|
|
#1201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
do września nikt w pracy nie może się dowiedzieć/domyślić, że ejstem w ciąży...tylko tak dziwnie nie proporcjonalnie i jakby wprzód ![]() Cytat:
to będzie jakiś 10 tc. Cytat:
![]() Cytat:
witaj strasznie pędzicie w pierwszej ciąży nie miałabym problemów z byciem na bieżąco, ale jak się już jedngo bąbla ma to nie jest tak prosto ![]() Co do wagi.... mnie się głupio przytyło (no dobra, samo się nie przytyło:/) przed ciążą 5kg, więc obecnie waże 73 kg przy 166 cm... pierwszą ciążę zaczynałam z wagą 68 kg, przytyłam do do 81-82 kg a potem schudłam do 61 kg! czułam się świetnie, ale im mniej karmiłam tym więcej podjadałam słodyczy i fast fodów no i wróciło dużo za dużo teraz w tej ciąży planuje się pilnować z jedzeniem i nie zrobić takiej głupoty już po urodzeniu, bo bardzo źle się czuje ze swoim wyglądem i swoją wagą ![]() ![]() ![]() Leonikowa, super że wizyta udana aaa, no i smarowanko po pierwsze niestety wiem, że genetyka ma tu spore znaczenie... ja w pierwszej ciąży popękałam konkretnie, i o dziwo rozstępy pojawiły się najpierw pod kolanami brzuch cały, mimo smarowania 4 razy dziennie.... ale o dziwo, nie wygląda to teraz tak źle, gdyby nie tłuszczyk, to naprawdę nie byłoby za wiele widać teraz smaruje się pod prysznicem oliwką a poza tym używam balsamu Palmers z masłem kakaowym - ma bardzo fajne opinie idę się zdrzemnąć, póki młoda śpi miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko mój taki malutki jakiś dzidziol super, że wszystko w porządku!!! to wyprzedziłaś wszystkie na razie z porodem hehe
|
|
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do twarzy..mnie też wysypało Cytat:
___________ u mnie dziś 9t1d, na piątek zapisałam się do lekarza, nie wytrzymam do końca sierpnia w niepewności, zwłaszcza po tym wyjeździe, a do swojego gina zapisałam się jak kazał, na koniec sierpnia, ale chyba przełożę to na początek września, bo i tak będę musiała tedy pójść jak będę chciała zwolnienie. |
||
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
No to sobie pospałam od wczoraj...pewnie przez tą pogodę bo nie wiem jak u Was ale w Poznaniu pochmurno, szaro i ponuro...nic tylko zaszyć się z dobrą książką pod kocykiem...no ale do rzeczy...
Naszła mnie ochota na pomidorówkę...no i zrobiłam...testowałam przepis znajomej o pomidorowo-czosnkowej zupce na bazie razowego chleba...no wyszła pychotka a że ostrości chodzą za mną to i porządnie popieprzyłam....mniam...a le mój Tż ( a właśnie od czego to właściwie jest skrót?? bo mi wychodzi Twoarzyć Życia ) stwierdził, że nie powinnam jeść ostrych rzeczy...prawda czy mit jak sądzicie??? i skoro organizm miał ochotę na pieprz to trzeba jemu dostarczyć jak i też zrobiłam![]() co do badań to gratuluje tym, którym okazało się, że wszystko dobrze, szczególnie Leonikowej kurde jak ja bym chciała miec te prenatalne za sobą i wiedzieć, że wszystko ok...z moich wstępnych badań narazie wyszło, że za wysokie mam RDW-CV a za niskie eozynofile...cokolwiek te wyniki oznaczają, czekam na opinie lekarki...reszta wyników w normie (a uwierzcie mi, że jeszcze nigdy nie miałam tyle krwi pobranej taką sterte badań dostałam)...Wracam do mojej sagi kryminalnej...
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolejne usg powinno być zrobione w 20 tyg. (i wtedy sprawdzają anatomie maluszka koszt 250 zł) ale poproszę moją ginke czy może sprawdzić szybciej u siebie na usg jaka jest płeć chcielibyśmy synka ale wiem, że to nie koncert życzeń
|
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz ile płaciłaś? ja normalnie jak wizyta 120zł i te połówkowe też będę płacić 120zł. Ja mam następną wizytę w 17 tygodniu więc myślę, że wtedy mi powie już jeżeli dzidzia się dobrze ułoży.I wklej nam obiecane zdjęcia
|
|
|
|
#1207 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj wychodzi, że zaczyna mi się 7 tydzień. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() btw. sama już się nie mogę doczekać takiego usg, już chciałabym wiedzieć wszystko jak się Fasoleczek rozwija ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Ja z kolei nie mam ochoty na pikantne potrawy, choć przed ciążą to nie wyobrażałam sobie mojego spaghetti bolognese bez papryczek chili Teraz wolę...hm. pomidory skończyłam dzisiaj zupkę pomidorową
|
||||
|
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Mamy
![]() Czy mogę się przyłączyć? |
|
|
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Puki co marnie z moim pilnowaniem, wciąż mam ochotę tylko na biszkopty z mlekiem, na wszystko inne mdli i się zmuszam... Wczoraj miałam wizytę i ginekologa i maleństwo ma 2,7 cm Byłam tak zaaferowana, że nie zabrałam zdjęcia z usg..Lekarz mnie trochę zaskoczył restrykcjami. Ponieważ ciąża jest nisko ułożona zabronił współżycia do końca I trymestru, przepisał profilaktycznie progesteron, i co najdziwniejsze zakazał picia soku pomarańczowego i grejpfrutowego i zalecił branie raz dziennie ćwiartki aspiryny do końca I trymestru (wrócił z jakiejś z konferencji w Niemczech z takimi nowościami). Dobrze że za niecałe trzy tygodnie zaczynam II trymest ![]() Witam wszystkie nowe mamy
|
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1211 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
gratulacje!!
|
|
|
#1212 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i chyba przesadziłam z tym pieprzem...oczywiście nie zdążyłam zajrzeć do książki bo zasnęłam...budzę się....a tu ZGAGA ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
pewnie piersia karmilas bo slyszalam ze jak sie karmi to duzo szybciej waga idzie w dol?? moja mama ze mna 30 kg przytyla...jeny mam nadzieje ze takie rzeczy nie są dziedziczne bo setke przekrocze o matko....
|
||
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
witamy i gratulujemy
![]() Cytat:
dobrze że wszystko okey a te jakos 3 tygodnie wytrzymacie ![]() dziewczyny ktora nastepna ma wizyte?
|
|
|
#1214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko bez usg ![]() Kurczę dziewczyny a ja mam niezły zapierdziel że tak powiem w pracy i pracuje długo (nadgodziny) boję się że mogę maluchowi zaszkodzić... chociaż z drugiej strony czuję się dobrze i nic mi nie dolega... Nie wiem sama co robić...
|
|
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
skądś kojarze Twój avatar i nick... czy Ty przypadkiem nie jesteś już mamą? Wrześniowo-październikową 2010?
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ja mam jutro nadprogramową... żeby sprawdzić co z tym kłuciem... plus z tego taki że dr zrobi pewnie podgląd szybki usg więc będę wiedziała co i jak z maluchem A z tymi kg nawet nie straszcie... ja przez te dwa dni oszczędzania się już zwariuję z braku ruchu ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
. Myślę natomiast, że jakbym miała prace fizycznie męczącą i opcje płatnego zwolnienia to bym na nie poszła.
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-15 o 20:42 Powód: interpunkcja |
||
|
|
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wizytę 25.08. Co do smaków, to słyszałam, że organizm sam się domaga, tego co mu potrzeba. Ja dziś zwracałam pół dnia- jeszcze tak nie miałam, mam nadzieję, że to tylko przejściowe, zresztą zdzierżę i to, aby z Dzidzią było wszystko ok. Jutro idę na te dodatkowe hormony tarczycy, mam nadzieję, ze wszystko się unormuje. Dobrej nocy!
|
|
|
|
|
#1219 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz za badanie płaciłam 230 zł ale ja go nie wykonuje u mojej ginki , ponieważ ona nie robi badań prenatalnych tylko jeżdżę do fundacji, która wykonuje te badania. Za badanie u swojego lekarza płacę 140 zł razem z USG. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Ja mam wizytę 31.08
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
nasz maluszek
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
super zdjęcia, gratulacje!Ja mam usg 4.09 i nie mogę się już doczekać podobnego widoku
|
|
|
|
|
#1222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja planuję się umówić na 31.08 ![]() no to będziemy miały wizytę tego samego dnia śliczności a ja załączam zdjęcie naszej Fasolki na początku 9 tygodnia oraz zdjęcie brzuszka z połowy 9 tygodnia
|
|
|
#1223 |
|
Przyczajenie
|
ale wam fajnie - widziałyście już swoje fasolki
|
|
#1224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mokka no właśnie nie mogę iść na zwolnienie. Tu gdzie mieszkam traktują ciążę jak nic specjalnego:/ nawet jak jest zagrożona to nie podtrzymują ... ---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Leonikowa i Mokka śliczne zdjęcia(: przepraszam za postawie pod potem ale za chorobę nie chciało mi poprzedniego edytowac ...
|
|
|
#1225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nic nam nie pozostało innego jak myśleć pozytywnie. Przecież jakby coś było nie tak to i tak nie jesteśmy w stanie temu zapobiec. Więc do puki nie ma plamień itd to pozostało tylko się cieszyć a TŻ niestety też ma prawo się bać ![]() Witaj No to chyba ja, bo mam w poniedziałek i już się cała trzęsę ![]() Cytat:
![]() Jaki duży dzidziuś!! |
||
|
|
|
|
#1226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Miniaturowy człowieczek
) śliczności!---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1227 |
|
Zadomowienie
|
hej, we wtorek zrobiłam test i wyszły II kreski. Trochę to było dla mnie zaskakujące.
Wiem, że powinnam szybko teraz iść do gina, ale "mój" na NFZ najwcześniej dopiero pod koniec września może mnie przyjąć nie powinnam tyle czekać - zresztą niewytrzymie...sytuacja zmusza mnie iść prywatnie, ale to koszt ok 150zł nie stać mnie chodzić tam co miesiąc plus badania ![]() myślicie, że będzie ok, jak teraz pójdę prywatnie, żeby mi tylko powiedziała, że ciąża rozwija sie prawidłowo a pozniej od wrzesnia będę chodziłą do "swojego"? brzuch mnie boli prawie cały czas i nie wiem czy to jest normalne
|
|
|
|
|
#1228 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
witaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam 30.08 usg mam nadzieje ze dostane takie piekne foteczki już i ja i takie dobre wiadomości ![]() śliczności ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#1229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zła jestem, ze muszę iść do innego, ale co zrobić nie wiem czy jest jeszcze to becikowe czy nie w naszym kraju? |
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

do września nikt w pracy nie może się dowiedzieć/domyślić, że ejstem w ciąży...
to będzie jakiś 10 tc. 
teraz w tej ciąży planuje się pilnować z jedzeniem i nie zrobić takiej głupoty już po urodzeniu, bo bardzo źle się czuje ze swoim wyglądem i swoją wagą
po pierwsze niestety wiem, że genetyka ma tu spore znaczenie... ja w pierwszej ciąży popękałam konkretnie, i o dziwo rozstępy pojawiły się najpierw pod kolanami 

cudowne wiesci 

05.07.2008