Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-15, 12:14   #1201
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mój brzuch też od samego początku był wzdęty, wyglądałam jakbym zjadła porządny obiad, teraz jest jeszcze bardziej widoczny, zastanawiam się jaki będzie na początku września, bo pewnie będę go chciała ukryć idąc do pracy. jeszcze jak zakładam dżinsy to jakoś wygląda, chociaż też widać, że wzdęty, ale tak jak teraz na urlopie noszę najczęściej luźne spodnie na gumkach/wiązane w pasie to już w ogóle widać, ale tu mi to nie przeszkadza, grunt, że mi wygodnie.
mam dokładnie tak samo i te same dylematy do września nikt w pracy nie może się dowiedzieć/domyślić, że ejstem w ciąży...

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
powiesz że przytyłaś ;p
tylko tak dziwnie nie proporcjonalnie i jakby wprzód

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Nie mogąc spać dziś od 5 rano wpadłam na pomysł...czy genialny nie wiem okaże się...co sądzicie o chodzeniu na ćwiczenia dla kobiet w ciąży?? praktykował ktoś to może? pewnie nie pomoże to zbytnio w przybraniu zbędnych kilogramów ale trochę ruchu pewnie nikomu jeszcze nie zaszkodziło...choć lepiej darować sobie w pierwszym trymestrze?? jak sądzicie?
ja będę chciała chodzić na aktywne 9 miesięcy, gdzieś tak od września to będzie jakiś 10 tc.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
myślę, że stosować typowej diety to w ciąży nie można. Ale w Twoim przypadku chyba wystarczy zmiana żywienia na zdrowsze - tj. zastąpienie kalorycznych produktów owocami i warzywami
też właśnie tak planuje robić to że w ciąży nie wolno się odchudzać wcale nie znaczy że mamy jeść chipsy, fast foody, słodycze i ciężkie smażone mięcho

Cytat:
Napisane przez iwonaZ82 Pokaż wiadomość
Witajcie przyszłe mamusie!
Nieśmiało dołączę do Was....... właśnie zaczynam 8 tydzień ciąży! bardzo się cieszymy, tym bardziej że o fasolkę staraliśmy się od marca u.r. Test potwierdził moje oczekiwania 24.07. z moich wyliczeń tp wychodzi na początek kwietnia
buziaki i pozdrawiam
witaj, gratulacje

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
Natala84 witaj
witaj

strasznie pędzicie w pierwszej ciąży nie miałabym problemów z byciem na bieżąco, ale jak się już jedngo bąbla ma to nie jest tak prosto

Co do wagi.... mnie się głupio przytyło (no dobra, samo się nie przytyło:/) przed ciążą 5kg, więc obecnie waże 73 kg przy 166 cm... pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 68 kg, przytyłam do do 81-82 kg a potem schudłam do 61 kg! czułam się świetnie, ale im mniej karmiłam tym więcej podjadałam słodyczy i fast fodów no i wróciło dużo za dużo teraz w tej ciąży planuje się pilnować z jedzeniem i nie zrobić takiej głupoty już po urodzeniu, bo bardzo źle się czuje ze swoim wyglądem i swoją wagą

Leonikowa, super że wizyta udana ja też już marze o usg, żeby serduszko usłyszeć

aaa, no i smarowanko po pierwsze niestety wiem, że genetyka ma tu spore znaczenie... ja w pierwszej ciąży popękałam konkretnie, i o dziwo rozstępy pojawiły się najpierw pod kolanami i to w 5 miesięcu.... a potem już poszło brzuch cały, mimo smarowania 4 razy dziennie.... ale o dziwo, nie wygląda to teraz tak źle, gdyby nie tłuszczyk, to naprawdę nie byłoby za wiele widać teraz smaruje się pod prysznicem oliwką a poza tym używam balsamu Palmers z masłem kakaowym - ma bardzo fajne opinie

idę się zdrzemnąć, póki młoda śpi miłego dnia
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 13:08   #1202
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj miałam wykonane usg prenatalne i na szczęście maluszek rozwija się bardzo dobrze, nawet jest większy o 5 dni termin porodu został wyznaczony z 02.03 na 23.02 ( urodziny mamy Tż)
Serducho wali 161 ud/min
długość CRL 59,7 mm
przezierność karku 1,50mm
obwód główki 67,4 mm
obwód brzuszka 57,2 mm
długość kości udowej 7,5 mm
pępowina trójnaczyniowa
kość nosowa widoczna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowy, przepływ w przewodzie żylnym prawidłowy, czaszka/mózg obraz prawidłowy, kręgosłup prawidłowy serce w klatce piersiowej, brzuch zarys prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz moczowy widoczny rączki, nóżki widoczne
Trisomia 21 zespół Downa 1: 4352
Trisomia 18 Zespół Edwardsa 1: 6313
Trisomia 13Zespół Pataua 1: 121078

Niestety płci pani dr nie mogła nam powiedzieć ponieważ maluszek siedział sobie po turecku..Śmialiśmy się wczoraj z Tż, że maluszek zostanie księdzem/ zakonnicą bo rączki cały czas składał do modlitwy wkleję Wam potem fotki maluszka
Ojej jaki duży tylko mój taki malutki jakiś dzidziol super, że wszystko w porządku!!! to wyprzedziłaś wszystkie na razie z porodem hehe
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 14:16   #1203
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Kurcze przez noc jakos spalam niespokojnie, w ogole jestem bardzo niespokojna, gdyz moj maz zasial we mnie ziarnko niepewnosci.. nie wiem, naszly mnie takie dziwne negatywne uczucia, ze i tym razem sie nie uda - nie mam mdlosci, z piersiami tez nie dzieje sie nic, nie sa nawet ani troche napiete ( a we wczesniejszej ciazy nie moglam spac na brzuchu, bo tak bolaly.. )

Jedynie na twarzy mnie strasznie wysypalo, czego wczesniej nie mialam.

Ahhh mam nadzieje, ze mnie troche podbudujecie

Dzisiaj juz 5w+6d .. czyli jutro rozpoczynam 7my tydzien..
ja przed wyjazdem na urlop też miałam tysiące czarnych myśli, ale wyjechaliśmy, odpoczęliśmy i wróciliśmy cali i zdrowi.

co do twarzy..mnie też wysypało najpierw tak mnie wysypało jakoś niedługo po tym jak się dowiedziałam o ciąży, potem miałam chwilę spokoju, ale od prawie tygodnia znowu

Cytat:
dziewczyny wczoraj miałam wykonane usg prenatalne i na szczęście maluszek rozwija się bardzo dobrze, nawet jest większy o 5 dni termin porodu został wyznaczony z 02.03 na 23.02 ( urodziny mamy Tż)
Serducho wali 161 ud/min
długość CRL 59,7 mm
obwód główki 67,4 mm
obwód brzuszka 57,2 mm
pępowina trójnaczyniowa
kość nosowa widoczna, przepływ na zastawce trójdzielnej prawidłowy, przepływ w przewodzie żylnym prawidłowy, czaszka/mózg obraz prawidłowy, kręgosłup prawidłowy serce w klatce piersiowej, brzuch zarys prawidłowy, żołądek widoczny, pęcherz moczowy widoczny rączki, nóżki widoczne

Niestety płci pani dr nie mogła nam powiedzieć ponieważ maluszek siedział sobie po turecku..Śmialiśmy się wczoraj z Tż, że maluszek zostanie księdzem/ zakonnicą bo rączki cały czas składał do modlitwy wkleję Wam potem fotki maluszka
jak ja bym chciała już mieć za sobą takie usg

u mnie dziś 9t1d, na piątek zapisałam się do lekarza, nie wytrzymam do końca sierpnia w niepewności, zwłaszcza po tym wyjeździe, a do swojego gina zapisałam się jak kazał, na koniec sierpnia, ale chyba przełożę to na początek września, bo i tak będę musiała tedy pójść jak będę chciała zwolnienie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 15:20   #1204
Sunshine833
Raczkowanie

No to sobie pospałam od wczoraj...pewnie przez tą pogodę bo nie wiem jak u Was ale w Poznaniu pochmurno, szaro i ponuro...nic tylko zaszyć się z dobrą książką pod kocykiem...no ale do rzeczy...
Naszła mnie ochota na pomidorówkę...no i zrobiłam...testowałam przepis znajomej o pomidorowo-czosnkowej zupce na bazie razowego chleba...no wyszła pychotka a że ostrości chodzą za mną to i porządnie popieprzyłam....mniam...a le mój Tż ( a właśnie od czego to właściwie jest skrót?? bo mi wychodzi Twoarzyć Życia) stwierdził, że nie powinnam jeść ostrych rzeczy...prawda czy mit jak sądzicie??? i skoro organizm miał ochotę na pieprz to trzeba jemu dostarczyć jak i też zrobiłam
co do badań to gratuluje tym, którym okazało się, że wszystko dobrze, szczególnie Leonikowej kurde jak ja bym chciała miec te prenatalne za sobą i wiedzieć, że wszystko ok...z moich wstępnych badań narazie wyszło, że za wysokie mam RDW-CV a za niskie eozynofile...cokolwiek te wyniki oznaczają, czekam na opinie lekarki...reszta wyników w normie (a uwierzcie mi, że jeszcze nigdy nie miałam tyle krwi pobranej taką sterte badań dostałam)
...Wracam do mojej sagi kryminalnej...
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 15:35   #1205
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
czy Twoj mąż chce dostac lanie za takie gadanie? a ty za negatywne myslenie?
prosze jechac spokojnie i nie miec głupich mysli, wszystko jest dobrze i tak zostanie głowa do góry

wow! gratulacje cudowne wiesci czekamy na zdj
to ja jednak chyba pojde na to usg bo mi jeszcze tylu rzeczy nie mierzyła. to ogromny już twoj bobas 6 cm!
to wstydniś wam rośnie to kiedy nastepne usg i szansa na płec?
to teraz który to tydzien wyszedł 12?

tam na dole zaawansowane obok chyba wyslij wiadomosc i potem zarządzaj zalącznikami
dzisiaj zaczęłam 12 tydzień kolejne usg powinno być zrobione w 20 tyg. (i wtedy sprawdzają anatomie maluszka koszt 250 zł) ale poproszę moją ginke czy może sprawdzić szybciej u siebie na usg jaka jest płeć chcielibyśmy synka ale wiem, że to nie koncert życzeń

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 16:02   #1206
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj zaczęłam 12 tydzień kolejne usg powinno być zrobione w 20 tyg. (i wtedy sprawdzają anatomie maluszka koszt 250 zł) ale poproszę moją ginke czy może sprawdzić szybciej u siebie na usg jaka jest płeć chcielibyśmy synka ale wiem, że to nie koncert życzeń
kurcze drogo jakoś 250 a teraz ile płaciłaś? ja normalnie jak wizyta 120zł i te połówkowe też będę płacić 120zł. Ja mam następną wizytę w 17 tygodniu więc myślę, że wtedy mi powie już jeżeli dzidzia się dobrze ułoży.

I wklej nam obiecane zdjęcia

Stary 2012-08-15, 16:12   #1207
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:

to jak ty tez w okolicy globusa mieszkasz to ja codziennie przejezdzam tędy do pracy
Tak bezpośrednio koło globusa to nie mieszkam, ale w tych rejonach, bardziej przy Kraśnickiej.

Dzisiaj wychodzi, że zaczyna mi się 7 tydzień. I coraz bardziej jestem zmęczona, mimo, że siedzę już na zwolnieniu i choćbym chciała to nie mam się czym męczyć. Do tego ten nieznośny ból piersi, szczególnie po przebudzeniu... Dodatkowo nie widzę innych objawów.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
kurcze drogo jakoś 250 a teraz ile płaciłaś? ja normalnie jak wizyta 120zł i te połówkowe też będę płacić 120zł. Ja mam następną wizytę w 17 tygodniu więc myślę, że wtedy mi powie już jeżeli dzidzia się dobrze ułoży.
:
Też mi się wydaje, że drogo. Ja mam z tym lekarzem tak, że w cenę 100 zł jest już wliczone badanie usg.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Serducho wali 161 ud/min
długość CRL 59,7 mm
obwód główki 67,4 mm
obwód brzuszka 57,2 mm
pępowina trójnaczyniowa
No to super, Maluszek rośnie jak na drożdżach
btw. sama już się nie mogę doczekać takiego usg, już chciałabym wiedzieć wszystko jak się Fasoleczek rozwija

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Naszła mnie ochota na pomidorówkę...no i zrobiłam...testowałam przepis znajomej o pomidorowo-czosnkowej zupce na bazie razowego chleba...no wyszła pychotka a że ostrości chodzą za mną to i porządnie popieprzyłam....mniam...a le mój Tż ( a właśnie od czego to właściwie jest skrót?? bo mi wychodzi Twoarzyć Życia) stwierdził, że nie powinnam jeść ostrych rzeczy...prawda czy mit jak sądzicie??? i skoro organizm miał ochotę na pieprz to trzeba jemu dostarczyć jak i też zrobiłam
Też jestem tego zdania, organizm sam wie, czego mu najbardziej potrzeba i wywołuje u nas ochotę na dane smaki, witaminy.
Ja z kolei nie mam ochoty na pikantne potrawy, choć przed ciążą to nie wyobrażałam sobie mojego spaghetti bolognese bez papryczek chili
Teraz wolę...hm. pomidory skończyłam dzisiaj zupkę pomidorową
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 16:19   #1208
ania4891
Zadomowienie

Witam wszystkie Mamy
Czy mogę się przyłączyć?
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 17:48   #1209
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Co do wagi.... mnie się głupio przytyło (no dobra, samo się nie przytyło:/) przed ciążą 5kg, więc obecnie waże 73 kg przy 166 cm... pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 68 kg, przytyłam do do 81-82 kg a potem schudłam do 61 kg! czułam się świetnie, ale im mniej karmiłam tym więcej podjadałam słodyczy i fast fodów no i wróciło dużo za dużo teraz w tej ciąży planuje się pilnować z jedzeniem i nie zrobić takiej głupoty już po urodzeniu, bo bardzo źle się czuje ze swoim wyglądem i swoją wagą
Jest jakaś prawidłowość w tym chudnięciu i po porodzie i potem tyciu z nawiązką..Miałam dokładnie tak samo,jak opisałaś- tylko wyższe cyferki, hehe..-wzrost 174 cm,waga przed pierwszą ciążą 73 kg, w dniu porodu 85 kg , 6 tygodni po porodzie 69 kg ( boże, wymarzona waga,wyglądałam super..), a dziś....80 kg
Puki co marnie z moim pilnowaniem, wciąż mam ochotę tylko na biszkopty z mlekiem, na wszystko inne mdli i się zmuszam...

Wczoraj miałam wizytę i ginekologa i maleństwo ma 2,7 cm Poruszało się i nawet nam pomachało ręką i nogą Byłam tak zaaferowana, że nie zabrałam zdjęcia z usg..
Lekarz mnie trochę zaskoczył restrykcjami. Ponieważ ciąża jest nisko ułożona zabronił współżycia do końca I trymestru, przepisał profilaktycznie progesteron, i co najdziwniejsze zakazał picia soku pomarańczowego i grejpfrutowego i zalecił branie raz dziennie ćwiartki aspiryny do końca I trymestru (wrócił z jakiejś z konferencji w Niemczech z takimi nowościami).
Dobrze że za niecałe trzy tygodnie zaczynam II trymest

Witam wszystkie nowe mamy
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 17:51   #1210
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamy
Czy mogę się przyłączyć?
Yes of course witamy
Stary 2012-08-15, 17:57   #1211
iwonaZ82
Przyczajenie

Cytat:
Serducho wali 161 ud/min
długość CRL 59,7 mm
obwód główki 67,4 mm
obwód brzuszka 57,2 mm
pępowina trójnaczyniowa

gratulacje!!
Stary 2012-08-15, 18:14   #1212
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
No to sobie pospałam od wczoraj...pewnie przez tą pogodę bo nie wiem jak u Was ale w Poznaniu pochmurno, szaro i ponuro...nic tylko zaszyć się z dobrą książką pod kocykiem...no ale do rzeczy...
co do badań to gratuluje tym, którym okazało się, że wszystko dobrze, szczególnie Leonikowej kurde jak ja bym chciała miec te prenatalne za sobą i wiedzieć, że wszystko ok...z moich wstępnych badań narazie wyszło, że za wysokie mam RDW-CV a za niskie eozynofile...cokolwiek te wyniki oznaczają, czekam na opinie lekarki...reszta wyników w normie (a uwierzcie mi, że jeszcze nigdy nie miałam tyle krwi pobranej taką sterte badań dostałam)
...Wracam do mojej sagi kryminalnej...

no i chyba przesadziłam z tym pieprzem...oczywiście nie zdążyłam zajrzeć do książki bo zasnęłam...budzę się....a tu ZGAGAMEGA ZGAGA znacie sprawdzone sposoby??wypilam cieple mleko bo slyszalam ze pomoga...ale nie mi

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Jest jakaś prawidłowość w tym chudnięciu i po porodzie i potem tyciu z nawiązką..Miałam dokładnie tak samo,jak opisałaś- tylko wyższe cyferki, hehe..-wzrost 174 cm,waga przed pierwszą ciążą 73 kg, w dniu porodu 85 kg , 6 tygodni po porodzie 69 kg ( boże, wymarzona waga,wyglądałam super..), a dziś....80 kg
Puki co marnie z moim pilnowaniem, wciąż mam ochotę tylko na biszkopty z mlekiem, na wszystko inne mdli i się zmuszam...
w 6 tygodni tyle kg...no niezly wynik pewnie piersia karmilas bo slyszalam ze jak sie karmi to duzo szybciej waga idzie w dol?? moja mama ze mna 30 kg przytyla...jeny mam nadzieje ze takie rzeczy nie są dziedziczne bo setke przekrocze o matko....
Stary 2012-08-15, 18:16   #1213
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie Mamy
Czy mogę się przyłączyć?
witamy i gratulujemy
Cytat:
Wczoraj miałam wizytę i ginekologa i maleństwo ma 2,7 cm Poruszało się i nawet nam pomachało ręką i nogą Byłam tak zaaferowana, że nie zabrałam zdjęcia z usg..
Lekarz mnie trochę zaskoczył restrykcjami. Ponieważ ciąża jest nisko ułożona zabronił współżycia do końca I trymestru, przepisał profilaktycznie progesteron, i co najdziwniejsze zakazał picia soku pomarańczowego i grejpfrutowego i zalecił branie raz dziennie ćwiartki aspiryny do końca I trymestru (wrócił z jakiejś z konferencji w Niemczech z takimi nowościami).
dobrze że wszystko okey a te jakos 3 tygodnie wytrzymacie

dziewczyny ktora nastepna ma wizyte?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 19:11   #1214
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Serducho wali 161 ud/min
długość CRL 59,7 mm
obwód główki 67,4 mm
obwód brzuszka 57,2 mm
pępowina trójnaczyniowa

Jak dobrze że wszystko jest ok (; i chyba będziesz pierwszą, która urodzi z tego wątku (;

Cytat:
Ja mam w przyszły czwartek (23go) wizytę u położnej...
Tylko bez usg

Kurczę dziewczyny a ja mam niezły zapierdziel że tak powiem w pracy i pracuje długo (nadgodziny) boję się że mogę maluchowi zaszkodzić... chociaż z drugiej strony czuję się dobrze i nic mi nie dolega... Nie wiem sama co robić...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 19:33   #1215
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:

Ja dopiero 4.09....najchętniej to codziennie bym latała sprawdzać czy wszystko ok...
Stary 2012-08-15, 19:53   #1216
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
skądś kojarze Twój avatar i nick... czy Ty przypadkiem nie jesteś już mamą? Wrześniowo-październikową 2010?

Cytat:
w 6 tygodni tyle kg...no niezly wynik pewnie piersia karmilas bo slyszalam ze jak sie karmi to duzo szybciej waga idzie w dol?? moja mama ze mna 30 kg przytyla...jeny mam nadzieje ze takie rzeczy nie są dziedziczne bo setke przekrocze o matko....
ja karmiłam piersią 11 miesięcy i faktycznie szybko chudłam ale to było karmienie+rozsądna dieta (ze względu na brzuszek malutkiej i chęć schudnięcia), czyli nie jadłam słodyczy, syfnego jedzenia i smażonego. No ale potem sobie odbiłam i nadrobiłam kg
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 20:33   #1217
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

U nas w Krk te usg pomiędzy 11 a 14 i to następne z pełnym opisem też kosztują od 250 wzwyż. Do tego trzeba mieć specjalne uprawnienia jakieś plus trwa dłużej niż standardowe bo minimum 30 minut plus opis. Za normalne płacę też chyba 100 albo 120 nie pamiętam

Cytat:

No ja mam jutro nadprogramową... żeby sprawdzić co z tym kłuciem... plus z tego taki że dr zrobi pewnie podgląd szybki usg więc będę wiedziała co i jak z maluchem

A z tymi kg nawet nie straszcie... ja przez te dwa dni oszczędzania się już zwariuję z braku ruchu mam nadzieję, że jutro będzie wszystko ok i będę mogła wrócić do normalnych działalności.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny a ja mam niezły zapierdziel że tak powiem w pracy i pracuje długo (nadgodziny) boję się że mogę maluchowi zaszkodzić... chociaż z drugiej strony czuję się dobrze i nic mi nie dolega... Nie wiem sama co robić...
A masz pracę fizyczną czy bardziej przy biurku ? Ja jakbym miała u siebie nadgodziny i bym się dobrze czuła, to bym pracowała. Ale ja mam a/ nienormowany czas pracy - więc mogę to sobie rozłożyć jak chcę - bylebym zdążyła na termin b/ stanowisko z gatunku ciężkie do zastąpienia i bałabym się że uświerknę w domu z nudów i od myślenia o głupotach, no i najważniejsze c/ to nie jest praca fizyczna w żaden sposób - zasadniczo o ile mam lapka pod ręką pracować mogę nawet na leżąco, jakkolwiek dziwnie to nie brzmi . Myślę natomiast, że jakbym miała prace fizycznie męczącą i opcje płatnego zwolnienia to bym na nie poszła.

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-08-15 o 20:42 Powód: interpunkcja
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 20:38   #1218
klementyna1
Zakorzenienie

Ja mam wizytę 25.08. Co do smaków, to słyszałam, że organizm sam się domaga, tego co mu potrzeba. Ja dziś zwracałam pół dnia- jeszcze tak nie miałam, mam nadzieję, że to tylko przejściowe, zresztą zdzierżę i to, aby z Dzidzią było wszystko ok. Jutro idę na te dodatkowe hormony tarczycy, mam nadzieję, ze wszystko się unormuje. Dobrej nocy!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 21:04   #1219
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:

teraz za badanie płaciłam 230 zł ale ja go nie wykonuje u mojej ginki , ponieważ ona nie robi badań prenatalnych tylko jeżdżę do fundacji, która wykonuje te badania.
Za badanie u swojego lekarza płacę 140 zł razem z USG.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
witamy i gratulujemy

dobrze że wszystko okey a te jakos 3 tygodnie wytrzymacie

Ja mam wizytę 31.08

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-15, 21:23   #1220
Leonikowa
Rozeznanie

nasz maluszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0158.jpg (139,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0159.jpg (85,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0160.jpg (145,5 KB, 30 załadowań)

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-15, 21:51   #1221
poziomkka
Zadomowienie

super zdjęcia, gratulacje!
Ja mam usg 4.09 i nie mogę się już doczekać podobnego widoku
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-15, 22:37   #1222
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie Mamy
Czy mogę się przyłączyć?
witaj
Cytat:

hmmm... pierwsze słyszę o tym soku. A ja ostatnio bez soku pomarańczowego nie mogę się obejść
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
a nie możesz pójść na zwolnienie? Jaką masz pracę? Ja nadgodzin bym nie robiła
Cytat:
ja planuję się umówić na 31.08
Cytat:

Ja mam wizytę 31.08
no to będziemy miały wizytę tego samego dnia
Cytat:
nasz maluszek
śliczności

a ja załączam zdjęcie naszej Fasolki na początku 9 tygodnia oraz zdjęcie brzuszka z połowy 9 tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fasolka 10.08.2012 r- początek 9 tyg.jpg (26,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg brzuch 2.jpg (18,5 KB, 36 załadowań)
Stary 2012-08-15, 23:00   #1223
iwonaZ82
Przyczajenie

ale wam fajnie - widziałyście już swoje fasolki
Stary 2012-08-16, 06:05   #1224
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
U nas w Krk te usg pomiędzy 11 a 14 i to następne z pełnym opisem też kosztują od 250 wzwyż. Do tego trzeba mieć specjalne uprawnienia jakieś plus trwa dłużej niż standardowe bo minimum 30 minut plus opis. Za normalne płacę też chyba 100 albo 120 nie pamiętam

No ja mam jutro nadprogramową... żeby sprawdzić co z tym kłuciem... plus z tego taki że dr zrobi pewnie podgląd szybki usg więc będę wiedziała co i jak z maluchem

A z tymi kg nawet nie straszcie... ja przez te dwa dni oszczędzania się już zwariuję z braku ruchu mam nadzieję, że jutro będzie wszystko ok i będę mogła wrócić do normalnych działalności.

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

A masz pracę fizyczną czy bardziej przy biurku ? Ja jakbym miała u siebie nadgodziny i bym się dobrze czuła, to bym pracowała. Ale ja mam a/ nienormowany czas pracy - więc mogę to sobie rozłożyć jak chcę - bylebym zdążyła na termin b/ stanowisko z gatunku ciężkie do zastąpienia i bałabym się że uświerknę w domu z nudów i od myślenia o głupotach, no i najważniejsze c/ to nie jest praca fizyczna w żaden sposób - zasadniczo o ile mam lapka pod ręką pracować mogę nawet na leżąco, jakkolwiek dziwnie to nie brzmi . Myślę natomiast, że jakbym miała prace fizycznie męczącą i opcje płatnego zwolnienia to bym na nie poszła.
właśnie mam trochę tego, trochę tego w zależności od potrzeb, chociaż powiem że siedzenie w papierach bardziej mnie stresuja...
Mokka no właśnie nie mogę iść na zwolnienie. Tu gdzie mieszkam traktują ciążę jak nic specjalnego:/ nawet jak jest zagrożona to nie podtrzymują ...

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

Leonikowa i Mokka śliczne zdjęcia(: przepraszam za postawie pod potem ale za chorobę nie chciało mi poprzedniego edytowac ...

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 08:27   #1225
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Kurcze przez noc jakos spalam niespokojnie, w ogole jestem bardzo niespokojna, gdyz moj maz zasial we mnie ziarnko niepewnosci.. nie wiem, naszly mnie takie dziwne negatywne uczucia, ze i tym razem sie nie uda - nie mam mdlosci, z piersiami tez nie dzieje sie nic, nie sa nawet ani troche napiete ( a we wczesniejszej ciazy nie moglam spac na brzuchu, bo tak bolaly.. )

Jedynie na twarzy mnie strasznie wysypalo, czego wczesniej nie mialam.

Ahhh mam nadzieje, ze mnie troche podbudujecie

Dzisiaj juz 5w+6d .. czyli jutro rozpoczynam 7my tydzien..
Moderna ja Ci chyba nie pomogę, bo mam to samo.. ale w naszym przypadku to chyba wcale nie dziwne. Mimo że mnie cycki strasznie bolą i urosły to uwierz mi że wcale to w myśleniu nie pomaga... tym bardziej ze tamtym razem tez bolały.
Ale nic nam nie pozostało innego jak myśleć pozytywnie. Przecież jakby coś było nie tak to i tak nie jesteśmy w stanie temu zapobiec. Więc do puki nie ma plamień itd to pozostało tylko się cieszyć
a TŻ niestety też ma prawo się bać

Cytat:
Witam wszystkie Mamy
Czy mogę się przyłączyć?
Witaj

Cytat:
No to chyba ja, bo mam w poniedziałek i już się cała trzęsę

Cytat:
Ja dopiero 4.09....najchętniej to codziennie bym latała sprawdzać czy wszystko ok...
Ja najchętniej zamieszkałabym w gabinecie

Cytat:
nasz maluszek
Jaki duży dzidziuś!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 08:52   #1226
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
nasz maluszek
Miniaturowy człowieczek ) śliczności!

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witaj

hmmm... pierwsze słyszę o tym soku. A ja ostatnio bez soku pomarańczowego nie mogę się obejść

a nie możesz pójść na zwolnienie? Jaką masz pracę? Ja nadgodzin bym nie robiła

ja planuję się umówić na 31.08

no to będziemy miały wizytę tego samego dnia

śliczności

a ja załączam zdjęcie naszej Fasolki na początku 9 tygodnia oraz zdjęcie brzuszka z połowy 9 tygodnia
Brzuszek mam podobny już widać, że to nie oponka tylko dzidziol w środku siedzi

Stary 2012-08-16, 08:53   #1227
00anulka00
Zadomowienie

hej, we wtorek zrobiłam test i wyszły II kreski. Trochę to było dla mnie zaskakujące.
Wiem, że powinnam szybko teraz iść do gina, ale "mój" na NFZ najwcześniej dopiero pod koniec września może mnie przyjąć nie powinnam tyle czekać - zresztą niewytrzymie...

sytuacja zmusza mnie iść prywatnie, ale to koszt ok 150zł nie stać mnie chodzić tam co miesiąc plus badania

myślicie, że będzie ok, jak teraz pójdę prywatnie, żeby mi tylko powiedziała, że ciąża rozwija sie prawidłowo a pozniej od wrzesnia będę chodziłą do "swojego"?

brzuch mnie boli prawie cały czas i nie wiem czy to jest normalne
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 08:55   #1228
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Serducho wali 161 ud/min
długość CRL 59,7 mm
obwód główki 67,4 mm
obwód brzuszka 57,2 mm
pępowina trójnaczyniowa

super ze wszystko dobrze po wizycie
Cytat:
Witam wszystkie Mamy
Czy mogę się przyłączyć?
witaj powiedz nam coś więcej o sobie

Cytat:

super ze wszystko ok mnie teraz ciągnie do soku grejfrutowego strasznie

Cytat:
no i chyba przesadziłam z tym pieprzem...oczywiście nie zdążyłam zajrzeć do książki bo zasnęłam...budzę się....a tu ZGAGAMEGA ZGAGA znacie sprawdzone sposoby??wypilam cieple mleko bo slyszalam ze pomoga...ale nie mi
własnie miałam pisać ze niby nie są zabronione ostre smaki ale po nich często zgaga wystepuje

Cytat:
ja mam 30.08 usg mam nadzieje ze dostane takie piekne foteczki już i ja i takie dobre wiadomości

Cytat:
nasz maluszek
śliczności

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
hej, we wtorek zrobiłam test i wyszły II kreski. Trochę to było dla mnie zaskakujące.
Wiem, że powinnam szybko teraz iść do gina, ale "mój" na NFZ najwcześniej dopiero pod koniec września może mnie przyjąć nie powinnam tyle czekać - zresztą niewytrzymie...

sytuacja zmusza mnie iść prywatnie, ale to koszt ok 150zł nie stać mnie chodzić tam co miesiąc plus badania

myślicie, że będzie ok, jak teraz pójdę prywatnie, żeby mi tylko powiedziała, że ciąża rozwija sie prawidłowo a pozniej od wrzesnia będę chodziłą do "swojego"?

witaj! spokojnie mozesz isć do innego lekarza mi inny lekarz założył karte ciązy a docelowo do innego będe chodzić więc z tym nie ma problemu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 09:01   #1229
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

witaj! spokojnie mozesz isć do innego lekarza mi inny lekarz założył karte ciązy a docelowo do innego będe chodzić więc z tym nie ma problemu
myślisz, ze później przyznać sie "swojemu" że pierwsza wizyta była u kogos innego?
zła jestem, ze muszę iść do innego, ale co zrobić

nie wiem czy jest jeszcze to becikowe czy nie w naszym kraju?
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 09:07   #1230
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość

Idź do prywatnego najlepiej w 6 tygodniu kiedy już będzie widać serduszko. Nie musisz tam później chodzić, nikt Cie nie zmusza. Zapisz się od razu na wizytę do NFZ i tam chodź od września. A co do bóli brzucha to może boleć. Wiązadła się rozciągają i macica też. Więc spokojnie

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości