|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Dedra w takim razie życzę owocnych staranek
Luna a tak wogóle to jak się czujesz??? bo rozumiem,że pierwsza wizyta u lekarza dopiero przed Tobą?
|
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
hej kobity,
nic nie piszę, bo nie mam o czym... dziś 10dc, @ już nie ma ale zostały plamienia, których po okresie nigdy nie miałam i trochę mnie one martwią. Łykam castagnus, magnez, acard i biosteron, więc zgaga i nidności są u mnie gośćmi codziennymi. Nie wiem kiedy powinnam mieć owu (chyba na dniach ale nic nie czuję), śluzu nie ma, nawet już szyjki nie sprawdzam. Jakoś tak zrezygnowana tym wszystkim jestem... Byłam u mojej lekarki pierwszego kontaktu i opowiedziałam jej o moich staraniach, wynikiach, samopoczuciu, obserwacji swojego ciała itp i powiedziała, że mogą to niestety być oznaki zbliżającej się meno. Chyba powoli zaczynam się oswajać z tą myślą. Czytam Was cały czas i kibicuję, trzymam kciuki za testujące, martwię się o zafasolkowane i witam z nowymi . Miłego!
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
A mi się dziś śniło, że 12 maja urodziłam dziecko dziś rano podziałaliśmy ... i wypada mi niby dziś owu (którą nie bardzo czuję, ale może to Clo namieszało)Ale dla jaj sprawdziłam w kalkulatorze w necie, co by było, gdyby dzisiaj i zgadnijcie przewidywaną datę ;p Czyżby sen proroczy? oby
|
#4894 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież młoda jeszcze jesteś!Cytat:
|
||
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie, Kwitko, dopóki miesiączkujesz znaczy się wszystko działa
i trzeba wierzyć, ze się uda ![]() Cytat:
się zobaczy.Tylko w śnie to był chłopak, a ja wolę dziewczynkę ale i tak bym się cieszyła ![]() No i dzień tygodnia się nie zgadzał, bo we śnie był wtorek ale to już drobiazg ![]() A mnie dziś ogarnął szał zakupowy, siedzę i licytuję na all ciuchy i skończyć nie mogę. Ale na razie nie jest źle, nalicytowałam za 73zł łącznie 2 sukienki, 3 pary spodni, sweterek i golfik wszystko nówki.Ludziska powyjeżdżali na wakacje to idzie coś upolować
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-08-16 o 12:39 |
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Maru oby to był sen proroczy
a jak się sprawdzi to chyba poproszę Cię, abyś i mi coś wyśniła![]() Kwitka jakie meno???? nawet tak nie myśl!!! Wasze sławne powiedzenie: nadzieja umiera ostatnia.. I tego się trzymaj!!! A u mnie jakoś dzień leci. Ogarnęłam mieszkanie,wstawiłam kapuśniaczek i zasiadłam na chwilkę na wizaż zobaczyć co u Was
|
|
#4897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-16 o 14:34 |
|
|
|
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
To ja dziś zrobiłam z 5 kg paprykę marynowana i upiekłam sernik pierwszy raz w swoim życiu
Tylko mi powiedzcie te bardziej doświadczone dlaczego małpa mi opadła tak pięknie wyrósł aż w szoku byłam. Nie wiem może za wczesnie go wyjelam z piekarnika. Ale przecież nie od razu tylko skończył się piec wyłączyla piekarnik i tam sobie grzecznie siedział za jakieś pół godziny uchyliłam drziwczki od piekarnika za następne pół godziny ja patrzę a on opadł łaj ![]() Kwitka Ty nam tu nie pierdziel o żadnej meno w tym wieku zastanów Ty się troszki i ogarnij kobieto |
|
|
|
#4899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bez takich mi tu :P Działać i jeszcze raz działać a Twoja cierpliwość zostanie nagrodzona![]() Na meno to Ty za młoda jeszcze jesteś ![]() Tak w ogóle to miałam zamiar się pytać gdzie się podziewasz bo się nie odzywałaś:P Cytat:
![]() Ja jakoś nie umiem licytować tak tanio zawsze robię kup teraz Ale Ci się udało za taką kasę tyle ciuchów :PApropo all to udało mi się dziś sprzedać skórę ![]() Cytat:
Chociaż może spróbuję jeszcze rady Dedry ![]() Witam się popołudniowo Niedawno wróciłam z pracy i mam od wczoraj napad obżarstwa,wczoraj z Tż tak dupy obchaliśmy że aż wstyd![]() Przyszły moje tetsty owu i od przyszłego tygodnia bierzemy się ostro do roboty
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą kiedyś sprzedawałam swoje ciuchy na all i w wakacje szło najgorzej, więc jak się bawić w licytację to właśnie teraz ![]() A ja dokupiłam jeszcze bluzkę za całe 2,60 ![]() Jutro jeszcze zapoluję może
|
|
#4902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny niedługo kończymy wątek
która się podejmuje z założeniem drugiego? ![]() Ja mogę, ale że ja "mam" klub to może ktoś inny też by zechciał sie udzielić.. bo ostrzegam to już na lata będzie trzeba dbać. Chyba wiadomo że po tej częsci będą następne i następne.... ![]() Cytat:
I chyba każdy ma mnóstwo wątpliwości. Ja miałam czy aby napewno chce znów przeżywac ten stres, czy nie lepiej jechać na wakacje pobawić się poimprezować i dopiero znowu ciąża. Ale wyszło samo i nawet przez sekunde nie myśle że lepiej gdyby nie wyszło. Oby tylko w marcu wyszło tak samo na świat DLa tych które rodziły to takie normalne, a dla mnie zajść w ciąże to nic ale urodzić to jakieś nieznane mi pojęcie, wręcz niemożliwe, czyżby czary?! Cytat:
![]() ale jako że mi wolno i ciągle jestem zmeczona to leże przez kompem i czytam 4 cz Harrego Pottera.. przynajmniej dni szybciej mijają ![]() Może spróbuj jednak się odciąć (współczuje później nadrabiania ) ale jeśli miałoby Ci to jakoś pomóc to moze warto całkiem wyluzowac i zapomnieć o wszystkim (tylko nie o wizazowych kolezankach) ![]() Cytat:
![]() Psychicznie bardzo się boje bo gdzies na tym etapie okazało się że zarodek jest za mały... ale był na 5 tc w 8/9tc a teraz byłam w 6tc i prawidłowo rósł więc mam ogromną nadzieje że teraz też rośnie.. tym bardziej że brzuch mi się powiększa a fizycznie mam małe mdłości jak jestem głoda, albo zjem za dużo i chociaż mnie to wkurza to jednocześnie cieszy bo to jakiś znak, że to wszystko jest realne ![]() Cytat:
Ps. mi się dziś śniło że moja mama rodzi i ja zapomniałam wam napisać i szybko biegłam żeby wejść na wizaz Cytat:
a allegro uwielbiam właśnie wchodze żeby coś pokupowac ![]() za to mój TŻ nie lubi.. bo mimo że moze się pochwalić super partnerką która nienawidzi zakupów tak jak dopadne allegro to tylko blokować konto w banku ![]() Kwitka Tobie to się chyba już w głowie całkiem... ![]() Przecież Ty dopiero co w ciąży byłaś. Ani mi się waż myśleć w ten sposob! Zreszta jak patrze na Twoje zdjęcie, to ktoś kto wygląda tak młodziutko nie może mieć menopauzy. Nie pasuje do Ciebie ani trochę! ![]() Pogadamy jak Ci ginekolog to zdiagnozuje a nie byle Pani której nie wiadomo co tam nagadałaś ![]() Nie bierzesz w koncu tych anty? |
|||||
|
|
|
#4903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oczywiście na I stronie obowiązkowo trzeba będzie liste zrobić
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#4904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Maru - byłabym wdzięczna, gdyby za miesiąc przyśniło Ci się, że zaraz_a rodzi jakoś na początku czerwca 2013. Nie wiem, czy jesteś przekupna, ale jeśli tak, to płacę każdą cenę ![]() Kwitka - Ty tu nawet nie szerz takich teorii... tfu tfu... żadna menopauza, ona nie istnieje. Tak jak cholesterol i kalorie, w końcu nikt ich nigdy nie widział ![]() Mokka - śliczna fasola i jeszcze ładniejszy brzuszek. Znaczy młode ma urodę po mamie. Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-08-16 o 17:08 |
|
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Luna wszystko bedzie dobrze
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4906 |
|
Zakorzenienie
|
Dedra może posłucham twojej rady następnym raze jak będę robic sernik zobaczymy co z tego wyjdzie
U mnie dziś 20dc czyli jeszcze 10 dni do @. Jakoś w tym cyklu nie czułam żebym miałam owu za to w 2 ostatnich owszem owszem śluz był wręcz piękny książkowy a w tym niby był ale jakby wcale go nie było. Jakby nie było too nie nastawiam ani troszku choc nie ukrywam przydałby mi się prezent z okazji imienin w postaci fasolki właśnie
|
|
|
|
#4907 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale może ten patent Dedry faktycznie skutecznyCytat:
|
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
... po raz pierwszy od wielu mies. nie mam 2 paskow na tescie owulacyjnym w tym dniu, moze jutro juz bedzie... Dziwne
|
|
|
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, niestety wczesna menopauza dotyka kobiet jeszcze młodszych niż ja. Moje AMH jest na tak niskim poziomie, że niewiele nadziei mi daje. Poczytajcie trochę o normach.... mój wynik to 0,42. To nie jest takie nieprawdopodobne, wręcz przeciwnie, dlatego moja gin po # zalecała starania od razu, bo np. za pól roku może być już za późno. To nie jest tak, że ja się poddalam ale poprostu biorę pod uwagę opcję, że może się nie udać.
Dobrze, że trafiłam na taką gin, która się na tym zna i nie kazała mi czekac rok na wyniki starań tylko od razu zleciła badania, bo mogłabym się nie doczekać... Lunka byłam w ciąży i to daje mi nadzieje a co do meno to kilku lekarzy powiedziało mi, że na ciążę szans nie mam tylko moja gin mnie pociesz, że kobiety z niższym AMH zaciążają. Tabl anty nie biorę, bo połówek w domu... A Ty się o dzidzię nie martw, bo na pewno jest zdrowiutka jak rybka!
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-16 o 22:19 |
|
|
|
#4910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana. Ja na 8 do roboty,a w proszku jestem. Małpa się rozkręciła. Wczoraj ledwo wysiedziałam się (i czołgałam) w pracy a dzisiaj powtórka z rozrywki. Chce mi się krzyczeć!!! Dobrze, że sobota i niedziela wolne!
![]() Muszę się przyznać do rzeczy strasznej... zaczęłam sobie popalać A rzuciłam 3 lata temu
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety dalej nic z tego Jedna krecha
W sumie nie nastawiałam się ale teraz będziemy chyba rezygnować ze starań postanowiłam się wziąć za siebie bo ostatnio masakra jakaś. Teraz tylko czekam jeszcze na @ mam 30 dc. Ból rzadko odczuwam ale jest. Wczoraj wybraliśmy się z Tż na wycieczką do Salzburga było super najpierw wspinaliśmy się pod górę do zamku, później zwiedzaliśmy go, o łaziliśmy się przy tym bo jeszcze po mieście masę chodzenia było miasto świetne do zwiedzania ale gorsze do znalezienia parkingu i ogólnie poruszania się zwłaszcza że nie znaliśmy go w ogóle. Na koniec jeszcze Grześ wpadł na pomysł aby do Zoo skoczyć i to też był strzał w dziesiątkę Masa chodzenia nogi mnie bolą ale opłacało się. Korzystamy puki Tż ma urlop Dzisiaj idę się na siłownie zapisać w końcu
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
ANTERIA nie łam się, póki nie ma @ jest nadzieja
Ja w tym cyklu mam już trochę inne nastawienie. Staraliśmy się w te dni, ale już tak bardzo nie czekam na testowanie. Co będzie to będzie
|
|
|
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł witam się i ja nie dawno wstałam tak mi się dobrze spało a zaraz wyruszam na ploty
![]() Ja też wczesniej bardzo podekscytowana czekałam na dzień @. Ale teraz już po tych 11cs starań pochodzę już bez emocji będzie co będzie |
|
|
|
#4915 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Maru jak mi wczoraj tylko przypomniałaś o allegro to odrazu wskoczyłam i kupiłam sweterek i leginsy ![]() A tak wogole to wczoraj ponosiłam troche siostrzenice 1,5 roku i teraz sie stresuje. Bo pod wieczór zaczełam czuć brzuch, ale bólem to to napewno nie było raczej zchizowaniem i dziś rano wydawało mi się że było troche brązowego ale na papierze był tylko żołty bez żadnych plam więc może to cień kibelka już sama nie wiem wariuje!Cytat:
najwyżej zmienimy nazwę na "staraczki i dzieciate którym się udało" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak rybka! Cytat:
ale przyznam że zapaliłabym sobie takiego dymka i przy tym stresie wcale Ci się nie dziwie...Jednak ja mam wizje że wtedy będzie dzidziuś miał mniej tlenu itd i jeszcze się coś stanie także ani się ważę |
||||
|
|
|
#4916 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale postaram się nie przejmować, bo to może być wszystko od Clo. Cytat:
ja nie mogę skończyć ![]() Jeszcze na szczęście nie przekroczyłam 100 zł, a mam już 4 pary spodni, 2 sweterki, 2 bluzki i 2 sukienki i walczę dalej ![]() Cytat:
poza tym, gdzieś czytałam (może nawet u nas na wątku?) że czasem pik LH trwa krótko, na tyle krótko, że można nie złapać go testem trzeba by było robić je co parę godzin minimum.Cytat:
więc możesz jeszcze raz być i tego się trzymajmy ![]() Cytat:
ja muszę w końcu rzucić ... ale ja palę R1 po kilka dziennie, więc nie jest ze mną źle Cytat:
Ja się obawiam, że u mnie nie będzie czego testować, nie mam objawów owu oprócz pikających jajników tempka nie poszła do góry, chyba nic z tego ![]() Chyba, że to wszystko wina Clo ... Cytat:
ciążowe?Jak chcesz link to Ci wyślę, gość ma multum aukcji i kilka ciążowych ciuchów też. Za kilka zł ludzie licytują sweterki, bluzeczki itp warto powalczyć ![]() Cytat:
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ja dzisiejszy dzień rozpoczęłam od wizyty na szpitalnej izbie przyjęć ![]() Wczoraj wracając od rodziców z działki skręciłam sobie stope:/ Szłam w wysokich klapkach i źle stanęłam ![]() Rano na izbe,prześwietlenie,wizyt a u chirurga..Skręcenie. Dostałam maści i opaske uciskową,nakaz leżenia,albo ewentualnie mogę się poruszać o kulach. Za tydzień wizyta kontrolna.. Swoją drogą leżenie przy dwójce dzieci..hehe dobre
|
|
#4918 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o urlop to postanowiłam się faktycznie odciąć od wszystkiego. Nie będę zaglądać, co oczywiście nie znaczy, że o Was kochane zapomnę Zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]() Cytat:
No i życzę Ci, żeby te 10 dni minęło szybko. Jak wrócę z urlopu to chcę widzieć dobre wiadomości.Cytat:
![]() Ja się dziś w pracy ostatni dzień, przekazanie obowiązków przed urlopem, jutro pakowanie i fryzjer i w nocy z soboty na niedzielę w drogę. Także dzisiaj może jeszcze zajrzę, ale jutro to już raczej nie będzie kiedy
|
|||
|
|
|
#4919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie pogoda brzydka aż nic mi się nie chce.Chyba posiedzimy z tż w domu i pooglądamy jakieś filmy.Możecie jakieś ciekawe polecić?W poniedziałek kończy mi się 3,5 tygodniowy urlop i ide już do pracy.I to na 1 zmiane Ciężko będzie wstać
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4920 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki.
Witam też te, co dołączyły do wątku. U nas też pogoda do bani, w sumie nie pada i spacer zaliczyłam, ale nad górami mgła i słońca nie ma, temperaturka taka ok, nie za ciepło i nie za zimno. Córka śpi, ciekawe co będzie robić w nocy. Ja mam problem ze spaniem. Budzę się często w nocy, wiem, że nowe miejsce ale w domu też tak miałam. Zanim złapię odpowiednią pozycję, przewracam się z boku na bok, to często jest już po północy. A potem kilka razy jeszcze się w nocy przebudzę. Nie śpię popołudniami (jak córka) a i tak mam problem. I podobnie jak Luna zaczynam się martwić ciążą, bo tam nic się nie dzieje . A wizytę mam dopiero 30. Ani mnie brzuch nie boli, ani mdłości nie mam. Nadzieja jeszcze w piersiach, bo nadal takie powiększone i nabrzmiałe. Brzuszek jaki był taki jest. Z wagi ostatnio spadłam. Idę zaraz na obiad - dziś podają kapuśniak i kurczak w jarzynkach, do tego surówki i kompocik. Mniam...![]() Trzymajcie się kochane. Postaram się później jeszcze zajrzeć i może coś napiszę.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

dziś rano podziałaliśmy ... i wypada mi niby dziś owu (którą nie bardzo czuję, ale może to Clo namieszało)
oby

i trzeba wierzyć, ze się uda 

... po raz pierwszy od wielu mies. nie mam 2 paskow na tescie owulacyjnym w tym dniu, moze jutro juz bedzie... Dziwne

tempka nie poszła do góry, chyba nic z tego
- dziś podają kapuśniak i kurczak w jarzynkach, do tego surówki i kompocik. Mniam...