Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 09:52   #1351
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

powiem Wam że z tym puszczaniem w kolejkach to sam sprzedawca /kasjer powinien zwracać na to uwagę
ludzie mają w dupie czy ciężarna, kulawa, stara
niestety
ja nie liczę na takie przywileje
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 09:55   #1352
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35826177]Dziewczyny, nie do koca się zgodzę. NIGDY nie rozpatruje się samego tsh, tylko w połączeniu z ft3 i ft4.
Jak pisałam - poszłam do endo-gino, mimo tsh 2,3 (całkowicie w normie) jest ok - bo ft 3/4 są w normie ładnej.

Ja bym chciała umieć taką amatorszczyznę Ładny janiołek [/QUOTE]

No tak zgodzę się z tobą, ale jak jest Tsh jest niepokojące, to trzeba zrobić ft3, ft4 i zobaczyć czy wszystko ok. U lenovy to Tsh 3,6 nie jest zbyt dobre. Tynkarskiej, że jej mama choruje na niedoczynność. Zrobi pozostałe badania i pójdzie do endokrynologa skonsultować wyniki, bedze spokojniejsza.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 10:01   #1353
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A to na pewno ja poszłam, mimo że nic z tarczycą mnie nie martwiło, ale koleżanka zrobiła z głupia frant (w ciąży) i okazało się, że musi leczyć. No i też zrobiłam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 10:15   #1354
insolito
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

a Tu moj groszek z 13 tyg i 3 dnia, ale jak mowie zdjecia kiepskie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Kochane
łooo ale się rozpisałyście wczoraj cały dzień byłam w Łodzi a dzisiaj cały dzień na działce czekam na powrót mamy z Warszawy, ma mi przywieźć ubranka dla dzidzi co prawda po chłopcu.. no ale co tamzobaczę i ocenie dobra, później będę Was czytać, idę do Tżta mmm...
PS. wczoraj będąc w tej Łodzi, mój TŻ zostawił mnie w wynajętym mieszkanku a sam pojechał na spotkanie, ja nudząć się, oglądając sex w wielkimm miescie siedziałam na fotelu na wpół leżąco i wiecie co... dzidzia mnie kopała a ja widziałam jak mi brzuch się rusza!!! ale miałam szok! musze nagrać filmik, może coś będzie na nim widać to wrzucę, mó tż nie wierzył jak mu powiedziałam wracając z łodzi, ale wieczorem jak obserwowaliśmy brzuchol to przyznał mi racje haahaha
Słodki musi być taki widok

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

Jeszcze dzisiaj byl pogrzeb mojego znajomego- nie doczekał 30..... Raczysko go dopadło i wykonczylo w dwa miesiące.... Bo za pozno ziagnozowany..... Zostawił córke 4 lata i synka 10 miesięcy.... Masakra po prostu.....
Straszne, nawet nie wiem co napisać

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny w III cześci po mojej długiej nieobecności urlopowej. Wróciłam wczoraj z wakacji z nad morza i powoli staram się na nowo przyzwyczajać co rzeczywistości mnie otaczającej.

Tyle się tu wydarzyło, że chyba nie będę w stanie nadrobić, jeszcze z drugiej części no ale po 10 dniach to można się było tego spodziewać.

Z wakacji jestem/ jesteśmy bardzo zadowoleni, pogoda dopisała, pełny relaks, no po prostu super, tylko droga długaaaa jedyny minus,

Jeszcze trochę szumi mi w głowie, oczywiście od dźwięku fal morskich
Dzidziusiowi chyba też się podobało, gdyż wreszcie się uwidocznił, tzn. długo niewidoczny brzuszek stał się już okrąglutki i kilka dni temu poczułam pierwsze ruchy dziecka. Wczoraj weszłam w piąty miesiąc. Waga wciąż tylko delikatnie do przodu, zaczynałam z 45, przed wyjazdem nad morze było już 47 i teraz 48.

Zabieram się za czytanie zaległości
Witamy po wakacjach

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
hej
tak wg miesiączki jest 21 styczeń, później wg usg 19 styczeń, i tak wpisałam tutaj

Ja już po badaniu mąż zachwycony więc Bąbel ma 12 cm, serducho biło jak szalone Na szczęście anemii nie ma, ale z tą tarczycą mam zrobić ft3 i wtedy się okaże co i jak. Zwiększyła mi też dawkę magnezu ze względu na to że często w jednym miejscu boli mnie głowa (pulsujący ból który przechodzi po 30 sekundach) i noga mnie boli tez tylko jedna. Ehh i mam teraz zrobić glukozę, już się boję co to będzie jak to wypiję

ps. zaczyna mi się robić ta ciemna kreska na brzuchu, na razie jest blada ale jest
Gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ahhhhh, i witam sie z wami w 20 tyg jestesmy z dzidziolem dokladnie na polmetku
ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja nie liczę na przywileje w ciąży...bo się przeliczę

Nie mogę już spać wstałam o 5.30, zrobiłam sobie herbatę, umyłam głowę zaraz zjem śniadanie. Cyknęłam fotkę mojemu dziełu Nie musicie chwalić na siłę, wiem że amatorszczyzna hehe
Za niedługo jedziemy do Krakowa na 3 urodziny siostrzeńca. Tylko pogoda się nie udała. Cały czas leje. Wrócę wieczorem, pewnie nie odezwę się już bo nie zdołam nadrobić, tyle piszecie
Miłego dnia!
Bardzo ładny aniołek, żadna amatorszczyzna

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane- nie śpię od 5
to przez wczorajszy dzień, za szybko padłam

jadę dziś wybierać podłogi do domu i chyba wezmę się za uszycie rolety rzymskiej dla maluszka do pokoju
kupiłam już nawet kilka dodatków do jego pokoiku,
muszę poszukać ładnej tapety a mebelki pewnie w grudniu kupimy
jak chodzę po tym pokoiku to bym chciała,żeby już był grudzień, zaczynam się robić niecierpliwa

acha i dziś skończyłam 18 tydzień, czyli zaczynam 19 jeszcze dwa tygodnie i półmetek
Ja też nie mogę się już doczekać, kiedy synek się urodzi. Pierwszy raz w życiu chcę, żeby lato szybko minęło i była już zima

[QUOTE=djerba;35825595]Dzień doberek dziewczyny....

Ahhh idę Was nadrabiać..
wczoraj wariacki dzień. jechałam 90km za miasto żeby kupić autko i kupiłam w końcu ale już mnie denerwuje bo wyje jak stara baba i dzisiaj do mechanika zobaczyć o co kaman
ale fajnie...2 ms nie jeździłam i jak wsiadłam to jechałam cały czas na sztywnej nodze hehe i to jeszcze pr zez autostradę hihi
ale dałam radę i w końcu nie jestem zależna od mojej mamy !
QUOTE]
Jakie auto kupiłaś?

Kurcze nie zacytowało mi się wszystko co chciałam, a z tego co pamiętam miałam jeszcze pogratulować marsi syna, którego chwalą , a nafiyqa udanej wizyty

Przepraszam, pousuwałam cześć grafiki bo mi wiadomość nie chciała przejść

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 10:27   #1355
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja nie liczę na takie przywileje
ja też nie. z synkiem pracowałam do 7 m-ca, jeździłam autobusem, NIKT i miejsca nie ustępował ( po za jednym nastolatkiem - 2 razy i jednym panem po 50tce - raz).
nawet u ginka babki mnie przepóścić nie chciały! ale to akurat zlewałam i wchodziłam sama po za kolejnością :P no przecież by mnie nie pobił :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 10:28   #1356
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

Nie mogę już spać wstałam o 5.30, zrobiłam sobie herbatę, umyłam głowę zaraz zjem śniadanie. Cyknęłam fotkę mojemu dziełu Nie musicie chwalić na siłę, wiem że amatorszczyzna hehe
Za niedługo jedziemy do Krakowa na 3 urodziny siostrzeńca. Tylko pogoda się nie udała. Cały czas leje. Wrócę wieczorem, pewnie nie odezwę się już bo nie zdołam nadrobić, tyle piszecie
Miłego dnia!
jak dla mnie cudny

marsi idziemy "łeb w łeb" bo mi się tez dzisiaj zaczął 19 tyd.

no i witam się w ten jakis niby ładny, ale ponury dzień, idę zjeść śniadanko i mykam na jakieś małe zakupki
buziaki miłej soboty

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 10:37   #1357
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ty miałaś sesje czy Ty ją robiłaś? Pokazuj
Ja robiłam komuś i nie mogę pokazać, bo to na rocznicę ślubu tej osoby, dla jej męża.

Mnie raz facet przepuścił w drzwiach do busa, jak wracałam z miasta do domu, z przyjaciółką.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-11 o 10:45
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 10:37   #1358
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry ale dziś zimno, 14 stopni ciekawe czy to już jesień idzie czy jeszcze przyjdą upały. U mnie w nocy jakieś imprezy były w bloku, jak wyłączyli muzykę to sami zaczęli śpiewać, nie wiem co gorsze

Laurka bardzo ładny aniołek

Miłej soboty
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:00   #1359
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ale dziś zimno, 14 stopni ciekawe czy to już jesień idzie czy jeszcze przyjdą upały. U mnie w nocy jakieś imprezy były w bloku, jak wyłączyli muzykę to sami zaczęli śpiewać, nie wiem co gorsze

Laurka bardzo ładny aniołek

Miłej soboty
Mam nadzieję, że będzie jeszcze ciepło, jedziemy z mężem w następna sobotę na tydzień do muszyny. Upałów nie wymagam, ale 25 stopni będzie idealne

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-11, 11:14   #1360
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że będzie jeszcze ciepło, jedziemy z mężem w następna sobotę na tydzień do muszyny. Upałów nie wymagam, ale 25 stopni będzie idealne
A co tam zamierzacie robić? Tam nic nie ma oprócz basenów

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:28   #1361
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

hej
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja też nie. z synkiem pracowałam do 7 m-ca, jeździłam autobusem, NIKT i miejsca nie ustępował ( po za jednym nastolatkiem - 2 razy i jednym panem po 50tce - raz).
nawet u ginka babki mnie przepóścić nie chciały! ale to akurat zlewałam i wchodziłam sama po za kolejnością :P no przecież by mnie nie pobił :P
Mnie w 9 mcu ciąży młody chłopak o mało co nie potrącił samochodem na pasach na moim zielonym! z wściekłości walnęłam mu ręką w maskę (tak był blisko) potem jak weszłam na chodnik to mi łzy pociekły - on się tylko śmiał... no nie można było nie zauważyć, że jestem w ciąży...
a co do gina to chyba normalne, że ciężarne powinny wchodzić jako pierwsze, co za babska

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:32   #1362
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Ja tak tylko szybciutko bo nie bardzo mam czas dziś, ale muszę się Wam pochwalić moimi zakupami dla Malutkiej Komplecik nowy śpioszki + kaftanik za 31,50 (będzie do szpitala), sukienka za 6 zł i spodnie za 4 zł z SH
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1120289.jpg (58,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120290.jpg (47,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1120291.jpg (72,1 KB, 18 załadowań)
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:35   #1363
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam cerę ładną zero przyszczów i nie mam ochotę na słodkie mięsko i owoce mniam mniam

Jak urodzę dzidzie to zakładam aparat! huhuh nie ma co
aparat genialna sprawa ale droga pierońsko za to efekty super, chociaż czasem tęsknię za tym żelastwem, jednak prawie 3 lata to już zaczęłam jak ozdobę traktować
Cytat:
Napisane przez cytrynowo_piaskowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapytam ciekawości tych którym już ładnie widac brzuszek: czy zdarzyło Wam się już że ktoś Was przepuścił w kolejce? Bo mi tylko raz w kolejce do toalety w pracy

Raz stałam w markecie, tak mi się chciało siku, mialam w ręku trzy bułki, a przede mna stal facet z córką z pelnym wózkiem, gapil mi sie na brzuch i gapił, ale niestety nic z tego nie wyniknęło...
cytrynowa, nie ma szans, wczoraj patrzyli a jak zauważyli brzuch to głowa w szybę(jechałam tramwajem 2 razy ) a że ostatnio tylko leżę to takie stanie w tłumie no myślałam, że zemdleję

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dzień doberek dziewczyny....

Ahhh idę Was nadrabiać..
wczoraj wariacki dzień. jechałam 90km za miasto żeby kupić autko i kupiłam w końcu ale już mnie denerwuje bo wyje jak stara baba i dzisiaj do mechanika zobaczyć o co kaman
ale fajnie...2 ms nie jeździłam i jak wsiadłam to jechałam cały czas na sztywnej nodze hehe i to jeszcze przez autostradę hihi
ale dałam radę i w końcu nie jestem zależna od mojej mamy !

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

ehe. przekręcając się zabierasz całą poduszkę ze sobą...a że mi się nie chce, to jest tylko na jednym boku..
z drugiego boku mam wielkiego pluszaka Sade
wariatka, wczoraj narzekała, że nie ma aut a dzisiaj się chwali, że kupiła jakie kupiłaś?

po wczorajszym spacerze tak mnie bolą nogiiiiiii masakra, zakwasy mam normalnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:39   #1364
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Ja tak tylko szybciutko bo nie bardzo mam czas dziś, ale muszę się Wam pochwalić moimi zakupami dla Malutkiej Komplecik nowy śpioszki + kaftanik za 31,50 (będzie do szpitala), sukienka za 6 zł i spodnie za 4 zł z SH
Sukienusia śliczna no i te śpioszki! jejciu jaki ten misiek słodki, taki zawstydzony jakby
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:41   #1365
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Jak urodzę dzidzie to zakładam aparat! huhuh nie ma co
nosiłam przez 2,5 roku i nawet przez chwilkę nie żałowałam tej decyzji

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:44   #1366
Lubcia
Zadomowienie

Dzień dobry

Jaka pogoda beznadziejna rano lało teraz jest trochę słońca ale zimno chyba lato już się kończy mam nadzieję że to tylko przejściowe bo ja dopiero za tydzień idę na urlop i jedziemy z mężem nad jeziorko odpocząć kilka dni i liczę na dobrą pogodę

Co można zjeść na śniadanie kobietki bo jakoś weny twórczej nie mam a sama nie wiem na co mam ochotę.
Mąż śpi po nocy, ojczulek tak samo mama z bratem i bratanicą pojechali do rodzinki na kilka dni więc cisza i spokój dookoła jak ja to lubię

Popołudniu jedziemy na roczek do mojej szwagierki synka i mam dla nich niespodziankę zrobioną przez moją bratową wózek z arbuza jak prześle mi zdjęcie tego co stworzyła to później wam pokażę
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:48   #1367
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
hej
Mnie w 9 mcu ciąży młody chłopak o mało co nie potrącił samochodem na pasach na moim zielonym! z wściekłości walnęłam mu ręką w maskę (tak był blisko) potem jak weszłam na chodnik to mi łzy pociekły - on się tylko śmiał... no nie można było nie zauważyć, że jestem w ciąży...
a co do gina to chyba normalne, że ciężarne powinny wchodzić jako pierwsze, co za babska
Przykre z tym chłopakiem. Ja to bym takiego chyba wyciągnęła z samochodu i wykastrowała butem na środku drogi.

A co do ciężarnych, to jak ostatnio byłam u ginekologa, to przyszłam pierwsza, więc miałam prawo wejść jako pierwsza do gabinetu, ale zaraz potem przyszła taka moja znajoma, która prawdopodobnie w chwili obecnej jest już po porodzie... Chciałam ją puścić, mimo, że sama też jestem w ciąży, ale nie chciała, bo jeszcze jej nie uzupełnili karty o ciśnienie i wagę (robią to przed badaniami w innym pomieszczeniu).

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aparat genialna sprawa ale droga pierońsko za to efekty super, chociaż czasem tęsknię za tym żelastwem, jednak prawie 3 lata to już zaczęłam jak ozdobę traktować
Ja miałam STRASZNĄ wadę zębów, były okropne! Założyłam aparat w wieku 16 lat, a na 17. urodziny już miałam zdjęty. Co prawda chodziłam do prywatnej babki, która mi szybko dokładała nowe druty i poprawiała coraz to nowe obszary, i trochę to kosztowało moich rodziców, ale się opłacało, bo teraz mam piękne, równiutkie zęby. Nosiłam go równo 14 miesięcy, a myślałam, że przy mojej wadzie ponoszę z 2,5 roku. Do tej pory nic mi się nie zmieniło, zęby dalej równiuteńkie. Opłaca się to nosić, naprawdę się opłaca, wcale nie przeszkadza w życiu i nie wygląda tak brzydko na zębach, czasem można sobie podrażnić policzki, ale nie ma tragedii....
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 11:51   #1368
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A co tam zamierzacie robić? Tam nic nie ma oprócz basenów
Spacerować po delikatnych szlakach, wybrać się na słowację, do zakopanego pewnie się wybierzemy. A tak konkretnie to mamy zamiar spędzić pierwsze leniwe wakacje. Zwykle aktywnie, góry i szlaki. A te i następne będą bardzo spokojne. Później jak mała urośnie to kupimy nosidełko i wybierzemy się w bardziej aktywniejsze wakacje.
A muszyna i tamte okolice wybraliśmy, bo blisko tam jest od nas.

Cytat:
hej
Nie skomentuję

Cytat:
Super zakupy. Ja też się pochwale moimi zakupami jak tylko porobie zdjecia

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-11, 11:56   #1369
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
cudne
Cytat:
hej
pacan jeden

mi też się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś przepuścił czy coś. Nawet sytuacja z przed chwili. Byłam w osiedlowym warzywniaku kolejka na kilometr, ja stoję, baba się na brzuch twardo patrzy, ale nie ustąpi. ja nie wymagam, żeby mi ustępowano, ale po co się tak głupio gapić. Pod koniec myslałam, ze zemdleje, aż się o blat oparłam :/

Z tym wpuszczaniem ciężarnych do gina poza kolejnością to jest trochę ciężka sytuacja. Tam gdzie ja chodzę każdy ma swoja godzinę i nikt nikogo nie przepuszcza i to mi pasuje. Ale kiedyś byłam u gina gdzie kobiety ciężarne wchodziły poza kolejnością. trzeba było najpierw przyjść i się zarejestrować w danym dniu. No i tak siedziałam 5 godzin przed gabinetem :/ cieżrne przychodziły i od razu wchodziły a inni czekali :/ wiec to jest zależne po której jesteś stronie medalu. i co najlepsze i tak mnie lekarz nie przyjął, ale to już jest inna piekielna historia
allle się rozpisałam mam nadzieje, ze ktoś to przeczyta

Stary 2012-08-11, 12:02   #1370
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny wpadłam tylko dać znać, że żyję :0 i że z nami wszystko w porządku no i pochalę się że chyba poczułam pierwsze kopnięcie
Stary 2012-08-11, 12:04   #1371
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny wpadłam tylko dać znać, że żyję :0 i że z nami wszystko w porządku no i pochalę się że chyba poczułam pierwsze kopnięcie
super

Stary 2012-08-11, 12:24   #1372
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje ja jeszcze na pierwsze kopnięcia muszę kilka tygodni poczekać
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
cudne

pacan jeden

mi też się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś przepuścił czy coś. Nawet sytuacja z przed chwili. Byłam w osiedlowym warzywniaku kolejka na kilometr, ja stoję, baba się na brzuch twardo patrzy, ale nie ustąpi. ja nie wymagam, żeby mi ustępowano, ale po co się tak głupio gapić. Pod koniec myslałam, ze zemdleje, aż się o blat oparłam :/

Z tym wpuszczaniem ciężarnych do gina poza kolejnością to jest trochę ciężka sytuacja. Tam gdzie ja chodzę każdy ma swoja godzinę i nikt nikogo nie przepuszcza i to mi pasuje. Ale kiedyś byłam u gina gdzie kobiety ciężarne wchodziły poza kolejnością. trzeba było najpierw przyjść i się zarejestrować w danym dniu. No i tak siedziałam 5 godzin przed gabinetem :/ cieżrne przychodziły i od razu wchodziły a inni czekali :/ wiec to jest zależne po której jesteś stronie medalu. i co najlepsze i tak mnie lekarz nie przyjął, ale to już jest inna piekielna historia
allle się rozpisałam mam nadzieje, ze ktoś to przeczyta
Tak przeczytałam i zgadzam się z tobą to zależy po której stronie jesteśmy. U mnie zapisy są na konkretną godzinę do gienia i to jest dobre jeśli chcesz aby doktor przyjął cię dodatkowo musisz czekać aż wszyscy pacjenci zostaną przyjęci. Jeśli chodzi o autobusy i tranwaje u nas raczej ludzie ustępują miejsca kobietą w ciąży chyba, że trafi się jakiś prawdziwy buc, który siedzi i udaje że nie widzi
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 12:30   #1373
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Z tym wpuszczaniem ciężarnych do gina poza kolejnością to jest trochę ciężka sytuacja. Tam gdzie ja chodzę każdy ma swoja godzinę i nikt nikogo nie przepuszcza i to mi pasuje. Ale kiedyś byłam u gina gdzie kobiety ciężarne wchodziły poza kolejnością. trzeba było najpierw przyjść i się zarejestrować w danym dniu. No i tak siedziałam 5 godzin przed gabinetem :/ cieżrne przychodziły i od razu wchodziły a inni czekali :/ wiec to jest zależne po której jesteś stronie medalu.
Tez tak uwazam

TZ dzis w pracy, takze mam dzis dzien dla siebie Zaraz wybywam z mieszkania, moze zakupy?

Wiecie, ze dziadkowie naszej dzidzi jeszcze nic nie wiedza o jej istnieniu?
Chcielismy powiedziec im wlasnie po genetycznym jak juz bedziemy wiedziec co i jak.
TZ pracuje caly weekend, wiec nie bardzo jest okazja, zeby powiedziec jego rodzicom, oni z kolei pracuja w tygodniu.
Chyba zrobimy to 15 sierpnia (wolne dla wszystkich ).

Moi rodzice tez nic nie wiedza. Mam do nich prawie 600km :/ A nie chce tego robic przez skypa czy telefon. Na szczescie 23 sierpnia przyjezdzaja nad morze (1h pociagiem ode mnie) i wtedy im powiemy.
Dobrze sie sklada, bo 24 sierpnia mam urodziny i to JA IM zrobie prezent

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-08-11 o 12:34
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 12:35   #1374
Debrah
Zakorzenienie

Ja na przywileje też nie liczę, ale zwykle - jeśli zdarza się, że ktoś mnie gdzieś przepuścił, np w kolejce - to byli to mężczyźni, ciekawa zależność)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 12:48   #1375
aska27adopcje
Zadomowienie

Witajcie Mamusie ... Ja dopiero niedawno wstalam ...

Eh wiecie nie nadaje sie na imprezy juz ... bylam na moim ukochanym Johnym B, bylo mi za glosno, za tloczno, czulam te wszystkie przemieszane zapaszki ... styrasznie chcialam sie pobawic, ale po 10 min tanca musialam robic 10 min odpoczynki, bo poprostu czulam sie jakbym przebiegla maraton ... umowilismy sie z moim TZ, ze bede do niego dzw 2,30 i on po mnie na 3 przyjedzie ... wyszlo tak ze o 1 bylam juz w domku, bo normalnie nie mialam juz sily ... Przed ciaza o 6 z pakietu schodzilam
Stary 2012-08-11, 12:55   #1376
Lenova
Wtajemniczenie

Witam z rana ale sobie pospałam mmmm

Jeśli chodzi o przywileje to ja ostatnio jechałam tramwajem i siedziałam, brzuch miałam dobrze widoczny bo w obcisłej bluzce byłam . I podchodzi do mnie jakaś kobita i się pyta czy jej miejsa ustąpię - a ja jej mówię że Nie bo jestem w ciąży i nie dam rady stać, to się popatrzyła na brzuch i mnie zaczęła przepraszać że nei zauważyła
Poza tym to chyba nigdzie , najgorzej jest właśnie u lekarzy przyjdzie cała kolejka moherów i jak im wejdziesz w kolejkę to by laską zatłukli.

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie ... Ja dopiero niedawno wstalam ...

Eh wiecie nie nadaje sie na imprezy juz ... bylam na moim ukochanym Johnym B, bylo mi za glosno, za tloczno, czulam te wszystkie przemieszane zapaszki ... styrasznie chcialam sie pobawic, ale po 10 min tanca musialam robic 10 min odpoczynki, bo poprostu czulam sie jakbym przebiegla maraton ... umowilismy sie z moim TZ, ze bede do niego dzw 2,30 i on po mnie na 3 przyjedzie ... wyszlo tak ze o 1 bylam juz w domku, bo normalnie nie mialam juz sily ... Przed ciaza o 6 z pakietu schodzilam
hehe skąd ja to znam , w pierwszym lub drugim miesiącu ciąży wybrałam się na koncert mojego ukochanego Hey, uwielbiam koncerty zwłaszcza plenerowe ,a po godzinie już chciałam wracać, wszyscy pili, palili , zapach trawy unosił się w powietrzu i stwierdziłam że ja się już na takie rzeczy nie nadaję
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:00   #1377
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
hej
Co za buc, po prostu masakra!
Co do kolejki u gina, to ja miałam taką sytuację Siedzę sobie już w gabinecie i przychodzi położna, że jest jedna ciężarna nie zapisana na ten dzień, ale chce tylko zwolnienie. No i gin się pyta ile dzisiaj mamy pań. Położna na to: "normalnie rekord dzisiaj, 28 kobiet i... wszystkie ciężarne"
Cytat:
Gratulacje
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:07   #1378
zoffka
Raczkowanie

Hej,

nie dam rady wszystkiego przeczytać, więc pobieżnie tylko ogarnęłam.

Już mi trochę lepiej, katar i kaszel słabnie, więc mam nadzieję, że wyjdę z tego A na syrop z cebuli już patrzeć nie mogę

W środę poczułam pierwsze ruchy Maludy

Cytat:
Dziewczyny zapytam ciekawości tych którym już ładnie widac brzuszek: czy zdarzyło Wam się już że ktoś Was przepuścił w kolejce? Bo mi tylko raz w kolejce do toalety w pracy

Raz stałam w markecie, tak mi się chciało siku, mialam w ręku trzy bułki, a przede mna stal facet z córką z pelnym wózkiem, gapil mi sie na brzuch i gapił, ale niestety nic z tego nie wyniknęło...
Powiem tak, w pierwszej ciąży pracowałam do 28 tygodnia. Codziennie dojeżdżałam autobusem i tramwajem, chodziłam na pocztę odbierać korespondencję i NIGDY nie zdarzyło mi się, aby mnie ktoś przepuścił w kolejce lub ustąpił miejsca Takie życie Ba, kiedyś nawet mnie jeden facet skrzyczał, że za wolno przez pasy przechodzę, bo mu się spieszy .... a był listopad i padał śnieg...

nafiyqa super wiadomość
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:12   #1379
mitabe
Rozeznanie

Witajcie , znalazłam małą chwilkę i trochę mogę popisać z wami.
Cytat:

Mnie jeszcze nikt nie przepuścił, ale jak ostatnio wracałam z laboratorium gdzie mocz badałam i zaszłam do warzywniaka to pan dał mi gratisowego banana na śniadanie. Strasznie mi sie głupio zrobiło hehe

Cytat:

Miłego dnia!
Fajniutki lubię takie ręcznie robione rzeczy.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35826454]A to na pewno ja poszłam, mimo że nic z tarczycą mnie nie martwiło, ale koleżanka zrobiła z głupia frant (w ciąży) i okazało się, że musi leczyć. No i też zrobiłam.[/QUOTE]
Hmm ja niegdy nie miałam problemu z tarczycą ale tak was czytam i się zastanawiam, że może to sprawdzić jednak.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez tak uwazam

TZ dzis w pracy, takze mam dzis dzien dla siebie Zaraz wybywam z mieszkania, moze zakupy?

Wiecie, ze dziadkowie naszej dzidzi jeszcze nic nie wiedza o jej istnieniu?
Chcielismy powiedziec im wlasnie po genetycznym jak juz bedziemy wiedziec co i jak.
TZ pracuje caly weekend, wiec nie bardzo jest okazja, zeby powiedziec jego rodzicom, oni z kolei pracuja w tygodniu.
Chyba zrobimy to 15 sierpnia (wolne dla wszystkich ).

Moi rodzice tez nic nie wiedza. Mam do nich prawie 600km :/ A nie chce tego robic przez skypa czy telefon. Na szczescie 23 sierpnia przyjezdzaja nad morze (1h pociagiem ode mnie) i wtedy im powiemy.
Dobrze sie sklada, bo 24 sierpnia mam urodziny i to JA IM zrobie prezent
Będą mieli mega niespodziankę . My też długo czekaliśmy z tym aby powoedzieć rodzinie, dziadkowie dowiedzieli się szybciej ale reszta dopiero po genetycznych. Trochę woleliśmy odczekać ze względu na te moje plamienia.

Cytat:
Cudowne uczucie zapewne ja tylko na razie czuje pluskanie małe. Dzisiaj od rana czekam na znak od dzidzi ale jakoś cisza i spokój, zaczynam się martwić delikatnie.

Od tej brzydkiej pogody to humoru nie mam .

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:26   #1380
ILLUSION
Wtajemniczenie

Oj jaka paskudna pogoda dzisiaj u mnie
Jeśli chodzi o ustępowanie miejsca to mi się nie zdarzyło jeszcze ani w kolejce ani w autobusie niestety. Ja przed ciążą wielokrotnie ustępowałam kobietom z brzuszkiem albo z małymi dziećmi i tak mi jakoś smutno trochę że ludzie tacy są, widzą że stoję z brzuchem i chwieję się na zakrętach w autobusie a nikogo to nie obchodzi....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości