Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 19:29   #1291
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

witajcie...
moge sie dolaczyc u mnie 5 tydzien 4 dzien wedlug @
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 19:31   #1292
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Wróciłam od dr, z kijanką wszystko ok, szyjka ok, nic złego się nie dzieje, serducho bije, na razie mam nic nie robić i następna wizyta za 3 tyg. A jutro zaczynam 8

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
witajcie...
Eluśka! no w końcu
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 19:57   #1293
Dragusia88
Zakorzenienie

wow ale sie rozpisałyście fajnie
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Hej, mogę się przyłączyć?

Mam 31 lat, to moja druga ciąża - w pierwszą zaszłam w Boże Narodzenie, niestety 15.01.2012 ludzik się odmeldował - miałam straszny krwotok, wizyta u ginekologa to była masakra - byłam u faceta kilkanaście razy wcześniej, jak mnie powitał tekstem - aaaaa pani do kontroli po porodzie? - to myślałam że mu dam w łeb

generalnie hopla dostaję. Dziś od rana leżę w łóżku, bo źle się czuję i przeczytałam cały wasz wątek - mimo obaw tyle tu optymizmu, aż się zastanawiałam czy pisać, bo po co psuć tą atmosferę.... Chyba tu nie pasuję.... Chyba tylko terminem, bo wychodzi mi na połowę kwietnia....

Generalnie nie wierzę że się uda.... I chyba też tęsknię za tym dzieckiem którego już nie ma...
witamy i gratulujemy ale musze dołaczyc do dziewczyn i użyć moje ulubionego emota
hehe przykro mi ale Ci się nalezy.
takie głupie gadanie mysli i jeszcze te filmik? koszmar! tak nie można!
jak już chyba zauważyłaś wiele z nas przeżyło poronienie a teraz znowu jest w ciązy i wszystko gra. ja też jestem po poronieniu , było rok temu a teraz co mój maluszek fika koziołki i w poniedzialek miał już 4,5 cm!
tż niech cie wspiera a ty mysl pozytywnie! a co do mowienia rodzinie to zalezy jaka ta twoja rodzina jest, ja powiedzialam i za pierwszym i drugim razem od siostry meza uslyszalam takie rzeczy że brak słów, no ale jak to sie mówi rodziny sie nie wybiera. może twoja mama cie akurat wesprze i odpedzi zle mysli? i glowa do gory bo bedzie znowu lanie hehe
Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
nie nakręcaj sie na najgorsze. W psychologii jest samospełniające sie propoctwo.
tak z ciekawosci masz cos z psychologia wspólnego?
Cytat:
Sorry, nie denerwuj się....
Szkoda że następna wizyta dopiero 4 września.... Byłabym spokojniejsza mając usg codziennie
chodzisz prywatnie? nfz? nie mozesz isc miedzy ostatnia wizyta a 4 wrzesnia? dla spokoju ducha?
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Chcialam sie tylko przywitac i dac znac, ze u nas wszystko dobrze

i dziekuje za slowa wsparcia
Moj maz chyba stara sie w ten sposob bronic przed rozczarowaniem, w razie gdyby sie nie powiodlo i na razie blokuje informacje dotyczace ciazy byle do 12 tygodnia
no i jak dobrze to dobrze

Cytat:
Wróciłam od dr, z kijanką wszystko ok, szyjka ok, nic złego się nie dzieje, serducho bije, na razie mam nic nie robić i następna wizyta za 3 tyg. A jutro zaczynam 8
super
Cytat:
witajcie...
no witamy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 20:03   #1294
ania4891
Zadomowienie

Ale dużo piszecie

Mam na imię Ania i termin porodu na 5 marca choć mam nadzieję, że i tym razem urodzę 2 tygodnie przed terminem

Wizytę mam dopiero 29 sierpnia. W międzyczasie w tę niedzielę jedziemy nad morze. Troszkę się obawiam tej długiej jazdy samochodem

Niestety i mnie dopadły (w przeciwieństwie do poprzedniej ciąży) okropne mdłości i wymioty. Ale teraz już wiem, że pojawiają się zawsze po wędlinach i mięsie, więc staram się w ogóle nie jeść mięsnych potraw
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 20:04   #1295
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
no to super, że z Maleństwem wszystko dobrze
Cytat:
witajcie...
witaj eluśla. Milo Cię tu widzieć
Stary 2012-08-16, 20:06   #1296
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

tak z ciekawosci masz cos z psychologia wspólnego?
zawodowo nie

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:

i niech każda przynosi tylko takie wiadomości
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 20:36   #1297
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Ale dużo piszecie

Mam na imię Ania i termin porodu na 5 marca choć mam nadzieję, że i tym razem urodzę 2 tygodnie przed terminem

Wizytę mam dopiero 29 sierpnia. W międzyczasie w tę niedzielę jedziemy nad morze. Troszkę się obawiam tej długiej jazdy samochodem

Niestety i mnie dopadły (w przeciwieństwie do poprzedniej ciąży) okropne mdłości i wymioty. Ale teraz już wiem, że pojawiają się zawsze po wędlinach i mięsie, więc staram się w ogóle nie jeść mięsnych potraw
to tak jak ja 5 marca
a masz juz córkę czy syna? ja też za miesem i wędliną nie bardzo ;p
Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
zawodowo nie
a jak

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 20:43   #1298
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
to tak jak ja 5 marca
a masz juz córkę czy syna? ja też za miesem i wędliną nie bardzo ;p
Mamy już córkę - majóweczkę

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2012-08-16 o 20:46
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 21:13   #1299
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
witaj

hmmm... pierwsze słyszę o tym soku. A ja ostatnio bez soku pomarańczowego nie mogę się obejść

a nie możesz pójść na zwolnienie? Jaką masz pracę? Ja nadgodzin bym nie robiła

ja planuję się umówić na 31.08

no to będziemy miały wizytę tego samego dnia

śliczności

a ja załączam zdjęcie naszej Fasolki na początku 9 tygodnia oraz zdjęcie brzuszka z połowy 9 tygodnia

Mokka super maluszek i brzuszek

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Diana220 Pokaż wiadomość
Ale juz duzy tez bym juz takiego chciala zobaczyc

Kurcze, a ja ostatnio czuje sie zadziwiajaco dobrze( nie zebym nażekała:P) Ale brzuch juz mnie praktycznie nie boli, czasem cos zakuje. Spac mi sie tylko chce barrdziej tak jak od poczatku ciazy, no i piersi mnie troche bola, ale juz mniej niz wczesniej. W sumie to chyba dobrze, ale juz sie zastatnwaiam czy na pewno jest wszystko ok, jakies mam schizy.. Ale na szczescie za tydzien ide do gin wiec pewnie wszystko sie dowiem

Spokojnie ja miałam mdłości do 10 tyg., żadnego bólu piersi a maluszek rozwija się bardzo dobrze więc nie ma się co schizować wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ja zawsze myslałam że jak będę mieć syka to będzie właśnie Kubuś bo mi się imie podoba ale teraz gdzie się nie obejrzeć same Jakuby no sama nie wiem czy jakby co to się zdecyduję na to imię

A powiedzcie macie już jakieś plany apropo imion? że jak dzieczynka to tak a jak chłopiec to tak
u mnie mąż mówi że ja wybierałam imię dla Julki to teraz on wybiera i jak będzie chlopak to będzie Karol hehe ale pewnie będziey to negocjować a dla dziewczynki mi się Asia podoba

My z Tż chcemy mieć Leonka dla dziewczynki jeszcze nie ale może Laura, Lenka, Pola

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A ja odebrałam właśnie wyniki tej tarczycy i TSH wyszło mi jeszcze niższe, natomiast te pozostałe f3 i f4 w normie- napisałąm juz sms-a lekarce, zobaczymy co dalej...

Ja się chyba tez spytam następnym razem czy mogę wejść z ogonem

Pisałam do Pani endokrynolog i podałam wyniki, odpisała, ze skoro f3 i f4 sa w normie to znaczy, że ciąza mi fizjologicznie obniżyla wyniki i sie nie przejmować...Uspokoiła mnie Złota kobita
Cieszę się, że wyniki są ok

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ja też się obawiam, ze u mnie mdłości zaczna się wtedy, kiedy u innych dziewczyn już się kończą Jestem w 9 tygodniu i od paru dni takie lakkie zamulanie w żolądku mi się zaczęło. Jak nie zjem co 2-3 godziny, to czuję sięs strasznie. I jak tu nie przytyć przesadnie w ciąży?

maleństwo wlicza sie na pewno. Ale sądzę, że partner też się wlicza, choć nie macie ślubu... w końcu sama sobie dziecka nie zmajstrowałaś

no własnie ja się co wizytę biję z myślami czy tżta brać ze sobą. Ale on mi mówi, że jak mam się czuć nieswojo, to bez sensu i że on poczeka i pójdzie ze mną jak juz usg będzie przez brzuch... Sama nie wiem... A powiedzcie mi czy na usg prenatalne jest juz przez brzuch? Czy jeszcze dopochwowo? Jak miały te mamusie, które już sa po?

myślę, że bardzo dobrze zrobiłas. Jak już płacic 150zł, to dobrzez by bylo zobaczyć już serduszko Bo jakbyś teraz poszla to lekarz mogłby stwierdzić, że cos tam może jest ale nie jest pewien... a za taka info płacić 150 zl to bez sensu

my też za bardzo nie myślimy, dopoki płeć nie jest znana... Po co się sprzeczać np. o imię dla dziewczynki, jesli okaże się chłopak Czasem tylko jak jakies imie gdzieś przypadkowo usłyszymy lub przeczytamy to pytamy się wtedy nawzajem co drugie o tym myśli. I zawyczaj mi nie pasuje propozycja Tżta, a Tżtomi moja
Tak więc myślę, że wybór imienia to będzie masakra
Mokka tak badania prenatalne są już przez brzuszek jak będziesz miała szczęście to i na tych badaniach lekarz określi płeć niestety moje maleństwo nie było na tyle uprzejme żeby się pokazać

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-16, 21:18   #1300
iwonaZ82
Przyczajenie

Cytat:
Wow jestem w szoku ja to się szybko wszystko zmienia w I trymestrze, prawdziwy człowieczek, a nie taka kijanka jak ja mam

Mam tą samą paranoje, co sikam to sprawdzam i jak mi mokrzej też..
To powiem wam, ze mi ulżyło - teraz wiem że nie tylko ja taką paranoję mam.
Stary 2012-08-16, 21:19   #1301
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, a czy którejś też się non stop odbija? No ja normalnie czuję się jak jakiś menel :brzyda l: Czy na to coś pomaga?

I pytanko do tych co używają Musteli - zastanawiam się nad zakupem. Jak wrażenia? Jesteście zadowolone? Ja generalnie całkowicie niekobieco nie lubię kremików, balsamików itp mazideł, więc oliwka to już zdecydowanie odpada, ale zauważyłam że skórę mam o wiele bardziej przesuszoną niż zwykle...

Ja używam Musteli od miesiąca i jestem zadowolona fajnie się wchłania i zauważyłam że skóra jest troszkę jędrniejsza zobaczymy czy będzie skuteczna

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-16, 21:31   #1302
iwonaZ82
Przyczajenie

Licząc wg daty miesiączki to powinien być już niemal 8 tydzień...

Po poprzednim razie - nikt w rodzinie nie wiedział o ciąży - nie chcemy mówić najdłużej jak się da - myśleliśmy żeby powiedzieć na gwiazdkę - jeśli oczywiście ciąża nie skończy się wcześniej. Mam sporą nadwagę, więc chyba nie będzie po mnie widać jeszcze... Dzieci nie mamy, a poronienie na koncie tak... Jakie podstawy żeby myśleć że tym razem się uda?

Smutno mi wciąż - zastanawiam się czy w ogóle cokolwiek kupować przed porodem - nie chcę jak na filmach zostać z pustym łóżeczkiem i tymi wszystkimi gadżetami. Oglądam na YT filmy o poronieniach i martwych porodach - dzisiaj widziałam taki o dziewczynie której dziecku stanęło serce 10 dni przed porodem; albo o jakiś strasznych wadach....

Generalnie nie wierzę że się uda....

przeraziłam się Twojego nastawienia.........
kochana przestań oglądać takie dołujące filmy
P.S ja też zaczęłam 8 tydzien
Stary 2012-08-16, 21:32   #1303
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
ok, to bijcie..... ciężarną, ładnie to???

no ale jak nie wierzę to co - znasz jakiś sposób żeby się zmusić do uwierzenia?:con fused:

Scarlett26 i wszystkie inne dziewczyny CZYTAĆ TERAZ UWAŻANIE moja kumpela z pracy 3 RAZY PORONIŁA za każdym razem w 3 miesiącu ( 5 lat starania, badań itd.) ALE WIECIE CZEGO TA DZIEWCZYNA NIE TRACIŁA NADZIEI ONA NIGDY SIĘ NIE PODDAŁA ZA KAŻDYM RAZEM MÓWIŁA NA PEWNO SIĘ UDA I CO UDAŁO SIĘ OD 2 MIESIĘCY JEST SZCZĘŚLIWĄ MAMA.... więc Wy codziennie rano jak wstajecie powinnyście sobie mówić jest dobrze i będzie dobrze....... wiem, że łatwo mi się mówi jak widziałam już swojego malucha i wiem że jest Ok ale to jeszcze nic nie znaczy. Dziewuchy bierzecie się za siebie!!!!!!!!!! tym, że będziecie się non stop nakręcać, że tym razem znów się nie uda itd. to na pewno się nie uda : cmok:GŁOWA DO GÓRY

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-08-16, 21:56   #1304
iwonaZ82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Ja mam wzdęcia non stop Równie wątpliwa przyjemność

Huraa! właśnie szukałam kogoś z taka dolegliwością. Ja mam wzmozone wzdęcia tuz po godz. 15 wygladam jak moja koleżanka w 6 miesiącu.
Stary 2012-08-17, 08:42   #1305
scarlett26
Zakorzenienie

zaśniadu to nie wymyśliłam sama, tylko ginekolog, bo beta podwaja mi się co 1,6 doby... pęcherzyk w usg mam jeden, ale czort wie czy kijanka w nim jeszcze się nie podzieli i nie będzie 2 - na tym etapie to jeszcze możliwe.... z tż gadam non stop - ale on mi do znudzenia powtarza, że będzie dobrze..... eeee tam zły sygnał - on ma mniejsze podstawy do mówienia, że będzie dobrze niż ja do mówienia że będzie źle

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Dołączam się do chłostowania Scarlett...to co, że w ciąży...skoro ogląda takie durne filmiki i się zadręcza non stop to chłosta na pewno nie zaszkodzi Nigdy nic nie wiadomo a to, że się będziemy udręczać to na pewno nic nie zmieni ani nie pomoże...ja też się obawiałam mówić komukolwiek, cieszyć się z tego itd dopóki nie minie pierwszy trymestr...ale równie dobrze coś może złego stać się dużo później więc postanowiłam się cieszyć z tego co mam teraz bo jakby nie patrzeć to już moje baby a Natura wie najlepiej co robi i trzeba jej zaufać....Więc głowy do góry przyszłe mamy to ponoć dopiero początek problemów...i tak już przez paredziesiąt lat będziemy się zamartwiać...więc teraz pora się pocieszyć troche i dawać się rozpieszczać innym
Stwierdziłam że nie mówimy do świąt - jak policzyłam to już będzie 25ty tydzień, ale już się o wiele zdrowiej odżywiam niż chodząc do pracy i już 2 kg mniej więc mam nadzieję że obecny brzuch zastąpię ciążowym (NIE BIJCIE, NIE ODCHUDZAM SIĘ, PO PROSTU ZDROWO JEM, A JAK PISAŁAM WCZEŚNIEJ MAM DUUUŻĄ NADWAGĘ, Z KTÓRĄ MIMO 3 LAT PRÓB PRZED CIĄŻĄ NIC NIE UDAŁO MI SIĘ ZROBIĆ)

Cytat:
wow ale sie rozpisałyście fajnie

witamy i gratulujemy ale musze dołaczyc do dziewczyn i użyć moje ulubionego emota
hehe przykro mi ale Ci się nalezy.
takie głupie gadanie mysli i jeszcze te filmik? koszmar! tak nie można!
jak już chyba zauważyłaś wiele z nas przeżyło poronienie a teraz znowu jest w ciązy i wszystko gra. ja też jestem po poronieniu , było rok temu a teraz co mój maluszek fika koziołki i w poniedzialek miał już 4,5 cm!
tż niech cie wspiera a ty mysl pozytywnie! a co do mowienia rodzinie to zalezy jaka ta twoja rodzina jest, ja powiedzialam i za pierwszym i drugim razem od siostry meza uslyszalam takie rzeczy że brak słów, no ale jak to sie mówi rodziny sie nie wybiera. może twoja mama cie akurat wesprze i odpedzi zle mysli? i glowa do gory bo bedzie znowu lanie hehe

chodzisz prywatnie? nfz? nie mozesz isc miedzy ostatnia wizyta a 4 wrzesnia? dla spokoju ducha?
jak się sporo po fakcie moja mama jednak dowiedziała o poronieniu to stwierdziła, że albo by.łam na tyle głupia że coś dźwignęłam, albo że to przez moją tuszę

Cytat:
Napisane przez iwonaZ82 Pokaż wiadomość
Licząc wg daty miesiączki to powinien być już niemal 8 tydzień...

Po poprzednim razie - nikt w rodzinie nie wiedział o ciąży - nie chcemy mówić najdłużej jak się da - myśleliśmy żeby powiedzieć na gwiazdkę - jeśli oczywiście ciąża nie skończy się wcześniej. Mam sporą nadwagę, więc chyba nie będzie po mnie widać jeszcze... Dzieci nie mamy, a poronienie na koncie tak... Jakie podstawy żeby myśleć że tym razem się uda?

Smutno mi wciąż - zastanawiam się czy w ogóle cokolwiek kupować przed porodem - nie chcę jak na filmach zostać z pustym łóżeczkiem i tymi wszystkimi gadżetami. Oglądam na YT filmy o poronieniach i martwych porodach - dzisiaj widziałam taki o dziewczynie której dziecku stanęło serce 10 dni przed porodem; albo o jakiś strasznych wadach....

Generalnie nie wierzę że się uda....

przeraziłam się Twojego nastawienia.........
kochana przestań oglądać takie dołujące filmy
P.S ja też zaczęłam 8 tydzien
ja byłabym w 8 wy miesiączki, ale wg usg i owu to w tej chwili koniec 5tego

nie każdy jest optymistą po prostu

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Scarlett26 i wszystkie inne dziewczyny CZYTAĆ TERAZ UWAŻANIE moja kumpela z pracy 3 RAZY PORONIŁA za każdym razem w 3 miesiącu ( 5 lat starania, badań itd.) ALE WIECIE CZEGO TA DZIEWCZYNA NIE TRACIŁA NADZIEI ONA NIGDY SIĘ NIE PODDAŁA ZA KAŻDYM RAZEM MÓWIŁA NA PEWNO SIĘ UDA I CO UDAŁO SIĘ OD 2 MIESIĘCY JEST SZCZĘŚLIWĄ MAMA.... więc Wy codziennie rano jak wstajecie powinnyście sobie mówić jest dobrze i będzie dobrze....... wiem, że łatwo mi się mówi jak widziałam już swojego malucha i wiem że jest Ok ale to jeszcze nic nie znaczy. Dziewuchy bierzecie się za siebie!!!!!!!!!! tym, że będziecie się non stop nakręcać, że tym razem znów się nie uda itd. to na pewno się nie uda : cmok:GŁOWA DO GÓRY
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 08:43   #1306
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwonaZ82 Pokaż wiadomość

Huraa! właśnie szukałam kogoś z taka dolegliwością. Ja mam wzmozone wzdęcia tuz po godz. 15 wygladam jak moja koleżanka w 6 miesiącu.
oj ja wieczorami też tak wyglądam
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 08:45   #1307
Malpka
Zakorzenienie

hej
Scarlet witaj a sprawę bacików to myślę juz dziewczyny załatwiły
ObserwujęCię super ze po wizycie wszystko dobrze
Eluśka witaj
Ania witaj myślę że długa droga nie jest szczególnie szkodliwa chyba że jedziesz rowerem nad to morze częstsze przerwy na rozprostowanie kości i jest ok

a ja dziś rano wstałam i stwierdziłam że po raz pierwszy mnie nie mdli no i zamiast się cieszyć to sie zestresowałam ale w sumie to już 10t5d więc może po prostu mdłości odpuszczają
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 08:51   #1308
scarlett26
Zakorzenienie

Dziewczyny, ograniczacie jakoś jedzenie pewnych rzeczy? Jestem na etapie czytania o tym czego nie wolno, i tak jak się pozbiera to wszystko do kupy to zostaje właściwie chleb, woda, warzywa i owoce.... I to też owoców nie za dużo bo cukru za dużo wyjdzie....

Nigdy nie piłam kawy, więc to dla mnie nie problem, ale jestem strasznym herbatopijcą (tak z 6-8 szklanek dziennie) - jakaś po prostu mineralka do jedzenia powoduje u mnie ból brzucha, gorąca herbata to jest to....

Zawsze lubiłam sery pleśniowe, brie, camemberty - teraz oczywiście nie jem, bo te wszystkie listeriozy, leptospirozy itp..... Ale marzę o mozzarelli - pisze, że nie powinno się serów z niepasteryzowanego mleka, ale nigdzie na opakowaniu nie ma czy to pasteryzowane czy nie.......:conf used:

już nie mówiąc, że najlepiej na nudności i wymioty robi mi sprite, ale staram się ograniczać do 0,5l/2dni :brzyda l:

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
hej
Scarlet witaj a sprawę bacików to myślę juz dziewczyny załatwiły

a ja dziś rano wstałam i stwierdziłam że po raz pierwszy mnie nie mdli no i zamiast się cieszyć to sie zestresowałam ale w sumie to już 10t5d więc może po prostu mdłości odpuszczają
ooo następna ciężarna mścicielka

zjedz coś, u mnie to niezawodny sposób żeby zemdliło

wariackie jest życie baby w ciąży - mdli, fatalnie; nie mdli, jeszcze gorzej :roll eyes:
Stary 2012-08-17, 09:04   #1309
Sorceresss
Wtajemniczenie

A mnie mdli tak konkretnie jak siedzę w pracy Nie wiem czy to ten klimat, czy siedzenie przy komputerze... wcześniej działało przegryzanie a to wafli ryżowych, a to kanapkę na 10 razy jadłam. A teraz nic... siedzę jak sierota, taka czuję się zmulona. Spodnie mam porozpinane i tylko luźną bluzką przykrywam, żeby mi koleżeństwo bielizny nie oglądało We wtorek mam wizytę i chyba poproszę o zwolnienie...
W weekend i wolne dni jakoś w domu sobie radziłam. A to przeszłam się na spacer, coś zrobiłam, ogarnęłam chałpkę... albo po prostu spałam.
Czasami sobie myślę, że może jakbym tak poleciała to WC to by ulżyło... a tak męczę się z tym dziwacznym uczuciem cały, boży dzień

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 09:05   #1310
klementyna1
Zakorzenienie

Mi przeszły troche wymioty, ale mdłości to miewam. Pamiętam jak nie mogłam zrozumiec jak moja szefowa mówiła, że musi coś zjeśc bo inaczej zaraz zemdleje- teraz ją rozumiem, czasami mi tak sie pusto w żołądku zrobi, ze musze szybko coś zjeść

Dziewczyny jak się liczy te tygodnie, jak ja mam 10t2dni to znaczy, że jestem w 11 tyg już? Bo jak miałam 5tydzien i3 dni i byłam u pierwszego lekarza i był widac tylko pęcherzyk to mi lekarka powiedziala, ze nie ma jeszcze 6 tygodnia to może być nie widać...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 09:10   #1311
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jak się liczy te tygodnie
wydaje mi się, że liczy się skończone tygodnie... czyli 5t3dz to nadal 5 tydzień mimo, że jesteś już w 6
o rety, a ja dzisiaj mam 8t 0dz

Terry Pratchett
Stary 2012-08-17, 09:14   #1312
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry dziewuszki
Jestem totalnie niewyspana, wczoraj lekko zgrzeszyłam i wracając od dr wymyśliłam sobie zimną colę i do 1:30 w nocy nie mogłam zasnąć i męczyłam męża gadkami. Bo się odzwyczaiłam chyba od kofeiny na wieczór no ale dziś piątek
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Dziewuchy bierzecie się za siebie!!!!!!!!!! tym, że będziecie się non stop nakręcać, że tym razem znów się nie uda itd. to na pewno się nie uda : cmok:GŁOWA DO GÓRY
I to chodzi, ja staram się pocieszać tym, że nie będę się przejmować czymś na co nie mam wpływu.

Cytat:
zaśniadu to nie wymyśliłam sama, tylko ginekolog, bo beta podwaja mi się co 1,6 doby... pęcherzyk w usg mam jeden, ale czort wie czy kijanka w nim jeszcze się nie podzieli i nie będzie 2 - na tym etapie to jeszcze możliwe.... z tż gadam non stop - ale on mi do znudzenia powtarza, że będzie dobrze..... eeee tam zły sygnał - on ma mniejsze podstawy do mówienia, że będzie dobrze niż ja do mówienia że będzie źle
Wiesz, jak już się tak zacznie to potem można nieźle odlecieć jak będzie depresja poporodowa, a do tego nowe lęki o śmierć łóżeczkową i tysiąc innych spraw. O ile dbasz o siebie i nie robisz nic z listy rzeczy zakazanych, nie masz wpływu na nic więcej. A w tamtym wątku dziewczyny pisały chyba, że zaśniad da się zdiagnozować przed 5 miesiącem. Wiesz a propos tż i podstaw, to jasne, jak chcesz to możesz się umartwiać i przezywać i czuć się strasznie nieszczęśliwa - pytanie po co ? Sorry ale dziewczyny tracą ciążę w 7 miesiącu w 8, to jest dopiero akcja jak pleć znana, rzeczy kupione i żyją..i starają się o kolejne ciąże ! a takie czasy że wczesne poronienie do 3 miesiąca to już większość kobiet ma za sobą wystracyz pogadać z kobietami blisko siebie. Ale duża jesteś rób co chcesz. Możesz zostać męczenniczką.

Cytat:
hej
No możliwe, muszą wypowiedzieć się dziewczynki które już dalej dotarły. Ja liczę że jakieś konkretne mdłości się u mnie nie pojawią )

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
wydaje mi się, że liczy się skończone tygodnie... czyli 5t3dz to nadal 5 tydzień mimo, że jesteś już w 6
o rety, a ja dzisiaj mam 8t 0dz

No to idziemy łeb w łeb, ja też
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 09:20   #1313
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie mdli tak konkretnie jak siedzę w pracy Nie wiem czy to ten klimat, czy siedzenie przy komputerze... wcześniej działało przegryzanie a to wafli ryżowych, a to kanapkę na 10 razy jadłam. A teraz nic... siedzę jak sierota, taka czuję się zmulona. Spodnie mam porozpinane i tylko luźną bluzką przykrywam, żeby mi koleżeństwo bielizny nie oglądało We wtorek mam wizytę i chyba poproszę o zwolnienie...
W weekend i wolne dni jakoś w domu sobie radziłam. A to przeszłam się na spacer, coś zrobiłam, ogarnęłam chałpkę... albo po prostu spałam.
Czasami sobie myślę, że może jakbym tak poleciała to WC to by ulżyło... a tak męczę się z tym dziwacznym uczuciem cały, boży dzień
No mi faktycznie przynosiło ulgę puszczenie pawia jak jeszcze chodziłam do pracy - w praktyce wystarczyło że poszłam do wc, poczułam zapach jakiejś najtańszej badziewnej chemii jakiej się tam używa i od razu był efekt...
Z ciuchami miałam podobny problem - zawsze nosiłam trochę za ciasne jeansy i luźną bluzkę żeby w spodniach upchnąć mój wielki brzuch, a jak zaszłam to bardzo bolało mnie podbrzusze, teraz już o wiele mniej - ale TŻ mnie przekonał że nie ma co się męczyć - mam ciążowe dresy w których chodzę po domu, jak sporadycznie gdzieś wychodzę to mam też ciążowe jeansy - co za ulga............ Nic wreszcie w brzuch nie gniecie - mam też przez to motywację żeby zdrowo jeść bo jak mi dużo kg przybędzie to nie będę miała już czego ubrać....

Tylko ze stanikiem jeszcze nic nie wymyśliłam - mam nadzieję że wielki biust w ciąży nie rośnie za bardzo, bo do ile z 75 HH, do N jak namiot czy S jak spadochron???
Stary 2012-08-17, 09:24   #1314
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Mi przeszły troche wymioty, ale mdłości to miewam. Pamiętam jak nie mogłam zrozumiec jak moja szefowa mówiła, że musi coś zjeśc bo inaczej zaraz zemdleje- teraz ją rozumiem, czasami mi tak sie pusto w żołądku zrobi, ze musze szybko coś zjeść

Dziewczyny jak się liczy te tygodnie, jak ja mam 10t2dni to znaczy, że jestem w 11 tyg już? Bo jak miałam 5tydzien i3 dni i byłam u pierwszego lekarza i był widac tylko pęcherzyk to mi lekarka powiedziala, ze nie ma jeszcze 6 tygodnia to może być nie widać...
Mi się z kolei jakieś kilka dni temu zaczęły poranne mdłości. Nie kończą sie wymiotami, ale jest mi tak niedobrze i strasznie mi się odbija. Nawet z łóżka mi się nie chce wstawać, mimo, że strasznie chce mi się jeść. Dziwne uczucie, mieć mdłości i chcieć jeść na raz

5t3d oznacza, że skończony jest 5 tydzień i leci 3 dzień z 6tego tygodnia, także może po prostu 6ty tydzień nie jest skończony i dlatego tak Ci powiedziała.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Z ciuchami miałam podobny problem - zawsze nosiłam trochę za ciasne jeansy i luźną bluzkę żeby w spodniach upchnąć mój wielki brzuch, a jak zaszłam to bardzo bolało mnie podbrzusze, teraz już o wiele mniej - ale TŻ mnie przekonał że nie ma co się męczyć - mam ciążowe dresy w których chodzę po domu, jak sporadycznie gdzieś wychodzę to mam też ciążowe jeansy - co za ulga............ Nic wreszcie w brzuch nie gniecie - mam też przez to motywację żeby zdrowo jeść bo jak mi dużo kg przybędzie to nie będę miała już czego ubrać....

Tylko ze stanikiem jeszcze nic nie wymyśliłam - mam nadzieję że wielki biust w ciąży nie rośnie za bardzo, bo do ile z 75 HH, do N jak namiot czy S jak spadochron???
Hehe, też mam taki problem. Mam duży biust, 75F, czasem G. Jak patrzyłam na staniko-namioty mojej mamy to śmiać mi się zawsze chciało, że zakłada zbroje na siebie, a teraz po porodzie pewnie i mnie to czeka, bo przydałam się z figurą do niej..

Jeśli chodzi o Mustele to na wizażu ma takie średnie opinie, więc ja nie wiem, skąd się bierze jej fenomen, może z przereklamowania. Ja używam Rossmanowskiego balsamu, babydream i muszę powiedzieć, że fajna jest skóra po nim, nawilżona. Koło 3 miesiąca zamówię sobie już Elancyl. Kosztuje mniej więcej tyle co Mustele, a ma dużo lepsze opinie.

Witajcie dziewczyny

Edytowane przez poziomkka
Czas edycji: 2012-08-17 o 09:32
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 09:29   #1315
Malpka
Zakorzenienie

a ja miałam zawsze mały biust, teraz przynajmniej te cycki trochę nabraly kształtu
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 09:31   #1316
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Bry dziewuszki
Jestem totalnie niewyspana, wczoraj lekko zgrzeszyłam i wracając od dr wymyśliłam sobie zimną colę i do 1:30 w nocy nie mogłam zasnąć i męczyłam męża gadkami. Bo się odzwyczaiłam chyba od kofeiny na wieczór no ale dziś piątek

Wiesz, jak już się tak zacznie to potem można nieźle odlecieć jak będzie depresja poporodowa, a do tego nowe lęki o śmierć łóżeczkową i tysiąc innych spraw. O ile dbasz o siebie i nie robisz nic z listy rzeczy zakazanych, nie masz wpływu na nic więcej. A w tamtym wątku dziewczyny pisały chyba, że zaśniad da się zdiagnozować przed 5 miesiącem. Wiesz a propos tż i podstaw, to jasne, jak chcesz to możesz się umartwiać i przezywać i czuć się strasznie nieszczęśliwa - pytanie po co ? Sorry ale dziewczyny tracą ciążę w 7 miesiącu w 8, to jest dopiero akcja jak pleć znana, rzeczy kupione i żyją..i starają się o kolejne ciąże ! a takie czasy że wczesne poronienie do 3 miesiąca to już większość kobiet ma za sobą wystracyz pogadać z kobietami blisko siebie. Ale duża jesteś rób co chcesz. Możesz zostać męczenniczką.
Nie pij coli, jest jedną z pozycji z listy ksiąg zakazanych - ponoć fosforany baaardzo szkodzą w dużej ilości, a cola od nich kipi

Z depresją poporodową się liczę, bo z opisów jestem idealną kandydatką...

Co do śmierci łóżeczkowej to znam osobiście kilka przypadków - monitor oddechu jest na top liście zakupów

Zaśniad ginekolog praktycznie wykluczył na ostatniej wizycie...

Wiadomo, że im później dochodzi do utraty ciąży tym ból pewnie większy. A co do tego, że płeć znana to jak myślę o swoim poronieniu to żałuję że nie zdążyłam mieć usg, nigdy się nie dowiem czy było chłopcem czy dziewczynką, mam tylko wyniki podwyższonej bety, a chciałabym mieć chociaż jakąś pamiątkę po dziecku które straciłam. Myślę że każdy po prostu przeżywa to inaczej i ma do tego prawo
Stary 2012-08-17, 09:34   #1317
klementyna1
Zakorzenienie

JA też mam mały biust i mam nadzieję, że mi teraz w cycki pójdzie;p Troche sa większe i pełniejsze, ale od jakiegos czasu "stoją" w miejscu
W końcu trochę się ruszyło na forum zawsze rano siedziałam tu sama i czekałam aż mi ktoś odpisze;p teraz przynajmniej jest co czytać
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 09:39   #1318
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Mi się z kolei jakieś kilka dni temu zaczęły poranne mdłości. Nie kończą sie wymiotami, ale jest mi tak niedobrze i strasznie mi się odbija. Nawet z łóżka mi się nie chce wstawać, mimo, że strasznie chce mi się jeść. Dziwne uczucie, mieć mdłości i chcieć jeść na raz

Hehe, też mam taki problem. Mam duży biust, 75F, czasem G. Jak patrzyłam na staniko-namioty mojej mamy to śmiać mi się zawsze chciało, że zakłada zbroje na siebie, a teraz po porodzie pewnie i mnie to czeka, bo przydałam się z figurą do niej..

Jeśli chodzi o Mustele to na wizażu ma takie średnie opinie, więc ja nie wiem, skąd się bierze jej fenomen, może z przereklamowania. Ja używam Rossmanowskiego balsamu, babydream i muszę powiedzieć, że fajna jest skóra po nim, nawilżona. Koło 3 miesiąca zamówię sobie już Elancyl. Kosztuje mniej więcej tyle co Mustele, a ma dużo lepsze opinie.

Witajcie dziewczyny
Hej, witaj w klubie odbijaczek, dobrze wiedzieć że nie jestem jedyna

A ten balsam z Rossmana dobrze się wchłania? Strasznie nie lubię uczucia że mam warstewkę czegoś na skórze.... Tłusty jest?
Stary 2012-08-17, 09:40   #1319
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

a jak
hobbystycznie

Cytat:
Dziewczyny, ograniczacie jakoś jedzenie pewnych rzeczy?
staram się nie wariować, bo można popaść w schizę.

Kawy piję 2, kilanaście lat już tak piję i dopiero jak nie wypiję to sie czuję tragicznie.

ser pleśniowy zjem od czasu do czasu.

generalnie jak cos mam ochotę to jem.

Cytat:
a ja miałam zawsze mały biust, teraz przynajmniej te cycki trochę nabraly kształtu
tez mam a raczej miałam mały, teraz juz jest większy, nie wiem co będzie dalej.

póki co odczuwam same minusy tej ciąży: mdli mnie, brzuch mnie rano tak bolał, że schylałam sie jak stara babcia wieczorem i rano jest najgorzej.
w nocy muszę wstawać do toalety, czego wczesniej nie bylo
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 09:42   #1320
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
JA też mam mały biust i mam nadzieję, że mi teraz w cycki pójdzie;p Troche sa większe i pełniejsze, ale od jakiegos czasu "stoją" w miejscu
JA też maleństwa miałam - teraz takie... idealne do ręki są teraz objętości nie nabierają a tylko bolą bestie

A ja się coli napiłam ostatnio - wypiłam z takim smakiem 0,2l i nie mam wyrzutów sumienia ani ani....
Nigdy nie piłam jej zbyt dużo toteż małe dawki sprawiają mi przyjemnośći zaspakajają
Natomiast pijałam po 2 kawy dziennie, a teraz na samą myśl o kawie.... wrrrr. Dlatego wychodzę z założenia, że mogę sobie pozwalać na małe przyjemności nawet jeśli są na zakazanej liście...
A propos listy... scarlett26 wrzuć prosze linka - z chęcią spojrzę z czym jeszcze grzeszę

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-08-17 o 09:44
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości