|
|
#2581 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Cytat:
Sumienie miała czyste. Nieużywane. 56 55 54 53 52 51 50 49 48 47 Edytowane przez hello_penny Czas edycji: 2012-08-11 o 15:17 |
||
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
rrr
i jak to wygląda? ![]() |
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U
I serek naturlany z mieszanką płatków (zdrowy błonnik, crunchy z Biedronki, musli śniadaniowe), rodzynkami, figami, suszonymi jabłkami i gruszkami, orzechami laskowymi i 4 śliwkami mirabelkami II 2 duże trójkąty z ciasta francuskiego (każy o boku 20 cm) z domowymi powidłami z jabłek, szklanka mleka (nie wiem ale coś mnie na mleko naszło ) III tort z 5 naleśników drożdżowych każdy o śr. 20 cm. przekładany serkiem naturlanym 150g i nektarynkami z wierzchu z serkiem, nektarynką i startą gorzką czekoladą(naleśnik-serek-nektarynka-nalesnik-serek-nektarynka itd.) IV maliny, mirabelki,poziomki, orzechy arachidowe V będą 4 kromki razowca każda z osełką, serem białym i pomidorem Wiem, ze dzisiaj jakoś słodko ale dzisiaj miałam ochte. chyba przez tą pogodę ;D
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2586 |
|
Rozeznanie
|
To ja rzuce U
![]() I 2 opieczone kromki razowca ze słonecznikiem - z kozim serem i domową konfiturą borówkową / ricottą, pomidorem i bazylią + duża kawa parzona II miska sałatki (ziemniaki, brokuł, dużo słonecznika, jajko, kukurydza, przyprawy, jogurt grecki, musztarda rosyjska) III duży pełny talerz barszczu czerwonego z botwinka, marchewka, ziemniakami i białą fasolą IV (1,5 h po obiedzie ) 2 spore gołąbki bez zawijania z białego ryżu, kapusty i łopatki wieprzowej smazone na oleju rzepakowymV sałatka owocowa (jabłko, kawałek banana i maliny) do picia: woda i ricore |
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje U I serek naturlany z mieszanką płatków (zdrowy błonnik, crunchy z Biedronki, musli śniadaniowe), rodzynkami, figami, suszonymi jabłkami i gruszkami, orzechami laskowymi i 4 śliwkami mirabelkami II 2 duże trójkąty z ciasta francuskiego (każy o boku 20 cm) z domowymi powidłami z jabłek, szklanka mleka (nie wiem ale coś mnie na mleko naszło ) III tort z 5 naleśników drożdżowych każdy o śr. 20 cm. przekładany serkiem naturlanym 150g i nektarynkami z wierzchu z serkiem, nektarynką i startą gorzką czekoladą(naleśnik-serek-nektarynka-nalesnik-serek-nektarynka itd.) IV maliny, mirabelki,poziomki, orzechy arachidowe V będą 4 kromki razowca każda z osełką, serem białym i pomidorem Wiem, ze dzisiaj jakoś słodko ale dzisiaj miałam ochte. chyba przez tą pogodę ;D
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja Ci odpowiem, czytając te jadłospisy dziewczyn czasem jestem w szoku, bo w sumie nie wiem czy one jedzą co 3 godziny i jakim cudem mieszczą wtedy 5 posiłków, ja w wakacje śpię dłużej, więc jakbym miała jeść co trzy godz. to nawet 4 posiłek wychodzi mi wtedy dość późno więc jem je częściej czasem cztery, czasem sześć i szczerze nie umiem jeść co trzy godziny pięciu posiłków, często coś pszekąszam do kawy, czy ktoś mnie czymś najnormalniej w świecie poczęstuje, jakiś owoc wpadnie, czy też baardzo często podjadam przy gotowaniu, a dużo i często gotuję bo uwielbiam. Poza tym wracając do przerw trzygodzinnych są po prostu nie dla mnie, nie wytrzymuję często i nie mam zamiaru na siłę czekać trzech godzin skoro jestem głodna. Podsumowując krótko: Moim zdaniem luz jest najważniejszy!!!
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
R:
Ś: omlet (1 jajko, 2-3 łyżki mąki kukurydzianej, trochę chudego mleka) smażony na oliwie z oliwek, z serkiem wiejskim i miodem, 3 km biegu, 15 km na rowerze, IIŚ: kaszka manna z masłem orzechowym, O: 3 pomidory, 200 g serka wiejskiego, grahamka, szklanka soku warzywnego, pół tabliczki gorzkiej czekolady (mogłam sobie ją darować... K: dwa jajka w koszulkach ze szczypiorkiem, papryka, pomidorek i szklanka soku warzywnego. W ciągu dnia oczywiście dużo wody, herbaty bez cukru i jedna kawa Ricore bez cukru z chudym mlekiem. Bardzo źle to wygląda? Wiem, że tą czekoladę mogłam sobie darować, ale mam czasami taką chcicę na słodkie, że nie mogę. ![]() Irish lady 28, mi ta Twoja redukcja wygląda bardzo ubogo. Za mało jesz. Ale specjalistą nie jestem, niech lepiej doświadczone dziewczyny się wypowiedzą.
Studentka psychologii. Jak szaleć, to szaleć ![]() Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25 Edytowane przez Paula_95 Czas edycji: 2012-08-11 o 17:50 |
|
|
|
#2590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale też chyba najzupełniej w świecie fizjonomii - organizm to nie zabawka na baterie, upomina się wtedy, kiedy potrzebuje. : )Ze względu na moją przypadłość martwiło mnie troszkę moje podjadanie i te "rygorystyczne" jadłospisy tutaj. Czyli po prostu będę starałą się słuchać, co mówi mój organizm i byle powolutku do przodu. ![]() Dzięki raz jeszcze |
|
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
U
rzucicie okiem? |
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
moje U:
1. Danio waniliowy (podjedzone: 1 plasterek sera białego, takiego okrągłego 59 kcal, mały pomidorek) 2. grahamka: kazda polowa z maslem, wedlina drobiowa, papryka, pomidorem i cebula, jablko, kilka paluszkow z makiem 3. zupa z ziemniakami, makaronem, marchewka i pietruszka - miska, jablko 4. cappuchino milka orzechowe 5. 2 kromki zwyklego chleba z tym co 2. dlaczego ciagle bym cos podjadala ? ile tu moze byc kcal?? mniejwiecej? |
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
hmm,dlatego, że za mało jesz i Twój organizm się tego jedzenia domaga?
|
#2594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dla mnie około!!! 300 kalorii... może być mniej..samo Danio i Milka to już kop.. jesz dziwnie, podjadasz, mało normalnego jedzenia, ino zapychacze typu Danio .. mało białka, mały obiad..sama zupa..redukcyjnie dość, ale niepotrzebnie zapychasz się smieciowo.. zjedz jakies jajko, mięso z ziemniakami/ ryżem na obiad...rybe może jakąs... smutne to, bez kolorów
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
UTRZYMANIE:
1. 3 kromki chleba '7 ziaren' z serkiem śmietankowym, sałatą lodową, serkiem wiejskim (poszedł cały ), plasterkami awokado, pomidora, ogórka i szczypiorkiem; kawa rozpuszczalna z mlekiem jabłko, gruszka 2. Gałka ziemniaków posypana szczypiorkiem; kawałki piersi kurczaka podsmażone na oliwie z cebulą, pomidorem, papryką, fasolką szparagową, świeżą bazylią- posypane natką pietruszki; duża porcja mizerii z jogurtem naturalnym 3. Spory kawałek czekoladowego ciasta z cukinią 4. 2 kromki chleba jw. z serkiem śmietankowym, sałatą lodową, drobiową krakowską (po 2 plastry), jajkiem na półmiękko i: - majonezem, pomidorem, cebulką i świeżą bazylią, - chrzanem, ogórkiem, papryką i świeżą bazylią
|
#2596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dzisiaj baardzo mało żarełka, bo zabiegana byłam :p
jadłam obiad o 18, więc nie jestem głodna, ale wypaadałoby coś zrobić, żeby nie wyszło poniżej 1000kcal dziennie, wiadomo... bo dzisiaj jadłam: sniadanie- śledzie (wg przepisu mojej dyrektorki) z rodzynkami, śliwkami suszonymi, cebulką i koncentratem pomidorowym + 1 kromka chleba graham- żytniego + kawałek kromki jakiegols innego chleba, troszkę masła, a potem wypiłam 1/3 szklanki świeżo wwyciśniętego soku z marchwi i jabłka, potem zjadłam cukierka takiego zwykłego, taki lekko kremowo-owocowy, mały i żułam gumę Orbit i potem siup na obiadek- grochówka (siosstra robiła, ze śmietaną..., ale wzięłam mniejszą miseczkę- tak jak lubię ) + filet z indyka smażony (ja sobie sama usmażyłam, bo jak widziałam jak siostra to robi...- 0,5 patelni oleju.. ja sobie usmażyłam na niewielkiej ilości oleju, z dodatkiem otrąb i płatków żytnich i kukurydzianych, rozdrobnionych)+ 2 ziemniaczki + surówka z marchewki,jabłka, troszkę cukru i kwasku cytrynowego dużo i troszkę chrzanu. Teraz mam dylemat: bo raczej nie będę jeść kolacji, ale nie wiem co ogólnie lepsze: szklanka mleka pełnotłustego lub 2% czy szklanka ciemnego kakao z 2 łyżeczkami cukru? to się okaże
|
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest masa stron, które to ułatwiają. zresztą nikt, lepiej niż Ty, nie zna Twoich porcji. poza tym mało konkretnie. nie dojadasz, więc ciągnie Cię między posiłkami do lodówki. poczytaj trochę jadłospisów i zmodyfikuj swój, bo jest co zmieniać.
|
|
#2600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedys jak musialam przytyc to jadlam przykladowo: 1.bułka słodka, kakao i jakis serek homo 2. 2 kromki z obkladem 3. obiad to co bylo 4. jakis owoc i slodycz 5. 2 kromki z obkladem i dopiero po jakims czasie waga zaczela ruszac, jak dalam wieksze obiady, dojadania miedzy posilkami czyli jakies kanapi i mnostwo slodyczy mialam ochote na wszystko i w duzych ilosciach ![]() chcialabym moc tyle jesc i nie tyc
|
|
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Czytam Was codziennie, ale nie odważyłam się jeszcze tu napisać . Od połowy czerwca jestem na P, przybrałam prawie 5 kg, teraz się zatrzymało . Mogłybyście mi pomóc zmodyfikować ewentualnie jadłospis ?I . Owsianka : 4 łyżki płatków, 2 łyżki otrąb owsianych, łyżka pszennych z serkiem wiejskim, garścią migdałów, bananem, nekratynką, kakao i cynamonem; jabłko II . Dwie opieczone kromki chleba żytniego z opakowaniem serka wiejskiego z ziołami, serem żółtym, pomidorem, sałatą, jajko na miękko, kanapki posypane dwoma łyżkami podprażonego słonecznika łuskanego; III. Ponad połowa woreczka ryżu brązowego, 3 łyżki podprażonych pestek dyni, surówka z marchwi i selera z łyżką oliwy, puree brokułowe, pierś z kurczaka; IV. Sałatka : banan, brzoskwinia UFO, jogurt naturlny zott, kakao, ananas, jabłko, wiórki kokosowe; V . Trzy opieczone, chrupiące kromki chleba razowego z opakowaniem serka wiejskiego, serem żółtym, twarożkiem półtłustym, dwoma łyżkami prażonego słonecznika, rzodkiewki, pomidor i sałata . Jak to wygląda ? Co zmienić ? Dodam, że uwielbiam prażony słonecznik na opieczonym chlebku z serem żółtym *,* I tu pytanie- nie jest za dużo tych pestek ? ;> Dziękuję z góry i uśmiecham się o opinie i pomoc
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-08-11 o 22:18 |
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
w stronę R:
rano: ok. 45 min. ćwiczeń I.(ok.10tej): owsianka: 2 ł.otrębów owsianych + 2 żytnich na wodzie, z 1/2 kubka jogurtu nat., plastrem sera białego, łyżeczką miodu, 3 cząstki grapefruita, niewielkie jabłko + herbata z cytryną II: ser biały z odrobiną kefiru, rozgnieciona nektaryna III: filet z kurczaka gotowany na parze z ziołami prowansalskimi, kasza gryczana (troszkę mniej niż pół woreczka), sałatka z kapusty pekińskiej, ogórka konserwowego, pomidora, ogórka zielonego + herbata czerwona IV. kilka migdałów, pół jogurtu nat. trucht ok.45 min. V. serek wiejski + herbata z cytryną ok. 45 min. ćwiczeń ponownie ![]() w ciągu dnia ok. 1,5 l. wody Coś dodać/ ująć? Czegoś unikać? Proszę o ocenę
|
#2603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i ten słonecznik na pewno nie zaszkodzi, na zdrowie! ![]() no i moje P, chociaż chyba aż tak ładnie się nie prezentuje 1. owsianka (4 łyżki płatków owsianych, jogurt naturalny 180g, borówki, ponad łyżeczka masła orzechowego, łyżeczka miodu), herbata zielona 2. grahamka z masłem, 2 plastrami polędwicy miodowej, 2 jaja na miękko, pomidor, sałata 3. makaron pełnoziarnisty, 2 plastry schabu pieczonego, ogórki małosolne rower 20 min 4. koktajl z jogurtu naturalnego 180g, banana, malin; garść orzechów laskowych 5. grahamka 100g z masłem, 2 plastrami sera żółtego, 2 pomidorami, herbata zielona rower 20 min herbata z cytryną i miodem siemię lniane (kleik) przed snem |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zadomowienie
|
To ja postaram się ocenić. Na P byłam i też walczyłam o @, więc patrzę na Twoje jadło pod tym kątem, pod jakim sama starałam się je komponować.
![]() Cytat:
Co do tłuszczów: możesz jeść (i nawet trzeba, w odpowiednich ilościach oczywiście) też te powszechnie uważane za mniej zdrowe- śmietana, tłuste mięcho, itp. To ze względu na cholesterol, który w czasie odchudzania drastycznie spada, a jego odpowiedni poziom też odpowiedzialny jest za prawidłowe funkcjonowanie organizmu (w tym za cykle miesiączkowe!). Generalnie: są owoce, warzywa. Nnkt, złożone węgle i białko (w tym nabiał). Mili państwo, PACZTA i uczta się. Bardzo dobre P.
|
|
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, ile jajek tygodniowo jecie? :P
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jeż ryż, ziemnaki czy kaszę na obiad dodaj do niego masło lub jakiś sos. sałatki owocowe polewaj jogurtem naturlanym
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Ismenkusia, dziękuję
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też na słodko można ją robić i jest o niebo lepsza od manny Tu masz o tej kaszy http://dziecisawazne.pl/kasza-jaglana/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Ale też chyba najzupełniej w świecie fizjonomii - organizm to nie zabawka na baterie, upomina się wtedy, kiedy potrzebuje. : )