|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
spoko wyrobisz się ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- nie ma czego nam się samolot zepsuł i zamiast wylecieć z Warszawy z wycieczką o 8;00 rano i zabrać nas spowrotem o 16:00 wyleciał z Warszawy po 14:00 i jeszcze mieli międzylądowanie w Turynie w taki sposób my czekaliśmy na transport powrotny. Na początku byłam wk*** potem już rozbawiona. Co poniektórzy z samolotu planowali już powrót kajakiem- po ogołoceniu sklepów wolnocłowych z napoi wyskokowych różne fantazje ludzikom się włączały. No ale było wesoło
|
|
|
#2582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - to pewnie dlatego tyle wam zeszło, bo normalnie to około 25 -30 godz i jesteś
|
|
|
|
#2584 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skopiję jeszcze raz dla tych które nie czytały![]() WITAJCIE!! Wracam do Was jako PRZE SZCZĘŚLIWA Żonka!! Moze krótko napiszę jak wyglądał mój ślub i wesele, bo DZIAŁO się sporo!! A więc: piątek wstałam rano, coś o ok. 6....i zaczęłam prasować Narzeczonego koszule....jeszcze nigdy nie byłam taka nerwowa!!! ciagle wychodziły mi zgniecenia...prasowałam ją 30 min!! aż w końcu się zdenerwowałam, rzuciłam nią i zaczęłam płakać...potem zdenerwowana pojechałam do pracy na 40 min )zostałam pilnie wezwana aby wykonać pilny telefon-okazało się, że bez sensu). Wróciłam do domku i p[ojechałam z Narzeczonym się zrelaksować na masaż, następnie zakupy, potem dom, ogarnięcie podwórka, wyprasowanie koszul, welonów, potem spowiedź, na salę-ustawić winietki(okazało się że była jeszcze jakaś impreza i nie mogłam winietek ustawić-zrobiłam tylko plan gdzie kto ma siedzieć) no i na końcu wróciliśmy do domku bo mieliśmy gości- tłuczenie butelek-było sami znajomi- i było za☠☠☠...!!!! o 1 w nocy poszliśmy spać sobota 07.07.12 wstałam rano, poszłam do fryzjera, następnie musiałam jechać 30 km. do kosmetyczki, kiedy wróciłam powoli zaczęłam się szykować.....przyjechał fotograf i zaczął pstrykać zdjęcia......wszytsko było na nerowowo, bo siostra nie pomogła mi się ubrać , bo " nie pomogę ci bo ja nie zdążę"-wkurzyłą mnie ale co tam...mama szykowałą dzieciaków i wszytsko się opóźniło....no ale ubrała mnie, TŻ ubrał się z opóźnieniem-Jego rodzice przyjechali i czekali na nas jakieś 20 min....no ale kiedy byliśmy gotowi to pokazaliśmy się sobie-były ochy i achy ![]() no a potem mój TŻ wręczył mi kwiatki iii.....nawet na mnie nie spojrzał tylko pobiegł do mamusi!!!! foyograf to kręcił i kilka razy powiedział aby mnie pocałował a on nawet nie słuchał tylko rozmawiał z mamą!!!! Ale mnie wkurzył! ale tylko na chwilę szybko mi przeszł0-widziałam jaki był zdenerwowany....po jakimś czasie goście zaczęli się zjeżdzać, potem było błogosławieństwo i do kościoła.....pod kościołem było pełno ludzi! nie spodziewałam się tylko znajomych!! Msza przebiegła super, klka razy się wzruszyłam, ale przy przysiędze ciągle się uśmiechałam ( potem kilka osób myślało, że się smieję), a mój TŻcik się rozpłakał.....byłam pewna że też będę w tym momencie płakać a mi w ogóle uśmiech nie schodził z buzi.....w trakcie Mszy odpadł mi 1 kwiatek i moi świadkowie zamiast go podnieść to go zostawili zatanczyliśmy 1 taniec-> nasza piosenka to http://www.youtube.com/watch?v=u9sRJ-eOHnc potem słyszeliśmy że goście byli pod wrażeniem naszej piosenki, a tanczyliśmy "normalnie", nawet nie mieliśmy wcześniej czasu aby poćwiczyć więc "poszliśmy na żywioł". Przy 1 tańcu tak jak meyaczka zauważyłam , że miałam za suknię!!! W trakcie kilku następnych piosenek obcas wbijał mi się w halkę i suknie! Kilka razy bym się przewróciła aż w koncu zachaczyłam o podwiązany tren, wyrwałam sznureczek i .......pobiegłam do pokoju. Tam siostra mojego MĘŻa podszyła mi cała suknię od góry i potem było ok. No a ok. godz. 23 była u nas burza i nagle zrobiło się ciemno!!! Nie było prądu w całej najbliższej okolicy i okazało się, że prąd będzie dopiero ok. 4-5 rano! Ogólnie to nawet to do mnie nie docierało, tym bardziej, że goście zaczeli sami śpiewać a facet z orkiestry zaczął grać na akordeonie! Wszyscy byli w szoku że się tak przygotował! No ale po 40 min. prąd włączlyli i zaczęliśmy oczepiny. Zbierania do welonu nie mieliśmy bo nie chcieliśmy.... Reasumując.....po kilku "wpadkach, nieprzyjemnościach" to był mój najszczęśliwaszy Dzień!!! Jeszcze nigdy nie byłam tak szczęśliwa! Wszyscy mi mówili, że ciągle się śmieję, nawet mój fotograf się zapytał czy mnie buzia nie boli niedziela (poprawiny) o 15 zjechali się goście na poprawiny i zaczęliśmy się znowu bawić...było za☠☠☠..!! wybawiłam się jeszcze lepiej niż na weselu..mieliśmy super DJa.......goście zadowoleni nie chcieli wracać do domu...... a w drodze do domu uzmysłowiłam sobie, że nie kupiliśmy wina na wesele!!! mieliśmy ostatnio tyle na głowie że zapomnieliśmy kupic! To chyb a wszytsko....jak mi się przypomni coś to dodam... ![]() aha!!!!! w drodze do ołyarza przede mną i moim Mężem szła moja siostra z obrączkami (9lat) a po jej bokach mój brat (6 lat) i przybrana córeczka mojego starszego brata (6 lat)....teściowa mi mówiła, że moja siostra ciąhle poprawiała mojemu bratu dłonie!! Składałą je paluszek po paluszku i kazała ładnie trzymać ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- dziękuję, czuję się świetnie ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- a wiecie....dzisiaj mieliśmy u siebie 3 babcie....zaprosiliśmy je do siebie aby zobaczyły jak mieszkamy....no i jak odwiozłam 1 babcię to moja ciocia mówiła że nasze wesele było świetne (babcia mówiła,że jak była na ok. 50 weselach to na takim cudownym nie była i że całą nasza rodzina zachwalała wszystko)-nie powiem, miło mi się zrobiło, i to bardzo. Mojego Męża rodzina też chwaliła nasze wesele, no ale każdy naszą burzę-> wyłączenie prądu wspomina ze śmiechem, i opowiadają o tym jak o atrakcji wieczoru, czyli "tego nie da się zapomnieć"
mój suwaczek [img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img] Edytowane przez monika860902 Czas edycji: 2012-08-10 o 23:06 |
|||||
|
|
|
#2585 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Życzę wspaniałego wypoczynku nad morzem i czekamy na fotki z panieńskiego. Mój panieński został przekrzyczany na sobotę przed ślubem czyli na 25.08 no ale czegóż sie nie robi dla TŻ![]() Ja chyba nie byłabym taka odważna i chyba by się nie zdecydowała na wyjazd 3 tyg przed ślubem., szczególnie że nam się już zaczeła gorączka przygotowań codziennie po pracy/przed pracą cos biegam i załatwiam (choć myślałam że większość spraw mam załatwionych). W przyszłym tygodniu został mi jeden dzień gdzie nie jestem z nikim umówiona. Niewiele już zostało Ci ze spraw do załatwienia samo dopinanie do ostatniej kropki. Lubię czytać takie zestawienia bo przypominam sobie czego jeszcze nie mam i co muszę załatwić![]() Cytat:
:rolleyes : jest piękny... myślę że tez sie na niego zdecyduję i lekko podunę księdzu. Jak widzę tą pogodę i pomyślę że taka może być w dniu mojego ślubu to juz sie boję. Pada, ciemno jak w nocy i chłód engi111i wszystkie dzisiejsze PM wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, duuużo miłości
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-08-11 o 07:17 |
||
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
engi111i wszystkim dzisiejszym PM-ką dużo miłości, radości i niezapomnianych wspomnień z tego magicznego dnia
![]()
|
|
#2587 |
|
Rozeznanie
|
Najpierw się witam
.A teraz uciekam do nadrabiania, bo naskrobałyście nie mało
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojoj szkoda, że tak Cię męczą nudności - nie każdy to przechodzi podobno ale jak już się trafi to nic miłego. Faktycznie Cię wykończyło skoro do szpitala Cię wzięli- mam nadzieję, że wszystko w porządku. Odpoczywaj i się nie forsuj a dzidzia niech rośnie
|
|
|
#2589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno miło jest słyszeć takie słowa i mieć piękne wspomnienia My też raz byliśmy na ślubie gdzie elektrownia prąd wyłączyła od tak i czekali aż się im flaszkę zawiezie Cytat:
U mnie też marna pogoda ale na szczęście nie pada. Mam nadzieję że i 1.09 i 8.09 będzie słoneczko i trochę cieplej Cytat:
![]() engi111 wszystkiego najlepszego i żeby wszystko pięknie wyszło!!! Kurczeo 12 mieli się zjechać kumple Tża a on polazł do sklepu po jakieś śruby do samochodu i go nie ma |
||||
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartujesz.... jak dla mnie to chamówa na maxa ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
no jeszcze 1 minutę ma na powrót
|
|
|
#2591 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra chłopaki wpadli do nas prawie z drzwiami Tż zdezorientowany ale zadowolony no i oczywiście powiedział ze policzy się ze mną wieczorem ![]() Bez kitu chyba jestem jedyną PM która z własnej woli zorganizowała i wypchnęła swojego na kawalerski
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w a końcu gdzie idą na ten kawalerski i w ile chłopa?
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-08-11 o 15:55 |
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że już wyszłaś ze szpitala...ale to nic poważnego?? moja koleżanka była już 2 razy na podtrzymanie....
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
pojechali w 5 na paintball a zaraz po jeszcze jednego na dworzec jadę i podrzucę go do pozostałych na grilla (tylko kiepska pogodę mają) Mam nadzieję że dobrze się bawią i Tż będzie zadowolony pomimo że nie ma z nimi szwagra i świadka...
Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2012-08-11 o 18:08 |
|
|
|
#2596 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cieszę się że wszytko w porządeczku---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() Dodałam do klubu zdjęcia z przymiarki- proszę tam o małą pomoc Jeszcze to nie wygląda całkiem jak sukienka ale zawsze coś
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2012-08-11 o 18:45 |
||
|
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno będą się fajnie bawić a pogoda nie będzie im przeszkadzać ![]() Czemu świadka w końcu nie ma? Czekaj albo coś przeoczyłam albo się pogubiłam- przecież miał być nie? Czy nie spodobał mu się pomysł z paintballem i grillem zamiast naj**** się? ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
napisałam co myślę
|
|
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już lecę do klubu Cytat:
normalnie jestem z siebie dumna że taką wielką radochę mu zrobiłam tym dniem |
||
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale czego się nie robi dla kochanego TŻ-ta . Bardzo fajnie, że sprawiłaś mu radość- na pewno tego nie zapomni nigdy
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już najgorsze minęło Cytat:
jestem pewna, że sprawiłaś mu najlepszy prezent na świecie ![]() Ja wróciłam właśnie z cywilnego ślubu znajomych po którym był pyszny obiadek i torcik engi111 wszystkiego najlepszego!
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2012-08-11 o 22:29 |
||
|
|
|
#2601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo bardzo bardzo się cieszę ze udało mu się taką niespodziankę zrobić Cytat:
![]() Co dobrego jadłaś? O właśnie muszę pomyśleć jaki tort chcemy macie jakieś sprawdzone propozycje? |
||
|
|
|
#2602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiadaj jak się udało? Co dobrego jadłaś? Gdzie uroczystość była? ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
moim zdaniem tort powinien być lekki i nie za słodki. My mieliśmy tort śmietanowy- był pyszny W środku było takie lekkie biszkoptowe ciasto i był przekładany wiśniami- całość smakowo bardzo dobra i ie było takie zasładzające Osobiście nie lubię tortów gdzie jest krem- tai masłowy bo to słodkie jak cholera
|
|
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
ja widzę, że co chwila ktoś się melduje i usprawiedliwia swoją nieobecność
)ja mam podobnie, ogrom obowiązków mnie po prostu powala, od kilku dni zbieram się dodatkowo żeby pojechać na wieś i wypielić całe podwórko, podciąć co trzeba, przekopać co trzeba, ale nie mogę sobie jednego wolnego dnia zaplanować ))może w środę się uda ![]() a tymczasem postępów ślubnych brak, lekko ruszyliśmy z rozdawaniem zaproszeń, nie mam pomysłu na kwiaty, może wy coś podpowiecie, suknie już pokazywałam - abaco, kolor biel śmietankowa, włosy rozpuszczone w kolorze identycznym jak na załączonym obrazku, taki też bym chciała make up ![]() dodatki złote ale jakie kwiaty? jaki kolor? |
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
intensywnie spędzasz czas super, że już ruszyliście z zapraszaniem.Co do kwiatów- masz jakiś ulubiony kolor i kwiaty? Jaką chcesz wiązankę, w jakim kształcie- kulka, łezka, luźna?
|
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
magnusia a tam intensywnie, ja po prostu widać jestem kiepska w organizacji czasu,
podejrzewam, że można to wszystko o wiele sprawniej zorganizować )Chciałam kiedyś storczyki, bo wydawało mi się, że egzotyczne kwiaty fajnie podkreślą taki nieco egzotyczny charakter sukni, potem się przestraszyłam, że storczyk do czerwonych ust? potem chciałam coś z dodatkiem hortensji bo ślub w październiku to i tematycznie by pasowało, ale tak naprawdę to zdurniałam już zupełnie, a niestety w moim regionie florystki wiedzą tyle co i ja
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kocham storczyki A kolorek? Masz jakiś kolorek na sali, w ubraniu TŻ-ta oprócz złotego?EDIT: przypomnij mi jeszcze sukieneczkę
Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2012-08-12 o 09:20 |
|
|
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
Czerwień po prostu zostawię na poprawiny
na ślub niech będzie blady róż i trochę mocniejsze oko.i wtedy storczyki będę idealne )suknia: https://www.google.pl/search?q=prono...w=1024&bih=473 |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
no to prosze bardzo- kilka ze storczykami, może coś Cię zainspiruje
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze trzy
|
|
#2610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Przeżyłam pierwszy kawalerski Tża ![]() Cytat:
Cytat:
Suknia jest bardzo elegancka więc bukiet dałabym albo wesoły albo długie kalie. Sama będę mieć swój ze storczyków właśnie i bardziej bym się skłaniała do takich jak magnusia wrzuciła ale ja lubię lejące się bukiety a to podobno obciach więc mnie lepiej nie słuchaj ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

spoko wyrobisz się 
16.06.2012 

i czekamy na fotki z panieńskiego. Mój panieński został przekrzyczany na sobotę przed ślubem czyli na 25.08

Ja naprawdę nawet przyjęłabym tylko jego nazwisko, ale pracuję naukowo, mam już trochę opublikowanych wyników badań pod swoim nazwiskiem i naprawdę byłoby mi szkoda, żeby kolejne publikacje pojawiały się pod innym zupełnie nazwiskiem, bo nie będą ze mną kojarzone