|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
o rany Dziewczyny ale mi się nie chce iść jutro do roboty....
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja się troszkę obawiam zakupu sukienki w internecie... w ogóle mam problem z sukienkami, bo jak w biodrach dobra, to w biuście za duża a marzę o kiecce z baskinką - już od roku za mną chodzi, tylko te, co się teraz pojawiają jakoś mnie nie zachwycają... wybredne ze mnie stworzenie bidula ja jutro jeszcze się urlopuję, a do roboty we wtorek - i też mi się nie chce
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie boję się zakupów internetowych, zawsze można zwrócić a zazwyczaj trafiam, zwłaszcza że celuję w kroje w miarę luźne jak ten dopasowane kiecki wolę kupować "na żywo". I też chciałabym sukienkę z baskinką ale nic mi się nie podoba... Rok temu w Yoshe była jedna piękna, ale zobaczyłam ją w ich ofercie na stronie www po fakcie w sklepie już nie było.
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też jutro do pracy...blleeeee i to jeszcze na rano... będę miała intensywny tydzień bo przychodzi nowa osoba i ma ze mną trening, więc będę miała "cień" cały tydzień.....
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się w bólu, przede mną też ciężki poniedziałek
moja główna szefowa wraca z urlopu, będzie sporo zamieszania, rozumiecie Ale damy radę! W końcu to tylko 8 godzin
|
|
|
|
#2886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziewczynki dacie radę w pracy! niech czas Wam mija szybko i spokojnie ja mówię Wam już dobranoc i do jutra miłego tygodnia
|
|
#2887 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A nie możesz poprosić kamerzystów żeby jednak Wam zgrali wszystko co mają? Niedawno ślubowaliście powinni jeszcze mieć materiały Cytat:
Tylko takich dużych i strasznych (jakieś czaszki, potwory) nie lubięCytat:
Cytat:
Dziewczynki pochwalę Wam się A właściwie nie się tylko mojego TŻ Dziś po tygodniach żmudnej dłubaniny skończył nasz kominek |
|||||
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - super, że kominek stoi - mam nadzieję, że będziecie się grzać jak przyjdą mrozy, jeszcze wyślij męża niech skórę niedźwiedzia przyniesie heheh
Najfajniejsze jego książki to cykl o Myronie Bolitarze a pierwsza w tym cyklu jest "bez skrupułów". Nie wiem czy widziałaś film "nie mów nikomu" na podstawie jego książki choc jak dla mnie oczywiście książka lepsza, ale film też OK |
|
|
|
#2889 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma co robić burdy o pierdołę ja zawsze z karty zrzucam od razu na płytę foty bo raz mi się już zdarzyło, że karta po pół roku była po prostu czysta - 4gb zdjęć poszło w las... (wtedy akurat nie moich, ale myślę że gdybym miała taką historię to bym się nieźle wkurzyła) dlatego po trochu tradycjonalistka ze mną i jeśli mam możliwość (np. wypad bez młodego) to zabieram 2 aparaty: prostą cyfrę i lustrzankę analogową. Niejednokrotnie mi się zdarzyło, że w skrajnych temperaturach cyfra mi świrowała.natomiast jeśli chodzi o fotografa u nas - przyjaciel jest fotografem ale amatorem i fajne focie cyka. bardzo chciałam poprosić któregoś ze znajomych z roku albo znajomego profesjonalnego ślubnego, ale niestety budżet nie przewiduje wydatku rzędu 2-3tyś tylko na foto czego bardzo żałuję, ale cóż, tak to jest jak się ktoś decyduje na tego typu imprezę 3 miesiące wcześniej z określonym budżetem ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
papiórki ma załatwiać na początku września w rodzinnym mieście, więc stresik też odpuścił ![]() ze zdjęciami - u nas ten wybór głównie ze względu na flotę zresztą jak pomyślę to sporo rzeczy załatwiamy przez znajomych albo sami ![]() zaproszenia - robiliśmy sami kwiaty wszelkie - znajoma foto - przyjaciel foto-amator i kilku grafików którzy bawią się w focenie make-up, fryz, pazury - znajoma TŻ z tv samochody - przyjaciele i rodzina ![]() nocleg - pewnie będzie jak wyżej ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() pewnie wstawię fotki tylko... koncepcja nam się dzisiaj przy malowaniu zmieniła... i sypialnia będzie żółto-pomarańczowa... także focie chyba porobię jak skończymy wszystkie pomieszczenia bo coś mi się zdaje że co chwilę nam się będzie zmieniało na pewno pozostaniemy przy kupionych farbach, czyli kuchnia+łazienka mogą być żółto-kakaowe, a na pozostałe pomieszczenia mamy więcej kolorów: żółty, pomarańcz, cafe latte i niebieski. Wszystkie Duluxa zgodnie z Waszymi radami ![]() z biustonoszem chcę w końcu wyruszyć, bo pod koniec sierpnia mam oddać kieckę do poprawek a babeczka z salonu powiedziała mi że gdybym nie znalazła biustonosza to mogą mi wszyć poduszki w suknię i nie będzie potrzebny biustonosz. to byłby kolejny jednorazowy wydatek, a biustonosz zawsze się przyda. z rozmiarówką to na pewno będzie u mnie problem, bo mam mały obwód i dużą miskę... mały wybór... |
|||
|
|
|
#2890 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
aaaa kominek długie jesienne i zimowe wieczory przy kominku marzenie
|
|||
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
neave - ten moj foto byl sprawdzonym gosciem i mial dwa aparaty i kilka kart... wiec pod tym katem byl przygotowany. jednej z podkarpackich wcielo chyba wszystkie zdjecia z kosciola wiec u mnir nie jest tak zle
zreszta co do jego sprzetu to jego torba kosztowala wiecej niz cale moje wesele ![]() niki - a pytalas czy beda sloneczniki dostepne? podobno najpiekniesze w sierpniu... i ja sie balam ze moich nie bedzie ale sie udalo
|
|
|
|
#2892 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro poszukam tych tytułów w bibliotece dziękuję Cytat:
Super że siostra się odnalazła i już się nie denerwujecie tylko pilnujcie jej już teraz ![]() Strasznie jestem Ciekawa jak te kolory połączycie i jaki będzie efekt. Przemyśl jeszcze ten biustonosz. Ile Ci potrącą za wszycie miseczek? jakieś grosze. A jeśli ten co kupisz będę Ci wszywać w suknie albo rozcinasz to już potem go nie wykorzystasz. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() czekamy na fotki po malowaniu ![]() Z fotografowaniem Pradip ma rację- jak wszyscy maja robić zdjęcia to potem wychodzi, że nikt nie robi- najlepiej ustalić wcześniej. Co do biustonosza- ja bym radziła jednak kupić a nie wszywać wkładki bo: będziesz go miała jeszcze potem i śmiało możesz nosić. Poszukaj w sklepach- to nic że masz dużą miseczkę a mały obwód- w razie czego w dobrym sklepie bez problemu obwód zmniejszą (mi tak robili w dwóch przypadkach jak kupowałam bieliznę).
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Patrzyłam ![]() Cytat:
a jak nie to tak jak mówisz - zawsze można zaszyć obwód ![]() Kominek |
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie, ja dzisiaj wolne, ale cały weekend pracowałam po 11 h
![]() Viollet, faktycznie zdjęcie podrasowane, ale bardzo ładne ![]() Pradip, pochwal się kominkiem! A ja za chwilę uciekam do fryzjera na próbną! mam w głowie 2 pomysły i poradzę się fryzjerki co będzie lepiej wyglądało. A na 14 przymiarka sukni! |
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem i ja
![]() łączę się w bólu z tymi, którym sie nie chce iść do pracy... które pewnie w niej już są. Do 16 pozostało 5 h a do 17 6 h. Coraz mniej. ![]() Ja też miałam starsznego lenia, nie chciało mi sie wstać, zwłaszcza że miałam od środy urlop, a w ogóle nie wypoczęłam Weekend nam zleciał totalnie na wizytowaniu sie u rodziny TŻ. Ale wczorajszy dzień był bardzo miły, mili ludzie świetna pogoda... Tylko dojazd męczący. Zostało nam tylko do rozdania 3 zaproszenia. I ciągle się spieram z mamą ( tzn mama mnie gnębi ) żeby zaprosić ich swatów, tzn teściów mojego brata z którymi ja mam zerowy kontakt, są to samolubni ludzie, żona mojego brata nie utrzymuje zbyt dobrych stosunków ze mną, więc ja ich nie chcę na swoim ślubie i weselu. A mama argumentuje ich zaproszenie że "tak wypada" wrr Nie przyjaźnią się z nimi, spotykają jak muszą... Ech... Sama juz nie wiem jak jej to wytłumaczyć... Ostatnio usłyszałam, że kiedyś ja będę się prosiła o coś jej to wtedy ona postąpi tak jak jak ![]() Brak mi słów!!! ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
#2897 |
|
Rozeznanie
|
Witam po małej przerwie
Na wstępie dziękuje za kciuki, bo sukienkę kupiłam w piątek przed weselem i buty do niej też jesteście magiczne Potem wam wrzucę zdjęcie fryzury jaką miałam- będe mieła coś podobnego u swoim ślubie![]() Bylismy w sobotę na weselu kuzyna ponad 100 km od nas. Sama droga nas już wyczerpała... ale wesele zaliczam do udanych- świetna orkiestra ![]() Będąc tam zwracałam uwagę praktycznie na wszystko- jaka dekoracja, jedzenie itp i zastanawiałam sie jak bedzie u nas. Z tż już wiemy że nie unikniemy porównań właśnie naszego wesele z tym u kuzyna. Denerwuję sie tym bardziej... Ze spraw ślubnych przestuj. W tym tygodniu chcemy zobaczyc sie z fotografem dogadac szczególy a w przyszłym juz dopinanie wszystkiego na ostatni guzik. p.s tyle napisałyście że chyba was nigdy nie nadrobie ;P
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro to są nieżyczliwi ludzie to po co tacy u Was na weselu? To Wasze wesele i to Wy tworzycie listę gości. Ja bym była twarda i nie zapraszała- tym bardziej jak Twoje stosunki z nimi s ą zerowe
|
|
|
#2899 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My płacimy za kamerzystę 1800 w tym 3 kpl filmów (kręcenie na 2 kamery)---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Co do biustonosza to najlepiej pokazac zdjęcie góry sukni w sklepie, a pani napewno doradzi. Mi np krawcowa podpowiadał ajki mam biustonosz kupić- zabroniła bardotkę. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Piękna, gustowna suknia Ciekawy omysł na bukiet- podoba mi sie ten pierwszy pokazany przez magnusie
|
|
#2900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale przy okazji podejdę i zapytam |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
200 zł od talerzyka i wliczone było wszystko łącznie z dekoracją (tylko ja wzięłam dodatkowo sobie jeszcze dekoracje na stoły u mojej florystki ale nie musiałam)- musiałam tylko alko dostarczyć .pokoje osobno płatne (dla nas był gratis) i poprawiny osobno płatne. Też się nie spotkałam w tym aby było w cenie i jeszcze fotograf był w cenie- od przygotowań mógł być razem z kamerzystą ale my woleliśmy od kościoła bo z przygotowań mieliśmy własnego fotografa
|
|
|
#2903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja tak teraz z ciekawości zliczyłam ile nam przeliczając na osobę wyjdzie. Wliczam: -catering -dekoracja -zapłata za strażnicę -kamerzysta -fotograf I wyszło mi 154 zł/ osobę. Ale to strażnica jednak a nie lokal To co napisałam u góry miałaś w cenie?
|
|
#2904 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() niestety mój plan zakupu lustrzanki cyfrowej z 2 fajnymi obiektywami się oddalił jak zaczęliśmy planować ślub... TŻ stwierdził, że albo chcę ślub albo aparat nowy... z drugiej strony sama sobie zdjęć ślubnych nie zrobię więc coś wymyślić musieliśmy ![]() Cytat:
![]() uwierz mi, ja też jestem ciekawa co nam w końcu wyjdzie, bo u moich rodziców zawsze wszystkie ściany i sufity na biało były malowane, więc od pierwszej "kreski" kolorowej na ścianie jestem zachwycona ![]() tego który kupię nie będą mi wszywać, po prostu będę go miała na sobie. może uda mi się dzisiaj podjechać do sklepu i coś wybrać ![]() malgos - oj nie, mam nadzieję że uda mi się znaleźć mój rozmiar. w zeszłym roku kupiłam sobie fajny cielisty CK i porobił mi rany na plecach, więc babka stwierdziła, że widocznie go nie dopasowałyśmy dobrze i mi zmniejszy obwód - efekt: rany jeszcze lepsze, biustonosz zmodyfikowany więc reklamacji złożyć nie można. no i 2 stówy poszły do śmieci, bo nawet patrzeć na niego nie mogę, a nikt go kupić na Allegro nie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przemyśl to sobie i zrób tak jak uważasz za słuszne Cytat:
w pokojach Kolory Świata plus Kitchen&Bathroom do łazienki i kuchni ![]() tak zrobię dzięki wielkie za rady
|
|||||
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Neave;36002251]
hmmm... może po prostu zaproś ich na samą ceremonię, a na wesele już nie? my tak zrobiliśmy z częścią rodziny i mamy przypadek kiedy jedna siostra (chrzestna TŻta) jest proszona na wszystko, a druga siostra tylko na ceremonię. przemyśl to sobie i zrób tak jak uważasz za słuszne [/QUOTE/] Szczerze to myślałam o tym, ale jak wczoraj rzuciłam hasło że teraz się tak robi, że zaprasza tylko na ślub mama zrobiła takie oczy jak bym jej powiedziała że ludzie nago mogą po ulicy chodzić Właśnie się zastanawiam jak tu żyć z mamą, która ma na większość spraw inne spojrzenie i ciągle mi mówi, że pozjadałam wszystkie rozumy, że nie daje się przekonać i że ona mnie tak nie wychowała jak się zachowuje... Normalnie już mi argumentów brakuje. Przecież ja jestem dorosła i nie muszę funkcjonować tak jak im się wydaje że będzie ok! ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- co do biustonosza to ja w sumie mówiłam jaki mam dekolt sukienki i mówiłam że nie szukam bardotki, bo spłaszcza biust. Więc Panie w sklepie pokazywały mi biustonosze które podnosiły delikatnie biust ( bo mam nie wielki ) i nie miały przy miseczkach bardzo wystających zapięć do szelek. I udało się. Znalazłam odpowiedni
|
#2906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wszystko było w cenie tylko alkohol we własnym zakresie i bez korkowego. Tort, ciasta, owoce, napoje wszystko było a do tego jeszcze fontanna czekoladowa- też w cenie , pokrowce i kwiaty na stół młodych też.200 zł to cena znośna w Warszawie i okolicach tym bardziej, że wszystko było w cenie sali ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
też myślałam, że bardotka spłaszcza i się mylilam dobrze dobrana nie spłaszcza- zobacz na moje fotki- uwierz nie mam takich balonów
|
|
|
#2907 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno wesele świetnie wypadnie w rankingu rodzinnym ![]() Cytat:
a co to korkowe?? i też zgodzę się z Magnusią, dobrze dobrana bardotka nie spłaszcza biustu, a wręcz ładnie może podkreślić. Dziewczynki muszę się pochwalić - dostałam dziś w pracy awans
|
|||
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pobiera się opłatę (uważam, że to już przesada) za własny alkohol - np 5-8 zł od butelki albo liczą od osoby - słyszałam że po 15 zł potrafią też liczyć ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- GRATULUJĘ opowiadaj- co to za awans?
|
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!
![]() a ja się biorę za podpinanie telefonu do komputera to może się zbiorę i w końcu wam zdjęcia porzucam
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - a to nie słyszałam o takich rzeczach jak korkowe... ale widocznie o wielu rzeczach nie słyszałam
![]() Jestem obecnie na stanowisku head cashiera, a dostałam pozycję supervisora - tak że troszkę więcej kasy się z tym również wiąże i troszkę inny zakres obowiązków, ale nawet się nie obawiam bo większość i tak robiłam będąc na poprzednim stanowisku. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

16.06.2012 

na Asos.com. Wzięłam tę
Jest super, tylko muszę trochę popracować nad rzeźbą pleców
mam kilka tygodni, powinno być ok
ja jutro jeszcze się urlopuję, a do roboty we wtorek - i też mi się nie chce
w sklepie już nie było.
klik!
Ale damy radę! W końcu to tylko 8 godzin

czego bardzo żałuję, ale cóż, tak to jest jak się ktoś decyduje na tego typu imprezę 3 miesiące wcześniej z określonym budżetem
wczoraj właśnie tak sobie marzyłam o naszym mieszkanku i wydumałam, że bardzo chciałabym mieć któreś z pomieszczeń w kolorach oranżu przeplatanego z ciemną czekoladą (troszkę inaczej niż caffe latte, ale też apetycznie)

opowiadaj- co to za awans?