|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Madzialenka mogłaś krzyczeć prędzej, podjechalibyśmy po Ciebie i Maję
![]() Aaby jestem z Ciebie dumna za ćwiczenia ! Dziś dołączam do Ciebie ! Zaraz zrobię ćwiczenia na brzuch i może pupę ![]() Agnusek cieszę się, że sesja się udała, a efekty z pewnością cudne! Onyks miłej podróży ! Blonde widzę, że masz w domu żywe sreberko Ja mam 4 siostrzeńców, obecnie to jeden z nich większy ode mnie, ale pamiętam jak byli mali, jak ich przewijałam, kąpałam i biegałam za nimi żeby czegoś nie zbroili. Dzieci tak szybko dorastają Super, że już spakowani i prawie gotowi do drogi ):
|
|
|
|
#4052 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Cytat:
Też dzisiaj będę ćwiczyła z Ewką Również miłego dnia ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak ![]() Idziemy zaraz na spacer, bo mi dom rozniesie Aa potem pojdzie spac a ja dokoncze pakowanie i sprzatanie lodowki
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4055 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Ty jak się czujesz po HSG? Już wszystko ok? Cytat:
Mam wpisać na listę? Cytat:
![]() Cytat:
Ech... ja niewiele mniej ważę, a dużo niższa jestem ![]() Cytat:
Zmienić imię na liście? |
|||||
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia na takie dlugie spacerki z Maja chodzicie? My to tylko na 2-3 godzinki i do domciu,bo malutki chce jesc. Czy karmisz gdzies na dworze?
Aaby jak ty nadrobilas tyle stron ??? Ja z ledwoscia posty z rana nadrabiam ![]() Bao to juz 34 Tydz. ? Ale zlecialo ![]() Malenstfo BLIZNIAKI ???!!! JAAAAA.... dopiero doczytalam, kurcze ale super, podwojne szczescie gratulacje ![]() ![]() ![]() Strong nasz Oliverek jak glodny to jezyczek wyciaga i zaczyna raczki ssac,no i wtedy trzeba szybko dac cyca, bo jak nie to strasznie szybko sie zaczyna denerwowac Potem pije strasznie lapczywie i sie krztusi, az czasem sie boje, ze cos mu sie stanie To taki maly glodomorek ![]() Wczoraj mielismy placzacy wieczor Oliverek strasznie plakal i nie dalo sie go uspokoic, po ok. 4 godzinach dopiero zasnal z wycienczenia. Moj biedny synus, nie wiedzialam co zrobic. Nie wygladalo to na bole brzuszka, tylko ze byl bardzo zmeczony, a nie umial zasnac. Dawalam mu cyca, to sie denerwowal, bo lapczywie pil i sie krztusil. Dajecie niemowlaczkom herbatki jakies koperkowe do picia??? Bo mama mi doradza ciagle, zebym mu dawala, a ja czytalam, ze dzieci karmione piersia sie nie dopaja niczym, ze piers im starcza
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Bika jak ci wychodzi macierzyński?? Kiedy byś wracała do pracy jakbyś urodziła w terminie??
Iza ![]() Bao wytrzymasz, ja trzymam kciuki. Dodaja kurde.... że tez nie pomyślałam. Ostatnio w zoo byłam jak miałam 3 latka. |
|
|
|
#4058 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki ![]() Ja już zaczęłam wysyłać cv i mam nadzieję, że szybko coś znajdę! Chyba, że tu w pracy na tyle się wyklaruje sytuacja, że nie będzie potrzeby zmian. Ale ja wolę być przezorna i nie czekać bezczynnie Na zdjęcia będę musiała troszkę poczekać, bo ma jeszcze sezon ślubny i tymi musi zająć się najpierw, niemniej jak tylko je dostanę, to wam pokaże ![]() Powiem wam, że takie pozowanie wcale do łatwych nie należy i wróciłam tak zmęczona jak nigdy
|
|
#4059 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jeśli dziewczyny lepiej się poczują, jak się przebadają, to niech to robią Cytat:
A ja mam sześcioro
|
||
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu pisałam o tym wczoraj, że zachodze a to do rodziców do pracy, do domu do babci i dokarmiam małą, posiedzimy troszkę u nich i dalej na dwór
Ja swojego czasu dawałam małej raz dziennie herbatke koperkową. Położna mi powiedziała, ze jak dobrze przybiera na wadze to można. U mnie też Maja kiedyś tak płakała bo nie mogła zasnąć i ze zmęczenia to było ok 4-5 tyg - wtedy był pierwszy skok rozwojowy.
|
|
|
|
#4061 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia jakoś ok 10 maja chyba musiałabym wrócić - ale jeszcze dokładnie mi to sekretarka obliczy.
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924039]Tomalinko, jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u lekarza i nie wiem, czy można
![]() A Ty jak się czujesz po HSG? Już wszystko ok? Ech... ja niewiele mniej ważę, a dużo niższa jestem ![]() [/QUOTE] Tak już się czuje dobrze, wczoraj miałam jeszcze plamienia. Ale dziś już wsio ok. A jak z owulką? Przepadł już ten cykl? Kiedy masz wizytę u lekarza? A co do wagi to ja waże 50kg przy 156cm. Także masakra
|
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924039]Tomalinko, jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u lekarza i nie wiem, czy można
![]() A Ty jak się czujesz po HSG? Już wszystko ok? Ale będziemy mieli Majek na wątku Mam wpisać na listę? Ok, może masz rację ![]() Oby wszystko się ułożyło w pracy Ech... ja niewiele mniej ważę, a dużo niższa jestem ![]() Będzie dobrze, Baobabku, odpoczywaj i dobrniecie jakoś do bezpiecznego terminu Zmienić imię na liście?[/QUOTE]zmień Cytat:
![]() Biedny maly...czasem tak własni emaluchy płaczą pieron wie o co ja dopajałam wodą nawet jak moje mleko mały jadł
|
|
#4064 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Owulacja na dniach pewnie, wczoraj był pozytywny test owulacyjny ![]() Ja ważę tyle samo, a jestem jeszcze niższa. Poczułam się gruba |
|
|
|
|
#4065 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924219]Tomalinko, u Ciebie jest inna sytuacja, bo wiedziałaś, że Twoje PCOS może Wam przeszkodzić w staraniach
[/QUOTE] No dokładnie o to mi chodziło |
|
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedziesz chciała wrócić na te 2 miesiące do pracy czy coś bierzesz wolnego aby wrócić dopiero od 1 września?? |
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924314]Dobrze, że już ok.
Owulacja na dniach pewnie, wczoraj był pozytywny test owulacyjny ![]() Ja ważę tyle samo, a jestem jeszcze niższa. Poczułam się gruba No to będziesz musiała jeszcze prowadzić listę co w następnym cyklu przyniesie Ci szczęście ![]() Z tego co pamietam to jesteś niższa o 3cm także róznica niewielka.. |
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924039]
Ale będziemy mieli Majek na wątku Mam wpisać na listę? [/QUOTE] tak
|
|
|
|
#4069 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i czekamy na efekty sesji![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mam lenia w pracy
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusek stokrotka dobrze prawi... spróbuj uciec a ja cię dopadnę
![]() Wczoraj powiedziałam do męża aby spełnił moje marzenie i zabrał nas do Zoo. Obiecał, ze to zrobi
|
|
|
|
#4071 | |
|
Konto usunięte
|
Niby niewielka, ale jednak te kilogramy widać
![]() Zaraz zmieniam. Cytat:
I nie żałuję, że poczekałam, bo przynajmniej te początkowe nasze starania były "luźne" i nie czuliśmy presji, że już zaraz musi się udać. No i może dobrze się stało, że tak to się wszystko przeciągnęło, dzięki temu spokojnie skończyłam staż, nie musiałam go przerywać, a teraz mam awans w kieszeni i mogę sobie na przerwę pozwolić ![]() Chociaż jak teraz czytam swoje stare posty, gdzie pisałam np. że staramy się JUŻ szósty cykl, to chce mi się śmiać... rzeczywiście jak człowiek się stara, to robi się niecierpliwy i wydaje mu się, że to tak się strasznie dłuży
Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2012-08-16 o 11:25 |
|
|
|
|
#4072 | ||
|
Konto usunięte
|
Pranie się robi, ja po prysznicu, włosy wysuszone, śniadanie zjedzone, pościel wywalona.
Zaraz ogarnę trochę kurze i przejadę się z odkurzaczem.Muszę do sklepu też skoczyć po kostkę, bo nie mam, a dziś chcę zrobić rolady wołowe. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Agnusku, trzymam kciuki za pracę
![]() Madziu, ja idę do zoo w sobotę z mężem i siostrzenicą Super ![]() Kurcze,ale dziś 'nuda' w pracy. Nie dzieje się za wiele, szefa nie ma...więc nadrabiam blogowe zaległości, siedzę w necie i zastanawiam się co jeszcze muszę kupić i pożyczyć od Sis na wyjazd. Schudnąć już nie zdążę...szlag |
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W czerwcu Emilka powinna mieć ok 8 miesięcy.
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
mówię tylko cześć!
i muszę uciekać do pracy.... nie wiem jak zdążę ze wszystkim do jutra!
|
#4076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymajcie mocno! Tylko żeby taki był, to teraz muszę z 5kg na Madagaskar wysłać Cytat:
Btw, tak ciągle piszecie o tym pcos... Czy żeby to stwierdzić, potrzebne są jakieś dodatkowe badania? Czy to np. wyszłoby na usg? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Btw, może pokażesz nam Oliverka? ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924314] Ja ważę tyle samo, a jestem jeszcze niższa. Poczułam się gruba O matko, laski! To co ja mam powiedzieć? 160cm i prawie 59kg ![]() Mówcie mi hipo
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
aaby to ja też myślałam, ze ze mną jest coś nie tak. ja od początku mówiłam do męża "Niech Maja ma juz ze 3 miesiące i będzie super" Wolę to niż na początku tylko jadła i spała i sie w sufit patrzyła
![]() Bika super plan Butter zapomniałam napisać - feta w zupie z cukinii - rewelacja
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35924794]Niby niewielka, ale jednak te kilogramy widać
![]() Zaraz zmieniam. A ja czekałam rok i nie mam depresji I nie żałuję, że poczekałam, bo przynajmniej te początkowe nasze starania były "luźne" i nie czuliśmy presji, że już zaraz musi się udać. No i może dobrze się stało, że tak to się wszystko przeciągnęło, dzięki temu spokojnie skończyłam staż, nie musiałam go przerywać, a teraz mam awans w kieszeni i mogę sobie na przerwę pozwolić ![]() Chociaż jak teraz czytam swoje stare posty, gdzie pisałam np. że staramy się JUŻ szósty cykl, to chce mi się śmiać... rzeczywiście jak człowiek się stara, to robi się niecierpliwy i wydaje mu się, że to tak się strasznie dłuży [/QUOTE]ty masz inne podejście, ja od razu zaczęłąm mieć presję na dziecko, nie podeszłam na luzie do starań, wiem, że tak być nie powinno ale nie umiem inaczej. Ułożyłam sobie plan kiedy zajdę, kiedy urodzę, kiedy do pracy wrócucę ale tak się nie da Cytat:
![]() Gucia0987 cześć na pewno zdążysz ze wszystkim i pujdziesz na zasłużony urlop
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2012-08-16 o 11:38 |
|
|
|
|
#4080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz odpukać jest w miarę ok nie wiem chyba to kwestia stymulacji i luteiny. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Ja mam 4 siostrzeńców, obecnie to jeden z nich większy ode mnie, ale pamiętam jak byli mali, jak ich przewijałam, kąpałam i biegałam za nimi żeby czegoś nie zbroili. Dzieci tak szybko dorastają
Super, że już spakowani i prawie gotowi do drogi ):

Też dzisiaj będę ćwiczyła z Ewką
4 chłopaków i 1 dziewuszka 

To taki maly glodomorek

Spróbowałabyś odejść