|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Nie poddawaj się
![]() ![]() ![]() _________________________ _________________________ ________ śniadanie: grahamka z twarożkiem i szczypiorkiem II śniadanie: 3 sliwki obiad:kotlety z jajek, sałata i kasza gryczana podwieczorek: brzoskwinia kolacja: serek wiejski i 2 pomidory A w międzyczasie, zeby nie było za pięknie dwa ciastka kruche ![]()
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, aż mi głupio to pisać... wagę trzymam pod toaletką, a obok toaletki lezy dywanik. Ważąc się zawsze kładłam wagę na dywaniku (co by bosymi stópkami nie deptać po kafelkach
![]() ![]() ![]() 0emarta moją najlepszą motywacją jest wyobrażanie sobie samej siebie w 'nowej sylwetce'. No i to, że ze wszystkich grzeszków będę się spowiadać na wizażu ![]()
![]() |
#1743 |
Przyczajenie
|
0emarta u mnie też stoi w miejscu... masz rację to demotywuje, ale nie wolno się poddawać. Może waż się trochę rzadziej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1745 | |
Wtajemniczenie
|
Ja już po grillu, trochę mi szumi w głowie
![]() Ale się objadłam ![]() Upiekłam jeszcze drugie to ciasto, dorobiłam polewę czekoladową i postawiłam dla gości, wszystkim smakowało, jak zdradziłam, że to z mąki razowej to nie mogli uwierzyć ![]() A jutro ważenie ![]() ![]() Cytat:
Ja też dążę głównie do zgrabnej sylwetki, waga to tylko taki dodatkowy wskaźnik. Uwielbiam ciuchy i chcę, żeby wreszcie na mnie dobrze wyglądały (i żebym ja wreszcie dobrze w nich wyglądała ![]() ![]() To fajnie ![]() Dobranoc ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-08-12 o 00:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]()
![]() |
#1747 |
Wtajemniczenie
|
przygarniecie mnie ?
![]()
![]() |
#1748 |
Wtajemniczenie
|
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1749 |
Wtajemniczenie
|
hmmm to tak
![]() najwyższa moja waga 130kg ![]() później był dukan i spadek do 80kg ale zaszłam w 2 ciąże i na porodówce zrobiło się 116kg. 22 sierpnia minie 3 miesiące od porodu ja mam bagaż 96 kg ech nie chce już dukać już mam dosyć nie będę się tu o tym rozprawiać wiem, ze moim celem jest waga 80kg a później już pomalutku do 75 może się uda ![]()
![]() |
#1750 |
Przyczajenie
|
Drogie Panie!
Dzisiaj rano waga : 102 kg ![]() Dumna jestem z siebie jak nie wiem co i muszę się komuś pochwalić. W dodatku zaczęłam mieć więcej energii i siły do wszystkiego-> Taki wewnętrzny optymizm Gdzieś tam po drodze zrobiłam parę radykalnych błędów... Ale generalnie doszłam do wniosku że najlepsza jest dieta MŻ. Bądźmy szczere, kto jak nie my- kobiety stale na diecie- lepiej zna zasady zdrowego żywienia? i wszelkie możliwe diety. Działanie, kawy czy octu? Więc od dzisiaj, uroczyście oświadczam, żadnych DIET, z przepisami, jadłospisami, godzinami posiłków ect!! Zobaczymy jaki będzie ogólny efekt po tygodniu, trzymajcie kciuki żebym nie poczuła się zbyt pewnie i tego nie spaprała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Takie wiadomości dodają skrzydeł! Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1752 |
Przyczajenie
|
Już nie mam sił na tą wagę! Cały czas wskazywała 89, dwa dni temu nagle 91, więc ze smutku się objadłam (ech, nie znoszę tego u siebie), przez dwa dni olałam praktycznie dietę (z wyjątkiem godzin, starałam się jeść co ok. 3h) i dzisiaj rano na wadze zauważyłam 88,7. Dziwna sprawa.
Przez ten cały czas zdałam sobie sprawę z jednej rzeczy, nawet jeśli schudnę, to do końca życia będę uzależniona od jedzenia! Zawsze będę miała ochotę sięgnąć po następny pasek czekolady albo inny smakołyk. No ale cóż, trzeba się postarać trochę ![]()
![]() |
#1753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1754 |
Raczkowanie
|
A u mnie z motywacją różnie, chociaż pilnuje sie jak moge. Jutro i we wtorek musze iść do pracy i to dopiero bedzie masakra. Miałam iść dopiero 20 sierpnia ale okazało sie że jestem potrzebna...
Też sie motywuję myślą że kiedyś( za sto lat ![]() ![]()
![]() |
#1755 |
Raczkowanie
|
co ile najlepiej się ważyć, co tydzień czy 2?
wczoraj i dziś odpuściłam sobie ćwiczenia, ale to ze względu na to, że nie miałam gdzie ![]() ![]() ale obiecałam sobie, że jutro nadrobię ćwiczenia i mam nadzieję, że mi się uda! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1756 |
Rozeznanie
|
Ja dziś niestety zjadłam kawałek ciasta ze śliwkami i kruszonką, ale wyglądał tak pysznie, że nie mogłam się powstrzymac. I smakował cudownie
![]()
![]() |
#1757 |
Zakorzenienie
|
Ja nie bede gorsza, też dzisiaj zjadłam kawalek ciasta. Bylam u chrzestnego i głupio bylo i zjadłam, ehh..Ale za to jutro szykuje sie dużo chodzenia wiec musi spaść
![]()
![]() |
#1758 |
Rozeznanie
|
Witajcie DZIEWCZYNY!!
No więc powróciłam Wyjazd był meeega udany, pogoda nawet ładna choć pod koniec zrobiło sie chłodno i niebbyło okazji do opalania i kapania sie w morzu ale i tak wróciłam opalona a jednego dnia tak sie spiekłam że nieumiałam na dupie siedzieć i na plecach leżeć hehe duużo zwiedzania było jak wyszlismy koło 9-10 tak wracaliśmy na chwile odetchnąc do pokoju koło 15 a o 17 znowu wybywaliśmy i wracaliśmy koło 21-22więc dobre było to że dużo ruchu było bo z jedzeniem to kiepsko na cały wyjazd wyłączyła mi sie faza dietowania i jadłąm co chciałam rano śnadanie koło 9 potem dopiero obiad ok 14 i raz to był kebab a raz hamburger ale zawsze zjadłam tylko pół bo reszty nieumiałam i raz pizza atak to jadłam bułke z szynką wiec duzo fast foodów niebyło potem coś słodkiego wpadło ale niezawsze i raz zjadłam całą paczke chipsów z czego jestem dumna bo na cały wyjazd tylko 1 je jadłam a potem była obiado kolacja to już były dania przyziemne typu medaliony z jakiegos rodzaju miesa z sosem kurkowym a do tego opiekane ziemniaki to jadłam najczesciej hehe a raz jadłam buritto i pizze na obiad, ogółem to zjadłam za cały wyjazd 2 pizze tzn zamówilismy 2 razy pizze a z tego raz każdy miał taką małą ok.32cm i z jednej zjadłam 4 kawałki a innym razem zjadłam całą ale ona była z samym serem wiec taka sucha i mało syta.Aaa noi 2 razy robiliśmy grilla ale to jadłam ok 2 kawałki nieduze karkówki z wyciętym tłustym wiec niema źleOgółem wyjazd był suuuuper i aż żal było wracać niestetyPrzed wyjazdem i dzieci sie poryczały i my bo tak nam było tam dobrze hehe a dzis postanowiłam sie zważyć i waga mnie zadziwiła bo pokazała tylko o 1,2 kg wiecej więc jestem zdziwiona i mam wrażenie że coś nie jest haaloo bo po brzuchu widze że mi urusł trochu a co do cm to prawie wszedzie po 2cm mi przybyło niestetywięc jestem troche podłamana....Ale do diety wracam od końca tygodnia lub na początku nstp tygodnia bo pojutrze znowu wyjeźdzamy na kilka dni ale tym razem w góry ![]() ![]() Uff ale sie rozpisałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1759 |
Rozeznanie
|
Grunt że wyjazd był udany, wakacje są raz w roku. Masz teraz fajne wspomnienia, a nie myślisz o tym,że musiałas sobie wszystkiego odmawiać. Kilogram szybko spadnie
![]() U mnie dziś megazaskoczenie, bo wczoraj mi to ciasto wpadło, a przedwczoraj nocowałam u przyjaciólki i z wieczora zrobilam jej makaron i upiekłam jej ciastka i jednego sprobowałam ale makaronu nie ![]() ![]()
![]() |
#1760 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo Dziewczyny za doping
![]() Nie wiem jak się to dzieje ale dzisiaj kolejny kg mniej. A ani nie piłam jakiś herbatek przeczyszczających, ani nic w tym stylu... Więc może faktycznie chudnę? dam znać jutro jaka waga, po całym tyg diety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś smutniutko... Miało być 73, jest 73 i pół... W dodatku zorientowałam się, że tego lata nie zjadłam ani jednego loda. Poszłam wczoraj nadrobić ten brak i okazało się, że lód, który kiedyś lubiłam, jest dla mnie za słodki. Ale zjadłam i wleciało 300kcal. Dałam sobie wczoraj w kość na rowerze aż ledwo kolana zginałam i widząc co waga dzisiaj pokazała chyba to powtórzę. Do boju!
![]() |
#1762 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kupilam ten krem tutaj na miejscu.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ojp co u Ciebie slychac? dawno Cie tu nie bylo ![]() Cytat:
Ciesze sie, ze jestes zadowolona z wyjazdu ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1763 |
Rozeznanie
|
Sylwysia i jakie to wykonujesz wkoncu te ćwiczenia??Ojj uwierzcie wyjazd sie udał i to mega
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() meczy ale pozniej mam takiego powera ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1765 |
Rozeznanie
|
Właśnie kpiłam sobie mango i orzechy brazylijskie, pyszne, polecam. Zwłaszcza te orzechy, obniżają cholesterol
![]()
![]() |
#1766 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie, co z tym cholesterolem u Ciebie?
Bedziesz robic dodatkowe badania?
![]() |
#1767 |
Raczkowanie
|
ja dziś niestety znów pozwoliłam sobie na kawałek ciasta, ale uwielbiam je i stwierdziłam, że jeden kawałek można raz na jakiś czas zjeść
![]() ![]() ![]() wcześniej, będąc na diecie, gdybym zjadła chociaż jedno ciastko, pewnie od razu bym ją przerwała, a potem zaczęłabym jeść 2 razy więcej niż zwykle. teraz jest dużo lepiej, raz na jakiś czas mam zamiar pozwalać sobie na jakieś małe ''grzeszki", wszystko jest dla ludzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1769 |
Rozeznanie
|
Pagzik fajny ten artykuł i dużo sensu w nim
![]() Sylwusia i są efekty po tym a6w??masz płaski brzuch?? A ja tak już pisałam staram sie jeść zdrowo ale taka zasadnicza dietke nietrzymam narazie bo czekam aż wróce z górA jedzeniowo u mnie tak: śniadanko:1 bułka pszenna z dżemem truskawkowym śniadII:2 łyżki musli z rodzynkami z 0,5 szklanki mleka 0,5%+1 ciastko owsiane obiad:niedużo makaronu razowego(tego durum) z sosem a'la bolońskim bo własnoręcznie robionym i miesem mielonym ale wieprzowym podwieczorek:2 garscie borówek z jogurtem naturalnym kolacja:1 mała kromka z szynką, pomidorem i ogórkiem kiszonym +3 takie mini parówki w cieście francuskim light( z niecałej 1 parówki wychodzą 3 mini paróweczki w ciescie, żeby ktoś niepomyślał ze 3 parówki zjadłam hehe) ![]() aaa noi ok 40min grania w paletki aco do kalorycznosci to nieliczylam nawet... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
faktycznie dobry artykuł
![]() co do kaloryczności- ja nigdy nie liczę ile kalorii ma mój posiłek. chyba, że mam ochotę na coś niezgodnego z dietą, wtedy sprawdzam i najczęściej już na sam widok odechciewa mi się tego jeść:P jakiś batonik czy ciastko- od czasu do czasu ok. ale na jakiegoś big maca czy coś podobnego raczej bym sobie nie pozwoliła:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.