|
|
#1021 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
a dzisiaj jeszcze doszło jakieś malutkie brązowe plamienie to samo miałam przy pierwszej dzidzi, wtedy poleciałam do szpitala bo to też był piątek po południu to położyli mnie na kilka dni do szpitala, teraz na razie strasznie nie panikuję ale trochę stracha mam
|
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Wam mdłości ustepują, a mi się ostatnio nasiliły (początek 10 tygodnia)...mam odruchy wymiotne, ale mało kiedy coś wyleci.... Piersi troche nabrzmiałe, ale nie bolą wcale...
A co zachowań pan położnej, to co jak co, ale zaswiadczenie, ze jesteś w ciązy jak Ci wypisze to łaski nie zrobi....Tym bardziej, ze to ważne dla Waszego zdrowia. Wróciłabym i bym się upomniała o zaświadczenie...Nawet jeśli wymagałoby to straszeniem rzecznikiem praw pacjenta. |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jutro też będzie to jedź do lekarza, albo na IP, nie ma co ryzykować. Może masz poradnie ginekologiczną w swoim szpitalu? Ja właśnie do takiej poradni chodze do mojego lekarza i nie musze sie zapisywać. Nie chce Cie oczywiście starszyć, ale lepiej to sprawdzić
|
|
|
|
|
|
#1024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/3796122/Rodzic
hahaha a widziałyście na liście, mamy 4 mamusie co mają termin porodu na 13.03 oj będzie się działo
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-08-10 o 19:38 |
|
|
|
|
#1028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi się ta data bardzo podoba i chciałabym żeby maluch rzeczywiście w tym terminie wyszedł ^^
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ode mnie coś http://demotywatory.pl/3892001/Ojciec
|
|
|
#1030 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co za głupi babsztyl. Lekarz coś każe a ona się stawia? Gwiazda wielka się znalazła... Nie wiem jakim prawem odmowiła wystawienia zwolnienia! A jak coś Ci się stanie w pracy? Kto za to odpowie?Cytat:
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
No ten 13 to jakiś zaczarowany- mojej mamy imieniny;p
Dziewczyny chciałam napisać, że tak się cieszę, że Was mam i mogę sobie wejść i się wygadać, poradzić i czegoś dowiedzieć* |
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja wpadłam, żeby się pożegnać. Jadę na 2 tyg na wczasy do Szklarskiej i nie wiem czy tam będzie dostęp do neta. Mam starego laptopa, bez wifi, więc go nie biorę. Może w hotelu coś będzie. Ogólnie to mi trochę szkoda, bo zarezerwowałam te wczasy jeszcze przed ciążą i myślałam, że pojedziemy wszyscy 3 a tu się okazało, że mój mąż nie może i jadę sama z córką. Przede mną jakieś 500 km trasy. Wiem, wiem, będę jechać ostrożnie. Startuje w niedzielę o 4 rano. Do zobaczenia Laseczki.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
|
#1034 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a ja spadam spac bo juz moja pora dobranoc
|
|
|
#1035 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kobietki, uff weekend
powiem Wam że cieszę się strasznie bo w pracy mam masakrycznego lenia zawsze byłam mega pracusiem a teraz bujam w chmurach i odliczam godziny do jakiejś przyzwoitej o której się mogę zmyć tymczasem dziś z tż porządkujemy piwnice (tzn w obecny stanie on sprząta, ja zawiaduje ), potem wizyta u Mamy i kino gdzieś, no i pizza domowej roboty i żurek A jak Wasze plany ? |
|
|
|
|
#1036 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Troszkę nie zaglądałam tutaj ale czuję się średnio... wracam z pracy i kładę się spać. Do tego mnie mdli i muli... sama przyjemność. Przede wszystkim przytulam wszystkie dziewczyny, które niestety straciły dzieciątka. Bardzo mi przykro...
|
|
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
ja w tym roku byłam 2 tygodnie na zwolnieniu, poza tym praca, a teraz urlop, nie wiem jak to się kalkuluje, czy urlop wlicza się, bo przecież to nie jest L4. ja zakładając L4 nie wróciłabym do pracy dla 13, zwłaszcza w zagrożonej ciąży. dla kilku dni się denerwować, wdrażać we wszystko po jakimś czasie i tylko zamieszanie wprowadzać.. ale jak będzie u mnie to się okaże bo póki co to na koniec sierpnia kończy mi się umowa.
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
mnie dzis odkad tylko otworzyłam oczy mdli co nie zjem nie wypiej to mi się odbjia i i podchodzi do góry ... mam tylko nadzieje ze nie na marne te moje dolegliwości...
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Nie na marne na pewno
U mnie weekend zapowiada się napięcie- dziś leniuchuje trochę, bo Tż w pracy, a jutro...... Przyjeżdżają teściowie na obiad, a potem mamy jechac obejrzeć ćwierć domu, który zamierzamy kupic, ale musimy sie poradzic teścia, co do ewentualnego remontu- bo on zajmuje sie glazurnictwem i wykończeniówką...Czy warto. więc jutro czeka mnie podjęcie życiowej decyzji....
|
|
|
|
|
#1040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupno domu to poważna sprawa, praktycznie na całe życie. My też się rozglądamy ale dochodzimy do wniosku, że chyba lepiej będzie wybudować mały domek... no ale to dość odległe plany...Również dzisiaj troszkę leniuchuję, wstałam rano posprzątałam a teraz się obijam:P ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Oj wiem co czujesz mam tak samo, od rana do wieczora mi nie dobrze. |
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Zadomowienie
|
to samo miałam w poprzedniej ciąży, tylko troszkę było i tak samo jak wtedy więc myślę że to nic strasznego, wyczytałam ze jak się tworzy łożysko to może coś takiego wystąpić.
Dziewczyny Wy też dostałyście nospę? Mi gin kazał brać 4 tabl dziennie, nie bardzo wiem po co, jakoś nie spytałam gina i teraz nie wiem w pierwszej ciąży od pierwszej wizyty przepisała mi babka luteinę, co oni tak z tymi lekami wyskakują?
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem w końcu udalo mi się na chwilę zasiąść przed komputerem. Weszłam sobie na baby-ticker by zobaczyć czy moja krewetka coś się zmieniła i....jest cudna
) Kurczę, parę dni, a malenstwo zmienia się niesamowicie. Mdłości nadal nie mam. Bóle piersi powoli przechodzą. Pojawiły się jednak upławy, ale czytałam, że to normalne. Czuję się jakbym miala balonik w brzuszku i uwiera trochę gdy chcę się schylic po coś. Nie mogę się doczekać aż brzuszek będzie pięknie widoczny ))Dziewczyny, jak u Was z apetytem? Mnie ciągnie na pomidorową, mięsko, pierogi, a całkowicie odtrąca od slodyczy. Może będzie to chłopak Musze też coś zjeść co 3 godziny mniej więcej. ;( Pewnie duzo przytyje
|
|
|
#1043 |
|
Zadomowienie
|
monicca1989, moni_ka.g i inne kobietki które były w ciąży w Tatrach powiedzcie mi co robiłyście tzn gdzie wchodziłyście, na jakich szlakach, górach byłyście. Nie wiem czy to nie jest zbyt ryzykowne chodzić dużo po górach? Planuję też Moko a to 8-9 km, myślicie że można we wczesnej ciąży (6tydz) tyle chodzić?
|
|
|
#1044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale odmiana spora jak kiedyś nieraz w pracy całe dnie na kawie i papierosach...![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
i chyba się udało
tydzień temu zrobiłam test - druga kreseczka była, ale bledziutka bardzo. W czwartek byłam u gina, macica lekko powiększona, rozpulchniona, więc coś się dzieje. Dała mi skierowanie na usg ale sugerowała, żeby wstrzymać się z 2 tygodnie, żeby już serduszko było widać,bo teraz może być jeszcze tylko pęcherzyk. Dziś znów zrobiłam test - i już wyszła piękna gruba kreska Coś o sobie Mam 28 lat, to moja druga ciąża, mam już córcię Marysię, ma 22 miesiące teraz ![]() Witam się więc z wszystkimi i mam nadzieję, że mogę dołączyć |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Laski czy Wy też bierzecie jakies leki w ciąży (opróćz suplementów?-mi lekarka zaleciła po 1 trymestrze), bo też czasem myslę, czy aby mi nic nie zaszkodzi... |
|||
|
|
|
|
#1049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekow nie bierze sie profilaktycznie, zwłaszcza w ciąży.. no proszę. No spa działa rozkurczowo, w przypadku różnych bólów brzucha.. i takie leki bierze sie tylko wtedy, kiedy zachodzi potrzeba lub zalecil to lekarz. Ja rozumiem, ze reklam w telewizji i radiu jest sporo (kiedyś włączyłam rmf online i w ciagu godziny reklam roznych lekarstw pojaiwlo sie co najmniej kilkanaście, to na bóle glowy, biegunke, prostate, przeziębienie, witamina c, kompleks witamin .. hemoroidy ), na forach pisze sie, ze jedna bierze to, druga tamto, ale nawet branie witamin "profilaktycznie" moze byc szkodliwe dla nas samych czy dziecka.Tak tylko nawoluje o rozwage, mam nadzieje, ze sie zadna z Was nie obrazi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Dlatego narazie się nie martw, chociaz wiem jak to jest przyjść od lekarza z niepewnością... kiedy masz następną wizytę?

Co za głupi babsztyl. Lekarz coś każe a ona się stawia? Gwiazda wielka się znalazła... Nie wiem jakim prawem odmowiła wystawienia zwolnienia! A jak coś Ci się stanie w pracy? Kto za to odpowie?
), potem wizyta u Mamy i kino gdzieś, no i pizza domowej roboty i żurek
), na forach pisze sie, ze jedna bierze to, druga tamto, ale nawet branie witamin "profilaktycznie" moze byc szkodliwe dla nas samych czy dziecka.