|
|
#2611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
ha ha a Ty się obawiałaś o pogodę na grilla ![]() No widzisz jakie chłopaki grzeczne i jak kulturalnie się bawili ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
dlaczego obciach?
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno te lejące się bukiety już dawno są niemodne i obciach taki mieć
|
|
|
|
|
#2613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na obiad był żurek w chlebie, a na drugie danie mięsko do wyboru (ja jadłam roladę) i dużo różnych sałatek, ziemniaczki zapiekane i pyszny sos grzybowy torcik był śmietankowy z dodatkiem brzoskwini i ananasa, był super bo właśnie nie za słodki a przy tym taki lekki ![]() Wszystko się udało tylko nie pogoda niestety lało cały dzień. ślub był w pałacu ślubów w tarnowie a obiad w restauracji. Pani młoda nie miała typowej sukni ślubnej - miała za to śliczną fioletową sukienkę i fioletowe buty Było bardzo sympatycznie, posiedziałam trochę z koleżankami ze studiów więc powspominałyśmy trochę zabawnych wydarzeń Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip cieszę się że przeżyłaś kawalerski TŻ
Ja wczoraj miałam pierwszą przymiarkę. Zdjęć nie mam bo jak przypuszczałam nie było za bardzo co robić. Ale 8 września jadę na 2 przymiarkę wtedy już będzie sukienka gotowa z woalką i bolerkiem. Ponadto mieliśmy pierwsze spotkanie kursu indywidualnego na I taniec. Uczyliśmy się pierwszych 3 kombinacji i trochę się obawiam czy będziemy w stanie pojąć i zapamiętać to wszystko. Tak jak wam pisałam zdecydowaliśmy się na pierwszy taniec z 2 na 1 i 2 na 2. do piosenki czerwonych gitar senny szept. Coś na styl: http://www.youtube.com/watch?v=CMTjjvCMIh8 Z nowości mieliśmy jechać do rodziny Tż zaprosić kolejne 3 pary ale ciocia jest w szpitalu i nigdzie się nie wybieramy ;/ mam okazję w sumie odpocząć ![]() nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
|
#2615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam pierwsze słyszę. Ja miałam opaskę na włosach z kryształkami i też to niby obciach ale miałam to tam gdzie słońce nie dochodzi- tak chciałam i tak miałam Jedynym " tzw. obciachem" jak dla mnie są rękawiczki ale jestem w stanie zrozumieć, że komuś się to podoba i chce je mieć bo je sobie wymarzył (sorka dla PM-ek które mają rękawiczki- to tylko moje zdanie)---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
ale pyszności- mniam ![]() fioletowa mówisz- super ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
szkoda, że nie zrobiłaś no ale z następnej przymiarki to już się nie wywiniesz- foty muszą być Ile macie tych leksci tańsca? Napewn wszystko będzie super a jak coś nawet zapomnicie to i tak nikt się nie zorientuje . Oj mam nadzieję, że z ciocią w porządku i nic poważnego- zaprosicie później a dziś macie okazję poleniuchować- tym bardziej, że pogoda piękna...A ja od wczoraj piorę, piorę i piorę
|
|
|
#2616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówią że deszcz to szczęśc Ja jakoś bardzo nie przejmuję się opinią innych ale wszelkie opinie są dla mnie ważne dlatego lubię się Was o coś podpytywać. Cytat:
a Tż to już w ogóle zachwycony.Szkoda że nie masz zdjęcia ale to chociaż opowiedz co już jest. A przymiarkę masz w dzień mojego ślubu więc będę myśleć o Tobie jak sama będę się ubierać ![]() Zazdroszczę Wam tych lekcji tańca ale wierzę że Wam się uda. Ja na temat naszego przestałam się odzywać ciekawe czy ten mój się coś odezwie i jeśli to kiedy. Szkoda że nie pojechaliście z zaproszeniami ale bardzo dobrze że sobie trochę odpoczniesz. Cytat:
![]() A właśnie czemu uważasz że rękawiczki są kiczowate? Udało mi się dodzwonić do chrzestnego bo sam oczywiście nie raczył oddzwonić tak jak powiedział |
|||
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kojarzą mi się z kreacjami sprzed 2o lat- bufiaste rękawy, rękawiczki itp Nie podobają mi się i jakoś nie pasują do sukien ślubnych- ale to moje zdanie ![]() Ale ten Twój chrzestny dziwny... zamiast się cieszyć że dzwonisz i dopytujesz się to jeszcze pretensję ma Ty się lepiej dopytaj (trudno najwyżej Cię ochrzani jeszcze raz) czy napewno będzie autokarem jechał i czy będzie z żoną bo to igdy nic nie wiadomo a po co potem stres
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może go jakos skutecznie zniechęcisz do przyjazdu może powiesz, że np będzie składka na alkohol albo goście będą musieli posprzątać po weselu
|
|
|
#2620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo będziecie mieć tych lekcji? ![]() Szkoda, że ciocia chora, zdrówka dla niej I rzeczywiście nie ma tego złego, miłego odpoczynku ![]() Cytat:
Ma być tak jak chce PM, a co tam się komuś podoba czy nie to nie jest ważne i tak zawsze znajdzie się ktoś mający inny gust i inne zdanie na dany temat ![]() Cytat:
![]() Koncepcja była inna miała być kremowa sukienka, ale ponieważ brzuszek rośnie (choć wcale go specjalnie jeszcze nie widać) to koncepcja się zmieniła na kilka dni przed ślubem ponieważ sukienka zrobiła się przyciasna To był tylko cywilny ślub, więc i chyba niespecjalnie młoda czuła się w obowiązku ubierania typowo jak panna młoda ![]() Moja siostra na swoim cywilnym miała czarną sukienkę ![]() Cytat:
|
|
#2621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Engii - spóźnione życzenia - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My wróciliśmy z naszej wycieczki, wrzucę wam potem kilka zdjęć do klubu. Było świetnie! Zupełnie inne krajobrazy, jechałam przylepiona do szyby z otwartą mordką i nie mogłam się napatrzeć. Wyjechaliśmy o 7.30 rano a wróciliśmy o 23,30. Zrobiliśmy ponad 800 km, a co najlepsze w połowie wycieczki zorientowałam się, że jesteśmy na innym półwyspie niż mieliśmy jechać (a dopiero co rano pytałam "kochanie czy ja cię kiedyś zawiodłam organizując trasę hahaha"), w końcu dojechaliśmy i do tych miejsc które chcieliśmy była jedna przepiękna plaża, na którą wjeżdża się autkiem stajesz na niej... a tu z przodu ocean a z tyłu góry... ahhhh z pewością tam wrócimy!
|
||||
|
|
|
#2622 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Cytat:
nawet by mi do głowy nie przyszło, by mojego ukochanemu organizować wieczór kawalerski Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
ale tam ceny poszły w dół, z tego co Małżonek mówi. Jasne, że są również drogie mieszkania, które od dawna są w sprzedaży, ale znaleźliśmy kilka fajnych propozycji w niezłej cenie Co do nazwiska, mój małżonek nalegał, bym zostawiła również swoje i miała podwójne, ale wybrałam jego nazwisko. A tez trochę dorobku "pisarskiego" mam teraz trochę żaluję, ale niech tam Dobrze, że już doszliście do porozumienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||||||
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
dorzuciłam kilka zdjęcia do klubu z naszej wyprawy
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekcje tańca mamy co sobotę do 1 września więc naliczyłam 4, ale chyba ostatnią przełożymy na 8 września bo wtedy mam ostatnią przymiarkę, także chcemy to pogodzić bo musimy dojeżdżać 100 km. Mam nadzięję, że damy radę Dziś byliśmy na spacerze, ale dopadł nas deszczyk... Było ciepło a zarazem mokro... przyjemnie było spacerować wspólnie pod parasolem. Powodzenia w jutrzejszym praniu. Mi się pranie zawsze kojarzyło z franią i ciężką robotą, a teraz wrzucam ciuchy, czytam książkę, wieszam i znów wrzucam i znów wieszam, dość lubię to zajęcie
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
super ![]() Ja jeszcze 3 tyg do urlopu ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
od wczoraj piorę ale już skończyłam dzięki za pralki automatyczne bo jakbym miała z kijanką nad strumykiem siedzieć to bym chyba te ciuchy spaliła i kupiła nowe, względnie osiwiała
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podjełam decyzję że będę miała bolerko z materiału z jakiego jest uszyta sukienka, nie pamiętam nazwy ale coś ... mleczny. Bardzo cienki materiał, więc trochę obawiam się o pogodę i temperaturę. Futerka nie zamierzam wkładać ![]() Brakuje mi biżuterii, ale to kupię sama w salonie jest dość drogo i wybór nie bardzo dla mnie. Poza tym czy o czymś zapomniałam??? No i nie wiem jaka fryzura i jaki makijaż... Co do odpoczynku to faktycznie przyda nam się. Aczkolwiek zdecydowałam się na urlop i od środy odpoczywam ![]() Lekcje tańca dają nam wiele radości, aczkolwiek Tż musi się obecnie mocno skupiać żeby zapamiętać po kolei figury ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- w takim razie biegne do klubu
|
|
#2627 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre w końcu właśnie % myślę ze są głównym powodem że chrzestny zjawi się na weseluniereformowany ![]() Cytat:
![]() Miałaś tort babeczkowy?ale super ale zdziwiłam się ze napisałaś że taniej Was to wyszło bo kogo bym się nie zapytała to wszyscy twierdzą że to dość drogo wychodzi. Lecę zaraz obejrzeć zdjęcia ![]() Cytat:
Jakbyś widziała smutna minkę Twojego męża to też byś mu nieba chciała przychylić ![]() Cytat:
Ja na swoja przymiarkę muszę poczekać jeszcze do wtorku.Fajna sprawa z tymi lekcjami tańca a spacer jak z deszczowej piosenki Cytat:
Podawaj Tżowi orzechy wspomagają pamięć
|
|||||
|
|
|
#2628 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodzwonić się nie mogłam, gdy jechaliśmy bez umówienia, zastawaliśmy drzwi zamknięte, więc nie było wyjścia. Chrzestna również przez Mamę potwierdziła a na ślubie było bardzo sympatycznie Myślę, że to żadne faux-pas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakbym swojego Małżonka słyszała często słyszę też - cokolwiek, byle dużo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
co prawda nie z kijanką nad strumykiem, ale pierze w dużej wannie na podwórku. Kupiliśmy jej pralkę automatyczną, ale pierze w niej tylko stare spodnie Taty resztę rzeczy, łącznie z pościelą, w rękach Bo "automat nie dopierze", bo "pranie nie pachnie wtedy wiatrem i słońcem" itd itp ![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||||
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - jak pytałam o tort to wyszło by mi dużo więcej niż te babeczki, poza tym obyło się bez tych mas i tego czegoś słodkiego na torcie... choć w sumie nie do końca, bo to co my kroiliśmy właśnie takie było...
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Wika - zwiedzałaś Tel Aviv? |
|
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Wika28;35851318]
yyyyy a od kiedy jest zamknięte? Jakieś 3 lata temu lecieliśmy do Tel Awiwu o 1.30, ale może coś się zmieniło od tamtego czasu ![]() [QUOTE] yyy zawsze było- tak mi się wydaje- no może nie od 1:00 tylko od 2:00 chyba że jakieś wyjątki robią- nie wiem. Wiele razy słyszałam (też od najbliższych przyjaciół), że koczowali np w Krakowie bo stolica nie przyjmuje ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
szacun dla mamy- to bardzo ciężka praca wypranie ręcznie pościeli. Szczerze podziwiam ![]()
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, nie. Lądowaliśmy w Tel Avivie i jechaliśmy autokarem do Jerozolimy
Cytat:
A Mama lubi ekstremalne zajęcia Zażyczyła sobie np. by Tato wybudował jej piec chlebowy taki w którym się rozpala drewnem I piecze chleb w tym piecu na liściu kapusty. Wy wiecie jak taki chleb smakuje
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2012-08-12 o 21:14 |
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany.... jak sobie pomyślałam o takim ciepłym chlebku własnej roboty to normalnie umarłam...
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Wika - a można mamę wypożyczyć, tak żeby zrobiła taki chlebek ??
![]() a jak wrażenia z Jerozolimy? długo tam byłaś? czy to był punkt docelowy czy jeszcze gdzieś potem się udałaś? |
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do biżuterii chciałabym coś delikatnego... Ale jeszcze się nie rozglądałam za czymś konkretnym. Teraz zaczęłam podpytywać Tż kiedy jedziemy po obrączki? Odpowiedz: którejś soboty uwielbiam jego konkretyzm ![]() Zmykam spać, bo od kilku dni coś czuję dziwny ból w plecach,zastanawiam się czym to może być spowodowane? Zbyt długim siedzeniem, nie wielkim ruchem? A może jeszcze czymś innym, sama już nie wiem ?
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak... konkteryzm to męska secjalność - kiedy zrobimy to i tamto (pojedziemy/załatwmy to i to)? - no tak trzeba będzie... luz - właśnie takiej odpowiedzi się spodziewałam połóż się jak Cię plecy bolą- może od długiego siedienia. Ja tak mam że jak w robocie siedzę cały czas i nie mam kiedy wstać to potem gnaty mnie bolą potwornie i sztywna jestem
|
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza że głodna jestem strasznie, bo z kolacji rezygnuje na rzecz zrzucenia swoich 7 kilogramów a do takiego chlebka są jeszcze konfitury domowej roboty, twarożek domowej roboty o rany ide spać, bo ta dieta wieczorna mi nie służy ![]() Cytat:
Może jeszcze sweterek na drutach zrobić, narzutę na szydelku, sukienkę uszyć - czasem sie sama dziwię skąd w niej tyle takich fajnych talentów ![]() Jerozolima zrobiła na mnie wrażenie głównie z powodu studiów teologicznych no i osobistej wiary. To wszystko co miałam na wykładach mogłam zobaczyć, pewnych rzeczy dotknąć. Ale i niesamowite doświadczenie, gdy się zobaczy zderzenie tak wielu kultur i religii, zwłaszcza przy Grobie Pańskim. Oprócz Jerozolimy zwiedzaliśmy jeszcze Nazaret, Betlejem, Hajfe, był rejs po Jeziorze Genezaret, no i większość miejsc biblijnych - Góra Tabor, Góra Błogosławieństw, Kafarnaum, Jerycho, Pustynia Judzka. Trochę kąpieli w Morzu Śródziemnym i Martwym - niesamowite wrażenie, gdy się leży na tafli wody i nie tonie W sumie prawie 14 dni intensywnego zwiedzania. Marzy mi się kolejna taka podróż, ale trudno Męża namówić
||
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Wika - świetnie brzmi taka wyprawa! Też bym kiedyś chciała!
Dziewczynki ale się wkurzyłam, tyle się wyczekałam na zdjęcia a tu się okazało, że wszystkie są podpisane Gosia i Paweł zamiast Gosia i Tomek, wirus wciął mu około 50 zdjęć, fajnych grupowych z sali i wszystkie z oczepin ;( a jeszcze na domiar złego w folderze z naszymi plenerowymi mamy jako pierwsze 3 zdjęcia zupełnie innej pary.... napisałam grzecznego maila i mam nadzieję, że dostanę nową płytkę... |
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że te 50 zdjęć da radę jakoś odzyskać a jak nie to niech rabat daje. Swoją drogą to powinien mieć jakieś kopie swoich prac bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy a w sumie to jego praca.. ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Dziewczyny czy u Was też tak zimno? U mnie rano jak wstałam było 10 stopni
|
|
|
#2639 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w piekny poniedziałkowy poranek
![]() Na wstępie dziękuje za pomoc w podjęciu decyzji o tej nieszczęsnej ozdobie na sukni ![]() Wczoraj miałam wizytę mamy i rodzeństwa tż u mnie w domu oglądali nasz dwa pokoiki wyremontowane. Oczywiście usłyszałam że to by inaczej zrobili i tamto też, ale to nasza sprawa... a najbardziej zaszokowal teściową napis nad łóżkiem "always kiss me good night" (uslyszałam ze powinien tam być obraz świętej rodziny itd...) No ale to chyba różnica pokoleń o moja mama też i tak powiedziała![]() Wika28- widzę ze mamusia cudo moja też lubi takie rzczy robić (no oprócz prania ręcznegoCytat:
Fotograf skoro już się profesjonalnie zajmuje zdjęciami to chyba powinien miec jakieś zabezpieczenia antywir? I ten podpis... daj spokój, chyba gość miał gorszy dzień biorąc sie za Wasze foty.
|
|
#2640 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama za to mieszka w bloku i jeśli ja pralki nie wstawię to ona odkąd pamiętam tego nie robi i zawsze wszystko (pościel, jeansy, swetry, zasłony) pierze w ręku Cytat:
![]() Skąd ja znam tą męską oś czasu... Wszystko zawsze zdążą ale nie teraz... Uważaj na plecy. Ja od lat mam z nimi problemy i jak dotąd przyzwyczaiłam się do bólu i nie zwraca, już na niego uwagi tak teraz zaczęłam sie zastanawiać jak ja ciążę zniosę... Cytat:
Cytat:
dobrze że grzecznie napisałąś pozostaje teraz tylko czekać na odpowiedź. Trzymam kciuki żeby udało sie odzyskać zdjęciaCytat:
Cytat:
Dobra kochane uciekam na staż a wieczorem jadę do fotografa bo mówił ze juz zdjęcia mają być |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

16.06.2012 

niestety lało cały dzień. ślub był w pałacu ślubów w tarnowie a obiad w restauracji. Pani młoda nie miała typowej sukni ślubnej - miała za to śliczną fioletową sukienkę i fioletowe buty
Ty się lepiej dopytaj (trudno najwyżej Cię ochrzani jeszcze raz) czy napewno będzie autokarem jechał i czy będzie z żoną bo to igdy nic nie wiadomo a po co potem stres

jak sobie pomyślałam o takim ciepłym chlebku własnej roboty to normalnie umarłam...