|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Mnie też się spodobały
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dziwią mnie te stereotypy, zwłaszcza o Polaczkach-złodziejach (to w innych krajach każdy jest uczciwy?). A już ,,marudzenie Polacy mają we krwi'' wyjątkowo mnie wkurza, zwłaszcza w ustach osób, które były na parudniowej wycieczce w Londynie i uważają, że mają świetne pojęcie o tym, jacy są ludzie w innych krajach.
|
|
#4143 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
aczkolwiek mnie również strasznie irytują...i jednocześnie współczuję im.też tak robiłam . Naprawdę żadna z was tego nie robiła?
|
||
|
|
|
#4144 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4145 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Nie poznasz ludzi dokładnie, ale mijasz nieco ludzi na ulicach i widzisz ich zachowanie, pogodny lub ponury wyraz twarzy ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() a samoobsługowe kasy w auchanie jakoś potrafią działać ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- przecież tej pepsi z dystybutora to się pić nie da tak szczerze, już wolę wodę
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, sama zauważyłam np., że Brytyjczycy szanują przestrzeń osobistą swoją i innych, ale wciąż nie wierzę w ,,cechy narodowe'', jedynie w zwyczaje. A wyraz twarzy chyba zależy od tego, co się akurat dzieje w życiu, a nie kraju pochodzenia.
Edytowane przez Darkoz Czas edycji: 2012-08-11 o 18:20 |
|
|
|
#4147 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Chodziło o jakąś roślinę, bo co widzę jej nazwę to po ang na opakowaniach kosmetyków i aż mi z głowy wypadło
|
|
#4148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4149 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() W sumie tak- czasami się nie widzę nienawiści ludzi do policji, bo to co potrafią zrobić i jak są pewni siebie i bezkarni to głowę urywa. Ale większość osób nosząca takie bluzy itd to najwyżej pewnie mandat za picie dostała. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
Niektórzy ludzie są ciężcy do poznania. A dwa, że się coś nowego odkrywa, bo z czasem człowiek się zmienia- nie mówię, że gruntownie w każdej dziedzinie życia, ale pewne cechy i poglądy się zmieniają. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
Najbardziej mnie drażni jak na służbowy jacyś spamiarze dzwonią, a ja się nie po to od stosu papierów odrywam, żeby słuchać o pierdołach. Jak ktoś nie rozumie słowa 'nie' to po prostu używam czerwonej słuchawki
|
|
#4150 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4151 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Już dawno to stwierdziłam. Ok, nie znaczy że mam pluć jadem i źle życzyć kuzynce biorącej ślub, ale chyba zrozumiałe że może mnie to wbić w ziemię i moja radość może być przygaszona
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też wkurzają ci ludzie co do mnie dzwonią z nową korzystniejszą oczywiście dla mnie ofertą w sieci..
ja rozumiem że to ich praca ale no jak mi dzwoni co tydzień i ja mówię nie no to kurczę.. w końcu jednej powiedziałam że jakbym chciała sobie zmienić ofertę to bym sobie sama znalazła jakie warunki itp i że nie jestem głupia i wiem gdzie się znajduje salon plusa.. i żeby sobie gdzieś zapisała w systemie że ie życzę sobie telefonów co tydzień bo zmienię sieć.. i co? za tydzień kolejny telefon
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
Ja takich telefonów po prostu nie odbieram
Tak samo rano jak dzwoni domofon to się nawet nie ruszam, bo wiem, że to jakieś ulotki albo coś w tym stylu
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
no ale jak Ci dzwoni zwykły numer jakiś wyglądający na jakiś zwykłego szarego człowieka to nie odbierasz?
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Przyczajenie
|
A ja troche nie na temat. Ostatnio zastanawiam sie nad soba. Zaczelam nowa prace i jest tam taki gosciu,calkiem spoko. Pracujemy razem od ponad pol roku i wciaz sie nie moge do niego przyzwyczaic. Troche mi z tym dziwnie, unikam spjenia,pesze sie przy nim strasznie,a jak juz zaczynamy rozmawiac to konczy sie na ciszy, durnym tekscie badz wogole nie jestem w stanie wydusic z siebie ani jednego slowa,po ktorym jest mi glupio. Chcialabym moc z nim normalnie jak z reszta grupy ale mam tzw.blokade
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
W czasie ferii codziennie o tej samej godzine(jakoś po 7 rano
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
To do mnie za każdym razem dzwonią z innego numeru.
![]() I dziwi mnie coś takiego, to znaczy trochę śmieszy. Dzwoni do mnie telefon, odbieram kulturalnie "tak, słucham", a tam pani ze śmiechem pyta się "żyjesz?" na co ja odpowiadam "eee tak, żyję a o co chodzi" a ona taka zmieszana że o jezu i się rozłączyła. I dziwi mnie, że ludzie którzy zadzwonią przez przypadek nigdy nie przepraszają za pomyłkę w sensie "aa przepraszam za pomyłkę, coś mi się pomyliło" albo coś takiego tylko od razu bez słowa się rozłączają. Dziwne
|
|
|
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet PayPassem płacę. Chodzi mi bardziej o coś takiego, że wchodzą do dużego sklepu typu Tesco i krzyczy jedno na drugiego, żeby pobiegło do bankomatu, bo jak tu zapłacą jak mają tylko kartę Autentyczna sytuacja.Z drugiej strony czasami pewne rzeczy, które mnie irytują mogą być zupełnie normalne. Moja koleżanka na przykład na co dzień posługuje się językiem angielskim, zarówno w domu, jak w pracy i nie zdziwiłoby mnie, gdyby zapominała jak coś jest po polsku. Jeśli chodzi o język to rzeczywiście może być problem, gdy posługuje się cały czas obcym. Ale już komentarze takich "jednorocznych londyńczyków" : "to wy tu macie KFC? Albo :macie tu czytniki ebooków?. Toż kurcze, jakby rok temu był jeszcze głęboki PRL?
|
|
#4160 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Jak nie lubicie odbierać telefonów o dziwnych porach, czasem kilka razy dziennie to pod żadnym pozorem nie dawajcie swojego numeru HomeBroker. Wydzwaniali do mnie po 21, przed 8 rano, w pracy też miałam z nimi problem, bo nie rozumieli, że jak nie odbieram to pewnie nie mogę - dzownili po kilka razy pod rząd, jak odrzucałam połączenie to samo. W końcu, pomimo, że chciałam skorzystać z ich usług kazałam się wykreślić z ich bazy. Nie pomogło. Było 6 miesiący spokoju i znowu zaczeli do mnie wydzwaniać. Wykreślili mnie dopiero jak wysłałam pisemne oświadczenie. |
|
|
|
|
#4161 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.A sytuacja z bieganiem do bankomatu rzeczywiście śmieszno-żenująca. |
|
|
|
|
#4162 |
|
Konto usunięte
|
Do mnie też ostatnio dzwonił Pan z Playa oferując wspaniałą ofertę. Normalnie telefonów z biura obsługi nie odbieram, ale wyświetlił się zwykły numer, więc niestety. Najbardziej zdziwiła mnie jego gadka. Przedstawia mi warunki, ja już coraz bardziej znudzona, ale nie chciałam mu jakoś chamsko przerywać. Kończy wyliczać minuty i smsy i mówi: czyli rozumiem, że jest Pani zainteresowana ofertą? Jakoś strasznie mnie to rozśmieszyło, więc roześmiałam się
powiedziałam, że nie i pożegnałam się z nim
|
|
|
|
#4163 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
, takim wielce poważnym tonem zaczyna nam opowiadać do czego to służy. Nie wiem skąd u ludzi na emigracji przekonanie, że w Polsce nic się nie zmienia, że nic tutaj nie mamy.
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tam, ktoś rok mieszkał na emigracji i narzeka na ojczyznę - to jest nic.
Znam osobę, która pojechała na dwutygodniowe wakacje do Wielkiej Brytanii i po powrocie "zapominała" polskich słów i ciągle krytykowała "nasz zaścianek" |
|
|
|
#4165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale u mnie chodziło o polski odpowiednik słowa topper
|
|
#4166 |
|
BAN stały
|
Też tak najczęściej robię. I w ogóle gdy pojawia się sławetne "czy mogę zadać pani parę pytań" często po chamsku mówię NIE i od razu naciskam czerwoną słuchawkę.
Jestem taka ZŁA. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Co mnie denerwuje. Nie wiem czy i w innych rodzinach się tak dzieje, ale u mnie bywa to nagminne. Chodzi mi o "litanie" jaka ja wiecznie naburmuszona, że powinno się chodzić uśmiechniętą, bo uśmiechnięty człowiek wygląda przyjaźniej, a bo mi taka mina zostanie do końca, a że jestem taka zła i w ogóle nigdy się nie uśmiecham, że nikt mnie nie będzie lubił etc. Nosz kurde, jak nie mam powodu do uśmiechu to się nie uśmiecham. A jak ktoś mi wyjeżdża z takimi tekstami to tym bardziej wbija mi szpile i tym bardziej nie chce mi się uśmiechać. Nie jestem typem osoby, która szczerzy się jak głupia bez powodu no ale moja babcia (bo najczęściej ona prawi mi takie morały) tego nie rozumie. W ogóle jestem traktowana jak czarna owca ale to już osobny "artykuł". |
|
|
|
#4167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo np. jest normalny dzień, a ona się mnie pyta 'A co ty taka smutna, stało się coś, pokłóciłaś się z kimś?' i tak mi wierci dziurę w brzuchu aż na serio jestem zła
|
|
#4169 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam to samo niestety. Nie jestem smutna, a inni ciągle mi z tym wyjeżdżają. Ogólnie lubię rozmawiać z ludźmi, ale wkurza mnie ktoś, kto uważa, że cały czas należy coś ,,paplać'' o byle jakich pierdołach, czyli gadać by gadać ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Ale jak sąsiadka przyjdzie pogadać, to bogata rodzina, z klasą i oczywiście mocno wierząca 
aczkolwiek mnie również strasznie irytują...i jednocześnie współczuję im.

Nawet PayPassem płacę. Chodzi mi bardziej o coś takiego, że wchodzą do dużego sklepu typu Tesco i krzyczy jedno na drugiego, żeby pobiegło do bankomatu, bo jak tu zapłacą jak mają tylko kartę