|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Tak mi się coś zdawało, że zapomniałam Karolluki pogratulować powizytowo, więc już się poprawiam! ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- A pochwalę się, że nabyliśmy dziś fotelik samochodowy dla naszej niunieczki Recaro young profi plus a później jedziemy po krzesła do Ikei mieliśmy dalej porządkować mieszkanko, ale po wczorajszym całym prawie dniu sprzątania dziś odpuściłam, bo jakoś nie mam siły, jutro porobimy dalej, jeśli będziemy mieli nastrój |
||||||||||
|
|
|
#4862 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
na razie się wstrzymuję, na leżaczek jest jeszcze trochę czasu ![]() Cytat:
A po całym dniu sprzątania należy ci się odpoczynek |
||
|
|
|
#4863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napewno bedzie wygodny i bezpieczny ile daliscie? na pewno nie mało ?
|
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witajcie dziewczynki ja podjadam maliny i leniuchuje
|
|
|
|
|
#4865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze Iwcia ale to ono takie wysokie jest ??? ja nie wiem bo mam niskie zawsze ... ale mimo wsio leż, odpoczywaj, meliski się napij Cytat:
dobra pamięć my mamy lwisty leżaczek Cytat:
no ja lubię taką pogodę ostatnio jest dla mnie najkorzystniejsza mam wieści od Marty1986222: Jestem w szpitalu, miałam wczoraj skurcze, zostawili mnie na obserwacji i faszerują fenoterolem. Pozdrowienia Martucha ma 34t więc jeszcze muszą troszke z Zuzią wytrzymać ...
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-08-11 o 17:28 |
|||
|
|
|
#4866 | ||
|
Zakorzenienie
|
A proszę powiedzcie mi tylko:
Czy zamierzacie wycinać metki z wszystkich ciuszków? Kojarzę, że któraś z Was wspominała o czymś takim. Cytat:
Widzę, że to już kolejny mężczyzna na wątku, do którego dociera co raz bardziej fakt o tym, że koniec już blisko. Ja jak mojemu wczoraj powiedziałam, że zaczynamy 30 tydzień oraz, że oficjalnie zostało nam 10 tygodni, ale równie dobrze może to być tylko z 8, to usłyszałam "O kurde, to już niedługo". To jest o tyle komiczne w mojej sytuacji, gdyż mój TŻ przecież do niedawna jeszcze cały czas powtarzał, że przecież mamy tyyyyyle czasu jeszcze. Najwyższa pora, aby do niego dotarło, że to już nie są miesiące przed nami, a tylko kilka tygodni. A Ty proszę nie strasz tak swojego biednego męża. Cytat:
|
|
#4867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jeszcze nadrobi.U mnie znowu blok czekoladowy. ![]() Cytat:
Tylko że ciągle nie sprawdziliśmy czy fotelik pasuje do samochodu... |
||
|
|
|
#4868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze. Trzymam za nich mocno kciuki!A tydzień to chyba 33, zgadza się?
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będą mojej niuni przeszkadzały to powycinam resztę. ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Miłego wieczoru dziewczyny ![]() Ja się powoli szykuję i zmykam na grilla do szwagra. Oby nie padało, bo na ciepło to nie ma co już liczyć. |
|
|
|
|
#4871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak rodziłam 2 lata temu to na początku chodziłam, siedziałam na piłce, a jak doszły parte to kazali juz mi się położyc. Cytat:
Te Bright nie sa tak kolorowe. Ale w sumie na pałaku sama moge dowiesic zabawki bardziej kolorowe. |
|||
|
|
|
#4872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śmigamy do Ikealandu
|
|
|
|
|
#4873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku faktycznie w 34t jest aktualnie Marta
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za Marte. niech wytrzyma.
Dearlie ja nie wycinam. Starszemu nie przeszkadzały. A teraz się zobaczy. |
|
|
|
#4875 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasia, jak nie macie bliższych znajomych w ciąży to bardzo chętnie ! Cytat:
Poczekamy, zobaczymy Zielona - laska z Ciebie ! Taki mały bębuszek ![]() Trzymam kciuki mocno za Martę! Dobrego wieczoru życzę Wam kochane, my idziemy na imprezę do znajomych... dziewczyna bosko gotuje więc pewnie się obęckam jak bąk... |
||
|
|
|
#4876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie miałąm na myśli położnej do porodu tylko środowiskową więc za free ![]() Cytat:
4 kg pewnie będzie miał spokojnie .No wcale nie było mi miło jak usłyszałam , że to 13 kg już wystarczy ... wk*** mnie jak nigdy wcześniej ... niektórzy tyją jeszcze więcej i jakoś gin im uwagi nie zwraca... ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
zaciśnięte ... no jeszcze mała ma sporo czasu do przyjścia na świat skoro to 34 tydzień . Buziaki
|
|
#4877 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
żartuje)Cytat:
Cytat:
![]() Widać mąż się przejął na serio,oby Tobie nie udzielił tych emocji. Cytat:
Cytat:
Moje libido też słabiutko,w dodatku mam 3małe kłykciny,i wole się nie seksić narazie. Ciekawe,bo ginek mówił,że mi je sam usunie,trochę się boję.Wolałabym zrobić to w specjalistycznym szpitalu.Zobaczymy co powie,w poniedziałek wizyta...
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-08-11 o 18:52 |
|||||||
|
|
|
#4878 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pewnie muszę dziurki pozaszywać ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
Wercia młodziutka jesteś, spalisz te kilogramy jak nic
|
|
#4879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj też u położnej miałam wysokie bo 138/86 i puls 92 ... stwierdziła że to z nerwów bo normalnie mam niższe ... Jeśli chodzi o puls to ponoć pod koniec ciąży podskakuje i u mnie to się sprawdziło ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- No ja na to liczę z taką masą ciała to nie mam zamiaru pozostać Tylko ja jestem raczej z tych którym nie tak łatwo zgubić kg ale wierzę w to że mi się uda
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie ja nie wycinam, ale jak dałam po Zuzce ciuszki kuznce Tzeta to wrtóciły bez metek wieć bede miec i takie i takie
Kasiam1987 proszę ja mam taki http://allegro.pl/lezaczek-fisher-pr...529030976.html bardzo mi się podoba i utrzymuje ponad 12 kilowe dziecko wypróbowane przez Zuzkę Z tym moim zębem ehh szkoda gadać.. dentysta jak zobaczył moją szczękę to tylko pokiwał głową. Teraz mam zatrutego, a od 31 sierpnia juz umowione 3 wizhyty na co tydzień i ostro zabieramy się za moje zęby. Narazie nie boli ale znieczulenie nie dkońca mnie puściło. Marta kciuki zaciśnięte. Dlaczego dzieciaczki chcą wyłazić wtedy kiedy nie mają a kiedy mają to mają to gdzieś... ![]() Kate witaj
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-08-11 o 18:34 |
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia trzymam mocno kciuki za pozostanie w dwupaku jak najdłużej.
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie bym mogła tylko nie wiedziałam że obniża ciśnienie. Cytat:
no wysokie i sie martwie ![]() Kciuki trzymam za Marte i niech jeszcze w dwupaku posiedzą i niech wracają do domu szybko. |
|
|
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musze dzwonić bo mi powiedział że jak sie bedzie utrzymywać 140/90 to kierunek szpital. Cytat:
Miesiąc temu miałam fajne ciśnienie w granicach 120/75 a potem mi skoczyło. Lekarz mi powiedział że jak będzie stale około 140/90 to do szpitala bo to doprowadza do stanu przedrzucawkowego, odklejanie łożyska a także zgon dziecka więc nie moge sie nie przejmować takim ciśnieniem. Poczekam do poniedziałkowej wizyty i jak sie nie zmieni to pewnie wyląduje w szpitalu. |
||
|
|
|
#4884 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ostatnio się dowiedziałam,że znajoma z którą leżałam w szpitalu (36l.)urodziła w 32tc i wszystko z niuniem ok. Cytat:
W ogóle to przez ten pobyt nad morzem przybrałam na wadze 3kg(licząc od ostatniej wizyty 23lipca) Pokaże Wam mój brzuch,ogólnie to nie jest taki okrągły jak szwagierki,tylko bardziej wystający do przodu.Widocznie dzieci są inaczej ułożone.A druga fotka na leżący dziś rano
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jakie Wy chude. Tylko brzuszki odstają a ja gruba jak słoń. Ciężko mi już, Kropek mi skarpetki ubierał a ja się poryczałam bo jestem ogromnym wielorybem.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam taki leżaczek-huśtawkę: http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...551993600.html |
|||
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chce straszyć, zresztą sama jestem wystraszona, kompletnie humoru nie mam.
3 dni temu zauważyłam że jak więcej sie ruszałam, czyli jakis spacer albo pranie ręczne to te ciśnienie było niższe, a osstatnio sobie z solą przedobrzyłam i może organizm zaszalał ???? ![]() Eeeeh
|
|
|
|
#4888 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ten fisher jest jeszcze z zabka http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...541380423.htmlmnie przekonuj tym, że można go rozłożyć na płasko i ma wibracje, a wszyscy znajomi co maja dzieci polecają te wibracje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
i sie waham wyslalam tz kilka linkow ma wyrazic swoja opinie ![]() Cytat:
mi sie wlasnie te pozycje z rodzic po ludzku podobaja i chcialbym sprobowac tym bardziej ze tz moze brac udzial![]() no ale czy wytrzymam bol najwyzej mam pamietac ze stopy maja byc nizej niz posladki w razie gdybym miala rodzica na fotelu.
|
|||||
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
Małe macie te brzuszki i Wy też jesteście malutkie. Pokaże Wam co ja dźwigam
![]() ![]() Jakość zdjęcia kiepska wybaczcie ale robiona komórką. |
|
|
|
#4890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
cukier mi sie ładnie unormowal dziś..... w nocy jedna mała tak kopała ze widzialam stopkę...myslalam ze pekne jak balon kupilismy 2 tapety, sliczną firankę te spagetti z motywem zyrafy,antyramy ,wsio z promocji i zaplacilismy 9,90euro!!! ale mam monta,nie wiem co myslec....byl u nas znajomy meza,wczesniej czesto do nas wpadal jak razem pracowali,gralismy w karty i dzis wpadl lapka naprawic i jakos nagle tak wyszlo ze chcil mnie pocalować.Nic mojemu nie powiedzilam ale tak mi jakos dziwnie... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

za udany zakup i obyście wózio wyszukali jaki chcecie 
Wód mam dużo, nie jest owinięta więc nic nie stoi jej na przeszkodzie...
a ja myślałam,że tak się rusza
Pochwaliłam się wieściami z usg.Potem dała nam obiad i deser,objadłam się jak bąk i ona patrzy na mnie i znowu z tekstem,że mam większy brzuch niż Gośka(jej córka)
nie widzialam go wczesniej-zreszta dalej nie widze
Dobrze że już ciśnienie opadło 

Poczekamy, zobaczymy
zaciśnięte ... no jeszcze mała ma sporo czasu do przyjścia na świat skoro to 34 tydzień . Buziaki