|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Cieszy mnie to, że różnica jest widoczna. Ciekawa jestem, co najbardziej rzuca się w oczy? Zamiana wafli ryżowych na normalne pieczywo to oczywiste, ale coś jeszcze takiego znamiennego? Czasami sięgam wstecz i porównuję dawne jadłospisy do tego co jest teraz, jednakże moje najgorsze jadłospisy nigdy nie pojawiły się na tym forum... Twoje menu świetne Jajecznica to super posiłek, ja jutro powielę na śniadanie moją dzisiejszą, bo kocham to zestawienie . 2gie śniadanie i obiad super, sama bym zjadła![]() Czy brzoskwinia ufo poza kształtem różni się czymś od zwykłej? Inny smak?
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie za drugim spojrzeniem jadłospis nie wydaje się byc mocno zły, coś tam można by dodac, ja kalorycznie jem podobnie i się utrzymuję, ale tragedii faktycznie nie ma, orzechy jakieś wrzuć może ![]() jeszcze raz przepraszam
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam pytanie odnośnie 2 dań, jak one się mają do redukcji?
Kocham szpinak a szczegónie w tych 2 wersjach i jem to dość często, ale coś mi mówi że na redukcji raczej powinnam zrezygnować, ew, jakoś je zmodyfikować. 1. Makaron penne, kurczak podsmażony, do tego szpinak liściaty z serkiem fetą, dużą ilością pieprzu i odrobiną mleka. 2 wersja chyba trochę bardziej kaloryczna, bo tutaj zamieniam fete na pleśniowego lazura ok 130 gram i wlewam 250 ml śmietanki 18%. To dania obiadowe, jak myslicie mogą zostać? |
|
|
|
#2524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2525 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę dzisiejszych posiłków
![]() R śniadanie: placki - 2 jajka, puszka tuńczyka wsw, papryka zielona, ogórek kiszony, cukinia, łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej, herbata czerwona drugie: sałatka - pomidor, fasola, słonecznik (2 łyżki) , ogórek, papryka czerwona, łosoś wędzony i czarna kawa obiad: kalafior i brokuły duszone w cebuli, polędwicy sopockiej i pieczarkach z cynamonem i ostrą papryką kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, świeżym ogórkiem i czosnkiem
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
R
* jogurt naturalny 200g z musli 45g, 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem i pomidorem (cały, duży, ogromny) * koszyk borówek amerykańskich, 10 śliwek, brzoskwinia * (planuje) duża porcja zupy pomidorowej z kawałkami mięska, surówka warzywna (ogromna porcja) * (planuje) puszka tuńczyka, 2 pomidory 2 śniadanie to same owoce, czyli prawdopodobnie nie będzie pozytywnych opinii, ale uwielbiam je, a w sezonie jem ich ogromną ilość, najwyżej waga redukować będzie się wolniej przez ich ogromne ilości, trudno ![]() Excuse me? Edytowane przez Inka_ Czas edycji: 2012-08-08 o 11:09 |
|
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
Ppppp
sniadanie 500ml mleka+3 lyzki kaszy manny kanapka z serem zoltym i maslem kanapka z serem,szynka 2sniadanie jabllka2+nektaryna+3garsc ie migdalow+jogurt nat180g obiad 2 talerze krupniku na zeberkach kolcja jajko+ketchup+kromka razowego kromka razowca z serem tlustym bialy+ogrek 200 g wiesniaka ktory ma 230kcal |
|
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje bezmleczne
U/RI: ćwiartka melona miodowego i szklanka malin II: 2 kromki żytniego z masłem migdałowym i szynką szwarcwaldzką III: sałatka (sałata, ogórek, pomidor, cukinia, sezam vinegret) i noga z pieczonego kurczaka IV: barszcz czerwony z wkrojonym całym burakiem i marchewką V: omlet biszkoptowy czekoladowy z dżemem truskawkowym VI: kromka żytniego z pastą z soczewicy, pomidorkami koktailowymi i ziołami, sałatka ze świeżo kiszonych ogórków, pomidorków koktailowych i cebuli |
|
|
|
#2530 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bez wydzielania porcji, ale i przejadania się.Cytat:
|
||
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajszy:
2-3 zamoczone na noc suszone śliwki +woda z nich - miska (sporo) płatków Frutina dodatkowo z orzechami włoskimi i ziemnymi zalana ciepłym mlekiem 3,2 z cynamonem, salaterka sałatki z pomidorów, ogórków małosolnych, sałaty lodowej, ziół i 2 plastrów szynki kawa parzona, ciastko kruche w czekoladzie - "kapuśniaczek" taki spory trójkątny z mąki gryczanej z dodatkowym plastrem wędliny polany ketchupem, sałatka słoikowa domowa z ogórków, cebuli, ziół - pieczone udko kurczaka, kilka ziemniaków, trochę buraczków, miseczka podgotowanej fasolki szparagowej - kilka potarkowanych marchewek z cynamonem,cytryną, wieśniak 200g, kromka żytniego razowego z masłem - mała muffinka czekoladowa z bitą śmietaną, michałek biały, jabłko - jakoś na filmie 2-3 małosolne 2 x herbata czarna, 2 x ziołowa, woda mineralna Do ocenki |
|
|
|
#2532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-08-08 o 13:54 |
|
|
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
R/U
I. 1/4 cebuli, pare plasterkow kielbasy i szynki (domowej roboty), pomidor to wszystko smazone na lyzeczce smalcu (domowej roboty xD) i do tego dwa jajka sadzone na miekko II. potrawka z indyka (indyk, papryka) z mizeria na smietanie 12% III. 1/2 kostki twarogowej, rzodkiewki, cebula, ze dwie lyzki jogurtu naturalnego Noga w ortezie, wiec jedyny moj ruch to przemieszczanie sie po domu. Trzy posilki, bo mi jest tak wygodniej - jestem najedzona po kazdym z nich, nie burczy mi w brzuchu . Pytanie - dobrze to w calosci wyglada? Dodam, ze chce schudnac, ale z ta noga teraz, bardziej zalezy mi na utrzymaniu i nie roztyciu sie.
|
|
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
poproszę
![]() RRRR 1) kawa z mlekiem, jogurt 200 gram z 5 łyżkami płatków owsianych (zalanych dzień wcześniej wrzątkiem) 2) bułka grahamka z masłem, serem pleśniowym, pomidorem, majonezem (trochę ), kawa z mlekiem3) brzoskwinia, banan 4) planowane: kasza gryczana pół woreczka plus warzywa jakieś z sosem na śmietanie |
|
|
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za zerknięcie Powiem tak - staram się jeść zdrowo i tak, jak się domaga mój organizm. Jak jestem głodna to jem, ale nic na siłę A jeśli chodzi o wagę to staram się nabrać trochę masy mięśniowej głównie ![]() Moje dzisiejsze: 2 szklanki wody z cytryną na czczo I) pudding z kaszy manny z malinami, musem jabłkowym, cynamonem, prażonymi płatkami migdałów i orzeszkami piniowymi II) kanapka (2 kromki) z żytniego pełnoziarnistego z domowym pesto bazyliowym i wędzonym pstrągiem; kawał kalarepy III) naleśnik z farszem: tuńczyk w wodzie, oliwki, pesto, jajko, kukurydza, podany z sosem pomidorowym + przyprawy IV) będzie koktajl szpinakowo-owocowy i ciasteczka pełnoziarniste jak się zmobilizuję do upieczenia![]() V) resztka tuńczyka z warzywami, oliwą, przyprawami... szklanka mleka z cynamonem i imbirem na noc do picia: dużo wody, herbata. + 45 min ćwiczeń z Cindy Crawford : P Edytowane przez DemiRose13 Czas edycji: 2012-08-08 o 15:42 |
|
|
|
|
#2536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Raz u mnie jest drugie raz zupa -nie wydziwiam zbyt. Dodaje olej,jem mamine obiady ,wiec nie mam co tu odejmowac. |
|
|
|
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
U:
1. grahamka: obie części z margaryną, serkiem do smarowania (czosnkowo-bazyliowym), pomidorem i cebulą i papryką czerwoną 2.gruszka, jabłko 3.ziemniaki, gołąbek 4. jabłko 5. 2 kromki zwykłego chleba z margaryną, wędliną (3 plasterki ), pomidorem i cebulą Ervisha mogę liczyć na Twoją opinię? ![]() innych zdanie też oczywiście poznam
|
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Moja R
![]() I 6 musztardowych placków otrębowych II morela, jabłko plus garść pestek słonecznika III koktajl z kefiru, jeżyn, siemienia lnianego i otrąb pszennych IV Miseczka barszczu ukraińskiego V Pół woreczka kaszy jęczmiennej z warzywami z połową puszki tuńczyka wsw, koncentratem pomidorowym, czosnkiem, natką pietruszki, wymieszane na patelni bez tłuszczu VI będzie micha sałatki (pekińska, kukurydza, pomidory, papryka zielona, czerwona) polana sosem czosnkowym (jogurt+czosnek+pieprz i sól) Nie nazywałam posiłków, bo siedzę sobie w domu na urlopie, spaceruję, robię zakupy i tak trochę jem z nudów, więc nie ma typowych 3 posiłków + 2 przekąsek, ale chcę postarać się jeść więcej niż dotychczas, żeby ta waga w końcu zaczęła jakoś lecieć i żebym znowu po tygodniu nie rzuciła się na loda, czy jakiegoś pączka.
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do obiadu to tak na sucho ten gołąbek bez sosu? Zresztą dla mnie zawsze było dziwne jedzenie gołąbków z ziemniakami. moja mama robiła farsz z ryżu i mięsa i podawała z sosem ale wiem ze niektórzy jedza z ziemniakami ![]() nie wiem jak uważają inne dziewczyny ale to mi U nie przypomina a jak już to bardzo słabe. Niektóre osoby by na tym chudly. Pamiętaj że jesz ale się ruszasz, wiec spalasz? Nie ruszałaś się dzisiaj z domu, tylko leżałaś? Chyba nie Za mało u Ciebie białka i tych zdrowych tłuszczy. Moje U I serek wiejski z brzoskwinią, zdrowym błonnikiem, granolą z Biedronki, pestkami dyni (wiem,że to samo ale pokochałam takie smaki )II Lód Opera mini (360ml) ten czekoladowy III Ponownie pizza wegetariańska z keczupem na cieście francuskim (o średnicy 35cm/ wielkość tortilli wieloziarnistej z Biedronki, tylko ze prostokąt) IV kilka trójkątów z ciasta francuskiego z wiśniami, fistaszki? V Pewnie 2 bułki pszenne każda po50g na pół każda połówka z Bieluchem z ziołami w plastrach, pomidor(doszłam do wniosku ze sama moge zrobić taki serek w plastrach i wyniesie mnie taniej ), 2 gotowane jajka na miękko w wesji XXL (od babcinych kur )
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-08-08 o 18:54 |
|
|
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
Hej. To mój pierwszy post tutaj
Swojego jadłospisu nie oznaczam żadną literką. Po prostu chcę się zdrowo i racjonalnie odżywiać.Śniadanie: sałatka z pomidora, ogórka, papryki i plasterka polędwicy z łyżeczką jogurtu naturalnego, koperkiem i suszoną pietruszką, kromka ciemnej bułki z serkiem śmietankowym Almette, mrożona kawa zbożowa 2 Śniadanie: tost z kromki chleba żytniego z dżemem pomarańczowym, 100g jogurtu naturalnego z płatkami migdałowymi i cynamonem Obiad: miseczka zupy pomidorowej z makaronem, 4 paluszki rybne, 3 łyżki kaszy gryczanej, kalafior posypany solą morską i różnymi ziołami Kolacja: 2 wafle ryżowe z polędwicą, pomidorem, ogórkiem, papryką, jajkiem na twardo i świeżą bazylią, kubek mięty na zimno z lodem Do tego woda (czasami z cytryną) + ćwiczenia z Mel B i rowerek stacjonarny. Proszę o szczerą ocenę
|
#2541 | ||||
|
Zadomowienie
|
hello_penny, ale skoro Bibiannaa zjadła na śniadanie 2 kanapki, to może wcale nie chciała, aby kaszka wyszła gęsta
Rzadka kasza manna to super zupa mleczna, która swoją drogą chodzi za mną od jakiegoś czasu, ale jak przychodzi co do czego, to i tak gotuję ją na gęsto z płatkami i otrębami owsianymi tak jak zawsze![]() Cytat:
Moooje smaki, oddawaj!![]() Cytat:
Jest wszystko czego potrzeba + słodkości, czyli i ciało, i umysł zadowolone![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co najbardziej polecasz do awokado? Wiem, że moi rodzice bardzo je sobie chwalili w prostym połączeniu w sałatce owocowej z kiwi, bez żadnych innych dodatków (więc mogę to polecić z mojej strony, choć sama nie próbowałam )Moje dzisiejsze U. Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem, tymiankiem, prażoną cebulką, czarnymi oliwkami i ketchupem; 2 kromki śliwkowego razowca z ziołowym camembertem, salami, pomidorem, jasnymi winogronami i sałatą Do kawy: 2 nektarynki, papierówka Obiad: mięso z udźca indyka w przyprawach i sosie własnym z kaszą kuskus, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą Do kawy: 200ml rolady lodowej cappuccino, podanej z borówkami amerykańskimi i orzechami włoskimi Kolacja: 2 kromki śliwkowego razowca z szynką, żółtym serem, sałatą, pomidorem, szczypiorkiem i chrzanem / sosem czosnkowym Do picia: woda źródlana, 2x czarna kawa, herbaty: yerba mate, zielona, ziołowa, owocowa. A jutro śniadanie będzie znów takie same jak wczoraj i dziś, bo się zakochałam w tym zestawie ![]() ). No i te lody cappuccino świetnie komponują ze smakiem borówek, więc pewnie też powtórzę
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-08-08 o 19:03 |
||||
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje U I serek wiejski z brzoskwinią, zdrowym błonnikiem, granolą z Biedronki, pestkami dyni (wiem,że to samo ale pokochałam takie smaki ) II Lód Opera mini (360ml) ten czekoladowy III Ponownie pizza wegetariańska z keczupem na cieście francuskim (o średnicy 35cm/ wielkość tortilli wieloziarnistej z Biedronki, tylko ze prostokąt) IV kilka trójkątów z ciasta francuskiego z wiśniami, fistaszki V Pewnie 2 bułki pszenne każda po50g na pół każda połówka z Bieluchem z ziołami w plastrach, pomidor(doszłam do wniosku ze sama moge zrobić taki serek w plastrach i wyniesie mnie taniej ), 2 gotowane jajka na miękko w wesji XXL (od babcinych kur )
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze:
I manno owsianka z bananem,truskawkami,malin ami,dżemem brzoskwiniowym,malinowym, herbata z miodem i cytryną II b-smart (longer i frytki), redds malinowy III podwójna kanapka z serkiem śmietankowym i jajkiem sadzonym, brokuły,ogórki małosolne, herbata z miodem i cytryną 4 wafle ryżowe z dynią IV grahamka na pół; każda z serkiem śmietankowym,sałatą,szynk ą i pomidorem,herbata z miodem i cytryną jest żarcie z kfc ale mam żyć normalnie a normalność oznacza też spotkanie z nową klasą w kfc
|
|
|
|
#2544 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie oceniające panie chyba wyjechały na wakacje
![]() Moja dzisiejsza R: śniadanie: jajecznica z dwóch jaj na łyżeczce oliwy z polędwicą i cebulą + 2 kromki pełnoziarnistego, kawa z mlekiem 2% drugie: serek wiejski + szczypiorek + pomidor + fasola czerwona, czerwona herbata obiad: sałatka: mieszanka sałat, duszony kurczak, pomidor, orzechy włoskie, arbuz kolacja: łosoś wędzony + 2 świeże ogórki
|
#2546 | |
|
Raczkowanie
|
poprosze ładnie o wczorajsze i dzisiejsze
RRRdzisiaj: 1) kawa z mlekiem, owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, łyżka kaszy manny, mleko 2% (szklanka) 2) bułka grahamka z masłem, pomidorem, serem pleśniowym, majonezem 3) serek wiejski, pewnie owoc jakiś do tego 4) planuje: kasza gryczana z warzywami plus sos na śmietanie (kilka łyżek), jajko sadzone, kawa z mlekiem Cytat:
btw zerkam na te jadłospisy i widze, że codziennie podobnie - ale ja tak mam, jak mi juz jedno zasmakuje
Edytowane przez jenna2202 Czas edycji: 2012-08-09 o 11:23 |
|
|
|
|
#2547 |
|
Zadomowienie
|
Dawno tu nie pisałam
waga zaczęła spadać, wolno ale zawsze wklejam wczorajsze R śniadanko: bułka ciemna z ziarnami, łososiem z pieprzem(z biedronki - cała paczka) i ogromnym pomidorem malinowym drugie ś: jogurt naturalny augustowski, winogrona, pasek gorzkiej czekolady obiad: pesto z ciemnym makaronem, odrobiną mozarelli po obiedzie: długi spacer potem sałatka: papryka żółta, biała, zielona i czerwona, ogórek, pomidor, trochę sera fety, sałata kolacja: buła z ziarnami i swojską pieczona szyneczką
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ser pleśniowy + majonez? Odważne połączenie na R, już lepiej daj więcej masła, albo skrój więcej sera, a wyrzuć majonez (zwłaszcza, jeśli to kupny).
|
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam wczesniej mozliwosci jedzenia obiadu.. no wiem z tym majonezem, staram się ograniczać i tylko łyżeczka do smaku
ale postaram się ograniczyć. ile to kalorii na oko? mnie kiedys wyszlo, że 1500 mniej-więcej (jedząc w ten sposób).. (kaszy pół woreczka)
|
|
|
|
#2550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

tylko jeszcze to chude mleko, sama wiesz. 
)

U/R

Moooje smaki, oddawaj!