Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 10:32   #4051
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Madzialenka mogłaś krzyczeć prędzej, podjechalibyśmy po Ciebie i Maję

Aaby jestem z Ciebie dumna za ćwiczenia ! Dziś dołączam do Ciebie ! Zaraz zrobię ćwiczenia na brzuch i może pupę

Agnusek
cieszę się, że sesja się udała, a efekty z pewnością cudne!

Onyks
miłej podróży !

Blonde widzę, że masz w domu żywe sreberko Ja mam 4 siostrzeńców, obecnie to jeden z nich większy ode mnie, ale pamiętam jak byli mali, jak ich przewijałam, kąpałam i biegałam za nimi żeby czegoś nie zbroili. Dzieci tak szybko dorastają Super, że już spakowani i prawie gotowi do drogi ):
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:41   #4052
tomalinka
Wtajemniczenie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Co to jeszcze miałam...
Aaa! W niedzielę i wczoraj robiłam Ewę - Nikita będzie ze mnie dumna
Swoją drogą tej to dobrze - wygrzewa się teraz gdzieś w ciepłej Hiszpanii

Miłego dnia dziołszki!
Ja jestem z Ciebie bardzo dumna Też dzisiaj będę ćwiczyła z Ewką

Również miłego dnia

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Blonde widzę, że masz w domu żywe sreberko Ja mam 4 siostrzeńców, obecnie to jeden z nich większy ode mnie, ale pamiętam jak byli mali, jak ich przewijałam, kąpałam i biegałam za nimi żeby czegoś nie zbroili. Dzieci tak szybko dorastają Super, że już spakowani i prawie gotowi do drogi ):
Ja też mam 4: dwie bratanice i dwóch bratanków
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:44   #4053
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
[

oj tak
Idziemy zaraz na spacer, bo mi dom rozniesie
Aa potem pojdzie spac a ja dokoncze pakowanie i sprzatanie lodowki
Stary 2012-08-16, 10:47   #4054
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
J

Generalnie to mam 5 4 chłopaków i 1 dziewuszka
Stary 2012-08-16, 10:50   #4055
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Spokojnie jeszcze odczujesz a staracie się teraz w tym cyklu po laparo?
Tomalinko, jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u lekarza i nie wiem, czy można
A Ty jak się czujesz po HSG? Już wszystko ok?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Wybraliśmy imię dla Córeczki, mam nadzieję, że Madzia się nie obrazi, bo zdecydowaliśmy, że imię MAJA będzie najlepsze Karinka już mówi, że dzidziuś będzie miał na imię Majećka
Ale będziemy mieli Majek na wątku Mam wpisać na listę?

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję, że nie mi już ją będziesz przekazywać a innej dziewczynie najlepiej tej która zacznie dopiero starania bo wszystkie z obecnej listy już będą w ciąży fajnie by było
Ok, może masz rację

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Niestety, wygląda na to, że w pracy znów sie sypie i chyba będzie trzeba zacząć poważnie rozglądać się za czymś innym...niestety to będzie oznaczało, że chyba będzie trzeba przerwać starania na jakiś czas...
Oby wszystko się ułożyło w pracy

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja się ważyłam w weekend i waga pokazuje mi już 52 kg.
Ech... ja niewiele mniej ważę, a dużo niższa jestem

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć melduję, że zaczynamy 34 tydzień dzisiaj jezu z każdą cyfrą do przodu jestem spokojniejsza
aha i ponownie zmiana imienia na Patrycja Eliza
Będzie dobrze, Baobabku, odpoczywaj i dobrniecie jakoś do bezpiecznego terminu
Zmienić imię na liście?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:53   #4056
xxKasiax
Wtajemniczenie

Madzia na takie dlugie spacerki z Maja chodzicie? My to tylko na 2-3 godzinki i do domciu,bo malutki chce jesc. Czy karmisz gdzies na dworze?

Aaby jak ty nadrobilas tyle stron ??? Ja z ledwoscia posty z rana nadrabiam

Bao to juz 34 Tydz. ? BRAWO Ale zlecialo

Malenstfo BLIZNIAKI ???!!! JAAAAA.... dopiero doczytalam, kurcze ale super, podwojne szczescie gratulacje

Strong nasz Oliverek jak glodny to jezyczek wyciaga i zaczyna raczki ssac,no i wtedy trzeba szybko dac cyca, bo jak nie to strasznie szybko sie zaczyna denerwowac Potem pije strasznie lapczywie i sie krztusi, az czasem sie boje, ze cos mu sie stanie To taki maly glodomorek

Wczoraj mielismy placzacy wieczor Oliverek strasznie plakal i nie dalo sie go uspokoic, po ok. 4 godzinach dopiero zasnal z wycienczenia. Moj biedny synus, nie wiedzialam co zrobic. Nie wygladalo to na bole brzuszka, tylko ze byl bardzo zmeczony, a nie umial zasnac. Dawalam mu cyca, to sie denerwowal, bo lapczywie pil i sie krztusil.
Dajecie niemowlaczkom herbatki jakies koperkowe do picia??? Bo mama mi doradza ciagle, zebym mu dawala, a ja czytalam, ze dzieci karmione piersia sie nie dopaja niczym, ze piers im starcza
Stary 2012-08-16, 10:55   #4057
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Bika jak ci wychodzi macierzyński?? Kiedy byś wracała do pracy jakbyś urodziła w terminie??

Iza

Bao wytrzymasz, ja trzymam kciuki.

Dodaja kurde.... że tez nie pomyślałam. Ostatnio w zoo byłam jak miałam 3 latka.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:55   #4058
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:

będzie dobrze
Cytat:

Agnusek o kurcze... szkoda jeśli będziecie musieli przesunąć plany. Ale jak coś to lepiej jak najszybciej zacząć szukać innej prac niż potem jak już będzie dziecko.
Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

Przytulam
Mma nadzieje,ze wszystko sie ulozy

BEdzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, ze jednak z pracą szybko sie wyjaśni i nie bedziecie musieli odkładać planów o maleństwie.
Cytat:

Agnusku - za pracę!
Czy możesz zostać? Wrrrr!!! Spróbowałabyś odejść
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
fajnie ze sesja sie udala, zdjecia na pewno bedzie super,
szkoda jesli bedziecie musieli przesunac plany o dzidziusiu ale jesli ja nie mialabym pracy to tez nie zdecydowalabym sie na dziecko bo jedna pensja w naszym przypadku to za malo,
Cytat:
Fajnie, że sesja udana - czekamy na foty

Przykro mi z powodu Twojej pracy - taka niepewnośc jest chyba najgorsza. Mam nadzieję, że sytuacja się szybko wyjaśni.. daj znać co postanowisz.

I nawet nie próbuj od nas uciekać

Oj dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła??? Jesteście NAJLEPSZE i zawsze znajdziecie jakieś dobre słowo Dzięki

Ja już zaczęłam wysyłać cv i mam nadzieję, że szybko coś znajdę! Chyba, że tu w pracy na tyle się wyklaruje sytuacja, że nie będzie potrzeby zmian. Ale ja wolę być przezorna i nie czekać bezczynnie

Na zdjęcia będę musiała troszkę poczekać, bo ma jeszcze sezon ślubny i tymi musi zająć się najpierw, niemniej jak tylko je dostanę, to wam pokaże

Powiem wam, że takie pozowanie wcale do łatwych nie należy i wróciłam tak zmęczona jak nigdy

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:58   #4059
Konto usunięte

Cytat:
mrowinka, jeśli chodzi o cierpliwość to Ciebie podziwiam, ale jednocześnie te wszystkie badania już po 3-4 m-cach starań to dla mnie też abstrakcja, bo zawsze słyszałam, że po roku pary powinny zacząć się martwić. Choć już widzę jaka ja będę niecierpliwa
Każdy jest inny po prostu, ja nie odczuwałam potrzeby badania po kilku cyklach, bo wiedziałam, że wcale nie jest tak łatwo zajść Ale jeśli dziewczyny lepiej się poczują, jak się przebadają, to niech to robią

Cytat:
No wiesz mi też się zdawało, że badania tak szybko to lekka przesada. Ale z drugiej strony mam czekać aż stanie się cud? Wiedzialam od początku (ze wzgledu na pcos), że będzie ciężko. Właściwie od początku starań nie miałam owulacji mimo leków stymulujących. Ale nie zamierzam się poddać i po prostu czekać. Cieszę się, że szybko zaczęliśmy badania bo przynajmniej wiem na czym stoję.
Tomalinko, u Ciebie jest inna sytuacja, bo wiedziałaś, że Twoje PCOS może Wam przeszkodzić w staraniach Ale jeśli ktoś jest zdrowy, to chyba nie ma co szaleć, nie?

Cytat:
Cytat:
Generalnie to mam 5 4 chłopaków i 1 dziewuszka
A ja mam sześcioro
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:58   #4060
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasiu pisałam o tym wczoraj, że zachodze a to do rodziców do pracy, do domu do babci i dokarmiam małą, posiedzimy troszkę u nich i dalej na dwór Ja swojego czasu dawałam małej raz dziennie herbatke koperkową. Położna mi powiedziała, ze jak dobrze przybiera na wadze to można. U mnie też Maja kiedyś tak płakała bo nie mogła zasnąć i ze zmęczenia to było ok 4-5 tyg - wtedy był pierwszy skok rozwojowy.

Stary 2012-08-16, 10:58   #4061
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Madzia jakoś ok 10 maja chyba musiałabym wrócić - ale jeszcze dokładnie mi to sekretarka obliczy.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 10:59   #4062
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924039]Tomalinko, jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u lekarza i nie wiem, czy można

[/QUOTE]
Tak już się czuje dobrze, wczoraj miałam jeszcze plamienia. Ale dziś już wsio ok.

A jak z owulką? Przepadł już ten cykl? Kiedy masz wizytę u lekarza?

A co do wagi to ja waże 50kg przy 156cm. Także masakra
Stary 2012-08-16, 11:00   #4063
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924039]Tomalinko, jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u lekarza i nie wiem, czy można

Ok, może masz rację

Oby wszystko się ułożyło w pracy

Będzie dobrze, Baobabku, odpoczywaj i dobrniecie jakoś do bezpiecznego terminu
Zmienić imię na liście?[/QUOTE]zmień

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Madzia na takie dlugie spacerki z Maja chodzicie? My to tylko na 2-3 godzinki i do domciu,bo malutki chce jesc. Czy karmisz gdzies na dworze?

Bao to juz 34 Tydz. ? BRAWO Ale zlecialo

Malenstfo BLIZNIAKI ???!!! JAAAAA.... dopiero doczytalam, kurcze ale super, podwojne szczescie gratulacje

Strong nasz Oliverek jak glodny to jezyczek wyciaga i zaczyna raczki ssac,no i wtedy trzeba szybko dac cyca, bo jak nie to strasznie szybko sie zaczyna denerwowac Potem pije strasznie lapczywie i sie krztusi, az czasem sie boje, ze cos mu sie stanie To taki maly glodomorek

Wczoraj mielismy placzacy wieczor Oliverek strasznie plakal i nie dalo sie go uspokoic, po ok. 4 godzinach dopiero zasnal z wycienczenia. Moj biedny synus, nie wiedzialam co zrobic. Nie wygladalo to na bole brzuszka, tylko ze byl bardzo zmeczony, a nie umial zasnac. Dawalam mu cyca, to sie denerwowal, bo lapczywie pil i sie krztusil.
Dajecie niemowlaczkom herbatki jakies koperkowe do picia??? Bo mama mi doradza ciagle, zebym mu dawala, a ja czytalam, ze dzieci karmione piersia sie nie dopaja niczym, ze piers im starcza
34 dopiero zaczynam, wolałabym, żeby się już kończył
Biedny maly...czasem tak własni emaluchy płaczą pieron wie o co ja dopajałam wodą nawet jak moje mleko mały jadł czasem rumianek też dawałam i koperekmi pediatra też mówiła, ze lepiej dać pić

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:01   #4064
Konto usunięte

Cytat:
Tak już się czuje dobrze, wczoraj miałam jeszcze plamienia. Ale dziś już wsio ok.

A jak z owulką? Przepadł już ten cykl? Kiedy masz wizytę u lekarza?

Dobrze, że już ok.
Owulacja na dniach pewnie, wczoraj był pozytywny test owulacyjny A do lekarza idę dopiero we wtorek, tak więc już za późno pewnie. Trzymamy siły na kolejny cykl

Ja ważę tyle samo, a jestem jeszcze niższa. Poczułam się gruba
Stary 2012-08-16, 11:01   #4065
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924219]Tomalinko, u Ciebie jest inna sytuacja, bo wiedziałaś, że Twoje PCOS może Wam przeszkodzić w staraniach Ale jeśli ktoś jest zdrowy, to chyba nie ma co szaleć, nie?
[/QUOTE]

No dokładnie o to mi chodziło
Stary 2012-08-16, 11:07   #4066
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Madzia jakoś ok 10 maja chyba musiałabym wrócić - ale jeszcze dokładnie mi to sekretarka obliczy.
To ile Emilka będzie już miała??

Bedziesz chciała wrócić na te 2 miesiące do pracy czy coś bierzesz wolnego aby wrócić dopiero od 1 września??

Stary 2012-08-16, 11:07   #4067
tomalinka
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924314]Dobrze, że już ok.
Owulacja na dniach pewnie, wczoraj był pozytywny test owulacyjny A do lekarza idę dopiero we wtorek, tak więc już za późno pewnie. Trzymamy siły na kolejny cykl

Ja ważę tyle samo, a jestem jeszcze niższa. Poczułam się gruba [/QUOTE]
No to będziesz musiała jeszcze prowadzić listę co w następnym cyklu przyniesie Ci szczęście

Z tego co pamietam to jesteś niższa o 3cm także róznica niewielka..
Stary 2012-08-16, 11:07   #4068
e_vel
Wtajemniczenie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924039]

[/QUOTE]

tak
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:17   #4069
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

No wiesz mi też się zdawało, że badania tak szybko to lekka przesada. Ale z drugiej strony mam czekać aż stanie się cud? Wiedzialam od początku (ze wzgledu na pcos), że będzie ciężko. Właściwie od początku starań nie miałam owulacji mimo leków stymulujących. Ale nie zamierzam się poddać i po prostu czekać. Cieszę się, że szybko zaczęliśmy badania bo przynajmniej wiem na czym stoję.
ja jestem tego samego zdania, ja poszłam się badać bo podejżewałam bardziej wysoki poziom prolaktyny (bo leci mi czasami siara z sutków), a teraz po wykryciu pcos cieszę się, że stało się to tak szybko, bo po roku jakbym dopiero zaczęła szukać przyczyny to pewnie już depresje bym miała, a teraz ginka może szybciej mnie jakoś wspomóc. Poza tym mam koleżankę, która też czakała rok, dopiero po tym czasie robili badania i już minęło 2 lata a oni dalej się leczą i stwierdziła, że jakby wiedziała że tak będzie to od razu by poszła do lekaża

Cytat:
Stokrotko! Najlepsze życzonka dla Ciebie!!! Spełnienia wszystkich marzeń!

Witajcie Ja tylko na moment powiedzieć, że żyje...
Sesja była za☠☠☠ista, ale strasznie mecząca i przemarzłam...mam nadzieję, że foty mi to wynagrodzą

Niestety, wygląda na to, że w pracy znów sie sypie i chyba będzie trzeba zacząć poważnie rozglądać się za czymś innym...niestety to będzie oznaczało, że chyba będzie trzeba przerwać starania na jakiś czas...To jeszcze nie są pewnie informacje i przede wszystkim muszę porozmawiać z Tżtem, ale życie z jednej pensji nie wchodzi w grę.

No nic, trzeba min teraz cierpliwości I zobaczymy co się wydarzy.
Mam nadzieję, że będę mogła tak czy siak z Wami zostać
dziękuję za życzenia co do twojej pracy to mam madzieję, że szybko coś znajdziesz innego. Oczywiście masz nie uciekać od nas bo Madzia cię zbije no i czekamy na efekty sesji

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć melduję, że zaczynamy 34 tydzień dzisiaj jezu z każdą cyfrą do przodu jestem spokojniejsza mam już półki w szafie, dzisiaj szFagier zabierze tą przebrzydłą kanapę i pufę, ojciec stolik i komodę, tż może przywiezie łóżeczko i dokupię tylko ten trofast z ikei, trudno trofast bedzie biały a reszta olchowa - poozdabiam piankami i bedzie łądnie a jak podrośnie to dokupię resztę z białych i białe łożko aha i ponownie zmiana imienia na Patrycja Eliza
super, że malutka siedzi jeszcze w brzuszku, dotrwacie na pewno do szczęsliwego porodu

Cytat:
stokrotko, spóźnione ale najszczersze wszystkiej NAJ z okazji Urodzin! Spełnienia najskrytszych marzeń
I samych pięknych dni na następne wspólne lata
dzięki za życzenia tak jak dziewczyny piszą jesteś mistrzynią nadrabiania

Cytat:
Stokrotka, spóźnione, ale szczere życzenia, wszystkiego dobrego, zdrówka i oczywiście dwóch pieknych kreseczek
Gratuluję również decyzji o zakupie działki!

Wczoraj spędziliśmy cały dzień w zoo, nachodziliśmy się dużo, aż pęcherzy dostałam, ale dopiero w domu je zauważyłam przy moczeniu stópek Pogoda dopisała i dziś też robi się ciepło, także po południu trzeba wyjść na spacerek.
dzięki za życzenia a w jakim mieście byliście w zoo? my tez 2 tygodnie temu bylismy w zoo

ale mam lenia w pracy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:19   #4070
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agnusek stokrotka dobrze prawi... spróbuj uciec a ja cię dopadnę

Wczoraj powiedziałam do męża aby spełnił moje marzenie i zabrał nas do Zoo. Obiecał, ze to zrobi

Stary 2012-08-16, 11:22   #4071
Konto usunięte

Cytat:
Z tego co pamietam to jesteś niższa o 3cm także róznica niewielka..
Niby niewielka, ale jednak te kilogramy widać

Cytat:
tak
Zaraz zmieniam.

Cytat:
ja jestem tego samego zdania, ja poszłam się badać bo podejrzewałam bardziej wysoki poziom prolaktyny (bo leci mi czasami siara z sutków), a teraz po wykryciu pcos cieszę się, że stało się to tak szybko, bo po roku jakbym dopiero zaczęła szukać przyczyny to pewnie już depresje bym miała, a teraz ginka może szybciej mnie jakoś wspomóc. Poza tym mam koleżankę, która też czakała rok, dopiero po tym czasie robili badania i już minęło 2 lata a oni dalej się leczą i stwierdziła, że jakby wiedziała że tak będzie to od razu by poszła do lekarza
A ja czekałam rok i nie mam depresji I nie żałuję, że poczekałam, bo przynajmniej te początkowe nasze starania były "luźne" i nie czuliśmy presji, że już zaraz musi się udać. No i może dobrze się stało, że tak to się wszystko przeciągnęło, dzięki temu spokojnie skończyłam staż, nie musiałam go przerywać, a teraz mam awans w kieszeni i mogę sobie na przerwę pozwolić

Chociaż jak teraz czytam swoje stare posty, gdzie pisałam np. że staramy się JUŻ szósty cykl, to chce mi się śmiać... rzeczywiście jak człowiek się stara, to robi się niecierpliwy i wydaje mu się, że to tak się strasznie dłuży

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2012-08-16 o 11:25
Stary 2012-08-16, 11:22   #4072
201606201204
Konto usunięte

Pranie się robi, ja po prysznicu, włosy wysuszone, śniadanie zjedzone, pościel wywalona. Zaraz ogarnę trochę kurze i przejadę się z odkurzaczem.
Muszę do sklepu też skoczyć po kostkę, bo nie mam, a dziś chcę zrobić rolady wołowe.

Cytat:
Iza

Dodaja kurde.... że tez nie pomyślałam. Ostatnio w zoo byłam jak miałam 3 latka.
Koniecznie musisz to nadrobić.
Cytat:
Oj dziewczyny, co ja bym bez Was zrobiła??? Jesteście NAJLEPSZE i zawsze znajdziecie jakieś dobre słowo Dzięki

Ja już zaczęłam wysyłać cv i mam nadzieję, że szybko coś znajdę! Chyba, że tu w pracy na tyle się wyklaruje sytuacja, że nie będzie potrzeby zmian. Ale ja wolę być przezorna i nie czekać bezczynnie
Pewnie, że tak, na złe jak ma nastapić to lepiej nie czekac. Bedziesz spokojniejsza.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:25   #4073
ButterBear
Zakorzenienie

Agnusku, trzymam kciuki za pracę

Madziu, ja idę do zoo w sobotę z mężem i siostrzenicą Super

Kurcze,ale dziś 'nuda' w pracy. Nie dzieje się za wiele, szefa nie ma...więc nadrabiam blogowe zaległości, siedzę w necie i zastanawiam się co jeszcze muszę kupić i pożyczyć od Sis na wyjazd. Schudnąć już nie zdążę...szlag

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:27   #4074
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
To ile Emilka będzie już miała??

Bedziesz chciała wrócić na te 2 miesiące do pracy czy coś bierzesz wolnego aby wrócić dopiero od 1 września??
Będę chciała wrócić do pracy ok 20 czerwca, tak żeby mi staż nie przepadł i żebym nie musiala już robić świadectw i wszyskich rzeczy związanych z zakończzeniem roku szkolnego. Przez te klika dni tż się Emilką zajmie, a od 28 znów wakacje W czerwcu Emilka powinna mieć ok 8 miesięcy.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:27   #4075
Gucia0987
Zakorzenienie

mówię tylko cześć! i muszę uciekać do pracy.... nie wiem jak zdążę ze wszystkim do jutra!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:27   #4076
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Co do dzieci to one się zmieniają normalnie z dnia na dzień. Coraz fajniejsze się robią. Ja wolę Maję jak ma teraz te prawie 3 miesiące niż jak była od razu po porodzie.
No mnie też jakoś bardziej przekonują dzieciaczki kilkutygodniowe niż takie noworodki. Uff, myślałam, że to ze mną coś nie tak

Cytat:
Aaby cieszę się, że z Olkiem już dobrze! Piękne zdjęcie na Fb

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Aaby za cwiczenia

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Mistrzyni nadrabiania

Brzuszek będziesz miała my z Emilką już tu za Was trzymamy
Mów mi miszcz

Trzymajcie mocno! Tylko żeby taki był, to teraz muszę z 5kg na Madagaskar wysłać

Cytat:
Kochana, ale w Twoim przypadku to zupełnie co innego
Btw, tak ciągle piszecie o tym pcos... Czy żeby to stwierdzić, potrzebne są jakieś dodatkowe badania? Czy to np. wyszłoby na usg?

Cytat:
Aaby jestem z Ciebie dumna za ćwiczenia ! Dziś dołączam do Ciebie ! Zaraz zrobię ćwiczenia na brzuch i może pupę
Razem raźniej!

Cytat:
Ja jestem z Ciebie bardzo dumna Też dzisiaj będę ćwiczyła z Ewką
Ja chyba jutro - dziś bym ducha wyzionęła

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Jakoś mi się udaje
Btw, może pokażesz nam Oliverka?

Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924314]
Ja ważę tyle samo, a jestem jeszcze niższa. Poczułam się gruba [/QUOTE]
O matko, laski! To co ja mam powiedzieć? 160cm i prawie 59kg
Mówcie mi hipo

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:32   #4077
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
j
dzięki za życzenia a w jakim mieście byliście w zoo? my tez 2 tygodnie temu bylismy w zoo
Byliśmy w Chorzowie

Cytat:

Wczoraj powiedziałam do męża aby spełnił moje marzenie i zabrał nas do Zoo. Obiecał, ze to zrobi
Wypad do zoo miał być niespodzianką w zeszłą sobotę, jednak pogoda nie dopisała i tż się wygadał, że chciał mnie tam zabrać
Stary 2012-08-16, 11:33   #4078
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

aaby to ja też myślałam, ze ze mną jest coś nie tak. ja od początku mówiłam do męża "Niech Maja ma juz ze 3 miesiące i będzie super" Wolę to niż na początku tylko jadła i spała i sie w sufit patrzyła

Bika super plan

Butter zapomniałam napisać - feta w zupie z cukinii - rewelacja

Stary 2012-08-16, 11:33   #4079
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924794]Niby niewielka, ale jednak te kilogramy widać

Zaraz zmieniam.

A ja czekałam rok i nie mam depresji I nie żałuję, że poczekałam, bo przynajmniej te początkowe nasze starania były "luźne" i nie czuliśmy presji, że już zaraz musi się udać. No i może dobrze się stało, że tak to się wszystko przeciągnęło, dzięki temu spokojnie skończyłam staż, nie musiałam go przerywać, a teraz mam awans w kieszeni i mogę sobie na przerwę pozwolić

Chociaż jak teraz czytam swoje stare posty, gdzie pisałam np. że staramy się JUŻ szósty cykl, to chce mi się śmiać... rzeczywiście jak człowiek się stara, to robi się niecierpliwy i wydaje mu się, że to tak się strasznie dłuży [/QUOTE]
ty masz inne podejście, ja od razu zaczęłąm mieć presję na dziecko, nie podeszłam na luzie do starań, wiem, że tak być nie powinno ale nie umiem inaczej. Ułożyłam sobie plan kiedy zajdę, kiedy urodzę, kiedy do pracy wrócucę ale tak się nie da U ciebie idealnie się to złożyło z awansem, ja właśnie chciałam skończyć podyplomówkę, urodzić i iść do pracy i właśnie nie przerywać stażu rocznego

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Agnusku, trzymam kciuki za pracę

Madziu, ja idę do zoo w sobotę z mężem i siostrzenicą Super

Kurcze,ale dziś 'nuda' w pracy. Nie dzieje się za wiele, szefa nie ma...więc nadrabiam blogowe zaległości, siedzę w necie i zastanawiam się co jeszcze muszę kupić i pożyczyć od Sis na wyjazd. Schudnąć już nie zdążę...szlag
czyżbyś pracowałą w tej samej firmie co ja

Gucia0987 cześć na pewno zdążysz ze wszystkim i pujdziesz na zasłużony urlop

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-08-16 o 11:38
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-16, 11:37   #4080
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, ale w Twoim przypadku to zupełnie co innego
Btw, tak ciągle piszecie o tym pcos... Czy żeby to stwierdzić, potrzebne są jakieś dodatkowe badania? Czy to np. wyszłoby na usg?

U mnie to było tak, że bez tabletek anty czułam się koszmarnie. Często bóle głowy (potem już nawet silne migreny - byłam nawet u neurologa i tomograf robiłam bo mi lekarka rodzinna nie umiała uwierzyć, że to z hormonów - a że 7 lat temu miałam poważny wypadek samochodowy to myślała, że przez to), trądzik na twarzy (ale z kategorii koszmarnych - dwa razy w szpitalu na dermatologii) no i tycie. Byłam chyba u 2 czy 3 ginach z pytaniem co mi jest bo wiedziałam ze coś jest nie tak. I dopiero moja gin, która jest endokrynologiem od razu powiedziała, że to najprawdopodobniej pcos. Potwierdziło się to na usg (liczne pęcherzyki ułożone jakoś na obwodzie jajników czy coś takiego) no i badania hormonów (wysoki poziom androstedionu i testosteronu).

Teraz odpukać jest w miarę ok nie wiem chyba to kwestia stymulacji i luteiny.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości