Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 09:06   #4021
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Stokrotko szybko zleci

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:13   #4022
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Stokrotko szybko zleci
oby bo przez dzień wolnego rozleniwiłam się

Tomalinko fajnie, że macie działkę, ona jeść nie woła a może kiedyś się zdecydujecie na budowę

ale mi dzisiaj waga podniosła z rana ciśnienie. Wchodzę na nią a ta mi pokazuje 155,5 3 razy ją wyłączałam i sprawdzałam czy dobrze działa a ona dalej tyle pokazywała. popatrzyłam w lustro z niedowierzaniem może faktycznie przez noc przytyłam 75 kg ale na szczęście była przestawiona na inny pomiar, ale stresiora miałam bo na myśl mi przyszedł film w którym facet nie widział wagi kobiety i myślał, że ona jest chuda a ona była wielką kobietką i od razu miałam myśli, że może ja też siebie nie widzę dobrze w lustrze

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:18   #4023
agnusek22
Wtajemniczenie

Stokrotko! Najlepsze życzonka dla Ciebie!!! Spełnienia wszystkich marzeń!

Witajcie Ja tylko na moment powiedzieć, że żyje...
Sesja była za☠☠☠ista, ale strasznie mecząca i przemarzłam...mam nadzieję, że foty mi to wynagrodzą

Niestety, wygląda na to, że w pracy znów sie sypie i chyba będzie trzeba zacząć poważnie rozglądać się za czymś innym...niestety to będzie oznaczało, że chyba będzie trzeba przerwać starania na jakiś czas...To jeszcze nie są pewnie informacje i przede wszystkim muszę porozmawiać z Tżtem, ale życie z jednej pensji nie wchodzi w grę.

No nic, trzeba min teraz cierpliwości I zobaczymy co się wydarzy.
Mam nadzieję, że będę mogła tak czy siak z Wami zostać

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:25   #4024
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas to mąż wymyślił Maję Ja się na początku opierałam a teraz nie wyobrażam sobie innego dla mojej córci
u mnie też mąż, a że mi się podoba to zaakceptowałam, a dopiero potem sprawdzałam znaczenie, zdrobnienia i imieniny

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Stokrotko! Najlepsze życzonka dla Ciebie!!! Spełnienia wszystkich marzeń!

Sesja była za☠☠☠ista, ale strasznie mecząca i przemarzłam...mam nadzieję, że foty mi to wynagrodzą

Niestety, wygląda na to, że w pracy znów sie sypie i chyba będzie trzeba zacząć poważnie rozglądać się za czymś innym...niestety to będzie oznaczało, że chyba będzie trzeba przerwać starania na jakiś czas...To jeszcze nie są pewnie informacje i przede wszystkim muszę porozmawiać z Tżtem, ale życie z jednej pensji nie wchodzi w grę.

będzie dobrze
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:27   #4025
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

evel imieniny to chyba 9 kwietnia Bo niby jeszcze są 1 maja i 12 września ale ja w kalendarzach ich nie widziałam.

Agnusek o kurcze... szkoda jeśli będziecie musieli przesunąć plany. Ale jak coś to lepiej jak najszybciej zacząć szukać innej prac niż potem jak już będzie dziecko.

Stokrotko to miałaś miły poczatek dnia

Ja się ważyłam w weekend i waga pokazuje mi już 52 kg.

Stary 2012-08-16, 09:28   #4026
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć melduję, że zaczynamy 34 tydzień dzisiaj jezu z każdą cyfrą do przodu jestem spokojniejsza mam już półki w szafie, dzisiaj szFagier zabierze tą przebrzydłą kanapę i pufę, ojciec stolik i komodę, tż może przywiezie łóżeczko i dokupię tylko ten trofast z ikei, trudno trofast bedzie biały a reszta olchowa - poozdabiam piankami i bedzie łądnie a jak podrośnie to dokupię resztę z białych i białe łożko aha i ponownie zmiana imienia na Patrycja Eliza

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:32   #4027
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bao a ja sie cieszę razem z TObą. Jeszcze troszkę.

Stary 2012-08-16, 09:36   #4028
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A po tych szczepionkach zachowywal sie jakos inaczej? Bo dzisiaj Domino w czasie drzemek budzil sie z placzem i nie wiem czy to od tego czy poprostu mial gorszy dzien.

Ja tez bedebrala wszystkie szczepionki.

wiesz co nie, on dobrze reagowal na wszystkie, procz MMR(wysoka goraczka trwajaca kilka dni, rozdraznienie itp)

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
dziś miałam pobudkę o 4, bo Karinka chciała siusiu i już nie zasnęła

Wybraliśmy imię dla Córeczki, mam nadzieję, że Madzia się nie obrazi, bo zdecydowaliśmy, że imię MAJA będzie najlepsze Karinka już mówi, że dzidziuś będzie miał na imię Majećka

Onyks gratuluję córeczki I dopiero teraz zauważyłam że Malenstffo oczekuje bliźniaków gratulacje

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
oby bo przez dzień wolnego rozleniwiłam się

Tomalinko fajnie, że macie działkę, ona jeść nie woła a może kiedyś się zdecydujecie na budowę

ale mi dzisiaj waga podniosła z rana ciśnienie. Wchodzę na nią a ta mi pokazuje 155,5 3 razy ją wyłączałam i sprawdzałam czy dobrze działa a ona dalej tyle pokazywała. popatrzyłam w lustro z niedowierzaniem może faktycznie przez noc przytyłam 75 kg ale na szczęście była przestawiona na inny pomiar, ale stresiora miałam bo na myśl mi przyszedł film w którym facet nie widział wagi kobiety i myślał, że ona jest chuda a ona była wielką kobietką i od razu miałam myśli, że może ja też siebie nie widzę dobrze w lustrze
to Ci waga

Cytat:

Przytulam
Mma nadzieje,ze wszystko sie ulozy

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć melduję, że zaczynamy 34 tydzień dzisiaj jezu z każdą cyfrą do przodu jestem spokojniejsza mam już półki w szafie, dzisiaj szFagier zabierze tą przebrzydłą kanapę i pufę, ojciec stolik i komodę, tż może przywiezie łóżeczko i dokupię tylko ten trofast z ikei, trudno trofast bedzie biały a reszta olchowa - poozdabiam piankami i bedzie łądnie a jak podrośnie to dokupię resztę z białych i białe łożko aha i ponownie zmiana imienia na Patrycja Eliza
BEdzie dobrze
za kolejny tydz

Dzien dobry

Czwartek
Stary 2012-08-16, 09:43   #4029
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao a ja sie cieszę razem z TObą. Jeszcze troszkę.
miałam Cie kiedyś pytać, bo pamiętam, ze też Ci się szyjka skróciła, nie kojarzysz w którym tyg??

Stary 2012-08-16, 09:45   #4030
201606201204
Konto usunięte

Witajcie!

Ja dziś pospałam do 9, o jaki luksus. Tż oczywiście o 7 wyszedl do pracy, teraz dzwonił z pytaniem co robię. Ja się natomiast edukuję, robię kurs e-learningowy.
Zaraz pójdę wstawić pranie i wywalić pościel na balkon. Dziś w nocy rozdarła mi sie powłoczka na poduszkę.
W ogole to śnił mi się dziadziuś.

Cytat:

Mam nadzieję, ze jednak z pracą szybko sie wyjaśni i nie bedziecie musieli odkładać planów o maleństwie.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:48   #4031
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
aaby jesteś super Tak ładnie nadrobiłaś.
Wiem, że jestem super

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ja Ci powiem, ze jestes mistrzynia nadrabiania watku!
No raczej!

tomalinka, kotek, dodaja - dziękuję za troskę Od tamtego wieczoru Olek już nie wymiotował. Odstawiłam mu antybiotyk i wrócił mój kochany łobuz. Miał brać jeszcze dwa dni ale naprawdę nie chciałam sprawdzać, co by po tych dwóch dniach było A do tej pani vet już więcej nie pojedziemy
Bika - ale masz tych ciuszków dla Emilki! Masz szafę bez dna?
zaaabcia, jaki cudny tort! Zdecydowanie zgadzam się z dziewczynami - powinnaś pomyśleć o zarobkowym tworzeniu takich cudeniek
Natala - oficjalnie już gratuluję!
Emilka, trzymam kciuki, żeby kolki szybko minęły
Ana - oczywiście, że jestem dumna, że się w samolocie nie zgubiłaś! I tulę na ciężki rok
metkaa, dziękuję Lenie body chyba też przypadło do gustu
strong - faktycznie, w kwestii wózków kompletnie inne zdanie, a z leżaczkami się zgadzamy
karolina - norweskie wariaty? To mało powiedziane!
Bika, jaki manicure Zaczynam się martwić - tylko nie wiem, czy o Ciebie, czy o Twojego męża
Brzuszek masz śliczny! Też chcę taki za paręnaście m-cy!
Zdjęcia z konikiem wymiatają
Madzia - bardzo ładna huśtawka
agnusek - już się nie mogę doczekać efektów sesji
bao - i jak ta dziewczyna z IX-X co rodziła?
Bika, ale Ci Emilka brzuszek wciągnęła A pamiętasz, że Strong chwilę przed porodem też wyglądała jak na początku ciąży? Może i u Ciebie będzie nagłe rozwiązanie?
e_vel - gratuluję córeczki
Butter, jak czytam o tych wszystkich badania, temperaturze, monitoringu cykly, owulacji itp., to też stwierdzam, że zajście w ciążę wcale do najprostszych nie należy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 09:49   #4032
aaby
Zakorzenienie

Isabelle - też nie mam chrześniaka i raczej nie zapowiada się, aby kiedyś się to zmieniło. Ale pewnie jak będę miała już swoje dzieciaki, to wcale nie będzie mi zależało
zaaabcia - u Was chrzciny jak u nas wesele Ja bym chciała chrzciny bardzo kameralne...
kotek - ależ się Maja zmieniła!
strong - super, że dostaliście już zielone światło Swoją drogą powinnaś napisać poradnik dla przyszłych mam, jak urodzić i szybko wrócić do siebie
onyks - gratuluję córci! Dobrze, że wszystko ok
Butter - bardzo mi się podoba Olek dla chłopca
agnusek - zdolności nadprzyrodzone Ty to masz sny
dodaja, ja już lepiej nie mówię, od kiedy nie mieszczę się w spodnie
Liliana bardzo mi się podoba Niestety kompletnie nie pasuje do nazwiska. Będziemy szukać krótkiego imienia Na razie jest Julka i Nina dla dziewczynki oraz Alan i Natan dla chłopca. Choć z racji ksiedza Natanka raczej do Natana odejdziemy. Podoba nam się jeszcze Wiktor ale nie wiem, czy to nie chwilowa fascynacja.
tomalinka - bardzo się cieszę, że drożność wyszła ok
mrowinka, jeśli chodzi o cierpliwość to Ciebie podziwiam, ale jednocześnie te wszystkie badania już po 3-4 m-cach starań to dla mnie też abstrakcja, bo zawsze słyszałam, że po roku pary powinny zacząć się martwić. Choć już widzę jaka ja będę niecierpliwa
Amani - jak się dziś czujesz? Mdłości przeszły?
Bao - same dobre wieści! Wytrzymacie jeszcze chwilę w dwupaku i potem wynagrodzisz synkowi te przeleżane tygodnie
Madzia - bardzo ładne krzesełko do karmienia Widzę tam wzór dla Strong
Mój mąż też ma poprawkę we wrześniu
zaaabcia - biedny Domino Ważne, że tylko jeden dzień tak odchorowywał to szczepienie.
Today
stokrotko, spóźnione ale najszczersze wszystkiej NAJ z okazji Urodzin! Spełnienia najskrytszych marzeń
I samych pięknych dni na następne wspólne lata
Ana - kiedy bronisz mgr? Za rok?
zaaabcia, nawet mi tego linka nie pokazuj Co za durna laska - kłaść się z takim maluchem po alko
Madzia, ciekawe, jak tam u Twojego męża w firmie
e_vel - gratuluję wyboru imienia Coraz więcej Majek
Agnusku - za pracę!
Czy możesz zostać? Wrrrr!!! Spróbowałabyś odejść

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-08-16, 09:51   #4033
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wiem, że jestem super

No raczej!

tomalinka, kotek, dodaja - dziękuję za troskę Od tamtego wieczoru Olek już nie wymiotował. Odstawiłam mu antybiotyk i wrócił mój kochany łobuz. Miał brać jeszcze dwa dni ale naprawdę nie chciałam sprawdzać, co by po tych dwóch dniach było A do tej pani vet już więcej nie pojedziemy
zaaabcia, jaki cudny tort! Zdecydowanie zgadzam się z dziewczynami - powinnaś pomyśleć o zarobkowym tworzeniu takich cudeniek
Natala - oficjalnie już gratuluję!
Emilka, trzymam kciuki, żeby kolki szybko minęły
Ana - oczywiście, że jestem dumna, że się w samolocie nie zgubiłaś! I tulę na ciężki rok
metkaa, dziękuję Lenie body chyba też przypadło do gustu
strong - faktycznie, w kwestii wózków kompletnie inne zdanie, a z leżaczkami się zgadzamy
karolina - norweskie wariaty? To mało powiedziane!
Bika, jaki manicure Zaczynam się martwić - tylko nie wiem, czy o Ciebie, czy o Twojego męża
Madzia - bardzo ładna huśtawka
agnusek - już się nie mogę doczekać efektów sesji
bao - i jak ta dziewczyna z IX-X co rodziła?
Bika, ale Ci Emilka brzuszek wciągnęła A pamiętasz, że Strong chwilę przed porodem też wyglądała jak na początku ciąży? Może i u Ciebie będzie nagłe rozwiązanie?
e_vel - gratuluję córeczki
Butter, jak czytam o tych wszystkich badania, temperaturze, monitoringu cykly, owulacji itp., to też stwierdzam, że zajście w ciążę wcale do najprostszych nie należy
od tamtej pory jeszcze jedna urodziła a ta pierwsza co miała termin na 18 IX urodziłą małą zdrową ale więcej nic nie wiemy, nie pamiętam wagi a chyba 50 cm ma wszystko ok na szczęście

Stary 2012-08-16, 09:51   #4034
201606201204
Konto usunięte

Cześć Aaby. Ciebie to ja zawsze kojarzę z takich meeeega dlugich postow, gdzie jest wszystko. Ja się nie przejmuje tym, że nie mam chrześniaka, Tż też nie ma i mamy spokój. Pewnie będziemy u naszych sióstr.
Stary 2012-08-16, 09:58   #4035
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bao zaraz sprawdze w karcie ciąży. Wiem, że to było na koniec marca . w 34 tyg.

Iza co za kurs robisz??

aaby też jestem ciekawa co u męża. Wysłałam mu właśnie smska ale cisza.

Stary 2012-08-16, 10:07   #4036
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Iza co za kurs robisz??
Kurs z parp.
Stary 2012-08-16, 10:10   #4037
aaby
Zakorzenienie

25 stron nadrobione Opanujcie się może, co?

Wróciłam dziś do pracy po urlopie. Bolesny był ten poranny budzik
Urlop minął szybciej, niż się spodziewałam - ale to chyba standard...
Część teoretyczną mojej pracy mam prawie skończoną, dziś jeszcze posiedzę i marzy mi się do weekendu wysłać to babce. Bo za chwilę nie będzie czasu na poprawki. A gdzie jeszcze część empiryczna

W poniedziałek byłam u Leny - nie widziałam jej raptem tydzień, a zupełnie inne dziecko! Ale już taka fajna się robi, wodzi wzrokiem, wpatruje się tymi swoimi oczyskami Też chcę!
Przedwczoraj mąż zabrał mnie na Madagaskar - fajnie tak się oderwać i odmóżdżyć
Oglądaliśmy też "Igrzyska śmierci" - polecam

Poza tym kupiłam sobie na wyprzedaży koralowe balerinki za całe 30zł Ale zdjęcia mam na kompie w domu, więc niestety nie wstawię

Co to jeszcze miałam...
Aaa! W niedzielę i wczoraj robiłam Ewę - Nikita będzie ze mnie dumna
Swoją drogą tej to dobrze - wygrzewa się teraz gdzieś w ciepłej Hiszpanii

Miłego dnia dziołszki!

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

bao - najważniejsze, że dzieciaczki zdrowe

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Cześć Aaby. Ciebie to ja zawsze kojarzę z takich meeeega dlugich postow, gdzie jest wszystko. Ja się nie przejmuje tym, że nie mam chrześniaka, Tż też nie ma i mamy spokój. Pewnie będziemy u naszych sióstr.
No chociaż z czegoś jestem kojarzona
Ja chrześniaków nie mam, ale mąż ma dwójkę, więc wystarczy W dodatku jeden chrześniak wręcz obcy - no ale "dzieciom się nie odmawia" Uwielbiam takie wybieranie chrzestnych na siłę...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2012-08-16 o 10:12
Stary 2012-08-16, 10:12   #4038
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Kurs z parp.
z czego??

aaby wstawanie po urlopie jest zwykle cięzki super, że praca mgr idzie do przodu. Co do dzieci to one się zmieniają normalnie z dnia na dzień. Coraz fajniejsze się robią. Ja wolę Maję jak ma teraz te prawie 3 miesiące niż jak była od razu po porodzie.

Stary 2012-08-16, 10:13   #4039
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Bao zaraz sprawdze w karcie ciąży. Wiem, że to było na koniec marca . w 34 tyg.

Iza co za kurs robisz??

aaby też jestem ciekawa co u męża. Wysłałam mu właśnie smska ale cisza.
mhm, no o chyba juz normalne że się teraz skraca nie?? główkę też miała Majka nisko??

Stary 2012-08-16, 10:15   #4040
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry!

Matko ileż nadrabiania Nadrabiam od 7 w przerwach od pracy
Zobaczymy ile udało mi się zapamiętać !

Stokrotka, spóźnione, ale szczere życzenia, wszystkiego dobrego, zdrówka i oczywiście dwóch pieknych kreseczek
Gratuluję również decyzji o zakupie działki!

Żabcia nie rozumiem takich dziewczyn, które piją alko i kładą się z takim dzieciątkiem do łóżka Niewyobrażalna głupota i ból po stracie dziecka...
Mam nadzieje, że Dominik już pogodniejszy i śmieje się cały dzień do mamci

Madzia cieszę się, że mąż tak płynnie zmieni pracę Krzesełko bardzo mi się podoba.

Strong
widzę, że ostro sie za siebie bierzesz! Super, będziemy się dopingować, bo ja też muszę trochę zrzucić, przynajmniej tyle żeby spodnie na tyłek wciągnąć

Baobabek gratuluję 34 tygodnia ! Już coraz bliżej

Kotek, ja też już muszę zacząć myśleć nad menu na urodziny Niestety ja muszę robić 2 imprezy, tydzień po tygodniu.

Aaby cieszę się, że z Olkiem już dobrze! Piękne zdjęcie na Fb

Bika strasznej ochoty dostałam na soczek i poleciałam zrobić jak zobaczyłam Twój My mamy jakaś starą sokowirówkę po teściowej, ale jeszcze działa Uwielbiam takie soczki i dosyć często je robię.

Jak widać z moją pamięcią kiepsko, bo reszty nie pamiętam, choć nadrobiłam wszystko !

Wczoraj spędziliśmy cały dzień w zoo, nachodziliśmy się dużo, aż pęcherzy dostałam, ale dopiero w domu je zauważyłam przy moczeniu stópek Pogoda dopisała i dziś też robi się ciepło, także po południu trzeba wyjść na spacerek.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:15   #4041
metkaa
Zakorzenienie

czesc

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
I mam pytanie do Was, a szczególnie do Madzi i Biki...

- robiąc badania (do pracy mgr) w szkole, muszę pytać o zgodę dyrektora? czy muszą być też jakieś zgody pisemne?

- czy można badać dzieci z kl. 1-3 przez metodę ankiety? chodzi mi o 2 lub 3 klasę?
Jeżeli tak to czy musi być zgoda rodziców?

ja robilam ankiete w 3 klasie, od rodzicow zgody nie bralam, poszlam do dyrekcji ta sie zgodzila i sama sobie przeprowadzilam ta ankiete,

stokrotko super ze dzialeczke kupicie,

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Wybraliśmy imię dla Córeczki, mam nadzieję, że Madzia się nie obrazi, bo zdecydowaliśmy, że imię MAJA będzie najlepsze Karinka już mówi, że dzidziuś będzie miał na imię Majećka
super ze imie wybrane,

Cytat:

fajnie ze sesja sie udala, zdjecia na pewno bedzie super,
szkoda jesli bedziecie musieli przesunac plany o dzidziusiu ale jesli ja nie mialabym pracy to tez nie zdecydowalabym sie na dziecko bo jedna pensja w naszym przypadku to za malo,

Baobabek Patrycja tez ladnie
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:16   #4042
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
mhm, no o chyba juz normalne że się teraz skraca nie?? główkę też miała Majka nisko??
Wiesz mi sie wtedy zaczeła skracąć przez moja chorobę i mega kaszel. Wtedy miała 3 cm. Gin mi powiedział, ze do 3,5 jest norma, ale źle by było jaby miała poniżej 2,5 więc ja tak pomiędzy byłam. Kazał mi sie oszczędzac przez 3 tyg a potem szaleć. I szalałam i na nic sie to zdało bo urodziłam 3 dni po terminie Tyle, że ja miałam non stop 0 rozwarcia. Głowkę chyba miała normalnie, bo nic nie wspominał aby było inaczej.

Stary 2012-08-16, 10:16   #4043
blonde_hair
Zakorzenienie

Aaby za cwiczenia

Cytat:
z czego??

aaby wstawanie po urlopie jest zwykle cięzki super, że praca mgr idzie do przodu. Co do dzieci to one się zmieniają normalnie z dnia na dzień. Coraz fajniejsze się robią. Ja wolę Maję jak ma teraz te prawie 3 miesiące niż jak była od razu po porodzie.
no to raczej normalne, usmiecha sie, jest kontaktowa, wiesz dlaczego placze, znasz jateraz kazdy dzien bedzie radosniejszy

Cytat:
tak, Bao normalneMi dosc wczesnie zaczela sie skracac a Seba byl juz nisko w 31 tyg
Dasz rade, masz leki, lezysz

Agnusek brawa za sesjeCzekamy na fotki
Stary 2012-08-16, 10:18   #4044
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde no dokładnie.

Agnusek kiedy będą zdjęcia??

Dodaja ja też chce do Zoo

Idę sie powoli szykować i ok. 12 mykam z Mają na spacer. Pewnie wrócę jak i mąz wróci z pracy czyli po 18 dopiero.

Stary 2012-08-16, 10:20   #4045
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
z czego??
Teraz profesjonalny sekretariat, ale chcę prawo pracy i zamówienia publiczne na pewno jeszcze. No i w ogóle dużo jeszcze jest interesujących.
Cytat:
No chociaż z czegoś jestem kojarzona
Ja chrześniaków nie mam, ale mąż ma dwójkę, więc wystarczy W dodatku jeden chrześniak wręcz obcy - no ale "dzieciom się nie odmawia" Uwielbiam takie wybieranie chrzestnych na siłę...
Oj tak, najgorzej jak wybiera się chrzestnych bez pomysłu zupełnie. Chociaż gdyby mnie poprosił na chrzestnego ktoś "obcy" to bym odmówila.
Stary 2012-08-16, 10:22   #4046
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Iza a z jakiej strony robisz te kursy??

Stary 2012-08-16, 10:23   #4047
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

Mistrzyni nadrabiania

Szafy bez dna nie posiadam - już część wywiozłam do rodziców - Emilka ma tylko 3 półki na ciuszki i musi się tam z nimi zmieścić

Hmmmm...... co do manicure - podejrzewasz mojego tż o coś... hm.... "niestosownego"

Brzuszek będziesz miała my z Emilką już tu za Was trzymamy

Strong pamiętam i fajnie by było urodzić tak z zaskoczenia, ale jednak lepiej dla mojej nieobecności w pracy będzie jak urodzę później niż wcześniej
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:26   #4048
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Idę sie powoli szykować i ok. 12 mykam z Mają na spacer. Pewnie wrócę jak i mąz wróci z pracy czyli po 18 dopiero.
Udanego spacerku.
Stary 2012-08-16, 10:27   #4049
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz mi sie wtedy zaczeła skracąć przez moja chorobę i mega kaszel. Wtedy miała 3 cm. Gin mi powiedział, ze do 3,5 jest norma, ale źle by było jaby miała poniżej 2,5 więc ja tak pomiędzy byłam. Kazał mi sie oszczędzac przez 3 tyg a potem szaleć. I szalałam i na nic sie to zdało bo urodziłam 3 dni po terminie Tyle, że ja miałam non stop 0 rozwarcia. Głowkę chyba miała normalnie, bo nic nie wspominał aby było inaczej.
ja rozwarcia na szczęście nie mam...z synkiem miałam skróconą już od 18 tyg - to były jazdy dopiero...a od 28 tyg mialam rozwarcie już kurde muszę, muszę jeszcze te 3 tyg wytrzymać byle do wizyty 3 IX - wtedy 37 bedzie się zaczynał... i to ostatnia wizyta już bedzie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Aaby za cwiczenia

no to raczej normalne, usmiecha sie, jest kontaktowa, wiesz dlaczego placze, znasz jateraz kazdy dzien bedzie radosniejszy

tak, Bao normalneMi dosc wczesnie zaczela sie skracac a Seba byl juz nisko w 31 tyg
Dasz rade, masz leki, lezysz

Agnusek brawa za sesjeCzekamy na fotki
obym obym dała radę ten stres i strach mnie wykańczają

Stary 2012-08-16, 10:30   #4050
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Fajnie, że sesja udana - czekamy na foty

Przykro mi z powodu Twojej pracy - taka niepewnośc jest chyba najgorsza. Mam nadzieję, że sytuacja się szybko wyjaśni.. daj znać co postanowisz.

I nawet nie próbuj od nas uciekać

Cytat:
tomalinka - bardzo się cieszę, że drożność wyszła ok
mrowinka, jeśli chodzi o cierpliwość to Ciebie podziwiam, ale jednocześnie te wszystkie badania już po 3-4 m-cach starań to dla mnie też abstrakcja, bo zawsze słyszałam, że po roku pary powinny zacząć się martwić. Choć już widzę jaka ja będę niecierpliwa

No wiesz mi też się zdawało, że badania tak szybko to lekka przesada. Ale z drugiej strony mam czekać aż stanie się cud? Wiedzialam od początku (ze wzgledu na pcos), że będzie ciężko. Właściwie od początku starań nie miałam owulacji mimo leków stymulujących. Ale nie zamierzam się poddać i po prostu czekać. Cieszę się, że szybko zaczęliśmy badania bo przynajmniej wiem na czym stoję.
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości