Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-13, 12:23   #1681
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Laurka wspomniałaś o planie porodu, też właśnie słyszałam że coś takiego się pisze. Ale na czym to polega i komu to się daje ?

Mówicie o rocznicy ślubu... My mamy 8 października naszą pierwszą rocznicę i już się powoli zastanawiam co przygotować na ten dzień... może macie jakieś pomysły???
Wcześniej myślałam że pojedziemy na weekend do Zakopanego tak jak na podróż poślubną bo oboje kochamy to miejsce, ale teraz raczej nie wypali bo nie dam rady 8 godzin jechać pociągiem ;/ i teraz nie wiem sama co wymyślić
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:25   #1682
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ponoć to mit jest z tym pękaniem że się gorzej goi. Przy odpowiedniej pozycji do porodu (czyli nie leżenie jak przewrócona biedronka z nogami w górze) może pęknąć leciutko, nacięcie to zawsze jest jak pęknięcie 2 stopnia, czyli przecinają też mięśnie. Pęknięcie to tylko naskórek zazwyczaj. Ważna jest też dobra położna, która kieruje parciem, i oczywiście elastyczność krocza. Niestety lekarzom i położnym łatwiej naciąć niż chronić krocze, a dla nas to jest spore utrudnienie niestety. Ja będę walczyć o nienacinanie Takie mam założenie i tak w moim planie porodu będzie napisane Co z tego wyjdzie nie myślę na razie.

Co do rocznicy muszę pomyśleć, rodzice by się ucieszyli gdybyśmy ich zaprosili.
Jeśli chodzi o rocznicę to my pierwszą rocznicę obchodziliśmy z rodzicami i rodzeństwem, Tzn. rocznica wypadała w srodku tygodnia to wtedy poszliśmy razem na kolację a na sobotę zaprosiliśmy wszystkich do siebie, był obiadek, tort i bardzo miło to wspominam. Drugą i trzecia rocznica już bez posiadówek, sami spędzaliśmy

Co do nacinania, pękania itd. mam niestety wśród koleżanek dwa przykłady, które mnie przerażają i odstraszają od porodu sn. Dziewczyny popękały aż do odbytu (jedna mimo nacięcia) i przez miesiąc nie mogły usiąść i nic zrobić przy dzieciach bo walczyły z ogromnym bólem. Jedna do dziś ma problemy bo miała później jakaś infekcję, hemoroidy i popękaną szyjkę macicy Ja się zwyczajnie boję bo wśród koleżanek i kobiet z rodziny które w ciągu 5 lat rodziły nie ma ani jednej pozytywnej opinii o porodzie sn a wszystkie które miały cc chwalą i mówią że bardzo szybko doszły do siebie...
Stary 2012-08-13, 12:25   #1683
aska27adopcje
Zadomowienie

Marsi, a skoro juz skusilas nas tym super przepisem na mini calzone, moze jeszcze zdradzisz na ciasto, bo ciezko jest zrobic dobre ciasto do pizzy

ILLUSION zalamalas mnie ... kurde ... ale tyle kasy bym musiala dac za cc, poza tym zmiana szpitala i lekarza by mnie czekala ... w panstwowym szpitalu nikt mi na zyczenie nie zrobi, a 7 tys, to naprawde duzo pieniedzy ...

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2012-08-13 o 12:27
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:28   #1684
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
marsi, a dlaczego w ciąży nie powinno się używać kostek rosołowych??? Pierwsze słysze.
Na co dzien tez powinno sie unikac, a w ciazy to juz calkiem.
Sama chemia.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:29   #1685
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć to mit jest z tym pękaniem że się gorzej goi. Przy odpowiedniej pozycji do porodu (czyli nie leżenie jak przewrócona biedronka z nogami w górze) może pęknąć leciutko, nacięcie to zawsze jest jak pęknięcie 2 stopnia, czyli przecinają też mięśnie. Pęknięcie to tylko naskórek zazwyczaj. Ważna jest też dobra położna, która kieruje parciem, i oczywiście elastyczność krocza. Niestety lekarzom i położnym łatwiej naciąć niż chronić krocze, a dla nas to jest spore utrudnienie niestety. Ja będę walczyć o nienacinanie Takie mam założenie i tak w moim planie porodu będzie napisane Co z tego wyjdzie nie myślę na razie.

właśnie z tym się ostatnio spotykam. Wiadomo, że nigdy nic ... nie wiadomo komuś może po dupę pęknąć, tylko tak jak mówisz przy nacinaniu mięśnie też idą. Dlatego ja mam zamiar poprosić żeby nacinały w ostateczności, a nuż się uda bez koszmarów?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:29   #1686
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja ciasto na takie normalne, duze calzone robie z tego przepisu: http://www.dobrakuchnia.com/content/view/919/119/

Stary 2012-08-13, 12:34   #1687
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Laurka wspomniałaś o planie porodu, też właśnie słyszałam że coś takiego się pisze. Ale na czym to polega i komu to się daje ?

Mówicie o rocznicy ślubu... My mamy 8 października naszą pierwszą rocznicę i już się powoli zastanawiam co przygotować na ten dzień... może macie jakieś pomysły???
Wcześniej myślałam że pojedziemy na weekend do Zakopanego tak jak na podróż poślubną bo oboje kochamy to miejsce, ale teraz raczej nie wypali bo nie dam rady 8 godzin jechać pociągiem ;/ i teraz nie wiem sama co wymyślić
Ja raczej nie wymyślę nic specjalnego Może wypad do kina i kolacja albo wypad do teatru? Niby oklepane, ale my na przykład w kinie byliśmy razem tylko raz kilka lat temu O teatrze już nie wspominam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:43   #1688
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
http://tablica.pl/oferta/wozek-dziec...-1-IDPrJJ.html

taki wózeczek sobie wyszperalam, miałabym ok. 60 km, żeby po niego jechac-co myslicie?

albo jeszcze ten:
http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...6715;r:6;s:246

bo szukam wlasnie z Baby Merc albo Tako
Dla mnie odpadają, bo z tego, co widzę, przednie koła nie są skrętne

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Dziewczyny, jak u Was z wagą? U mnie dalej tylko 1kg na plusie.
Jakieś 0,5kg na plusie.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Cholerka, moj TZ ma jutro urodziny, a ja jeszcze nie mam dla niego prezentu...
Zawiąż sobie czerwoną kokardę na szyi i oddaj mu się

Cytat:
Napisane przez leneczka26 Pokaż wiadomość
też sobie tak powtarzam, że wyczerpaliśmy wszystkie możliwe statystyki
piję ok 2,5 - 3 litrów dziennie, sikam co pół h byle do wizyty...

od początku jestem na l4 ale wolałabym popracować do 6 miesiąca bo siedzę sama w domu, czekam na małża do wieczora 18, 19 i usycham z nudów ...

dziś muszę wysprzątać calutkie mieszkanie bo w weekend nic nie zrobiłam.
dołóż jeszczxe tego picia, tyle, to normalnie w ciąży sie powinno. Trzymam kciuki

Cytat:
ale dzidziuś mi się rusza właśnie zaczął tak mocniej pukać cudnie .. choć jeszcze tak mizerniutko od tygodnia, dziewczyny kiedy te ruchy bedą mocniejsze ?? bo u mnie pojawiły się tydzień temu i cały czas są takie same w dole brzucha, delikatne, czuję z 2, 3 razy na dzień... czekam na mocniejsze kopniaczki i przez brzuch jak dotykam też jeszcze nic nie czuję...

nie mogę się doczekać ...

uciekam sprzątać to dziadostwo ... u mnie w mieszkaniu
Aż sprawdziłam na blogu - pod koniec 6mca kopnięcia były mocne i czuł je mąż

Cytat:
Hhehe obawiam sie tylko o naszych TZ, oni chyba nie sa tacy chetni do meskiego partnerstwa
Poza tym nie wiem czy beda mieli co jesc przez polowe miesiaca

U mnie bylo tak samo - dziwnie sie na mnie patrzyli, jak szlam jako 18-latka z wozkiem
Oj tam, a kogo to? niech sobie radzą :d

Cytat:
ahaha wszystkie macie balagan w domu ??? fajnie bo ja już się nie mogę oderwać od tego forum to jakaś rakieta !!! już znalazłam sobie zajęcie, ciekawe co mój ukochany na to powie jak zajmę mu kompa na stałe (jest informatykiem :)

buziaki lecę może wkońcu się uda ogarnąć to dziadostwo ...
Kupi ci laptopa?

Cytat:

Dokładnie tak. Dobra położna zresztą umie ocenić, czy trzeba naciąć czy może pozwolić na pęknięcie, bo lekkie będzie.

Cytat:
Dla mnie to pic na wodę kolejne udawanie, że rodząca nie jest krową

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Co do nacinania, pękania itd. mam niestety wśród koleżanek dwa przykłady, które mnie przerażają i odstraszają od porodu sn. Dziewczyny popękały aż do odbytu (jedna mimo nacięcia) i przez miesiąc nie mogły usiąść i nic zrobić przy dzieciach bo walczyły z ogromnym bólem. Jedna do dziś ma problemy bo miała później jakaś infekcję, hemoroidy i popękaną szyjkę macicy Ja się zwyczajnie boję bo wśród koleżanek i kobiet z rodziny które w ciągu 5 lat rodziły nie ma ani jednej pozytywnej opinii o porodzie sn a wszystkie które miały cc chwalą i mówią że bardzo szybko doszły do siebie...
A ja tam znam wiele dobrych porodów, nie ma co generalizować
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:44   #1689
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Przepraszam, że Was zaniedbałam, ale nie dość, że uczelnia mnie wykańcza, to w dodatku moje relacje z całą rodziną tak się poprawiły (pisałam na początku, że była wojna o wiek mojego partnera, który jest o 14 lat starszy), ze nie mogę opędzić się od rodziców kupujących co chwilę coś do mieszkania i dla dziecka.
Cieszę się z tego niezmiernie, bo teraz mam pewność, że moje dziecko będzie miało normalną rodzinę, a nie poobrażanych o byle co idiotów.
Przeglądam sobie nasz wątek i widzę, że powoli wybieracie imiona dla Maluszków. Muszę przyznać, że chyba nigdy nie stałam przed trudniejszym wyborem. Dziś jakieś imię pasuje mi idealnie, za tydzień stwierdzam, że jest beznadziejne. Może będzie łatwiej, jak 17.08. dowiemy się wreszcie jakiej płci Maleństwo będziemy wychowywać Obstawiam chłopca patrząc na cerę, spiczasty brzuch i jeszcze jakieś tam inne zabobony. Ale oboje marzymy o córce, choć ostatecznie jest nam wszystko jedno.
Pozdrawiam i będę się odzywała
Fajnie, że znów jesteś I cieszę się, że z rodziną już ok

Cytat:
Mam 26 lat, to pierwsza ciąża - cud bo lekarz dawał mi conajmniej pół roku na leczenie... dostałam clostilbegyt i zaszłam za pierwszym razem. Od początku strasznie bolał mnie brzuch, trafiłam do szpitala w 5 t.c., tam podejrzewali ciążę pozamaciczną po tygodniu okazało się, że wszystko oki i wyszłam, na usg stwierdzili, że ciąża malutka... w 7 t.c. wszystko było wspaniale, w 11 okazało się, że mam bliźniaki ale jeden obumarł i zagrożenie dla drugiego, który akurat okazał się okazem zdrowia, kilka tygodni spokoju i ostatnia wizyta tydz. 17 lekarz stwierdza, że mało miejsca w brzuchu dla maluszka ... rzekomo mało wód płodowych ale nie mierzył jeszcze, kazał dużo pić... wizytę mam pod koniec tyg... umieram ze strachu...
czuję już ruchy od 19 tyg ale bardzo mizerniutkie w dole brzucha takie pyknięcia ...

pierwszy trymestr to była trauma... fizycznie też... przeleżałam prawie 3 miesiące i pół... mdłości 24 h, wymioty ... i ssący głód przez który mam dziś 6 kg na plusie
a nic prawie nie jem, mniej niż przed ciążą...

i tak walczymy z maleństwem (płeć jeszcze nie znana bo dzidziuszek źle się układa) a teraz na domiar wszystkiego zamykają moją porodówkę ...

ufff wygadałam się, teraz będzie już lepiej
Współczuje przeżyć Kochana, teraz musi być już wszytko dobrze

Cytat:
Koniec 17 tyg a ja ciągle mam mdłości albo "puste wymioty" , dziewczyny kiedy to się skończy bo ja już mam dosyć
Niestety u mnie to samo, aż na ostatniej wizycie się lekarz zdziwił, że jeszcze mnie trzyma

Cytat:
Hello girls Witam wszystkie w 17 tc
za 17 tc.

Ja ostatnio pisałam, że mam dodatkowe 1,5 kg.

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:53   #1690
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny

Jestem w 20 tyg. chciałabym do Was dołączyć...
mój termin porodu to 11.01.13.

Widziałam, że są osoby z Częstochowy i właśnie przeczytałam linka o szpitalu na Tysiącleciu coś okropnego a zamierzałam tam rodzić...

jestem po dużych przejściach w tej ciąży, niestety ale staramy się z maluszkiem walczyć każdego dnia

pozdrawiam
witam trzecią już częstochowiankę na wątku
napisz o sobie coś więcej

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Witaj
spokojnie ja będę rodzić na Parkitce, same pozytywy słyszę o rodzeniu tam teraz i o nowym ordynatorze

to dobrze trafiłaś jesteśmy ogrooomną grupą wsparcia
a ja na Mickiewicza
rodziłam tam synka i teraz też chcę

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
gochaa_p wiem, że to natura, i kobiety rodzą od zawsze, ale strach jest silniejszy. Po za tym w szpitalu gdzie chcę rodzić nie dają żadnego znieczulenia ani gazu nic ...
u mnie też nie dają znieczulenia

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Mam 26 lat, to pierwsza ciąża - cud bo lekarz dawał mi conajmniej pół roku na leczenie... dostałam clostilbegyt i zaszłam za pierwszym razem. Od początku strasznie bolał mnie brzuch, trafiłam do szpitala w 5 t.c., tam podejrzewali ciążę pozamaciczną po tygodniu okazało się, że wszystko oki i wyszłam, na usg stwierdzili, że ciąża malutka... w 7 t.c. wszystko było wspaniale, w 11 okazało się, że mam bliźniaki ale jeden obumarł i zagrożenie dla drugiego, który akurat okazał się okazem zdrowia, kilka tygodni spokoju i ostatnia wizyta tydz. 17 lekarz stwierdza, że mało miejsca w brzuchu dla maluszka ... rzekomo mało wód płodowych ale nie mierzył jeszcze, kazał dużo pić... wizytę mam pod koniec tyg... umieram ze strachu...
czuję już ruchy od 19 tyg ale bardzo mizerniutkie w dole brzucha takie pyknięcia ...

pierwszy trymestr to była trauma... fizycznie też... przeleżałam prawie 3 miesiące i pół... mdłości 24 h, wymioty ... i ssący głód przez który mam dziś 6 kg na plusie

i tak walczymy z maleństwem (płeć jeszcze nie znana bo dzidziuszek źle się układa) a teraz na domiar wszystkiego zamykają moją porodówkę ...

a do jakiego ginka chodzisz?
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 12:57   #1691
zoffka
Raczkowanie

Hej,

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
A dzisiaj zaczęliśmy z Bąblem 17. tydzień. Wg niektórych źródeł to już jest 5. miesiąc, a niektóre mówią, że dopiero w 18. tygodniu się zaczyna, no cóż.
To dokładnie tak jak my

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Poza tym obudziłam się z katarem Muszę coś zadziałać, bo boję się, że się rozwinie jakieś choróbsko.
Polecam maść majerankową i wodę morską w sprayu. Ewentualnie inhalacje z wodą z solą lub sodą oczyszczoną. Nie bierz tylko żadnych kropli do nosa (dozwolony jest euphorbium, to lek homeopatyczny) i żadnych sztyftów

Czasami jest tak, że ten katar to po prostu kolejna przypadłość ciążowa Tak jak np. krwawienia z nosa czy dziąseł. Ja tak miałam w poprzedniej ciąży, od jakiegoś 18 tygodnia miałam katar. Po porodzie jak ręką odjął, sam zanikł

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja też się obudziłam z katarem i trochę rano kasłałam TŻ panikę wszczyna, że chora będę, najwyżej zrobię później syrop z cebuli, bo możemy nie ?
sama natura cukier lub miód i cebula
I pomaga na kaszel.

anna2007 i leneczka26 witajcie

Cytat:
My na pierwszą rocznicę zaprosiliśmy najbliższą rodzinę, znajomych i było bardzo fajnie Drugą mieliśmy kilka dni temu i już bez żadnych balów
My dokładnie w pierwszą rocznicę ślubu mieliśmy chrzciny córeczki
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:00   #1692
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane :-*
Aythentic witaj z powrotem:-*
Witam nowe mamusie
Leneczka tez leze plackiem ale dzisiaj wizyta wiec mam nadzieje, ze to sie zmieni
Ja mam chyba najpozniej dzisiaj, 19. 10

Musze posprztaca szafe i znalezc cos fajnego bo jutro mam zamiar wybrac sie na panineski oczywiscie po konsultacji z lekarzem
No ijak dzisiaj bedzie wszystko ok to maz obiecal, ze kupimy cos dla maluszka

Ide sie ogarnac bo jeszcze z lozka nie wyszla, a wypadaloby w koncu buziaki kochane i trzymajcie kciuki, stresuje sie strasznie!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:00   #1693
bokeh
Zakorzenienie

co macie dzis na obiad? ja wymyslilam zupe fasolowa z ziemnikami marechewka porem i pomidorami, a na drugie fasolka szparagowa ( z przepisu Jamiego) i placki paprykowo cukiniowe troche wegetariansko ale tż może nie będzie narzekał. Ja ostatnio mięsa nie trawie
Stary 2012-08-13, 13:04   #1694
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aha co do wagi to dalej 0,5kg na plusie tylko. Zobaczymy na wadze u gina dzsiaj bo jego wazy inaczej niz moja :-P

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Bokeh a ja ostatnio mam takie parcie na miesiwo ze aaaaaaaa!!!

Ah, wczoraj za dlugo chyba zeby pomylam bo jak mna naciagnelo to az zolc poczulam, bllleeeee... myslalam, ze nie odejde od umywalki, a polowa 18 tygodnia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:05   #1695
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
co macie dzis na obiad? ja wymyslilam zupe fasolowa z ziemnikami marechewka porem i pomidorami, a na drugie fasolka szparagowa ( z przepisu Jamiego) i placki paprykowo cukiniowe troche wegetariansko ale tż może nie będzie narzekał. Ja ostatnio mięsa nie trawie
U mnie przywieziona wczoraj od mamy lekki rosołek z grysikiem (znowu ), a na drugie .... nie wiem Myślałam, że TŻ coś wymyśli i zrobi, ale jeszcze nie wrócił od kolegi (pojechał wczoraj wieczorem) i nie będzie go w domu jak wrócę po pracy.
Mamy kukurydze, ale sobie raczej nie pojemy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:11   #1696
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja zalewajkę robię
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:12   #1697
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam leczo ale nie z kiełbasą a z mięsem z udek kurczaka (żadne inne mięso mi nie wchodzi, kiełbasa też ) i do tego makaron pełnoziarnisty.

I właśnie pomyślałam, że jakąś zupę bym zjadła tylko nie wiem jeszcze jaką...muszę mieć ogromną ochotę na jakąś konkretną bo inaczej to może być tak że ugotuję i nie tknę
Stary 2012-08-13, 13:12   #1698
bishonka
Raczkowanie

Witam.
My dzisiaj wchodzimy w 14 tydz
Czy wy też czytacie na wizażu bądź innych stronkach o rozwoju dziecka tydzień po tygodniu? Mi gdy tylko nowy tydzień wypada to czytam

Wizyte mam za 3 dni i już nie moge się doczekać kiedy zobaczę mojego "bobofrucika"

Dziewczyny wczoraj dostałam "opierdziel" od siostry,niemal za wszystko.

-za głaskanie kota (jakieś bakterie)

-za próbę zjedzenia gruszki
(gdy ona leżała w szpitalu dostała "opierdziel"za to od lekarza bo gruszka wywołuje bóle brzucha a nawet przedwczesne skurcze) Pierwsze o tym słyszę.Myślałam ze mogę jeść wszystkie owoce na jakie mnie najdzie o tu zonk.

Itp

Mam pytanie.
Jakie wy bierzecie witaminy?
Ja na początku brałam Prenatal ale gin powiedział że kiepsko się wchłania i żebym brała Femibion.
najpierw brałam Femibion 1 no a teraz biorę Femibion 2.
Czy bierzecie coś jeszcze do tych witamin?
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:16   #1699
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja chyba zrobie sobie barszcz bialy (z jajkiem,uwielbiam)!
TZ wraca dopiero przed 22 :/ wiec z drugim sie wstrzymam poki co, ale chodza za mna te mini calzone od marsi

Stary 2012-08-13, 13:18   #1700
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam.
Czy wy też czytacie na wizażu bądź innych stronkach o rozwoju dziecka tydzień po tygodniu? Mi gdy tylko nowy tydzień wypada to czytam

Wizyte mam za 3 dni i już nie moge się doczekać kiedy zobaczę mojego "bobofrucika"

(gdy ona leżała w szpitalu dostała "opierdziel"za to od lekarza bo gruszka wywołuje bóle brzucha a nawet przedwczesne skurcze) Pierwsze o tym słyszę.Myślałam ze mogę jeść wszystkie owoce na jakie mnie najdzie o tu zonk.

Itp

Mam pytanie.
Ja na początku brałam Prenatal ale gin powiedział że kiepsko się wchłania i żebym brała Femibion.
Dziwne co mówi Twoja siostra. Jeśli kot jest czysty, domowy to czemu nie mozna go głaskać? No a o gruszce to tym bardziej pierwsze słyszę

Ja biorę falvit, kwasy omega i od paru dni dodatkowo magnez bo mnie skurcze łapią, a w falvicie magnezu jest mało.

A na obiad u mnie dziś bigos
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:19   #1701
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robię duszone mięso z kurczaka w sosie paprykowo-jogurtowym, do tego fasolka szparagowa w bułce i maśle oraz puree ziemniaczane. Na deser mus mleczno - bananowy.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aha co do wagi to dalej 0,5kg na plusie tylko. Zobaczymy na wadze u gina dzsiaj bo jego wazy inaczej niz moja :-P
U mojego ginekologa nie odejmują masy ubrania, więc tam mi wychodzi zawsze 0,5kg więcej, niż ważę rano u siebie w domu w samej bieliźnie... Trochę to bez sensu, bo wiadomo, że później będziemy się grubiej ubierały...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:20   #1702
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba zrobie sobie barszcz bialy (z jajkiem,uwielbiam)!
TZ wraca dopiero przed 22 :/ wiec z drugim sie wstrzymam poki co, ale chodza za mna te mini calzone od marsi
mniam mniam
Stary 2012-08-13, 13:21   #1703
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

zupa cebulowa moja ulubiona
tylko nie rób na kostkach rosołowych bo w ciąży nie powinno się używać tylko na normalnym bulionie,który sama ugotujesz
potrzebna Ci będzie cebula, tymianek, pół szklanki wina białego wytrawnego, ser zółty i jakaś grzaneczka
cebule kroisz jak lubisz- moja mama robi w kostkę ja w piórka
tylko musisz ją lekko zeszklić nie może się przypalić
zalewasz bulionem i dusisz, dodajesz wino i czekasz aż wyparuje, doprawiasz do smaku tymiankiem, pieprzem, wiadomo sól i pieprz
na dno miseczki ostatnim razem dałam potarty cheddar, ale może też być inny ser, potem lejemy zupę i na górę grzankę najlepiej czosnkową również z serem

a na drugie.... mh a owoce morza lubicie? bo to taki afrodyzjaczek.....
albo lasagne a zamiast pizzy zrobiłabym mini calzone- np w środku z cukini i salami albo prozaiczne pieczarki można dać- ciasto jak na pizze tylko wykrawasz szklanką koło jak na piergi, farsz do środka a na wierzch odrobina koncentratu, oregano i tarty ser
na zupę cebulową znam ten sam przepis (w sumie chyba trudno znać inny ) tylko powiedz mi miksujesz blenderem cebulkę? No i ja wolę kostkę

a co do calzone, to chodziło mi o takie mini. Taką na kilka gryzów. Robiłam już kilka razy i zawsze nam bardzo smakowała.
A co do owoców morza to mój Mąż uwielbia a ja to jedynie krewetki lubię, a z nich samych to za wiele nie nagotuję

Cytat:
dziś na obiad faszerowana cukinia podawana z kuskusem z groszkiem zielonym

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:22   #1704
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Mam pytanie.

Mi lekarka też polecała Femibion2, ale on jest drogi,i wiem że dziewczyny biorą inne witaminy. Ja biorę vita-miner prenatal + Dha. Wiem od znajomej farmaceutki, że to jest taki odpowiednik femibionu.

Ale się wkurzyłam, patrzę na moje L4 a tam nie mam wpisanego kodu , że to l4 ciążowe. I jutro muszę iść do lekarki tylko po to by mi jedną literkę wpisała a chciałam po wizycie kominiarza jechać do mamy ehhhhh

Załączam zdjęcie mojego brzuszka, sama robiłam więc jest takie sobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio.jpg (64,2 KB, 15 załadowań)
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:22   #1705
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Witam.

Itp

Mam pytanie.
za 14 tc
Też mam schizę z tym czytaniem o kolejnym tygodniu ciąży. Ogólnie to polecam filmiki na mamazone.pl. Świetne, zwłaszcza dla męża, który wizualnie widzi jak dzidzi się zmienia
No i też biorę Femibion 2, tylko strrrasznie drogie te tabletki do tego owoce, warzywa, magnez itd.

Dziewczyny, czy Wy macie na każdej wizycie USG?
Ja ostatnio miałam wizytę 23 lipca i nie miałam, teraz idę 20 sierpnia i podobno też nie będę miała, dopiero połówkowe pewnie na początku września.

No i zapomniałam wysłać Ewie pozytywnych wibracji, żeby się nie przejmowała tymi badaniami. 3mam kciuki
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:23   #1706
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ale sobie skomplikowałaś życie :P
ja mam spagetti ze słoiczka :P
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:25   #1707
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

O planie porodu możesz poczytać na stronie fundacji rodzić po ludzku.
Co do tego czy to pic na wodę, czy nie, to różnie z tym jest. W niektórych szpitalach czytają i jeśli wszystko przebiega jak trzeba to starają się go trzymać, w innych zlewają, ale jest to ich psi obowiązek jak by nie było.
Ja mam nadzieję że będą respektować mój plan

Na obiad dziś mam ziemniaki z młodą kapustą i kotleciki z płatków owsianych. Właśnie rozmyślam nad menu na ewentualną rodzinną rocznicę. Moi teście są specyficzni. Nie jedzą prawie żadnych dań, których nie znają Teść nawet nie tyka sałatki innej niż jarzynowa. Prawie nic im nie smakuje, chyba że sami se zrobią Wkurza mnie to strasznie.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:26   #1708
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ale sobie skomplikowałaś życie :P
ja mam spagetti ze słoiczka :P
e tam siedze i nic nie robie to sobie moge pokomplikować :P

ja jakoś takich rzeczy ze słoika to średnio....
Stary 2012-08-13, 13:26   #1709
Hosenka*
Zakorzenienie

A własnie - w piątek zrobiłam sobie rybę taką z piekarnika .... Nie ma to jednak jak smażona w panierce Tą z piekarnika zupełnie sobie nie pojadłam i w ogóle nie czułam smaku ryby, ble Nigdy więcej

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 13:32   #1710
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Witaj. Ale miałaś przeżycia, ale będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
a ja dzis zaczynam 16 tydzien i 2 dzien .... jeszcze 2 tygodnie i bede w 5 miesiacu ...
moja mama sie uparla, ze dzis do mnie przyjedzie i koniecznie chce pomagac ... bardzo nie chce, ale jak sie uprze, pozwole jej umyc 1 okno ... dla mnie to takie troche nie fer, zeby moja 53 letnia mamuska sprzatala u mnie

Leneczko moge Cie pocieszyc, ze moj wychodzi ok 9 i wraca nie wczesniej niz 21 ... Mamy 2 psy w tym 1 siedzi w kojcu, a odkad moja ciaze jest zagrozona, 2 zabiera ze sioba, bo nie moge z nim wychodzic ... wiec zanim skonczy prace, pojedzie do psow, wyprowadzi na spacer, jesc da, to tak mu schodzi ... Ja juz sie przyzwyczailam ze ciagle jestem sama ...
Mi też nic w domu nie pozwalają zrobić, całe wakacje jest u mnie moja 15 letnia siostra i dba o porządek.

Cytat:
ahaha wszystkie macie balagan w domu ??? fajnie bo ja już się nie mogę oderwać od tego forum to jakaś rakieta !!! już znalazłam sobie zajęcie, ciekawe co mój ukochany na to powie jak zajmę mu kompa na stałe (jest informatykiem

buziaki lecę może wkońcu się uda ogarnąć to dziadostwo ...
U mnie gdyby nie siostra to naprawdę, byśmy zarośli brudem. Na mojego TŻ narzekać nie mogę, bo jak tylko ma czas to sprząta i o co go nie poproszę to nie marudzi.

Cytat:
A ja będę miała pierożki z serem z takiej małej domowej pierogarni. Są jak domowe normalnie.

A mnie wczoraj gardło zaczęło boleć, w nocy bolało bardzo, nie mogłam spac, było mi gorąco i zimno, dobrze ze wypiłam wczoraj mleczko z miodem i cytryna i masełkiem. Organizm nadal walczy, gorączki nie mam. Byłam u lekarza marszów mam sie leczyć domowymi sposobami jak nie przejdzie to w czwartek dostanę antybiotyk.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości