|
|
#1321 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLIII
Cytat:
Nie wiem?Cytat:
żeby za dwa dni Ale... to nie chodzi tylko o potrzebę Jak mam coś rozlane i mogę się przykleić to sprzątam , lub mocno nakruszone Prawdą jest, że nawet jakbym sprzątała 24 na dobę to i tak nie będę mieć wysprzątane na błysk . No i nie mam jeszcze czegoś takiego, że jak nie posprzątam to nie wiem świat się zawali, ostatnio trochę luzuję... jednak nie wyobrażam sobie nie odkurzać np tygodniami Tym bardziej, że odkurzać lubię No chyba, że by mnie nie było przez te tygodnie w domu lub byłabym sporadycznie i bym tam nie jadła i nic nie robiła ![]() Co do mycia okien, odkąd mamy nowe mieszkanie myję częściej (chyba to była też kwestia braku firanek choć obecnie nie mam tylko w kuchni ) ale to może przypadek, myję jak widzę, że są brudne i ... jak mam wenę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Albo po prostu lubi ![]() Cytat:
Biedna Flo ![]() Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2012-08-12 o 00:39 |
||||||
|
|
|
#1322 | ||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
chyba powinnam fspułczóć ![]() Cytat:
skoro dzień ślubu jest powszechnie określany jako najpiękniejszy - znaczy że to kulminacja , a potem jakoś to będzie albo będzie tylko gorzej i bardzo często jest .Cytat:
Lalka odcinek trzeci - pomijam parasolki bo to już nudne , ale panna Izabela ma koszulę nocną sięgającą ledwo do pół łydki , a w lasku , gdzie Wokulski się z baronem Krzeszowskim strzelają , leży na trawie cała masa zupełnie współczesnych śmieci podejrzewam też fototapetę w tle wyścigów , ale faktycznie 35 lat temu na Służewcu jeszcze mogły chałupy drewniane stać . No i konie popylają nie po wystrzyżonym torze wyścigowym , tylko po jakimś nieużytku ze chwastami do kolan ![]() dziękuję za ówagę
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy padli
![]() o, nie ! ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
a pamietasz "Krzyżaków" z ciężarówką ?
|
|
#1324 |
|
Panaroja
|
A owszem
to akurat pamiętam , bo tak jeneralnie nigdy całych nie obejrzałam , tylko wyrywkowo - zbrzydziła mnie Danuśka w rozmiarze - w stosunku do oryginału - XXL ale może kiedyś obejrzę
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Słysząłam, o takich , co to slub brali tylko dla śłubu, kiecka, goście, centrum uwagi , koleżanki już męzatki itp.
|
#1327 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
|
|
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Nie, rozwody są dlatego, że może tak jest prościej? Oczywiście wiadomo, że czasami jest (nie) stety wskazany rozwód, ale jak ktoś rozwodzi się po roku małżeństwa (ślub nie z wpadki, żeby nie było to ja już nie wiem o co cho - no chyba, że jedna ze stron zdradzała drugą przez ten cały rok albo co
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
tylko dla faktu ślubu i różnych innych powodów, nie dla chęci bycia z tym drugim człowiekiem
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No w sumie kiedyś ustawiano małżeństwa. A Ci ludzie już są po rozwodzie czy jeszcze? Chociaż może właśnie się nie rozwiodą
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawniej rodzinach uczyło się dzieci obowiązków i odpowiedzialności , teraz młodzi mają pogląd ,że w życiu trzeba walczyc o własne szczęście i każdy ma do niego prawo , tyle ,że chcą miec to szczęscie bez wysiłku, bez ograniczen , a tak się nie da , w związku z czym więszkoś nie czyni wysiłku i nie ma ograniczeń , tyle że nie ma tez zazwyczaj żadnego szczęscia , mają poczucie samotności i pretensje do świata, bo to zawsze winni są inni ![]() a żadne szczęscie nie jest samo z siebie, nic w zyciu nie jest za nic, przyroda lubi harmonię i równowagę nie mówię ,że rozwody nie są czasem najlepszym wyjściem, są, ale jeżeli ktoś się rozwodzi po roku czy trzech , to nawet nie sprobował związku zbudowac
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2012-08-12 o 01:27 |
|
|
|
|
#1332 | |||
|
Wiedźma
|
Też nie wiem, mam za to głębokie przekonanie, ze nie jest stworzony do uprawiania seksu z jedną tylko osobą.
![]() Cytat:
Cytat:
Królewna średnio parę razy w miesiącu marudzi, że jest bałagan. I te ciągłe epistemologiczne spory: - Gdzie ty widzisz bałagan? - No jak to? Ty mi lepiej pokaż, GDZIE ty widzisz porządek. Można pokazać porządek? Bo bałagan można. jedna książka leżąca na stole to bałagan. Ale tysiąc książek na półce za szybką to nie jest jeszcze porządek. ![]() Cytat:
O to to! Choć jeszcze więcej mi się wydziale, jeśli ten ktoś siędzie i wypije za mną piwo prowadząc ciekawą konwersację. Albo... Eeee... nie napiszę.
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Niektórzy muszą pracować.
![]() A w którym momencie Krzyżaków była ciężarówka?
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyny taki związek, ktory się utrzymał i ludziom jest ze sobą dobrze trwa już ponad 30 lat , tyle ,zo oni zostawili dwoje kilkuletnich dzieci dziadkom i pojechali szukac własnego szczęścia za granicą , nigdy nie wrócili , więc chyba to nie jest jednak budujący przykład ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2012-08-12 o 01:43 |
||
|
|
|
#1335 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, kiedyś było inaczej. Prawdą jest jednak, że niektórzy zaczynają "oddychać" po rozwodzie Ale to też zależy od sytuacji.Cytat:
Cytat:
Po drugie, Sabb jest moją Żoną (jeszcze raz Wam powtarzam), teraz mi zazdroście, bo jest moją i tylko moją, a nie Waszą O! ![]() Cytat:
||||
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ludzie kompletnie nie mają poczcia jakiegokolwiek obowiązku , a co ciekawe częsciej teraz kobiety niż mezczyźni , o umiejętności rozmowy nie wspomonając, bardzo częste jest tez przychodzenie szczególnie kobiet na sprawy rozwodowe z facetem lub kolegami . Mezczyźni najczęściej przychodzą sami. Ciekawa jestem jak pachnie Gap 1969
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
odkryłam nokturny Szopena , trochę późno
![]() odstresowują mnie Cytat:
potem zakładac związki z ewentualnym potomstwem ( lub nie ) dobrej nocki
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2012-08-12 o 02:12 |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc Roz
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do małżeństw - wyobrażacie sobie poznać męża w dniu ślubu, bo rodzina go wybrała, i żyć z nim przez 50 lat bez możliwości rozwodu? Też się zbieram. Kolorowych
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#1341 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dżinów i tiszertów prasować nie trzeba, prostują się pięknie w trakcie schnięcia ![]() Właśnie odwiedzając Polo muszę zawsze wyglądać sexy, bo jeszcze Barbie przestanie ze mną flirtować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aaaa, to zwracam honor (u mnie wczoraj lało dzień cały) ![]() ![]() ![]() --- Dobranoc Nie zdziwiłbym się, gdyby rano był przymrozek
|
|||
|
|
|
#1342 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Pierwsza
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Pytanie do osób, które zamawiały próbki w perfumerii Yasmeen. Czy przesyłka priorytetowa jest przesyłką poleconą, czy to zwykły priorytet?
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#1344 | |
|
Panaroja
|
Trzecia
![]() lepiej późno niż wcale Cytat:
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Mother of Cats
|
Parabelko, przez Ciebie chyba w koncu pooglądam Lalkę
W ogóle genialne jest to Twoje oko do wyłapywania szczegółów niepasujących Kameno, Parabelko, co do porządków jest nas więcej Sprzatam, jak zaczyna mi przeszkadzać bałagan, ew. jak ma przyjść ktoś mniej mi znany. Jedyne czego nie cierpię i co likwiduję w trybie przyspieszonym to stos brudnych garów w zlewie, kiedy zabieram się do gotowania, i kocie kłaki na dywanie, kiedy akurat mam ochotę na nim (na dywanie) poćwiczyć.Cytat:
Cytat:
A teraz spadam do pracy
|
||
|
|
|
#1346 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drugiej strony to przecież człowiek tworzy tą kulturę, więc skoro z natury jest poligamistą, to skąd takie właśnie wzorce? Może, jak kiedyś każdy robił to z każdym, to efekty tego nie były ciekawe pod względem genetycznym? ![]() Albo może działa to na zasadzie sprzężenia zwrotnego (człowiek tworzy kulturę, a ona kształtuje człowieka)? Ciągłe doskonalenie, czy może rozwój, wzorców kulturowych w pewnym momencie tak zamotał człowieka, że nie było szans na wycofanie się, tylko trzeba było kontynuować wątek w wyznaczonym wcześniej kierunku? |
|
|
|
|
#1350 | |||||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
analogia niegrzeczne dzieci niedopasowanie dwójki ludzi jest chyba niezbyt trafna fogle chcę się odnieść do tego co napisałaś ale jakoś nie potrafię przełożyć tego co myślę na słowa ![]() związek w tym sensie co piszesz nie wydaje mi się związkiem nakierowanym na to żeby dwójce pozostających w nim ludzi było dobrze tylko związkiem nastawionym na to żeby utrzymać podstawową komórkę społeczną, czyli cel zewnętrzny, dla ogółu raczej niż dla jednostki Cytat:
Cytat:
mnie ewentualnie może rozproszyć zapach ale na szczęście do takiego stanu syfu jeszcze nigdy nie doprowadziłam a raz na kilka miesięcy ![]() na pewno nie każdy człowiek, jedni tak, inni nie, wg mnie nie powinno się narzucać jednego modelu funkcjonowania Cytat:
Cytat:
![]() no tak, tylko jak poznać siebie i swoje preferencje nie zakładając wcześniej związku?
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Nie wiem?
to jest coś czego ja nie potrafię zrozumieć, kurde, jest miliard przyjemniejszych czy bardziej pożytecznych rzeczy do zrobienia niż w kółko sprzątanie i prasowanie, dlaczego mam tracić czas na coś co jest w dużej mierze zbędne a w dodatku wkufiające bo wiadomo że sprzątnę za za dwa dni mam identyko jak przed sprzątaniem
a najbardziej wkufia mnie to że wszyscy mają inny standard niż ja i zamiast przyjąć to do wiadomości i się z tym pogodzić to i tak czuję presję i w rezultacie nie zapraszam nikogo do chaty albo gorączkowo sprzątam jak ktoś ma przyjść, bezzenzu totalnie
żeby za dwa dni
Ale... to nie chodzi tylko o potrzebę
Jak mam coś rozlane i mogę się przykleić to sprzątam
, lub mocno nakruszone 

, a w lasku , gdzie Wokulski się z baronem Krzeszowskim strzelają , leży na trawie cała masa zupełnie współczesnych śmieci 

Dżinów i tiszertów prasować nie trzeba, prostują się pięknie w trakcie schnięcia