Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 08:34   #1921
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Witam się z rana
Ja już po śniadaniu. Kajzerki z szynką swojską
Leje, wieje i zimno jest. Aż się nie chce z domu wychodzić.
Popołudniu jadę do mamy, może poprzeglądam ciuszki dla dzieciaczka
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 08:35   #1922
Hosenka*
Zakorzenienie

To ja na moją mamę i teściową nie narzekam

Ufam mamie i chciałam, żeby była zaangażowana, zwłaszcza, że przeważnie dobrze wychodziłam na jej poradach. Np. my nie wzięliśmy pod uwagę, żeby pytać w lokalach, czy zamawiają catering czy sami gotują. Dzięki temu uniknęliśmy lokalu z cateringiem - zmieniliśmy na taki z kuchnią.
Chciałam też, żeby była przy ustalaniu menu, bo dosyć dużo je w restauracjach, wie, czego się można spodziewać po danym daniu (czy mięso może być za tłuste np.) i też wyszło super.

Gorzej było z teściową, bo ona chciała wesele tak typowo po wiejsku - granie pod moim blokiem i domem TŻ, obgrywanie gości na weselu, wodzirej, orkiestra. TŻ też to chciał (zwłaszcza granie, wodzireja i obgrywanie), ale przegadałam mu, że nie będę wiochy robic na moim weselu i jeszcze od gości ciągnąć kasę za obgrywanie. Z teściową gadał o tym TŻ. Z resztą powiedziałam mu, ze przecież pod swoim domem może mieć grajków, baloniki itp, natomiast pod moim cisza.

No i jeszcze kwestia winietek - ja nie chciałam, TŻ chciał, więc zrobiliśmy winietki tylko dla jego gości i po problemie.

Z kamerzystą wyszło tak, ze my z TŻ nie chcieliśmy, ale rodzice się trochę upierali (że pamiątka, ze dziecko potem będzie z ciekawością oglądało itp), więc sami zapłacili za niego

Obeszło się więc większych spięć, nerwów i stawianiu przez rodziców i teściów na swoim mimo, iż to oni płacili.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 08:40   #1923
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mam podobnie - wstajemy razem o 5:30, ale potem wracam jeszcze do łóżka i zazwyczaj około 8 zasypiam na 2 godzinki. A jutro święto, TŻ chyba będzie miał wolne.

Moi rodzice nie wtrącają się do organizacji wesela, zdają się na mój gust i jakoś mają do mnie zaufanie, a teściowie, no cóż, są 500km od nas, niewiele mają do gadania, bo przy ustalaniu większości rzeczy ich po prostu nie będzie. Moim się tylko nie do końca podoba to, że chcę salę przystroić na biało + niewielkie, czarne dodatki + mniejsze, srebrne. To wygląda przepięknie! A moja mama, że jak na stypie. No błagam. O, nawet Wam dodam przykładowe zdjęcie, które mam na dysku - chcę na pewno takie same krzesła. A stoły będę miała inaczej ustawione, więc jeszcze nie wiem, jak je przystroję.

A mam do Was pytanie - może mi pomożecie, bo mam lekki dylemat. Otóż na naszym weselu Bąbel będzie miał niecałe 6 miesięcy, no i w związku z tym nie będzie mógł cały czas z nami przebywać na sali, bo nie będzie spał... Wstawię więc go do naszego apartamentu (w sensie, dla nowożeńców, bo dostajemy gratis, jak w każdym domu weselnym) i tam sobie będzie spał... Ale - i tego dotyczy dylemat - nie wiem, co zrobić z opieką nad nim, mam do wyboru 2 opcje - kupić nianię z monitorem oddechu (mam upatrzoną Angelcare AC401 - koszt około 450zł), albo wynająć kogoś do opieki na całą noc (ok 200zł), żeby siedział w tym apartamencie i wołał mnie w razie czego. Chodzi tutaj o to, żebym po prostu wiedziała, kiedy dziecko zacznie płakać, żeby do niego przyjść, nakarmić, itp itd. No i nie wiem... I jedna, i druga opcja to tak w zasadzie ten sam efekt... Angelcare niby 2x drożej, ale na pewno by mi się przydała, potem przy następnym dziecku też, bo już będziemy gdzie indziej mieszkać i łóżeczko nie będzie stało przy samiutkim łóżku...
Jak myślicie? Dzisiaj pogadam o tym z siostrą jeszcze, ale chciałabym znać kilka zdań na ten temat.
Ja bym wzięła opiekunkę. Przewinie dziecko, z doświadczenia po swoim weselu jak to sukienka z kołem jest niewygodna to nie wyobrażam sobie przewijania dziecka. Co do karmienia to jeżeli będziesz karmić piersią to na ten dzień ściągniesz sobie pokarm i choćby ta opiekunka nakarmi malenstwo. Bo rozbierać się za każdym razem do karmienia to udręka. A niech dziecku się ilekroć czy coś i sukienka brudna. Przemysł sobie to dokładnie.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 08:43   #1924
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Wszystkie macie prześliczne brzuszki, jest się czym pochwalić. Tak patrzę na siebie i gdzie jest mój
Spokojnie, pojawi się brzusio

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Czemu mamy zawsze się do wszystkiego wtrącają, już usłyszałam że mój lokal na obiad weselny jest jak na obiad niedzielny, tylko że przeciez to będzie zwykły obiad ! czemu nie moge sobie wybrać sama jak chce !!!
Tylko musze chcieć knajpe jak na 200 osobowe wesele ze stawem w około i ogrodem
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wlaśnie plan jest taki że za wszystko chcemy placic my.... nie wiem jak to wyjdzie w praktyce bo jednak wiadomo jak z kasa bywa...
a normalnie moja mama sie zachowuje jakby to byl jej slub
rodzice, a częściej mamy tak przed ślubem już mają, chcą dla nas jak najlepiej, radzą, doradzają itd., ale pewnie dojdziecie do jakiegoś porozumienia W końcu to ma być radosny dzień i przede Wszystkim Twój i Twojego Tż-ta.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

a tak w ogóle witam wszystkich tego pochmurnego poranka. Wszystkim miłego dnia
Szykuję się do śniadania
Stary 2012-08-14, 08:56   #1925
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hope: dowiadywałaś się o cenę USG 3D/4D?

Zastanawiam się od czwartku czy robić czy nie. Muszę się w miarę szybko zdecydować, bo badanie by wypadało we wrześniu, a lekarz przyjeżdża tylko 2 razy w miesiącu.

Niby pozwala rozpoznać wady, ale oglądałam kiedyś program, że bardzo łatwo o pomyłkę - kobiety najadły się strachu i stresu a okazywało się, że to pomyłka była.

W takim razie czy jest sens płacić te np. 300 zł tylko po to, żeby zobaczyć udoskonalone, obrobione "zdjęcie" dziecka w lepszym obrazie niż na zwykłym USG (w tym programie mówili też właśnie o technice, że to co widać jest obrobione komputerowo, coś a 'la photoshop)
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Z cenami pewnie różnie w różnych miejscowościach, np. w Bielsku Białej gdzie ja się dowiadywałam koszt to 250 zł, też się zastanawiałam nad tym, też gdybym robiła to mniej więcej na początku września, ale jakoś nie jestem przekonana,to a propo tego strachu i stresu.
i w Medikorze i Diagmedzie 250 zł 3D. Wczoraj mi powiedziała gin że koło 20 tygodnia by pasowało zrobić, a mi wpisała w karcie tydzień 18, kiedy juz nawet w zeszłym tygodniu na badaniu odczynu Coombsa wpisali mi 19 no i szczerze, to nie skłaniam się ku robieniu tego za bardzo bo to jednak pieniądze są, a miałam USG wczoraj robione, słuchałam serduszka, badała mnie na fotelu nic jej nie zaniepokoiło, więc nie wiem i na 99% wiem, kto tam sobie mieszka pozgadujcie sobie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 08:57   #1926
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Spokojnie, pojawi się brzusio

rodzice, a częściej mamy tak przed ślubem już mają, chcą dla nas jak najlepiej, radzą, doradzają itd., ale pewnie dojdziecie do jakiegoś porozumienia W końcu to ma być radosny dzień i przede Wszystkim Twój i Twojego Tż-ta.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

a tak w ogóle witam wszystkich tego pochmurnego poranka. Wszystkim miłego dnia
Szykuję się do śniadania
U mnie też pogoda kiepska, zimno i pochmurnie. W nocy padało.
Ja dzisiaj miałam iść do laboratorium, ale zapomniałam pojemnika na mocz kupić. Zresztą nie byłam w nocy tylko nad ranem i ten poranny mocz byłby mało wiarygodny. Pójdę w czwartek z rana na wizytę mam na 18.30, więc wyniki do tego czasu odbiorę.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-14, 08:57   #1927
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
i w Medikorze i Diagmedzie 250 zł 3D. Wczoraj mi powiedziała gin że koło 20 tygodnia by pasowało zrobić, a mi wpisała w karcie tydzień 18, kiedy juz nawet w zeszłym tygodniu na badaniu odczynu Coombsa wpisali mi 19 no i szczerze, to nie skłaniam się ku robieniu tego za bardzo bo to jednak pieniądze są, a miałam USG wczoraj robione, słuchałam serduszka, badała mnie na fotelu nic jej nie zaniepokoiło, więc nie wiem i na 99% wiem, kto tam sobie mieszka pozgadujcie sobie
Mi lekarz tez mówił o ok. 20 tygodniu - 20,21 i 22.

Też nie będę robić

Mi sie wydaje, ze chłopiec

Wiecie co? Ja tak mówiłam/pisałam cały czas, że dziewczynkę bardzo chcę, a od jakiegoś czasu mam przeczucie, ze będzie chłopak i jakoś tak przyzwyczajam sie do tej myśli i już sama nie wiem, czy nie będę ciut rozczarowana,jak będzie dziewczynka Kilkanaście dni temu miałam taką "wizję", - nie było wtedy TŻ bo był na tej kolonii, leżałam sobie w salonie, oglądałam TV i popatrzyłam odruchowo w drzwi i mi się przywidziało, że biegnie, tak jeszcze lekko koślawo malutki chłopczyk

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-14 o 09:02
Stary 2012-08-14, 08:58   #1928
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Kolejna dziewczynka;-)

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-14, 08:59   #1929
bishonka
Raczkowanie

Witam
Czytam tak o waszych problemach z weselami i aż się boje.
Do mojego wesela to pewnie jeszcze uuuu... poczekam ale już wiem jak będzie.
Tylko zaczynamy rozmawiać jak i co i już dochodzi do spięć między mną,Tż em a teściową.
Ja uważam że powinniśmy sami za wszystko płacić.Sami dobierać gości itp.
Teściowa sama mówi kogo to ONA zaprosi i że połowę da na wesele (oczywiście wymaga żeby moja mama też dała drugą połowę)
Że chce zeby wesele było po wiejsku (TŻ też tak chce) ze wszystkimi tradycjami itd.
Nikt się mnie nie pyta czy będe chciała takich gości,takie wesele i taki układ.
Po co mi ktoś na weselu kogo nawet nie znam.
Nie zaprosze w to miejsce ludzi z którymi mam kontakt i się przyjaźnimy bo ciotki z dziesiątej wody muszą poprzyjeżdżać.

Szkoda mi nerwów,zamieszania i pieniędzy na takie coś.

Wole już żyć "na kocią łapę"
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:02   #1930
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi lekarz tez mówił o ok. 20 tygodniu - 20,21 i 22.
No niby można wcześniej, ale najlepiej w 20-22. Wcześniej nie widać wszystkich komór serca. Serduszko dziecka w 20 tygodniu ciąży jest wielkości 10 groszy.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-14, 09:05   #1931
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam
Tylko zaczynamy rozmawiać jak i co i już dochodzi do spięć między mną,Tż em a teściową.
Teściowa sama mówi kogo to ONA zaprosi i że połowę da na wesele (oczywiście wymaga żeby moja mama też dała drugą połowę)
Że chce zeby wesele było po wiejsku (TŻ też tak chce) ze wszystkimi tradycjami itd.
Nie zaprosze w to miejsce ludzi z którymi mam kontakt i się przyjaźnimy bo ciotki z dziesiątej wody muszą poprzyjeżdżać.

Heh, no u mnie było trochę podobnie, tesciowa tez chciała po wiejsku, z zapraszaniem rodziny "siódmej wody po kisielu" i sąsiadów Na szczęście nic z tego nie wyszło bo po pierwsze: sala była za mała, a po drugie TŻ ma ogromną bliską rodzinę - sami najbliżsi + najbliżsi znajomi dało mu ok 150 osób

Instagram

Stary 2012-08-14, 09:08   #1932
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Cholera jasna, jak mnie to wkurza...
Umówiliśmy się ze znajomymi, że 25. sierpnia (sobota) pakujemy się o 5:00 rano w nasz samochód i jedziemy nad morze. Jeszcze w sobotę, na festynie, o tym gadaliśmy, że wszystko aktualne, że to, że tamto, bla bla bla... A dzisiaj się dowiaduję, że moi teściowie przyjeżdżają dzień wcześniej, czyli 24. w piątek, chociaż mieli przyjechać w TEN piątek, 17.08. Nikt mi o niczym nie powiedział, jak zwykle. Teść tak zawsze wszystko musi załatwić, żeby było tylko i wyłącznie po jego myśli.
Dodam tylko, że rodzice mojego TŻa mieszkają 500km od nas, więc przyjeżdżają do nas raz na rok albo i rzadziej, częściej my do nich jeździmy (mniej więcej co miesiąc). Umawialiśmy się w lipcu, że przyjadą 10. sierpnia. Potem się okazało, że teść nie ugadał urlopu na czas i mogą przyjechać dopiero 17. sierpnia - okej, no problemo. Ale czemu ku*wa znowu ten przyjazd przesunęli o tydzień, w dodatku nikt mi nic nie powiedział?! Teraz muszę odkręcać wszystko z przyjaciółmi, bo nad morze nie pojedziemy. A tak mi zależało, całe pieprzone wakacje czekałam, żebyśmy sobie pojechali do Trójmiasta. Teraz to dupa i nic więcej.
A TŻ nie może porozmawiać z rodzicami i przesunąć ich przyjazd? przecież macie plany...

Cytat:
miałam USG wczoraj robione, słuchałam serduszka, badała mnie na fotelu nic jej nie zaniepokoiło, więc nie wiem i na 99% wiem, kto tam sobie mieszka pozgadujcie sobie
dziewczynka

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2012-08-14 o 09:12
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:19   #1933
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc z rana
alez paskudnie na dworze, leje, wieje, zimno- pogoda "pod zdechłym azorkiem"
małżonek wróciwszy przed z pracy obudzil mnie i po spaniu... dodatkowo zmęczony zaczął tak chrapac ze nie było szans na uśniecie...... przeniosłam się do salonu na kanapę i jeszcze mi się udało trochę snu złapac. Dzisiaj znowu jedzie na 12, wykorzystam jego nieobecnosc i pojade do koleżanki i jej 2-mies. córeczki miałam pochodzic po sklepach ale w tak a pogode to jakies sadomaso by było

któraś pisała o kanapkach z serkiem i pomidorem. Ja od trzech dni jak kanapaki to tylko z masełkiem, serkiem topionym smietankowym i na to pomidorek z cebulką. Żadnej soli tylko pieprz ziołowy, mmmmmmmmmm jak mnie na coś najdzie smak to potrafię przez tydzień tylko to jesc. Wczesniej miałam fazę na śledzie, a na początku ciąży przez miesiąc tylko płatki z mlekiem dawały radę.....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:25   #1934
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hope - chloptas ;-)
Kurczemialam isc spac a odkad maz poszedl do pracy to ani minuty nie spalam mimo, ze oczy same mi sie zamykaja i na zapalkach :-(
Chyba pojde zjesc sniadanie i potem sie drzemne, chociaz chcialam skorzystac poki jeszcze moja kota spi bo wierzcie, ze z nia gorzej niz z dzieckiem :-P

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:26   #1935
BlackSanctum
Zakorzenienie

No właśnie nie wiem, co z tym zrobić... Koleżanka i kuzynka mówiły mi, żeby nikogo nie wynajmować, bo na pewno cała rodzina po kolei będzie się chciała zajmować maluszkiem... Nie wiem, jak będzie reagowało na dźwięki, bo np córa mojej siostry zasypiała przy głośnej muzyce od najmłodszych lat... Może i moje tak będzie się zachowywać. Zobaczymy, jak coś, to mam na oku też jedną osobę, której mogłabym zaufać...
A co do takiej elektronicznej niani, to i tak w sumie chciałabym ją kupić... No kurczę, nie wiem.

Antoinette, no właśnie sęk w tym, że nie możemy, bo teść już urlop sobie załatwił.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-08-14 o 09:27
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:31   #1936
LadyWhisper
Zakorzenienie

Black na tym weselu co bylismy nie bylo problemu, kazdy po kolei sie maluchem zajmowal i spalo normalnie przy glosnej muzyce, zobaczycie, tak jak mowilam pewnie po tych 6miechach bedziecie znali swoje malenstwo na tyle, zeby wiedziec jak reaguje
Kochana, ty masz ta suknie lekka princeske odcinana pod biustem z czarnymi dodatkami? Dobrze pamietam? ;-)

Stary 2012-08-14, 09:31   #1937
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Antoinette, no właśnie sęk w tym, że nie możemy, bo teść już urlop sobie załatwił.
Ups, no to pięknie Was "załatwili"

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:34   #1938
BlackSanctum
Zakorzenienie

Tak, taką: http://wd7.photoblog.pl/np4/201110/11/104995346.jpg , tylko bez rękawiczek.

No niestety, i ja dopiero wczoraj wieczorem się o tym dowiedziałam, dlatego jestem wściekła i dzisiaj zamierzam z TŻem porozmawiać jeszcze o tym.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:39   #1939
LadyWhisper
Zakorzenienie

A to dobrze pamietalam ;-) sliczna jest

Stary 2012-08-14, 09:42   #1940
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem, co z tym zrobić... Koleżanka i kuzynka mówiły mi, żeby nikogo nie wynajmować, bo na pewno cała rodzina po kolei będzie się chciała zajmować maluszkiem... Nie wiem, jak będzie reagowało na dźwięki, bo np córa mojej siostry zasypiała przy głośnej muzyce od najmłodszych lat... Może i moje tak będzie się zachowywać. Zobaczymy, jak coś, to mam na oku też jedną osobę, której mogłabym zaufać...
A co do takiej elektronicznej niani, to i tak w sumie chciałabym ją kupić... No kurczę, nie wiem.

Fajne takie deklaracje, ale ja bym na nie nie liczyła. Każdy idzie na wesele z myślą o tym, żeby się pobawić, wypić i pojeść Nie ma co oczekiwać, że goście zajmą się naszym dzieciątkiem. Jak masz kogoś zaufanego to bierz, będziesz spokojniejsza, że dziecko cały czas jest pod dobrą opieką trzeźwej osoby Masz jeszcze sporo czasu to sobie przemyślisz jak to ma wyglądać
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:55   #1941
badziabadzia
Zakorzenienie

załączam dziewczyny świeże zdjęcie brzuszka 17 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030179.jpg (32,5 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-08-14, 09:58   #1942
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Moi rodzice nie wtrącają się do organizacji wesela, zdają się na mój gust i jakoś mają do mnie zaufanie, a teściowie, no cóż, są 500km od nas, niewiele mają do gadania, bo przy ustalaniu większości rzeczy ich po prostu nie będzie. Moim się tylko nie do końca podoba to, że chcę salę przystroić na biało + niewielkie, czarne dodatki + mniejsze, srebrne. To wygląda przepięknie! A moja mama, że jak na stypie. No błagam. O, nawet Wam dodam przykładowe zdjęcie, które mam na dysku - chcę na pewno takie same krzesła. A stoły będę miała inaczej ustawione, więc jeszcze nie wiem, jak je przystroję.

A mam do Was pytanie - może mi pomożecie, bo mam lekki dylemat. Otóż na naszym weselu Bąbel będzie miał niecałe 6 miesięcy, no i w związku z tym nie będzie mógł cały czas z nami przebywać na sali, bo nie będzie spał... Wstawię więc go do naszego apartamentu (w sensie, dla nowożeńców, bo dostajemy gratis, jak w każdym domu weselnym) i tam sobie będzie spał... Ale - i tego dotyczy dylemat - nie wiem, co zrobić z opieką nad nim, mam do wyboru 2 opcje - kupić nianię z monitorem oddechu (mam upatrzoną Angelcare AC401 - koszt około 450zł), albo wynająć kogoś do opieki na całą noc (ok 200zł), żeby siedział w tym apartamencie i wołał mnie w razie czego. Chodzi tutaj o to, żebym po prostu wiedziała, kiedy dziecko zacznie płakać, żeby do niego przyjść, nakarmić, itp itd. No i nie wiem... I jedna, i druga opcja to tak w zasadzie ten sam efekt... Angelcare niby 2x drożej, ale na pewno by mi się przydała, potem przy następnym dziecku też, bo już będziemy gdzie indziej mieszkać i łóżeczko nie będzie stało przy samiutkim łóżku...
Jak myślicie? Dzisiaj pogadam o tym z siostrą jeszcze, ale chciałabym znać kilka zdań na ten temat.
Bardzo ładnie to wygląda
Mnie się jeszcze z czerwonymi dodatkami podoba, lubię czerwień.

Nianie żywa bierz - możesz nie usłyszeć elektronicznej, no i może być tak, że... maluch będzie zwyczajnie płakał, za dużo wrażeń, to ktoś przy nim będzie musiał być.

Cytat:
Babka

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam

Tyle, że wiesz - zawsze tak będzie ja poowę rodziny męża ujrzałam dając zaproszenie, specjalnie jechaliśmy do nich, bo to kilkaset km od nas, a bliska rodzina - rodzeństwo rodziców, dużo ich

Cytat:
Tak, taką: http://wd7.photoblog.pl/np4/201110/11/104995346.jpg , tylko bez rękawiczek.

No niestety, i ja dopiero wczoraj wieczorem się o tym dowiedziałam, dlatego jestem wściekła i dzisiaj zamierzam z TŻem porozmawiać jeszcze o tym.

Piękna suknia
-----------------------------------
Ja polazłam na badania krwi i moczu, teraz śniadanie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 09:58   #1943
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Fajne takie deklaracje, ale ja bym na nie nie liczyła. Każdy idzie na wesele z myślą o tym, żeby się pobawić, wypić i pojeść Nie ma co oczekiwać, że goście zajmą się naszym dzieciątkiem. Jak masz kogoś zaufanego to bierz, będziesz spokojniejsza, że dziecko cały czas jest pod dobrą opieką trzeźwej osoby Masz jeszcze sporo czasu to sobie przemyślisz jak to ma wyglądać
Jestem tego samego zdania, ale tak jak dziewczyny mówią. Swojego 6 miesięcznego dzieciaczka będziesz na tyle dobrze znała, ze na pewno postąpisz prawidłowo.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-08-14, 10:01   #1944
marsi11
Zakorzenienie

badzia- ło matko gdzie masz brzuszek?

bo ja tu nic nie widzę

a co do wtrącania się to powiem Wam ,że nie wyobrażam sobie,że w temacie MOJEGO wesela ktokolwiek miaby prawo zabrać głos- nie pasuje, nie przychodź,
moi starzy nic się nie zapytai zresztą teście też tylko nasze siostry jako gówniary zajęły się dekoracjami
ale też ja i moj Tz mamy inne podejście- bez gorączki, suknie wybralam-po prostu miałam zdjęcie zaniosłam do krawcowej i tyle, ale nie mialam dylematu z menu, oriekiestrą, obrączkami, kogo gdzie posadzić
jakos nie dbałam o to bo dla mnie najwazniejszy byl slub z tz i w nosie mialam wesele
suma sumarum wyszlo przebosko i do dzis w rodzinie wszyscy wspominaja nasze wesele
wiem,ze dzis mlodzi przeganiaja sie w weselach- teraz moi znajomi chca w Grecji robić inni gdzieś w pałacu na wodzie
mi po prostu na takie rzeczy szkoda było wtedy pieniędzy
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:03   #1945
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Cholera jasna, jak mnie to wkurza...
Umówiliśmy się ze znajomymi, że 25. sierpnia (sobota) pakujemy się o 5:00 rano w nasz samochód i jedziemy nad morze. Jeszcze w sobotę, na festynie, o tym gadaliśmy, że wszystko aktualne, że to, że tamto, bla bla bla... A dzisiaj się dowiaduję, że moi teściowie przyjeżdżają dzień wcześniej, czyli 24. w piątek, chociaż mieli przyjechać w TEN piątek, 17.08. Nikt mi o niczym nie powiedział, jak zwykle. Teść tak zawsze wszystko musi załatwić, żeby było tylko i wyłącznie po jego myśli.
Dodam tylko, że rodzice mojego TŻa mieszkają 500km od nas, więc przyjeżdżają do nas raz na rok albo i rzadziej, częściej my do nich jeździmy (mniej więcej co miesiąc). Umawialiśmy się w lipcu, że przyjadą 10. sierpnia. Potem się okazało, że teść nie ugadał urlopu na czas i mogą przyjechać dopiero 17. sierpnia - okej, no problemo. Ale czemu ku*wa znowu ten przyjazd przesunęli o tydzień, w dodatku nikt mi nic nie powiedział?! Teraz muszę odkręcać wszystko z przyjaciółmi, bo nad morze nie pojedziemy. A tak mi zależało, całe pieprzone wakacje czekałam, żebyśmy sobie pojechali do Trójmiasta. Teraz to dupa i nic więcej.
ja bym powiedziała treściom że 24 odpada bo 25 jade na wakacje!!!! i już !
to oni zawalili że źle się umówili, czemu Wy macie przez to cierpieć i Wasi znajomi jeszcze do tego???
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:04   #1946
badziabadzia
Zakorzenienie

ja miałam podejście do ślubu podobne jak marsii nie przejmowałam się niczym za bardzo, założyłam, że to będzie dzień mój i Tżta i nie obchodziła mnie niczyja opinia : no i wszystko wyszło świetnie

a brzuch, no właśnie niby wydaje mi się, że urósł, ale na zdjęciu chyba nie bardzo to widać..
Stary 2012-08-14, 10:08   #1947
marsi11
Zakorzenienie

kochana nic nie widać hehee
ale nie przejmuj się jesteś drobniutka,ja znam laskę co w 6 miesiącu nic nie było widać a pod koniec ledwo ledwa jak ja teraz chłopak urodził się duży i silny

a co do wesela to dla mnie też te wszystkie szaleństwa to po prostu niepotrzebne zawracanie głowy i szkoda czasu
moja siostra niebawem będzie się chajtać, został jeszcze rok a ona już wpada w gorączkę
no tyle,że u niej ma być 140 osób to i ciśnienie jest
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:11   #1948
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobnie - wstajemy razem o 5:30, ale potem wracam jeszcze do łóżka i zazwyczaj około 8 zasypiam na 2 godzinki. A jutro święto, TŻ chyba będzie miał wolne.

bardzo łądnie to wygląda

a co do opieki nad dzieckiem, to ja bym kogoś wynajeła. NIania elektr jest fajna ale przecież nie bedziesz na własnym weselu chodzić z nią n apiersi, musyka będzie grała, itp., zawsze żywa osoba jest od elektr lepsza Takie jest moje zdanie. Ja bym tak zrobiłą
Stary 2012-08-14, 10:15   #1949
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Ale z was ranne ptaszki ja dziś mam wolne, małż pojechał sobie pojeździć samochodem (robi prawko) ja zaraz idę się wykąpać umyć włosięta oraz przygotować wszystkie gadżety na wieczór panieński na który się dzisiaj wybieram

Badziabadzia masz malutki brzuszek to ja mam większy a jestem w 14 tygodniu no ale ja jestem ciut grubsza od ciebie

Hope01
obstawiam dziewuszkę

Laurka23 poczekaj z decyzją masz jeszcze czas na to ale ja proponuje nianię. Jedna osoba odpowiedzialna i tyle każdy się deklaruje z rodziny, że się nim zajmie a przyjdzie co do czego to nikt nie będzie chciał bo jedni będą się bawić, drudzy już będą wstawieni, rodzice będą czuwać nad całością wesela. A taka jedna osoba będzie zawsze przy dziecku, w końcu za to dostanie pieniądze.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:18   #1950
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
załączam dziewczyny świeże zdjęcie brzuszka 17 tydzień
brzuszka???? a gdzie tu brzuszek???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości