Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-09, 13:49   #2551
Milka1224
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Wrzucam wczorajsze U

I 2 kromki opieczonego razowca ze śliwką i słonecznikiem - z masłem migdalowym i cynamonem / ricottą, pomidorkami i bazylią + duża kawa parzona

II jogurt naturalny z mixem płatków (owsiane, jęczmienne, orkiszowe, pszenne i żytnie) i kawałkiem mango

III pełnoziarniste farfalle z mięsem z indyka, brokułami, oliwkami, kaparami, ziołami posypane startym romano

IV mały pucharek domowej niesłodzonej konfitury borówkowo-bananowej przy robieniu

V kawałek pieczonego w pieprzu łososia z pieczonymi z pesto ziemniaczkami

do picia: woda i pokrzywa x2

demi rose zmieniłam mąke pszenną na razową

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-08-09 o 13:50
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 14:32   #2552
Ismenkusia
Zakorzenienie

GG do Ismenkusia

R

Na mleku 1,5% z sezamem,orzechami włoskimi,wiorkami kokosowymi,lnem mielonych
pestkami słonecznika,dużo jabłka prażonego z cynamonem

II Przekładaniec jogurt + kakao+jabłka z cynamonem pokrojone w kostkę+ orzechy włoskie

O;Kurczak pieczony mocno ziołowy ,kasza jaglana, ogórasy polane oliwą z oliwek posypane ziołami

IV Domowy przecier pomidorowy + kanapka z masłem i szynką

K;Sałatka ;serek półtłusty ,grillowana cukinia,brokuł i fasolka szparagowa + zioła i pestki słonecznika

Edytowane przez Ismenkusia
Czas edycji: 2012-08-09 o 14:33
Ismenkusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 15:12   #2553
biedroneczka94
Raczkowanie

no to moje z dzis chyba lepsze U
1. 2 kromki zwykłego chleba z margaryną, serek wiejski (230 kcal)
2. 5 śliwek, kilka jeżyn gruszka (rozłożone w czasie)
3. zupa kalafiorowa z fasolką i ziemniakami (miska)
4. 2 kromki zwykłego chleba z serem żółtym, papryką, pomidorem i cebulą
nie za dużo owoców i warzyw?
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 15:30   #2554
aszer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biedroneczka94 Pokaż wiadomość
no to moje z dzis chyba lepsze U
1. 2 kromki zwykłego chleba z margaryną, serek wiejski (230 kcal)
2. 5 śliwek, kilka jeżyn gruszka (rozłożone w czasie)
3. zupa kalafiorowa z fasolką i ziemniakami (miska)
4. 2 kromki zwykłego chleba z serem żółtym, papryką, pomidorem i cebulą
nie za dużo owoców i warzyw?
Owoce ok. Za MAŁO warzyw. I nie ma tutaj W OGÓLE białka. Na moje oko laika, to z U ani nawet z dobrą R nie ma nic wspólnego.

aszer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 16:03   #2555
breathoflife
Raczkowanie

No to wczorajsze U:

Śn: Owsianka: 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka miodu, borówki, porzeczki, kilka plasterków banana, posypana pestkami dyni i wymieszana z kilkoma łyżkami jogo nat; kawa

21 km rowerem + rozciąganie

Ob: pełnoziarniste orkiszowe fusillioni ze zgrillowanymi kawałeczkami piersi z kurczaka, brokułami i kukurydzą

Kol: grahamka z ziarnami na pół: z twarogiem półtłustym, pomidorem, solą i pieprzem/ z sałatą, polędwicą sopocką, papryką i ogórkiem; pomidorki koktajlowe; zielona malinowa herbata

w ciągu dnia 1,5 l wody niegazowanej

"wiem, że jeszcze mamy tyle czasu,
że będziemy mieli siebie dosyć,
ale i tak będziemy razem.
KOCHAM CIĘ"

mój lek na całe zło

Quod erat demonstrandum.
breathoflife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 16:33   #2556
natalia0089
Raczkowanie

Witam dziewczyny! Piszę tu pierwszy raz, mimo, że na diecie jestem już jakiś czas (chociaż z przerwami, ale to juz inna historia...) Pomóżcie ocenić mi dzisiejsze R, bo nie jestem pewna czy wszystko jest ok

7:00 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka siemienia, 4 migdały, garść borówek amerykańskich, 120g jogurtu naturalnego 0%
10:00 2 niewielkie jabłka
13:30 mała miseczka niezabielonej zupy jarzynowej z makaronem
połówka pieczonej nadziewanej cukinii ( pierś z kurczaka, pieczarki, cebulka, pomidor duszone bez tłuszczu + troche startej mozarelli i ketchupu)
16:30 kromka chleba razowego z białym serem, ogórkiem i kiełkami

2 godziny ćwiczeń fitness (zumba+ interwały)

21:00 jajecznica z 2 jaj
natalia0089 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 17:13   #2557
DemiRose13
Raczkowanie

moje dzisiejsze (bez literki bo nie mam pojęcia jak to nazwać):

2 szklanki wody z cytryną na czczo

I) 3 ricotta hotcakes (spore) z jogurtem nat., kakao i winogronami

II) kanapka (2 kromki) z żytniego pełnoziarnistego z domowym pesto i wędzonym pstrągiem (kocham to połączenie)

III) bitka drobiowa z ziemniakami, zieloną fasolką i sałatą w jakimś tajemniczym sosie (na bazie octu chyba)

IV) koktajl szpinak-brzoskwinia-winogrono-syrop z agawy
będzie:
V) porcja crumble

VI) omlet ze szpinakiem z jogurtem greckim

do picia: dużo wody, herbata z sokiem malinowym bez cukru, mięta...

+ 45 min z Cindy

hm...dzisiaj to sobie pojem, haha
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 19:12   #2558
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jenna2202 Pokaż wiadomość
Nie mam wczesniej mozliwosci jedzenia obiadu.. no wiem z tym majonezem, staram się ograniczać i tylko łyżeczka do smaku ale postaram się ograniczyć. ile to kalorii na oko? mnie kiedys wyszlo, że 1500 mniej-więcej (jedząc w ten sposób).. (kaszy pół woreczka)
No niestety znam ten ból, kiedy obiad można zjeść dopiero wieczorem... Nie mam pojęcia ile to kalorii, nie skupiaj się na tym za bardzo, mimo iż jesteś na R. Bardziej staraj się, żeby ilość węglowodanów w menu malała w ciągu dnia (najwięcej na śniadanie, kolacja z przewagą białka). Ile chcesz schudnąć?
Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Wrzucam wczorajsze U

I 2 kromki opieczonego razowca ze śliwką i słonecznikiem - z masłem migdalowym i cynamonem / ricottą, pomidorkami i bazylią + duża kawa parzona

II jogurt naturalny z mixem płatków (owsiane, jęczmienne, orkiszowe, pszenne i żytnie) i kawałkiem mango

III pełnoziarniste farfalle z mięsem z indyka, brokułami, oliwkami, kaparami, ziołami posypane startym romano

IV mały pucharek domowej niesłodzonej konfitury borówkowo-bananowej przy robieniu

V kawałek pieczonego w pieprzu łososia z pieczonymi z pesto ziemniaczkami

do picia: woda i pokrzywa x2
Pyszności! Aż się zaśliniłam

Cytat:
Napisane przez Ismenkusia Pokaż wiadomość
R

Na mleku 1,5% z sezamem,orzechami włoskimi,wiorkami kokosowymi,lnem mielonych
pestkami słonecznika,dużo jabłka prażonego z cynamonem

II Przekładaniec jogurt + kakao+jabłka z cynamonem pokrojone w kostkę+ orzechy włoskie

O;Kurczak pieczony mocno ziołowy ,kasza jaglana, ogórasy polane oliwą z oliwek posypane ziołami

IV Domowy przecier pomidorowy + kanapka z masłem i szynką

K;Sałatka ;serek półtłusty ,grillowana cukinia,brokuł i fasolka szparagowa + zioła i pestki słonecznika
Także pyszny, zdrowy jadłospis Jabłka z cynamonem to jest to!

Dzisiejsze U

Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem, tymiankiem, prażoną cebulką, czarnymi oliwkami i ketchupem; 2 kromki śliwkowego razowca z ziołowym camembertem, pomidorem, jasnymi winogronami i sałatą

Do kawy: 250ml rolady lodowej cappuccino, podanej z borówkami amerykańskimi i orzechami włoskimi

Obiad: kawałek pstrąga gotowanego na parze; 60g kaszy gryczanej, kalafior z koperkiem i stopionym masłem

Przekąska: jabłko

Kolacja: 2 kromki śliwkowego razowca z szynką, żółtym serem, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem i chrzanem

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: yerba mate, zielona, owocowa, ziołowa.

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:21   #2559
hauuu
Wtajemniczenie

Dzisiejsze U/R:

I: 3 kromki żytniego z masłem migdałowym i szynką szwarcwaldzką
II: miska malin
III: 2 krokiety z mięsem, sos z kurek, sałatka (sałata, cukinia, pomidorki koktailowe, oliwki, sos oliwno musztardowy)
IV: bułeczka włsnego wypieku jeszcze cieplutka, żytnia, z masłem i konfiturą jagodową, ćwiartka melona miodowego
V: sałatka jw , bułeczka z masłem

Pierwszy posiłek dopiero o 11.
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 20:27   #2560
Milka1224
Rozeznanie

Pro alpina dzięki! mmmm zrobilaś mi ochotę na pstrąga wiec go pewnie jutro upichce

rzucam dzisiejsze U od razu

I 2 kromki opieczonego razowca ze śliwką i słonecznikiem - z ricottą, bazylią i pomidorem / masłem orzechowym + duża kawa parzona

II (jak wczoraj) pełnoziarniste farfalle z mięsem z indyka, brokułami, oliwkami, kaparami, ziołami posypane startym pecorino romano

III 2 kawałki domowego ciasta - kakaowy biszkopt z pianką a'la ptasie mleczko, borówkami, malinami i winogronami, ricore

IV tartaletka z ciasta francuskiego z nadzieniem z kapusty, grzybów i kurczaka z garścią pomidorków cherry i bazylią

do picia: woda i mięta
Stary 2012-08-09, 21:00   #2561
Poa alpina
Zadomowienie

Tak BTW, bo już któraś osoba powtarza ten błąd, ja jestem POA, a nie PRO Alpina. Poa alpina to taka trawa, wiechlina alpejska

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:19   #2562
Nowhere
Rozeznanie

Utrzymanie:
wczorajsze
I.Kasza manna na mleku 3.2 % z jagodami i fruktozą, kawa ze śmietanką
II.kilka moreli, nektarynka, gotowana pietruszka i pół selera z zupy
III.smażone plastry cukinii z boczkiem, żółtym serem i cebulką
IV.Miska zupy(kalafior, ziemniaki, kalarepa, marchew) z polędwiczką indyczą, dwie brzoskwinie
1h aerobiku
V. Grahamka z awokado, serem żółtym, pomidorem, papryką i szczypiorkiem
do meczu: kilka marchewek i morele

dzisiejsze:
start: trzy morele
bieg 8 km
I. Grahamka z masłem - pół grubo z domowym pasztetem i ogórkami kiszonymi, pół grubo z polędwicą drobiową, pomidorem i szczypiorkiem, koktajl(mrożony banan, jagody, maślanka), kawa ze śmietanką
II.Miska wczorajszej zupy, z dwiema polędwiczkami indyczymi
III.Talerz pierogów leniwych suto polanych masłem i posypanych cukrem
IV. Dwie kromki razowca z obkładem jak na śniadanie, brzoskwinia ufo
Piłam pokrzywę, wodę i zielone herbatki
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-09, 21:48   #2563
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Tak BTW, bo już któraś osoba powtarza ten błąd, ja jestem POA, a nie PRO Alpina. Poa alpina to taka trawa, wiechlina alpejska

a faktycznie przepraszam
Stary 2012-08-09, 22:03   #2564
carmelle124
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelle124 Pokaż wiadomość
Hej. To mój pierwszy post tutaj Swojego jadłospisu nie oznaczam żadną literką. Po prostu chcę się zdrowo i racjonalnie odżywiać.

Śniadanie: sałatka z pomidora, ogórka, papryki i plasterka polędwicy z łyżeczką jogurtu naturalnego, koperkiem i suszoną pietruszką, kromka ciemnej bułki z serkiem śmietankowym Almette, mrożona kawa zbożowa

2 Śniadanie: tost z kromki chleba żytniego z dżemem pomarańczowym, 100g jogurtu naturalnego z płatkami migdałowymi i cynamonem

Obiad: miseczka zupy pomidorowej z makaronem, 4 paluszki rybne, 3 łyżki kaszy gryczanej, kalafior posypany solą morską i różnymi ziołami

Kolacja: 2 wafle ryżowe z polędwicą, pomidorem, ogórkiem, papryką, jajkiem na twardo i świeżą bazylią, kubek mięty na zimno z lodem

Do tego woda (czasami z cytryną) + ćwiczenia z Mel B i rowerek stacjonarny.
Proszę o szczerą ocenę
Jeszcze raz proszę o ocenę
Stary 2012-08-10, 09:23   #2565
N_tt
Raczkowanie

Moje wczorajsze P (+o,5 kg od poniedziałku, +1,4 kg od początku lipca )

1. grahamka z masłem, jajecznica z 3 małych jajek na maśle z pomidorem, sałata, herbata zielona z cytryną
2. grahamka z masłem orzechowym crunchy (jakieś 3 łyżeczki :P), jogurt naturalny 180g
3. pół woreczka ryżu naturalnego, 2 plastry schabu pieczonego, mizeria z jogurtem greckim
40 minut nordic walking (do babci)
4. koktajl z gęstego jogurtu naturalnego 150g, banana i borówek , garść orzechów laskowych
30 minut nordic walking (od babci) :P
5. grahamka z masłem, 5 plastrami polędwicy miodowej, pomidorem + serek wiejski 200 g z sałatą, herbata zielona

wpadł cukierek żelka owocowy ;D

I jak?
N_tt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:30   #2566
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Dawno nie pisałam... Więc może wczorajsze:

U
I Muesli: płatki żytnie + otręby pszenne z zielonym jabłkiem, suszoną żurawiną, chrupiącą pszenicą z miodem, prażonym siemieniem lnianym, orzechami (nerkowce, migdały, laskowe) i pokruszonym herbatnikiem, "zalane" ~180g jogurtu nat.;

II
Duża kromka chleba pszenno-żytniego z ziarnami z masłem, pomidorem i bazylią; jajecznica z 2 maleńkich jaj (na maśle, ze szczypiorkiem); ~100g twarożku z miodem, cynamonem i kakao gorzkim; kilka śliwek z ogródka;

III
Sałatka: ~60g brązowego ryżu ze smażonymi pieczarkami, zielonym groszkiem, kawałkami piersi kurczaka, śmietaną i przyprawami;

IV
Kawałek jeszcze ciepłego pełnoziarnistego chlebka bananowego z orzechami włoskimi; kubek zbożowej kawy waniliowej z mlekiem, znowu kilka śliwek ;

V
2 kromki grahama z masłem; 1 ze szprotami w sosie pomidorowym; 2 z żółtym serem; skrojony w ósemki duży pomidor z cebulką, solą czosnkową i pieprzem.

Uśmiecham się po ocenkę i pozdrawiam wakacyjnie.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi

Edytowane przez aniolbezskrzydel89
Czas edycji: 2012-08-10 o 09:32
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:43   #2567
jenna2202
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
No niestety znam ten ból, kiedy obiad można zjeść dopiero wieczorem... Nie mam pojęcia ile to kalorii, nie skupiaj się na tym za bardzo, mimo iż jesteś na R. Bardziej staraj się, żeby ilość węglowodanów w menu malała w ciągu dnia (najwięcej na śniadanie, kolacja z przewagą białka). Ile chcesz schudnąć?
Pierwotne założenie to było 5 kg, ale nie mam wagi ważę się raz na miesiąc, jak jadę do rodziny. Jak widzę się w lustrze, to chciałabym jeszcze ze 3 kg (czyli chyba więcej, niż zakładałam na początku, bo już trochę zrzuciłam). Dodam, że co najmniej 2 razy w tygodniu ćwiczę i np. ramiona i brzuch ładnie wyszczuplały, na nogach podobno też widać, że jest mnie mniej. Grzechy to alkohol w weekendy

Każdą radę chętnie przyjmę
jenna2202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 09:46   #2568
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość

U
I Muesli: płatki żytnie + otręby pszenne z zielonym jabłkiem, suszoną żurawiną, chrupiącą pszenicą z miodem, prażonym siemieniem lnianym, orzechami (nerkowce, migdały, laskowe) i pokruszonym herbatnikiem, "zalane" ~180g jogurtu nat.;

II
Duża kromka chleba pszenno-żytniego z ziarnami z masłem, pomidorem i bazylią; jajecznica z 2 maleńkich jaj (na maśle, ze szczypiorkiem); ~100g twarożku z miodem, cynamonem i kakao gorzkim; kilka śliwek z ogródka;

III
Sałatka: ~60g brązowego ryżu ze smażonymi pieczarkami, zielonym groszkiem, kawałkami piersi kurczaka, śmietaną i przyprawami;

IV
Kawałek jeszcze ciepłego pełnoziarnistego chlebka bananowego z orzechami włoskimi; kubek zbożowej kawy waniliowej z mlekiem, znowu kilka śliwek ;

V
2 kromki grahama z masłem; 1 ze szprotami w sosie pomidorowym; 2 z żółtym serem; skrojony w ósemki duży pomidor z cebulką, solą czosnkową i pieprzem.

Przez Ciebie mam ochotę znowu zrobić chlebek bananowy, bo ten podwieczorek teraz oddziałuje na moją fantazję. Na jadłospis nie ma co narzekać, bo wszystko jest po prostu zdrowe i smakowite.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:14   #2569
breathoflife
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez breathoflife Pokaż wiadomość
No to wczorajsze U:

Śn: Owsianka: 3 łyżki płatków owsianych, łyżeczka miodu, borówki, porzeczki, kilka plasterków banana, posypana pestkami dyni i wymieszana z kilkoma łyżkami jogo nat; kawa

21 km rowerem + rozciąganie

Ob: pełnoziarniste orkiszowe fusillioni ze zgrillowanymi kawałeczkami piersi z kurczaka, brokułami i kukurydzą

Kol: grahamka z ziarnami na pół: z twarogiem półtłustym, pomidorem, solą i pieprzem/ z sałatą, polędwicą sopocką, papryką i ogórkiem; pomidorki koktajlowe; zielona malinowa herbata

w ciągu dnia 1,5 l wody niegazowanej
up

"wiem, że jeszcze mamy tyle czasu,
że będziemy mieli siebie dosyć,
ale i tak będziemy razem.
KOCHAM CIĘ"

mój lek na całe zło

Quod erat demonstrandum.
breathoflife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 10:38   #2570
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

U

II

III

IV

V

ZABIJE CIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takie pyszności ???? Jak mozesz kusić ?

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 12:43   #2571
Rybiorek
Zakorzenienie

dzien dobry

moje wczorajsze Utrzymanko

Sniadanie 1:
- owsianka (200 ml mleka owsianego, 3 lyzki platkow z prosa i ryzu, 2 czubate lyzeczki zmielonego lnu, slonecznika i dynii, 1 lyzka oleju z orzechow wloskich, garsc orzechow nerkowaca i kilka polowek orzechow wloskich, do tego sporo cynamonu)
- kawa z ekspresu z mlekiem sojowym nieslodzonym (pol na pol) - w wielkim kubie 0.5l

Sniadanie 2:
- 2 duze jablka
- na godzine przed lunchem garsc orzechow nerkowca

Lunch:
- kub zupy warzywnej (nie wiem jaka bo kupiona w sklepie ze zdrowa zywnoscia, gotuja swietne posilki, wszystko ze zdrowych rzeczy, zadnych sztucznosci) - byla gesta i zielona
- kromka chlebka z pelnego przemialu
- salatka warzywna (pomidory, salata, ogorek, oliwa, ziola)

Przekaska
- jablko i garsc orzechow nerkowca

Obiadokolacja:
- 3 nalesniki (ciasto: mleko owsiane, bialka jajek, maka z pelnego przemialu) z dzemem poziomkowym slodzonym sokiem grejpfrutowym

napoje: 2 l wody, kilka herbatek ziolowych

Aktywnosc fizyczna: marszobieg z elementem biegu ok 1 godz i 15 min (start 4.14 a.m. - 10 min marszu, 12 min biegu, reszta marszobieg, powrot do domu 5.30)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 13:42   #2572
biedroneczka94
Raczkowanie

U:
1. grahamka, kazda połówka z margaryna, serek wiejski 200g
2. 1,5 gruszki, 3 śliwki, kilka paluszków
3. miska zupy jarzynowej, jabłko
4. 2 kromk zwykłego chleba z margaryną, serem żółtym, papryką, pomidow=rem i cebulą
ile to może być kcal? tak mniejwiecej?
biedroneczka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:01   #2573
charlie charlie
Zadomowienie

czy to się nadaje na R?

śniadanie: jajecznica z dwóch jajek na maśle z pomidorem i cebulą
II śniadanie: garść nasion, pestek, orzechów (taki mix)
obiad: ryba gotowana na parze + surówka tzw. śmieciówka
cardio Mel B, skalpel Ewki, roziąganie
podwieczorek: pół serka homo z bananem i nektarynką (nie miałam pomysłu co wszamać)
kolacja: serek wiejski z dodatkiem ogórka i pomidora

Edytowane przez charlie charlie
Czas edycji: 2012-08-10 o 18:14
charlie charlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 14:09   #2574
olmana
Raczkowanie

śniadanie: 2 jajka na miękko prawdziwe, prosto ze wsi z 1, świeżą bułeczką pełnoziarnistą z ziarnami, sama zrobiłam
obiad: zupka warzywna, spaghetti w sosie 4 sery lub z sosem słodko kwaśnym
podwieczorek: jabłko lub miska płatków z mlekiem
kolacja: naleśniki z musem jabłkowym lub kostki twarogu z cukrem
olmana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 15:34   #2575
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:

U

II

III

IV

V

Fajne jadło, super i na luzie, jak Twój metabolizm?na który narzekałaś, u mnie pomału, wracam do swojego jedzenia, ale nie jest najlepiej. U Ciebie widzę ekstra

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 16:21   #2576
gosinek13
Raczkowanie

Moje u/p

I owsianka z bananem,truskawkami,malin ami, 3 łyzeczkami masła orzechowego, herbata z miodem i cytryną

II grahamka z 150g twarożku domowego i pomidorem,sałatka z malin,truskawek i 3 dużych śliwek(takie zielone,wyglądają jak jabłka)kawa z mlekiem i cukrem

III 2 gołąbki z miesem i ryżem,brokuły,sałatka z warzyw,kromka chleba żytniego z serkiem śmietankowym i pomidorem, świeży sok z pomarańczy

IV opieczona grahamka z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem, pomidorem,herbata z miodem i cytryną

miedzy posiłkami podjedzone wafle ryżowe z dynią i paprykowe
Stary 2012-08-10, 17:15   #2577
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosinek13 Pokaż wiadomość
Moje u/p

I owsianka z bananem,truskawkami,malin ami, 3 łyzeczkami masła orzechowego, herbata z miodem i cytryną

II grahamka z 150g twarożku domowego i pomidorem,sałatka z malin,truskawek i 3 dużych śliwek(takie zielone,wyglądają jak jabłka)kawa z mlekiem i cukrem

III 2 gołąbki z miesem i ryżem,brokuły,sałatka z warzyw,kromka chleba żytniego z serkiem śmietankowym i pomidorem, świeży sok z pomarańczy

IV opieczona grahamka z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem, pomidorem,herbata z miodem i cytryną

miedzy posiłkami podjedzone wafle ryżowe z dynią i paprykowe
Twarozek z Piątnicy? Kupiłam dziś na przecenie w Tesco pyszności Co do menu to P to to nie jest ale smaczne U

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 19:59   #2578
DemiRose13
Raczkowanie

Cytat:

U

II

III

IV

V

IV

poza tym - nareszcie! już się zastanawiałam, gdzie się podziewałaś ze swoimi pysznymi jadłospisami
DemiRose13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-10, 20:55   #2579
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Fajne jadło, super i na luzie, jak Twój metabolizm?na który narzekałaś, u mnie pomału, wracam do swojego jedzenia, ale nie jest najlepiej. U Ciebie widzę ekstra
Dostałam @ (<taniec radości> ) i nieźle spuchłam (brzuch ciążowy, pozdrawiam ), dlatego zdawało mi się, że na tym moim "standardowym" jadle utyłam ostatnio. Więc wygląda na to, że metabolizm bez zmian, czyli ogólnie dobry (jakieś 2-2,2 tys. kcal przy zerowej właściwie aktywności fizycznej). Powolutku zacznę ćwiczyć z 2 razy w tygodniu, ale to tak spokojnie, żeby znowu sobie krzywdy nie zrobić.
A tak generalnie na przyszłość i ku przestrodze:
No more stupid diets!

Cytat:
Napisane przez DemiRose13 Pokaż wiadomość
IV

poza tym - nareszcie! już się zastanawiałam, gdzie się podziewałaś ze swoimi pysznymi jadłospisami
Prawie każdego dnia was czytam, ale jakoś się nie udzielam. Postaram się poprawić.

I dziękuję oczywiście za wszystkie komentarze do jadłospisu.

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 15:05   #2580
aguseq
Raczkowanie

Dziewczyny, ja mam takie pytanie techniczne... W swoich jadłospisach uwzględniacie wszystko, tzn. nie przekąszacie nic między posiłkami (chodzi mi nawet o garść żelków, kilka michałków, próbowanie przy gotowaniu)? Czy podjadania nie wliczacie w dobowy bilans (przy założeniu, że ktoś nie jest na redukcji).
Ja powolutku zaczynam wracać do normalnego odżywiania po ostrym nawrocie ed i zastanawiam się, czy moje podjadanie jest w porządku, czy starać się uczyć organizm odczuwania głodu o konkretnych porach ?
aguseq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości