|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny, super że wszystko wporządku
Delicjanko ale Ci kochana zazdroszczę takich kopniaków ![]() Też już się nie mogę doczekać aż moje się zacznie uwidaczniać, bo narazie to jest takie pyk raz na kilka dni albo przesuwający się "cieżąrek" Mówiłyście o TSH - u mnie bodajże w 10 czy 11 tyg było 3,6 i lekarka powiedziała że wporządku... |
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
ahhhhh, i witam sie z wami w 20 tyg
|
|
|
|
#1323 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o ruchy dzidziusia to u mnie to od nie dawna występuje, pierwszy raz poczułam delikatne łaskotanie kilka dni temu wieczorem kiedy położyłam się już do spania. Potem była cisza 1 dzień, a potem znowu. Dzisiaj dzidziusia czuje często w ciągu dni, sama nie wiem jak to opisać lub nawet do czego porównać, ja wiem.. takie bulgotanie, łaskotanie. Dla mnie to zupełna nowość w końcu pierwsza ciąża to dla mnie wszystko jest nowością.
Naszedł mnie głód i zaraz będę wcinać gotowaną kukurydzę, już się długo gotuję więc chyba chyba będzie już ok. Na dziś dobrej nocki dziewuszki
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do terminów z USG to sprawdza się najlepiej ten z pierwszego USG, bo dzieci do 3 miesiąca rosną równo. Potem już jedne wolniej, drugie szybko. A oni termin ustalają z wymiarów co już nie na sensu. Jedne dzieci rodzą się mniejsze a drugie większe przecież. A USG dla danych dni i,tygodni ma jakieś tam normy. Wiecie co napisałam tyle i mi się telefon rozładował i wszystko mi przepadło. Udało mi się odtworzyć tylko tyle: |
|
|
|
|
#1325 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zapytam ciekawości tych którym już ładnie widac brzuszek: czy zdarzyło Wam się już że ktoś Was przepuścił w kolejce?
Bo mi tylko raz w kolejce do toalety w pracy ![]() Raz stałam w markecie, tak mi się chciało siku, mialam w ręku trzy bułki, a przede mna stal facet z córką z pelnym wózkiem, gapil mi sie na brzuch i gapił, ale niestety nic z tego nie wyniknęło... |
|
|
|
#1326 |
|
Konto usunięte
|
Ja z pierwszego usg mam powiedzmy na 17 stycznia, z prenatalnego na15 stycznia i tego się trzymam
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Pędźcie dziewczynki do klubu galerię zapełniać bo bardzo nas tam mało
|
|
|
|
#1328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, wpadlam się tylko przywitać, nie miałam jak usiąść dzisiaj na dłużej, a teraz tak śpiąca jestem, że muszę się już położyć. W weekend raczej nie będę miała czasu, więc najprawdopodobniej nie będzie mnie do poniedziałku, pewnie tyle napiszecie, że cieżko bedzie nadrobić
Dobranoc
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam lulac, bo mnie tak plecy bola, ze nie moge wysiedziec przed komputerem
![]() dobrej nocki |
|
|
|
#1331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To zrobimy kiedyś zlot w Kielcach
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Pewnie, że możemy zrobić zlot w Kielcach jestem najbardziej za;-) |
||
|
|
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Mamy kolejny medal Z wczorajszych nieprzyjemności jakie przechodziłam już nic nie pozostało wstałam rano i wszystko było ok oby takich dni jak wczorajszy było jak najmniej bo chyba oszaleje jak będą się częściej takie zdarzać Fajne dzidziole i kolejne piękne brzuszki gratuluje
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewoje!
Nie odzywałam się od południa, bo miałam masę roboty - sesję zdjęciową, próbę, potem przemeblowanie, ufff, nareszcie mogę odetchnąć. W dodatku TŻ ma jutro wolne, więc sobie pośpimy razem do 10. ![]() A mój dzidziol faluje mi w brzuchu.
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne brzuszki i dzidziolki
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedzcie mi a co to są te badania ft3, ft4 na to trzeba skierowanie? i do tego endokrynologa tez trzeba skierowanie? |
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz iść na NFZ, to musisz mieć skierowanie, jeśli prywatnie, to nie. Jak będziesz się rejestrować, to koniecznie powiedz, że jesteś w ciąży i nigdy się nie leczyłaś u endokrynologa. Powinni Ci szybką wizytę ustalić. Mi ustalili z dnia na dzień, tylko że ja poszłam prywatnie. ft3 i ft4 są odpłatne, jeśli nie masz skierowania, ale lepiej mieć już te wyniki na pierwszą wizytę. Endo szybciej zacznie działać. |
|
|
|
|
#1339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czy dziecku to może zaszkodzić? Może jak do tej pory wszystko było w porządku to i możliwe ze nic mi nie jest?Moja bratowa ma niedoczynność i miała problem w zajściem w ciąze , potem 2 razy poroniła i podobno przez tą tarczyce. A u mnie udało się za pierwszym razem, dzidziuś zdrowy i póki co jest ok ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
Mój mężulek też ma weekend wolny i wkońcu się do kina wybierzemy
|
||
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
Trzeba być dobrej myśli, że nie zaszkodzi, ale wybierz się do tego endokrynologa.
A ja wysłałam się na kanapie, umyłam się i teraz będę kontynuować spanie. Dobranoc
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogę już spać wstałam o 5.30, zrobiłam sobie herbatę, umyłam głowę zaraz zjem śniadanie. Cyknęłam fotkę mojemu dziełu Nie musicie chwalić na siłę, wiem że amatorszczyzna hehe ![]() Za niedługo jedziemy do Krakowa na 3 urodziny siostrzeńca. Tylko pogoda się nie udała. Cały czas leje. Wrócę wieczorem, pewnie nie odezwę się już bo nie zdołam nadrobić, tyle piszecie Miłego dnia! |
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane- nie śpię od 5
to przez wczorajszy dzień, za szybko padłam jadę dziś wybierać podłogi do domu i chyba wezmę się za uszycie rolety rzymskiej dla maluszka do pokoju kupiłam już nawet kilka dodatków do jego pokoiku, muszę poszukać ładnej tapety jak chodzę po tym pokoiku to bym chciała,żeby już był grudzień, zaczynam się robić niecierpliwa acha i dziś skończyłam 18 tydzień, czyli zaczynam 19 |
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
wstałam już, nie mogę spać. Zimno dziś u nas strasznie. Głodna strasznie jestem, a nie ma chleba kto pójdzie do sklepu ?Mój Tż wyjeżdża w poniedziałek, więc dziś trzeba będzie jakieś zakupy zrobić. Ja chcę z nim ![]() Cytat:
![]() Ja na przywileje w ciąży też nie liczę. Nie łudźmy się na to. Kasy pierwszeństwa w sklepach są, ale co z tego. One są bo takie są przepisy, ale nikt tego nie przestrzega. |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek dziewczyny....
![]() Ahhh idę Was nadrabiać.. wczoraj wariacki dzień. jechałam 90km za miasto żeby kupić autko i kupiłam w końcu ale już mnie denerwuje bo wyje jak stara baba i dzisiaj do mechanika zobaczyć o co kaman ![]() ale fajnie...2 ms nie jeździłam i jak wsiadłam to jechałam cały czas na sztywnej nodze hehe i to jeszcze przez autostradę hihiale dałam radę i w końcu nie jestem zależna od mojej mamy ! ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
z drugiego boku mam wielkiego pluszaka Sade
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od dawna nie śpię, ale leżę jeszcze w łóżku. Pogoda wcale nie nastraja do wstawania jest zimno ponuro.
|
|
|
|
#1346 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
mmmmmmma dzisiaj jadę po 3kg marchewy ![]() sokowirówka to świetna rzecz, zwłaszcza dla dzieciaków! ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1347 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Coś pokręciłem i mają wypowiedź wrzucili w cytat. Na telefonie nie potrafię tego naprawić potem naprawie na komputerze. |
||
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Jak pisałam - poszłam do endo-gino, mimo tsh 2,3 (całkowicie w normie) jest ok - bo ft 3/4 są w normie ładnej. Cytat:
Ja bym chciała umieć taką amatorszczyznę Ładny janiołek |
|||
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

on TVN turbo tylko by oglądał. Najlepiej to bym chciała nie mieć TV w domu, ale tż spojrzał się na mnie jak na ufo, gdy mu o tym powiedziałam

ale już mnie denerwuje bo wyje jak stara baba i dzisiaj do mechanika zobaczyć o co kaman
Bo ja za bardzo nie widzę na to sposobu, a przekładać ją z jednej strony na drugą w nocy to chyba nie bardzo
Ładny janiołek