|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() Pokaż tort ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
Telik!!!
![]() |
#3422 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
W związku z urodzinami...bo nie wszstkie widziały
![]() Przepraszam,że tort "nie ostry" i wogóle nie mam zdjęc stołu-goscie przyjechali na 14 a nie tak jak zapraszalismy na 15-porozkładali prezenty na stole zanim zdązyłam zrobic zdjecia ![]() ![]() Ewa w namiotowej furze z dzisiaj z kumplem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Rozeznanie
|
i jeszcze jedno
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak napisałam wyżej....a jeszcze na dodatek zawiozłam babci zupy-tej cukiniowej i mnie zaczęła uświadamiać, jak powinnam inaczej zrobić....aż mi płakać chciało tak się wszystko nawarstwiło.....P. też mi dowalił odnośnie gotowania...normalnie do niczego jestem.... ![]() Cytat:
![]() A na jutro dużo siły ![]() Cytat:
![]() Ja zamówiłam brązowe z owieczką-teraz dla Julci, a potem dla Mateusza żeby też były, bo do końca one do mnie nie przemawiają i za dużo to w nich Julka nie będzie chodzić- przewaznie na boso, lub w skarpetkach z antypoślizgiem. Cytat:
![]() Isia super fotki, ta ostatnia taka dostojna ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-08-15 o 21:30 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotelika nie wybrałam jeszcze. Mam kilka typów, ale nie było kiedy pojechać i poprzymierzać się do nich. Cytat:
![]() I Ewa tak niesamowicie elegancka ![]()
![]() |
#3426 |
Rozeznanie
|
Z tż znależlismy jeszcze takie paputki:
http://allegro.pl/buty-adidas-disney...562812427.html We wrocławiu w Outlecie ten sam zestaw był za 79,90. Jeszcze jest wersja z kubusiem,tygryskiem. Nie wiedziałam czy wogóle bedzie chciała w takich chodzic i zamowiłam te polecane przez Was ale moze któras sie skusi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Eve dużo sił na jutro
![]() Brumek zawsze ząbki 4 wychodzą przed 3? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-15 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie drewniane tez mamy, ale one tylko syf robia totalny, lepsze to zaczepiane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się dzisiaj tak wkurzyłam na męża, że myślałam że mu oczy wydrapię. Poszliśmy do Kościoła i po mszy na festyn dożynkowy. Odbywał się na takim boisku ogrodzonym siatką. Stanęliśmy przy tej siatce i chwilkę patrzyliśmy. Później jak się występy dzieci zaczęły to weszłam z Radkiem do środka, bliżej żeby dzieciaki pooglądał jak śpiewają. Mąż został za siatką co już mi ciśnienie podniosło. Stałam z Radkiem parę minut i jak zaczął mi się wyrywać z rąk to poszłam do tż. Nie chciałam małego puścić żeby sobie dreptał bo ubrałam sobie dzisiaj takie spodnie, które mi z tyłka ciągle zjeżdżały, za dużo ludzi było żebym sobie ciągle podciągała ![]() ![]() Tż nie chciał wejść do środka, z grilla zaczęło na nas się kopcić więc zdecydowałam, że nie ma sensu tak stac i wyruszyliśmy do domu. Ja wściekła jak osa. ![]() A za chwilę mąż do mnie mówi że możemy się przecież wrócić. ![]() Radek nam przez drogę zasnął a my się kłóciliśmy. Żal mam straszny, bo całymi dniami jestem z Radkiem sama, mało kiedy ktoś do nas wpadnie czy my gdzieś pójdziemy to jak się trafia okazja iść do ludzi to tżtowi się nie chce. Dziękuję za uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Brumek moje dziecko klocków nie ustawia ale jak złapie linomag i sudokrem to ma zabawę 1 klasa, stawia jedno na drugie ,ściąga i tak w kółko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tort nie do pokazania, bo nie dekorowalam :P No i w sumie prawie zjedzony, wiec nie mam jak pstryknac zdjecia Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-08-15 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
A i jeszcze chciałam powiedzieć, że u nas to raczej nie bedzie problemów z usypianiem Radka i odstawieniem UU. W dzień praktycznie mogłabym mu już nie dawać, zaśnie we wózku. Wieczorem tż kładzie się z małym i bez marudzenia zasypia. Gorzej by było w nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam po łebkach
![]() Marzenko, nie jechałam z Dominikiem sama, przyjechał po nas mój tata ![]() ![]() Pieleszko, cieszę się, że stan Hani się nie pogarsza ![]() Eweve, fajnie że urodzinki Marysi udane. A jutrzejszy dzień musisz przetrwać ![]() Telik, maaaatko 5 km przebiegłaś ![]() ![]() Wszystkie zdjęcia dzieciaczków cudowne, te torty to takie piękne napiekłyście, że aż zazdroszczę i szkoda że sama nie spróbowałam upiec Dominowi na roczek ![]() Aniu, co to się dzieje? Może uzupełnij jakieś witaminy ![]() Co u mojego całuśnika Adasia? ![]() Brumku, jak teściowa? Stronczek, jak podróż? Youyou, faktycznie godziny pracy nieciekawe masz ![]() Oliweczko, nie możesz się denerwować ![]() Kajool super, że wróciłaś ![]() Co u nas: We Wiedniu było poprostu cudownie. W piątek przyjechał Tż, Domek nie odstępował go na krok, tak się stęsknił. Ja odpoczęłam, naładowałam akumulatory, rodzice bardzo się o to postarali ![]() Tydzień zleciał ot tak szybciutko. Dominik był bardzo zadowolony, nie wiedział gdzie parzyć , ludzie się nim zachwycali, wszystkim machał, buziaki puszczał, zaczepiał... Jak tylko podawałam obiad na stół to leciał do mojego taty, bo on je tylko z "dadą". Widziałam, że mój tata był bardzo szczęśliwy kiedy wracał z pracy a Dominik leciał szybciutko do niego żeby się przywitać i zaciągnąć do zabawy. Teraz kiedy dzwonię do niego to słychać, że mu tak smutno bez nas. Planujemy jeszcze we wrześniu się wybrać na jakiś weekend. We Wiedniu takie wyprzedaże, że wróciłam z jedną walizką rzeczy więcej ![]() Dominik już coraz więcej mówi, jest przekochany. Straszna tulipa się z niego zrobiła. Podbiega do mnie, wyciąga rączki, ja wtedy muszę się schylić a on mnie wtedy mocno przytula i idzie dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Wtajemniczenie
|
Lili filmiki tez mi się nie ładują
![]() ![]() eee na temat religii nie ma co debatować ![]() Isia tort rewelacyjny! Oliweczko a ja dzisiaj zepsułam placki z cukinii (jak to Cię pocieszy) ![]() ![]()
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Brumku, czytając Wasze przeboje na wyjeździe nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać
![]() ![]() Isia, tort śliczny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to jestem furiatka. I do końca dnia nam minęło tak, że ja w jednym pokoju on w drugim. Jutro idzie do pracy ![]() I chyba tak do końca nie rozumie, ponieważ on cały tydzień pracuje, jest zmęczony i właśnie by sobie chciał w domu w spokoju odpocząć, jego nigdzie nie ciągnie.--> tak ja sobie myślę, nigdy tego na głos nie powiedział. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Prawie zawsze. Jak to w naturze - są wyjątki, ale najczęściej tak.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3442 |
Zakorzenienie
|
Isia, fajny ten namiocik
![]() ![]() Lili, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak słysze od męża, że np. dziś sobota, wolne i on w związku z tym sobie chce dłużej pospać czy co tam innego, to mam ochotę go zabić ![]() Cytat:
![]() 2. Dziękuję, bardzo dobrze ![]() 3. Wakacje marzeń i dziecko marzeń :lovE: Pięknie o nim piszesz ![]() A Domek rozwija sie jak burza nie tylko fizycznie i ruchowo, ale i psychicznie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3445 | |||||
Wtajemniczenie
|
Pieleszko wspaniale wieści , gratuluje ci tak dzielnej córeczki
![]() ![]() Cytat:
Teraz nie dość ze dorpeda to Jeszce naśladowania pozytywna energia Cytat:
Tez sie zastanawiam czy zrobić taki A barwnik faktycznie polecam używam ich od kilku miesięcy Ostatnio zamówiłem zielony i blekitny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z wózkiem tez biegam ale max 1,5-2 km Fajnie ze tak miło spedziliscie czas z tata A zdjęcia Domka jak zwykle pozwalające ![]() Ufff nadrobilam U nas ostatnio zabiegane dni Ale tak pozytywnie dziś spędziliśmy dzień u znajomych na działce grillujac, grając w tenisa( w moim wydaniu 3 odbicia na 100 podań ![]() A potem wybraliśmy sie na basen Johny zasnął umeczony ![]() Aha dziewczyny cwiczace- osobiście polecam cwiczenia Ewy chodakowskiej na wizazu jest wątek z informacjami
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Rób!!! Będą nasze chłopaki mieć takie same torty ![]() ![]() 3. Ale z Was wulkany energii. I tak zdrowo żyjecie, że tylko podziwiać ![]() Pytanie: czy któraś z Was ma osłonę na płytę kuchenną?
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Jechaliśmy tam prawie 6 h, a wracaliśmy tylko 4... 2. To się bardzo cieszę ![]() ![]() 3. Widać było, że tata był naprawdę szczęśliwy. Jak tylko spotykał jakiegoś kolegę to tak dumnie mówił, że to jego wnuk. Pomimo tego, że wstawał o 5 rano, a wracał z pracy o 18 to nie było żadnego odpoczynku, bo odrazu gdzieś nas zabierał, do późnego wieczora bawił się z Domkiem. A jaki był dumny kiedy nauczył Dominika mówić "cześć" ![]() Siostra mówiła, że jak wyjechaliśmy, mój tata do niej zadzwonił i tak pięknie opowiadał co robił z Dominikiem, w ogóle o nim cały czas mówił. Mówiła, że było słychać po głosie, że teraz mu smutno i tak pusto w domu bez nas ![]() Mój tata stara się przyjeżdżać co dwa tygodnie, przyjeżdża późnym wieczorem w piątek a wraca już w niedzielę popołudniu ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-08-15 o 22:21 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieraz z mężem śmialiśmy się, że jak będziemy już długo po ślubie to on będzie przychodził zmęczony z pracy, będzie chciał w spokoju odpocząć a ja po cały dniu spędzonym w domu i czekaniu na niego będę chciała gdzieś wyjść, coś z nim razem zrobić. Długo nie trzeba było czekać ![]() Chociaż muszę przyznać, że to nie jest tak zawsze. Muszę tżta trochę obronić ![]() Dużo mi pomaga i często zabiera małego na spacer żebym sobie w tym czasie odpoczęła. (mój odpoczynek polega na sprzątaniu bądź gotowaniu). W domu też dużo robi. Tylko dzisiaj mnie zawiódł na całej linii ![]() Natka super, że się urlop we Wiedniu udał. Widziałam zdjęcia na fb. Cudni jesteście. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-15 o 22:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze wstyd mi za te analfebetyczne posty
![]() Brumciu mój zawsze w weekend i wolne dni musi dłużej pospać. Akurat mu na to pozwalam. Ale czasami mam focha bo ja zawsze rano tak samo jak wstaje - idę do pracy a nawet kiedy nie pracowałam to zajmowałam sie od rana Jasiem. A z tym naszym zdrowym trybem życia- właśnie na ławie leżą nachosy ![]()
#3450 |
Wtajemniczenie
|
Skończyłam ćwiczyć
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.