Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-10, 20:25   #1321
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny, super że wszystko wporządku a Maleństwa są cudowne

Delicjanko ale Ci kochana zazdroszczę takich kopniaków ale Ty taka drobinka jestes to pewnie dlatego tak szybko wszystko wyczuwasz
Też już się nie mogę doczekać aż moje się zacznie uwidaczniać, bo narazie to jest takie pyk raz na kilka dni albo przesuwający się "cieżąrek"

Mówiłyście o TSH - u mnie bodajże w 10 czy 11 tyg było 3,6 i lekarka powiedziała że wporządku...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:29   #1322
sylwietta1988
Zakorzenienie

ahhhhh, i witam sie z wami w 20 tyg jestesmy z dzidziolem dokladnie na polmetku
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:48   #1323
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Jeśli chodzi o ruchy dzidziusia to u mnie to od nie dawna występuje, pierwszy raz poczułam delikatne łaskotanie kilka dni temu wieczorem kiedy położyłam się już do spania. Potem była cisza 1 dzień, a potem znowu. Dzisiaj dzidziusia czuje często w ciągu dni, sama nie wiem jak to opisać lub nawet do czego porównać, ja wiem.. takie bulgotanie, łaskotanie. Dla mnie to zupełna nowość w końcu pierwsza ciąża to dla mnie wszystko jest nowością.

Naszedł mnie głód i zaraz będę wcinać gotowaną kukurydzę, już się długo gotuję więc chyba chyba będzie już ok.

Na dziś dobrej nocki dziewuszki
Stary 2012-08-10, 20:53   #1324
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Aga bo mi na ustatniej wizycie USG 23 lipca wyliczyla termin z usg na 27 stycznia, wiec sie przesunal o tydzien od tego z miesiaczki .. co do usg, to maluch mial wtedy 8 cm, ale robila mi normalnie przez brzuch a nie dopchowowo ...
Co do terminów porodu to każdy lekarz wyznacza inaczej. Jedni wedle podstawowego schematu, inny wg. Nagellego. Ja mam wg. Nagellego i on jest dwa dni później niż wg. takiego zwykłego schematu.

Co do terminów z USG to sprawdza się najlepiej ten z pierwszego USG, bo dzieci do 3 miesiąca rosną równo. Potem już jedne wolniej, drugie szybko. A oni termin ustalają z wymiarów co już nie na sensu. Jedne dzieci rodzą się mniejsze a drugie większe przecież. A USG dla danych dni i,tygodni ma jakieś tam normy.

Wiecie co napisałam tyle i mi się telefon rozładował i wszystko mi przepadło.
Udało mi się odtworzyć tylko tyle:
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:54   #1325
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny zapytam ciekawości tych którym już ładnie widac brzuszek: czy zdarzyło Wam się już że ktoś Was przepuścił w kolejce? Bo mi tylko raz w kolejce do toalety w pracy

Raz stałam w markecie, tak mi się chciało siku, mialam w ręku trzy bułki, a przede mna stal facet z córką z pelnym wózkiem, gapil mi sie na brzuch i gapił, ale niestety nic z tego nie wyniknęło...

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:55   #1326
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja z pierwszego usg mam powiedzmy na 17 stycznia, z prenatalnego na15 stycznia i tego się trzymam W karcie ciąży wg om mam 10 stycznia wpisane, ale lekarz wie, że miałam długie cykle.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:57   #1327
Debrah
Zakorzenienie

Pędźcie dziewczynki do klubu galerię zapełniać bo bardzo nas tam mało
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:06   #1328
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny, super że wszystko wporządku a Maleństwa są cudowne

Delicjanko ale Ci kochana zazdroszczę takich kopniaków ale Ty taka drobinka jestes to pewnie dlatego tak szybko wszystko wyczuwasz
Też już się nie mogę doczekać aż moje się zacznie uwidaczniać, bo narazie to jest takie pyk raz na kilka dni albo przesuwający się "cieżąrek"

Mówiłyście o TSH - u mnie bodajże w 10 czy 11 tyg było 3,6 i lekarka powiedziała że wporządku...
A mówił to endokrynolog czy ginekolozka. Bo twierdzenie, że Tsh w ciąży tak wysokie nie, jest bezpieczne.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapytam ciekawości tych którym już ładnie widac brzuszek: czy zdarzyło Wam się już że ktoś Was przepuścił w kolejce? Bo mi tylko raz w kolejce do toalety w pracy

Raz stałam w markecie, tak mi się chciało siku, mialam w ręku trzy bułki, a przede mna stal facet z córką z pelnym wózkiem, gapil mi sie na brzuch i gapił, ale niestety nic z tego nie wyniknęło...
Ja mam już dość duży brzuszek i jeszcze uprzejmości że strony ludzi jeszcze nie doświadczyłam.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-10, 21:09   #1329
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny, wpadlam się tylko przywitać, nie miałam jak usiąść dzisiaj na dłużej, a teraz tak śpiąca jestem, że muszę się już położyć. W weekend raczej nie będę miała czasu, więc najprawdopodobniej nie będzie mnie do poniedziałku, pewnie tyle napiszecie, że cieżko bedzie nadrobić
Dobranoc

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:16   #1330
sylwietta1988
Zakorzenienie

Uciekam lulac, bo mnie tak plecy bola, ze nie moge wysiedziec przed komputerem

dobrej nocki
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:20   #1331
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A mówił to endokrynolog czy ginekolozka. Bo twierdzenie, że Tsh w ciąży tak wysokie nie, jest bezpieczne.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Ja mam już dość duży brzuszek i jeszcze uprzejmości że strony ludzi jeszcze nie doświadczyłam.
Ginekolożka mi to mówiła... a czytałam że norma jet do 4,2 więc chyba ok ? Moja mama ma niedoczynność , ale ona się źle czuła przez to. A ja się dobrze czuję, nie jestem senna, przybieram na wadze chyba prawidłowo bo 3 kg w 4 miesiącu , także nie wiem a uważasz że może być coś nie tak? DO kogo mam sie zwrócić w takim razie ?
Stary 2012-08-10, 21:21   #1332
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam ten kanał TLC, ale nie mam go u siebie... Jak jestem u TŻta w rodzinnym domu to oglądam, ale wkurza go to. Tzn lubi tą porodówkę, ale wieczorem lecą te wstydliwe choroby i strasznie go brzydzi ten program on TVN turbo tylko by oglądał. Najlepiej to bym chciała nie mieć TV w domu, ale tż spojrzał się na mnie jak na ufo, gdy mu o tym powiedziałam
Ja tez planowałam zycie bez TV jak rodzice sie wyprowadzą ale zobaczymy bo juz Tata chciałnam dać tv w spadku

Cytat:
Jestem dziewczynki, jak macie Biedronke kolo siebie i lubicie rybki, to polecam sie wybrac, jest pstrag caly w dobrej cenie ... za 2 szt zaplacilam 8 zeta ... dzis bedzie rybka z piekarnika i do tego surowka z kiszonej kapustki mniamm ...

I kupilam sobie ksiazke z biblioteki biedronki za 12,99 kinga o ciekawym tytule "desperacja"

No i kolorowke Bell, nie wiem czy wiecie ale sasper rzeczy w dobrych cenach, kupilam 3 cienie, brazer, puder i 2 blyszczyki, a co
Ja byłam w biedronce dwa razy po rybke i niestety pustki

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kciuki chyba pomogly

Bylam na badaniu z TZ.
Juz w korytarzu biegal z kata w kat, usiedziec na miejscu nie mogl, bo sie denerwowal.
W czasie badania trzymal mnie za duzy palec u stopy (mialam trampki na sobie hahha ).
Ale do rzeczy - pani doktor powiedziala, ze nie widzi nic niepokojacego!!! NT wynosi 1,6mm, CRL 6,3mm. Powiedziala, ze ryzyko zespolu Downa jest bardzo male, a po USG jeszcze nizsze. Wyszlo 1:14626. Pozostale ryzyka sa jeszcze mniejsze.
Dzidzius podobny duzy jak na swoj wiek
Bardzo ruchliwy, bo posluchalam Was i przed badaniem wszamalam batona

Nie moglam sie napatrzec na obraz z USG. Super bylo widac raczki (machal nam!!!), nozki, glowke, nos, uszka, serducho (ale walilo!! ), a nawet zoladek.
Mamy tez piekne zdjecie w 4D

Pielegniarka pobrala mi tez krew do testu pappa. Wyniki za 2 tygodnie i od razu mam wizyte u genetyka.

TZ sie oczywiscie wzruszyl, lzy mial w oczach, a po wyjsciu ze skruszona mina powiedzial, ze glupi byl, ze wczesniej takie bzdety opowiadal Chyba to badanie pomoglo mu uwierzyc, ze naprawde bedzie ojcem, wczesniej jakby nie do konca docieralo to do niego
Przeszczesliwa jestem i sama do siebie sie w kolko usmiecham!

Wiem, ze dla wiekszosci z Was takie usg to tylko formalnosc, ale mi naprawde kamien spadl z serca!!
Widzisz wszystko ok niepotrzebne nerwy wczesniej

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
OOOOOOO, ja mam do Kielcow 75 km
To zrobimy kiedyś zlot w Kielcach
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 21:32   #1333
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Uciekam lulac, bo mnie tak plecy bola, ze nie moge wysiedziec przed komputerem

dobrej nocki
Wiem coś o bólach kręgosłupa, zainwestowałam w piłkę do siedzenia przy biurku i pozbyłam się tego okropnego bólu. Ciąża to naprawdę trudny stan dla kobiety a jednocześnie taki piękny.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Ginekolożka mi to mówiła... a czytałam że norma jet do 4,2 więc chyba ok ? Moja mama ma niedoczynność , ale ona się źle czuła przez to. A ja się dobrze czuję, nie jestem senna, przybieram na wadze chyba prawidłowo bo 3 kg w 4 miesiącu , także nie wiem a uważasz że może być coś nie tak? DO kogo mam sie zwrócić w takim razie ?
Posiem Ci, że ja też dobrze się czułam a zrobiłam Tsh, bo mojej mamie wykryli niedoczynność. Wtedy normy były jeszcze 4.94. Ja miałam górna granicę normy. Ta norma jest uniwersalna dla młodych i starszych ludzi. U 70 letniej babci takie Tsh jest w normie, ale dla młodej osoby jeszcze w ciąży to trochę za dużo. Ja na twoim mk odejście poszłabym do endokrynologa, ale to twoja decyzja

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja tez planowałam zycie bez TV jak rodzice sie wyprowadzą ale zobaczymy bo juz Tata chciałnam dać tv w spadku

Ja byłam w biedronce dwa razy po rybke i niestety pustki

Widzisz wszystko ok niepotrzebne nerwy wczesniej

To zrobimy kiedyś zlot w Kielcach
Pewnie, że możemy zrobić zlot w Kielcach jestem najbardziej za;-)

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-10, 21:58   #1334
Lubcia
Zadomowienie

Hej mamuśki

Mamy kolejny medal srebro Anity Włodarczyk

Z wczorajszych nieprzyjemności jakie przechodziłam już nic nie pozostało wstałam rano i wszystko było ok oby takich dni jak wczorajszy było jak najmniej bo chyba oszaleje jak będą się częściej takie zdarzać

Fajne dzidziole i kolejne piękne brzuszki gratuluje
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:10   #1335
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewoje!
Nie odzywałam się od południa, bo miałam masę roboty - sesję zdjęciową, próbę, potem przemeblowanie, ufff, nareszcie mogę odetchnąć. W dodatku TŻ ma jutro wolne, więc sobie pośpimy razem do 10.
A mój dzidziol faluje mi w brzuchu.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:16   #1336
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Śliczne brzuszki i dzidziolki

Cytat:
Ja bym się zgłosiła z tymi wynikami do endokrynologa. Tak jak pisała ninagg, w ciąży te wyniki są za wysokie. Powinny być w okolicach 1, a nawet poniżej. No i przed wizytą u endo najlepiej zrób jeszcze ft3 i ft4, bo te badania są bardzo ważne w ciąży, zwłaszcza ft4.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 22:45   #1337
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Ja bym się zgłosiła z tymi wynikami do endokrynologa. Tak jak pisała ninagg, w ciąży te wyniki są za wysokie. Powinny być w okolicach 1, a nawet poniżej. No i przed wizytą u endo najlepiej zrób jeszcze ft3 i ft4, bo te badania są bardzo ważne w ciąży, zwłaszcza ft4.
No to mnie teraz przestraszyłyście a ja żyłam w takiej nieświadomości ! Jeśli coś jest nie tak to ja zabije tą ginekolożkę !!! Czemu ona zbagatelizowała taki wynik !
Powiedzcie mi a co to są te badania ft3, ft4 na to trzeba skierowanie? i do tego endokrynologa tez trzeba skierowanie?
Stary 2012-08-10, 22:56   #1338
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
No to mnie teraz przestraszyłyście a ja żyłam w takiej nieświadomości ! Jeśli coś jest nie tak to ja zabije tą ginekolożkę !!! Czemu ona zbagatelizowała taki wynik !
Powiedzcie mi a co to są te badania ft3, ft4 na to trzeba skierowanie? i do tego endokrynologa tez trzeba skierowanie?
Bo lekarze patrzą na te przestarzałe widełki. Zdrowy młody człowiek powinien mieć TSH maksymalnie 2 - 2,5. W ciąży to nawet o wiele mniej.
Jeśli chcesz iść na NFZ, to musisz mieć skierowanie, jeśli prywatnie, to nie. Jak będziesz się rejestrować, to koniecznie powiedz, że jesteś w ciąży i nigdy się nie leczyłaś u endokrynologa. Powinni Ci szybką wizytę ustalić. Mi ustalili z dnia na dzień, tylko że ja poszłam prywatnie.
ft3 i ft4 są odpłatne, jeśli nie masz skierowania, ale lepiej mieć już te wyniki na pierwszą wizytę. Endo szybciej zacznie działać.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 23:35   #1339
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo lekarze patrzą na te przestarzałe widełki. Zdrowy młody człowiek powinien mieć TSH maksymalnie 2 - 2,5. W ciąży to nawet o wiele mniej.
Jeśli chcesz iść na NFZ, to musisz mieć skierowanie, jeśli prywatnie, to nie. Jak będziesz się rejestrować, to koniecznie powiedz, że jesteś w ciąży i nigdy się nie leczyłaś u endokrynologa. Powinni Ci szybką wizytę ustalić. Mi ustalili z dnia na dzień, tylko że ja poszłam prywatnie.
ft3 i ft4 są odpłatne, jeśli nie masz skierowania, ale lepiej mieć już te wyniki na pierwszą wizytę. Endo szybciej zacznie działać.
Boże.... a czy dziecku to może zaszkodzić? Może jak do tej pory wszystko było w porządku to i możliwe ze nic mi nie jest?
Moja bratowa ma niedoczynność i miała problem w zajściem w ciąze , potem 2 razy poroniła i podobno przez tą tarczyce. A u mnie udało się za pierwszym razem, dzidziuś zdrowy i póki co jest ok

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewoje!
Nie odzywałam się od południa, bo miałam masę roboty - sesję zdjęciową, próbę, potem przemeblowanie, ufff, nareszcie mogę odetchnąć. W dodatku TŻ ma jutro wolne, więc sobie pośpimy razem do 10.
A mój dzidziol faluje mi w brzuchu.
Ty miałaś sesje czy Ty ją robiłaś? Pokazuj
Mój mężulek też ma weekend wolny i wkońcu się do kina wybierzemy
Stary 2012-08-11, 00:51   #1340
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Trzeba być dobrej myśli, że nie zaszkodzi, ale wybierz się do tego endokrynologa.
A ja wysłałam się na kanapie, umyłam się i teraz będę kontynuować spanie. Dobranoc

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-11, 06:24   #1341
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie liczę na przywileje w ciąży...bo się przeliczę

Nie mogę już spać wstałam o 5.30, zrobiłam sobie herbatę, umyłam głowę zaraz zjem śniadanie. Cyknęłam fotkę mojemu dziełu Nie musicie chwalić na siłę, wiem że amatorszczyzna hehe
Za niedługo jedziemy do Krakowa na 3 urodziny siostrzeńca. Tylko pogoda się nie udała. Cały czas leje. Wrócę wieczorem, pewnie nie odezwę się już bo nie zdołam nadrobić, tyle piszecie
Miłego dnia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9111.jpg (41,5 KB, 33 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 06:31   #1342
marsi11
Zakorzenienie

dzień dobry kochane- nie śpię od 5
to przez wczorajszy dzień, za szybko padłam

jadę dziś wybierać podłogi do domu i chyba wezmę się za uszycie rolety rzymskiej dla maluszka do pokoju
kupiłam już nawet kilka dodatków do jego pokoiku,
muszę poszukać ładnej tapety a mebelki pewnie w grudniu kupimy
jak chodzę po tym pokoiku to bym chciała,żeby już był grudzień, zaczynam się robić niecierpliwa

acha i dziś skończyłam 18 tydzień, czyli zaczynam 19 jeszcze dwa tygodnie i półmetek
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 07:35   #1343
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hej
wstałam już, nie mogę spać. Zimno dziś u nas strasznie. Głodna strasznie jestem, a nie ma chleba kto pójdzie do sklepu ?
Mój Tż wyjeżdża w poniedziałek, więc dziś trzeba będzie jakieś zakupy zrobić. Ja chcę z nim

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Nie musicie chwalić na siłę, wiem że amatorszczyzna hehe
Miłego dnia!
Śliczny

Ja na przywileje w ciąży też nie liczę. Nie łudźmy się na to. Kasy pierwszeństwa w sklepach są, ale co z tego. One są bo takie są przepisy, ale nikt tego nie przestrzega.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 08:11   #1344
djerba
Wtajemniczenie

Dzień doberek dziewczyny....

Ahhh idę Was nadrabiać..
wczoraj wariacki dzień. jechałam 90km za miasto żeby kupić autko i kupiłam w końcu ale już mnie denerwuje bo wyje jak stara baba i dzisiaj do mechanika zobaczyć o co kaman
ale fajnie...2 ms nie jeździłam i jak wsiadłam to jechałam cały czas na sztywnej nodze hehe i to jeszcze przez autostradę hihi
ale dałam radę i w końcu nie jestem zależna od mojej mamy !

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Piszecie tyle o tej poduszce z Lidla, ja dalej mam dylemat jak się z nią przekręca z boku na bok? Bo ja za bardzo nie widzę na to sposobu, a przekładać ją z jednej strony na drugą w nocy to chyba nie bardzo
ehe. przekręcając się zabierasz całą poduszkę ze sobą...a że mi się nie chce, to jest tylko na jednym boku..
z drugiego boku mam wielkiego pluszaka Sade
Stary 2012-08-11, 08:11   #1345
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Ja też od dawna nie śpię, ale leżę jeszcze w łóżku. Pogoda wcale nie nastraja do wstawania jest zimno ponuro.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-11, 08:32   #1346
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja też od dawna nie śpię, ale leżę jeszcze w łóżku. Pogoda wcale nie nastraja do wstawania jest zimno ponuro.
Mnie alarm jakiegoś cioła obudził o 7 i dalej wyje...

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
A dziewczyny te które kupiły poduszkę z Lidla czy u Wasza też tak specyficznie śmierdzi? Próbowałam ją wywietrzyć, ale marny skutek
Miała któryś dobry patent na to?
Ostatnio przeszkadzają mi bardzo zapachy, wszystko mi śmierdzi
taaak śmierdzi..ale zdaje się, że już wywietrzała trochę bo już jest zdecydowanie lepiej

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mam taką starą sokowirówkę, ale działa dobrze. Do tej pory sok zrobiłam sobie raz
Ja wczoraj przetestowałam i zrobiłam sok śliwkowy mmmmmmm
a dzisiaj jadę po 3kg marchewy
sokowirówka to świetna rzecz, zwłaszcza dla dzieciaków!

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

No i pakuję nas powoli. W poniedziałek lecimy do moich rodziców do Grecji. Spotkanie po 2 latach, chyba się rozbeczę na lotnisku, już mi się łzy zbierają

Życzę wszystkim Mamuniom miłego piątku
o damn..... am jealous!!!
Stary 2012-08-11, 08:43   #1347
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Bo to nie zazdroszczę. Mnie kilka dni temu obudził jakiś debili dobijajacy się do domofonu, a była chyba 5 rano. Jeszcze dzwonił chyba z 5 razy tak z długo wciśniętym guzikiem. Otworzyłam mu te drzwi do klatki, najprawdopodobniej był to jakiś ulotkarz bo u nas w bloku mieszkają młodzi ludzie z małymi dziećmi. Potem miałam okazje się a nim zemścić i mu nie otworzyłam drzwi. Zwykle wpuszczam ich na klatkę, tymbardziej teraz w wakacje jak chcą sobie zarobić, ale są jakieś reguły pracy. Bo zbudzić cały blok to nie problem.
Kurde, ale jestem głośna a muszę jeszcze 20 min wytrzymać.
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

taaak śmierdzi..ale zdaje się, że już wywietrzała trochę bo już jest zdecydowanie lepiej
Dobrze, że jej nie kupiłam bo tego smrodu napełni bym nie wytrzymała. Kupię ta motherboard.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Bo to nie zazdroszczę. Mnie kilka dni temu obudził jakiś debili dobijajacy się do domofonu, a była chyba 5 rano. Jeszcze dzwonił chyba z 5 razy tak z długo wciśniętym guzikiem. Otworzyłam mu te drzwi do klatki, najprawdopodobniej był to jakiś ulotkarz bo u nas w bloku mieszkają młodzi ludzie z małymi dziećmi. Potem miałam okazje się a nim zemścić i mu nie otworzyłam drzwi. Zwykle wpuszczam ich na klatkę, tymbardziej teraz w wakacje jak chcą sobie zarobić, ale są jakieś reguły pracy. Bo zbudzić cały blok to nie problem.
Kurde, ale jestem głośna a muszę jeszcze 20 min wytrzymać.

Dobrze, że jej nie kupiłam bo tego smrodu napełni bym nie wytrzymała. Kupię ta motherboard.

Coś pokręciłem i mają wypowiedź wrzucili w cytat. Na telefonie nie potrafię tego naprawić potem naprawie na komputerze.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-11, 08:56   #1348
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciesze sie, ze w koncu ktos podziela moj gust muzyczny ... wiekszosc znajomych nienawidzi muzyki, ktorej slucham
Moj TZ mowi, ze mam juz 30 dychy i powinnam sie przerzucic na ludzka muzyke i zrezygnowac z imprez .... Ale ja chyba nigdy z nich nie wyrosne i przed ciaza raz w miesiacu obowiazkowo musialam jaka imprezke zaliczyc
Ja zaczynalam od drum and bass, potem pokochalam old skool, nastepnie byl breakbeat, a jakies pol roku temu odkrylam wlasnie dubstep ... musze jednak przyznac, ze imprezy gdzie graja tylko taka muzyke sa bardzo ciezkie ... Raz bylam i wytrzymalam 3 ghodziny ... I zdziwili mnie ludzie ktorzy na nie chodza .. wiekszosc wygladala jak emo, makijaz oczu, czarne wolosy i kolczyki u facetow , laski w stylu takich cybernetycznych laleczek ... troche sie zdziwilam ... ale mi tam na imprezie to ludzie sa niepotrzebni, tylko muzyczka i parkiet i odplywam

Black kawalek boski, mialas racje, ze ciary przechodza :P: Kradne na facebooka, zeby mi nie zginal
ja też byłam kiedyś wkręcona w dnb, jungle
Stary 2012-08-11, 09:32   #1349
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:

Dziewczyny, nie do koca się zgodzę. NIGDY nie rozpatruje się samego tsh, tylko w połączeniu z ft3 i ft4.
Jak pisałam - poszłam do endo-gino, mimo tsh 2,3 (całkowicie w normie) jest ok - bo ft 3/4 są w normie ładnej.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Nie mogę już spać wstałam o 5.30, zrobiłam sobie herbatę, umyłam głowę zaraz zjem śniadanie. Cyknęłam fotkę mojemu dziełu Nie musicie chwalić na siłę, wiem że amatorszczyzna hehe
Za niedługo jedziemy do Krakowa na 3 urodziny siostrzeńca. Tylko pogoda się nie udała. Cały czas leje. Wrócę wieczorem, pewnie nie odezwę się już bo nie zdołam nadrobić, tyle piszecie
Miłego dnia!

Ja bym chciała umieć taką amatorszczyznę Ładny janiołek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 09:41   #1350
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

..
nie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości