Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-17, 10:49   #3871
kingsof
Raczkowanie

Dot.: Ciecierecie PMki 2012 są najpiękniejsze na świecie - cz. 28

Ja TŻ robię kanapki do pracy wieczorem i rano oboje mamy spokój
mój teść mnie załamuję! Wczoraj powiedział, że nigdy w życiu nie przyjdzie do naszego mieszkania jak się wyprowadzimy a ja do niego, że nie to nie prosić się nie będę ważne, że mama TŻ przyjdzie i nawet mogę po nią jechać skoro on jej nie zawiezie, i się nic nie odezwał. Booooże, czemu on jest taki przykry, z wszystkich się wyśmiewa, każdy jest głupi i gówno ma tylko on i jego cudowny synuś jest wspaniały i ze średnią w liceum 3.5 "MAŁO BRAKOWAŁO A ZOSTAŁBY LEKARZEM" szkoda gadać... To dogadywanie mi i mojej rodzinie jeszcze bym przebolała ale najgorsze jest jego zachowanie w stosunku do TŻ. Młodszy synuś jest cudowny a TŻ tylko do pracy jest potrzebny, jak nikogo nie ma oprócz niego w domu to nawet TŻ ziemniaków wcześniej nie wstawi... Takich sytuacji jest milion...... nienawidzę tego człowieka, myśli że bez niego sobie nie poradzimy ale jest odwrotnie bo WSZYSCY wkoło uważają, że jak TŻ się wyprowadzi to on sobie bez niego nie poradzi. Bo, że stary jest gbur to nie tylko moja opinia tylko powszechna wśród całej reszty rodziny
Stary 2012-08-17, 10:49   #3872
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Na pogodynce co innego jest, bo początek września słoneczny i około 18 stopni ma być

E do śląska mi daleko

no niestety bardziej by nam po drodze było w pieniny a nie w sudety
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:50   #3873
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja mam 22 i boje sie , że będzie deszczowo;/
22 będzie pieknie!!
Stary 2012-08-17, 10:50   #3874
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no dokładnie dlatego ja się dziwię że tyle osób poparło Twojego TŻa zamiast Ciebie... ja też bym się pokłóciła w takiej sytuacji bo ja rozumiem instynkt itp ale facet nie musi w związku z pojawianiem się dziecka rezygnować całkowicie z życia zawodowego i osobistego na dłuższy czas, zazwyczaj jest popołudniowo-weekendowym tatą i tyle.
Ja też bym już chciała mieć niedługo dziecko, ale jakby mi TŻ zaczął nalegać kiedy okoliczności są nie do końca sprzyjające to bym go prasła
Ja sie zgadzam z Ewusią
Skoro dostałaś właśnie wymarzoną pracę to nie czekałabym 2-3 miesiące tylko jeszcze dłużej chociażby cały rok, pamiętam, że na razie na tyle masz umowę. Dzidziuś też będzie chciał mieć szczęśliwą, spełnioną mamę
Stary 2012-08-17, 10:54   #3875
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Mam problem
Okres mi wypadal kilka dni przed slubem, więc poszlam do lekarza który mi zapisal Duphaston, biore już chyba 5 dzień i dzisiaj dostałam okres wiedzialam że mogą pojawić sie krwawienia, ale jakies male to bym przezyła. ale jak będę miec takie mocne jak okres to ja godziny nie dam rady bez wuzyty w toalecia znacie jakies sposoby na zmniejszenie krwawienia
Mam nadzieję że już jest lepiej pierwszy dzień zawsze jest najgorszy. Ja w tamtym tygodniu byłam u znajomych na weselu i też akurat dostałam @, a sukienkę miałam jasną. Stres troszkę był, ale ogólnie trzeba tylko troszkę częściej się kontrolować i zatrudnić TŻ do "obczajania tyłów"

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wyobrażam sobie, wyobrażam... Nie, nie potrafię sobie tego wyobrazić

A ja mam kolejny problem... TŻ nie chce słyszeć o sesji w inny dzień niż ślubu i tak umawialiśmy się z foto. Wszystko było ok to teraz, bo foto stwierdził, że na plener musimy jechać najpóźniej o 17, bo potem jest zachód słońca i ciężej będzie ładne fotki zrobić Wszystko spoko, ale o 17 to my mamy obiad na sali
Ja też radzę Ci postawić na swoim i przeforsować jednak plener w innym dniu To dokładnie tak jest że jeżeli się te 2 rzeczy łączy w jednym dniu to ani w wesele, ani w plener nie można zaangażować się na 100%. Poza tym za te kilka godzin w dniu ślubu płaci się tyle że warto je odpowiednio wykorzystać, a jeżeli macie jeszcze reportaż ze ślubu to przecież ten błysk w oku i emocje, o których ktoś mówił, będą uchwycone na tych właśnie zdjęciach

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
Hej girls
wczoraj o mały włos a ślub byłby odwołany
Miałam iść z TŻ wieczorem biegać. ale że on coś oglądał w tv a ja nie chciałam czekać to poszłam sama. Wróciłam i poszedł TŻ. A ja już miałam dziwne przeczucie żeby nie szedł. Po 10 minutach słyszę walenie w drzwi.. otwieram a tam mój TŻ cały siny na twarzy, oczy przekrwione, masakra najgorszy widok w życiu Okazało się, że jak biegał to do ust wleciał mu jakiś wielki robak i stanął w gardle. Prawie się udusił, w końcu zaczął wymiotować i chyba pozbył się robaka, w każdym bądź razie z gardła a czy połknął czy zwymiotował to już nie ważne. Boże jak sobie pomyślę, jak źle to mogło się skończyć to mi słabo (
Jejku dobrze, że sie wszystko dobrze skończyło.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Miadziuniusia ale ma podejście nie każda chce mieć welon no ale to nie znaczy że to staro modne

nareszcie pozbyłam się paznokci i pomalowałam sobie na taki za☠☠☠iaszczy niebieski kurde w rzeczywistości jest ciemniejszy niż na focie
piękny kolorek

Cytat:
Mam fotki
Szał ciał Twój brat (jeżeli się zdecyduje) będzie miał pewnie więcej świecidełek niż jego narzeczona

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

No po 6 godzin, to faktycznie może się już nie chcieć sesji. A może Nosal? Na górze są piękne widoki, a trasa jest krótka i prosta. Chociaż tam są ze 2 strome zejścia/wejścia, więc targanie sukni i sprzętu byłoby problematyczne. Chyba faktycznie kolejka, to jedyne racjonalne wyjście.
Polecam Nosal Co prawda trafiliśmy tam przez przypadek, bo myśleliśmy że wyjedziemy na Kasprowy, ale w obliczu 5 godzinnej kolejki zrezygnowaliśmy, a że kolego znalazł "łatwy szlak przez łączki"-jak to stwierdził to poszliśmy- na ostatnim chyba podejściu zorientowaliśmy się że to jednak Nosal Ale polecam - bo widoki piękne- a ciężko nie jest Jak wrócę do domu to Wam wrzucę fotkę z widokami- o ile znajdę folder

Cytat:

kochane czy któraś z was zamawiała ozdoby ślubne na samochód??
Tak ja zamawiałam na allegro i jestem zadowolona- co prawda za taką cenę kilka kwiatków to i tak dużo, ale za to bardzo "żywo" wyglądają http://allegro.pl/orchidea-serca-ratan-kolory-szybka-wysylka-i2509297461.html <---

Aha a na koniec mam coś dla dziewczyn z 1 września pogody długoterminowe już nas obejmują
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (13,1 KB, 21 załadowań)
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 10:56   #3876
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Ja sie zgadzam z Ewusią
Skoro dostałaś właśnie wymarzoną pracę to nie czekałabym 2-3 miesiące tylko jeszcze dłużej chociażby cały rok, pamiętam, że na razie na tyle masz umowę. Dzidziuś też będzie chciał mieć szczęśliwą, spełnioną mamę
a nie zgorzkniałą kobietę, która za kilkanaście lat wykrzyczy mu, że zmarnowało jej życie...
Stary 2012-08-17, 10:56   #3877
kindziulindzia
Zakorzenienie

niutek sis moja

dużo seksu i dobrego biznesu, spełnienia marzeń i dużo uśmiechu
i wieeelkiej radochy z mężula
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:00   #3878
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

niutku i misiaku wszytskiego naj naj najlepszego w dniu pierwsyzch żonkowych urodzin zdrówka miłości sukcesów w życiu aby Wasi mężowie Was taaaaaaak bardzo kochali i żebyście były zawsze uśmiechnięte i szczęśliwe
Dzięki Kiciu
Muffinkowi i Kindzi też dziękuję, chociaż raz poczułam się staro

Bo nie wiem czy wam pisałam, ale nawet barman w Tunezji pytał czy mam 18 lat

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
niutek sis moja

dużo seksu i dobrego biznesu, spełnienia marzeń i dużo uśmiechu
i wieeelkiej radochy z mężula
dziękuję Kochana

A jaką mi mąż niespodziankę zrobił
Wiedziałam już wcześniej, że z moim prezentem to będzie obsuwa, allegro się nie popisało Wstaję rano, TŻ był już w pracy, otwieram drzwi z sypialni, a tam usypana ścieżka z płatków róż aż do drugiego pokoju, na stole stoi bukiet róż i kartka z życzeniami od mojego męża

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
a nie zgorzkniałą kobietę, która za kilkanaście lat wykrzyczy mu, że zmarnowało jej życie...
Dokładnie
Stary 2012-08-17, 11:04   #3879
nuna2
Zakorzenienie

kingsof musisz przecierpiec a potem już wiesz... zlać;*

niut0 ja tez złożyłam zyczonka!!:P

Madziuniusia masz racje;*
Stary 2012-08-17, 11:05   #3880
paulinak18
Raczkowanie

Dziewczyny to i ja się przyłączam do życzeń urodzinowych Niuto, Misiak Wszystkiego Najlepszego: samych słonecznych dni, grzecznych i kochanych Mężów no i oczywiście duuużo przyjemności
Stary 2012-08-17, 11:07   #3881
niut0
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie, wybacz Nie rzuciły mi się w oczy
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to i ja się przyłączam do życzeń urodzinowych Niuto, Misiak Wszystkiego Najlepszego: samych słonecznych dni, grzecznych i kochanych Mężów no i oczywiście duuużo przyjemności
dziękuję
Stary 2012-08-17, 11:09   #3882
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniq_87 Pokaż wiadomość

Własnie wróciłam z rozmowy z kwiaciarką. Ceny ma jak stąd w kosmos... Jak rozmawiałam z nią przez telefon, to mówiła, że dekoracja ławki wynosi 10-15 zł - zależy co się wybierze. Dzisiaj się okazało, że za 10 zł to mogę dostać jednego mieczyka przy ławce. A jak się zapytalam czym będzie on przyodobiony, bo mi się nie podobają plastikowe kokardy, to powiedziala, że oczywiście można dać atłasową kokardę - ale wtedy taka ozdoba wyniesie 15 zł... Masakra!! Powiedziałam co myślę - że według mnie te ceny są bardzo wygórowane, ale jesli nie mam innego wyjścia to trudno, ale muszę pogadać z tą drugą parą. A ona powiedziała, ze wcale tak nie jest że muszę ją [dziwne, bo tak to zrozumiałam u księdza] ale wątpi, żeby ktoś mi taniej zrobił... Muszę pogadac z Jagodzią, bo nie chcę być naciągnięta przez mafię Pewnie się zdziwicie czemu tak piszę, ale podobno wlasnie ten nowy proboszcz jest mega ciety na kasę. Od nas jeszcze nie brał, ale szwagra znajomy chciał zamówić mszę pogrzebową i X zaspiewal 500 zł. Ten mówi, że nie ma, może dać 200. I X nie zgodził się na mszę. Musial szukac innego, pomimo, że to była jego parafia....
Dlatego ja zrezygnowałam z ubrania ławek. Mieliśmy ubrany ołtarz i Nasze miejsca i drużbów, nie chciałam żeby było przeładowane więc środkiem był tylko rozłożony dywan.

Co do ceny pogrzebu... 500 zł to maleńko, u Nas ksiądz zaczyna od tysiąca

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość

No po 6 godzin, to faktycznie może się już nie chcieć sesji. A może Nosal? Na górze są piękne widoki, a trasa jest krótka i prosta. Chociaż tam są ze 2 strome zejścia/wejścia, więc targanie sukni i sprzętu byłoby problematyczne. Chyba faktycznie kolejka, to jedyne racjonalne wyjście.
Nosal nawet nie był brany pod uwagę, jeździliśmy tam kiedyś na deskę na stok i nigdy nie brałam go pod uwagę na potencjalną sesję. Jeśli się nie uda na Kasprowym to albo morskie albo hala gąsienicowa.

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Pisałam o okresie który przyszedł niespodziewanie, zadzwoniłam do ginekologa - mam w rodzinie, powiedział że takie coś może się zdażyć że przy duphastonie pojawi sie plamienie, rzadko okres, a ja mam najprawdziwszy okres . Powiedzial jakie mam tabetki brac zeby zmniejszyc krwawienie. Ten okres mnie tak wyprowadził z rownowagi, że przestalo mnie wszystko cieszyć cały czas mam wizję wielkiej czerwonej plamy na sukni slubnej jutro pójde kupic największe możliwe tampony ( ob super sa najwieksze, czy są większe ????).
OB super plus największe i ratujące mi życie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

Ladystar - my byliśmy w dolinie 5 stawów. Widoki super, ale podejście czasami dosyć męczące, podobne do końcówki na kasprowy wierch. Czarny szlak, no ale warto warto

Ja paznokcie robiłam dzień przed ślubem - wieczorem
kolory szlaków górskich nie oznaczają stopnia trudności szlaku a jego długość
czarny szlak to krótki szlak dojściowy

Cytat:
Jak ja się umawiałam na pazurki i powiedziałam, że chcę takie żelowe, to mnie mało co babka nie wyśmiała Powiedziała, że teraz hybrydowe pazurki rządzą
pf... bo hybrydy to najszybszy sposób wyciągania kasy, bierze się niewiele mniej jak za zwykłe paznokcie, a koszt jaki ponosi stylistka jest znikomy. dlatego każda je tak strasznie poleca, a ja uważam ze to żadna rewelacja.

Cytat:
mnie narzeczony budzi: 4:5 pocałunkiem tylko nie wiem czy to jest:,,jak ja cie kocham" czy wstań i zrób mi kanapki
ja robię mu kanapki dzień wcześniej wieczorem i kawkę albo herbatę mu do termosu daje i mam spokój

Cytat:
mój mi zabrania rano wstawać żeby zrobić mu kanapki zresztą dziś to chyba coś w pracy sobie kupi bo nie kupiliśmy sera wczoraj a dziś piątek lodowka pełna miecha... muszę pójść do sklepu
mój Tato (wierzący, przestrzegający katolikich tradycji) twierdzi, że w pracy i podróży można jeść w piatek mięso
no a poza tym teraz zniesiono niejedzenie mięsa w piątki, obowiązuje tylko w 1 piątek miesiąca ;P
Więc mój Monżu dzisiaj ma krakowską podsuszaną z ogórasem

Dzien dobry
Jeszcze zostało tylko przykręcić fronty i remont skończony siedzę sobie właśnie w nowej kuchni, na pięknych nowych krzesłach i piję kawkę
ale co dobre szybko się kończy, fuga jest upaćkana wszystkim i zamiast brązowej jest kremowa więc trzeba ją wyszorować.
Jade później kupić kwiaty na jutro na plener, co dorwę białego to będzie .
Stary 2012-08-17, 11:09   #3883
nuna2
Zakorzenienie

dziewczyny cz pasuje zapytac świadkowej, czy zrobi mi panieński??
Stary 2012-08-17, 11:10   #3884
kingsof
Raczkowanie

Cytat:

staram się, ale nieraz przepełnia mnie taka złość jak on wyśmiewa moją rodzinę, chociaż naprawdę nikogo nie zna i zupełnie nie ma pojęcia o tych ludziach a sprawia wrażenie wszechwiedzącego... albo jak widzę, że TŻ jest przykro jak prosi go od 2 tyg o głupią rzecz żeby mu załatwił i on ciągle "zapomina" a jak prosi go młodszy synuś to w godzinę to jest zrobione..
Stary 2012-08-17, 11:11   #3885
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
no niestety bardziej by nam po drodze było w pieniny a nie w sudety
Zawsze możecie zmienić trasę podróży

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Dzięki Kiciu
Muffinkowi i Kindzi też dziękuję, chociaż raz poczułam się staro

Bo nie wiem czy wam pisałam, ale nawet barman w Tunezji pytał czy mam 18 lat

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

dziękuję Kochana

A jaką mi mąż niespodziankę zrobił
Wiedziałam już wcześniej, że z moim prezentem to będzie obsuwa, allegro się nie popisało Wstaję rano, TŻ był już w pracy, otwieram drzwi z sypialni, a tam usypana ścieżka z płatków róż aż do drugiego pokoju, na stole stoi bukiet róż i kartka z życzeniami od mojego męża

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Dokładnie
Zazdroszczę takiego romantycznego męża
Wszystkiego najlepszego

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:12   #3886
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
tak wprost: ZROBISZ MI? to chyba nie ;p ale delikatnie: czy zajęłabyś się organizacją wieczoru panieńskiego to lepiej brzmi możesz dodać, że ona tak dobrze zna się na takich rzeczach, że zrobi to doskonale
Stary 2012-08-17, 11:16   #3887
nuna2
Zakorzenienie

no oczywiście, że nie tak wprost:P:P tylko bardziej chodzi o to( bo ona mówiła, że mi zrobi zaje***) czy kogoś do pomocy chce:P
albo sie nie wtrącam niech to będzie surprised bo będzie wieczor na pewno:P
Stary 2012-08-17, 11:19   #3888
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
no oczywiście, że nie tak wprost:P:P tylko bardziej chodzi o to( bo ona mówiła, że mi zrobi zaje***) czy kogoś do pomocy chce:P
albo sie nie wtrącam niech to będzie surprised bo będzie wieczor na pewno:P
aaa to w takim razie niech kobita działa jak suprajs to suprajs
Stary 2012-08-17, 11:21   #3889
nuna2
Zakorzenienie

kingsof mi czasem teściowazrobi pzykrość, czuje wtedy łzy pod powiekami, ale potem pomyślę, że ja mam najcudowniejsza rodzinkę a że dla mojego męzulka przyszłego warto przecierpiec:P
Stary 2012-08-17, 11:22   #3890
Madziuniusia
Zakorzenienie

jezuuu a mi przymiarka właśnie przepada na następny dzień... a naszło mnie właśnie, że może bym, zmieniła pierwszą warstwę tiulu, żeby mi dały nową, białą, już bez tych zdobień na dole kurcze strasznie się boję, że bardzo bedzie widać, że suknia nie jest taka jaka być powinna
Stary 2012-08-17, 11:26   #3891
kingsof
Raczkowanie

Cytat:
kingsof mi czasem teściowazrobi pzykrość, czuje wtedy łzy pod powiekami, ale potem pomyślę, że ja mam najcudowniejsza rodzinkę a że dla mojego męzulka przyszłego warto przecierpiec:P
moja ogl ma dobre serce i nie jest zła aczkolwiek nieraz chyba nieświadomie robi mi przykrość jak zacznie opowiadać, że ona chciała taką jedną za synową itp ale chyba zrozumiała, że mnie ro boli bo coraz rzadziej się to zdarza ale jednak czasem. Tylko to są nieszkodliwe bo ona nie chce nikogo urazić w ten sposób a on właśnie na tym celu się skupia: byle ubliżyć i dokopać. Eh ale powiedziałam TŻ, że jak się wyprowadzimy to dam mu popalić, chyba, że dotrzyma obietnicy i NIGDY DO NAS NIE PRZYJDZIE a jeśli będzie inaczej i przyjdzie to nie pozwolę mu nikogo obrażać we własnym domu
Stary 2012-08-17, 11:26   #3892
melod_y
Zakorzenienie

wyskoczyla mi oprycha! i to na skorze... i jestem na 80% pewna ze zostanie mi slad. Nosz kuuuuuuuuu*^%^%^& !!
na dodatek nigdzie w okolicy nie ma masci zovirax

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 11:27   #3893
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
jezuuu a mi przymiarka właśnie przepada na następny dzień... a naszło mnie właśnie, że może bym, zmieniła pierwszą warstwę tiulu, żeby mi dały nową, białą, już bez tych zdobień na dole kurcze strasznie się boję, że bardzo bedzie widać, że suknia nie jest taka jaka być powinna
to ja zaś paniuje, że może w dekolcie serduszko za bardzo mi odsłoni piersi i może trzeba było zostawić koronke
kurde odbija nam??

dziś skończe skłądac winetki
Stary 2012-08-17, 11:28   #3894
kingsof
Raczkowanie

Dziewczynki, robię właśnie listę potrzebnych rzeczy do KUCHNIA, ŁAZIENKA, POKÓJ. Mam już meble i sprzęty kuchenne ale pewnie o masie rzeczy zapomniałam. Macie może z własnego doświadczenia z przeprowadzek jakieś cenne wskazówki?
Stary 2012-08-17, 11:29   #3895
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
to ja zaś paniuje, że może w dekolcie serduszko za bardzo mi odsłoni piersi i może trzeba było zostawić koronke
kurde odbija nam??

dziś skończe skłądac winetki
ja miałam dekold na prosto, ale zdecydowałam się, żeby mi przerobili na serduszko
Stary 2012-08-17, 11:34   #3896
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Moja świadkowa się mnie pytała czy robię panieński Tak, że jest on na mojej głowie tylko i wyłącznie.

Cytat:
Jak suknia nie daje Ci spokoju, to może wymień tą warstwę. Żebyś potem nie żałowała, że jednak tego nie zrobiłaś Tylko czy nie będzie wtedy różnicy między górą a dołem

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Dziewczynki, robię właśnie listę potrzebnych rzeczy do KUCHNIA, ŁAZIENKA, POKÓJ. Mam już meble i sprzęty kuchenne ale pewnie o masie rzeczy zapomniałam. Macie może z własnego doświadczenia z przeprowadzek jakieś cenne wskazówki?
My jak się przeprowadzaliśmy do Krk to kupiliśmy niezbędne rzeczy do kuchni (takie jak czajnik, sztućce, talerze, szklanki i inne małe pierdółki potrzebne do gotowania), kilka rzeczy do utrzymania czystości, do pokoju materac i pościel i tyle
Resztę się nabyło pomału w miarę możliwości i potrzeb.

No i z mebli to zabraliśmy dwie szafy, moją toaletkę, dwa krzesła i małą szafeczkę nocną. Wprowadzaliśmy się do pustego mieszkania.

Edytowane przez Nattiv
Czas edycji: 2012-08-17 o 11:37
Stary 2012-08-17, 11:36   #3897
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak suknia nie daje Ci spokoju, to może wymień tą warstwę. Żebyś potem nie żałowała, że jednak tego nie zrobiłaś Tylko czy nie będzie wtedy różnicy między górą a dołem
Górę i tak mam praktycznie całą w ozdobach...
Niby pani w pracowni, mówiła, że jest dobrze wg niej, ale jakis niepokój czuję. No nic. Zrobię tak, że zabiorę na przymiarkę to bolerko, welon, koszulę TŻ i aparat. Obfoce się i poproszę was o poradę. Oczywiście na przymiarce zapytam czy będzie opcja na zmiane pierwszej warstwy.
Stary 2012-08-17, 11:39   #3898
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Górę i tak mam praktycznie całą w ozdobach...
Niby pani w pracowni, mówiła, że jest dobrze wg niej, ale jakis niepokój czuję. No nic. Zrobię tak, że zabiorę na przymiarkę to bolerko, welon, koszulę TŻ i aparat. Obfoce się i poproszę was o poradę. Oczywiście na przymiarce zapytam czy będzie opcja na zmiane pierwszej warstwy.
Tylko zrób fotki w świetle dziennym bez lampy, bo wtedy najlepiej będzie widać

Stary 2012-08-17, 11:41   #3899
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko zrób fotki w świetle dziennym bez lampy, bo wtedy najlepiej będzie widać
tylko ciekawe czy w takim krótkim czasie zrobią mi to...
Stary 2012-08-17, 11:41   #3900
paulinak18
Raczkowanie

My właśnie dostaliśmy nasz pierwszy prezent ślubny: zestaw garnków 12 częściowy od mojej babci Tak że jako pełnoprawna żoną będę miał w gotować TŻ żarełko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości