|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
powiem Wam że z tym puszczaniem w kolejkach to sam sprzedawca /kasjer powinien zwracać na to uwagę
ludzie mają w dupie czy ciężarna, kulawa, stara niestety ![]() ja nie liczę na takie przywileje |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35826177]Dziewczyny, nie do koca się zgodzę. NIGDY nie rozpatruje się samego tsh, tylko w połączeniu z ft3 i ft4.
Jak pisałam - poszłam do endo-gino, mimo tsh 2,3 (całkowicie w normie) jest ok - bo ft 3/4 są w normie ładnej. Ja bym chciała umieć taką amatorszczyznę Ładny janiołek No tak zgodzę się z tobą, ale jak jest Tsh jest niepokojące, to trzeba zrobić ft3, ft4 i zobaczyć czy wszystko ok. U lenovy to Tsh 3,6 nie jest zbyt dobre. Tynkarskiej, że jej mama choruje na niedoczynność. Zrobi pozostałe badania i pójdzie do endokrynologa skonsultować wyniki, bedze spokojniejsza. |
|
|
|
#1353 |
|
Konto usunięte
|
A to na pewno
|
|
|
|
#1354 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale ten czas leci Cytat:
Cytat:
[QUOTE=djerba;35825595]Dzień doberek dziewczyny.... ![]() Ahhh idę Was nadrabiać.. wczoraj wariacki dzień. jechałam 90km za miasto żeby kupić autko i kupiłam w końcu ale już mnie denerwuje bo wyje jak stara baba i dzisiaj do mechanika zobaczyć o co kaman ![]() ale fajnie...2 ms nie jeździłam i jak wsiadłam to jechałam cały czas na sztywnej nodze hehe i to jeszcze pr zez autostradę hihiale dałam radę i w końcu nie jestem zależna od mojej mamy ! ![]() QUOTE] Jakie auto kupiłaś? Kurcze nie zacytowało mi się wszystko co chciałam, a z tego co pamiętam miałam jeszcze pogratulować marsi syna, którego chwalą , a nafiyqa udanej wizyty Przepraszam, pousuwałam cześć grafiki bo mi wiadomość nie chciała przejść
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie. z synkiem pracowałam do 7 m-ca, jeździłam autobusem, NIKT i miejsca nie ustępował ( po za jednym nastolatkiem - 2 razy i jednym panem po 50tce - raz).
nawet u ginka babki mnie przepóścić nie chciały! ale to akurat zlewałam i wchodziłam sama po za kolejnością :P no przecież by mnie nie pobił :P
|
#1356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() marsi idziemy "łeb w łeb" bo mi się tez dzisiaj zaczął 19 tyd. no i witam się w ten jakis niby ładny, ale ponury dzień, idę zjeść śniadanko i mykam na jakieś małe zakupki buziaki miłej soboty
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam komuś i nie mogę pokazać, bo to na rocznicę ślubu tej osoby, dla jej męża.
Mnie raz facet przepuścił w drzwiach do busa, jak wracałam z miasta do domu, z przyjaciółką. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-11 o 10:45 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
ale dziś zimno, 14 stopni ciekawe czy to już jesień idzie czy jeszcze przyjdą upały. U mnie w nocy jakieś imprezy były w bloku, jak wyłączyli muzykę to sami zaczęli śpiewać, nie wiem co gorsze ![]() Laurka bardzo ładny aniołek ![]() Miłej soboty |
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że będzie jeszcze ciepło, jedziemy z mężem w następna sobotę na tydzień do muszyny. Upałów nie wymagam, ale 25 stopni będzie idealne
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
a co do gina to chyba normalne, że ciężarne powinny wchodzić jako pierwsze, co za babska
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja tak tylko szybciutko bo nie bardzo mam czas dziś, ale muszę się Wam pochwalić moimi zakupami dla Malutkiej Komplecik nowy śpioszki + kaftanik za 31,50 (będzie do szpitala), sukienka za 6 zł i spodnie za 4 zł z SH
|
|
|
|
#1363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to efekty super, chociaż czasem tęsknię za tym żelastwem, jednak prawie 3 lata to już zaczęłam jak ozdobę traktować![]() Cytat:
) a że ostatnio tylko leżę to takie stanie w tłumie no myślałam, że zemdleję ![]() Cytat:
jakie kupiłaś? po wczorajszym spacerze tak mnie bolą nogiiiiiii
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i te śpioszki! jejciu jaki ten misiek słodki, taki zawstydzony jakby |
|
|
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
nosiłam przez 2,5 roku i nawet przez chwilkę nie żałowałam tej decyzji
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Jaka pogoda beznadziejna rano lało teraz jest trochę słońca ale zimno chyba lato już się kończy mam nadzieję że to tylko przejściowe bo ja dopiero za tydzień idę na urlop i jedziemy z mężem nad jeziorko odpocząć kilka dni i liczę na dobrą pogodę ![]() Co można zjeść na śniadanie kobietki bo jakoś weny twórczej nie mam Mąż śpi po nocy, ojczulek tak samo mama z bratem i bratanicą pojechali do rodzinki na kilka dni więc cisza i spokój dookoła jak ja to lubię ![]() Popołudniu jedziemy na roczek do mojej szwagierki synka i mam dla nich niespodziankę zrobioną przez moją bratową wózek z arbuza jak prześle mi zdjęcie tego co stworzyła to później wam pokażę
|
#1367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykre z tym chłopakiem. Ja to bym takiego chyba wyciągnęła z samochodu i wykastrowała butem na środku drogi. A co do ciężarnych, to jak ostatnio byłam u ginekologa, to przyszłam pierwsza, więc miałam prawo wejść jako pierwsza do gabinetu, ale zaraz potem przyszła taka moja znajoma, która prawdopodobnie w chwili obecnej jest już po porodzie... Chciałam ją puścić, mimo, że sama też jestem w ciąży, ale nie chciała, bo jeszcze jej nie uzupełnili karty o ciśnienie i wagę (robią to przed badaniami w innym pomieszczeniu). Cytat:
Opłaca się to nosić, naprawdę się opłaca, wcale nie przeszkadza w życiu i nie wygląda tak brzydko na zębach, czasem można sobie podrażnić policzki, ale nie ma tragedii....
|
||
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Spacerować po delikatnych szlakach, wybrać się na słowację, do zakopanego pewnie się wybierzemy. A tak konkretnie to mamy zamiar spędzić pierwsze leniwe wakacje. Zwykle aktywnie, góry i szlaki. A te i następne będą bardzo spokojne. Później jak mała urośnie to kupimy nosidełko i wybierzemy się w bardziej aktywniejsze wakacje.
A muszyna i tamte okolice wybraliśmy, bo blisko tam jest od nas. Cytat:
Super zakupy. Ja też się pochwale moimi zakupami jak tylko porobie zdjecia |
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi też się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś przepuścił czy coś. Nawet sytuacja z przed chwili. Byłam w osiedlowym warzywniaku kolejka na kilometr, ja stoję, baba się na brzuch twardo patrzy, ale nie ustąpi. ja nie wymagam, żeby mi ustępowano, ale po co się tak głupio gapić. Pod koniec myslałam, ze zemdleje, aż się o blat oparłam :/ Z tym wpuszczaniem ciężarnych do gina poza kolejnością to jest trochę ciężka sytuacja. Tam gdzie ja chodzę każdy ma swoja godzinę i nikt nikogo nie przepuszcza i to mi pasuje. Ale kiedyś byłam u gina gdzie kobiety ciężarne wchodziły poza kolejnością. trzeba było najpierw przyjść i się zarejestrować w danym dniu. No i tak siedziałam 5 godzin przed gabinetem :/ cieżrne przychodziły i od razu wchodziły a inni czekali :/ wiec to jest zależne po której jesteś stronie medalu. i co najlepsze i tak mnie lekarz nie przyjął, ale to już jest inna piekielna historia ![]() allle się rozpisałam
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
wpadłam tylko dać znać, że żyję :0 i że z nami wszystko w porządku
|
|
|
|
#1371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze na pierwsze kopnięcia muszę kilka tygodni poczekać ![]() Cytat:
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ dzis w pracy, takze mam dzis dzien dla siebie Zaraz wybywam z mieszkania, moze zakupy? ![]() Wiecie, ze dziadkowie naszej dzidzi jeszcze nic nie wiedza o jej istnieniu? ![]() Chcielismy powiedziec im wlasnie po genetycznym jak juz bedziemy wiedziec co i jak. TZ pracuje caly weekend, wiec nie bardzo jest okazja, zeby powiedziec jego rodzicom, oni z kolei pracuja w tygodniu. Chyba zrobimy to 15 sierpnia (wolne dla wszystkich ).Moi rodzice tez nic nie wiedza. Mam do nich prawie 600km :/ A nie chce tego robic przez skypa czy telefon. Na szczescie 23 sierpnia przyjezdzaja nad morze (1h pociagiem ode mnie) i wtedy im powiemy. Dobrze sie sklada, bo 24 sierpnia mam urodziny i to JA IM zrobie prezent
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-08-11 o 12:34 |
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na przywileje też nie liczę, ale zwykle - jeśli zdarza się, że ktoś mnie gdzieś przepuścił, np w kolejce - to byli to mężczyźni, ciekawa zależność
)
|
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie ... Ja dopiero niedawno wstalam ...
Eh wiecie nie nadaje sie na imprezy juz ... bylam na moim ukochanym Johnym B, bylo mi za glosno, za tloczno, czulam te wszystkie przemieszane zapaszki ... styrasznie chcialam sie pobawic, ale po 10 min tanca musialam robic 10 min odpoczynki, bo poprostu czulam sie jakbym przebiegla maraton ... umowilismy sie z moim TZ, ze bede do niego dzw 2,30 i on po mnie na 3 przyjedzie ... wyszlo tak ze o 1 bylam juz w domku, bo normalnie nie mialam juz sily ... Przed ciaza o 6 z pakietu schodzilam
|
|
#1376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
ale sobie pospałam mmmm Jeśli chodzi o przywileje to ja ostatnio jechałam tramwajem i siedziałam, brzuch miałam dobrze widoczny bo w obcisłej bluzce byłam . I podchodzi do mnie jakaś kobita i się pyta czy jej miejsa ustąpię - a ja jej mówię że Nie bo jestem w ciąży i nie dam rady stać, to się popatrzyła na brzuch i mnie zaczęła przepraszać że nei zauważyła Poza tym to chyba nigdzie , najgorzej jest właśnie u lekarzy przyjdzie cała kolejka moherów i jak im wejdziesz w kolejkę to by laską zatłukli. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kolejki u gina, to ja miałam taką sytuację Siedzę sobie już w gabinecie i przychodzi położna, że jest jedna ciężarna nie zapisana na ten dzień, ale chce tylko zwolnienie. No i gin się pyta ile dzisiaj mamy pań. Położna na to: "normalnie rekord dzisiaj, 28 kobiet i... wszystkie ciężarne" Cytat:
|
||
|
|
|
#1378 | |
|
Raczkowanie
|
Hej,
nie dam rady wszystkiego przeczytać, więc pobieżnie tylko ogarnęłam. Już mi trochę lepiej, katar i kaszel słabnie, więc mam nadzieję, że wyjdę z tego A na syrop z cebuli już patrzeć nie mogę W środę poczułam pierwsze ruchy Maludy Cytat:
Takie życie nafiyqa super wiadomość
|
|
|
|
|
#1379 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
, znalazłam małą chwilkę i trochę mogę popisać z wami.Cytat:
Cytat:
lubię takie ręcznie robione rzeczy.[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35826454]A to na pewno Hmm ja niegdy nie miałam problemu z tarczycą ale tak was czytam i się zastanawiam, że może to sprawdzić jednak. Cytat:
. My też długo czekaliśmy z tym aby powoedzieć rodzinie, dziadkowie dowiedzieli się szybciej ale reszta dopiero po genetycznych. Trochę woleliśmy odczekać ze względu na te moje plamienia. Cytat:
ja tylko na razie czuje pluskanie małe. Dzisiaj od rana czekam na znak od dzidzi ale jakoś cisza i spokój, zaczynam się martwić delikatnie. Od tej brzydkiej pogody to humoru nie mam .
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj jaka paskudna pogoda dzisiaj u mnie
![]() Jeśli chodzi o ustępowanie miejsca to mi się nie zdarzyło jeszcze ani w kolejce ani w autobusie niestety. Ja przed ciążą wielokrotnie ustępowałam kobietom z brzuszkiem albo z małymi dziećmi i tak mi jakoś smutno trochę że ludzie tacy są, widzą że stoję z brzuchem i chwieję się na zakrętach w autobusie a nikogo to nie obchodzi....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Ładny janiołek 

czekam na powrót mamy z Warszawy, ma mi przywieźć ubranka dla dzidzi
co prawda po chłopcu.. no ale co tamzobaczę i ocenie dobra, później będę Was czytać, idę do Tżta mmm...
ale ten czas leci
Nie musicie chwalić na siłę, wiem że amatorszczyzna hehe 
ale już mnie denerwuje bo wyje jak stara baba i dzisiaj do mechanika zobaczyć o co kaman 

ciekawe czy to już jesień idzie czy jeszcze przyjdą upały. U mnie w nocy jakieś imprezy były w bloku, jak wyłączyli muzykę to sami zaczęli śpiewać, nie wiem co gorsze 

mam nadzieję że to tylko przejściowe bo ja dopiero za tydzień idę na urlop i jedziemy z mężem nad jeziorko odpocząć kilka dni i liczę na dobrą pogodę