|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, opuszek fakulca mi zdrętwiał
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
Niewiadomo jak się zachować ani co myśleć. Wcześniej też już robił jakieś podchody? A może tylko tak po przyjacielsku chciał Cię cmoknać na do widzenia czy coś
|
|
|
|
|
#4893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Dziękuję za odpowiedzi dotyczące metek.
![]() Widzę, że opinie są podzielone. Część z Was nie planuje wycinać, więc ja chyba też skłaniam się ku temu. Boję się, że nie połapię się później w tych rozmiarach. A jak zauważę, że Małemu pojawiają się jakieś podrażnienia na skórze, to wówczas powycinam je. Cytat:
Aż mi wstyd, bo ja przytyłam 15kg, a przy moim niewysokim wzroście zrobiłam się hipopotamem. Też mam już problem z ubraniem skarpetek czy butów, a niestety muszę sobie sama z tym radzić.Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
|
#4894 | |
|
Zadomowienie
|
wróciliśmy z zakupów, krzesła nabyte
Trzymam kciuki za Martę i Zuzię, niech jeszcze wytrwają trochę razem! ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Piękne brzuszki dziewczyny macie, i nie wmawiać sobie, że za duże, czy za małe, są wasze i są najpiękniejsze, bo tam dzieciaczki sobie mieszkają, więc nie słuchać głupich komentarzy złośliwych ludzi, tylko traktować je jak cuda nasze !!! |
|
|
|
|
#4895 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() za jak najdłuższy dwupak, oby tam w szpitalu opanowali sytuację!Cytat:
.Piękne brzuszki wszystkie macie i takie niewielkie i w ogóle jesteście szczupłe, nie to co ja ja już nie chodzę, ja się toczę, aż wstyd mi zdjęcie wstawiać . W dodatku mam całe boczki w pięknych sinych rozstępach .Gratuluję nowych tygodni, w szczególności tych bezpiecznych- donoszonych, zazdroszczę, to musi być komfort psychiczny .
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-08-11 o 20:45 |
|||||
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
katiem
jak krytyczna? prawde pisze,na poczatku ciazy mialam 68kg teraz 72 a mam tylko 165 cm
|
|
|
|
#4897 |
|
Zadomowienie
|
zmykam na dziś!
Do jutra! |
|
|
|
#4898 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Chłop na purtelu, pies odstawiony, bo łaskawie właściciel wrócił
, a ja się biorę za nadrabianie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie już przy dawce 6 na dobę pojawiło się twardnienie brzuszka, a dzisiaj już skurcze. Najczęściej miałam, co 7minut, ale ustały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się Po porodzie zjedziemy ładnie i na następne wakacje będziemy sexi mamuśkami ![]() lourse - To Ci ta Twoja mała gmera girkami powiadasz Katee - Super, że Kubuś rozwija się dobrze i myślę, że co do nerek to lekarz wie, co mówi Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi TŻ już od dawna buty musi zawiązywać albo zapinać sandały . W dodatku od wczoraj, jak siadam na kibelek, to muszę spodnie po kostki opuszczać, bo inaczej nie mogę skorzystać z toalety |
||||||||
|
|
|
#4899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na dowidzenia to nie bylo bo nie wychodzil wtedy jeszcze...nie wiem co by mu sie moglo podobac w takim sloniątku w 7 msc |
||
|
|
|
#4900 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może położna zdecydowała o tej pozycji,bo jak widziała,że już tyle czasu i bez grubszej sprawy to kazała wskakiwać na łóżko porodowe,to już było z 5-10min.przed końcem Cytat:
Cytat:
Nad morzem zaczęły mi puchnąć stopy,po raz pierwszy w ciąży!!!obrączki i zaręczynowego też nie noszę,bo później problem ze zdjęciem.Pokaże Wam moje serdelki
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu, zalatam sie do kibelka.
Od momentu, w ktorym skurcze wrocily to chyba powinnam sobie jakis karnet na to miejsce wykupic :byrzdal: |
|
|
|
#4902 |
|
Rozeznanie
|
Nieduży Twój brzuszek a ile przytyłaś od początku?
Przytyłam 13 kg. |
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin ja również czuję się jak słoń i tak też wyglądam. Mam problem z ubieraniem majtek a skarpetek poprostu juz nie zakladam
smiałam sie ostatnio ze nie wiem po co się kąpie jak tak samo upocę się przy ubieraniu po k apieli ![]() Muminek nie fajna sytuacja.. może to taki jednorazowy wyskok? jakie macie piękne i zgrabne brzuszki colds ale myślę że Ci się to unormuję wkońcu. Ja się wreszcie zaczęłam dobrze czuć jak nie biorę tych pieruńskich leków. i jestem przez to przeszcześliwa
|
|
|
|
#4904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Uciekam się kąpać i spać. Dobrej nocy życzę
|
|
#4905 |
|
Rozeznanie
|
Czy Wasze szkraby też się tak napinają w brzuchu? Moja Tośka cały czas się prawie kręci i właśnie tak napina.
|
|
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy Was dziś nadrobię - pracowity dzien miałam.
zamontowaliśmy 2 dodatkowe szafki w kuchni więc trzeba było wszystko ogarnąć. Ale kuchnia już wysprzątana, okno umyte i właśnie ciacho z piekarnika wyciągnęłam... i nie powiem.. troszkę jestem zmęczona... Mała coraz mocniej ciśnie na wyjście... ale teraz już może bo skończyłyśmy 37 tydzień i od dziś zaczynamy 38 tydzień zatem jako oficjalnie donoszone ![]() i na dniach na porodówkę jechać![]() Cytat:
tako captiva model old mobile Cytat:
Cytat:
![]() u mnie +11 kg i 96 cm w pasie ![]() macie jakiś sposób na zaparcia? całą ciążę bez problemu a od wczoraj nie mogę śliwki zajadam i nicCytat:
coraz bliżej rozwiązania
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystkie ładnie w ciąży wyglądacie. Nie ma co się tak bardzo martwić wagą bo to wszystko da się zgubić.
Ja dziśbyłam u ginekologa i widziałam synka. Słodki jest, przytulał sobie pępowinę do buźki. Podobno długonogi, córeczka też jest. Lekarz twierdzi, że przy porodzie powinien mieć około 3,5kg. Mój maluszek też się tak przeciąga i napiera na mnie, że aż mnie brzuch boli. Gratuluję wszystkim donoszony dzidziom i mamusiom. |
|
|
|
#4909 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ jesteście zgrabnymi kobietkami w ciąży!
Cytat:
![]() Cytat:
nam polecała zwykłą parafinę za grosze zabrać ze sobą do szpitala. Tamlin co Ty na to? Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale za to mam zamiar korzystać z możliwości rodzenia w wybranej przeze mnie pozycji, jeśli tylko będzie mi to pomagać chcę korzystać z piłki. W szpitalu jest też koło porodowe - może się skuszę? Cytat:
![]() dobrej nocki Mamuśki zmykam w poduchy
|
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie, sprobuj zaraz po wstaniu rano wypić ciepłą wodę z cytryną.
I poczekaj z pół godziny do godziny ze śniadaniem. ![]() A leżaczek kiedyś już chyba pokazywałam. Mamy taki, tylko kolor inny: http://allegro.pl/chicco-dreams-leza...552689487.html Polecam.
|
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
chyba z tydzień mnie nie było
![]() melduję, że u nas wszystko ok tylko kupę pracy... dziewczyny do kogo mogę pisać smsy? jeszcze przez ok. tydzień będę miała internet, a potem nie wiem jak długo będziemy czekać na założenie nowego. widze, że marta w szpitalu więc ![]() ![]() zmykam
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłąm Was ale jakoś nie mam wend dop isania. Może jutro bedzie lepiej.
Dobranoc
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
Hey kochane już jestem
![]() miło mi, że zauważyłyście brak mojej osoby na forum, dziękuję kochane ![]() dziękuję Tamlin eska i przekazanie dziewczynom, że żyję Tamlin przekazała mi też, że wszystkie w dwupaku. To super, że nie ominęły mnie żadne narodziny ![]() u mnie tak jak napisała Tamlin, mężul złamał w pracy rękę. Dokładnie to ma częściowe złamanie kości dłoni i stłuczenie ręki lewej. Nic poważnego, no ale zwolnienie jest - na razie 2 tyg. Gipsu pełnego nei ma tylko szynę od dłoni do łokcia. Jak wyładowywał gościa to paleta się z cementrem się z tira o 180 st przechyliła i rączka od niej z całym impetem walnęła go w prawą rękę, co ją trzymał na podłokietniku w wózku. O tyle dobrze,ze jest leworęczny, a unieruchomioną ma prawą. Cieszy się tylko, że siedział na wózku widłowym, a nie stał pod ta paletą, bo woli nie myśleć, co by było gdyby ta rączka trafiła w głowę, czy gdzieś ![]() nie wiemy tylko jak z urlopem, bo l4 ma do 24,08, a urlop miał mieć od 20,08 no i mężul ciekawy jest ile odszkodowania dostanie bo spisał dyr protokół no i ewidentnie wypadek w pracy i wina tego gościa z tira, bo on za blisko wysunął paletę.Najgorzej, że mężul teraz za wiele nie może zrobić i ja muszę mu pomagać. Padam z nóg, o bólu kręgosłupa nie wspomnę. Brzuch tez już mnie boli codziennie. W dodatku nie mogę w nocy spać mówię Wam, masakrycznie mnie zmęczyło wypakowywanie rzeczy z kartonów do segmentu. Nic nie dźwigałam, tylko latałam z drugiego pokoju z każdą rzeczą, by się nie przedźwigać.Do zrobienia zostało jeszcze wc, kuchnia i przedpokój. Jadalnie trzeba tylko na koniec odmalować, bo obecnie tam jest składowisko farb i narzędzi ![]() o tyle dobrze, że w środę przyszła mi paczką z rzeczami z all. Niestety mam za wielką dupę i gacie jednorazowe są za małe ![]() zamawiałam te http://allegro.pl/majtki-poporodowe-...504382248.html są może z innej firmy jakieś większe? ![]() w ogóle godzina zero coraz bliżej...wczoraj skończyłam 35 tydzień, więc tym samym rozpoczęłam 36. Masakra! coraz bardziej się stresuję! Wy też? w dodatku 20 mam wizytę i odstawiam fenoterol, a 14,08 zwiedzamy z małżem i położną porodówkę ![]() dobra zmykam kochane odpoczywac trochę po ciężkim tygodniu. Ze względu na mężula w domu będę rzadziej. kolejnych tygodni i ślicznych brzuszków---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- za Martusię, niech Zuzia jeszcze posiedzi w brzuszku
|
#4914 |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek!
ale zimno sie zrobilo tylkon 10 stopni miałam wczoraj wieczorem Was nadrobic ale o 21 jeszcze ciacho robiłam budyniowe z jablkami ![]() ale juz Was nadrobiłam buziaki dla wszystkich
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które zamawiały koszule do karmienia na Allegro, możecie podesłać jakieś linki? Zastanawiam się nad tymi najtańszymi, ale nie wiem czy one nie są jakieś prześwitujące czy krótkie. Z góry dzięki za odpowiedź.
Miłej niedzieli
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4917 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Witaj Angel. Dobrze, że już jesteś z nami. ) Ja chyba zaraz pójdę spać, bo coś mnie muli. Ja kupowałam taką samą koszule jak Choco tyle, ze na targu i jest ok
|
#4919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Ja miałam dzisiaj kiepską noc. Psiak grzecznie spał, a bałam się, że da mi popalić, bo nie odnajdzie się w nowym miejscu, a tu niespodzianka. Za to kilka razy obudził mnie dziwny ból brzucha. Tak bardzo nisko... gdyby nie ciąża to określiłam go jako ból jajników lub pęcherza ( tyle, że pobolewał z obu stron). Sama nie wiem czy to jelita, czy nerki? Przy 4 pobudce z bólem wzięłam no-spę i magnez i póki co nic już nie pobolewa. Wczoraj też chyba trochę przesadziłam, bo 4 godziny stania w pracy, a po powrocie do domu wysprzątałam całe mieszkanie, umyłam klatkę schodową, zrobiłam pranie i porządek w szufladach, a na wieczór zaliczyłam długi spacer z Nokią, więc może to też być z przemęczenia. Dziś odpoczywam, nie ma bata.Angel witamy i cieszymy się, że znowu jesteś z nami. ![]() Cytat:
A próbowałaś jogurtu z otrębami na te zaparcia? Mnie też ostatnio dopadły, ale jak zjem taki jogurt, to coś tam rusza. Poza tym staram się pić dużo wody z cytryną. Cytat:
![]() Co do koszul to ja też ostatnio oglądałam je na allegro i chyba skuszę się na te najtańsze. Kupiłam jedną taką porządniejszą normalnie w sklepie z bielizną i zapłaciłam za nią 56zł, a na allegro znalazłam niemalże identyczną za 30zł. Tak, więc drugą kupię chyba tę, którą Choco nabyła. Tylko mam problem z rozmiarem, bo chciałam zabrać tę L/XL, ale nie wiem czy nie przesadzę, ale z drugiej strony boję się, że S/M nie wejdę.
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ktoś zamierza maluszka od początku zostawiać na noc w swoim pokoju w łóżeczku??? bo chyba będę zmuszona wywalić kanapę z pokoju od małej i spać będziemy w innym pokoju - małej pokój dość mały i jak rozłożę tę kanapę to nie ma nawet jak wstać , a zabranie łóżeczka do pokoju gdzie my śpimy nie wchodzi w grę, bo nie ma drzwi i w ciągu dnia synek by jej spać nie dawał, bo tam ogląda bajki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

Niewiadomo jak się zachować ani co myśleć. Wcześniej też już robił jakieś podchody? A może tylko tak po przyjacielsku chciał Cię cmoknać na do widzenia czy coś

Aż mi wstyd, bo ja przytyłam 15kg, a przy moim niewysokim wzroście zrobiłam się hipopotamem. Też mam już problem z ubraniem skarpetek czy butów, a niestety muszę sobie sama z tym radzić.

.

Po porodzie zjedziemy ładnie i na następne wakacje będziemy sexi mamuśkami 

śliwki zajadam i nic
Tak bardzo nisko... gdyby nie ciąża to określiłam go jako ból jajników lub pęcherza ( tyle, że pobolewał z obu stron). Sama nie wiem czy to jelita, czy nerki?