|
|
#4921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
Brawo Malwina!
Agatka jest dużą dziewczynką Cytat:
Mam obsesję brzuszka ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-08-11 o 10:50 |
|||
|
|
|
#4922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() U mnie KTG trwało max.15 minut. Cytat:
![]() Cytat:
. Postawisz im sprawe jasno,to może się dostosują. Bo jak nie to
|
|
#4923 |
|
Zadomowienie
|
A i gratulacje dla Malwiny
|
|
|
|
#4924 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej Kobietki
Wczoraj przyjechała moja siostra Jednak wczoraj nie miała czasu ze mną gadać bo musiała zająć się swoją chrześnicą. Fakt, że mała spała więc głównie zajmowała się patrzeniem na nią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Współczuję Ci z całego serca Musisz swojego Tż zagonić do roboty przy dziecku. Nawet jak gra, powiedz mu, że ma zmienić pieluszkę, albo wykąpać małą, albo że ma z nią chwilę pobyć bo Ty będziesz czymś zajęta. Najlepiej by było odciąć mu te dziadowskie gry ![]() No i nie wozić go do pracy.... Tobie jest potrzebny odpoczynek a nie ganianie z Tż do pracy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nareszc ie Agatka zechciała przyjść na świat Trzymam kciuki za szybkie gojenie tyłka ![]() ![]() Wvictoria jesteś następna
|
|||||
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co sądzić o tym co napisała Linzey, że to wit. K jest winowajcą jeśli chodzi o brzuszek... |
|
|
|
|
#4926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że u mnie to ja jestem bardziej maniakiem komputerowym niż on. Mam nadzieję, dziewczyn, że nam się to wszystko ułoży i będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison ma sab simplex. Łączę się w bólu, u nas też brzuszek dokucza.
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-08-11 o 11:00 |
|
|
|
#4929 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że mojemu synowi to dynda i powiewa
Ale może zechce wyjść - były upały to źle, teraz cały czas deszcz i dalej nic? Eeee, musi się na coś zdecydować.Dziewczyny, co może mnie kłóć w pipce? Bo za chwilę padnę a położna i lekarz odbierają porody (dziś już 4 )
|
|
|
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziecko może napierać na szyjkę
|
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
padam na pysk mala dala popis w nocy i od rna tez marudzi przed chwila uraczyla mnie olbrzymim rzygiem....
no i tz mi iscie dziala na nerwy............... |
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj jedziemy do moich dziadków pokazać im prawnuczkę
|
|
|
|
#4933 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki-do końca wątku niedaleko, ale ja muszę teraz wyjść. Dlatego już teraz zapodam Wam nową część (ale z pisaniem tam poczekajcie do końca tej
):https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=35827492 #post35827492 |
|
|
|
#4934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pisac nie bede
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze powiedziane
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny macie taka herbatke dla dzieci swoich?
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...opru-wloskiego mama miala mi kupic taka normalna a kupiła tą. Jak Ją rozrabiacie tak jak napisane jest an opakowaniu???
|
#4938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam jest duże zgrubienie. Nic z tym nie zrobi, przy kolejnej cc musi to wyciąć... Cytat:
![]() Cytat:
muszę w necie o tym poczytać... Póki co dał mi receptę na 2 opakowania cerazette
|
|||
|
|
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie. Ja tylko na chwilkę, póki mała śpi. Trafił mi się trudny egzemplarz
, moja kruszynka śpi w ciągu dnia po 15-20 min i co chwilkę się budzi. Jak przysnie przy cyku i chce ją odłożyć do łóżeczka jest zaraz krzyk. Na rękach od razu się uspokaja. Wie już jak rządzić.......W nocy śpi trochę dłużej, budzi się co 2-3 h, więc wstaje 3-4 razy. Jednym słowem daje czadu ![]() Dzisiaj odpadła pępowinka Mam nadzieję że niedługo ten jej sen się unormuje i będę mogła być na bieżąco z wątkiem bo póki co nie miałam czasu nawet zaglądnąć co u Was słychać.
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
u nas problem ucichł odkad dajemy bobotic.
|
|
|
|
#4944 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilko zyje ale co to za zycie, hehe
tak serio to mam sie ok, zastanawiam sie czy przez to nie mam dobrej laktacji
|
|
|
|
#4945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda ze tak duzo tatusiow zapomina o tym, ze ich rola nie konczy sie na splodzeniu dziecka, a trzeba sie nim jeszcze zajmowac ![]() Ja sie bardzo ciesze z tego jaki jest TZ. Ostatnio jechalismy do domu, juz byla prawie 20 - pora spania. Zadzwonili koledzy, ze podjada pod dom, niech wyskoczy, bo musza z nim o czyms pogadac, on na to "wlasnie dojechalem pod dom, najpierw chce wykapac i polozyc spac Michala, pozniej moge wyjsc na chwile". Oczy mialam takie ![]() Oczywiscie koledzy doszli do wniosku, ze nie chce im sie czekac, bo niby dlaczego trudno, ich pech. Zreszta nie pierwszy raz TZ czegos im odmawia, bo ma plany z Michalem (chocby wziac go na plac zabaw, zebym odpoczela), wtedy albo mowi ze nie ma czasu, albo mowi, ze ok, moga sie spotkac, ale on z dzieckiem idzie na plac zabaw i moga ten czas spedzic tam . Pod tym wzgledem nie wymienilabym go na innego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia z mala. Zagladaj jak tylko mozesz
|
|
#4946 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mi sie pralka zepsula!!! nieszczescia nie chodza parami. nieszczescia zapi.erdalaja stadami!!!!
|
|
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
wielkie gratulacje dla Malwiny!!!
pytanka mam trzy: KarolinaPW-od kiedy można robić masaż dziąsełek Dzidzi??bo małż mnie się wciąż dopytuje ![]() ![]() i jak to robić??wiem, że już o tym pisałaś, ale gdzie ja to teraz znajdę :confused :![]() pytanie 2 - kiedy zwykle przypada dzień nawału pokarmu?? i czy zawsze występuje?? pytanie 3 - ile czasu minie zanim laktacja się w miarę unormuje??tzn. biust nie będzie bolał i był taki nabrzmiały???
|
#4948 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Mała wczoraj dokazywała do 23, ale za to w nocy spała jak zabita. Musiałam ją budzić na jedzenie, a i tak cyca ssała na śpiocha, potem po 6 pobudka, znowu pojadła i dospała jeszcze ponad 4 godziny teraz znowu pojadła i śpi Muszę przyznać, że chociaż miewa gorsze dni to to jest dziecko-aniołMalwina gratuluję, no wreszcie Córa spora, a co do szpital - no comment, od początku do końca problemy, współczuje, mam nadzieję, że ból szybko minie ![]() Cytat:
Cytat:
co do tego szarpania sutka i płaczu, ja u mojej zauważyłam, że robi tak też jak już ssać się jej nie chce, ale że cały czas czuje sutka to instynktownie go łapie i zaczyna ssać (jak to położna powiedziała - jak dziecko czuje sutka to często będzie ssało choćby i miało się porzygać). Odsunięta od piersi wtedy uspokaja się. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niestety, osławiona końcówka ciąży daje się we znaki, ale pomyśl sobie, że każdy dzień jednak mimo wszystko przybliża Cię do momentu, w którym przytulisz swojego skarba ![]() Cytat:
i za jego realizacjęCytat:
a Ty nigdy nie zostawiasz małej dopóki nie uśnie? Ja moją często odkładam do łóżeczka i zostawiam, leży sobie trochę sama a potem zasypia. Niech się uczy samodzielności i tego, że mama nie jest non stop obok i potrzebuje czasu dla siebie, bo potem jak podrośnie i będzie wymagać mojej ciągłej nieobecności to się zarypię. pewnie mały napiera. Ale to dobrze, może szyjka zacznie się rozwierać
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety co do 3 pytania to nie wiem... mnie się wydaje, że mi się unormowała, minął miesiąc, ale już od początku było OK prócz tego jednego incydentu zatory w piersi. Przed chwilą odciągnęłam 180 ml z jednej piersi! Jezuuu.... Dziewczyny, mam wrażenie, że niektórym waszym bobasom brakuje po prostu wody !!! Moja kiedyś też się pręzyła i szarpała sutka, chciała ssać, a nie chciała jeść. Dawałam smoczka, nic. Dałam wodę, jak ręką odjął. Zwłaszcza teraz dopajanie jest potrzebne. Nawet przed chwilą miałam taką sytuację. Płakała, widzę, że głodna. Daję pierś, szarpanie i płacz. Daję wodę, dziecko aniołeczek, spokojne, wydojdało 30 ml wody i poszło spać. MALWINKO GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!! Namęczyłaś się bidulo!!!! Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-08-11 o 12:29 |
|
|
|
|
#4950 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale super!!! Ja też mam jeszcze babcię i dziadka więc moje dziecko też będzie miało pradziadków
![]() Mnie jedna z prababć wychowywała (miałam 15 lat jak zmarła) i do teraz pamiętam jak mnie uczyła liczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby się ułozyło ![]() I za pępuszekCytat:
dla niego. Takich facetów więcej. Ja na mojego męża też na razie nie mogę narzekać. Oczywiście, że ma wady, jak każdy ale wszak kocha się nie za coś ale mimo wszystko Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:22.

Agatka jest dużą dziewczynką 
Kiedyś sądziłam, że jej żarcie nie leci, więc się wkurza, ale zobaczyłam kilka razy, że cyc w mleku, pyszczek w mleku, a ta się ciska. Więc wychodzi bardziej na to, że ją to mleko denerwuje - chciałaby sobie na sucho pociamkać, a tu obiad podają 

Mam obsesję brzuszka 
bez niego nie ide! 

, lekko brązowy, raczej zbity, wielkości paznokcia, ile tego ma być, to juz cały czy fragment?

)

trudno, ich pech. Zreszta nie pierwszy raz TZ czegos im odmawia, bo ma plany z Michalem (chocby wziac go na plac zabaw, zebym odpoczela), wtedy albo mowi ze nie ma czasu, albo mowi, ze ok, moga sie spotkac, ale on z dzieckiem idzie na plac zabaw i moga ten czas spedzic tam . Pod tym wzgledem nie wymienilabym go na innego 
teraz znowu pojadła i śpi 
Jestem rozdrażniona, zrezygnowana itd... Teoretycznie nie powinnam, bo tp wciąż przede mną, ale po cichu bardzo liczyłam, że uda mi się urodzić wcześniej, a tu