Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-11, 13:35   #1381
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Kurde, to ja miałam i mam fuksa

Albo sama grzecznie wchodzę do kolejki (awantura się nie zdażyła), albo np. lekarz słysząc jak kaszlę mnie wpuścił od razu, albo ktoś mi ustąpi miejsca. To samo jak z wózkiem szłam - na palcach jednej ręki mogę policzyć, ile razy to SAMA musiałam prosić kogoś o pomoc przy wsiadaniu do autobusu - zawsze ludzie sami pomagają, nawet nie pytając tylko biorąc wózek A autobusami jeżdżę ogromnie, nigdy to nie było dla mnie przeszkodą łącznie z tym, że pociągami też jeżdżę
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:43   #1382
Hosenka*
Zakorzenienie

Mi się zdarzyło na razie raz - w kościele A tak to nie mam zbytnio okazji stawac w kolejkach.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 13:48   #1383
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Cudowne uczucie zapewne ja tylko na razie czuje pluskanie małe. Dzisiaj od rana czekam na znak od dzidzi ale jakoś cisza i spokój, zaczynam się martwić delikatnie.
nie martw się, to jeszcze tak naprawdę pierwsze szturchańce- ja ostatnio przez dwa dni ledwo ledwo co czułam, dopiero gin pokazał na usg że jest wszystko ok i przy badaniu zaczęłam już czuć z powrotem

a dziś mój syn gadał do brzucha i czuł kopniaki, fajnie,że nawiązują wieź, wiecie on generalnie ma to wszystko w dupie 12 lat i nagle małego brata?
hehehe dlatego lubię te chwile jak się mnie pyta czy Leo kopie czy może teraz śpi
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 14:45   #1384
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Będą mieli mega niespodziankę . My też długo czekaliśmy z tym aby powoedzieć rodzinie, dziadkowie dowiedzieli się szybciej ale reszta dopiero po genetycznych. Trochę woleliśmy odczekać ze względu na te moje plamienia.
Bardzo dobrze rozumiem takie czekanie

Oby pozytywna!
Moi rodzice sa mlodzi jak na dziadkow - mama ma 43 lata, tata 42
Sami maja 6-letnia corke, wiec oczekuje wielkiego zdziwienia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 15:14   #1385
bokeh
Zakorzenienie

Po godzinie nadrabiania nareszcie skończyłam !
nie będe cytowac wszystkiego na co chciała bym odpowiedzieć bo tematy już nieistotne :P

Wczoraj zaczęłam 17 tydzień, czuje coraz częściej małą rybke w brzuchu i pukanie i brzuch też jakoś w ost tygodniu mi urósł! :P

W poniedziałek wizyta już normalnie nie moge sie doczekać

A w ogóle to jestem zła bo dalej nie mamy z tż knajpy na obiad weselny, mieliśmy mieć jedna to nas wykiwali..... mamy jeszcze jedna na oku ale nie widzi mi się tak na 100%

W ogóle ost na nic nie mam czasu.... dziwne bo jak pracowałam to też narzekałam na brak a teraz zdaje mi sie ejszcze bardziej

Ale mi się meszek na brzuchu zrobił ! czy to po ciąży zniknie??
Stary 2012-08-11, 15:17   #1386
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

My też długo czekaliśmy, niektórzy dowiedzieli się dopiero niedawno. A ze znajomych jeszcze nie wszyscy wiedza a jestem w 22 tygodniu.
Moi rodzice też młodymi dziadkami będą mama 44 tata 47. Męża mama jest trochę starsza i ma już jedna wnuczkę. Babcia męża będzie miała 8 prawnuków va koja pierwsza prawnuczke.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 15:29   #1387
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez tak uwazam

TZ dzis w pracy, takze mam dzis dzien dla siebie Zaraz wybywam z mieszkania, moze zakupy?

Wiecie, ze dziadkowie naszej dzidzi jeszcze nic nie wiedza o jej istnieniu?
Chcielismy powiedziec im wlasnie po genetycznym jak juz bedziemy wiedziec co i jak.
TZ pracuje caly weekend, wiec nie bardzo jest okazja, zeby powiedziec jego rodzicom, oni z kolei pracuja w tygodniu.
Chyba zrobimy to 15 sierpnia (wolne dla wszystkich ).

Moi rodzice tez nic nie wiedza. Mam do nich prawie 600km :/ A nie chce tego robic przez skypa czy telefon. Na szczescie 23 sierpnia przyjezdzaja nad morze (1h pociagiem ode mnie) i wtedy im powiemy.
Dobrze sie sklada, bo 24 sierpnia mam urodziny i to JA IM zrobie prezent
Super! Dobrze, że udało się Wam tak długo wytrzymać U mnie się wydało po kilku dniach...zanim cokolwiek mogłam ustalić.

Dziewczyny ale noc O 3 nad ranem ktoś wali w drzwi i nie odpuszcza, nagle krzyk, że się pali, wszyscy się ewakuowaliśmy przed blok w dresach lub w szlafrokach, hałas, dymu peło, śmierdzi, my z kotem przerażonym na rękach, dwa wozy strażackie, policja. Ktoś naszej sąsiadce bezczelnie piwnice podpalił....Internet nie działał, TV i telefon też-kable się popaliły. Co za ludzie, przecież jakby gaz wybuchł to poszlibyśmy wszyscy w powietrze... Nie wiem... bral słów na głupotę gówniarzy....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 15:37   #1388
nafiyqa
Zakorzenienie

Moi rodzice i rodzice TZ beda pierwszy raz dziadkami.
Moi dziadkowie pierwszy raz pradziadkami
Jeeej, jak to brzmi "prababcia"... W wieku 62 lat

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Meduzza, ale nieciekawa sytuacja!
Rzeczywiscie, niby glupi zart, a przeciez moglo skonczyc sie tragicznie!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 15:41   #1389
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam Was dziewczyny, strasznie ponury dzień dziś. Od rana u nas pada deszcz i jest zimno, chyba w odpowiednim momencie wróciliśmy z wczasów. Dziś rano trochę dłużej poleżałam, no ale potem już nabrałam sił, więc wzięłam się za porządki, załadowałam pralkę, niedawno skroiłam sałatkę jarzynową to sobie zjem na kolację

Obiadek już zjadłam, jeszcze mi zupa została, ale to chyba na później.

Dostaliśmy wczoraj płytkę z wesela kuzyna, więc chyba dziś idealny dzień na obejrzenie

Co do przywilejów, ciężko mi się na razie wypowiadać, bo u mnie brzuszek dopiero od nie dawna widać. Ale generalnie nie liczę na jakieś ustępstwa bo mogłabym się przeliczyć, chyba ogólnie panuje coraz większa znieczulica, ale też nie uogólniam, bo wiem, że jest wielu wspaniałych ludzi, a jednak ja jakoś lubię wierzyć w ludzi.

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pędźcie dziewczynki do klubu galerię zapełniać bo bardzo nas tam mało
Ja mam trochę świeżych zdjęć, więc myślę, że coś dorzucę

Edytowane przez Basia_Bogusia
Czas edycji: 2012-08-11 o 15:39
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 15:49   #1390
Hosenka*
Zakorzenienie

Pokażę Wam mojego dzidziusia z czwartku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3896.jpg (36,1 KB, 62 załadowań)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 15:57   #1391
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
cudne

pacan jeden

mi też się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś przepuścił czy coś. Nawet sytuacja z przed chwili. Byłam w osiedlowym warzywniaku kolejka na kilometr, ja stoję, baba się na brzuch twardo patrzy, ale nie ustąpi. ja nie wymagam, żeby mi ustępowano, ale po co się tak głupio gapić. Pod koniec myslałam, ze zemdleje, aż się o blat oparłam :/

Z tym wpuszczaniem ciężarnych do gina poza kolejnością to jest trochę ciężka sytuacja. Tam gdzie ja chodzę każdy ma swoja godzinę i nikt nikogo nie przepuszcza i to mi pasuje. Ale kiedyś byłam u gina gdzie kobiety ciężarne wchodziły poza kolejnością. trzeba było najpierw przyjść i się zarejestrować w danym dniu. No i tak siedziałam 5 godzin przed gabinetem :/ cieżrne przychodziły i od razu wchodziły a inni czekali :/ wiec to jest zależne po której jesteś stronie medalu. i co najlepsze i tak mnie lekarz nie przyjął, ale to już jest inna piekielna historia
allle się rozpisałam mam nadzieje, ze ktoś to przeczyta
No właśnie kolejki u gina to inna sprawa. U mnie zazwyczaj się długo nie czeka, bo każdy ma swoją godzinę, no i zawsze można wcześniej zadzwonić i spytać czy są opóźnienia. Bo tak to nie wiem kogo tu przepuszczać jak czasem same ciężarne siedzą, tylko wielkość brzucha różna

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość

Powiem tak, w pierwszej ciąży pracowałam do 28 tygodnia. Codziennie dojeżdżałam autobusem i tramwajem, chodziłam na pocztę odbierać korespondencję i NIGDY nie zdarzyło mi się, aby mnie ktoś przepuścił w kolejce lub ustąpił miejsca Takie życie Ba, kiedyś nawet mnie jeden facet skrzyczał, że za wolno przez pasy przechodzę, bo mu się spieszy .... a był listopad i padał śnieg...
No chyba bym nakopała do dupy za takie coś ale cham!

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super! Dobrze, że udało się Wam tak długo wytrzymać U mnie się wydało po kilku dniach...zanim cokolwiek mogłam ustalić.

Dziewczyny ale noc O 3 nad ranem ktoś wali w drzwi i nie odpuszcza, nagle krzyk, że się pali, wszyscy się ewakuowaliśmy przed blok w dresach lub w szlafrokach, hałas, dymu peło, śmierdzi, my z kotem przerażonym na rękach, dwa wozy strażackie, policja. Ktoś naszej sąsiadce bezczelnie piwnice podpalił....Internet nie działał, TV i telefon też-kable się popaliły. Co za ludzie, przecież jakby gaz wybuchł to poszlibyśmy wszyscy w powietrze... Nie wiem... bral słów na głupotę gówniarzy....
O cholera, to nieciekawe bardzo :/ pewnie szanse na złapanie gnojków małe, szkoda bo przydałaby się solidna kara za takie coś

Debrah czy na zdjęciu w avatarze to Ty?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 16:09   #1392
Debrah
Zakorzenienie

Nie, to Keira Knightley. Ja jestem w klubie umieszczona
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 16:10   #1393
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Normalnie tym gówniarza już wakacje powinny się skończyć, bo już kurde im się nudzi. Gdzie są Ci rodzice

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-11, 16:22   #1394
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Fajny dzidziuś, zdaje się, że ma zwinięte nóżki do góry,

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Tak sobie siedzę, oglądam zdjątka w klubie, kątem oka zaglądam na telewizor, a przed chwilą przyglądnęłam się mojemu brzuszkowi i zauważyłam ciemną linie od pępka Wiedziałam, że w końcu się pojawi, ale dobre, bo wczoraj jej jeszcze nie było

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
No właśnie kolejki u gina to inna sprawa. U mnie zazwyczaj się długo nie czeka, bo każdy ma swoją godzinę, no i zawsze można wcześniej zadzwonić i spytać czy są opóźnienia. Bo tak to nie wiem kogo tu przepuszczać jak czasem same ciężarne siedzą, tylko wielkość brzucha różna
No jeśli chodzi o kolejki u lekarza to ja podobnie, u gina też nie czekam w kolejce, zawsze mam wyznaczoną godzinę i jeszcze mi się nie zdarzyło czekać
Stary 2012-08-11, 16:51   #1395
bokeh
Zakorzenienie

ooo to ja do ginki zawsze z godzine czekam, mimo że mam umówioną godzine to zawsze przedemna są jeszcze kobitki... raz sie tylko zdarzylo że nie bylo nikogo dosłownie i 5 minut czekałam.... boje sie właśnie o poniedziałek bo ona z urlopu wróciła i pewnie poumawiała tyle pacjentek że szok...

Dodałam własnie zdjecia do klubu.

W ogóle powiem Wam coś bo troche mnie to zmartwiło, odebrałam ostatnio wynik badania prenatalnego wraz z testem pappa, i po badaniu samym usg na zespół downa miałam prawdopodobieństwo 1:4947 a po tescie pappa mam 1:1418..... trochę mnie to zaniepokoiło, niby mieści się w normie tzn jest nadal ponad ale ehh
Stary 2012-08-11, 17:10   #1396
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Ja tak tylko szybciutko bo nie bardzo mam czas dziś, ale muszę się Wam pochwalić moimi zakupami dla Malutkiej Komplecik nowy śpioszki + kaftanik za 31,50 (będzie do szpitala), sukienka za 6 zł i spodnie za 4 zł z SH
Bardzo ładne ubranka

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny wpadłam tylko dać znać, że żyję :0 i że z nami wszystko w porządku no i pochalę się że chyba poczułam pierwsze kopnięcie
za kopniaki

Cytat:

Wiecie, ze dziadkowie naszej dzidzi jeszcze nic nie wiedza o jej istnieniu?
Chcielismy powiedziec im wlasnie po genetycznym jak juz bedziemy wiedziec co i jak.
TZ pracuje caly weekend, wiec nie bardzo jest okazja, zeby powiedziec jego rodzicom, oni z kolei pracuja w tygodniu.
Chyba zrobimy to 15 sierpnia (wolne dla wszystkich ).

Moi rodzice tez nic nie wiedza. Mam do nich prawie 600km :/ A nie chce tego robic przez skypa czy telefon. Na szczescie 23 sierpnia przyjezdzaja nad morze (1h pociagiem ode mnie) i wtedy im powiemy.
Dobrze sie sklada, bo 24 sierpnia mam urodziny i to JA IM zrobie prezent
Podziwiam, że tyle czasu wytrzymaliście, my rodzicom powiedzielismy po pozytywnej becie, strasznie szybko, ale musiałam ich uprzedzić, że papierosów przy mnie palić nie wolno, a reszta rodziny dowiedziała się podczas mojego pobytu w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Hej,

nie dam rady wszystkiego przeczytać, więc pobieżnie tylko ogarnęłam.

Już mi trochę lepiej, katar i kaszel słabnie, więc mam nadzieję, że wyjdę z tego A na syrop z cebuli już patrzeć nie mogę

W środę poczułam pierwsze ruchy Maludy

Super, że już lepiej się czujesz
I gratuje pierwszych ruchów

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie martw się, to jeszcze tak naprawdę pierwsze szturchańce- ja ostatnio przez dwa dni ledwo ledwo co czułam, dopiero gin pokazał na usg że jest wszystko ok i przy badaniu zaczęłam już czuć z powrotem

a dziś mój syn gadał do brzucha i czuł kopniaki, fajnie,że nawiązują wieź, wiecie on generalnie ma to wszystko w dupie 12 lat i nagle małego brata?
hehehe dlatego lubię te chwile jak się mnie pyta czy Leo kopie czy może teraz śpi
To ju z na 100% imię wybrane?
Pisałaś kiedyś, żeby dać znać jak zobaczymy gdzieś kombinezon-tygryska. Trafiłam na taki na allegro :
http://allegro.pl/kombinezon-disney-...553827611.html

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Wczoraj zaczęłam 17 tydzień, czuje coraz częściej małą rybke w brzuchu i pukanie i brzuch też jakoś w ost tygodniu mi urósł! :P

W poniedziałek wizyta już normalnie nie moge sie doczekać

Gratuluje17 tygodnia i trzymam kciuki za wizytę

Mi też się taki meszek pojawił, mam nadzieję, że zniknie po ciąży

Cytat:

No faktycznie, straszna sytuacja, strachu się najedliście, ale na szczęście skończyło się ok

Cytat:
Bardzo ładny dzidziuś

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 17:34   #1397
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Pozdrawiamy Twojego Malucha
Cytat:
W ogóle powiem Wam coś bo troche mnie to zmartwiło, odebrałam ostatnio wynik badania prenatalnego wraz z testem pappa, i po badaniu samym usg na zespół downa miałam prawdopodobieństwo 1:4947 a po tescie pappa mam 1:1418..... trochę mnie to zaniepokoiło, niby mieści się w normie tzn jest nadal ponad ale ehh
Nie bój się. Tak naprawdę to te wyniki o niczym nie świadczą... Bo jedna może się cieszyć z wyniku 1:300 a druga płakać, że jest jedna szansa na 40000 na urodzenie chorego. Żadna z nas nie wie do końca czy dzieciaki są zdrowe. Trzeba tak myśleć

Hmm też bym może wrzuciła fotkę do klubu ale nie wiem jak
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 17:58   #1398
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:

hhehe ja ostatnio też wpadłam w panikę podczas balsamowania
nie miałam tak w pierwszej ciąży

Cytat:

ale musiałaś mieć stresa, bardzo współczuje sytuacji,masakra jakaś

Cytat:
piękny maluch

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie, to Keira Knightley. Ja jestem w klubie umieszczona
też ją bardzo lubię

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ubranka

za kopniaki

Podziwiam, że tyle czasu wytrzymaliście, my rodzicom powiedzielismy po pozytywnej becie, strasznie szybko, ale musiałam ich uprzedzić, że papierosów przy mnie palić nie wolno, a reszta rodziny dowiedziała się podczas mojego pobytu w szpitalu.

Super, że już lepiej się czujesz
I gratuje pierwszych ruchów

To ju z na 100% imię wybrane?
Pisałaś kiedyś, żeby dać znać jak zobaczymy gdzieś kombinezon-tygryska. Trafiłam na taki na allegro :
http://allegro.pl/kombinezon-disney-...553827611.html

Gratuluje17 tygodnia i trzymam kciuki za wizytę

Mi też się taki meszek pojawił, mam nadzieję, że zniknie po ciąży

No faktycznie, straszna sytuacja, strachu się najedliście, ale na szczęście skończyło się ok

Bardzo ładny dzidziuś
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 18:25   #1399
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm też bym może wrzuciła fotkę do klubu ale nie wiem jak
tworzysz album prywany w swoim profilu i potem udostepniasz foto dla klubu
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:09   #1400
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Kciuki chyba pomogly

Bylam na badaniu z TZ.
Juz w korytarzu biegal z kata w kat, usiedziec na miejscu nie mogl, bo sie denerwowal.
W czasie badania trzymal mnie za duzy palec u stopy (mialam trampki na sobie hahha ).
Ale do rzeczy - pani doktor powiedziala, ze nie widzi nic niepokojacego!!! NT wynosi 1,6mm, CRL 6,3mm. Powiedziala, ze ryzyko zespolu Downa jest bardzo male, a po USG jeszcze nizsze. Wyszlo 1:14626. Pozostale ryzyka sa jeszcze mniejsze.
Dzidzius podobny duzy jak na swoj wiek
Bardzo ruchliwy, bo posluchalam Was i przed badaniem wszamalam batona

Nie moglam sie napatrzec na obraz z USG. Super bylo widac raczki (machal nam!!!), nozki, glowke, nos, uszka, serducho (ale walilo!! ), a nawet zoladek.
Mamy tez piekne zdjecie w 4D

Pielegniarka pobrala mi tez krew do testu pappa. Wyniki za 2 tygodnie i od razu mam wizyte u genetyka.

TZ sie oczywiscie wzruszyl, lzy mial w oczach, a po wyjsciu ze skruszona mina powiedzial, ze glupi byl, ze wczesniej takie bzdety opowiadal Chyba to badanie pomoglo mu uwierzyc, ze naprawde bedzie ojcem, wczesniej jakby nie do konca docieralo to do niego
Przeszczesliwa jestem i sama do siebie sie w kolko usmiecham!

Wiem, ze dla wiekszosci z Was takie usg to tylko formalnosc, ale mi naprawde kamien spadl z serca!!
nooo to dobrze, że jest dobrze
Stary 2012-08-11, 20:24   #1401
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ale tu dzisiaj cisza i spokój
My wróciliśmy z zakupów, ja już wykąpana Zimno strasznie, w poniedziałek ma być tylko 14 stopni !! Nie chciałam upałów, no ale bez przesady !! Jutro jedziemy na urodzinki 2 letniego synka mojej siostry, potem pakowanie i w poniedziałek mąż wyjeżdża na wakacje !!!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 20:42   #1402
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
aparat genialna sprawa ale droga pierońsko za to efekty super, chociaż czasem tęsknię za tym żelastwem, jednak prawie 3 lata to już zaczęłam jak ozdobę traktować

cytrynowa, nie ma szans, wczoraj patrzyli a jak zauważyli brzuch to głowa w szybę(jechałam tramwajem 2 razy ) a że ostatnio tylko leżę to takie stanie w tłumie no myślałam, że zemdleję

wariatka, wczoraj narzekała, że nie ma aut a dzisiaj się chwali, że kupiła jakie kupiłaś?

po wczorajszym spacerze tak mnie bolą nogiiiiiii masakra, zakwasy mam normalnie

a ja ostatnio całe dnie siedziałam tylko na otomoto i gratka i czatowałam na okazję
kupiłam maluszka...seata ibizę 2000r. ,1.6 , automat..
fajnie mi się jeździ oprócz tego buczenia..w pon zostawiam u mecha, bo powiedział że to może jakieś łożysko albo pasek klinowy albo rolka od paska

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My wróciliśmy z zakupów, ja już wykąpana Zimno strasznie, w poniedziałek ma być tylko 14 stopni !! Nie chciałam upałów, no ale bez przesady !! Jutro jedziemy na urodzinki 2 letniego synka mojej siostry, potem pakowanie i w poniedziałek mąż wyjeżdża na wakacje !!!

no i dobrze.. można spokojnie nadrobić
mmmmm ale wypiłam pyyyyszny soczek marchewkowy... miałam zostawić dla córy..ale że śpi od popołudniowej drzemki to stwierdziłam, że mmmhmmm a co tam nawet się nie dowie, że robiłam hehe.. :P
Stary 2012-08-11, 20:53   #1403
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
U nas też zimno i ponuro i do tego jeszcze pada. Jak nie upały to zimno. Co za lato.
To twój mąż jedzie sam na wakacje, puszczasz go samego

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-11, 21:26   #1404
sylwietta1988
Zakorzenienie

Przeczytałam sobie własnie dzisiejsze wpisy cały dzien nie miałam netu konserwacja nadajnika czy cuś takiego

Ale sie wscieklam na małża. Usnął dziad na kanapie przed TV i dobudzic go nie moge tylko jakies nieartykułowane dzwięki wydaje jak probuje go obudzic Az mi się cisną na usta słowa, których z przyzwoitości nie zacytuję... w sumie ma prawo bo po nocce w ogóle nie spał ale niech by się położył jak człowiek w sypialni a nie tu chrapie, że dzwięk mi zakłóca!!! Z zemsty zostawię go bez przykrycia A potem się zerwie w środku nocy i mnie obudzi jak bedzie po omacku łaził po sypialni

A tak w ogóle to co ta pogoda sobie wyobraza? 14-17 stopni w sierpniu???? Czyzny to już koniec lata?

Co do przywilejów- ja w kolejce do gina czekam jak każda inna- czy ciężarna czy nie, zależy od tego która po której przyjdzie. Nie ma przepuszczania i bitwy na miejsca. Komunikacja miejską nie jeżdzę bo zmotoryzowana jestem, poza tym na wiosce raczej takowej nie ma
Wkurza mnie jedynie smród papierosów w miejscach publicznych zawsze nienawidziłam tego paskudztwa a teraz jeszcze z e względu na malucha to białej gorączki dostaję jak poczuję
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:31   #1405
laurka23
Zakorzenienie

Nawet dużo nadrabiania nie miałam, coś mało aktywne dziś jesteście

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Ja tak tylko szybciutko bo nie bardzo mam czas dziś, ale muszę się Wam pochwalić moimi zakupami dla Malutkiej Komplecik nowy śpioszki + kaftanik za 31,50 (będzie do szpitala), sukienka za 6 zł i spodnie za 4 zł z SH
Super ciuszki

Cytat:

Chyba bym ze stresu padła I jeszcze biedne kocisko. Moja by chyba oszalała i nas całych podrapała.

Cytat:
Fajny dzidziol, super się na takie zdjęcia patrzy bo widać że maluchy rosną

Cytat:
ooo to ja do ginki zawsze z godzine czekam, mimo że mam umówioną godzine to zawsze przedemna są jeszcze kobitki... raz sie tylko zdarzylo że nie bylo nikogo dosłownie i 5 minut czekałam.... boje sie właśnie o poniedziałek bo ona z urlopu wróciła i pewnie poumawiała tyle pacjentek że szok...

Dodałam własnie zdjecia do klubu.

Ja też jestem zawsze na konkretną godzinę umówiona i rejestratorka lekarzowi podaje karty pacjentów. Lekarz po pacjentki sam wychodzi. Poza tym, u niego prawie same ciężarne

Wynikiem testu pappa w ogóle się nie przejmuj! To tylko statystyka!

Dzięki dziewczyny za pochwalenie mojego rękodzieła Kiedyś dużo lepiłam, ale teraz mi się kompletnie nie chce
Ważne że siostra zadowolona

Urodziny się udały, chłopaki zachwycone trampoliną. Cała rodzinka się składała na 3 metrowy batut Ale dzieciaki wielką frajdę z tego mają

Jestem wykończona, pora się kąpać i spać. Dobrej nocki
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 21:56   #1406
LadyWhisper
Zakorzenienie

Djerba no widzisz fajnie, że się udało z tym autkiem
Bokeh dokładnie, test pappa to tylko statystyka!!!
Ją się wkurzylam dzisiaj bo byliśmy media markt i słuchajcie czekałam chyba pół godziny żeby nas obsłużyli!!! Już mi plecy pękały strasznie chciałam wyjść ale mąż mnie powstrzymał bo koniecznie chciał mi kupić tego tableta. Najgorsze, że część ludzi gapila się n mój brzuch ale oczywiście zero reakcji tylko oczy jak 5 zł, bo ją w tych krótkich włosach faktycznie młodo wyglądam... ale byłam zła!!! Ale tableta mam i jestem happy
Zrobiłam pyszne panierowane pieczarki rany genialnie mi wyszły muszę się pochwalić mniam. Jestem padnieta niemożliwe ale szczęśliwa bo zaczynam w miarę normalnie funkcjonować a dobrze się czuje

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:17   #1407
Debrah
Zakorzenienie

Pokażesz się nam Lady w krótkich włosach?
Cieszę się, że z Twoim zdrowiem lepiej
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-11, 22:31   #1408
aska27adopcje
Zadomowienie

A ja dzis caly dzien przesppalam w sumie ... moj mial sprzatac, naprawioac sciany myc, wyszlo jak zwykle nic, bo usnal razem ze mna ... podzielismy sie poducha ... chyba musze sie przyzwyczaic ze wiekszosc bede sama riobic juz zawsze, bo mamusia wychowala lenia patentowanego
Stary 2012-08-11, 23:02   #1409
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Djerba no widzisz fajnie, że się udało z tym autkiem
Bokeh dokładnie, test pappa to tylko statystyka!!!
Ją się wkurzylam dzisiaj bo byliśmy media markt i słuchajcie czekałam chyba pół godziny żeby nas obsłużyli!!! Już mi plecy pękały strasznie chciałam wyjść ale mąż mnie powstrzymał bo koniecznie chciał mi kupić tego tableta. Najgorsze, że część ludzi gapila się n mój brzuch ale oczywiście zero reakcji tylko oczy jak 5 zł, bo ją w tych krótkich włosach faktycznie młodo wyglądam... ale byłam zła!!! Ale tableta mam i jestem happy
Zrobiłam pyszne panierowane pieczarki rany genialnie mi wyszły muszę się pochwalić mniam. Jestem padnieta niemożliwe ale szczęśliwa bo zaczynam w miarę normalnie funkcjonować a dobrze się czuje
też bym chciała tableta...ale chyba w tym ms muszę sobie odpuścić
chcę sobie jakiś dobry sprzęt audio kupić do auta i navi..

czym je panierowałaś?
ja właśnie zamarynowałam karkówkę i jutro na grilla będzie z sałateczką grecką, kiełbaskami i kurczaczkami mniaaaaaami
Stary 2012-08-11, 23:08   #1410
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Śliczny dzidziuś i jaki duży już

meduzza, współczuję takiej sytuacji, dobrze, że to "tylko" piwnica a nie cały blok.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości