|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
dzwonilam tam gdzie chodzę (fakt raz na rok na badania typu cytologia) i mówie ze bylam w nocy na pogotowiu i ze kazali mi natychmiast stawic sie u gina. W rejestracji nie przyjeli mnie bo na dzis nie bylo miejsc!!! mówilam ze mnie tak boli ze nie mogę chodzi. pani powiedziala ze moge przyjść za 3 tygodnie!!! w szpitalu nastraszyli mnie ze jajnik mógł peknąć, a moze mam zapalenie a moze ciaza pozamaciczna - super myslałam ze zejdę z nerwów poszłam prywatnie tego samego dnia, opowiedzialam przez tel to samo i przyjeli mnie bez kolejki nawet. Zapłacilam 150zł i 90zł za leki nic poważnego sie nie okazało.u mnie jest tylko 2 lekarzy na NFZ, z czego do jednego czekam na 25 wrzesnia,a do drugiego juz w zyciu nie pójdę. Tam owszem idziesz i wchodzisz tego samego dnia, ale po pierwsze rozbierasz sie z 3 paniami PRZED gabinetem i czekasz bez majtek w kolejce ![]() :conf used: juz mnie to krępowało masakrycznie, ale największy hit jak leżałam na krześle, rozkaczona i wchodzi recepcjonistka (bez pukania) i zaczyna cos gadac do lekarza - drzwi są otwarte jak szeroko a fotel jest tak ustawiony ze te panie w kolejce widzą mnie taką rozkraczoną własnie od tej strony co lekarz!!!!w życiu nie czułam sie tak upokorzona i tam nie pójde juz nigdy na pewno. ok, bylam z psami, ide spac, dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
|
|
#1502 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiście ja tak to sobie wymyśliłam, nie wiem czy Tż jest tego do końca świadomy Zresztą ja też nie wiem czy nie będę się bała zostawić dziecka tylko pod opieką faceta, pomimo tego, ze to będzie tatuś dzicka No ale zobaczymy jak się tatuś będzie sprawował przez czas macierzyńskiego+zaległe urlopy![]() Cytat:
Bajki cały dzień, słodycze na okrągło, slodkie soki do picia a potem rozpacz i krzyk przy jedzeniu, że dziecko nie chce jeść... A jak im zwrócę uwagę to obraza majestetu i stały tekst siostry: "zobaczymy jak swoje będziesz miała...". Więc już sobie dałam spokój - ich cyrk, ich malpy. Mają jedynie to szczęście, że chłopczyk jest naprawdę kochany, ciepły, uśmiechnięty, spokojny... Az mi szkoda, że takie dziecko psuja zamiast to wykorzystać... Cytat:
U mnie trooochę się musiała naczekać na ta wiadomość---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
Straszne to co napisałaś... Co za koleś
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym przecież nie zawsze jest wykonywane badanie ginekologiczne, to co, wchodzisz na wizytę bez majtek, a ciuchy zostawiasz przed gabinetem? przecież to chore jest. masakra!
|
|
|
|
|
|
#1504 | ||||
|
Zadomowienie
|
i że wyszło w 1 cyklu, nadal nie mogę wyjść z podziwu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() nam duzo dało wychowywanie psów, cwiczenie spokoju, konsekwencji chociaż sie z nas wyśmiewali ze dziecko mamy sobie zrobic a nie psami sie zajmować itpCytat:
![]() temat dziecka przewinął sie delikatnie zaraz po ślubie, ale szybko konczyłam takie tematy, bo nie czułam tego jeszcze, wiedzialam ze to nie ten czas. własciwie nadal obce dzieci mnie nie jarają, nawet z rodziny ciekawe jak to spojrzy moj szef, przez 6 lat pracy tylko 1x mialam L4 i to jak bylam w szpitalu. ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() tak, ciuchy zostawiasz przed ganinetem. Pierwszy raz nie wiedzialam ale pani w recepcji mowi ze mam sie rozebrac PRZED gabinetem a ja mialam spodnie.....pytam czy musze, a ona ze przeciez wszystkie kobiety mają to samo i co teraz wielce wymyślam ![]() następnym razem spakowałam spódnice do torebki ale potem i tak kazdy mnie widzial na fotelu i wiecej sie tam nie pojawiłamcieszyłam sie ze ta druga na NFZ jest ok, lekarz ok, gabinet ok, czysty sprzęt i fotel ma tak ustawiony za takim parawanem, wiec nawet jak ktos wejdzie to mnie nie widzi rozkraczonej. A najbardziej uwielbiam tam przyciemnione swiatło tylko "tam" jest skierowanie jasne, pełen komfort wiecej przychodzi na NFZ nie ma |
||||
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
u nas żadne z nas nie ruszy się do dziecka jak jesteśmy w towarzystwie i ktoś jest z dzieckiem. kuzynka kiedyś mówiła, że oni mieli tak samo, dopiero jak swoje mieli to nauczyli się wszystkiego robić przy dziecku, do obcych, nawet tych z dalszej rodziny nie podchodzili. my też tylko na odległość z dziećmi, chociaż inna sprawa, że u mnie w rodzinie żadnych małych dzieci już od bardzo dawna nie ma, więc i okazji brakuje.
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Zadomowienie
|
u mojego męza brata urodzilo sie dziecko i bylismy na chrzcie. Powiem tu szczerze ze to dziecko nie ruszło we mnie zadnych emocji. Patrzyłam na nie i nic, dziecko jak dziecko.
Drażniło mnie nawet jak płakało, ale rozumiem ze dzieci mają swoje prawa, wiec nic nie mowilam, ale rozdrażniona bylam wew. mialam wyrzuty sumienia bo kazdy sie rozczulał nad nim a ja nic, zero uczuć |
|
|
|
|
#1507 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja po prostu nie czułam takiej potrzeby. Moja siostra ma w sumie teraz 3letniego synka, mieszka daleko, więc widujemy się co 2 m-ce, ale choć ten malec naprawdę fajny, to ja nigdy nie pozwoliłam się wkopać w zajmowanie się nim... A jak byli u nas z dzieckiem w zeszlym tyg, to myślalam że wyjdę z siebie jak okazała sie, że mały pomalował zielonym mazakiem naszą beżową kanapę w kilku miejscach, i to tak konkretnie... a jego mamusia siedziała obok niego ale zajmowała się laptopem... No po prostu myślałam, że mnie trafi. I ona nawet sie nie przejeła jak jej zwróciłam uwagę Potem łaskawie zaczęła to próbować czyścic ale oczywiście średnio się postarała i choć nei mamy jeszcze własnego dziecka to mamy pomalowana kanapę![]() Ja też strasznie dziwnie się czułam, jak moja ginka wręczyła mi zwolnienie. Pracuję 5 lat w tym miejscu i nigdy nie byłam na L4. Tylko raz wzięłam urlop na żądanie. Ale pomyślałam, że mam to gdzieś. Co ma być to będzie... znam dziewczyny, które pracowały do 8 m-ca a po macierzyńskim i tak dostaly w nagrodę wypowiedzenie ![]() A ta historia z gabinetem to naprawdę jakas masakra... jakieś średniowiecze normalnie ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#1508 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z jednej strony rozumiem pracodawcę, że prawie rok nie ma kto pracować a płacic trzeba, ale z drugiej jak kobieta sobie w ciązy nie odpocznie, to pozniej przez kilkanaście lat już wcale bo będzie praca-dom-dziecko i nikt sie nie będzie rozczulał po nieprzespanej nocy.Trzeba to jakos wypośrodkować. Cytat:
Cytat:
taka natura
|
||||
|
|
|
|
#1509 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej ale piszecie jak szalone
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mokka szkoda słów![]() Cytat:
![]() Cytat:
i jak mówie ze troche na wychowawczy pójde to mówi że nie ma po co oni przecież bardzo chętnie z kolejnym wnukiem też będą siedziec ale powiem wam że cieszę się bo Julka dzięki temu że z nimi siedziała ma tak rewelacyjny kontakt z dziadkami że aż miło, ja swoich miałam daleko i nigdy takiego kontaktu nie miałam a oni kochają się czystą miłością Cytat:
zostały mi 2 strony do nadrobienia ale to moze później
|
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, tak czytam, jak oceniacie wychowywanie przez innych rodziców dzieci. Pamiętam, jakie miałam kiedyś założenia. Jak chciałam syna zdrowo chować etc.
Teraz? Warzyw nie chce jeść... od czasów słoiczków pokazał, gdzie on ma obiadki gotowane na parze (głęboko w d...) Uwielbia za to cukry... dostaje najwięcej w postaci owoców. Do picia dostaje sok z wodą (pół na pół). Lubi zupy, ale też nie ma szerokiego repertuaru akceptowanego przez niego... I tak - żeby mieć chwilę spokoju, sadzam go przed tv. Fizycznie nie wyrabiam całą dobę... w nocy się budzi i chodzę go tulić, o 5 wstaję do pracy, odbieram go ze żłobka o 16. Robimy obiad. Bawimy się. Kąpiemy. Żeby coś zrobić dla siebie, muszę włączyć bajki. I tak jest cudowny i bawi się sam czasem. Ale nie wiem, jaką trzeba być matką, żeby wyrobić całą dobę na tym etacie. Żeby mieć cierpliwość i 100% konsekwencję. Może miękka dupa ze mnie, ale czasem pozwalam mu jeść frytki, oglądamy Klub Przyjaciół Myszki Miki i zupełnie niewychowawczo bawimy się, np. napadając na tatę. Jak dla mnie to dzieciństwo, a nie wojsko. Oczywiście wychowanie musi być.
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
przecież bajki są dla dzieci
zabawy z tatą też, nawet głupie. Tu sie liczy umiar
|
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1513 | |||
|
Zadomowienie
|
Ooo to właśnie... widzisz ja w rodzinie mam przypadek, gdzie rodzice o tym kompletnie zapomnieli, ostatnio spotkaliśmy się u mojej babci na wakacjach... Szanowna matka stwierdziła że ona ma wakacje i za dziećmi biegać nie będzie bo chce odpocząć... A mi serce staneło, kiedy niespełna 3 letni maluch wychylał się z okna na pierwszym piętrze, prosto na betonowy taras, bez żadnej opieki, lub gdy biega z nożyczkami...i takich przykładów jest pełno... sama uważam za cud że dzieci jeszcze żyją...
A jeżeli chodzi o jakiekolwiek zasady rodzice ich uważają że albo nauczą się w przedszkolu albo sami do takich dojdą Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mi to wszystko jedno byleby zdrowe było...
|
|
|
#1514 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Jakoś nie mogę przestać Was podczytywać. Mam nadzieję, że się nie obrazicie, że Was podglądam, ale ten wątek stał się wyjątkowo bliski memu sercu Ja powoli wracam do życia...we wtorek mam kontrolę - zobaczymy co mi lekarz powie.
|
|
|
#1515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko, żebym miała do czego wracać za rok we wrzesniu...Cytat:
Bajki tez są dla dzieci. Moim zdaniem najważniejszy jest czas poświęcony dziecku nawet na wspólnym gotowaniu, albo zakupach wazne, ze razem Ja bardziej mówie o tym, jak słysze jak w szatni dzieci rodziców ustawiają,jak się do rodziców zwracają, jak rodzice wszystko za nie robią (od zakładania czapki po mówienie "do widzenia"-a ja wiem, ze do mnie w przedszkolu w taki sposób dziecko w zyciu by się nie odezwało, poza tym wiem też, że ono nie tylko czapke umie założyć, ale i sznurówki zawiązac- ale po co ma się przemęczać jak mama,a jeszcze częsciej babcia jest od tego Takich sytuacji jest znacznie więcej-nie mówie, ze to reguła, ale brak czasu poświęconego dzieciom rodzice starają się wynagrodzić a) robiąc wszystko za dzieci b) robiąc wszystko, czego dzieci oczekują d) pozwalają sobą rządzić i źle się traktować przez maluchy e) kupując im co tylko zapragną. Ot takie moje pedagogiczne rozważania. Ale to tylko moja subiektywna obserwcaca, nie wykluczam, że jako matka będe podobna;p Pożyjemy zobaczymy![]() AgatkaL- zaglądaj śmiało i niebawem czekamy na dobre wieści od Ciebie ;* Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-08-19 o 09:18 |
||||
|
|
|
|
#1516 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mi zależy żeby chodzic na NFZ, ale dla mnie tez ważne, zeby mi miejsce odpowiadało. Cytat:
Cytat:
ja mam szefa.Widzę, ze masz ten inny charakter pracy, bo ja mam swoją działkę i za mnie nikt tego nie wykona, wiec moje urlopy to 3 no max 5 dni pod rząd |
|||||
|
|
|
|
#1517 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaznaczasz to i klikasz globus tam wklejasz adres www i gotowe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i czekamy na dobre wiesci
|
|
|
#1518 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Można dołączyć? Termin mam na 17 marca więc idealnie pasuje :P
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jestem w ciązy (w przedszkolu to zjawisko często spotykane ,mam zwolnienie na sierpień, bedziecie musiały zmienić grafik a Ona się pyta do kogo chodze do lekarza, to mówię, a Ona:- moją czwartą ciąze tez ta doktor prowadzi. Na co ja: -To Ty jestes w ciązy? -Nie wiedziałas na styczeń mam termin ;p Także matka 4 dzieci zawsze drugą zrozumie Mam nadzieję, ze tak będzie do końca, bo do tej pory na swoją dyr. mogłam zawsze liczyć. Dodam, ze to przedszkole prywatne![]() Co do wizyty płacę 100zł z Usg na każdej wizycie. Badania prywatne, to na razie robiłam tylko hormony 22zł każdy, jeszcze muszę zrobić prywatnie WR-ale nie wiem ile to kosztuje. Jasne napisz cos o sobie i zapraszamy
|
|
|
|
|
|
#1520 |
|
Przyczajenie
|
okay, więc na imię mi aneta, 22 lata, jak juz pisalam na 17 marca mam termin porodu i... dalej nie wiem co napisac, hahaha
|
|
|
#1521 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi tego nikt nie proponował, ale też uważam, że bez sensu jak pójdę do pracy np. na miesiąc czy dwa, wezmą mnie pod uwagę w grafiku, potem zniknę, będą dziury, itp albo będę chodzić na zwolnienia, bo pracy i wizyt u teraz 3 lekarzy tak łatwo nie pogodzę. ale póki co i tak muszę chociaż chwilę popracować bo umowa mi się kończy a na zwolnieniu nowej nie podpiszę. ____________ mój mąż od 6.00 w pracy a ja sama. nie ma mi kto kawy zrobić... ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() a możesz napisać gdzie i do kogo chodzisz, jakiego lekarza? |
|||||
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam już
Donna Vita dr Gulanowska-Gędek
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1524 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie nie myślę o sobie, tylko o dziecku i samopoczucie mi się pogarsza, bo tyle rzeczy może pójść nie tak - coraz częściej mam wrażenie, że im mniej się wie o ciąży i wszystkim po może zaszkodzić tym lepsze samopoczucie staram się wygrywać, jak mnie mega kusi to nie wychodzę z domu, bo ja już wyglądam na co najmniej 9 miesiąc... Cytat:
hihi, po pierwszym i jedynym w życiu piwie dowiedziałam się że jak cała rodzina mam kamicę nerkową - kamloty są tak wielkie, że same nie wyjdą, ale czeka mnie operacja... lekarze radzą, żeby poczekać na po ciąży, która sprzyja kamicy, żeby kroić się raz a nie dwa.... już nie mogę się doczekać ![]() ![]() ![]() Cytat:
skurcze też mam (z rzygankiem w pakiecie) ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do cudownych dzieci...... Mieszkam na nowym osiedlu, na 2gim piętrze, z balkonu widzę wokół ogródki na parterze..... Z malowniczych obrazków z serii z kamerą wśród zwierząt można zaobserwować sikające i sra.... na trawniki kilkuletnie dzieci i jeszcze darcie się sąsiadki z parteru do jej własnej pociechy "kacper, nie wycieraj tej zas..... du.y w zasłony" ![]() ![]() ![]() ![]() zachęta do macierzyństwa...... bezcenna Edytowane przez scarlett26 Czas edycji: 2012-08-19 o 10:33 |
||||||
|
|
|
|
#1525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Autentycznie jest problem jak przyjdę dosłownie 3 minuty pozniej, lub chce wyjść 2 minuty wczesniej ![]() Bywało ze stał z zegarkiem i ręku i czekał aż te minuty miną gdzie kupujecie to piwo 0%? w normalnym sklepie? Edytowane przez 00anulka00 Czas edycji: 2012-08-19 o 10:40 |
||
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
O cenę WR pytałam jak byłam odebrać grupę krwi ile kosztuję bo miałam skierowanie od lekarza do którego nie mam zamiaru wrócić a okazało się że wyniki pójdą bezpośrednio do jego gabinetu więc zrezygnowałam bo koszt to 4,50zł i 3zł ukłucie. Także już jestem zdecydowana na prywatnego lekarza po tej niemiłej sytuacji na NFZ. W tym tygodniu będę chciała się z nim umówić to jest już 7 tydzień więc myślę że wsam raz aby serduszko w końcu usłyszeć. Tylko na to teraz czekam ostatnio niestety nie doczekałam się i dlatego tak się boję strasznie.
|
|
|
|
|
#1527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz w 2 pary spodni sie nie mieszcze a spódnice mnie cisnął na szczęście spodnie mam po Julce![]() Cytat:
) no i tez nie ma żadnych afer no ale wiadomo trzeba być konsekwentym w swoich decyzjach żeby dziecko nami nie manipulowało co czasem naprawdę nie jest łatwe a co do opieki tatusia nad dzieckiem to zostawiaj mu dziecko do opieki jak najczęściej i od mała bo potem może się rozleniwić i będziesz mieć problem Cytat:
przecież nie chodzi o to żeby siedzieć ciągle z rączkami na kolanachCytat:
Cytat:
|
|
|
#1528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Póki co kolejny, tym razem mega słoneczny dzień na leżakowanie odleżyn dostanę ale skurczy już prawie nie ma.. więc liczę że kilka dni i wracam do gry ![]() ![]() W sumie dobrze się czuję i chce do pracy, do ludzi !
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-08-19 o 11:39 |
|||
|
|
|
|
#1529 |
|
Przyczajenie
|
anulkajestem sprzedawczynią 8), mieszkam pod miastem, a jesli chodzi o to czy dlugo sie staralismy - zalezy co dla kogo znaczy dlugo udalo sie nam w 3 mesiacu wiec...
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
super masz szefa, zazdroszczę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

nic poważnego sie nie okazało.

no chyba, że prędzej się pozabijamy to się szybko skończy wspólne życie...mam nadzieję, że ten plan nie będzie samobójczy
Oczywiście ja tak to sobie wymyśliłam, nie wiem czy Tż jest tego do końca świadomy
Zresztą ja też nie wiem czy nie będę się bała zostawić dziecka tylko pod opieką faceta, pomimo tego, ze to będzie tatuś dzicka
chociaż sie z nas wyśmiewali ze dziecko mamy sobie zrobic a nie psami sie zajmować itp
Potem łaskawie zaczęła to próbować czyścic ale oczywiście średnio się postarała i choć nei mamy jeszcze własnego dziecka to mamy pomalowana kanapę

Mokka szkoda słów
05.07.2008