|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
witajcie...
moge sie dolaczyc u mnie 5 tydzien 4 dzien wedlug @
|
|
#1292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Eluśka! no w końcu
|
|
|
|
#1293 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wow ale sie rozpisałyście
fajnie Cytat:
ale musze dołaczyc do dziewczyn i użyć moje ulubionego emota hehe przykro mi ale Ci się nalezy. takie głupie gadanie mysli i jeszcze te filmik? koszmar! tak nie można! jak już chyba zauważyłaś wiele z nas przeżyło poronienie a teraz znowu jest w ciązy i wszystko gra. ja też jestem po poronieniu , było rok temu a teraz co mój maluszek fika koziołki i w poniedzialek miał już 4,5 cm! tż niech cie wspiera a ty mysl pozytywnie! a co do mowienia rodzinie to zalezy jaka ta twoja rodzina jest, ja powiedzialam i za pierwszym i drugim razem od siostry meza uslyszalam takie rzeczy że brak słów, no ale jak to sie mówi rodziny sie nie wybiera. może twoja mama cie akurat wesprze i odpedzi zle mysli? i glowa do gory bo bedzie znowu lanie hehe Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no witamy
|
|
|
#1294 |
|
Zadomowienie
|
Ale dużo piszecie
![]() Mam na imię Ania i termin porodu na 5 marca choć mam nadzieję, że i tym razem urodzę 2 tygodnie przed terminem Wizytę mam dopiero 29 sierpnia. W międzyczasie w tę niedzielę jedziemy nad morze. Troszkę się obawiam tej długiej jazdy samochodem ![]() Niestety i mnie dopadły (w przeciwieństwie do poprzedniej ciąży) okropne mdłości i wymioty. Ale teraz już wiem, że pojawiają się zawsze po wędlinach i mięsie, więc staram się w ogóle nie jeść mięsnych potraw
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj eluśla. Milo Cię tu widzieć
|
|
|
#1296 | |
|
Zadomowienie
|
zawodowo nie
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
i niech każda przynosi tylko takie wiadomości
|
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz juz córkę czy syna? ja też za miesem i wędliną nie bardzo ;p a jak
|
|
|
#1298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2012-08-16 o 20:46 |
|
|
|
|
|
#1299 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mokka super maluszek i brzuszek ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Spokojnie ja miałam mdłości do 10 tyg., żadnego bólu piersi a maluszek rozwija się bardzo dobrze więc nie ma się co schizować wszystko będzie dobrze ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
My z Tż chcemy mieć Leonka ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
niestety moje maleństwo nie było na tyle uprzejme żeby się pokazać
|
|
|
#1300 |
|
Przyczajenie
|
To powiem wam, ze mi ulżyło - teraz wiem że nie tylko ja taką paranoję mam.
|
|
#1301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja używam Musteli od miesiąca i jestem zadowolona fajnie się wchłania i zauważyłam że skóra jest troszkę jędrniejsza zobaczymy czy będzie skuteczna
|
|
|
#1302 |
|
Przyczajenie
|
Licząc wg daty miesiączki to powinien być już niemal 8 tydzień...
Po poprzednim razie - nikt w rodzinie nie wiedział o ciąży - nie chcemy mówić najdłużej jak się da - myśleliśmy żeby powiedzieć na gwiazdkę - jeśli oczywiście ciąża nie skończy się wcześniej. Mam sporą nadwagę, więc chyba nie będzie po mnie widać jeszcze... Dzieci nie mamy, a poronienie na koncie tak... Jakie podstawy żeby myśleć że tym razem się uda? Smutno mi wciąż - zastanawiam się czy w ogóle cokolwiek kupować przed porodem - nie chcę jak na filmach zostać z pustym łóżeczkiem i tymi wszystkimi gadżetami. Oglądam na YT filmy o poronieniach i martwych porodach - dzisiaj widziałam taki o dziewczynie której dziecku stanęło serce 10 dni przed porodem; albo o jakiś strasznych wadach.... Generalnie nie wierzę że się uda.... przeraziłam się Twojego nastawienia......... kochana przestań oglądać takie dołujące filmy P.S ja też zaczęłam 8 tydzien
|
|
#1303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Scarlett26 i wszystkie inne dziewczyny CZYTAĆ TERAZ UWAŻANIE moja kumpela z pracy 3 RAZY PORONIŁA za każdym razem w 3 miesiącu ( 5 lat starania, badań itd.) ALE WIECIE CZEGO TA DZIEWCZYNA NIE TRACIŁA NADZIEI ONA NIGDY SIĘ NIE PODDAŁA ZA KAŻDYM RAZEM MÓWIŁA NA PEWNO SIĘ UDA I CO UDAŁO SIĘ OD 2 MIESIĘCY JEST SZCZĘŚLIWĄ MAMA.... więc Wy codziennie rano jak wstajecie powinnyście sobie mówić jest dobrze i będzie dobrze....... wiem, że łatwo mi się mówi jak widziałam już swojego malucha i wiem że jest Ok ale to jeszcze nic nie znaczy. Dziewuchy bierzecie się za siebie!!!!!!!!!! tym, że będziecie się non stop nakręcać, że tym razem znów się nie uda itd. to na pewno się nie uda
|
|
|
#1304 |
|
Przyczajenie
|
Huraa!
|
|
#1305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie każdy jest optymistą po prostu Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Scarlet witaj ObserwujęCię super ze po wizycie wszystko dobrze Eluśka witaj Ania witaj częstsze przerwy na rozprostowanie kości i jest oka ja dziś rano wstałam i stwierdziłam że po raz pierwszy mnie nie mdli no i zamiast się cieszyć to sie zestresowałam ale w sumie to już 10t5d więc może po prostu mdłości odpuszczają
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ograniczacie jakoś jedzenie pewnych rzeczy? Jestem na etapie czytania o tym czego nie wolno, i tak jak się pozbiera to wszystko do kupy to zostaje właściwie chleb, woda, warzywa i owoce....
![]() ![]() I to też owoców nie za dużo bo cukru za dużo wyjdzie....Nigdy nie piłam kawy, więc to dla mnie nie problem, ale jestem strasznym herbatopijcą (tak z 6-8 szklanek dziennie) - jakaś po prostu mineralka do jedzenia powoduje u mnie ból brzucha, gorąca herbata to jest to.... Zawsze lubiłam sery pleśniowe, brie, camemberty - teraz oczywiście nie jem, bo te wszystkie listeriozy, leptospirozy itp..... Ale marzę o mozzarelli - pisze, że nie powinno się serów z niepasteryzowanego mleka, ale nigdzie na opakowaniu nie ma czy to pasteryzowane czy nie....... :conf used:![]() już nie mówiąc, że najlepiej na nudności i wymioty robi mi sprite, ale staram się ograniczać do 0,5l/2dni ![]() :brzyda l:---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
zjedz coś, u mnie to niezawodny sposób żeby zemdliło wariackie jest życie baby w ciąży - mdli, fatalnie; nie mdli, jeszcze gorzej ![]() :roll eyes:
|
|
|
|
|
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie mdli tak konkretnie jak siedzę w pracy
Nie wiem czy to ten klimat, czy siedzenie przy komputerze... wcześniej działało przegryzanie a to wafli ryżowych, a to kanapkę na 10 razy jadłam. A teraz nic... siedzę jak sierota, taka czuję się zmulona. Spodnie mam porozpinane i tylko luźną bluzką przykrywam, żeby mi koleżeństwo bielizny nie oglądało W weekend i wolne dni jakoś w domu sobie radziłam. A to przeszłam się na spacer, coś zrobiłam, ogarnęłam chałpkę... albo po prostu spałam. Czasami sobie myślę, że może jakbym tak poleciała to WC to by ulżyło... a tak męczę się z tym dziwacznym uczuciem cały, boży dzień
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przeszły troche wymioty, ale mdłości to miewam. Pamiętam jak nie mogłam zrozumiec jak moja szefowa mówiła, że musi coś zjeśc bo inaczej zaraz zemdleje- teraz ją rozumiem, czasami mi tak sie pusto w żołądku zrobi, ze musze szybko coś zjeść
![]() Dziewczyny jak się liczy te tygodnie, jak ja mam 10t2dni to znaczy, że jestem w 11 tyg już? Bo jak miałam 5tydzien i3 dni i byłam u pierwszego lekarza i był widac tylko pęcherzyk to mi lekarka powiedziala, ze nie ma jeszcze 6 tygodnia to może być nie widać... |
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
wydaje mi się, że liczy się skończone tygodnie... czyli 5t3dz to nadal 5 tydzień
mimo, że jesteś już w 6 o rety, a ja dzisiaj mam 8t 0dz
|
|
|
#1312 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry dziewuszki
![]() Jestem totalnie niewyspana, wczoraj lekko zgrzeszyłam i wracając od dr wymyśliłam sobie zimną colę i do 1:30 w nocy nie mogłam zasnąć i męczyłam męża gadkami. Bo się odzwyczaiłam chyba od kofeiny na wieczór no ale dziś piątek Cytat:
Cytat:
Cytat:
)---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
No to idziemy łeb w łeb, ja też
|
||||
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ciuchami miałam podobny problem - zawsze nosiłam trochę za ciasne jeansy i luźną bluzkę żeby w spodniach upchnąć mój wielki brzuch, a jak zaszłam to bardzo bolało mnie podbrzusze, teraz już o wiele mniej - ale TŻ mnie przekonał że nie ma co się męczyć - mam ciążowe dresy w których chodzę po domu, jak sporadycznie gdzieś wychodzę to mam też ciążowe jeansy - co za ulga............ Nic wreszcie w brzuch nie gniecie - mam też przez to motywację żeby zdrowo jeść bo jak mi dużo kg przybędzie to nie będę miała już czego ubrać.... Tylko ze stanikiem jeszcze nic nie wymyśliłam - mam nadzieję że wielki biust w ciąży nie rośnie za bardzo, bo do ile z 75 HH, do N jak namiot czy S jak spadochron??? |
|
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 5t3d oznacza, że skończony jest 5 tydzień i leci 3 dzień z 6tego tygodnia, także może po prostu 6ty tydzień nie jest skończony i dlatego tak Ci powiedziała. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Jeśli chodzi o Mustele to na wizażu ma takie średnie opinie, więc ja nie wiem, skąd się bierze jej fenomen, może z przereklamowania. Ja używam Rossmanowskiego balsamu, babydream i muszę powiedzieć, że fajna jest skóra po nim, nawilżona. Koło 3 miesiąca zamówię sobie już Elancyl. Kosztuje mniej więcej tyle co Mustele, a ma dużo lepsze opinie. Witajcie dziewczyny Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2012-08-17 o 09:32 |
||
|
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
a ja miałam zawsze mały biust, teraz przynajmniej te cycki trochę nabraly kształtu
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z depresją poporodową się liczę, bo z opisów jestem idealną kandydatką... Co do śmierci łóżeczkowej to znam osobiście kilka przypadków - monitor oddechu jest na top liście zakupów Zaśniad ginekolog praktycznie wykluczył na ostatniej wizycie... Wiadomo, że im później dochodzi do utraty ciąży tym ból pewnie większy. A co do tego, że płeć znana to jak myślę o swoim poronieniu to żałuję że nie zdążyłam mieć usg, nigdy się nie dowiem czy było chłopcem czy dziewczynką, mam tylko wyniki podwyższonej bety, a chciałabym mieć chociaż jakąś pamiątkę po dziecku które straciłam. Myślę że każdy po prostu przeżywa to inaczej i ma do tego prawo |
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
JA też mam mały biust i mam nadzieję, że mi teraz w cycki pójdzie;p Troche sa większe i pełniejsze, ale od jakiegos czasu "stoją" w miejscu
![]() W końcu trochę się ruszyło na forum zawsze rano siedziałam tu sama i czekałam aż mi ktoś odpisze;p teraz przynajmniej jest co czytać
|
|
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten balsam z Rossmana dobrze się wchłania? Strasznie nie lubię uczucia że mam warstewkę czegoś na skórze.... Tłusty jest? |
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
hobbystycznie
staram się nie wariować, bo można popaść w schizę. Kawy piję 2, kilanaście lat już tak piję i dopiero jak nie wypiję to sie czuję tragicznie. ser pleśniowy zjem od czasu do czasu. generalnie jak cos mam ochotę to jem. Cytat:
póki co odczuwam same minusy tej ciąży: mdli mnie, brzuch mnie rano tak bolał, że schylałam sie jak stara babcia wieczorem i rano jest najgorzej.w nocy muszę wstawać do toalety, czego wczesniej nie bylo
|
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się coli napiłam ostatnio - wypiłam z takim smakiem 0,2l i nie mam wyrzutów sumienia ani ani.... Nigdy nie piłam jej zbyt dużo toteż małe dawki sprawiają mi przyjemnośći zaspakajają Natomiast pijałam po 2 kawy dziennie, a teraz na samą myśl o kawie.... wrrrr. Dlatego wychodzę z założenia, że mogę sobie pozwalać na małe przyjemności nawet jeśli są na zakazanej liście... A propos listy... scarlett26 wrzuć prosze linka - z chęcią spojrzę z czym jeszcze grzeszę
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-08-17 o 09:44 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

fajnie
przykro mi ale Ci się nalezy. 

ale w sumie to już 10t5d więc może po prostu mdłości odpuszczają
05.07.2008