|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() |
#3452 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
![]() ![]()
![]() |
#3453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Identyko! ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
Siemka.
Nie próżnowałyście wczoraj wieczorem, dwie strony nadrabiania miałam. Milion pobudek w nocy, wstała o 6. Myślałam że ubiję gada (justyna ![]() Lili wiesz to chyba wynika ze zmęczenia. Mój tż jest podobny. Tzn my zazwyczaj w niedzielę gdzieś jedziemy poza dom, inaczej bym w łeb dostała. Ale....wiecznie marudzi, nie chce spacerować, głowa go boli, jęczy jak stara panna i ja zawsze czuje niedosyt i ten czas nie jest dobrze wykorzystany.A jak sara ma gorszy humor to tż sie już całkiem zniechęca. Brumek podaj linka do tych bramek co masz w salonie. Muszę zamontować, nie mogę wyjść z pokoju. Dzisiaj prawie zwaliła na siebie telewizor! Wyciąga wszystko z szuflad, kable, a najbardziej właśnie do tv ją ciągnie. Zresztą chyba nie ma już bezpiecznego miejsca, przed chwilą stała w łóżeczku i ciągnęła za firankę, zwaliła kwiatka z parapetu - łóżeczko musi tam stać, nie da się bardzo zrobić przemeblowania bo mały pokój i nie ustawny. Jedziemy z sarą do koleżanki na ploty po południu, zawsze to jakaś odskocznia ![]()
#3455 |
Wtajemniczenie
|
Jestem złłłaaaaaaa
![]() Pozabijam, pokroję, wrzucę do beczki i zakopię. TŻ mnie w k u r z a. Jest połowa miesiąca, mamy teraz dwa wesela i jego trzydziestkę, a on sobie wszedł na ambicję, że musi odkładać kasę (już! teraz!) i przelał na konto oszczędnościowe większość pieniędzy. Pytania? Brak ! A miałam dziś po sukienkę jechać, dobrze wiedział że nie mam w czym iść, dostałam od jego rodziców 200zł na urodziny i imieniny i miałam coś sobie kupić. Ale nie ! Po co, na co? Ryczeć mi się chce. Odmawiałam sobie tylu rzeczy żeby odłożyć na jakąś zakichaną wiertarkę, którą zawsze chciał mieć, a on mi tu taką manianę odstawia. Chyba mu jej nie dam ![]() Jeszcze mama dzwoni i mi mówi, że mi da na tą sukienkę. Jak się dowie, to dopiero się wkurzy. Dominik ma zapalenie jamy ustnej ![]() Wesele w sobotę. Mamy go zostawić u teściów i odebrać w poniedziałek bo to 400 km od domu. On marudzi, ja zła, TŻ jeszcze gorszy. Armagedon! Przepraszam za zaśmiecanie forum ![]()
#3456 |
Zadomowienie
|
Telik, Twoje posty są zawsze małym wyzwaniem- jakbym rebus rozwiązywała.
![]() Dzień mieliście pełen wrażeń ![]() Natka, to super że tak miło spędziliście czas z tatą/dziadkiem. Przykre, że tak cały czas żyjecie na odległość, to musi być trudne. A czym się tata zajmuje (jeśli to nie tajemnica ![]() Isia, Ewoludek uroczy i elegancki. ![]() ![]() Eve, ![]() Lili, może musisz tż powiedzieć, że brakuje Ci takich "wyjść do ludzi", wtedy zmieni swoje nastawienie? ![]() Podziwiam, że jesteście takie dobre dla tż i dajecie im dosypiać.(ja nie mam litości ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Zakorzenienie
|
Telik nie odpisałas mi jaki macie aparat
![]() ![]() Marzena i Ty mi napisz jaki macie model ![]() Jacieee no słaboooo tż się nie popisał, mógł za miesiąc się za oszczędzanie zabrać. Ale ![]()
![]() |
#3458 |
Zakorzenienie
|
Zakwasy mam na boczkach i plecach- tam gdzie żebra.
![]() Od kilku dni Radek budzi się około 3:30 w nocy i nie może zasną Wierci się, widać że chce spać ale nie może. To trwa około 30 minut, do godziny. Nie wiem co mu jest. Marzena też myślałam, żeby tż taki tort ze świnkami zrobić na urodziny ![]() Chyba będziemy musiały prosić Isię o szczegółowy przepis ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Jacieee tż chyba nie przemyślał sprawy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() WITAM czwartkowo ![]() Jutro przylatują moi rodzice ![]() ![]() ![]() Zaraz idę z Julą zamawiać ciasto i na drobne zakupki, a potem dołączy P. i na większe zakupy jedziemy. Miłego dnia.Pa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Wtajemniczenie
|
Jak ja zrobię TŻtowi tort na urodziny z wieeeelką świnią na środku to się nie pozbiera.
Lili no może i kryzys ![]() ![]() To mu powiedziałam, że jak tylko 1ego wpłyną wypłaty, to niech od razu przelewa na oszczędności, a my będziemy żyć energią z kosmosu, a Dominik na bank wyżebra coś u dziadków ![]()
#3461 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Tymcio sobie w nocy nosek do krwi rozdrapał i ma strupek na pół nosa ![]() Poza tym paskudny kurier nas obudził o 8.46 ![]() Cytat:
My mamy właśnie 8-elementowy. Tylko że jak już pisałam,u nas to jest rozciągnięte wzdłuż ściany, więc nam furtka się nie przydaje. O, tu jest chyba niezła okazja: http://tablica.pl/oferta/kojec-drewn...i-ID1qJJz.html Cytat:
![]() A Dominika strasznie szkoda, bo to okropnie bolesna choroba podobno ![]() Cytat:
![]() A jak Ci zostały barwniki, to zafarbuj mężowi ziemniaki do obiadu - to sie zdziwi ![]()
![]() |
#3462 |
Wtajemniczenie
|
![]() jestem, zyjemy....wiecej pozniej bo mi dziecko na nodze wisi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Witajcie na ojczystej ziemi ![]()
#3464 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To może oddaj wiertarkę, kup sukienkę, ubierz ją w dniu jego urodzin i powiedz, że wyglądasz tak zaje**ście jak wiertarka, którą miał dostać. ![]() Cytat:
![]() ![]() Uciekam na spotkanie z Blondynką i Brunem ![]() ![]() Aaaa, Patik my mamy Nikona D3000. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-08-16 o 10:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Zakorzenienie
|
Ależ się wkurzyłam. Promotorka jest bezczelna. Dzwoni do mnie z ryjem że do całości pracy (przez pomyłkę) wklejam jej rozdział który kiedyś poprawiała a ja jej wkleiłam tą wersję bez poprawek. I ona siedzi i to drugi raz poprawia bez potrzeby, że czas traci ble bel I tylko po to zadzwoniła! żeby mnie z☠☠☠ać!
![]()
#3466 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, ze wam sie wyjazd udal. Ale szkoda twojego taty. No i Domek to fajny chlopak. chcialam ci napisac, ale Mlody wlasnie wstal, wiec musze to przelozyc na wieczor ok? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a w kwestii klocków to my mamy takie: http://www.wader-zabawki.pl/Klocki-M...G_41560_2.html i polecam - są duże, nic nie włoży do buzi - łatwo się się je składa i rozdziela- w sam raz dla małych rączek które nie maja dużo siły - i jest ich 70sztuk - dla mnie w sam raz do zbierania - to mniejsze pudło z tej serii chyba 40 klocków może byc mało ![]() dostała je na urodziny od moich rodziców ![]() szczerze polecam - zabawki Wadera są naprawdę super solidne. Cytat:
Cytat:
ja po Ekonomii jestem z magistrem a powiem Ci że na poczatek na nic lepszego niż staż za 950zł m-cznie nie mam co liczyć - naprawde ciężko sie wbić na rynek pracy w wszędzie dają na początek minimum, szału nie ma i nie ma się co czarować, studia studiami ale każdy szuka jeszcze żeby taki absolwent miał doświadczenie pod kątem studiów a z tym bywa cięzko - ja mam o tyle dobrze że staż pon-pt 7-15 i przed 16 w domu ale "godziwych" zarobków na razie brak... Cytat:
![]() mnie na 1 MB też przycinają się filmiki.. super torcik i Ewcia jaka cudna ![]() Cytat:
ale ja to taki dzikus jestem że wole w domu niż gdzieś wychodzić. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i drugiego = zazdroszcze ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-08-16 o 11:43 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Patik a Ty jej tak nic, nic nie powiedziałaś? Ja wczoraj Radkowi chciałam kozy z nosa wyciągnąć gruszką i tak niefortunnie się wygiął, że mu ową gruszką rankę w nosie zrobiłam. Aż krew poszła ![]() Mamy dzisiaj 4 rocznicę ślubu ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
A przy tych ćwiczeniach to jakiś czort. Może ja mam nie ćwiczyć? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymajcie sie dzielnie... ![]() Cytat:
![]() Ciężko o przepis bo takie domowe zawsze robię na oko. mąka, trochę drożdży, ciepła woda, odrobina soli i łyżka oleju. zostawiam, żeby wyrosło, formuje kulki obtaczając delikatnie w mące, żeby sie nie kleiły, zostawiam chwile na blasze, żeby podrosły i do piekarnika ![]() Po wyjęciu rozkładam na desce i przykrywam wilgotną ścierką po inaczej byłyby kamienie ![]() ![]() Cytat:
![]() to jest przesliczne ![]() Natka achhhh... nic tylko pozazdrościć takiego wyjazdu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tż... chyba mu się na gołe dupsko ![]() Cytat:
![]() ![]() Lili nie wiem czemu ale jakoś po moim wczorajszym poście czułam, że coś takiego przeczytam ![]() Poza tym zgadzam się z niektórymi dziewczynami, dla mnie też przy dziecku nie ma święta. Skoro mała raczkuje i bawi się na podłodze to musze ją codziennie poodkurzać i zmyć, tym bardziej że w mieszkaniu mamy linoleum i codziennie wszystko na nim osiada ;/ Ogarnięcie domu, żeby móc sobie wieczorem usiąść spokojnie z tż i wtedy poświętować nie uważam za nie wiadomo jak ciężką pracę, mycie podłogi to nie remont z wiertarami ![]() ![]() Z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać ![]() ![]() Lila śpi, ja konczę kawę i lecę do pralni ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3470 |
Wtajemniczenie
|
Lili najlepszego z okazji rocznicy! Mnie tak wczoraj trafiał tnący się filmik, że poszukałam i ściągnęłam sobie na dysk, żebym mogła spokojnie ćwiczyć
![]() Jacieeeee ubij gada ![]() Patik patrz wyżej ![]()
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Beata ja wiem ze będzie ciężko, biorąc pod uwagę lublin. Ale może coś po znajomości da radę. Mamy znajomego, jest kierownikiem administracji osiedla. praca od 7-15 i w piątki do 13, wekendy wolne. Wiem, ze mają stanowiska od spraw zieleni itp - zgodnie z moim kierunkiem studiów. Łukasz ma z nim gadać.
Ja nie jestem świeżo po studiach. mam trochę doświadczenia, w bankowości(call center), pół roku w urzędzie, w biurze podróży 3 mce stażu, miesiąc w żaglu ( dokumentacja kredytowa), mały epizod w punkcie plusa,( tego nawet nie piszę), szkolenie 3 mczne na pracownika biura podróży. Nie ciśnie nas jakoś tragicznie że kasa potrzebna z drugiej pensji. I będe szukać aż coś sensownego znajdę. A co czas przyniesie to nie wiem. Bo chciałabym coś swojego- jakiś ciuchland np ![]()
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zmęczonych tż ![]() Mój też tak ma... dokładnie ten sam scenariusz: przychodzi wolna sobota czy niedziela więc ja mam głowę pełną pomysłów: zoo, basen, spacer, plac zabaw, zakupy itd itd.. a mój mąż co? "a możemy sobie tak po prostu w domu posiedzieć..?" Na jedno troche mi przykro bo siedze caly tydzien w domu, w kolko to samo, tez mam ochote wyjsc do ludzi, rozerwac się, spędzic fajnie czas w trójkę.. ale z drugiej strony rozumiem biednego chłopine.. wstaje codziennie rano dosyć wcześnie, ciężko pracuje... nie dziwię mu się że chce choć jeden dzień nie robić kompletnie nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Zakorzenienie
|
A gadzina nie chce spać i tylko odciągm ją od telewizora
![]() Lili zatkało mnie, potulnie powiedziałam ze zaraz wyślę poprawioną wersję. Dyskusja nic nie da, będzie mi robić pod górkę. Normalnie zimno mnie telepie.
#3474 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Beatko - kusicie tymi klockami. pewni za jakiś czas mu kupię ![]() Rozumiem, że nikt nie ma takiej osłony na kuchnię? ![]()
![]() |
#3475 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie, ale zastanawiam się nad kupnem... wczoraj debatowaliśmy o tym z tż.. Mam otwarta kuchnię z salonem i Lili non stop do mnie przychodzi jak gotuje, chce kręcić pokrętłami a najgorsze, że staje na palcach i próbuje złapać rzeczy stojące na blacie lub płycie.. tylko nie wiem czy lepiej samą osłonę czy taka bramkę jak Wy macie w mieszkaniu i "odgrodzić" całą kuchnię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie mam Brumku
![]()
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
Brumek ja nie mam, ale nie wygląda to "ładnie" Tymek dostaje do garnków na palniku i dlatego myślisz?
Lilii najlepszego z okazji rocznicy. ![]()
![]() |
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Może już nie tak długo jak mi się wydaje.... Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-16 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie, dziewczyny, Tymek już sięga paluszkami do tej płyty, a że mamy elektryczną, to duża powierzchnia się nagrzewa i już się może oparzyć. A za miesiąc-dwa to już całą łapką penie będzie dotykał
![]() No i tak jak Agula mam otwartą kuchnię, razem z salonem, więc nie da się jej zamknąć. Nie mówiąc o tym, ze od kilku dni ukochaną zabawką są te pokrętła ![]() A pytam, bo widziałam kilka rodzajów i zastanawaim się która kupić. Ale tylko ta, którą wkleiłam, ma jakieś opinie, więc choć nie jest za piękna, to chyba kupię. Była kiedyś w Ikei taka (ładniejsza), ale chyba wycofali...
#3480 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nooo odezwała się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba zbyt zmęczona jesteś ,żeby zasnąć i się zregenerować u nas pobudka o 6:30, tendencję zauważam: co dzień to wcześniej ... kiepsko to znoszę teraz młody odsypia a mnie szkoda czasu na spanie Natka super odpoczynek co?? nie mogłas mnie do walizki schować ?? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.