|
|
#2611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
![]() ale zanim otworzyłam wizaż, jeszcze bezkarnie zjadłam miskę manny, musiałam skończyć torebkę hahahahaha
|
|
#2612 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
|
U z dziś:
1. 2 kromki zwykłego chleba z maslem, serkiem białym w plasterkach (cos jak Capresse), papryką, pomidorem i cebulką 2. rosół z makaronem - mala porcja, 3 śliwki (podjedzone przy robieniu surówki: pomidor mały, 0,25 jabłka) troche potem: ziemniaki, odudzie z cwiartki kurczaka pieczone, surówka 3. jabłko, kilka jeżyn 4. 2 kromki z masłem, jajko na twardo, pomidor i cebula co odjąć zeby schudnąć? |
|
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no tak cholesterol w wychudzeniu jest bardzo wysoki, tez to mialam i lekarz mówił że własnie głodzenie na to wpływa
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam dodać swoje wczorajsze chyba U, Aniołku spojrzysz? i innych też proszę o rady
1. baaaardzo późne śniadanie: 3 kromki prawdziwego chleba z masłem, dwa wiejskie jaja na miękko + warzywa: sałaty, cały pomidor, pół czerwonej papryki /kawa z mlekiem/ przed obiadem wielkie jabłko 2. pięć bardzo dużych pierogów ruskich (normalne, zwykła mąka itp.) odsmażone na oleju z cebulką /kawa z mlekiem/ /prawie całe opakowanie borówek amerykańskich- przekąska na zakupach/ 3. kolacja ok.21: pół dużej wędzonej makreli z cebulką+ dużo warzyw sałaty, pomidor, papryka, marchewki + kilka jeżyn 4. kolacja 2, po 23. miseczka półtłustego twarogu z cebulką i rzodkiewkami, 3 ogórki gruntowe, 2 marchewki, sałaty+ miska malin i kilka jeżyn ( czyt. chrupanie do filmu )przed samym snem wypiłam jeszcze siemię lniane gęste i kawę z mlekiem ![]() dzień był krótki i nie zmieściłam w ciągu dnia nic więcej dlatego takie wieczorne nadrabianie, proszę o pomoc
|
#2616 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
! Nie liczyłam ile tu jest kalorii, na oko myślę, że ok 2500 (?) Co do masła- w moim domu ze względu na to, że niegdyś nie było pieniędzy na dobre masło, nie jada się go do dziś- nie lubimy i nie jesteśmy przyzwyczajeni Możliwe, że mój organizm się przyzwyczaił, ale o tym nie pomyślałam. Bardziej brałam pod uwagę analogię z odchudzania- taki 'przestój' wagi, po czym znowu wzrost, ale chyba się myliłam, więc będę musiała coś dodać . Zakupię almette, bądź tego typu serek na pewno ! Nie miałam również pojęcia, że nabiał może szkodzić, kiedyś wyczytałam, że do regeneracji organizmu potrzebna jest zwiększona ilość białka- więc zaczęłam jeść więcej nabiału, jako najłatwiej dostępne dla mnie źródło. Zmodyfikuję to i postaram się zastąpić właśnie kurczakiem\ tuńczykiem może (?) etc. Próbowałam kakao przed snem i nie wspominam tego dobrze, bo nie dobrze toleruję mleko- miałam małe perturbacje żołądkowe. Ja również nie lubię się kłaść z pełnym żołądkiem, aczkolwiek spróbuję z tym bananem Co do dużej ilości migdałów, nasion, pestek- nie za dużo tłuszczu ;> ? Czy to ma jakiś negatywny wpływ na organizm ? Jeszcze raz bardzo mocno dziękuję ! ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Mylę się ? ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Jak mam ochotę na jajko- jem, nie wyliczam
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-08-12 o 12:25 |
||
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Dzisiejszy jadłospis: I: owsianka na wodzie i mleku 1,5% z płatkami migdałów, kokosem, cynamonem + pół snickersa + jabłko + kawa zbożowa z mlekiem II: druga połówka snickersa + jabłko + kromka chleba żytniego (połowa z miodem, połowa z dżemem) + kawa zbożowa III: ok. 30 g kaszy gryczanej z kukurydzą i brokułami + 100 g piersi z kurczaka na parze + miseczka domowej sałatki (kapusta biała, marchew, papryka, szczypiorek, przyprawy, oliwa z oliwek) IV: kromka chleba żytniego z serem, szynką z indyka, pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem + szklanka kefiru V: 100 g twarogu chudego + reszta sałatki z obiadu |
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym na tym chudła w ekspresowym tempie . Nie przypomina to P nawet w najmniejszym stopniu . Baaaaardzo mało tłuszczu, białka nie za wiele ... Musisz jeść dużo więcej żeby przybrać- boisz się brzucha - delikatne ćwiczenia załatwią sprawę, wierz mi, wiem po sobie
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-08-12 o 18:24 |
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z testów gdzie się wpisuje bodajże obwód bioder i talii wyszło mi, że jestem gruszką. Ale jakoś to do mnie nie przemawia. O wadzie kręgosłupa nic mi nie wiadomo. Ale faktem jest, iż mam wrażenie, że jestem dość wypięta do przodu. Ostatnio często się na tym łapię, więc może coś w tym jest. |
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, zwiększaj porcje, dodawaj kalorie, przybieraj kilogramy, a na pewno będziesz zadowolona ze swojego ciała, przy odrobinie pracy i mobilizacji ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
Jak się ma biust to i brzuch wydaje się bardziej płaski No i jakie to kobieeeece
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
U (nadal I faza)
Śniadanie: owsianka na mleku 0,5% ze śliwkami węgierkami, małą gruszką i cynamonem Obiad: 2 łyżki kaszy gryczanej, duszona młoda marchewka na łyżeczce masła, 4 małe pomidory faszerowane szpinakiem z ćwiartka kulki Mozarelli light, odrobiną masła i czosnkiem Podwieczorek: kawałeczek domowej roboty batonika kokosowo- czekoladowo - orzechowego z kulką lodów bakaliowych )30 min bardzo intensywnego cardio Kolacja: omlet jajeczny (jajko + 1 łyżeczka cukru + 1 łyżka mąki pszennej), 2 łyżki białego twarożku, 1 łyżka truskawkowej konfitury + pół pszennej bułeczki + przez cały dzień zielona herbata i woda
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
U pod tytułem leże i jem z nudów i oglądam filmy :
śniadanie: kanapka z masłem z chleba razowego, serek wiejski, kiwi, winogrona śniadanie 2: borówki, banan, kinder bueno obiad: frytki, kotlet w panierce z piersi z kurczaka, fasolka szparagowa z bułką podwieczorek/podjadanie: winogrona, kilka kostek czekolady, cukierki , płatki z mlekiem jakieś tam kukurydziane kolacja: makaron orkiszowy z sosem z pomidorowym, oliwkami, serem feta + cukierki daim i jeszcze wpadnie coś pewnie sporo bo dzisiaj taki dzień w domu
|
#2627 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
po raz ktorys z kolei walcze,teraz mi sie udaje,ale waga srednio rosnie dlatego chce dodac wicej,czy takie menu dobre na przytycie? Chodzi mi o odpowiednia ilosc bialka i witamin,poniewaz teraz na tym sie skupiam. sniadanie 500ml mleka +3 lyzki kaszy manny kromka razowego z serem tlustym bialym babcinym (3 plastry po jakies 2cm) kromka razowego z serem,szynka,pomidorem,og orkiem,salata II sniadanie jogurt naturalny+jablko+brzoskwi nia+4 garscie migdalow pokruszonych(taka salatka) obiad udko z pomidorowej pomidorowoa zabielana na zeberkach z makaronem kolacja 150g twarogu piątnica kroma razowego z serem,rzodkiewka,ogorkiem ,szczypiorem kromka razowego z serem,szynka,ogorkiem,pom idorem,cebulka kromka razowca z moim ulubionym,i ogorem |
|
|
|
#2628 |
|
Raczkowanie
|
dzisiejsze P.
1. owsianka z 4 łyżek płatków owsianych, łyżki otrąb pszennych z jogurtem naturalnym 180g, borówkami, 2 pełnymi łyżeczkami słonecznika łuskanego, łyżeczką miodu 2. grahamka z masłem, plastrem sera żółtego, pomidorem, sałatą, 2 jajka na półmiękko + szklanka wody z namoczonych suszonych śliwek przez noc rower 20 minut 3. duże udko kurczaka pieczone, ziemniaki z koperkiem, miseczka sałaty z jogurtem greckim, solą i pieprzem 4. jogurt naturalny 180g z wkrojonym bananem, kilka śliwek suszonych, garść orzechów laskowych rower 20 minut 5. grahamka 100g z masłem, plastrami mozzarelli (razem ponad 60g) 3 plastrami polędwicy miodowej, pomidorem, sałatą, suszoną bazylią wpadnie później jeszcze prawdopodobnie herbatka z miodem ![]() I jak? Edytowane przez N_tt Czas edycji: 2012-08-12 o 21:07 |
|
|
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I (późne ) grahamka opieczona na pół - kozi ser,rukola, pomidorki żółte / ricotta, bazylia, pomidorki czerwone II szarlotka na kruchym z zieloną pianka agrestową i winogronami+ kawa parzona III tagiatelle z anchois, brokułami, pomidorkami cherry, czosnkiem, cebulą, papryczką chilli, kaparami, oliwkami i parmezanem IV duża pieczona papryka nadziewana makrelą, ryżem venere i bakłażanem, inka karmelowa do picia: woda i pokrzywa Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-08-12 o 21:42 |
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widać poprawę, zwiększaj dalej, a będzie całkiem OKEJ !
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2012-08-12 o 21:17 |
|
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podbijam z wczoraj i dodaję dzisiejszy, zależy mi by ktoś coś pomógł 1. też o 12 ![]() cztery (dlatego że małe) kromeczki prawdziwego chleba z masłem, dwa wiejskie jaja na miękko, sałaty, pomidor, papryka, rzodkiewki czyli to co wczoraj ![]() /kawa z mlekiem/ 2. pół dużej wędzonej makreli+marchewki młode, sałaty,pomidor,papryka i rzodkiewki i 5 dużych śliwek tu wycieczka samochodem i obiad w plenerze3. wielki kebab XL w picie- drobiowy z sosem średnim <--ale pyszny był 4. 3 gałki lodów 2xczarna porzeczka i pistacja w wafelku 5. niedawno wróciłam i teraz zjadłam pół kostki twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewkami, 2 ogórki gruntowe, sałatę i będę skubać teraz słonecznik do filmu, może cały wyskubię i może wypije te gluty przed snem co wczoraj dziś nie zdrowo chyba, ale proszę o ocenę tych dwóch jadłospisów
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze P
![]() I . Owsianka : 4 łyżki płatków owsianych, dwie łyżki otrąb owsianych, łyżka otrąb pszennych z opakowaniem jogurtu naturalnego ZOTT, kakao, wkrojonym bananem, nektarynką i garścią migdałów, popruszona cynamonem i wiórkami kokosowymi; II . Dwie kromki chleba żytniego z serem żółtym, almette, dwoma łyżkami podprażonego słonecznika, tuńczykiem, pomidorem, sałatą, opakowanie serka wiejskiego; III. Kasza jęczmienna z sosem pomidorowym, duża pierś z kurczaka pieczona w sezamie, sałatka wielowarzywna z oliwą z oliwek, starta marchew; IV. Placuszki razowe a'la pancakes z plastrem ananasa w środku, polane jogurtem naturalnym, startym jabłkiem z cynamonem, posypane kakao, wiórkami kokosowymi ; V. Duża tortilla pełnoziarnista z jajkiem, tuńczykiem, oliwkami, pomidorem, różnokolorową papryką, posypana stopioną mozarellą i podprażonymi pestkami słonecznika i dynii . Stosując się do rad ograniczyłam nieco nabiał, jak to wygląda ? ;> Uśmiecham się o ocenkę
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak zapytam czemu jesz otręby? Otreby kojarzą mi sie z dietą odchudzającą Co do ryb to słyszałam, że najlepiej jeść je na noc przed snem bo lepiej się po nich śpi A co do tuńczyka to jeśli jest z wody to zamień go na tego w oleju
|
|
#2635 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Mój pierwszy post. Co powiecie na takie śniadanie na Redukcji?Owsianka: 45g otrąb owsianych+pół szklanki mleka 2%z 3łyżeczkami cappucino+40g banana+200g arbuza
|
|
|
|
#2636 |
|
Raczkowanie
|
hej.od kilku lat choruje z przerwami na ed.jeszcze do niedawna było dobrze,odzyskałam wage itd. ostatnio jednak miałam nawrót choroby,waga znowu spadła i musze ją odzyskac,nie chce jednak isc do szpitala. jednak zawsze moje przytycie nie niezdrowe objadanie sie jeszcze mniej zdrowymi produktami,przez co przeważnie odkłada mi sie w brzuchu,co bardzo mi sie nie podoba.postanowiłam poprosic Was o pomoc,bo z tego co czytam,macie jakąś wiedze na ten temat,a dziewczyny na P tyją w zdrowy sposób
oto moj jadłospis z 2 ostatnich dni Śniadanie;5 łyżek płatków kukurydzianych,szklanka mleka 2 %,kawa 2 Śniadanie:pączek,kawałek napoleonki oBiad:szklanka zupy krem z białych warzyw. kromka chleba z twarożkiem,kawałek ciasta Podwieczorek:3 gałki lodów,seruś jagodowy kolacja: 2 kromki z masłem,jajko na twardo sałatka z pomidorów.proncessa orzechowa wieczorem do filmu;miseczka nachosów,bułka z serem i wędliną drobiową,kilka kruchych ciastek w ciągu dnia 2 jabłka,herbaty Sniadanie:5 łyzek płatków z mlekiem kromka razowca z serem białym 2 Śniadanie(wycieczka rowerowa)całą milka tryskawkowa,wafel ryżowy z czekoladą obiad:4 łyżki ryżu z jabłkami,miska płatkó z mlekiem,kromka chleba z miodemi twarogiem podwieczorek:4 pierogi z serem i rodzynkami,gałka lodów kolacja:kromka chleba z masłem wedlną drobiową,10 dużych racuchów drożdżowych smażomych na oleju 2 jabłka wiem że niezbyt to sie prezentuje,dlatego prosze was o jakieś rady,jak ograniczyc chec jedzenia śmiecioatego żarcia z góry dziekuje |
|
|
|
#2637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2638 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak widać człowiek uczy się całe życie. Dziękuję za poprawę. ;* Cytat:
Cytat:
Jesz konkretnie, nie bawisz się w jakieś serki jedzone na łyżki. Chodzisz późno spać, więc jesz wieczorem i przełamujesz głupi stereotyp o niejedzeniu po 18 (kto to w ogóle wymyślił?!). Nie jesz z zegarkiem w ręku. A przede wszystkim jest zdrowo i różnorodnie. A zjedzenie od czasu do czasu jakiegoś fast fooda nie jest żadnym grzechem; na wszystko można sobie pozwolić w odpowiednich ilościach. Lody latem sama jadam w ilościach dość dużych, więc pochwalę: bardzo ładnie, że je zjadłaś, haha .Podsumowując: brawa dla Tej Pani. (przepraszam, że dopiero teraz, ale miałam w domu małą imprezę, a późnym wieczorem wypadło mi jeszcze spotkanie ;*). Cytat:
- przyzwyczajenie organizmu to raz, przestój... Być może. Co nie zmienia faktu, że najlepiej zwiększyć- nie będziesz niepotrzebnie zwalniać tycia, a i metabolizm się poprawi i będziesz mogła jeść potem co tylko dusza zapragnie, bez konsekwencji dla wagi. ![]() - poczytaj w Internecie. Generalnie zapotrzebowanie człowieka (nie mówimy oczywiście o osobach, które uprawiają sport, są chore, etc.) na białko to 10-15% jego całkowitego bilansu energetycznego lub 1g/1kg masy ciała (czyli przy 2000kcal/dobę, jest to jakieś 200-300kcal, czyli ~50-75g czystego białka). Nadmiar białka jest niestety szkodliwy dla organizmu (poczytaj o negatywnych skutkach lub ogólnie wadach takich diet, jak Dukan). - Kurczak i tuńczyk na kolację jak najbardziej. Tutaj np. znajdziesz fajne pomysły na pyszne kanapki z kurczakiem lub tuńczykiem. Albo możesz wymyślać własne kompozycje (lub też zajadać się jakimś makaronem z tymi dodatkami).- Pestki i orzechy (i oczywiście oliwa, tłuste ryby, itd., itp...) są wskazane nie tylko na P, ale w codziennym jadłospisie. Więc sobie nie żałuj (tylko może nie jedz ich za dużo na raz /np. pół słoika masła orzechowego ;p/, bo żołądek się zbuntuje ) i na zdrowie! ![]() Cytat:
Gdzie mieszkasz? Wpraszam się na jedzonko. ![]() Próbowałaś coś zjeść przed snem?
|
|
|
#2639 |
|
Rozeznanie
|
Hej, bardzo proszę o sprawdzenie R- ki.
I owsianka płatki namoczone wodą, zalane jogurtem naturalnym, łyżka otrąb, mały banan, garść borówek i 4 kawałki pomarańczy, posypane słonecznikiem + 3 orzechy brazylijskie, kawa ricore. II muffinka pełnoziarnista mała, z borówkami, serek wiejski z ogórkiem + żytnia bułka ze słonecznikiem III wpadł kawałek sernika z wesela koleżanki z pracy, mam straszne wyrzuty ![]() IV obiad, porcja pizzy domowej pełnoziarnistej z brokułem, łososiem, oliwkami, startym żółtym serem, pomidorem, dużo przypraw oegano, bazylia itp , domowy sos pomidorowy V nie wiem, czy coś wpadnie, może jakieś orzeszki trening z rozpiski Chalene Extreme VI kolacja porcja twarogu z ogórkiem kiszonym, oliwkami albo jakieś mięsko. do picia, woda, herbata czerwona, zielona Dziś chyba przeholowałam z tym sernikiem ;/ za słodko Edytowane przez Mikulinka17 Czas edycji: 2012-08-13 o 14:25 |
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć czytając jadłospisy dziewczyn "U" Twój także wydaje mi się że jem sporo mniej. Musisz mieć super metabolizm
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

też na słodko można ją robić i jest o niebo lepsza od manny
hahahahaha

Kierowca 
)

! Nie liczyłam ile tu jest kalorii, na oko myślę, że ok 2500 (?) Co do masła- w moim domu ze względu na to, że niegdyś nie było pieniędzy na dobre masło, nie jada się go do dziś- nie lubimy i nie jesteśmy przyzwyczajeni
Jeszcze raz bardzo mocno dziękuję 

Widać poprawę, zwiększaj dalej, a będzie całkiem OKEJ