|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
GRATULACJE KOCHANA a my dzis na suwaczku 32 czyli zaczynamy 33
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dzien Dobry,
ja melduje,ze zyje i wszystko ok ![]() w poniedzialek mam wizyte |
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wczorajsze zdjęcie marchewki - penisa jest genialne ale zescie się wczoraj rozpisały ja wieczorkiem oglładałam battleship i na nim usnęłam wogóle do dupy z tym fenoterolem no to nie pozostaje mi nic tylko czekać na wizytę we wtorek i potem 20 stawić sie na porodóce trudno tyle wytrzymałam wytrzymam ten tydzien
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jejku oczy mi się kleją jeszcze a dzisiaj muszę jechać pod Radzyń Podlaski odtransportować swoje podopieczne na obóz jeździecki.. buuu po co im mówiłam że pojade z nimi ?? Tak więc uprasza się o nie rodzenie i nie nastukanie do wieczora 10 stron bo nie wyrobie chociaż znając życie to zastanie mnie nowy wątek bo co to dla was 200 postów niedobruchy
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ostatnio jest mnie mało,ale czytam co sie u Was dzieje . Bylismy ostatnio na wizycie w 30 tyg i dzidzia rosnie wazy 1600 termin porodu Nam sie nie zmienil,tylko nie wiemy co ma pomiedzy nózkami bylo widac tylko taka bulke i gin mowila,ze moga to byc jajka albo wargi sromoweA i jeszcze malenstwo sie obrocilo i jest dupka w dol,wiec mam nadzieje,ze sie obroci do porodu. A i dzisiaj wkraczamy w 32 tydzien,bo mamy 31 tyg na suwaczku ![]() Gratuluje rosnacych maluszkow i koncowych tygodni jeszcze troszke i beda pierwsze dzieciaczki![]() Milego weekendu
|
|
|
|
#4806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem... ale nie powiem ![]() Ale w tym roku małż coś często do ogródka chodził ... niby na pielenie |
|
|
|
|
#4807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
melduje się że spałam do 6:30 piękna noc, tylko dwa razy na siusiu wstawałyśmy lalalaaa i uwielbiam robić badania w weekendy w naszym laboratorium - pustki więc weszliśmy, spuścili co spuścić mieli i poszliśmy cudnie dzisiaj pogoda do d$$y rzecz można a mi pięknie się wydaje że jest mąż w domu i tak fajniusio ![]() Cytat:
ooo widzę, że po mnie przejęłaś pobudki ... nie zazdroszczę ale może jeszcze uda się noc przespać? ![]() za udany zakup i obyście wózio wyszukali jaki chcecie właśnie gdzie Angel ??????????????????????? Cytat:
ruszaj na podbój wydawania kasiury i chwal się nabytkami ![]() Cytat:
![]() cudne wieści !!! Pięknie że donoszone dzieciątko jest .. to czekamy na Niunię aż powita nas ... a może my ją? a nieważne ciocia czeka ![]() ![]() ![]() a swą drogą nasze dzieci będą miały mega ilość ciotek
|
|
#4808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pięknie dawaj soczek i serniczek ![]() ![]() Cytat:
właśnie ... u mnie też cichutko się zrobiło ale mnie to cieszy niech tak z 2 tyg jeszcze będzie ... i niech rusza na podbój nasza dzidzia ![]() Cytat:
![]() za kolejny tydzień ...ale uparta Wasza dzidzia .. czyżby niespodziewajkę chciała uczynić ???? jak się czujesz ogólnie ???
|
|
#4809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Siedzę z kawką Kropuś zaspał do pracy dziś, no ale cóż, każdemu się może zdarzyć. Idziemy dziś kupić tynk i siatkę do trzeciego pokoju i zabiera się za równanie ścian bo tu są same góry i doliny. Na ten tydzień to zaplanowane, przyszly malowanie, później panele i jest wszystko W sumie i racja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupuj zielenie, żółcie, fiolety, szaleć można, poza tym dziewczynka w niebieskim jest piękna, gorzej chłopiec w różowym ![]() Zaraz do niej napiszę i postawię do pionu ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Angel napisała że ma zawrót głowy przez remont, bo małżon złamał rękę w pracy i została z syfem, całe mieszkanie rozwalone a szczególnie pokój gdzie ma komputer. Dziś ma teść przyjechać do pomocy i liczy że w poniedziałek będzie już miała internet. Kazała wszystkie pozdrowić, tak więc pozdrawiam I zabroniła się rozpakowywać pod swoją nieobecność.Relacja zdana, idę składać łóżko
|
|||
|
|
|
#4810 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Wczoraj poszłam do apteki, kupić te wszystkie pierdołki. Za małą reklamóweczkę zapłaciłam prawie 200zł. Ale kasują
![]() Ja uprałam małego rzeczy w proszku loveli i wypłukałam w płynie loveli. Po wyprasowaniu wszystko mięciutkie i delikatne. Nawet okrycia kąpielowe. I wszystko ma piękny i delikatny zapach, ale dzidziusiowy zapach to nie jest. Prasowałam wczoraj chyba ze 3 godziny wszystko. Ale została mi jeszcze II tura. Cytat:
Czegoś takiego to ja jeszcze nie widziałamCytat:
Cytat:
Aga_ton Ty też nie zapomnij wstawić zdjęcia bryki. A co do mojego leżenia. To powiem, że swoje wyleżałam. I już czuje się bezpieczniej i dlatego wprowadziłam trochę "rozrywek". Ale przyznam, że straciłam siłe przez to ciągłe leżenie i wypoczywanie. Nie jestem już taka sprawna i sprytna. Poza tym ja mam taki wieeelki brzuch ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Troszeczkę częściej koleżanko...
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszcie do Angel koniecznie!
![]() Ja dziś znowu pobudka jak w zegareczku o 3.50. Akurat kiedy nietoperze szaleja za oknem i wchodza do swych gniazd, slychac piski i drapanie nad glowa. ![]() A ja dla synka też mam kilka różowo (ale raczej magenta)-fioletowych ciuszkow Za bardzo lubie takie gleboki roz i fiolet, zeby go nie ubierac w te kolory
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Wpadłam sie przywitać tylko bo chyba mnie nie będzie bo mam doła ![]() Znowu mi ciśnienie skoczyło i to do granic możliwości ![]() Jakoś sie czuje dziwnie zmęczona, taka z waty i nie zamierzam nic dZiś robić. Mężul pojechał na zakupy a potem zrobi obiad. Zastanawiam sie czy to nie przez sól mi te ciśnienie tak podrosło bo wczoraj i przedwczoraj jadłam cholernie słone czipsy. Od dzis zero soli i zobacze co bedzie. Głowa mnie chyba chce rozboleć Zmykam, udanego dnia Wam życzę |
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
musiałam się zwlec, bo facet do rolet miał przyjść i trzeba było łoże pościelić tym sposobem od tygodnia pierwszy raz jestem w ubraniu a nie piżamie ręce mi drżą po fenoterolu...Rolety wyvrane, zamówione, może w przyszłym tyg będą tż pojechał na zakupy i odebrać nowe opony do auta, matko ile mamy wydatków ostatnio...2 dywany kupiłam, opony nowe, teraz te rolety... a jeszcze dla małej chce 2 komody w ikei kupić
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ehhh same problemy z netem od czwartku U mnie dziś od samego rana deszczowo ... no i kurde od kilku dni mam potworny katar głównie w nocy i rano . Co możecie na niego poradzić?Gratki za udane wizyty jak i rozpoczęte tygodnie ![]() Jestem ciekawa kiedy pierwsza dzidzia nam przyjdzie na świat Dobrze, że angel się odezwała ... oby jak najszybciej jej się ten remont skończył bo faktycznie ma niewesoło . Wiecie co ... od czwartku po wizycie postanowiłam że nie będę jadła słodyczy ... gin stwierdził że 13 kg na plisie mi wystarczy , aż mi się smutno zrobiło .
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
tamlin111
nie to nie ja mialam miec usg nerek
|
|
|
|
#4816 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Angel biedulka, nie dość że co chwilę ma jakieś problemy to jeszcze teraz mąż złamał rękę Kurcze zbieram się za pakowanie torby do szpitala już trzeci dzień, może w końcu dziś to zrobię |
|||
|
|
|
#4817 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ale leje ! nie wiem czy się cieszyć czy nie, małż zabrał mi auto więc na większe zakupy się nie wybiorę... Wczorajsza wizyta udana ale bardzo krótka... Zosia zdrowa i prawidłowa, waży nieco ponad 1600g. Tylko nadal nie fiknęła Wód mam dużo, nie jest owinięta więc nic nie stoi jej na przeszkodzie...Skończyłyśmy 31 tydzień i zaczynamy 32 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
!
|
||||
|
|
|
#4818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ale mówi, ze dla niego optymalna waga jest 8-18 kg. Zobaczymy w poniedziałek ile mam.kajaja, karolluki ![]() Lece zaraz na spotkanie z polozna do szpitala. powie mi jeszcze co mam zabrac. Cos nie idzie mi to pakowanie. to do pozniej kochane |
|
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam jabłecznik mam smaka go zjesc ale mam takie cukier wysoki :/
Dzis jedziemy po tapety do domku bo potem nie dam rady latać nigdzie a po porodzie to juz wogole nie wiem gdzie wyjedziemy z 4 dzieci...pewnie pierwszy rok tylko my bedziemy ludzi do nas zapraszac :P ide sprzatac bo musze jeszcze kulki serowe skonczyc i lahmacun |
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie co do położnej to ja byłam wczoraj się zapisać ... no i wypełniłam papiery, dostałam masę książeczek , kalendarzyk taki fajny całego pierwszego roku , próbki kosmetyków, śliniak
zrobiono mi również KTG no i na końcu miesiąca mam zadzwonić do wybranej położnej a początkiem września jeszcze przed porodem przyjdzie do domku , posłucha serduszka , powie co zabrać do szpitala , jak oddychać ...
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki!
Chyba nie dam rady Was nadrobić,poczytałam po łebkach.Jestem taka śpiąca i ruter nam się zepsuł a na blueconnectcie wolniej chodzi. Widzę,że dużo już z Was donoszonych mi dziś pokazuje 40dni do porodu.Wczoraj byliśmy na usg(dziękuję za kciuki)Kubuś waży 2426(34t+2dni),rozwija się prawidłowo.A z nerkami podobno tak bywa,nie kazał się tym martwić,bo po porodzie dziecko zrobi siku i miedniczki będą w porządku.Bardzo fajny ten lekarz,nawet uprzedzał,że musi docisnąć głowicą,by zmierzyć główkę,bo mały nisko leży.Pokazał nam siusiaka i mówi,że jest owinięty pępowiną to mu ciepło a ja myślałam,że tak się rusza![]() Tylko po powrocie znowu wkurzyła mnie teściowa Pochwaliłam się wieściami z usg.Potem dała nam obiad i deser,objadłam się jak bąk i ona patrzy na mnie i znowu z tekstem,że mam większy brzuch niż Gośka(jej córka)
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłąm dzisiaj beżowe prześcieradełko dla Małego, bo białego nie mieli
![]() W ogóle to od 5 nie śpię, bo TŻ z Małym się bawili w "stuku puku" i mnie obudzili |
|
|
|
#4823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
że niby w 7coś tam się pojawia,a w 8to zanikaDoprowadza mnie do depresji to ciągłe jej porównywanie!!! Cytat:
|
|
#4824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teściową się nie przejmuj, one mają to do siebie że potrafią człowiekowi ciśnienie podnieść Taki komplement i to z ust takiej osoby no tosz to szok normalnie
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia81
ja tez mam tesciow do d... tamlin zazdroszcze Ci,ze juz mozesz zajac sie swoim mieszkankiem,ja to jeszcze ze 2 miesiace musze czekac bo spoldzielnia ma do wymienienia w jednym pokoju okna na plastiki i prace z energetyka. Niewiem tylko jakim cudem ma im to zajac az 2 miesiace ![]() Ja musze pomalowac pokoje,polozyc panele,kupic kuchenke i nowy piecyk do cieplej wody,no i wymienic wc,umywalke i wypieprzyc wanne i wstawic prysznic... kupe kasy ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- a co do sexu to wczoraj dogodzilam w koncu tzetowi i dzis jest inny o 180 stopni. Chyba sperma biła mu juz na łeb w sumie juz dlugo mial post wiec moze temu byl taki wredny.Ale szczerze ja z tego nie czerpalam zupelnie nic,mysli mi krażyly zupelnie wokol czegos innego,a jeszcze wtedy maly buszował w brzuchu. cos przez tą ciaze jestem asexulana
|
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
a to różnie z nią bywa.... to pies moich sąsiadów - przychodzi jak mam drzwi na taras otwarte, a nawet czasem patrzy w okno jak mam zamknięte to ją wpuszcza. Czasem przychodzi, obwącha chałupkę i idzie dalej do mojego Nera, a czasem się przyjdzie pomiziać jeszcze ![]() A tak w ogóle to mnie koleżanka zapytała czy w razie czego wezmę ich yorki na kilka dni , to teraz zamaist 3 razy dziennie na spacer to wychodziłabym 6 .---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
. Dziękuję
Edytowane przez anesh_ Czas edycji: 2012-08-11 o 13:11 |
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie poprosilam siostre zeby zrobila mi fotki brzucha i na zdjeciu zobaczylam rozstęp
nie widzialam go wczesniej-zreszta dalej nie widze![]() No to przedstawiam Wam moj bębenek z 33tygodnia |
|
|
|
#4828 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pomyliło mi się. Olśnienia dostałam jak zobaczyłam Twoją odpowiedź
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do seksu... Może rzeczywiście sperma mężowi gdzieś uciskała na ośrodek ludzkich odruchów i stąd jego zachowanie Dobrze że już ciśnienie opadło A ja wczoraj to na odwrót jak Ty, miałam tak zaje... seks, że dosłownie oderwało mnie całkowicie od rzeczywistości co ostatnio rzadko się zdaża
|
|||
|
|
|
#4830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

no to nie pozostaje mi nic tylko czekać na wizytę we wtorek i potem 20 stawić sie na porodóce

,wiec musze isc dzis do miasta kupic sobie buty

a miał byc pod koniec sierpnia.. no nic pyta sie nas czy ma trzymac go w tym kartonie do tego czasu czy przyjedziemy odebrac. 

. Dziękuję