|
|
#2551 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Wrzucam wczorajsze U
I 2 kromki opieczonego razowca ze śliwką i słonecznikiem - z masłem migdalowym i cynamonem / ricottą, pomidorkami i bazylią + duża kawa parzona II jogurt naturalny z mixem płatków (owsiane, jęczmienne, orkiszowe, pszenne i żytnie) i kawałkiem mango III pełnoziarniste farfalle z mięsem z indyka, brokułami, oliwkami, kaparami, ziołami posypane startym romano IV mały pucharek domowej niesłodzonej konfitury borówkowo-bananowej przy robieniu ![]() V kawałek pieczonego w pieprzu łososia z pieczonymi z pesto ziemniaczkami ![]() do picia: woda i pokrzywa x2 demi rose zmieniłam mąke pszenną na razową
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-08-09 o 13:50 |
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
R
Na mleku 1,5% z sezamem,orzechami włoskimi,wiorkami kokosowymi,lnem mielonych pestkami słonecznika,dużo jabłka prażonego z cynamonem II Przekładaniec jogurt + kakao+jabłka z cynamonem pokrojone w kostkę+ orzechy włoskie O;Kurczak pieczony mocno ziołowy ,kasza jaglana, ogórasy polane oliwą z oliwek posypane ziołamiIV Domowy przecier pomidorowy + kanapka z masłem i szynką K;Sałatka ;serek półtłusty ,grillowana cukinia,brokuł i fasolka szparagowa + zioła i pestki słonecznika
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-08-09 o 14:33 |
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
no to moje z dzis chyba lepsze U
1. 2 kromki zwykłego chleba z margaryną, serek wiejski (230 kcal) 2. 5 śliwek, kilka jeżyn gruszka (rozłożone w czasie) 3. zupa kalafiorowa z fasolką i ziemniakami (miska) 4. 2 kromki zwykłego chleba z serem żółtym, papryką, pomidorem i cebulą nie za dużo owoców i warzyw? |
|
|
|
#2554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
No to wczorajsze U:
Śn: Owsianka: 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka miodu, borówki, porzeczki, kilka plasterków banana, posypana pestkami dyni i wymieszana z kilkoma łyżkami jogo nat; kawa 21 km rowerem + rozciąganie Ob: pełnoziarniste orkiszowe fusillioni ze zgrillowanymi kawałeczkami piersi z kurczaka, brokułami i kukurydzą Kol: grahamka z ziarnami na pół: z twarogiem półtłustym, pomidorem, solą i pieprzem/ z sałatą, polędwicą sopocką, papryką i ogórkiem; pomidorki koktajlowe; zielona malinowa herbata w ciągu dnia 1,5 l wody niegazowanej
Boga nie obchodzą nasze problemy matematyczne. On całkuje empirycznie. "wiem, że jeszcze mamy tyle czasu, że będziemy mieli siebie dosyć, ale i tak będziemy razem. KOCHAM CIĘ" mój lek na całe zło Quod erat demonstrandum. |
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Piszę tu pierwszy raz, mimo, że na diecie jestem już jakiś czas (chociaż z przerwami, ale to juz inna historia...) Pomóżcie ocenić mi dzisiejsze R, bo nie jestem pewna czy wszystko jest ok![]() 7:00 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka siemienia, 4 migdały, garść borówek amerykańskich, 120g jogurtu naturalnego 0% 10:00 2 niewielkie jabłka 13:30 mała miseczka niezabielonej zupy jarzynowej z makaronem połówka pieczonej nadziewanej cukinii ( pierś z kurczaka, pieczarki, cebulka, pomidor duszone bez tłuszczu + troche startej mozarelli i ketchupu) 16:30 kromka chleba razowego z białym serem, ogórkiem i kiełkami 2 godziny ćwiczeń fitness (zumba+ interwały) 21:00 jajecznica z 2 jaj |
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze (bez literki bo nie mam pojęcia jak to nazwać
):2 szklanki wody z cytryną na czczo I) 3 ricotta hotcakes (spore ) z jogurtem nat., kakao i winogronamiII) kanapka (2 kromki) z żytniego pełnoziarnistego z domowym pesto i wędzonym pstrągiem (kocham to połączenie III) bitka drobiowa z ziemniakami, zieloną fasolką i sałatą w jakimś tajemniczym sosie (na bazie octu chyba) IV) koktajl szpinak-brzoskwinia-winogrono-syrop z agawy będzie: V) porcja crumble VI) omlet ze szpinakiem z jogurtem greckim do picia: dużo wody, herbata z sokiem malinowym bez cukru, mięta... + 45 min z Cindy hm...dzisiaj to sobie pojem, haha
|
|
|
|
#2558 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jabłka z cynamonem to jest to!Dzisiejsze U Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem, tymiankiem, prażoną cebulką, czarnymi oliwkami i ketchupem; 2 kromki śliwkowego razowca z ziołowym camembertem, pomidorem, jasnymi winogronami i sałatą Do kawy: 250ml rolady lodowej cappuccino, podanej z borówkami amerykańskimi i orzechami włoskimi Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze; 60g kaszy gryczanej, kalafior z koperkiem i stopionym masłem Przekąska: jabłko Kolacja: 2 kromki śliwkowego razowca z szynką, żółtym serem, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem i chrzanem Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: yerba mate, zielona, owocowa, ziołowa.
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U/R:
I: 3 kromki żytniego z masłem migdałowym i szynką szwarcwaldzką II: miska malin III: 2 krokiety z mięsem, sos z kurek, sałatka (sałata, cukinia, pomidorki koktailowe, oliwki, sos oliwno musztardowy) IV: bułeczka włsnego wypieku jeszcze cieplutka, żytnia, z masłem i konfiturą jagodową, ćwiartka melona miodowego V: sałatka jw , bułeczka z masłem Pierwszy posiłek dopiero o 11. |
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
Pro alpina dzięki!
mmmm zrobilaś mi ochotę na pstrąga wiec go pewnie jutro upichce ![]() rzucam dzisiejsze U od razu ![]() I 2 kromki opieczonego razowca ze śliwką i słonecznikiem - z ricottą, bazylią i pomidorem / masłem orzechowym + duża kawa parzona II (jak wczoraj) pełnoziarniste farfalle z mięsem z indyka, brokułami, oliwkami, kaparami, ziołami posypane startym pecorino romano III 2 kawałki domowego ciasta - kakaowy biszkopt z pianką a'la ptasie mleczko, borówkami, malinami i winogronami, ricore IV tartaletka z ciasta francuskiego z nadzieniem z kapusty, grzybów i kurczaka z garścią pomidorków cherry i bazylią do picia: woda i mięta |
|
|
|
#2561 |
|
Zadomowienie
|
Tak BTW, bo już któraś osoba powtarza ten błąd, ja jestem POA, a nie PRO Alpina. Poa alpina to taka trawa, wiechlina alpejska
|
#2562 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie:
wczorajsze ![]() I.Kasza manna na mleku 3.2 % z jagodami i fruktozą, kawa ze śmietanką II.kilka moreli, nektarynka, gotowana pietruszka i pół selera z zupy ![]() III.smażone plastry cukinii z boczkiem, żółtym serem i cebulką IV.Miska zupy(kalafior, ziemniaki, kalarepa, marchew) z polędwiczką indyczą, dwie brzoskwinie 1h aerobiku V. Grahamka z awokado, serem żółtym, pomidorem, papryką i szczypiorkiem do meczu: kilka marchewek i morele dzisiejsze: start: trzy morele bieg 8 km I. Grahamka z masłem - pół grubo z domowym pasztetem i ogórkami kiszonymi, pół grubo z polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem, koktajl(mrożony banan, jagody, maślanka), kawa ze śmietanką II.Miska wczorajszej zupy, z dwiema polędwiczkami indyczymi III.Talerz pierogów leniwych suto polanych masłem i posypanych cukrem IV. Dwie kromki razowca z obkładem jak na śniadanie, brzoskwinia ufo Piłam pokrzywę, wodę i zielone herbatki
|
|
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2565 |
|
Raczkowanie
|
Moje wczorajsze P (+o,5 kg od poniedziałku, +1,4 kg od początku lipca
)1. grahamka z masłem, jajecznica z 3 małych jajek na maśle z pomidorem, sałata, herbata zielona z cytryną 2. grahamka z masłem orzechowym crunchy (jakieś 3 łyżeczki :P), jogurt naturalny 180g 3. pół woreczka ryżu naturalnego, 2 plastry schabu pieczonego, mizeria z jogurtem greckim 40 minut nordic walking (do babci) 4. koktajl z gęstego jogurtu naturalnego 150g, banana i borówek 30 minut nordic walking (od babci) :P 5. grahamka z masłem, 5 plastrami polędwicy miodowej, pomidorem + serek wiejski 200 g z sałatą, herbata zielona wpadł cukierek żelka owocowy ;D I jak? |
|
|
|
#2566 |
|
Zadomowienie
|
Dawno nie pisałam... Więc może wczorajsze:
U I Muesli: płatki żytnie + otręby pszenne z zielonym jabłkiem, suszoną żurawiną, chrupiącą pszenicą z miodem, prażonym siemieniem lnianym, orzechami (nerkowce, migdały, laskowe) i pokruszonym herbatnikiem, "zalane" ~180g jogurtu nat.; II Duża kromka chleba pszenno-żytniego z ziarnami z masłem, pomidorem i bazylią; jajecznica z 2 maleńkich jaj (na maśle, ze szczypiorkiem); ~100g twarożku z miodem, cynamonem i kakao gorzkim; kilka śliwek z ogródka;III Sałatka: ~60g brązowego ryżu ze smażonymi pieczarkami, zielonym groszkiem, kawałkami piersi kurczaka, śmietaną i przyprawami; IV Kawałek jeszcze ciepłego pełnoziarnistego chlebka bananowego z orzechami włoskimi; kubek zbożowej kawy waniliowej z mlekiem, znowu kilka śliwek ;V 2 kromki grahama z masłem; 1 ze szprotami w sosie pomidorowym; 2 z żółtym serem; skrojony w ósemki duży pomidor z cebulką, solą czosnkową i pieprzem. Uśmiecham się po ocenkę i pozdrawiam wakacyjnie. ![]()
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-08-10 o 09:32 |
|
|
|
#2567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ważę się raz na miesiąc, jak jadę do rodziny. Jak widzę się w lustrze, to chciałabym jeszcze ze 3 kg (czyli chyba więcej, niż zakładałam na początku, bo już trochę zrzuciłam). Dodam, że co najmniej 2 razy w tygodniu ćwiczę i np. ramiona i brzuch ładnie wyszczuplały, na nogach podobno też widać, że jest mnie mniej. Grzechy to alkohol w weekendy ![]() Każdą radę chętnie przyjmę |
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na jadłospis nie ma co narzekać, bo wszystko jest po prostu zdrowe i smakowite.
|
|
#2569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boga nie obchodzą nasze problemy matematyczne. On całkuje empirycznie. "wiem, że jeszcze mamy tyle czasu, że będziemy mieli siebie dosyć, ale i tak będziemy razem. KOCHAM CIĘ" mój lek na całe zło Quod erat demonstrandum. |
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mozesz kusić ?
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
moje wczorajsze Utrzymanko Sniadanie 1: - owsianka (200 ml mleka owsianego, 3 lyzki platkow z prosa i ryzu, 2 czubate lyzeczki zmielonego lnu, slonecznika i dynii, 1 lyzka oleju z orzechow wloskich, garsc orzechow nerkowaca i kilka polowek orzechow wloskich, do tego sporo cynamonu - kawa z ekspresu z mlekiem sojowym nieslodzonym (pol na pol) - w wielkim kubie 0.5l Sniadanie 2: - 2 duze jablka - na godzine przed lunchem garsc orzechow nerkowca Lunch: - kub zupy warzywnej (nie wiem jaka bo kupiona w sklepie ze zdrowa zywnoscia, gotuja swietne posilki, wszystko ze zdrowych rzeczy, zadnych sztucznosci) - byla gesta i zielona ![]() - kromka chlebka z pelnego przemialu - salatka warzywna (pomidory, salata, ogorek, oliwa, ziola) Przekaska - jablko i garsc orzechow nerkowca Obiadokolacja: - 3 nalesniki (ciasto: mleko owsiane, bialka jajek, maka z pelnego przemialu) z dzemem poziomkowym slodzonym sokiem grejpfrutowym napoje: 2 l wody, kilka herbatek ziolowych Aktywnosc fizyczna: marszobieg z elementem biegu ok 1 godz i 15 min (start 4.14 a.m. - 10 min marszu, 12 min biegu, reszta marszobieg, powrot do domu 5.30)
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
U:
1. grahamka, kazda połówka z margaryna, serek wiejski 200g 2. 1,5 gruszki, 3 śliwki, kilka paluszków 3. miska zupy jarzynowej, jabłko 4. 2 kromk zwykłego chleba z margaryną, serem żółtym, papryką, pomidow=rem i cebulą ile to może być kcal? tak mniejwiecej? |
|
|
|
#2573 |
|
Zadomowienie
|
czy to się nadaje na R?
śniadanie: jajecznica z dwóch jajek na maśle z pomidorem i cebulą II śniadanie: garść nasion, pestek, orzechów (taki mix) obiad: ryba gotowana na parze + surówka tzw. śmieciówka ![]() cardio Mel B, skalpel Ewki, roziąganie podwieczorek: pół serka homo z bananem i nektarynką (nie miałam pomysłu co wszamać) kolacja: serek wiejski z dodatkiem ogórka i pomidora
Edytowane przez charlie charlie Czas edycji: 2012-08-10 o 18:14 |
|
|
|
#2574 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie: 2 jajka na miękko prawdziwe, prosto ze wsi
obiad: zupka warzywna, spaghetti w sosie 4 sery lub z sosem słodko kwaśnym podwieczorek: jabłko lub miska płatków z mlekiem kolacja: naleśniki z musem jabłkowym lub kostki twarogu z cukrem
|
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne jadło, super i na luzie, jak Twój metabolizm?na który narzekałaś, u mnie pomału, wracam do swojego jedzenia, ale nie jest najlepiej. U Ciebie widzę ekstra
|
|
#2576 |
|
Raczkowanie
|
Moje u/p
I owsianka z bananem,truskawkami,malin ami, 3 łyzeczkami masła orzechowego, herbata z miodem i cytryną II grahamka z 150g twarożku domowego i pomidorem,sałatka z malin,truskawek i 3 dużych śliwek(takie zielone,wyglądają jak jabłka)kawa z mlekiem i cukrem III 2 gołąbki z miesem i ryżem,brokuły,sałatka z warzyw,kromka chleba żytniego z serkiem śmietankowym i pomidorem, świeży sok z pomarańczy IV opieczona grahamka z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem, pomidorem,herbata z miodem i cytryną miedzy posiłkami podjedzone wafle ryżowe z dynią i paprykowe |
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam dziś na przecenie w Tesco pyszności Co do menu to P to to nie jest ale smaczne U
|
|
#2578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
IV ![]() poza tym - nareszcie! już się zastanawiałam, gdzie się podziewałaś ze swoimi pysznymi jadłospisami
|
|
|
|
|
#2579 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i nieźle spuchłam (brzuch ciążowy, pozdrawiam ![]() A tak generalnie na przyszłość i ku przestrodze: No more stupid diets! ![]() Cytat:
I dziękuję oczywiście za wszystkie komentarze do jadłospisu.
|
|
|
#2580 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja mam takie pytanie techniczne... W swoich jadłospisach uwzględniacie wszystko, tzn. nie przekąszacie nic między posiłkami (chodzi mi nawet o garść żelków, kilka michałków, próbowanie przy gotowaniu)? Czy podjadania nie wliczacie w dobowy bilans (przy założeniu, że ktoś nie jest na redukcji).
Ja powolutku zaczynam wracać do normalnego odżywiania po ostrym nawrocie ed i zastanawiam się, czy moje podjadanie jest w porządku, czy starać się uczyć organizm odczuwania głodu o konkretnych porach ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

Piszę tu pierwszy raz, mimo, że na diecie jestem już jakiś czas (chociaż z przerwami, ale to juz inna historia...) Pomóżcie ocenić mi dzisiejsze R, bo nie jestem pewna czy wszystko jest ok