|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Bao spakuj, spakuj
Pamiętam jak ja się z tym zbierałam
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz
Chyba do leków... może jakieś uczulenie
![]() eh Pisałam do lekarza i wysłałam mu foto i kazał mi odrzucić leki... nic więcej nie napisał... Napisałam jeszcze raz i czekam na kolejną odp. Mam nadzieję, ze odrzucenie nie spowoduje konieczności ponawiania kuracji, bo w takim razie wolałabym dotrwac, ale bałam się ryzykować, bo w ogóle nie najlepiej się czuję. |
|
|
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
hej
przepraszam że tak mało zagladam, ale mam problemy w domu, kłótnie, poprostu masakra do tego latamy kupujemy płytki, panele a z biologii to dziś 34 dc, okresu nie ma, dzwoniłam do gina to mówi że mam wziąź luteinę, ale ja zaczekam, bo 29 września idziemy na wesele i chce być jeszcze przed testem bo u mnie zawsze w każdej ciąży ok 32 - 40 dc plamie, i nie chce ryzykować. także prosze o wpisanie na listę na planowaną @ na 1 pażdziernika
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
helloł laseczki, u nas pogoda powróciła więc znó nic tylko z dzieckiem na dworze siedze :/ już mam tego pomalu dość :/
po południu pojadę (może) do babci na wieś na jabłuszka ![]() Miłej niedzieli
|
#4415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u nas też pogoda super! dziś grilujemy karkóweczka już się marynuje
|
|
#4416 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj wstałam zrobiłam śledzie w śmietanie a zaraz będę robić wafle- andruty, jakoś dzisiaj chęci do roboty mam może dlatego, ze się miło zaczął dzień
|
|
#4417 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Ana*** no ciekawe od czego Ci sie tak zrobilo, Cytat:
![]() rowniez milej niedzieli Cytat:
![]() ja zrobilam na obiad piersi z kurczaka z przepisu butter, wygladaja apetycznie, zobaczymy jak beda smakowac ![]() aha xmonikax27 tez wogole nie rozumiem Twoich wyliczen
ŚLUBOWALIŚMY http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100417600713.html SYNCIO I http://s2.suwaczek.com/201101291762.png SYNCIO II http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl2n0ake8axtlz.png Edytowane przez metkaa Czas edycji: 2012-08-19 o 12:13 |
||
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Biki nie ma to i cisza na forum
|
#4419 | ||||||||||||
|
Konto usunięte
|
W weekend jak zwykle odpoczywałam od forum, więc teraz nadrabiam
![]() Cytat:
![]() Trochę się podłamałam tą wizytą u lekarza: i tym przerośniętym pęcherzykiem (bo możliwe, że wcale nie pęknie i cykl stracony), i opinią lekarki, że raczej te zrosty nie były przyczyną niepowodzeń Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nikt Ci tu niestety nie powie, czy dasz sobie radę z dzieckiem na studiach. A nie chcesz poczekać do ślubu? Ja tam wole tradycyjną kolejność ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Madziu, niemowlakiem się jest do 28 dnia życia ![]() Meetka, daj znać jak koperty z kurczaka Ci smakowały ![]() Monika, ja tak jak mrowinka, uważam, że nie powinnaś robić nic na własną rękę! Jeśli lekarz zaleca żebyś coś wzięła, to powinnaś wziąć... Wczoraj byliśmy w zoo, spędziliśmy tam pół dnia - nogi już wchodziły mi do tyłka.... ![]() A dziś pranie, prasowanie, dojadanie resztek z lodówki. Wyobraźcie sobie, że mój teść postanowił mnie 'uszczęśliwić' na 2 dni przed wyjazdem i przytargać mi 2 kartony sliwek na powidła...powiedział TŻ i nie pozwolił mi nic powiedzieć, bo to ma być 'niespodzianka'... no serio, świetna niespodzianka
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35985209]W weekend jak zwykle odpoczywałam od forum, więc teraz nadrabiam
![]() Dziękuję za przepis, ale chyba nie skorzystam ![]() Trochę się podłamałam tą wizytą u lekarza: i tym przerośniętym pęcherzykiem (bo możliwe, że wcale nie pęknie i cykl stracony), i opinią lekarki, że raczej te zrosty nie były przyczyną niepowodzeń Dziękuję Wam wszystkim za kciuki. W tym cyklu i tak pewnie nie poszalejemy, czekam na lepsze samopoczucie Stokrotko, oby badanie drożności nie było potrzebne Tomalinko, czemu dziwnie? Czasem pęcherzyki nie chcą pękać. Najwyżej będzie cykl bezowulacyjny ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Maleństwo, mam nadzieję, że już lepiej się czujesz Ładne imiona, tylko Natasza niezbyt mi się podoba ![]() Mabi, mam Cię przenieść na listę na przyszły rok czy do niezdecydowanych? To super, że skurczy nie ma ![]() Ty też powinnaś czuć, że chcesz Nikt Ci tu niestety nie powie, czy dasz sobie radę z dzieckiem na studiach. A nie chcesz poczekać do ślubu? Ja tam wole tradycyjną kolejność ![]() Trzymam kciuki za test Oj, kiepsko... ale nie zostałaś całkiem bez leków? Oby to nie przeszkodziło w kuracji. Moniko, jak lekarz każe brać luteinę, to ja bym brała, zamiast robić coś na własną rękę.[/QUOTE] ja się kompletnie nie znam na tych pęcherzykach, pękaniach, cyklach owu i bez owu A ja spakowałam torbę...2 paki podkładów poporodowych, podkłady na łóżko, paczka pieluch, paczka chusteczek dla małej, ręcznik papierowy, 3 koszule, szlafrok cienki, klapki pod prysznic i 2 ręczniki duży i mały i TYLE...więcej nie wcisnę kosmetyki pójdą do kuferka mojego, ale nie wiem gdzie pierdety typu laktator, sztućce, talerz, kubek, woda z kubim zmieściłam się w walichę a tu do tego szpitala ma być torba i to jedna na to mam na wierzch kombinezon z polarku cienki i czapeczkę taka akurat na jesień jak otworzyłam szafę i poczułam zapach tych upranych ciuszków mmmmmm takim dzidziulkiem małym zapachniało![]() Siostra mi przywiozła trofasta - tż pojechał do teściów, jak wróci będzie składał
|
#4422 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja od jakiegoś czasu co rusz czytam, dokształcam się, szukam co by tu jeszcze można zbadać, czego spróbować... chwilami mam naprawdę dosyć. Najbardziej denerwuje mnie to, że po tak długim czasie nadal nie mam konkretnej diagnozy, ciągle nie wiem, co jest nie tak.Jakoś nie liczę na to, że teraz się uda. Lepiej na nic nie liczyć, bo jak sobie narobię nadziei, to rozczarowanie będzie bardziej bolało
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35985854]
Jakoś nie liczę na to, że teraz się uda. Lepiej na nic nie liczyć, bo jak sobie narobię nadziei, to rozczarowanie będzie bardziej bolało [/QUOTE]
|
#4424 |
|
Raczkowanie
|
test robiłam wczoraj i jedna kreska, a ja mam policystyczne jajniki czyli brak owulacji bez leków
a żeby dostać okres muszę wziąz luteinę, a chce zaczekać jeszcze tydzień, bo 29 września idziemy na wesele, a ja na początku ciąży plamie prznajmniej zawsze tak było, i boję się że jak wezmę luteinę teraz i udało by nam się zaciążyć w tym cyklu to na weselu kuzynki byłabym w najcięższym okresie ok 5 -6 tyg a w każdej ciąży tak plamiłam, a nie chciałabym mówić wszystki dlaczego nie idę na wesele, a gin mówił że jak wezmę za tydzień to nic się nie stanie poprostu będe miała dłuższy ten cykl, mam nadzieje że napisałam zrozumiale bo czasami sama siebie nie rozumiem
|
#4425 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35985854]Wiesz co, i tego właśnie zazdroszczę Tobie i innym dziewczynom, które starają się na spokojnie, udaje im się i nie muszą się na tym wszystkim znać
Ja od jakiegoś czasu co rusz czytam, dokształcam się, szukam co by tu jeszcze można zbadać, czego spróbować... chwilami mam naprawdę dosyć. Najbardziej denerwuje mnie to, że po tak długim czasie nadal nie mam konkretnej diagnozy, ciągle nie wiem, co jest nie tak.Jakoś nie liczę na to, że teraz się uda. Lepiej na nic nie liczyć, bo jak sobie narobię nadziei, to rozczarowanie będzie bardziej bolało [/QUOTE]ja nawet nie wiem jak mogłabym Cię wesprzeć/pocieszyć/dodać nadziei miałam to szczęście, że 2 razy mi się udało w pierwszym cyklu, za to mam przeboje z donoszeniem i zazdroszczę np. Bice czy Madzi, że tak świetnie przechodzą ciąże, że się nią cieszą, dla mnie każdy dzień to męka, strach o dziecko, liczę każdy tydzień, ba dzień...wiem jak cenny jest dla małej czas spędzony jak najdłużej w moim brzuchu...do tego czuję się strasznie niedołężna i uzależniona od innych - to mnie wykańcza...Jedne kobiety mają problem z zajściem a jak się uda to całą 9 mcy jest git, a inne zajdą od razu i potem ledwo doczłapują do porodu...sa i te co zajdą od razu i 9 mcy to dla nich bajka - to już szczy szczęscia wrrrrr
|
#4427 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Bao już bliżej jak dalej i niedługo córcia będzie z Tobą
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, ale ten czas się taaaaak wleeeecze
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko mrr andruty
![]() Bao ja miałam 2 torby (dla siebie i dla małej) i wzięłam je od razu na porodówkę. |
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35985209]Mabi, mam Cię przenieść na listę na przyszły rok czy do niezdecydowanych? [/QUOTE]
na przyszły rok- od lipca
|
|
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() My byliśmy dzisiaj ze znajomymi nad wodą! Nie kąpałam się, ani nie opalałam tak normalnie, ale ramionka mam troszkę przypieczone W każdym razie bardzo przyjemna niedziela ![]() I o dziwo, obawiałam się o moje samopoczucie...ale...było prawie idealnie! I strasznie bym się cieszyła, jakby to był początek końca mdłości ...
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Natasze moi znajomi zdrabniaja Natka najczesciej wlasnie niedawno wrocilismy ze wsi Maja wykonczyla wszystko co sie ruszalo a zaraz kladziemu Szoguna i lecimy do znajomych zaprosic ich na moje urodziny bo jutro wylatuja na 2 tygodnie na wczasy
|
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
chciałabym zajrzeć ale jakoś nie ogarniam...
wszystko u nas ok.
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() u nas grillowy weekend ależ było pięknie, słonko, kiełbaska, pierś z kurczaka, grzaneczki z masłem czosnkowym i... Bavaria żyć nie umierać ![]() widziałam, ze pisałyście o wózkach tako. ja z MArysią właśnie miałam tako, ale jakis starszy model i krowa straszna, ważył chyba z pół tony a tu proszę...http://allegro.pl/3w1-wozek-tako-bab...549326599.html waga jak marzenie czyli... nigdy nie mów nigdy ![]() Bao, trzymaj się , już niedługo malutka będzie z Wami Strong, a coś się dzieje? |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35985209]
Oj, kiepsko... ale nie zostałaś całkiem bez leków? Oby to nie przeszkodziło w kuracji. Moniko, jak lekarz każe brać luteinę, to ja bym brała, zamiast robić coś na własną rękę.[/QUOTE] Właściwie zostałam, bo mam brać jedynie takie tabletki ale niedoustne i w sumie na infekcje... ale brałam troszkę ponad 7 dni (czyli 7 dni i 1 tabletka ) a wyczytałam, że leczy się od 7 do 10 dni... mam więc nadzieję, ze się uda... bo jak nie to się pochlastam ![]() Mrowinko zrób też to badanie |
|
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
właśnie dostałam okres
|
#4438 |
|
Zadomowienie
|
TŻ wyjechał więc nadrabiam zaległości na wątku =) A jest ich trochę...
blonde_hair mój narzeczony nie tylko widział suknię, i mnie w niej,ale nawet sam ją wybrał =) bo ja sie w iej zakochałam dopiero jak przymierzyłam, a on przy oglądaniu katalogu mówił że to ta! W salonie przymierzałam z jasnymi dodatkami i nawet nie widziałam że wybraliśmy tę samą suknię =) On po kryjomu poprosił Panią o danie mi jej do przymiarki. Ale u nas wszystko jest na odwrót niż normalnie powinno być =) strongwomen suknia jest z salonu Agnes. Model 10819 aaby Pani w salonie też zwróciła mi uwagę że suknia trzyma się właśnie na tych częściach ciała a nie na biuście. A że mam szerokie biodra i duże wcięcie w talii więc trzyma się jak ulał =) Oj zrobił mi się slubny post =) Wszystkie do Ustki się wybieracie? =) Ja mieszkam w Kołobrzegu. Obiektywnie patrząc- nie polecam na wakacje. Drogo, tłoczno. Jest od zatrzęsienie mniejszych miejscowości w okolicach w których można spędzić miło czas bez obrywania co chwilę piaskiem po oczach w czasie opalania ![]() TŻ powiedział że znajomi zaproponowali wyjazd do Hiszpanii zaraz po naszym ślubie. Ich wakacje nasza podróż poślubna. Zobaczymy co z moim urlopem
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Baobabku dobrze ze torba juz spakowana,
ja sie jakos w jedna zmiescilam ![]() ButterBear kieszonki ogolnie super, tz bardzo smakowalo a mnie troche zmulilo ale w koncu to kawal miesa Malensstfo super ze niedziela udana, my tez bylismy nad woda ale tylko troche bo skwar za duzy
|
#4440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też miałam suknię Agnes |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

Pamiętam jak ja się z tym zbierałam 

u nas też pogoda super! dziś grilujemy 

Teraz mi się lżej zrobiło...ale muszę coś zjeść...tylko nie chce mi się nic...
jedyną rzeczą jaka nie daje mi spokoju jest jednak jak poradzę sobie z ciążą a później z dziedziusiem na studiach (zaczynam IIrok dziennych) Może wy mi coś podpowiecie? Pozdrawiam!!

kosmetyki pójdą do kuferka mojego, ale nie wiem gdzie pierdety typu laktator, sztućce, talerz, kubek, woda
z kubim zmieściłam się w walichę a tu do tego szpitala ma być torba i to jedna

16.07.2012 - Kamil, nasze serce.