|
|
#4891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XV
hej
za bardzo sie wczoraj pochwaliłam mała dalej plakała przy robieniu kupki i sie prezyłą![]() nie wiem co robic..... niewiem czy krople dzialaja czy nie, niby nie placze za kazdym razem ale jednak...... Cytat:
moja tez ma dni ze wcale nie spi!!!!1 Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4892 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
po porodzie było 5,4, takze tym sie nie martwCytat:
|
|||||
|
|
|
#4893 | |
|
Zadomowienie
|
Malwina - wielkie gratulacje!!
![]() (i trzymam kciuki, by ból szybko zelżał) Cytat:
![]() No i czytałam gdzieś, że wiele maluszków męczy się przy robieniu kupy, bo mięśnie jeszcze słabe, więc to dla nich duży wysiłek - tego, jak wszystkiego innego, muszą się jeszcze po prostu nauczyć. U nas te kropelki też na kupę nie działają, tyle tylko, że mała się łatwiej odgazowuje. __________ Ech, a u nas wyjątkowo nie tylko dzień aktywny i bezsenny, ale i noc do dupy - mała spała do 4, po karmieniu tak się rozhulała, że się z mężem rozdzieliliśmy, by choć jedno (ja ) mogło się przespać. Teraz chłop (półżywy ze zmęczenia i bezsilności) odsypia, a ja tkwię z Zosią po lewą ręką (bo musi czuć dotyk) i suszarką nawalającą z youtuba. Obłęd
|
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas noc całkiem całkiem, mały po jedzeniu nawet od razu zasypiał, niestety o 5 sie zmoczył solidnie i sie obudział, a teraz spi, za Twoja radą popieszczony bardziej |
|
|
|
|
#4895 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to mówią, kraj idiotów ale mądrze zarządzany. I tym różni się od Polski, która jest krajem ludzi mądrych ale zarządzają nią kretyni. Chociaż czasem mam wątpliwości co do tej mądrości narodu jak widzę kto zasiada w sejmie... Ale jak mawia moja babcia - ludzie mądrzy się do polityki nie pchają bo wiedzą, że to bagno...Co do karmienia piersią i mm mam takie samo zdanie. Chcę karmić piersią, ale jeśli mm będzie lepiej tolerowane lub dziecko będzie mialo alergię na moje albo ja nie będę miała pokarmu - nawet mi do głowy nie przyjdzie żeby się obwiniać o to. Tak jest i już. Więc głowa do góry i na pohybel marudom ![]() Wizję mam ale średnio przyjemną... Chociaż jak słyszę jak dzieciaczki nam tu płaczą - czasem słychać noworodki - to najchętniej sama bym się podpięła do kroplówki ![]() Jak czujesz, że może wypaść to chodź tylko po dywanach ![]() Cytat:
Dobry pomysł
|
||
|
|
|
#4896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś sądziłam, że jej żarcie nie leci, więc się wkurza, ale zobaczyłam kilka razy, że cyc w mleku, pyszczek w mleku, a ta się ciska. Więc wychodzi bardziej na to, że ją to mleko denerwuje - chciałaby sobie na sucho pociamkać, a tu obiad podają ![]() dokładnie tak ![]() i teraz, zamiast żreć bezmyślnie, mówi "dziękuję mamusiu, ale nie jestem głodna, wrzeszczę bo lubię"
|
|
|
|
|
#4897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Malwiny!!!
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Dziendoberek. Leże i nie chce mi sie wstać, patrże za okno i sama nie wiem czy lepsze 35 czy 15 st.....zamarzne dziś....debilny klimat.
Na 17 wizyta, przed nią Ktg, powiedzcie ile trwa? Bo nie wiem na która jechać? Pomyśleć że byłam przekonana ze nie dotrwam do dnia dzisiejszego jeszcze 3 tyg temu.....
|
#4900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam tęsknię za królisiem, który podobno jeść nie chce. Mąż mówi, że dopiero jak on przychodzi z pracy to Marian zabiera się za jedzenie. Smutno mu bo przez ostatnie 5 miesięcy ciągle z nim byłam. Jak byłam w szpitalu miesiąc temu było to samo - Marian jadł tylko jak ktoś z nim siedział. Szkoda mi zwierzaka
![]() Zdrowaśki klepię lepiej niż mohery w Radio Maryja A poważnie to boję się jak diabli. Ale nie samej kroplówki tylko tego jak będzie mnie bolało Już dziś oznajmiłam (po raz kolejny) położnym na dyżurze, że ja chcę zzo ![]() Cytat:
żeby Zosia w końcu znalazła swój rytm ale taki, który będzie bardziej znośny Bo tak to się za długo nie da...---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę i ktg
|
|||
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie śpię od 5 i w ogóle nie wiem czemu - po prostu leżę i spać nie mogę mimo, że ziewam jak powalona.
|
|
|
|
|
#4902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że podadzą bo to było jedno z kryteriów jak wybierałam szpital ![]() A u nas w szpitalu dziś urodzaj - nad ranem urodziła się dwójka dzieci i teraz kolejne dwie kobiety są na salach porodowych Z tego wszystkiego moja współspaczka, która miała dziś mieć kroplówkę chyba jej nie będzie miała bo mają tyle roboty A już się nastawiła dziewczyna i ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- za dzisiejsze wizyty i porody ![]() za kolejne tygodnieJa mam na dziś termin z om. Ale bardziej wierzę temu z usg w 6 tyg. czyli 13.08 Jakoś nie widzę tego żeby Młody zechciał wystawić pyszczek na tą stronę mocy Moja przyjaciółka stwierdziła, że nie spieszy się na ten łez padół
|
|
|
|
|
#4904 | |||
|
Zakorzenienie
|
To i ja sie pochwale, a co
![]() Kolega TZ wczoraj zostal tatusiem po raz drugi ![]() A ze my dwie mialysmy dosc bliski termin, faceci liczyli ze urodzimy w ten sam dzien, nie udalo sie ![]() W kazdym razie szybko poszlo, bo kolo 13-14 TZ zadzwonil, ze kolega pojechal do szpitala, a gdzies kolo 17 juz mielismy telefon, ze dziewczynka na swiecie ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Lece nadrabiac, bo widze ze ominela mnie wiesc o Malwinie! Gratulacje! ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Lepsze takie placebo niz nic...Cytat:
![]() Oboje powinni siedziec w wiezieniu. Jak najdluzej. Biedne dziecko, mam lzy w oczach... Przeciez ona bedzie skrzywiona juz na cale zycie
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety, brzmi drastycznie. Dzień dobry wszystkim. Eninko, ja wiolę 15'C niż 35 bo przy 15 zawsze mogę się ubrać a przy wysokiej rozpływam się nawet na golasa.
|
|
#4906 |
|
Wtajemniczenie
|
To jeśli byłabyś chętna to mogę Ci wysłać
. Ja mam małe opakowanie 350 g . A nie ma sensu go wyrzucać ,jak może zostać skonsumowane przez któregoś z Maluszków![]() My mieliśmy ciężką noc . Zauważyłam,że jeśli Patryś zje równo co 3 godzinki to jest spokojny i noc jest lepsza. A jak np śpi 4-5 godzin i nie dostanie jednej lub dwóch porcji mleka to nocke mamy z głowy,bo jest marudny. Wczoraj sprzątaliśmy w mieszkaniu(bo dzisiaj przychodzą goście) i mały przespał nam od 13 do 18. My zadowoleni ,że udało nam się wszystko zrobić i nawet obiad spokojnie zjedliśmy . No , ale Patrysiowi przepadły dwa posiłki o 14 i 17, więc jak się obudził o 18 to sam nie wiedział czego chce . Wczoraj jak byłam na zakupach, to widziałam wszędzie kobiety w ciąży . Jak ja uwielbiam patrzeć na brzuszki
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Nelu masz racje
A ja czekam....byle do 16..... ![]() ![]()
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
Hejka,
Noc do Malwina gratulacje!!! oby tyłek szybko się zagoił eninka ja miałam ktg z marszu i trwało 30 min., zapis na całą kartkę A4 wiktoria oby od tego słuchenia i patrzenia akcja się ruszyła, pozdrowienia za sąsiadki i żeby o niej nie zapomnieli. No i niech mąż poryra Mariana żeby nie było mu tak smutno.
|
|
|
|
#4909 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Malwiny i Agatki!Otóż to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witajcie Ogólnie, od fałszywego alarmu zaobserwowałam u siebie spadek formy psychicznej Jestem rozdrażniona, zrezygnowana itd... Teoretycznie nie powinnam, bo tp wciąż przede mną, ale po cichu bardzo liczyłam, że uda mi się urodzić wcześniej, a tu Miłego dnia
Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2012-08-11 o 10:09 |
|||
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, zaraz kończymy tę część Następną zakładam już na odchowalni, a tytuł wątku będzie WAKACYJNE MAMY 2012
|
|
|
|
|
#4911 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć kochane
Dzięki za kciuki-przydały sie bo żyje a cała wizyta była bardzo udana ![]() Chłopaki super, fajnie sie z Zosia bawili i byli na ogól grzeczni ![]() Boje sie tylko troszke bo obaj kaszleli strasznie a ja po tych przygodach Zosi to już wogóle paranoja no i malutka... Asia dalej grzeczniutka i dużo śpiąca tylko niestety od środy zaczęły sie wzdęcia Płakać nie płacze ale stęka,przciąga sie i jest niespokojna. Wczoraj byłA położna i mówi że to od witaminy K- faktycznie podaje jej od wtorku. Mówiła że bardzo często tak jest a jak już wiadomo-np w Anglii sie jej nie suplementuje wiec ja spróbuje ja odstawić na 2-3 dni i zobaczymy czy to faktycznie to.Cytat:
WVictoria Szkoda ze musisz czekać w szpitalu.Jak Was podczytywałam to pamiętam ze pytałaś o schody-mi położna mówiła żeby chodzić co 2 stopień (w góre oczywiście )
|
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam na KTG, wychodza mi jakies skurcze co pare minut
ale niespecjalnie je czulam.Do tego moj lekarz wyjezdza za granice, ma wrocic na moje CC, dzien przed mam mu wyslac smsa przypominajacego i gdyby nie zdarzyl wrocic do PL to da mi znac. Oby wrocil bez niego nie ide! ![]() I na dzisiaj umowilam sie z polozna, mam wieczorem przyjsc na oddzial (akurat ma nocke) i z nia porozmawiac. Oby wszystko poszlo po mojej mysli... Chce sie upewnic, ze ktos (obojetnie czy polozna - za pieniadze, czy ktos z rodziny) moze byc ze mna po CC przez 12h. i przykladac dziecko. Rowniez to, ze nie zgadzam sie na zabieranie dziecka ode mnie w innym celu niz kapiel. Czyli odpada branie dziecka na noc. Ja znam siebie i wiem, ze chocby z ogromnym bolem - poradze sobie. Najwyzej bedzie spal u mnie w lozku, zebym za duzo nie wstawala. Poradze sobie. No i absolutny zakaz podawania butelki. Znienawidza mnie w tym szpitalu Ale trudno, mam z nimi tak okropne doswiadczenia, ze tym razem wole sie z nimi klocic niz na wszystko ulegac, a niech mi ktos znowu wyskoczy z wrednym tekstem albo poda butelke - tak sie z nimi wykloce ze jak bedzie trzeba to sama sie wypisze. (cos sie bojowo nastawilam w tej ciazy )
|
#4913 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cały czas liczę na to, że jakoś uda się namówić małego na wyjście Byłam u koleżanki tej co wczoraj rodziła ale Kuba nie poczuł zewu natury ![]() Cytat:
Nie martw się, po porodzie będzie lepiej |
||
|
|
|
#4914 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie uspokoiła i potem cyc i takie o lezenie do 4 i sie rozgladanie. musialam Ją gilac po glowie(uwielbia) wtedy zasypiała jak przestawałam to oczy nagle jak 5 zł no ale kolo 4 usneła. I spała do 6 i znowu ryk przy kupie.![]() jak zjadła to lezała u mnie na brzuchu (swoim brzuszkiem) godzine. Ja se ogladąłam animals planet i zero prezenia jak tylko Ją odlozylam do lozeczka to po chwili zaczela sie prezyc i poplakiwac ale polozylam Ją na brzuszku i sie powsciekała troche na nim pręzac sie itp. No i zasneła gdy Ją na bok dałam.![]() te suszarki naprawde działają an wasze dzieci?? ja nie próbowałam ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- od dzis bede dawała jej chociaz raz dziennie herbatke z kopru. Zobaczymy..
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4916 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wolałabym w domu ale cóż... wolą mnie potrzymać bo później znowu wypisywanie papierów... Na razie chodzę po korytarzu. Schody są poza oddziałem i jak wyjdę to się zatrzasnę na klatce schodowej ![]() Cytat:
i jakby personel nie chciał współpracować to im współczuję Ale dobry opiernicz nie jest zły
|
||
|
|
|
#4917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz z nim powaznie porozmawiac, jak trzeba bedzie to i ostro. Ja bym nie pozwolila zeby moj mnie tak zostawil Juz zapowiedzialam, ze robimy zmiany przy dzieciach. na pewno nie bedzie tak, ze ja bede sama przy dwojce. A ze on pracuje, to jak bedzie chcial - moze spac z Michalkiem w pokoju, ja sobie spokojnie poradze ze wstawaniem do dziecka w nocy, ale pomoc musi byc - kapanie, zmiana pieluszek, ciuszkow czy spacery z wozkiem... Odlacz mu kiedys te gry i kaz sie zajmowac dzieckiem przez cala, JEDNA dobe (pod Twoim nadzorem oczywiscie). Chocby w weekend. Niech SAM zmienia pieluchy, kapie, ubiera itd. Niech robi wszystko, Ty bedziesz z boku. Zobaczy, ze to wcale nie jest takie latwe jak mu sie wydaje, a Ty nie jestes robotem! Tez potrzebujesz odpoczynku! Cytat:
brrrr, az mi slabo na sama mysl o takim grzebaniu u mnie tez sie zdarza, ze musza pogrzebac, albo narzekaja, ze zyla ucieka... I nie dosc, ze ledwo je widac, to jeszcze sa dosc kruche. Raz jak mi zakladali wenflon, nie mogli sie wkluc na obu rekach, wszedzie zyly pekaly, mialam same ogromne siniaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jak z ta wkladka? Bo tez sie zastanawiam... Cos konkretnego powiedzial? Zwlaszcza jesli chodzi o wiek ?`Cytat:
Zamiast lyzeczki czy tam 1,5, ja dawalam tylko 0,5 lyzeczki. Zmniejszalam proporcje, ale to niewiele zmienialo...I tez nie dawalam duzo Ale to przeciez zalezy tez od dziecka...
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Paula-brawo za postawę, trzeba walczyć o swoje, zwłaszcza jeśli chodzi o dziecko
Linzey-w UK rzeczywiście nie suplementuje się wit. K (podobnie jak D :rolleyes), podaje się ją tylko jednorazowo zaraz po porodzie. |
|
|
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
#4920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

mała dalej plakała przy robieniu kupki i sie prezyłą

, lekko brązowy, raczej zbity, wielkości paznokcia, ile tego ma być, to juz cały czy fragment?
) mogło się przespać. Teraz chłop (półżywy ze zmęczenia i bezsilności) odsypia, a ja tkwię z Zosią po lewą ręką (bo musi czuć dotyk) i suszarką nawalającą z youtuba. Obłęd

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
u nas noc całkiem całkiem, mały po jedzeniu nawet od razu zasypiał, niestety o 5 sie zmoczył solidnie i sie obudział, a teraz spi, za Twoja radą popieszczony bardziej
Dobry pomysł 

Już dziś oznajmiłam (po raz kolejny) położnym na dyżurze, że ja chcę zzo
żeby Zosia w końcu znalazła swój rytm ale taki, który będzie bardziej znośny
i w ogóle nie wiem czemu - po prostu leżę i spać nie mogę mimo, że ziewam jak powalona.

Płakać nie płacze ale stęka,przciąga sie i jest niespokojna. Wczoraj byłA położna i mówi że to od witaminy K- faktycznie podaje jej od wtorku. Mówiła że bardzo często tak jest a jak już wiadomo-np w Anglii sie jej nie suplementuje wiec ja spróbuje ja odstawić na 2-3 dni i zobaczymy czy to faktycznie to.