|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28
Co do czasu na blogoslawienstwa i inne to ja tez przesadzilam:
PLAN BYL TAKI o 13:30 blogoslawienstwo mial miec TZ o 13:50 mial do mnie wyjechac ok. 14:10 mial byc u mnie (jedzie sie ok. 8-9 min. + bramy) ok. 14:30 mielismy wyjechac do kosciola w efekcie bylo tak: o 13:30 TZ zaczal blogoslawienstwo o 13:33 skonczyl blogoslawienstwo o 13:40 wyjechal do mnie o 13:50 byl juz u mnie (czyli o 20 min za wczesnie!!!) przeciagalismy ok. 20 min. nie wiedzac co ze soba zrobic ok. 14:15 zaczelismy blogoslawienstwo o 14:18 skonczylismy i do kosciola przyjechalismy na 14:30 co rowniez bylo duzo za wczesnie, ja biegalam pod kosciolem rozmawiajac i witajac sie z goscmi (w tym upale ) i juz czulam ze mnie buty obcieraja slub byl o 15 A co do gosci to z jednym kolega TZ widzial sie w piatek wieczorem i nawet pozegnal sie ten kolega z nim slowami "to do jutra" I nie przyszedl i co wiecej nawet nie wyjasnil Ogolnie to pomimo obdzwonienia wszystkich nie przyszlo z pewnych i zaplaconych osob jeszcze 8
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też było troche gości ale wszystkich nie witałam tylko najbliższych
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
3 minuty na blogoslawienstwo
![]() to faktycznie moje 30 to przegiecie ![]() A powiedzcie wlasnie jak to u Was jest. TZ przyjeżdża tylko z rodzicami do Was czy jeszcze z rodzenstwem lub blizsza rodzina? I jak to odbywa sie dalej jesli nie macie drużby albo kogos takiego. Ot tak przyjeżdża i wchodzi do domu? czy moze wychodzicie po niego? Jest prowadzony przez kogos moze?
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki mam buty na ślub!! mojej bratowej bo od zewnątrz są ze skóry to nie haratnete ani
gościu dał mi zelową wkładkę pod palce zapiętkę i siedza jak ulał spód jest zdarty ale mówi, zebym o tym nie myślała, bo pod kiecą nic nie widać. I tak kupilam biały lakier do paznokci:P:P A co do mich za 170 to powiedzial, że szok jaki chłam;/;/ że wybielić ich nie ma szans drugi tylko przyżółcić ale jak przyżółcic??;/ on mowi ze on nie bedzie tego robil bo mi bardziej spasci. do tych bratowej jeszcze może dac paseczek a te moje chłamstwo wezmę na sesje i po sprawie.
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do rodziny to CI nie powiem u nas było tak prowadziła go moja przyjaciółka i dziewczyna świadka (były cały czas u niego w domu) przyjechały razem z nim autem. TŻ przyszedł na górę (mieszkam w bloku) ktoś... nie wiem kto otworzył mu drzwi ja stałam zaraz w korytarzu.. no i buzi buzi on mi dał bukeit ja mu przyczepiłam butonierkę i potem przywitałam się z dziewczynami chrzesnymi TŻ świadkiem i poszliśmy na błogosławieństwo ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- i potem jeszcze mieliśmy czas na foty nagranie jak mi TŻ zakładał podwiązke
|
|
#3697 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do błogosławieństwa, to ja sobie właśnie tak to wyobrażałam. tylko rodzice, szybko i po bólu. A tu moja mamuśka wymyśliła, że przecież zawsze rodzina przyjeżdża no i jak to tak. A na dodatek nie mamy grajków pod dom i to kolejny powód do awantury. "No bo jak to tak, a kto zagra "ojcowski dom" (albo "serdeczna matko" - nie pamiętam o której pieśni mówiła)?" I wymyśliła, że trębaczy załatwi - na moje nieszczęście to sąsiedzi, którzy dobrze nas znają i wiem, że ona jest gotowa do nich pójść. Jeszcze jedyna nadzieja w mojej siostrze, że jej przemówi do rozsądku. Cytat:
|
|
#3698 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka Lachoniki
![]() dzisiaj mam wooolne ![]() ![]() nadrobicie ![]() ![]() Cytat:
Pogadacie i bedzie dobrze![]() Cytat:
a jest taaaki pyszny![]() Cytat:
u mnie akurat wszystko bylo idealnie. O 10.30 fryzier, na 12 wrocilam do domu i byla juz makijazystka, o 14 przyjechal foto to porobil mi i mojej rodzince fotki, zaczelam sie ubierac, znowu fotki, bylo mega zabawnie, o 14.50 przyjechal juz TZ! mial byc po 15:P blogoslawienstwo trwalo z 4 minuty i wtedy wlsciwie mielismy duzo czasu wiec dalej foty i o 15.30 wyjechalismy juz do kosciola.. a ze padalo to poszlismy do ksiedza pogadac co i jak, o 16 msza
|
|||
|
|
|
#3699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To z pierwszej części jak Mort piszczy tak niewinnie kooocham Morta
|
|
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ja to jeszcze mam tak wszystko nie doprcowane...;/;/ ale ile osób nam nie potwierdzila;/;/ech;/ poczekam do po 22 sierpnia i bede dzwonic
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest taki zwyczaj, że załatwia się gościom dowóz. Zwykle znajomi młodych jeżdżą autami i zwożą gości, dlatego czasami to wygląda tak, że zwożą ich właśnie do PMki i potem autokar spod domu zabiera wszystkich pod kościół. U nas były 3 małe busiki i zawiozły gości prosto do kościoła, do mnie przyjechał TŻ z rodzicami i siostrą-świadkową. TŻ po prostu wszedł do domu, drzwi otworzył mu mój tata:P Tutaj to wyszło zupełnie naturalnie, bez żadnych wcześniejszych obmyśleń z tym, ze my nie mieliśmy żadnych wykupin itp/itd
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2012-08-16 o 12:38 |
|
|
|
|
#3702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cos w stylu przyspiewek kroczek do przodu, jeszcze jeden i mozecie dac sobie buzi. A ja wlasnie chce wyjsc usciskac TZ, przypiac mu butonierke i zabrac na blogoslawienstwo... Tylko ciezko czasem przelamac zwyczaje jesli nie wie sie jak inaczej moze to wygladac i jak sprawdzi sie to w praktyce.. Orkiestra zapewne przyjedzie do nas.. nie mam nic przeciwko. niech sobie graja/spiewaja co juz tylko chca.. stad pytanie jak u innych wygladal ten caly przyjazd TZ
|
|
#3703 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wszystko trwało dużo szybciej i do kościoła mogliśmy jechać 35 minut wcześniej ![]() U nas z zapłaconych gości nie przyszło 4 osoby opowiadałam Wam o koleżance ze studiów która w czwartek ze mną rozmawiała jak to będzie super itp a na koniec nie przyszła, a smsa przeprosinowego wysłała mi tydzień po weselu Melody u mnie było tak: moje druhny i świadkowa były u mnie już o 14.30. malowała je jeszcze makijazystka, poprawiały się itp. o 15.15 przyjechał szwagier TŻta autem którym mieliśmy jechać do slubu po nie. One były u Monża na błogosławieństwie, a o 15.30 przyjechali drużbowie, tzn drużba i świadek bo drugim drużbą był mój brat (ja w tym czasie jadłam na stojąco w mejkapie i welonie rosół- jest super ujęcie tego ). Jak już wspomniałam Mężul dotarł do mnie jakoś o 15.50 wyszłam na zewnątrz gdzie już było trochę gości tzn siostry mamy, rodzice mojej przyjaciółki i Nasi przyjaciele, zeszłam po schodach uradowana od ucha do ucha, przypięłam butonierkę, pozachwycałam się bukietem i weszliśmy do domu i na Naszym błogosławieństwie byli:rodzice, dziadkowie, rodzeństwo, drużbowie, świadkowie i tyle. Błogosławieństwo wyglądało tak: moja mama wzięła mirt i błogosławie Wam na nową drogę życia i w ryk, dała nam krzyż do pocałowania. mój tata to samo. matka Męża coś tam klekotała o słowach św. Alberta, dziadek Męża też pobłogosławił podstawił krzyżyk, potem podeszli moi dziadkowie i tyle. Całość trwała nie więcej jak 5 minut, a to i tak na wyrost. A wczoraj dzwoni do mnie moja znajoma i pyta czy wszystko ok ![]() ja pytam: ale w jakim sensie? Pamiętacie że mieliśmy ceremonię zaślubin bez mszy? W sumie wyglądało identycznie jak msza, tylko po ojcze Nasz od razu się klękało, było tylko 1 czytanie i po nim zaraz kazanie. Goście w ogóle się nie kapnęli. Chciałam tak dlatego, że ja w kościele źle się czuje i od razu mi jest duszno i słabo, zwłaszcza jak siedzę przed samym ołtarzem. No więc pytam o co chodzi, a ta koleżanka mi mówi (a ona mieszka w miejscowości TŻta) że jej babcia (tez z innej miejscowości) mówiła że miałam jakąś specjalną mszę bo jestem bardzo chora Ponoć ksiądz Nasz który Nam udzielał ślubu opowiadał do jakiejś kobiety że mamy samą ceremonię zaślubin bo ja jestem taka biedna schorowana, że jemu jest mnie tak strasznie żal, bo mam tak strasznie chory kręgosłup i nie dałabym rady wysiedzieć w kościele a rewelacja poszła dalej i doszła już do drugiej miejscowości przez babcie babci kolezanki kuzynkę
Edytowane przez a u d r e y Czas edycji: 2012-08-16 o 12:47 |
|||
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co?? ja to mam wrazenie że przy wos jakiś tępok jestem bo wy takie dopracowane....
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy robicie to przed domem,czy juz w domu. ja pitole audrey, zeby na kazaniach w innych miejscowosciach o Tobie przypadkiem nie mowili ![]() Ale jak juz do emerytowanych babc plota doszla to pojdzie dalej w tempie ekspraesowym chory kregoslup
|
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam robić sobie takie rozpiski, listy itp. Przed jakimś wyjazdem dłuższym też tak mam ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3709 | ||||
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
Piękna! Cytat:
Cytat:
Chyba Najdłuższa relacja jaką kiedykolwiek czytałam! Dziękuję Cytat:
Cytat:
Dziękuję A tak w ogóle to dzięki Wam trochę mi się humor poprawił... bo jakoś kiepsko z nim u mnie, wczoraj pierwszy raz po ślubie pokłóciłam się ze swoim mężem i normalnie nerwa mam do teraz, mimo że M starał się jakoś załagodzić sytuacje ![]() A do tego wszystkiego dusi mnie strasznie i chyba mnie do jutra wyłoży na dobre
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nastepnie weszlismy do domu na blogoslawienstwo, kto chcial to wszedl popatrzec, kto nie to zostal w ogrodzie
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak będzie pięknie
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
TVN przyjechał i będą coś kręcić w sklepie
![]() Przez te ostatnie dni tak się ochłodziło w naszym mieszkaniu, że nawet pod kołdrą mi zimno. No masakra jakaś. Musiałam wygrzebać jakąś piżamkę z szafy, a śpię nago zawsze
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś dostałam okres i umieram. Tak się źle czuje, że nie mam siły jechać do rodzinnego miasta a muszę jak nie dziś to z rana :/ |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
ja musiałam jakoś rozplanować makijaż wykonywany przez czarną kawę, żeby móc zapisac sie do fryzjera. I wyszło mi tak: ja do fryzjera na 10:30, od 13:30 makijaż, pierwsza do makijażu siądzie moja mama na 11:30, a później pójdzie do fryzjera, po mojej mamie świadkowa, a czy będzie się czesać przed czy po to niech sobie już sama decyduje, i po mnie jeszcze jedna siostra cioteczna. Natomiast nie wiem jak załatwić cos takiego, że by wiadomo, było nagrane wszystko u TŻ, jego droga do mnie i jakieś moje "ostatnie przygotowania" wpięcie welonu, podwiązka, buty, biżuteria. Przecież nie przyjadą jednocześnie i TŻ nie będzie na mnie czekał na korytarzu
Myślałam, żeby może w tym czasie bukiety odebrał, ale ja mam slub o 16. To pewnie o 15 będzie wyjeżdzał do mnie, może spanikuje i troche wcześniej, bo 20 km przez wiecznie zakorkowane miasto będzie musiał jechać. A, że kwiaciarnia do 14 to nic z tego...
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś to sobie przystaną gdzieś na chwilkę.---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Aaa zapomniałam Wam powiedzieć, że mój brat chce mieć BORDOWY garnitur na swoim ślubie w przyszłym roku Jeszcze dodatkowo mocno zdobiony kryształkami na tych "klapkach"
|
|
#3718 |
|
Rozeznanie
|
hej Kochane
Tyle mnie tu nie było-tzn.nic nie pisałam, ale starłam się Was czytać jak była tylko taka możliwość..(u mnie remont był, potem brak netu tak jakoś wyszło..) A więc do ślubu 9 dni ...stresu póki co niema Dzisiaj spotkanie z dj- ustalamy co i jak, wiec mam do Was prośbę jakie miałyście piosenki do rzucania krawatem i welonem? ![]() W poniedziałek przymiarka sukni, i jeśli będzie ok to wtorek środa odbiór..a boję się bardzo po tym co pisała tenebroska-bo ta sama babka nam szyje..mam nadzieje, że u mnie nie będzie takich akcji.. a po za tym to chyba wszystko już mamy, tylko Tż musi kupić buty i krawat.. I jeszcze jedno pytanko kiedy płaciliście księdzu za ślub???(i czy oddzielnie organiście-organistce?czy już ksiądz im płacił z tego co Wy daliście?)
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
Pokazałabym Wam, ale nie wiem jak go znaleźć. Gdzieś w Anglii takie cudo wypatrzył
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

(czyli o 20 min za wczesnie!!!)

co ma wesele przed nami i jej kolor przewodni to amarantowy..

Zaczęliśmy się kochać, powiedziałam, że chce z zabezpieczeniem i TŻ zrobił mi awanturę, że kariera ważniejsza niż dziecko i rodzina