|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dziewczyny o jakich klockach dla maluszków była ostatnio mowa na wątku?
Chcemy kupic Radkowi ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() A Denis ![]() To zdjęcie gdzie siedzi jest przesłodkie ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Puchy bo dzisiaj to tak jak niedziela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My też planujemy wypad do Krakowa, ale do Ikei. Do Zoo też bym chętnie poszła. Ale to od pogody zależy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() powiem Ci ,że byłam wczoraj w szoku, sam nas zaprowadził na plac zabaw (skubany juz wie gdzie jest) i bawił się ponad pół godziny, chodził , kazał sie na zjeżdzalnie wrzucać , raczkował po takim przejściu z lin ,wchodził pod zjeżdzalnię i się bawił, naśladował innego chłopca , który też tam się bawił i niczego się nie bał .Miło było patrzeć jakie mam "dorosłe" dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Zadomowienie
|
Brumku, czekam w takim razie na zdjęcie tortu- na pewno wyjdzie pyszny!
![]() Budynie standardowe na 0,5 litra (z uwzględnieniem mniejszej ilości mleka-zamiast 1l dajemy 0,75 l) o smaku śmietankowym, a wiśnie miałam ze sklepu- zawartość słoika to było 680 gr, a samych wiśni 320 gr o ile dobrze pamiętam. ![]() Aaa i tego barwnika trzeba sporo dać, jeśli kolor ma być wyrazisty. Ja użyłam tego http://allegro.pl/wilton-red-red-bar...518716186.html i poszedł cały. |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 |
Zakorzenienie
|
hej,
dziewczyny jaki ja mam zły nastrój, muszę się wziać w garść i coś zrobic, zorganizować, wyjść do ludzi, przytłacza mnie wszystko, ciągle coś, nie wiem...........mam wrażenie że w dziwnym miejscu swego życia jestem ![]() chyba musze myśleć o pracy. Pieleszko wspaniałe wieści, super, Udanego wypoczynku życzę. ![]() Dziubek dorosły denisek ![]() Brumek słyszałam ze paraliż w wawie bo mosty musieli zamknąć. ![]() You a co z maluchami po twoim powrocie do pracy? kto z nimi zostanie?
#3366 |
Wtajemniczenie
|
![]() Idziemy dzisiaj z Szymciem na szczepienie ![]() ![]()
#3367 |
Zakorzenienie
|
Lili super, że gorączka poszła w..
![]() Dziubek aż pozazdrościć ![]() ![]() Agawoo chętnie pomogę, ale w godzinach nocnych bo przy Lilce się nie da prasować ![]() Patik własnie..wyjdz do ludzi! spotkaj się z kims, oderwij od domu i tesciowej... ![]() ![]() Upiekłam sobie bułeczki na śniadanko i ide w koncu cos zjesc ![]() Wstalysmy dzis o 9.18 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Wtajemniczenie
|
Lili na razie tylko ten filmik męczę, bo mi się spodobał
![]() Ps. ćwiczyłaś? ![]()
![]() |
#3370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80028929/ http://www.wader-zabawki.pl/Friends-...0000170_2.html Jedne i drugie Dominik bardzo lubi ![]() ![]() Po cichu zazdroszczę, ale TŻ mi obiecał, że jutro on wstanie z Domkiem i już czekam ![]() Dziubek taki dorosły już Szymek ![]() Dzień dobry.
![]() |
#3371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo wczoraj musiałam przy Radku być, nawet z kąpieli wyskakiwałam w podskokach bo wrzeszczał a tż nie mógł go uspokoić, cyca chciał. Ale już ładuję i teraz poćwiczę, chłopaki poszli na spacer. Cytat:
Te z Ikea też fajne.... Dzięki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3372 |
Wtajemniczenie
|
hej
ja jakos nie mogę Was nadrobić, jeszcze jestem jakaś do doopy, bo i ta pogoda, pada i pada, Oliwkę rozpiera energia, Nati cos gorączkuje, byłam u lekarza i powiedziała że gardełko i osłuchowo ok ale dziąsełka rozpulchnione, ciągfle marudna, ciągle jęczy, tylko Oliwka mówi" ja jej nic nie zrobiłam", od razu się tłumaczy ![]() dziubku, Denis, super chłopak, rośnie urwisek ![]() Marina a w lapku nie da się jakoś rozkręcić go żeby zobaczyć co z ta klawiatura? może coś się zakleiło, no nie wiem Kajool, biedactwo, tulę mocno DaKaro miałam pisać w k, ale jak juz tu jestem to tu napiszę, Ty laska jesteś, kurcze aż musiałam przyblizyc zdjęcie bo Cię nie poznałam, ![]() eve mam nadzieje,że trzymasz się jakos ![]() pieleszka bardzo cieszę się ,że wszystko dobrze z badaniami coś miałam jeszcze napisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3373 |
Zadomowienie
|
Lili, ja się przymierzam do kupna tych klocków.
![]() http://allegro.pl/eichhorn-kolorowe-...532815249.html Ooo, jeszcze takie znalazłam. ![]() http://allegro.pl/klocki-drewniane-5...548093703.html Dziubku, Denis wygląda na rozbieganego dwulatka na tych zdjęciach. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-15 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Kolki dostałam po 3 minutach ćwiczenia. Nieźle.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Fajne i nawet promocja jest. Tylko ja myślałam o takich wciskanych, właśnie jak Wadera. Mam kilka klocków i Radek lubi je rozkładać jak mu ktoś poskłada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ja bardzo polecam te drewniane zabawki z Ikei są fajne chłopaki lubią się Nimi bawić i są bardzo trwałe. te dwie mamy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80014041/ http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80163229/ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Zakorzenienie
|
patrzcie jakie klocki maja byc w biedrze http://gazetka.biedronka.pl/g77,spec...la_ciebie.html
#3377 |
Zadomowienie
|
Patik, super te klocki wyglądają! Obadam je na żywo, jak będą fajne to wezmę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
Trzymajcie kciuki. Jedziemy na lotnisko. O 12.45 mamy wylot. Mam nadzieje ze Wiki dobrze zniesie cała ta podróż. Od rana marudna a w nocy ja 2 godziny pacyfikowalam do spania. Zasnela po 4 ![]() Odezwe sie juz z PL ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Zakorzenienie
|
hej!
Ależ mam lenia. Boże, nie wiem co mi ię dzieje ostatnio. Pieleszko cieszę ię niesamowicie, że z Hanią ok! M. dzis ( s znowu robię kopiuj wklej ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |||||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() ojjj prawda zbojkotował i już ![]() ![]() w sumie ja nie wiedziałam, że takie tam są warunki jak się przyjęłam to nie w głowie mi była ciąża cieszyłam się, że mam dobrą robotę i już a potem się dowiedziałam, że mają taką politykę prorodzinną co nie ukrywam bardzo mnie ucieszyło i łatwiej mi było zdecydować się na maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i tak więcej niż Żbik ![]() Cytat:
no to trzymam ![]()
![]() |
#3382 | |||||
Zakorzenienie
|
Uff
![]() Dziubku, podpisuję się pod każdym słowem Lili, że cudnie się bawi i że wygląda tak niesamowicie dorośle ![]() ![]() ![]() A że sam wie, gdzie jest plac zabaw, to WOW! Cytat:
A co Ty robiłaś zawodowo? Cytat:
![]() Barwnik jutro spróbuję kupić, w jakimś stacjonarnym sklepie obok domu, a jesli nie będzie to zamówię przez internet. I tak już na ten weekend nie dojdzie. Marzenko, a Ty uzyłaś żelowego? Bo ja myślałam o takim w proszku... Jaki lepszy? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdjęcia miałas dać ![]() ![]() Cytat:
![]() Szybkiego lotu! Marina, a Ty w ciąży nie jesteś? ![]() Dzień dobry ![]() Paskudnie,szaro i buro. Ale od jutra ma być z dnia na dzień coraz ładniej i cieplej ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-08-15 o 11:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Moje dzieciaki dają rodzicom promocję pourlopową i od powrotu śpimy co najmniej do 8 ![]() praca 9-17, + dojazdy więc nie będzie mnie w domu od 8 do co najmniej 18 ![]() patik Filip od 1 września rusza do przedszkola, a Lila będzie z moją mamą. Do tego tż ma mniej pracy teraz, pracuje więcej w weekendy więc i on będzie więcej się dzieciakami zajmował.. dziubek ![]() ![]() Lila też uwielbia wszelkie place zabaw. Byliśmy nad morzem w takich kulkach to szalała tam na równi z innymi dzieciakami a była najmłodszym glutem, razem z Filipem zreszta... , zjeżdżała z wysokiej zjeżdżalni do kulek, wspinała się, przeciskała itd, normalnie czad. My też dziś na dupie w domu, mamy dziś 4 rocznicę ślubu ![]() Może po obiedzie pójdziemy tylko na długi spacer Ja byłam wczoraj z Lilą u lekarza, umówić się na MMR, waży 10kg i na szczepienie idziemy w przyszłym tygodniu. Moja pediatra mówiła że to szczepienie odra, świnka, różyczka robi się między 13 a 15 miesiącem. Do tego Filipa na ospę zaszczepię, bo idzie do przedszkola.
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-08-15 o 11:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to gratki!!! i dla Brumci również ![]() ![]() ![]() a nasze spotkanie z Agami było super i Antek robił Żbikowi "moja moja" ![]()
![]() |
#3385 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kciuki za kłucie maluchów ![]() Cytat:
![]() A zdjęcia ![]() I AGA WRACAJ!!!!!!!!!! Dziewczyny, a propos klocków. Wasze dzieci naprawdę już kumają o co w nich chodzi? Tzn. budują coś, choćby jedne na drugi potrafią postawić? ![]()
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
-sypialnia wysprzątana,
-łazienka wypucowana, -korytarz posprzątany, -Lila śpi, -mamuśka leci brać się za salon i mycie podłóg ![]() A my na odre, swinke, rozyczke juz dawno zaszczepione, o ile pamietam ponad miesiac temu. 22 sierpnia idziemy na kolejne szczepienie, tylko sama nie wiem na co, kolejna w książeczce jest ospa, ale umawiałam się z panią doktor że nie będziemy Lili szczepic na ospe.. później są meningokoki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
Brumek Sara nie czai budowania klocków. My narazie mamy te pluszkowe z biednej bronki, wiesz o które chodzi. Ja jej układam, młoda rozwala.
a. Na spacerze jak przechodzimy obok domu rówieśniczki Sary to jest ryk, zawsze zawsze. Chce do niej iść, zapamietała miejsce bo często tam chodzimy. A jak nie daj boże nie skręcam do nich w podwórko to wszczyna alarm. You czyli to praca w wawie? Shira daj zdjęcia i to już. ![]()
![]() |
#3388 | ||
Zakorzenienie
|
![]() a my jutro tyle samo ![]() Cytat:
![]() z budowaniem gorzej, aczkolwiek uda mi się czasem złączyć dwa klocki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Eweve strasznie mi przykro z powodu Twojego taty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.