Ślubujące w 2012 - część II - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 20:39   #2881
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

o rany Dziewczyny ale mi się nie chce iść jutro do roboty....
Stary 2012-08-19, 20:50   #2882
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Ja już kupiłam sukienkę na Asos.com. Wzięłam tę Jest super, tylko muszę trochę popracować nad rzeźbą pleców mam kilka tygodni, powinno być ok
piękny kolor
a ja się troszkę obawiam zakupu sukienki w internecie... w ogóle mam problem z sukienkami, bo jak w biodrach dobra, to w biuście za duża
a marzę o kiecce z baskinką - już od roku za mną chodzi, tylko te, co się teraz pojawiają jakoś mnie nie zachwycają... wybredne ze mnie stworzenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
o rany Dziewczyny ale mi się nie chce iść jutro do roboty....
bidula ja jutro jeszcze się urlopuję, a do roboty we wtorek - i też mi się nie chce

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:02   #2883
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
piękny kolor
a ja się troszkę obawiam zakupu sukienki w internecie... w ogóle mam problem z sukienkami, bo jak w biodrach dobra, to w biuście za duża
a marzę o kiecce z baskinką - już od roku za mną chodzi, tylko te, co się teraz pojawiają jakoś mnie nie zachwycają... wybredne ze mnie stworzenie
Mam tak samo z tymi proporcjami ale nie boję się zakupów internetowych, zawsze można zwrócić a zazwyczaj trafiam, zwłaszcza że celuję w kroje w miarę luźne jak ten dopasowane kiecki wolę kupować "na żywo". I też chciałabym sukienkę z baskinką ale nic mi się nie podoba... Rok temu w Yoshe była jedna piękna, ale zobaczyłam ją w ich ofercie na stronie www po fakcie w sklepie już nie było.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:12   #2884
Malgos_12
Zakorzenienie

no ja też jutro do pracy...blleeeee i to jeszcze na rano... będę miała intensywny tydzień bo przychodzi nowa osoba i ma ze mną trening, więc będę miała "cień" cały tydzień.....
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 21:18   #2885
Viollet87
Zakorzenienie

Łączę się w bólu, przede mną też ciężki poniedziałek moja główna szefowa wraca z urlopu, będzie sporo zamieszania, rozumiecie Ale damy radę! W końcu to tylko 8 godzin

310813
Stary 2012-08-19, 21:33   #2886
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Mam tak samo z tymi proporcjami ale nie boję się zakupów internetowych, zawsze można zwrócić a zazwyczaj trafiam, zwłaszcza że celuję w kroje w miarę luźne jak ten dopasowane kiecki wolę kupować "na żywo". I też chciałabym sukienkę z baskinką ale nic mi się nie podoba... Rok temu w Yoshe była jedna piękna, ale zobaczyłam ją w ich ofercie na stronie www po fakcie w sklepie już nie było.
a patrzyłaś na perhapsme? mają kolekcję yoshe

dziewczynki dacie radę w pracy! niech czas Wam mija szybko i spokojnie
ja mówię Wam już dobranoc i do jutra miłego tygodnia

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:11   #2887
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip- Zaklęci - tak to o tych w ścianie o warszawie też czytałam A Cobena jak zaczniesz to nie skończysz aż przeczytasz wszystkie, tylko zacznij od początku
We wtorek będę w bibliotece to coś jego pożyczę a pamiętasz pierwszy tytuł?
Cytat:
o mamuniu - ale gorąco
podczytywałam Was, ale nie pisałam, bo mocno przysiadłam do uzupełniania dziennika i... udało się oświadczam, że już nigdy nie zrobię dwumiesięcznych zaległości - i jesteście teraz świadkami, więc nie będzie zmiłuj już "tylko" karty terapii i sprawozdanie z drugiego semestru... dam radę!
my też chcieliśmy krótki i trwa niecałe 2 godz. teraz troszkę żałuję, że nie poprosiłam o nagranie na płytki całości materiału - niezmontowanego, bo fajnie by było za parę lat posłuchać jeszcze raz kazania... no i nie mamy ani kawałka śpiewu naszego organisty, a głos ma niebiański i cudnie było słuchać po przysiędze hymnu o miłości
Trzymamy Cię za słowo i będziemy pilnować :P
A nie możesz poprosić kamerzystów żeby jednak Wam zgrali wszystko co mają? Niedawno ślubowaliście powinni jeszcze mieć materiały
Cytat:
właśnie wiem, że zostają siniaki, dlatego jeszcze nad tym myślę... jest też opcja wyjazdu grupowego nad nasze ukochane jeziorko, wynajęcia kilku domków, zaproszenia bliskich i znajomych i zrobienia tam ognicha, ale oprócz tego nie ma tam zbyt wielu atrakcji... myślę też intensywnie nad sprezentowaniem Mężowi na tą trzydziestkę tatuażu... marzy o tym od dawna, żadnego jeszcze nie ma, a wiem, że chciałby mieć taki "z przekazem", no i nie wiem...
No to jeśli macie iść niedługo na wesele to może lepiej wybrać gokarty? Chociaż wypad nad jezioro tez brzmi super. A pomysł z tatuażem? Mój ma 2 zrobione za młodu i teraz ich żałuje. Ja przez jakiś czas tez chciałam sobie zrobić ale później stwierdziłam że jestem już na to za stara. Podobają mi się dobrze zrobione ale u kogoś Tylko takich dużych i strasznych (jakieś czaszki, potwory) nie lubię
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki Pozdrawiam Was serdecznie z Mrzeżyna Myślałam, że ten wyjazd pozwoli mi wreszcie opanowac program do wrzucania zdjęc i będę mogła coś do klubu wrzucic ale mamy taką pogodę, że Małżonek tylko nad wodą chce siedziec. W sumie to dobrze chyba - pogoda bardzo pozytywnie nas zaskoczyła po ostatnich zimnych dniach
Ale Ci dobrze Ciesz się kochana słoneczkiem. My jeszcze chwilkę poczekamy ale jak tylko wrócisz to wrzucaj i ze ślubu i z podroży poślubnej :P
Cytat:
Ja już kupiłam sukienkę na Asos.com. Wzięłam Jest super, tylko muszę trochę popracować nad rzeźbą pleców mam kilka tygodni, powinno być ok
Bardzo ładna i te plecy i kolorek śliczny

Dziewczynki pochwalę Wam się A właściwie nie się tylko mojego TŻ Dziś po tygodniach żmudnej dłubaniny skończył nasz kominek
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 22:26   #2888
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - super, że kominek stoi - mam nadzieję, że będziecie się grzać jak przyjdą mrozy, jeszcze wyślij męża niech skórę niedźwiedzia przyniesie heheh

Najfajniejsze jego książki to cykl o Myronie Bolitarze a pierwsza w tym cyklu jest "bez skrupułów". Nie wiem czy widziałaś film "nie mów nikomu" na podstawie jego książki choc jak dla mnie oczywiście książka lepsza, ale film też OK
Stary 2012-08-19, 23:34   #2889
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Neave –nie, nie… to nie były wybrane zdjęcia, to były zdjęcia na jednej karcie pamięci….no niestety jeśli chodzi o wirusy na kartach to niestety jest to powszechne zjawisko… są wirusy na telefony itd. Płytkę na szczęście szybciutko poprawił, przeprosił i mam ją już dawno w domku. Mimo wszystko zdjęcia nam się bardzo podobają i jesteśmy z nich zadowoleni.
Cieszę się, że filmik z Tunezji się podoba tak nas jakoś naszło
Na bóle pleców są dobre ćwiczenia – ale ja jestem oczywiście zbyt leniwa
A czemu mówisz, że Cypr to inny kraj - to dalej Grecja, chyba że jesteś po stronie tureckiej
Ja biustonosz kupowałam pod kolor sukni, bo miałam skrawek materiału. Ale tak jak Magnusia pisze, musisz wiedzieć jaki masz dekolt… i przygotuj się, że jeśli masz większy biust (a zakładam że masz po dziecku) to znalezienie bardotki będzie nie lada wyczynem …
Czekamy na zdjęcia z wakacji – chce zobaczyć jak wygląda słońce

wiesz co wiadomo, że niektóre zdjęcia można podrasować, ale złapanie odpowiedniego światła, odpowiednie ustawienie (nawet minimetr przesunięcie twarzy - oj naustawialiśmy się czasem przy sesji), odgrywa różnicę i jak ktoś się tym nie zajmuje to widać od razu, nie znaczy, że zdjęcia będą dużo gorsze, ale jak dla mnie w tym dniu warto troszkę do tego dopłacić, albo wziąć kogoś kto chce zrobić swoje portfolio, dobry sprzęt i photo shop to niestety tylko połowa sukcesu, ale z drugiej strony jak wasza taka decyzja to co ja się odzywam ?
jeśli jesteście zadowoleni to najważniejsze nie ma co robić burdy o pierdołę ja zawsze z karty zrzucam od razu na płytę foty bo raz mi się już zdarzyło, że karta po pół roku była po prostu czysta - 4gb zdjęć poszło w las... (wtedy akurat nie moich, ale myślę że gdybym miała taką historię to bym się nieźle wkurzyła) dlatego po trochu tradycjonalistka ze mną i jeśli mam możliwość (np. wypad bez młodego) to zabieram 2 aparaty: prostą cyfrę i lustrzankę analogową. Niejednokrotnie mi się zdarzyło, że w skrajnych temperaturach cyfra mi świrowała.

natomiast jeśli chodzi o fotografa u nas - przyjaciel jest fotografem ale amatorem i fajne focie cyka. bardzo chciałam poprosić któregoś ze znajomych z roku albo znajomego profesjonalnego ślubnego, ale niestety budżet nie przewiduje wydatku rzędu 2-3tyś tylko na foto czego bardzo żałuję, ale cóż, tak to jest jak się ktoś decyduje na tego typu imprezę 3 miesiące wcześniej z określonym budżetem

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Kicha z tą siostrą dobrze by było gdyby się jak najszybciej odnalazła i zaczęła załatwiać. W najgorszym razie niech nie mówi że się przeprowadziła.
Na pewno zdjęcia od przyjaciół to duża oszczędność ale dla mnie to trochę niebezpieczne.
siostra się odnalazła pod Gdańskiem jednak papiórki ma załatwiać na początku września w rodzinnym mieście, więc stresik też odpuścił

ze zdjęciami - u nas ten wybór głównie ze względu na flotę zresztą jak pomyślę to sporo rzeczy załatwiamy przez znajomych albo sami
zaproszenia - robiliśmy sami
kwiaty wszelkie - znajoma
foto - przyjaciel foto-amator i kilku grafików którzy bawią się w focenie
make-up, fryz, pazury - znajoma TŻ z tv
samochody - przyjaciele i rodzina
nocleg - pewnie będzie jak wyżej

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Neave - super, że urlop taki udany
to Twój TŻ taki spec od video? w sieci jest kilka fajnych lipdubów, ale wyobrażam sobie jak wiele pracy trzeba w to włożyć, żeby było tak efektowne i profesjonalne...

jak już pomalujecie sypialnię, to wstawisz fotki? wczoraj właśnie tak sobie marzyłam o naszym mieszkanku i wydumałam, że bardzo chciałabym mieć któreś z pomieszczeń w kolorach oranżu przeplatanego z ciemną czekoladą (troszkę inaczej niż caffe latte, ale też apetycznie)

a jakich butów będziesz szukać dla siebie?

nieco stresująca pewnie ta historia z przyszłą szwagierką - mam nadzieję, że wszystko już załatwiła i nie będziecie musieli się o to martwić

o biustonoszu za wiele nie powiem, bo ja nie musiałam go mieć do swojej sukni, więc problem był z bańki myślę jednak, że tak, jak dziewczyny piszą - chyba najważniejszy jest tu kształt dekoltu no i typ biustonosza, ale skoro sklep ulubiony, to mam nadzieję, że panie nie będą miały problemu z dobraniem odpowiedniego modelu
mój TŻ jest dziennikarzem, ale od kilku lat pracuje w reżyserce przy montażu i playu, więc nawet jeśli nie sam, to może któregoś ze znajomków mógłby namówić

pewnie wstawię fotki tylko... koncepcja nam się dzisiaj przy malowaniu zmieniła... i sypialnia będzie żółto-pomarańczowa... także focie chyba porobię jak skończymy wszystkie pomieszczenia bo coś mi się zdaje że co chwilę nam się będzie zmieniało na pewno pozostaniemy przy kupionych farbach, czyli kuchnia+łazienka mogą być żółto-kakaowe, a na pozostałe pomieszczenia mamy więcej kolorów: żółty, pomarańcz, cafe latte i niebieski. Wszystkie Duluxa zgodnie z Waszymi radami

z biustonoszem chcę w końcu wyruszyć, bo pod koniec sierpnia mam oddać kieckę do poprawek a babeczka z salonu powiedziała mi że gdybym nie znalazła biustonosza to mogą mi wszyć poduszki w suknię i nie będzie potrzebny biustonosz. to byłby kolejny jednorazowy wydatek, a biustonosz zawsze się przyda. z rozmiarówką to na pewno będzie u mnie problem, bo mam mały obwód i dużą miskę... mały wybór...
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 07:00   #2890
niki19
Zadomowienie

Cześć

Cytat:
Niki – te drugie butki – śliczne! Może uda się z pogodą i nie będzie się woda do buta wlewała
Niki ja miałam słonecznikowy bukiet
Ja się chyba też zdecyduję na jakiś bukiet ze słoneczników

Cytat:
Ja już kupiłam sukienkę na Asos.com. Wzięłam Jest super, tylko muszę trochę popracować nad rzeźbą pleców mam kilka tygodni, powinno być ok
Bardzo ładna ta sukieneczka

Cytat:
Dziewczynki pochwalę Wam się A właściwie nie się tylko mojego TŻ Dziś po tygodniach żmudnej dłubaniny skończył nasz kominek

aaaa kominek zazdroszcze długie jesienne i zimowe wieczory przy kominku marzenie

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 08:33   #2891
Malgos_12
Zakorzenienie

neave - ten moj foto byl sprawdzonym gosciem i mial dwa aparaty i kilka kart... wiec pod tym katem byl przygotowany. jednej z podkarpackich wcielo chyba wszystkie zdjecia z kosciola wiec u mnir nie jest tak zle zreszta co do jego sprzetu to jego torba kosztowala wiecej niz cale moje wesele

niki - a pytalas czy beda sloneczniki dostepne? podobno najpiekniesze w sierpniu... i ja sie balam ze moich nie bedzie ale sie udalo
Stary 2012-08-20, 08:43   #2892
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - super, że kominek stoi - mam nadzieję, że będziecie się grzać jak przyjdą mrozy, jeszcze wyślij męża niech skórę niedźwiedzia przyniesie heheh

Najfajniejsze jego książki to cykl o Myronie Bolitarze a pierwsza w tym cyklu jest "bez skrupułów". Nie wiem czy widziałaś film "nie mów nikomu" na podstawie jego książki choc jak dla mnie oczywiście książka lepsza, ale film też OK
Ja też mam taką nadzieję ale zamiast niedźwiedzią stawiany na owczą wełnę
Jutro poszukam tych tytułów w bibliotece dziękuję
Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
natomiast jeśli chodzi o fotografa u nas - przyjaciel jest fotografem ale amatorem i fajne focie cyka. bardzo chciałam poprosić któregoś ze znajomych z roku albo znajomego profesjonalnego ślubnego, ale niestety budżet nie przewiduje wydatku rzędu 2-3tyś tylko na foto czego bardzo żałuję, ale cóż, tak to jest jak się ktoś decyduje na tego typu imprezę 3 miesiące wcześniej z określonym budżetem

siostra się odnalazła pod Gdańskiem jednak papiórki ma załatwiać na początku września w rodzinnym mieście, więc stresik też odpuścił

ze zdjęciami - u nas ten wybór głównie ze względu na flotę zresztą jak pomyślę to sporo rzeczy załatwiamy przez znajomych albo sami
pewnie wstawię fotki tylko... koncepcja nam się dzisiaj przy malowaniu zmieniła... i sypialnia będzie żółto-pomarańczowa... także focie chyba porobię jak skończymy wszystkie pomieszczenia bo coś mi się zdaje że co chwilę nam się będzie zmieniało na pewno pozostaniemy przy kupionych farbach, czyli kuchnia+łazienka mogą być żółto-kakaowe, a na pozostałe pomieszczenia mamy więcej kolorów: żółty, pomarańcz, cafe latte i niebieski. Wszystkie Duluxa zgodnie z Waszymi radami
z biustonoszem chcę w końcu wyruszyć, bo pod koniec sierpnia mam oddać kieckę do poprawek a babeczka z salonu powiedziała mi że gdybym nie znalazła biustonosza to mogą mi wszyć poduszki w suknię i nie będzie potrzebny biustonosz. to byłby kolejny jednorazowy wydatek, a biustonosz zawsze się przyda. z rozmiarówką to na pewno będzie u mnie problem, bo mam mały obwód i dużą miskę... mały wybór...
To ja na Twoim miejscu poprosiłabym głównie tego kolegę o zdjęcia bo jak sie prosi wszystkich to potem jest tak że każdy się ogląda na drugiego "bo ktoś na pewno pstryka" i sam ogląda a zdjęć nie ma.
Super że siostra się odnalazła i już się nie denerwujecie tylko pilnujcie jej już teraz
Strasznie jestem Ciekawa jak te kolory połączycie i jaki będzie efekt.
Przemyśl jeszcze ten biustonosz. Ile Ci potrącą za wszycie miseczek? jakieś grosze. A jeśli ten co kupisz będę Ci wszywać w suknie albo rozcinasz to już potem go nie wykorzystasz.
Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
aaaa kominek zazdroszcze długie jesienne i zimowe wieczory przy kominku marzenie
Czasem możemy wypożyczyć
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 09:01   #2893
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super gratulacje dla TŻ-ta, pokaż fotke

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
jeśli jesteście zadowoleni to najważniejsze nie ma co robić burdy o pierdołę ja zawsze z karty zrzucam od razu na płytę foty bo raz mi się już zdarzyło, że karta po pół roku była po prostu czysta - 4gb zdjęć poszło w las... (wtedy akurat nie moich, ale myślę że gdybym miała taką historię to bym się nieźle wkurzyła) dlatego po trochu tradycjonalistka ze mną i jeśli mam możliwość (np. wypad bez młodego) to zabieram 2 aparaty: prostą cyfrę i lustrzankę analogową. Niejednokrotnie mi się zdarzyło, że w skrajnych temperaturach cyfra mi świrowała.

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

zaproszenia - robiliśmy sami
kwiaty wszelkie - znajoma
foto - przyjaciel foto-amator i kilku grafików którzy bawią się w focenie
make-up, fryz, pazury - znajoma TŻ z tv
samochody - przyjaciele i rodzina
nocleg - pewnie będzie jak wyżej

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

mój TŻ jest dziennikarzem, ale od kilku lat pracuje w reżyserce przy montażu i playu, więc nawet jeśli nie sam, to może któregoś ze znajomków mógłby namówić

dobrze że siosrta się znalazła i wszystko załatwia
czekamy na fotki po malowaniu
Z fotografowaniem Pradip ma rację- jak wszyscy maja robić zdjęcia to potem wychodzi, że nikt nie robi- najlepiej ustalić wcześniej.
Co do biustonosza- ja bym radziła jednak kupić a nie wszywać wkładki bo: będziesz go miała jeszcze potem i śmiało możesz nosić. Poszukaj w sklepach- to nic że masz dużą miseczkę a mały obwód- w razie czego w dobrym sklepie bez problemu obwód zmniejszą (mi tak robili w dwóch przypadkach jak kupowałam bieliznę).
Stary 2012-08-20, 09:41   #2894
Viollet87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
a patrzyłaś na perhapsme? mają kolekcję yoshe
Patrzyłam ale dzięki

Cytat:
Co do biustonosza- ja bym radziła jednak kupić a nie wszywać wkładki bo: będziesz go miała jeszcze potem i śmiało możesz nosić. Poszukaj w sklepach- to nic że masz dużą miseczkę a mały obwód- w razie czego w dobrym sklepie bez problemu obwód zmniejszą (mi tak robili w dwóch przypadkach jak kupowałam bieliznę).
Myślę, że w porządnych salonach z brafittingiem na pewno znajdzie odpowiedni biustonosz a jak nie to tak jak mówisz - zawsze można zaszyć obwód

Kominek

310813
Stary 2012-08-20, 09:56   #2895
Luzia
Zakorzenienie

Witam po weekendzie, ja dzisiaj wolne, ale cały weekend pracowałam po 11 h

Viollet, faktycznie zdjęcie podrasowane, ale bardzo ładne

Pradip, pochwal się kominkiem!

A ja za chwilę uciekam do fryzjera na próbną! mam w głowie 2 pomysły i poradzę się fryzjerki co będzie lepiej wyglądało.
A na 14 przymiarka sukni!

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 10:59   #2896
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jestem i ja
łączę się w bólu z tymi, którym sie nie chce iść do pracy... które pewnie w niej już są. Do 16 pozostało 5 h a do 17 6 h. Coraz mniej.
Ja też miałam starsznego lenia, nie chciało mi sie wstać, zwłaszcza że miałam od środy urlop, a w ogóle nie wypoczęłam
Weekend nam zleciał totalnie na wizytowaniu sie u rodziny TŻ.
Ale wczorajszy dzień był bardzo miły, mili ludzie świetna pogoda...
Tylko dojazd męczący.
Zostało nam tylko do rozdania 3 zaproszenia.
I ciągle się spieram z mamą ( tzn mama mnie gnębi ) żeby zaprosić ich swatów, tzn teściów mojego brata z którymi ja mam zerowy kontakt, są to samolubni ludzie, żona mojego brata nie utrzymuje zbyt dobrych stosunków ze mną, więc ja ich nie chcę na swoim ślubie i weselu.
A mama argumentuje ich zaproszenie że "tak wypada" wrr
Nie przyjaźnią się z nimi, spotykają jak muszą...
Ech...
Sama juz nie wiem jak jej to wytłumaczyć...
Ostatnio usłyszałam, że kiedyś ja będę się prosiła o coś jej to wtedy ona postąpi tak jak jak
Brak mi słów!!!

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie, ja dzisiaj wolne, ale cały weekend pracowałam po 11 h

Viollet, faktycznie zdjęcie podrasowane, ale bardzo ładne

Pradip, pochwal się kominkiem!

A ja za chwilę uciekam do fryzjera na próbną! mam w głowie 2 pomysły i poradzę się fryzjerki co będzie lepiej wyglądało.
cezkamy na zdjęcia z próbnej i przymiarki

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:13   #2897
katie99kasia
Rozeznanie

Witam po małej przerwie
Na wstępie dziękuje za kciuki, bo sukienkę kupiłam w piątek przed weselem i buty do niej też jesteście magiczne Potem wam wrzucę zdjęcie fryzury jaką miałam- będe mieła coś podobnego u swoim ślubie
Bylismy w sobotę na weselu kuzyna ponad 100 km od nas. Sama droga nas już wyczerpała... ale wesele zaliczam do udanych- świetna orkiestra
Będąc tam zwracałam uwagę praktycznie na wszystko- jaka dekoracja, jedzenie itp i zastanawiałam sie jak bedzie u nas. Z tż już wiemy że nie unikniemy porównań właśnie naszego wesele z tym u kuzyna. Denerwuję sie tym bardziej...
Ze spraw ślubnych przestuj. W tym tygodniu chcemy zobaczyc sie z fotografem dogadac szczególy a w przyszłym juz dopinanie wszystkiego na ostatni guzik.

p.s tyle napisałyście że chyba was nigdy nie nadrobie ;P

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 11:27   #2898
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
I ciągle się spieram z mamą ( tzn mama mnie gnębi ) żeby zaprosić ich swatów, tzn teściów mojego brata z którymi ja mam zerowy kontakt, są to samolubni ludzie, żona mojego brata nie utrzymuje zbyt dobrych stosunków ze mną, więc ja ich nie chcę na swoim ślubie i weselu.
Ech...
Ostatnio usłyszałam, że kiedyś ja będę się prosiła o coś jej to wtedy ona postąpi tak jak jak
Brak mi słów!!!

skoro to są nieżyczliwi ludzie to po co tacy u Was na weselu? To Wasze wesele i to Wy tworzycie listę gości. Ja bym była twarda i nie zapraszała- tym bardziej jak Twoje stosunki z nimi s ą zerowe
Stary 2012-08-20, 12:46   #2899
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
1200 to trochę mało chyba.... mam kolegę, który filmy robi na weselach (ma sprzęt, robi montaż itp) i bierze tak 1700-2000 zł, no ale może w Twoich regionach jest taka cena. 3400 to bardzo dużo 3000 te dużo.
Może warto jakiś kompromis jednak wypracować, albo tak jak Pradip mówi podzielić koszta albo szukać dalej- może coś się trafi.
My mieliśmy kamerzystę w cenie sali, miał dwie kamery i nie wiedziałam jak koleś kręci. Wyszło bardzo fajnie- filmik jest bardzo ładnie zmontowany , sceny bardzo dobrze i płynnie połączone a do tego dostaliśmy jeszcze taki jakby teledysk z podkładem muzycznym. Do tego jeszcze pokaz zdjęć od fotografa z sali (też był w cenie) i wszystkie fotki Ale najlepsze jest to że mam 450 giga całego wesela na dysku bo na sali były kamery i mamy od właściciela wszystko, więc nic się nie ukryło
A ile płaciłas za salę? Fajnie ze kamera w cenie była... czegoś takiego jeszcze nie spotkałam My płacimy za kamerzystę 1800 w tym 3 kpl filmów (kręcenie na 2 kamery)

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
dziewczyny, doradźcie proszę, planuję się wybrać w tym tygodniu do mojego ulubionego sklepu z biustonoszami (w końcu!!!) poszukać czegoś do sukni. i prawdę mówiąc nie wiem jak się za to zabrać... tj. sukni wieźć ze sobą na pewno nie będę. jak wy się przygotowałyście do dobierania biustonosza? jakieś zdjęcia sukni brałyście? materiał? z tym byłoby najgorzej, bo suknia jest z komisu i pewnie dopiero w tym lub w przyszłym tygodniu pojadę ją zawieźć na dopasowanie... więc skrawków materiału nie mam... proszę doradźcie
I na farby której firmy się zdecydowaliście?

Co do biustonosza to najlepiej pokazac zdjęcie góry sukni w sklepie, a pani napewno doradzi. Mi np krawcowa podpowiadał ajki mam biustonosz kupić- zabroniła bardotkę.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez anuteczka Pokaż wiadomość
Suknię mam z kolecji Pronovias - Abaco buty kupiłam chyba nie drogo jak na slubne bo za 130 zł musiałam mieć na niewysokim obcasie bo TŻ jest prawie moge wzrostu i do ukni tez nie mogły być za wysokie
Butkiet maazy mi się z białych róż i niebieskich kwiatów .
A co do obrączek to szukamy najzwyklejszych - żółte złoto, klasyczne płaskie. Najtaniej znaleźliśmy za 1100 zł :| nie wiem czy to są normalne ceny (Warszawa) ale zawsze sądziłąm, że obrączki są tańsze . Za sam obiad wydajemy niecały 1000 zł (12 osób razem z nami ).
Witaj
Piękna, gustowna suknia Ciekawy omysł na bukiet- podoba mi sie ten pierwszy pokazany przez magnusie

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-08-20, 12:48   #2900
niki19
Zadomowienie

Cytat:
niki - a pytalas czy beda sloneczniki dostepne? podobno najpiekniesze w sierpniu... i ja sie balam ze moich nie bedzie ale sie udalo
właśnie nie wiem czy będą dostępne ale przy okazji podejdę i zapytam

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 12:51   #2901
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
o kurde , ale pech

Dziewczyny czy któraś z was miała lub planuje mieć bukiet ślubny ze słoneczników ??
Jak nie przepadam za słonecznikami to ten 3 mi sie podoba

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-08-20, 13:29   #2902
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
A ile płaciłas za salę? Fajnie ze kamera w cenie była... czegoś takiego jeszcze nie spotkałam My płacimy za kamerzystę 1800 w tym 3 kpl filmów (kręcenie na 2 kamery)

200 zł od talerzyka i wliczone było wszystko łącznie z dekoracją (tylko ja wzięłam dodatkowo sobie jeszcze dekoracje na stoły u mojej florystki ale nie musiałam)- musiałam tylko alko dostarczyć .
pokoje osobno płatne (dla nas był gratis) i poprawiny osobno płatne.
Też się nie spotkałam w tym aby było w cenie i jeszcze fotograf był w cenie- od przygotowań mógł być razem z kamerzystą ale my woleliśmy od kościoła bo z przygotowań mieliśmy własnego fotografa
Stary 2012-08-20, 14:10   #2903
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
200 zł od talerzyka i wliczone było wszystko łącznie z dekoracją (tylko ja wzięłam dodatkowo sobie jeszcze dekoracje na stoły u mojej florystki ale nie musiałam)- musiałam tylko alko dostarczyć .
pokoje osobno płatne (dla nas był gratis) i poprawiny osobno płatne.
Też się nie spotkałam w tym aby było w cenie i jeszcze fotograf był w cenie- od przygotowań mógł być razem z kamerzystą ale my woleliśmy od kościoła bo z przygotowań mieliśmy własnego fotografa
To faktycznie super
ja tak teraz z ciekawości zliczyłam ile nam przeliczając na osobę wyjdzie. Wliczam:
-catering
-dekoracja
-zapłata za strażnicę
-kamerzysta
-fotograf
I wyszło mi 154 zł/ osobę. Ale to strażnica jednak a nie lokal To co napisałam u góry miałaś w cenie?

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-08-20, 14:30   #2904
Neave
Raczkowanie

Cytat:
neave - ten moj foto byl sprawdzonym gosciem i mial dwa aparaty i kilka kart... wiec pod tym katem byl przygotowany. jednej z podkarpackich wcielo chyba wszystkie zdjecia z kosciola wiec u mnir nie jest tak zle zreszta co do jego sprzetu to jego torba kosztowala wiecej niz cale moje wesele
w kwestii torby wcale się nie dziwię
niestety mój plan zakupu lustrzanki cyfrowej z 2 fajnymi obiektywami się oddalił jak zaczęliśmy planować ślub... TŻ stwierdził, że albo chcę ślub albo aparat nowy...
z drugiej strony sama sobie zdjęć ślubnych nie zrobię więc coś wymyślić musieliśmy

Cytat:
To ja na Twoim miejscu poprosiłabym głównie tego kolegę o zdjęcia bo jak sie prosi wszystkich to potem jest tak że każdy się ogląda na drugiego "bo ktoś na pewno pstryka" i sam ogląda a zdjęć nie ma.
Super że siostra się odnalazła i już się nie denerwujecie tylko pilnujcie jej już teraz
Strasznie jestem Ciekawa jak te kolory połączycie i jaki będzie efekt.
Przemyśl jeszcze ten biustonosz. Ile Ci potrącą za wszycie miseczek? jakieś grosze. A jeśli ten co kupisz będę Ci wszywać w suknie albo rozcinasz to już potem go nie wykorzystasz.

Czasem możemy wypożyczyć
kolega jest proszony, ma już nawet tytuł "nadwornego fotografa" i kombinujemy co mu dać jako podziękowanie jakieś fajne
uwierz mi, ja też jestem ciekawa co nam w końcu wyjdzie, bo u moich rodziców zawsze wszystkie ściany i sufity na biało były malowane, więc od pierwszej "kreski" kolorowej na ścianie jestem zachwycona

tego który kupię nie będą mi wszywać, po prostu będę go miała na sobie. może uda mi się dzisiaj podjechać do sklepu i coś wybrać

malgos - oj nie, mam nadzieję że uda mi się znaleźć mój rozmiar. w zeszłym roku kupiłam sobie fajny cielisty CK i porobił mi rany na plecach, więc babka stwierdziła, że widocznie go nie dopasowałyśmy dobrze i mi zmniejszy obwód - efekt: rany jeszcze lepsze, biustonosz zmodyfikowany więc reklamacji złożyć nie można. no i 2 stówy poszły do śmieci, bo nawet patrzeć na niego nie mogę, a nikt go kupić na Allegro nie chce

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
trzymam kciuki by wam coś fajnego wyszło i czekamy na zdjęcia

Cytat:
Zostało nam tylko do rozdania 3 zaproszenia.
Ech...
Brak mi słów!!!
hmmm... może po prostu zaproś ich na samą ceremonię, a na wesele już nie? my tak zrobiliśmy z częścią rodziny i mamy przypadek kiedy jedna siostra (chrzestna TŻta) jest proszona na wszystko, a druga siostra tylko na ceremonię.
przemyśl to sobie i zrób tak jak uważasz za słuszne

Cytat:
I na farby której firmy się zdecydowaliście?

Co do biustonosza to najlepiej pokazac zdjęcie góry sukni w sklepie, a pani napewno doradzi. Mi np krawcowa podpowiadał ajki mam biustonosz kupić- zabroniła bardotkę.
zgodnie z radami dziewczyn wybraliśmy wszystkie farby Duluxa w pokojach Kolory Świata plus Kitchen&Bathroom do łazienki i kuchni

tak zrobię dzięki wielkie za rady
Stary 2012-08-20, 15:46   #2905
JJJustynAAA
Zakorzenienie

[QUOTE=Neave;36002251]

hmmm... może po prostu zaproś ich na samą ceremonię, a na wesele już nie? my tak zrobiliśmy z częścią rodziny i mamy przypadek kiedy jedna siostra (chrzestna TŻta) jest proszona na wszystko, a druga siostra tylko na ceremonię.
przemyśl to sobie i zrób tak jak uważasz za słuszne

[/QUOTE/]
Szczerze to myślałam o tym, ale jak wczoraj rzuciłam hasło że teraz się tak robi, że zaprasza tylko na ślub mama zrobiła takie oczy jak bym jej powiedziała że ludzie nago mogą po ulicy chodzić

Właśnie się zastanawiam jak tu żyć z mamą, która ma na większość spraw inne spojrzenie i ciągle mi mówi, że pozjadałam wszystkie rozumy, że nie daje się przekonać i że ona mnie tak nie wychowała jak się zachowuje...
Normalnie już mi argumentów brakuje.
Przecież ja jestem dorosła i nie muszę funkcjonować tak jak im się wydaje że będzie ok!

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

co do biustonosza to ja w sumie mówiłam jaki mam dekolt sukienki i mówiłam że nie szukam bardotki, bo spłaszcza biust. Więc Panie w sklepie pokazywały mi biustonosze które podnosiły delikatnie biust ( bo mam nie wielki ) i nie miały przy miseczkach bardzo wystających zapięć do szelek. I udało się. Znalazłam odpowiedni

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-20, 17:28   #2906
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
To faktycznie super
ja tak teraz z ciekawości zliczyłam ile nam przeliczając na osobę wyjdzie. Wliczam:
-catering
-dekoracja
-zapłata za strażnicę
-kamerzysta
-fotograf
I wyszło mi 154 zł/ osobę. Ale to strażnica jednak a nie lokal To co napisałam u góry miałaś w cenie?

tak wszystko było w cenie tylko alkohol we własnym zakresie i bez korkowego. Tort, ciasta, owoce, napoje wszystko było a do tego jeszcze fontanna czekoladowa- też w cenie , pokrowce i kwiaty na stół młodych też.
200 zł to cena znośna w Warszawie i okolicach tym bardziej, że wszystko było w cenie sali

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:

co do biustonosza to ja w sumie mówiłam jaki mam dekolt sukienki i mówiłam że nie szukam bardotki, bo spłaszcza biust. Więc Panie w sklepie pokazywały mi biustonosze które podnosiły delikatnie biust ( bo mam nie wielki ) i nie miały przy miseczkach bardzo wystających zapięć do szelek. I udało się. Znalazłam odpowiedni

też myślałam, że bardotka spłaszcza i się mylilam dobrze dobrana nie spłaszcza- zobacz na moje fotki- uwierz nie mam takich balonów
Stary 2012-08-20, 19:15   #2907
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że w porządnych salonach z brafittingiem na pewno znajdzie odpowiedni biustonosz a jak nie to tak jak mówisz - zawsze można zaszyć obwód
byłam i w takich a rozmiarów brak... na dostawę nie mogłam czekać, ale obleciałam Wrocław i nic...

Cytat:
Będąc tam zwracałam uwagę praktycznie na wszystko- jaka dekoracja, jedzenie itp i zastanawiałam sie jak bedzie u nas. Z tż już wiemy że nie unikniemy porównań właśnie naszego wesele z tym u kuzyna. Denerwuję sie tym bardziej...
porównań nie unikniesz, ale nic się nie dzieje, będzie dobrze na pewno wesele świetnie wypadnie w rankingu rodzinnym

Cytat:
tak wszystko było w cenie tylko alkohol we własnym zakresie i bez korkowego. Tort, ciasta, owoce, napoje wszystko było a do tego jeszcze fontanna czekoladowa- też w cenie , pokrowce i kwiaty na stół młodych też.
200 zł to cena znośna w Warszawie i okolicach tym bardziej, że wszystko było w cenie sali

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

też myślałam, że bardotka spłaszcza i się mylilam dobrze dobrana nie spłaszcza- zobacz na moje fotki- uwierz nie mam takich balonów
też wydaje mi sie że cena super, tym bardziej na warszawę...
a co to korkowe??

i też zgodzę się z Magnusią, dobrze dobrana bardotka nie spłaszcza biustu, a wręcz ładnie może podkreślić.

Dziewczynki muszę się pochwalić - dostałam dziś w pracy awans
Stary 2012-08-20, 19:22   #2908
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

też wydaje mi sie że cena super, tym bardziej na warszawę...
a co to korkowe??

pobiera się opłatę (uważam, że to już przesada) za własny alkohol - np 5-8 zł od butelki albo liczą od osoby - słyszałam że po 15 zł potrafią też liczyć

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:

GRATULUJĘ opowiadaj- co to za awans?
Stary 2012-08-20, 19:24   #2909
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje!

a ja się biorę za podpinanie telefonu do komputera to może się zbiorę i w końcu wam zdjęcia porzucam
Stary 2012-08-20, 19:42   #2910
Malgos_12
Zakorzenienie

Magnusia - a to nie słyszałam o takich rzeczach jak korkowe... ale widocznie o wielu rzeczach nie słyszałam

Jestem obecnie na stanowisku head cashiera, a dostałam pozycję supervisora - tak że troszkę więcej kasy się z tym również wiąże i troszkę inny zakres obowiązków, ale nawet się nie obawiam bo większość i tak robiłam będąc na poprzednim stanowisku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości