Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-14, 10:19   #1951
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Badzia? Ty w ogole w ciazy jestes? :-D szczeka mi opadla moja droga

Ja pisalam juz wczesniej, moja mama i rodzice meza w ogole sie nie wtracali - na 2 tygodnie przed ngle sie obudzili, czemujest tak a nie inaczej, ze powinnobyc tak, ze WSZYSCY tak robia no ale bylo za pozno juz na jakiekolwiek zmiany wiec i tak wyszlo po naszemu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:23   #1952
leneczka26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mam podobnie - wstajemy razem o 5:30, ale potem wracam jeszcze do łóżka i zazwyczaj około 8 zasypiam na 2 godzinki. A jutro święto, TŻ chyba będzie miał wolne.

Moi rodzice nie wtrącają się do organizacji wesela, zdają się na mój gust i jakoś mają do mnie zaufanie, a teściowie, no cóż, są 500km od nas, niewiele mają do gadania, bo przy ustalaniu większości rzeczy ich po prostu nie będzie. Moim się tylko nie do końca podoba to, że chcę salę przystroić na biało + niewielkie, czarne dodatki + mniejsze, srebrne. To wygląda przepięknie! A moja mama, że jak na stypie. No błagam. O, nawet Wam dodam przykładowe zdjęcie, które mam na dysku - chcę na pewno takie same krzesła. A stoły będę miała inaczej ustawione, więc jeszcze nie wiem, jak je przystroję.

A mam do Was pytanie - może mi pomożecie, bo mam lekki dylemat. Otóż na naszym weselu Bąbel będzie miał niecałe 6 miesięcy, no i w związku z tym nie będzie mógł cały czas z nami przebywać na sali, bo nie będzie spał... Wstawię więc go do naszego apartamentu (w sensie, dla nowożeńców, bo dostajemy gratis, jak w każdym domu weselnym) i tam sobie będzie spał... Ale - i tego dotyczy dylemat - nie wiem, co zrobić z opieką nad nim, mam do wyboru 2 opcje - kupić nianię z monitorem oddechu (mam upatrzoną Angelcare AC401 - koszt około 450zł), albo wynająć kogoś do opieki na całą noc (ok 200zł), żeby siedział w tym apartamencie i wołał mnie w razie czego. Chodzi tutaj o to, żebym po prostu wiedziała, kiedy dziecko zacznie płakać, żeby do niego przyjść, nakarmić, itp itd. No i nie wiem... I jedna, i druga opcja to tak w zasadzie ten sam efekt... Angelcare niby 2x drożej, ale na pewno by mi się przydała, potem przy następnym dziecku też, bo już będziemy gdzie indziej mieszkać i łóżeczko nie będzie stało przy samiutkim łóżku...
Jak myślicie? Dzisiaj pogadam o tym z siostrą jeszcze, ale chciałabym znać kilka zdań na ten temat.
najlepsza opcja to dyżury rodzinki byłoby pewnie i za darmo, napewno lepiej jest kogoś nająć do dzidziusia niż elektroniczną nianię kupić
dekoracje cudowne, nigdy bym nie pomyślała, że czarn dodatki mogą tak pięknie wyglądać

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam
Czytam tak o waszych problemach z weselami i aż się boje.
Do mojego wesela to pewnie jeszcze uuuu... poczekam ale już wiem jak będzie.
Tylko zaczynamy rozmawiać jak i co i już dochodzi do spięć między mną,Tż em a teściową.
Ja uważam że powinniśmy sami za wszystko płacić.Sami dobierać gości itp.
Teściowa sama mówi kogo to ONA zaprosi i że połowę da na wesele (oczywiście wymaga żeby moja mama też dała drugą połowę)
Że chce zeby wesele było po wiejsku (TŻ też tak chce) ze wszystkimi tradycjami itd.
Nikt się mnie nie pyta czy będe chciała takich gości,takie wesele i taki układ.
Po co mi ktoś na weselu kogo nawet nie znam.
Nie zaprosze w to miejsce ludzi z którymi mam kontakt i się przyjaźnimy bo ciotki z dziesiątej wody muszą poprzyjeżdżać.

Szkoda mi nerwów,zamieszania i pieniędzy na takie coś.

Wole już żyć "na kocią łapę"
skąd ja to znam ... ja mojej teściowej prawie trzasnęłam drzwiami raz przed nosem bo chciała mi zapraszać obcą mi dziewczynę, przez którą dużo wcześniej wypłakałam bo miała zakusy na mojego TŻ!!! poza tym i tak musiała zaprosić dziesiątą wodę po kisielu, ode mnie było 30 gości a od niej 80!!! i jeszcze my z TŻ też sporo płaciliśmy ... w sumie wyszło na to, że zapłaciliśmy nawet część moich tesciów!!! tak nas załatwili ... i milion innych rzeczy .... kłótnie o dekoracje, pół kg winogron ... koszulę TŻ (miał ecri bo miałam taką sukienkę)... ufff jak mi się to przypomni to aż mnie skręca ... a już prawie 2 lata minęły zaraz rocznica ....

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
załączam dziewczyny świeże zdjęcie brzuszka 17 tydzień
jakie Wy dziewczynki szczuplutkie jesteście, w nic Wam nie idzie tylko w maleńki brzuszek super
leneczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:24   #1953
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

hope01 - Faciorek pisiorek?
Stary 2012-08-14, 10:24   #1954
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam Kochane wpadłam "na chwilke" zobaczyc co u was słychac 6 stron do nadrobienia ale jak nie bede codziennie was nadrabiac z poprzedniego dnia to potem zwyczajnie nie dam rady
Ja sie ucze i ucze i ucze ale Dzidziolek pomaga mamusi w nauce, wczoraj tak mnie skopał jak leżałam wieczorkiem i czytałam że szok. Normalnie czułam go pod ręką przyłożona do brzucha. FANTASTIKO uczucie
u mnie, u nas wporządku. Wczoraj zaczęłam 20 tydzień
jejciu jak ten czas pędzi...
Zabieram sie za czytanie Pozdrawiam gorąco!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:27   #1955
maluchna30
Zadomowienie

Witajcie kobitki, póki co szerszeni nie widać, ale całą noc mi się śniły.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ajaj.... My mamy celibat do końca zapewniony. Ciężko było się z tym pogodzić, ale cóż Ola rządzi. Jej zdrowie najważniejsze. Dobranoc.

Mi też lekarz na początku zabronił sexu, potem powiedział, że już mogę próbować, ale ostrożnie. A mój mąż, że absolutnie, że damy sobie radę, że on nie chce mi i dzidzi krzywdy zrobić, że on się boi, że maleństwo w głowe puknie Kocham Go za to jeszcze bardziej.

Właśnie się dowiedziałam, że ma zapalenie oskrzeli i do domu może wróci...
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:29   #1956
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pewnie dziadkowie będą tak rozanieleni naszym maluchem, że będą się kłócić, którzy teraz dyżurują - moi czy TŻa, tzn rodzice.

Ale ludzie to są wkurzający jednak. Wszyscy chcą, żebym im robiła za darmo makijaże, sesje zdjęciowe z pełną obróbką itp itd.
Zrobiłam ostatnio kuzynce sesję zdjęciową za darmo, nie mam nic przeciwko, w końcu to rodzina, w dodatku prezent dla jej męża, tak więc to nie problem... Ale następnego dnia znajoma do mnie pisze, czy jej foty zrobię, oczywiście za darmo, bo nie ma pieniędzy - taka byle znajoma, co się nigdy do mnie nie odzywa. Potem inna znajoma, czy jej zrobię makijaż na urodziny jej chłopaka. Ale też chce go za darmo. No ludzie, przecież ja za moje rzeczy też musiałam zapłacić, aparat się nie skończy, ale kosmetyki - owszem, zużywają się w szybkim tempie. Ludzie to tak zawsze, byle tylko kogoś wykorzystać. Za darmo to mogę robić rodzinie i przyjaciołom.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:29   #1957
leneczka26
Przyczajenie

Właśnie zjadłam płateczki na śniadanko, ogarnę się i idę szukać grzybków na tą moją zalewajkę dzisiejszą od 3 rano o niej myślę, bo jak zwykle spać nie mogę...

mój skarbeczek tak mnie skopał wczoraj wieczorem jak mój TŻ przyłożył rękę wogóle to zaczął regularnie i mocno kopać odkąd mój TZ postanowił do niego przemówić, wcześniej cisza była a tu po przemowie seria kopów i tak już zostało fajnie i teraz kopniaczki coraz częściej i silniejsze ... jutro mija tydzień od początku mocniejszych kopniaczków zaczynamy 20 tydz. też dziś rano ok 6-7 też seria była, ale to cudne jest

no muszę się ogarnąć i ruszam w miasto
leneczka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:31   #1958
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie dziadkowie będą tak rozanieleni naszym maluchem, że będą się kłócić, którzy teraz dyżurują - moi czy TŻa, tzn rodzice.

Ale ludzie to są wkurzający jednak. Wszyscy chcą, żebym im robiła za darmo makijaże, sesje zdjęciowe z pełną obróbką itp itd.
Zrobiłam ostatnio kuzynce sesję zdjęciową za darmo, nie mam nic przeciwko, w końcu to rodzina, w dodatku prezent dla jej męża, tak więc to nie problem... Ale następnego dnia znajoma do mnie pisze, czy jej foty zrobię, oczywiście za darmo, bo nie ma pieniędzy - taka byle znajoma, co się nigdy do mnie nie odzywa. Potem inna znajoma, czy jej zrobię makijaż na urodziny jej chłopaka. Ale też chce go za darmo. No ludzie, przecież ja za moje rzeczy też musiałam zapłacić, aparat się nie skończy, ale kosmetyki - owszem, zużywają się w szybkim tempie. Ludzie to tak zawsze, byle tylko kogoś wykorzystać.
z branżą mojego TZ jest podobnie
wkurza mnie to strasznie ale ostatnio Cejrowski powiedział coś mądrego:
należy się cenić i siebie i swoje umiejętności i swój czas
jeśli jesteś lekarzem i np na imprezie kogoś poznajesz i on od razu zasypuje Cię swoimi dolegliwościami, podaj mu wizytówkę, powiedz,że możemy się umówić na wizytę i dla znajomych zrobi super cenę

prawda,że prawda?
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:39   #1959
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Badzia? Ty w ogole w ciazy jestes? :-D szczeka mi opadla moja droga
jestem ostatnio też się nad tym zastanawiałam, ale na usg całkiem duży dzidziuś machał do mnie rączkami
Cytat:

Zrobiłam ostatnio kuzynce sesję zdjęciową za darmo, nie mam nic przeciwko, w końcu to rodzina, w dodatku prezent dla jej męża, tak więc to nie problem... Ale następnego dnia znajoma do mnie pisze, czy jej foty zrobię, oczywiście za darmo, bo nie ma pieniędzy - taka byle znajoma, co się nigdy do mnie nie odzywa. Potem inna znajoma, czy jej zrobię makijaż na urodziny jej chłopaka. Ale też chce go za darmo. No ludzie, przecież ja za moje rzeczy też musiałam zapłacić, aparat się nie skończy, ale kosmetyki - owszem, zużywają się w szybkim tempie. Ludzie to tak zawsze, byle tylko kogoś wykorzystać. Za darmo to mogę robić rodzinie i przyjaciołom.
nie daj się!! to nie tylko kosmetyki ale też Twój czas, powinni zdawać sobie z tego sprawę
Stary 2012-08-14, 10:43   #1960
hope01
Zakorzenienie

no, to ogłaszam Wam, że mamy kolejnego siusiaka w gronie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:46   #1961
LadyWhisper
Zakorzenienie

Zgadlam :-D

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Dziewczyny, moja kota usiadla mi na brzuchu i dzidzia kopnela

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:47   #1962
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

z ludzki to jest tak, ze jak im dasz palec to chcą cała rękę. Ja jak kupiłam samochód to każdy chciał, żebym ich gdzieś wozila. Ja od początku byłam na nie, poczatki były trudne a później miałam spokój. Wytłumacz koleżanką, że to cię kosztuje i nie możesz sobie pozwolić na takie wydatki będąc w ciąży. A co do sesji to też da się to wytłumaczyć, zrobienie sesji i obrabianie zdjęć potem też pochłania masę czasu, wytłumacz że możesz w tym czasie zrobić coś co przyniesie ci jakieś dochody. Dziecko to wydatki niekończące się i sobie nie można na darmowe dodatkowe zajęcia.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:52   #1963
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
i w Medikorze i Diagmedzie 250 zł 3D. Wczoraj mi powiedziała gin że koło 20 tygodnia by pasowało zrobić, a mi wpisała w karcie tydzień 18, kiedy juz nawet w zeszłym tygodniu na badaniu odczynu Coombsa wpisali mi 19 no i szczerze, to nie skłaniam się ku robieniu tego za bardzo bo to jednak pieniądze są, a miałam USG wczoraj robione, słuchałam serduszka, badała mnie na fotelu nic jej nie zaniepokoiło, więc nie wiem i na 99% wiem, kto tam sobie mieszka pozgadujcie sobie
Ja chyba też nie będę robić tego badania, bo mam normalną wizytę w końcówce sierpnia, a to 3D/4D musiałabym zrobić na początku września, więc bez sensu skoro będę świeżo po wizycie.

Ja strzelam, że DZIEWCZYNKA

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam
Czytam tak o waszych problemach z weselami i aż się boje.
Do mojego wesela to pewnie jeszcze uuuu... poczekam ale już wiem jak będzie.
Tylko zaczynamy rozmawiać jak i co i już dochodzi do spięć między mną,Tż em a teściową.
Ja uważam że powinniśmy sami za wszystko płacić.Sami dobierać gości itp.
Teściowa sama mówi kogo to ONA zaprosi i że połowę da na wesele (oczywiście wymaga żeby moja mama też dała drugą połowę)
Że chce zeby wesele było po wiejsku (TŻ też tak chce) ze wszystkimi tradycjami itd.
Nikt się mnie nie pyta czy będe chciała takich gości,takie wesele i taki układ.
Po co mi ktoś na weselu kogo nawet nie znam.
Nie zaprosze w to miejsce ludzi z którymi mam kontakt i się przyjaźnimy bo ciotki z dziesiątej wody muszą poprzyjeżdżać.

Szkoda mi nerwów,zamieszania i pieniędzy na takie coś.

Wole już żyć "na kocią łapę"
Nie ma się co bać. Urządzenie wesela faktycznie nie jest prostą sprawą, ale nie zapominajmy o tym, że to przygotowania na najważniejszy dzień w naszym życiu i nie warto tak bardzo się przy tym spinać, bo po prostu przeradza się to w jakiś koszmar, a przecież nie o to chodzi. Rodzice czy teściowie najczęściej w tych kwestiach mają inne zdanie, ale młodzi teraz mają często inne podejście. W końcu różnica pokoleń.
Chyba minęły już czasy kiedy ludzie robią weselę z cyklu "zastawa się a postaw się",
My mieszkamy na wsi i kiedy rok temu przygotowywaliśmy wesele wszystko było tak jak sobie ustaliliśmy, niezależnie od sugestii czy chwilowego niezadowolenia innych. Fakt ludzi było sporo (około 120) ale to w zasadzie sama najbliższa rodzina i trochę znajomych, TŻ ma po prostu liczną najbliższą rodzinę, ale żadnych siódmych wód po kisielu nie było, nie było niektórych tradycji których sobie nie życzyliśmy i już i było dobrze, na koniec i tak wszyscy byli zadowoleni. A nawet jeśli nie to i tak wszystkim się nie da dogodzić.
Nie trzeba dać sie zwariować.

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

No to widzę, że się trochę spóźniłam z tym strzelaniem co tam u Hope w brzuszku fika, a strzał i tak był nie trafny
Gratuluje chłopca
Stary 2012-08-14, 10:53   #1964
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna2007 Pokaż wiadomość
witam

jestem tu nowa,mogę dołączyć?
Mam 28 lat,jestem w II ciąży,termin porodu mam na koniec stycznia.
Zaczynam 17 tydzień
Witamy nowa Mamusię
Dziewczyny, Wy to jesteście źle przeczytałam ilość stron. Mam do nadrobienia nie 6 a 13!!!
Dziekuje Wam bardzo, Wy gaduły jedne!!!

Stary 2012-08-14, 10:56   #1965
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję!!

Black, nie daj się wykorzystywać, kosmetyki i czas są bardzo drogie, najwyżej powiedz im że zrobisz im po promocyjnej cenie, od razu przestaną cię nagabywać

Muszę posortować ciuszki dla dziecia, bo nie wiem ile czego mam i co trzeba dokupić. Chyba sobie na kartce pozapisuje
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 10:56   #1966
maluchna30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
jestem ostatnio też się nad tym zastanawiałam, ale na usg całkiem duży dzidziuś machał do mnie rączkami
Taki malutki brzusio, ale przynajmniej po ciąży nie będzie problemów.

Cytat:
Gratuluję!!!!!!!11klask i:
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:01   #1967
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Gratuluję siusiaka

badziabadzia, jaki malutki brzuszek Też jestem w 17 tc ale ja to mam większy bebech. A ile masz wzrostu?
Mojej znajomej też dopiero brzuch wyszedł chyba w 6 czy 7 mc, także to różnie bywa u każdej.

W załączniku mój bebeszek w 17 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17 tc.jpg (77,1 KB, 46 załadowań)
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:08   #1968
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Gratuluję siusiaka

badziabadzia, jaki malutki brzuszek Też jestem w 17 tc ale ja to mam większy bebech. A ile masz wzrostu?
Mojej znajomej też dopiero brzuch wyszedł chyba w 6 czy 7 mc, także to różnie bywa u każdej.

ja mam 180 cm wzrostu

Hope gratuluje chłopczyka
Stary 2012-08-14, 11:09   #1969
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zgadłam

Gratuluję!

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:11   #1970
hope01
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Stary 2012-08-14, 11:13   #1971
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leneczka26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Jestem w 20 tyg. chciałabym do Was dołączyć...
mój termin porodu to 11.01.13.

Widziałam, że są osoby z Częstochowy i właśnie przeczytałam linka o szpitalu na Tysiącleciu coś okropnego a zamierzałam tam rodzić...

jestem po dużych przejściach w tej ciąży, niestety ale staramy się z maluszkiem walczyć każdego dnia

pozdrawiam
Witamy Cie bardzo serdcznie! czytałam o twoich przejsciach. Było żle ale juz jest dobrze i tak bedzie do koćna! Musisz w to wierzyc!!! a na dowód masz ruchy swojego Dziecka. To znaczy ze wszystko powinno byc dobrze, skoro juz go czujesz.

Stary 2012-08-14, 11:17   #1972
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Ha zgadłam Hope01 gratuluje siuraczka chłopaczka
Stary 2012-08-14, 11:18   #1973
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zjadłam płateczki na śniadanko, ogarnę się i idę szukać grzybków na tą moją zalewajkę dzisiejszą od 3 rano o niej myślę, bo jak zwykle spać nie mogę...

mój skarbeczek tak mnie skopał wczoraj wieczorem jak mój TŻ przyłożył rękę wogóle to zaczął regularnie i mocno kopać odkąd mój TZ postanowił do niego przemówić, wcześniej cisza była a tu po przemowie seria kopów i tak już zostało fajnie i teraz kopniaczki coraz częściej i silniejsze ... jutro mija tydzień od początku mocniejszych kopniaczków zaczynamy 20 tydz. też dziś rano ok 6-7 też seria była, ale to cudne jest

no muszę się ogarnąć i ruszam w miasto
Ach zazdroszczę ci tych kopniaków ja jeszcze muszę troszeczkę poczekać
Cytat:
Gratuluje małego mężczyzny
Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Gratuluję siusiaka

No fajny ten twój brzusio
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:21   #1974
Hosenka*
Zakorzenienie

Od wczoraj mam fazę na świństwo - "szynkę" konserwową taką z pudełeczek albo puszek

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:26   #1975
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam fazę na świństwo - "szynkę" konserwową taką z pudełeczek albo puszek
to jesteś w lepszej sytuacji niż ja, bo ja mam na COŚ ochotę, tylko sama nie wiem na co i się tak męczę właśnie od wczoraj

Stary 2012-08-14, 11:28   #1976
badziabadzia
Zakorzenienie

ja w niedzielę śledzie namiętnie wcinałam
Stary 2012-08-14, 11:35   #1977
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Tak myślałam ;D ale fajnie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

Ulala... to ja się przyznam, ze wczoraj jadłam kanapke z ... paprykarzem szczecińskim

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:38   #1978
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
najlepsza opcja to dyżury rodzinki byłoby pewnie i za darmo, napewno lepiej jest kogoś nająć do dzidziusia niż elektroniczną nianię kupić
dekoracje cudowne, nigdy bym nie pomyślała, że czarn dodatki mogą tak pięknie wyglądać

A niby czemu rodzina, idąca pobawić się na weselu, miałąby zajmować się dzieckiem Dla mnie byłby to szczyt bezczelności.

Cytat:

Nie rób. Prośby się skończą

Cytat:
Ooo, nie zgadłam brawo
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-14, 11:51   #1979
bokeh
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:

Powiedz tak ze jak chce zrobisz jej po tanszej cenie ze ty tez sie tego za darmo nie nauczylas, poswiecilas czas i pieniadze zeby teraz robic to co robisz, ze jak chce za darmo to niech sobie kupi za darmo aparat i sie na yt nauczy robic zdjecia to samo z kosmetykami.
A aparat tez sie eksploatuje.

Wkurza mnie takie podejscie ludzi do makijazystow fotografow grafikow.... Mysla sobie ze to takie pyk pyk i juz ze nauczylismy sie tego w minute po to zeby znajomym robic za darmoszke wrrr

Hope! Gratulacje ! To jakie imie????
Stary 2012-08-14, 11:56   #1980
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Hope! Gratulacje ! To jakie imie????
a no nie wiem, na razie się kłócę z Tżtem
Filip, Oskar, Kacper, Mariusz, Nikodem
o innych on nie chce słyszeć

a powiesz nam co Tobie powiedziała?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości