaną rodziną, wynikające z tradycji, a nie świętowanie narodzin Jezusa czy jego zmartwychwstania... Zresztą nasze rodziny nie wyobrażają sobie świąt bez nas. 

Nie jego wina, że nauczyli durnot, a teraz on musi cierpieć..