|
|
#4861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Cytat:
a nie wiem dokładnie jaka huśtawka, narazie dostaliśmy tylko jej zdjęcie i nawet się dobrze nie przyjrzałam Cytat:
![]() oj to sporo wtedy spadła, kruszynka też była
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Ja niestety przyszłam się pożalić... Nie mam już siły pod względem fizycznym, psychicznym mimo codziennej rutyny i szybko mijająch dni całkiem dobrze. Myślałam że po powrocie męża do pracy wróci mi baby blues ale był tylko na moment i sobie poszedł... Wracając do tematu, wiem że dziecko to nie wakacje i płatny urlop... Ale ja już po prostu opadam z sił... Żeby chociaż te moje dziecko dało odpocząć... A to tylko ryk i mama musi bujać w bujaczku bo inaczej się nie da... Ręce bolą... Nogi od spacerów po domu w du.pe włażą... Już nie mówię o nie wyspaniu. Żale się wam przede wszystkim dlatego bo tz mnie tak dzisiaj wkur.wił że bym mu ☠☠☠n.ęła z chęcią :/ w dzień kiedy już nie mam siły to przejmuje małą ode mnie. Ale przecież nie leże, sprzątanie, gotowanie... Ale tylko gdy ona przymknie oko (ostatnio śpi po 15 minut ale trzeba ją bujać bo się wybudza i płacze) to leci na komputer i gra w te swoje zje.ba.ne czołgi:/ no szlag mnie już trafia. Po kąpaniu małej też tylko drepcze nogami kiedy na komputer iść... A jak ja już nie mam siły to on do mnie "ale ja dzisiaj prawie nie grałem". Super. A ja nie sra.łam bo nie miałam czasu ale dzisiaj to już przegioł... Mała z dnia na dzień prawie w ogóle nie śpi. No i oczywiscie trzeba ją czymś zajmować... A on wczoraj siedział na kompie do 12 w nocy, jak mała w nocy płacze to nawet oka nie otworzy bo... - nie słyszy... O 6 Rano od 2 dni wożę go do pracy 40km - i o dziwo kiedy idzie wyjeżdżać to mała ładnie śpi i muszę ją wzbudzać - kiedy w tym czasie mogłabym spać z nią a nie wozić męża! Przyjechał z pracy i co , i śpi. Fajnie. A mi już słabo od tego bujania a on sobie poszedł spać. I będzie siedział do 5 rano i grał! No kur.wica mnie kiedyś ogarnie... Poszłam na balkon zapalić i potem siku a mała się darła z 10 minut a on nie słyszał... Matko boska :/ wzięłam ją na ręce i od razu była cisza, obudziłam go i mówię czy jest głuchy. A on coś wymamrotał, nawet nie wiem co i walnął ręką w leżaczek że się przewrócił... Mała teraz śpi po 3 godzinnym bujaniu i z włączoną suszarką... Wiem że moja wypowiedź jest bardzo chaotyczna ale i taki chaos mam w głowiie co do tej sprawy... I żeby było weselej wpier.dol.iły mi się myszy do mieszkania |
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
ciastek bujaczek rewelacja, to sie tatus postarał dla niuni!
|
|
|
|
#4864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że to się zmieni Był obchód - od pon. dostanę zastrzyki na wywołanie Ale do domu nie puszczą...
|
|
|
|
|
#4865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam wrażenie że obecni faceci zapomnieli co to znaczy być facetem. a komputery najchętniej był rozwaliła młotkiem. mój też jest maniakiem komputerowym. Komputer w pracy komputer w domu. Twierdzi że jak będzie mały to tyle nie będzie siedział. Szczerze w to wątpię. ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
oczywiście ![]() no szkoda że na weekend nie puszczą...
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz łatwo, tzreba by było przemwic albo poradnie wpi.erdzie.lic tzttowi~!!! jak tak mozna, w kocnu to tez Jego dziecko. Ja mojego juz nauczylam z eja w nocy wstaje rpzewijam i karmie ale On wstaje tez i szykuje mi miejsce na karmienie i wszystko inne i wynosi pampersy. Niema ze ja wstajke a on spi. I mimo ze rano wstaje do pracy to nie sprzeciwia sie(dlatego dzis zasnał na szkoleniuwierze z ejest Ci ciezko, bo ja tez czasem chodze jak zakrecona gdy nie dospie.....a jeszcze jak Twoja prawie wcale niespi . Przeciez tzreba miec tez dla siebie czas........ niewiem moze stanowczo z Nim pogadaj??? nooo
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za dzieciak z niego |
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Nela mój też mówił że nie będzie grał
Ciastek, z nim się nie da rozmawiać. W ogóle pod względem intelektualnym to chu.jo.wo dobrałam sobie faceta :/ |
|
|
|
#4869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nadal tak lubie pobieranie jak przed ciążą, zazwyczaj pielęgniarka jest bardziej zestresowana niż ja, bo mam kiepskie żyły i trzeba sie żyły naszukać i igłą nagrzebać i muszę ją uspokoić, że mnie to nie przeszkadza a wręcz przeciwnie lubię to- takie dziwadło ze mnie![]() Cytat:
Twój tż ma wg mnie objawy uzależnienia od gier, może sobie nie zdaje sprawy, ale jeśli gry to jest najważniejsza (ważniejsza od żony i dziecka) sprawa w życiu to powinien się leczyć,bo to takie samo uzależnienie jak alkohol.
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-08-10 o 20:07 |
||
|
|
|
#4870 | ||||
|
Rozeznanie
|
Nadrabiam:
Cytat:
Ale co się stało, że tak piszesz?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4872 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za unormowanie, karmienie. Cytat:
Cytat:
Nic bardziej sensownego nie przychodzi mi do głowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po sprzątaniu zaczęły się przepowiadacze. Średnio bolesne ale na maksa denerwujące. Młodego czuję między nogami...i momentami się zastanawiam czy nie wypadnie |
||||||||
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
acha, zapomnialam napisac ze dostalismy nianie elektroniczną
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
odszedł mi kawałek czopa
, lekko brązowy, raczej zbity, wielkości paznokcia, ile tego ma być, to juz cały czy fragment?
|
|
|
|
#4875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Ja tylko na moment, bo Mały daje czadu od 16-tej i mam nadzieję, ze w końcu pozwoli mi coś zjeść Cały wieczór chce wisieć na cycu. Possie kilka minut a potem zasypia. Wyciągam mu cyca i po chwili zaczyna płakać i tak w kółko![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo to niepokojące u Ciebie... a kiedy masz wizytę?Cytat:
trzymam kciuki za szybką poprawę.
|
|
#4878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie na początku były nitki brązowe, potem jakby brązowy śluz i sporo tego....
|
|
#4879 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kla ski:Cytat:
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia u mnie dzis to samo, cały dzień na cycu
Aż odciągnęłam trochę laktatorem pokarmu by zobaczyć czy to głód czy potrzeba cyca. No i z butli nie chciała Czyli tak jak myślałam - cyc dla cyca.Cytat:
![]() Ha! Moja nie śpi w dzień gdzieś od 3 tygodnia zycia! ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Nadalka Twój TŻ daje ciała, ale to wiesz... Pojęcia nie mam co z tym zrobić, mój pod tym względem to zloty chłopak (dla równowagi ma inne wady ) Musi być Ci ciężko, ale dla tej małej istotki trzeba znaleźć choćby resztki sił.... Ja też momentami odchodzę od zmysłów, TŻ w pracy, ja ciagle niepewna swego kp, a teraz jeszcze dolegliwości kolkowe Małej. Moja też nie śpi całymi dniami, nie licząc krótkich drzemek. I do tego boli ją brzuszek, tak mi jej żal Oj, zamiast Cię wesprzeć, to ja narzekać zaczęłam
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zaraz Was nadrobię, tylko Małego nakarmię ![]() Ja oczywiście po ginie. Hemoglobinę i żelazo dalej mam za niskie, chociaż hemoglobina z 9,8 skoczyła do 10,5 więc mam się nie suplementować. W środku wszystko ok, więc mam się o nic nie martwić. Za to zrobił mi się zrost z prawej strony rany Dostałam też receptę na 2 opakowania tabletek anty, przez ten czas mam się nad wkładką zastanowić, koszt to 200 zł. Jak tylko będę miała to 200 zł, to idę i zakładam |
|
|
|
#4882 |
|
Zadomowienie
|
Scorpionku, nic sie nie stało, po prostu jutro mam wizytę i boje sie ze mi powie ze mam jechać do szpitala i po prostu nieziemsko sie boje. Ńiby chce jak najszybciej a z drugiej strony chyba nie jestem gotowa....
Tz powiedziałam ze sie boje żeby nie wysżedl z sali, obiecał że tego nie zrobi... Nadalka pogadaj z tym Twoim facetem bo przegina palę, ale tak po męsku moze spróbuj, znaczy czarno na białym i krótko, bo za wiele info dla faceta to nie daje efektów. Powiedz ze jesteś w☠☠☠☠iona na koniec i wyjdz. Moze przemysli....zrozumie, no ale krótko, bo wywody u mnie przynajmniej kończą sie słowami ze przesadzam i mam ochlonac, ale tylko wtedy jak właśnie za duzo mówię....powodzenia, jestem z Tobą
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/74dix1hpx25aivmn.png[/url Edytowane przez eninka84 Czas edycji: 2012-08-10 o 22:09 |
|
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko mnie zadziwia, jak ona się szybko rozwija. Dzisiaj jak leżała na brzuszku uniosła się na rączkach tak, że rączki wyprostowała i część tułowia podniosła wysoko do góry
i na dodatek tak sobie obserwowała świat przez dobrą minutę albo i dłużej, moja kochana siłaczka Nadalka współczuje sytuacji z TŻ-tem, po części jakbym mojego widziała ehh te chłopy, to jakiś naprawdę dziwny gatunek. Tulę mocno i mam nadzieję, że się opamięta ![]() Cytat:
moja też, teraz jeszcze buszuje a zwykle o tej porze to już śpi smacznie Cytat:
![]() I jeszcze coś dla nas narzekających na trudy macierzyństwa http://demotywatory.pl/3796122/Rodzic
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-08-10 o 22:18 |
||
|
|
|
#4884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby żółtaczka szybko ustąpiłasłodziutka Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fabi ważył 4 gramy więcej po urodzeniu ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli mam jeszcze trochę czasu
|
|
|
|
|
#4886 | ||
|
Zadomowienie
|
cocobella - wielkie gratulacje!
![]() Cytat:
A że zjadł - no właśnie mojej też się zdarzało zjeść mm po piersi, ale jak raz-drugi rzygnęła to uznałam, że zjada, bo "nie umie odmówić" a nie z głodu. Teraz już odmawia, nauczyła się Cytat:
|
||
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie. Miewa jakąś wydzielinę, ale malutko, czasami i to nie jest ropa. Poczytaj o zatkanym kanaliku łzowym, chociaż nie wiem, czy już pora na łezki. Moja miewa wilgotne oczka, ale typowych łez jeszcze nie widziałam. |
|
|
|
|
#4888 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak najczęściej się da Wychodzi nawet 5 razy dziennie |
|||||
|
|
|
#4889 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
KIEDYŚ Franio zacznie jeść rzadziej.---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
Ciekawe, kiedy on dorośnie. Cytat:
Masz do kogo pisać sms-y? Jak mi odeszły wody, to już nie miałam czasu na spisywanie Waszych numerów telefonów.---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Asiu - ja używam Bebilonu.
|
|||||||
|
|
|
#4890 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
O północy dostałam sms od Malwiny, że ma rozwarcie na 3 palce i jest na porodówce. A dziś o 6 otrzymałam taką wiadomość: Agatka urodziła się o 3:05,waży 3730 i ma 59 cm. Lekarka Dała dupy po źle nacięła i całą popękałam. Jestem cała obolała tymi szwami. Przesłałam jej gratulacje. No to teraz moja kolej Kuba, wyłaź!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

a jego szef(mojego tz) mowi ze jemu to trzeba wybaczyc bo ma małe dziecko

pod względem fizycznym, psychicznym mimo codziennej rutyny i szybko mijająch dni całkiem dobrze. Myślałam że po powrocie męża do pracy wróci mi baby blues ale był tylko na moment i sobie poszedł...
ale dzisiaj to już przegioł... Mała z dnia na dzień prawie w ogóle nie śpi. No i oczywiscie trzeba ją czymś zajmować... A on wczoraj siedział na kompie do 12 w nocy, jak mała w nocy płacze to nawet oka nie otworzy bo... - nie słyszy... O 6 Rano od 2 dni wożę go do pracy 40km - i o dziwo kiedy idzie wyjeżdżać to mała ładnie śpi i muszę ją wzbudzać - kiedy w tym czasie mogłabym spać z nią a nie wozić męża! Przyjechał z pracy i co , i śpi. Fajnie. A mi już słabo od tego bujania a on sobie poszedł spać. I będzie siedział do 5 rano i grał! No kur.wica mnie kiedyś ogarnie... Poszłam na balkon zapalić i potem siku a mała się darła z 10 minut a on nie słyszał... Matko boska :/ wzięłam ją na ręce i od razu była cisza, obudziłam go i mówię czy jest głuchy. A on coś wymamrotał, nawet nie wiem co i walnął ręką w leżaczek że się przewrócił...
Ale do domu nie puszczą...

Oprócz tego zawsze przy pobieraniu krwi robi mi sie słabo a przy szczepieniach np. na WZW -
. Taki ze mnie twardziel... ALe liczę na taką burzę hormonów w trakcie rodzenia, że nie będę miała czasu zastanawiać się czy mdleć czy nie 

trzymam kciuki za szybką poprawę.
kla ski:
i na dodatek tak sobie obserwowała świat przez dobrą minutę albo i dłużej, moja kochana siłaczka 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)